ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
 


Τι προγραμματίζουμε ή τι πρόκειται να γίνει


Τελευταία Ενημέρωση : 13-01-2021


Ανακοινώσεις σε ισχύ
πρόσφατα ανανεωμένες και μονίμου ενδιαφέροντος

[ Κάνοντας click πάνω σε οποιονδήποτε τίτλο, πηγαίνετε κατ'ευθείαν στις αντίστοιχες ανακοινώσεις ]


A.A.
   Σημαντικές Αλλαγές στη Λειτουργία ΣΑ/ΣΝΔ λόγω μέτρων κατά της πανδημίας.


Αγαπητοί συνάδελφοι και μέλη του ΣΑ/ΣΝΔ,
Η χρονιά που έφυγε ήταν αναμφίβολα "ιδιαίτερη" και πολύ δύσκολη για όλους μας.
Ελπίζουμε και ευχόμαστε η νέα να είναι πολύ καλύτερη, προσφέροντάς μας ό,τι μας στέρησε η προηγούμενη, και προ παντός ΥΓΕΙΑ!
Γνωρίζουμε όμως ότι οι όποιες "βελτιώσεις" δεν θα έλθουν αμέσως με την είσοδο του 2021, ούτε ακόμα θα εξαφανιστεί η πανδημία με το πρώτο εμβόλιο. Τα μέτρα και οι περιορισμοί προβλέπεται να μείνουν για πολλούς μήνες ακόμη.

Έχοντας λάβει τα παραπάνω υπόψη, το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας κατέληξε στις ακόλουθες αποφάσεις και ενέργειες:
 • Λόγω της υφισταμένης απαγορεύσεως συγκεντρώσεων για λόγους προφυλάξεως της υγείας, ματαιώνεται η πραγματοποίηση της πατροπαράδοτης τελετής Αγιασμού και κοπής της Βασιλόπιτας του Συνδέσμου για το Νέο Έτος 2021.
 • Για τους αυτούς λόγους, ματαιώνεται η προβλεπομένη ετησία Γενική Συνέλευση για το έτος 2021, όπως άλλωστε έγινε και το 2020.
 • Όμως, κατά το 2021 προβλέπεται από το καταστατικό η διεξαγωγή αρχαιρεσιών αναδείξεως νέου Δ.Σ. (του σημερινού λήγει η τριετής θητεία το Μάρτιο του 2021). Εκ των πραγμάτων καθίσταται αναπόφευκτη η παράταση της θητείας του παρόντος Δ.Σ. μέχρις ότου αναδειχθεί νέο από αρχαιρεσίες κατά την αμέσως επομένη τακτική Γ.Σ.
 • Ανεξαρτήτως τούτων, το παρόν Δ.Σ. προτίθεται να συντάξει και κυκλοφορήσει ηλεκτρονικά "Απολογισμό Πεπραγμένων" προς ενημέρωση των μελών του ΣΑ/ΣΝΔ.
Ως συνέπεια των παραπάνω αλλαγών:
 • Τα ημερολόγια του νέου έτους, που ως τώρα προσέφερε το Δ.Σ. στα μέλη, όταν κατέβαλλαν τη συνδρομή τους κατά την τελετή της Βασιλόπιτας ή κατά τη Γ.Σ., φέτος φροντίσαμε να ταχυδρομηθούν στις διευθύνσεις (*) των "ενεργών" μελών μας.
 • Επειδή η ετησία συνδρομή μέλους (20€) δεν θα μπορεί να κατατεθεί αυτοπροσώπως στον Ταμία μας κατά τις ως ανωτέρω ματαιούμενες συγκεντρώσεις, παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να καταβάλλουν τη συνδρομή τους, να το πράξουν μέσω τραπέζης ηλεκτρονικά (e-banking). Για διευκρίνιση του οφειλομένου ποσού απευθυνθείτε στους κ.κ. A. Αναστασάκη και A. Δαγκωνάκη.
 • Υπενθυμίζεται ο αριθμός ΙΒΑΝ του λογαριασμού του Συνδέσμου στην Alpha Bank:
  GR74 0140 1010 1010 0231 0220 923
  όπου εμφανίζεται το όνομα του Ταμία μας, Αποστόλου Δαγκωνάκη.
Ευχόμεθα σε όλα τα μέλη του Συνδέσμου και τις οικογένειές τους
ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟΝ ΕΤΟΣ 2021!

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

_______________________________________________________________
(*) Επειδή οι ταχυδρομικές διευθύνσεις στο αρχείο των μελών μας είναι αυτές που είχαν δηλωθεί κατά την εγγραφή τους στο Σύνδεσμο και μπορεί έκτοτε να έχουν τροποποιηθεί, παρακαλείσθε όσοι έχετε αλλαγή στην ταχυδρομική σας διεύθυνση (ή/και στην ηλεκτρονική), να μας το δηλώσετε με απαντητικό e-mail.

   Ανακοίνωση περί Εορτασμού Αγ.Νικολάου και Ετησίου Μνημοσύνου Πεσόντων του Π.Ν.
άνευ παρουσίας κοινού.


  Ενημερώνονται τα μέλη του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ. για την απόφαση περί μη συμμετοχής κοινού στον επίσημο εορτασμό του προστάτη του Ναυτικού, Αγίου Νικολάου στη Σ.Ν.Δ., και στο ετήσιο μνημόσυνο στο μνημείο πεσόντων του Π.Ν., στο Κ.Ε. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ.

  Η σχετική ανακοίνωση, όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΕΑΑΝ, είναι η εξής:

Σας γνωρίζεται ότι ο Εορτασμός του Αγίου Νικολάου την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων χωρίς την παρουσία κοινού.

Επίσης, χωρίς την παρουσία κοινού, θα τελεσθεί το ετήσιο Μνημόσυνο των Πεσόντων υπέρ Πατρίδος, από τον Β’ Π.Π., την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στο Κ.Ε. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ.
Ως εκπρόσωπος των Αποστράτων θα παραστεί μόνον ο Πρόεδρος της ΕΑΑΝ Αντιναύαρχος (εα) Θεόδ. Γερούκης ΠΝ.   Ανακοίνωση αναβολής της τακτικής Γενικής Συνελεύσεως έτους 2020 του Σ.Α./Σ.Ν.Δ.


  Η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου μας φέτος είχε αρχικά πραγματοποιηθεί για το Σάββατο 4 Απριλίου 2020, στις εγκαταστάσεις του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών.

  Εντούτοις, το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας, λόγω των ανησυχητικών εξελίξεων και αυξήσεως των κρουσμάτων κορωνοϊού και στην Ελλάδα, έλαβε ομόφωνα την ακόλουθη απόφαση, που κοινοποιήθηκε με e-mail προς τα μέλη του Συνδέσμου, την 6η Μαρτίου 2020:

Για προληπτικούς λόγους, αναβάλλεται η διενέργεια της ετησίας τακτικής Γενικής Συνελεύσεως του ΣΑ/ΣΝΔ, η οποία είχε αρχικά προγραμματισθεί για τις 4/4 στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.
Η νέα ημερομηνία και τόπος διεξαγωγής της Γ.Σ. θα σας ανακοινωθεί διά νεωτέρου.
.

  Η επίσημη ανακοίνωση του Δ.Σ. (η εφαρμογή της οποίας ανεβλήθη με την παραπάνω απόφαση), όπου καθορίζοντο οι λεπτομέρειες, και η οποία είχε ήδη αποσταλεί ηλεκτρονικά προς τα μέλη που μας έχουν γνωρίσει το e-mail τους, παρατίθεται κατωτέρω:


Αριθμός Πρωτοκόλλου : 14/2020 Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου 2020


   ΠΡΟΣ : Τα Μέλη του Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολής Ναυτικών Δοκίμων
   ΘΕΜΑ : Σύγκληση Ετησίας Τακτικής Γενικής Συνελεύσεως, έτους 2020.

   Κατόπιν αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.), η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.) του Συνδέσμου μας θα λάβει χώρα το Σάββατο 04 Απριλίου 2020 και ώρα 10:30, στο Πολεμικό Μουσείο, οδός Ριζάρη 2, Αθήνα, στην αίθουσα "Ρήγας Φεραίος".

   Κατά τη Γ.Σ. θα συζητηθούν τα θέματα της ημερησίας διατάξεως, τα οποία καθορίζονται στην Πρόσκληση των μελών του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ. σε Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση που επισυνάπτεται, και θα γίνει εκτενής ενημέρωση των μελών μας επί των τρεχόντων οικονομικών και λοιπών θεμάτων που τα αφορούν, από τον πρόεδρο της ΕΑΑΝ.

   Προκειμένου αποφευχθούν οι επιπτώσεις και δεσμεύσεις τις οποίες συνεπάγεται η επανάληψη της Γ.Σ. σε μία εβδομάδα σε περίπτωση μη απαρτίας, θα θεωρηθεί ότι η πρώτη ημερομηνία συγκλήσεως της Γ.Σ. είναι το Σάββατο 28 Μαρτίου 2020.

   Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα συμμετοχής μετά ψήφου στη Γ.Σ. έχουν μόνο τα ταμειακώς εν τάξει μέλη. Παρακαλούμε τα μέλη να τακτοποιήσουν την ετήσια εισφορά τους για το 2020 η οποία, με απόφαση του Δ.Σ., έχει καθοριστεί στα 20 €. Η πληρωμή θα πρέπει να γίνει μέχρι την ημερομηνία συγκλήσεως της Γ.Σ. ή έστω και κατά την προσέλευση σ' αυτήν.

   Υπενθυμίζεται επίσης ότι προς διευκόλυνση των μελών στην καταβολή των εισφορών τους, υπάρχει από τον Απρίλιο του 2012 ο λογαριασμός του Συνδέσμου στην Alpha Bank, στο όνομα του Ταμία μας, Αντιναυάρχου (ε.α.) Αποστόλου Δαγκωνάκη Π.Ν., με αριθμό: 101-00-23102-20923 (ή IBAN #: GR74 0140 1010 1010 0231 0220 923 για e-banking). Επισημαίνεται δε ότι όπως ισχύει για οποιαδήποτε κατάθεση σε Τράπεζα, είτε αυτοπροσώπως είτε ηλεκτρονικά, θα πρέπει πάντα να σημειώνεται το ονοματεπώνυμο του καταθέτη και ο σκοπός της καταθέσεως (π.χ. Συνδρομή 2020), προς εύκολη αναγνώριση και αποφυγή εμπλοκών.

Ο Γενικός Γραμματεύς Ο Πρόεδρος Δ.Σ.
Αντιναύαρχος (ε.α.) Δημ. Πλαμαντούρας Π.Ν. Αντιναύαρχος (ε.α.) Ξεν. Μαυρογιάννης Π.Ν.Σ.Σ.: Η παρούσα ανακοίνωση δεν θα κυκλοφορήσει ταχυδρομικώς. Παρακαλούνται τα μέλη μας να ενημερώσουν όποιους συναδέλφους γνωρίζουν για την ημερομηνία της Γενικής Συνελεύσεως.Συνημμένο: Πρόσκληση των μελών του ΣΑ/ΣΝΔ σε Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση
Αριθμός Πρωτοκόλλου : 14/2020 [Συνημμένο] Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου 2020


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Των Μελών του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ. σε Ετήσια Τακτική
Γενική Συνέλευση


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Α./Σ.Ν.Δ. καλεί τα μέλη του Συνδέσμου σε Ετήσια, Τακτική Γενική Συνέλευση το Σάββατο 28 Μαρτίου 2020 και ώρα 10:30, στο Πολεμικό Μουσείο, οδός Ριζάρη 2, Αθήνα, στην αίθουσα "Ρήγας Φεραίος", προκειμένου ληφθούν αποφάσεις επί των ακολούθων θεμάτων Ημερησίας Διατάξεως :
 • Εκλογή Προέδρου και Γραμματέως Γεν. Συνελεύσεως (φανερή ψηφοφορία).
 • Απολογισμός - Πεπραγμένα Διοικητικού Συμβουλίου, έτους 2019.
 • Βασικές Επιδιώξεις - Προβλεπόμενες Δραστηριότητες για το 2020.
 • Ανάγνωση Εκθέσεως Εξελεγκτικής Επιτροπής.
 • Απαλλαγή του Δ.Σ. από κάθε οικονομική και διαχειριστική ευθύνη για την περίοδο από 31/03/2019 μέχρι και την ημέρα της Γενικής Συνελεύσεως του 2020.
 • Λήψη αποφάσεων επί προτάσεων που θα παρουσιάσει το Δ.Σ.
 • Ενημέρωση μελών επί τρεχόντων οικονομικών και λοιπών θεμάτων που τα αφορούν, από τον Πρόεδρο της Ε.Α.Α.Ν.
 • Διάφορες Ανακοινώσεις.
Σύμφωνα με το Καταστατικό, η Γενική Συνέλευση ευρίσκεται σε απαρτία όταν παρίσταται το 1/3 των ταμειακώς εν τάξει μελών. Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γ.Σ. θα επαναληφθεί χωρίς άλλη ειδοποίηση, το Σάββατο 04 Απριλίου 2020, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο, θεωρείται δε ότι έχει απαρτία ανεξαρτήτως του αριθμού των παρόντων ταμειακώς εν τάξει μελών.


Ο Γενικός Γραμματεύς Ο Πρόεδρος Δ.Σ.
Αντιναύαρχος (ε.α.) Δημ. Πλαμαντούρας Π.Ν. Αντιναύαρχος (ε.α.) Ξεν. Μαυρογιάννης Π.Ν.


   Η Κοπή της Βασιλόπιτας του Συνδέσμου μας στις 18-1-2020, στη Σ.Ν.Δ.


Ο Αγιασμός για το Νέο Έτος και η κοπή της Βασιλόπιτας του ΣΑ/ΣΝΔ θα πραγματοποιηθεί και φέτος στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. H ημερομηνία καθορίστηκε για το Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 11:00 π.μ.
Στην τελετή, στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν όλα τα μέλη μας (μετά συζύγων, τέκνων και συναδέλφων-μη μελών, εφ' όσον επιθυμούν), έχουν προσκληθεί να παραστούν ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης Π.Ν., και τα μέλη του Α.Ν.Σ.

Για την εκδήλωση, από το Δ.Σ. του Συνδέσμου έχει εκδοθεί η ακόλουθη ανακοίνωση/πρόσκληση (δεν θα αποσταλεί ταχυδρομικά):
Αριθμός Πρωτοκόλλου 02/2020 ---------------------------- Αθήνα, 8 Ιανουαρίου 2020


ΠΡΟΣ : Τα μέλη του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ.

ΘΕΜΑ : Κοπή Βασιλόπιτας του ΣΑ/ΣΝΔ για το 2020


Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ. έχει την ευχαρίστηση να σας γνωρίσει ότι το Σάββατο, 18ης Ιανουαρίου 2020 και ώρα 11:00, θα λάβει χώρα στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων ο καθιερωμένος Αγιασμός για το Νέον Έτος και η κοπή της Bασιλόπιτας του Συνδέσμου μας.

Στην τελετή έχουν προσκληθεί να παραστούν ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης Π.Ν., και τα μέλη του Α.Ν.Σ.

Οι επιθυμούντες να συμμετάσχουν παρακαλούνται να ενημερώσουν τηλεφωνικώς ή με e-mail τα μέλη του Δ.Σ. ή να στείλουν μήνυμα στη νέα ηλεκτρονική διεύθυνση του Συνδέσμου (apofoitoi.sa.snd@gmail.com), ως τη Δευτέρα 13/1, αναφέροντας και αριθμό/ονόματα ατόμων, προκειμένου ειδοποιηθεί εγκαίρως η Σ.Ν.Δ. για έκδοση αδειών εισόδου.

Ευχόμεθα σε όλα τα μέλη του Συνδέσμου και τις οικογένειές τους
ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟΝ ΕΤΟΣ 2020!

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
   Xριστουγεννιάτικη χοροεσπερίδα του Σ.Α./Σ.Ν.Δ.
στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος,

το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019


Από το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:


Αριθμός Πρωτοκόλλου: 21/2019 Αθήνα, 23 Οκτωβρίου 2019


ΠΡΟΣ : Τα μέλη του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ.
ΘΕΜΑ : Η Χριστουγεννιάτικη χοροεσπερίδα του ΣΑ/ΣΝΔ, στις 21 Δεκεμβρίου 2019


   Αγαπητοί Συνάδελφοι,

   Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ. έχει την ευχαρίστηση να σας γνωρίσει ότι το Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 21:00, διοργανώνει στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος (Ν.Ο.Ε.), χοροεσπερίδα με μουσική από D.J. για τα μέλη μας και τους φίλους τους, επ' ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους 2020.

    Η τιμή συμμετοχής ανά άτομο θα είναι 35€, συμπεριλαμβανομένων των ποτών, και θα καταβάλλεται την ημέρα της εκδηλώσεως απ' ευθείας προς το προσωπικό του Ομίλου.

    Παρακαλούμε για την έγκαιρη δήλωση πρόθεσης συμμετοχής σας και αριθμό ατόμων, ώστε να εξασφαλισθεί εφ' όσον απαιτηθεί, και δεύτερη αίθουσα του Ν. Ομίλου. Οι οριστικές δηλώσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, είτε απ' ευθείας προς τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΑ/ΣΝΔ στα γνωστά σας και αναγραφόμενα και στη στήλη "Επικοινωνίας" της ιστοσελίδας τηλέφωνά τους, είτε με e-mail στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:
 • του Αντιπροέδρου, Υποναυάρχου Αντωνίου Αναστασάκη,  ananast@gmail.com
 • του Εφόρου Δημ. Σχέσεων, Αντιναυάρχου Ανδρέα Ξενάκη,  andreas.xenakis@hotmail.com
    Τα μέλη μπορούν να προσκαλέσουν Αξιωματικούς αποφοίτους της Σ.Ν.Δ., μη μέλη του Συνδέσμου, όπως και φιλικά τους πρόσωπα, αρχικά μέχρι δύο άτομα ανά μέλος, ή και περισσότερα, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των θέσεων.

    Θα θέλαμε ακόμη να σας ενημερώσουμε για τα εξής:
 • Οι ανακοινώσεις του Συνδέσμου δεν αποστέλλονται ταχυδρομικώς.
 • Η παρούσα και οι οποιεσδήποτε τυχόν νεώτερες πληροφορίες επί της εκδηλώσεως, θα αναρτώνται προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερομένου, στη στήλη "Ανακοινώσεων" της ιστοσελίδας του Συνδέσμου (www.sa-snd.gr).
    Τα μέλη μας παρακαλούνται να ενημερώσουν όποιους συναδέλφους γνωρίζουν που δεν διαθέτουν e-mail, για την εκδήλωση και τις λεπτομέρειές της, ώστε να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή.


Με φιλικούς χαιρετισμούς
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

   Τριήμερη φθινοπωρινή εκδρομή του ΣΑ/ΣΝΔ από 18-20 Οκτ. 2019, προς Γύθειο-Μονεμβασιά-Τεγέα κ.λπ.  ...Με click στα παρακάτω εικονίδια μπορείτε να δείτε τις προβλεπόμενες καιρικές συνθήκες στις περιοχές που θα επισκεφθούμε:
Ο καιρός σήμερα & πρόγνωση
των επόμενων 7 ημερών

για την περιοχή του ξενοδοχείου
στο Γύθειο Λακωνίας
Ο καιρός σήμερα & πρόγνωση
των επόμενων 7 ημερών

για την περιοχή της
Μονεμβασιάς

  ...Click στο όνομα: 'LAS Hotel & Spa' για μετάβαση σε site με περιγραφή του ξενοδοχείου μας στο Γύθειο Λακωνίας.

  ...Click στο παρακάτω εικονίδιο για να δείτε (σε μεγέθυνση) στον οδικό χάρτη τις διαδρομές μας προς τις τοποθεσίες που θα επισκεφθούμε: μέσω Ισθμού προς Σπήλαιο Κάψια, Τρίπολη, Γύθειο, Μονεμβασιά, Γύθειο, Τεγέα, Νεστάνη, και επιστροφή.

Όπως κάνουμε συνήθως, σ' αυτήν εδώ τη θέση προστίθενται, όποτε υπάρχουν, οι νεώτερες ενημερώσεις και πληροφορίες για τις εκδηλώσεις μας, τοποθετημένες κατά αντίστροφη χρονολογική σειρά (στο τέλος η αρχική και από πάνω προστίθενται οι νεώτερες).
Η αρχική ανακοίνωση και οι μέχρι σήμερα συμπληρωματικές παρατηρήσεις/ενημερώσεις για την εκδρομή μας προς προς Γύθειο-Μονεμβασιά-Τεγέα κ.λπ. από 18-20 Οκτωβρίου 2019, είναι οι ακόλουθες:   #2 Ενημέρωση (από 16/10/2019): Οι μέχρι σήμερα νεώτερες πληροφορίες.

Μια-δυό χρήσιμες λεπτομέρειες και συμπληρωματικές πληροφορίες:

 • Ώρες αναχωρήσεως: Στις 08:00 αναχωρεί το πούλμαν από τη, γνωστή στους τακτικούς συμμετέχοντες φίλους, περιοχή ακριβώς απέναντι από το Ζηρίνειο Δημοτικό Στάδιο Κηφισιάς.
 • Το ίδιο πούλμαν θα συνεχίσει προς Αθήνα και θα παραλάβει, περίπου κατά τις 08:30, τους υπόλοιπους εκδρομείς από την περιοχή Παπάγου (πίσω από τον ΑΟΟΑ).
 • Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας είναι όπως το αναφέραμε εξ αρχής, με το μεσημεριανό γεύμα να πραγματοποιείται στην Τρίπολη, αντί της εναλλακτικής λύσης της Σπάρτης.
 • Το πρόγραμμα του Σαββάτου συμπληρώνεται, κατά πάσα πιθανότητα και με ξενάγηση στην καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς, αλλά και με μουσική βραδιά στο ξενοδοχείο "ΛΑΣ" (*), από τoυ δείπνου στις 20:30 ως τις 23:00 (για λόγους κοινής ησυχίας).
 • Αν υπάρξουν νεώτερες πληροφορίες για τη διαθεσιμότητα ξεναγού και για τυχόν παράταση της διάρκειας της μουσικής βραδιάς, θα ανακοινωθούν κατά τη διαδρομή, στο πούλμαν.
Καλή μας αντάμωση το πρωί της Παρασκευής και καλή μας διασκέδαση το εκδρομικό τριήμερο. ___________________________________

(*) Ετυμολογικά: "Λας" είναι το δεύτερο συνθετικό της ονομασίας της χώρας μας, και σημαίνει "λίθος, πέτρα" (εξ ού και λατόμος, λατομείο) με πρώτο συνθετικό το "Ελ", που σήμαινε "φως, ήλιος". Υπάρχει όμως και η άλλη σημασία του ΛΑΣ που σημαίνει "γη, χώρα", και κάποιοι ισχυρίζονται ότι από αυτή τη σημασία προέρχεται το "Land" στα αγγλικά.
Από τις παραπάνω αρχαιοελληνικές ετυμολογίες προκύπτει η σημασία: Ελλάς = η γή/χώρα του φωτός/ηλίου...
Ωραία και πετυχημένη ερμηνεία, δεν βρίσκετε;   #1 Η αρχική, ηλεκτρονική ανακοίνωση της εκδρομής (από 1 Οκτωβρίου 2019):
Η ανακοίνωση αυτή έχει αποσταλεί και ηλεκτρονικά στα μέλη μας

Αριθμός Πρωτοκόλλου : 20 /2019 Αθήνα, 1 Οκτωβρίου 2019
ΠΡΟΣ    : Τα μέλη του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ.
ΘΕΜΑ    : Τριήμερη εκδρομή 18-20 Οκτ. 2019, προς Γύθειο-Μονεμβασιά-Τεγέα κ.λπ.


Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Το Δ.Σ. του ΣΑ/ΣΝΔ έχει την ευχαρίστηση να σας γνωρίσει ότι διοργανώνει φθινοπωρινή εκδρομή με πούλμαν για τη Μάνη, το τριήμερο 18 - 20 Οκτωβρίου 2019, στη Ν.Α. Πελοπόννησο, με επί μέρους επισκέψεις στο Σπήλαιο Κάψια, το Οινοποιείο Καλόγρη, Γύθειο, Μονεμβασιά, Τεγέα, Νεστάνη. Η παραμονή μας θα είναι στο ξενοδοχείο ΛΑΣ του Γυθείου (LAS Hotel & Spa. 4*), με δύο διανυκτερεύσεις και ημιδιατροφή.

Το γενικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 18/10: ΑΘΗΝΑ - Σπήλαιο ΚΑΨΙΑ - Οινοποιείο ΚΑΛΟΓΡΗ - ΓΥΘΕΙΟ
   Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί, με ενδιάμεση στάση για καφέ. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για το Σπήλαιο Κάψια στη Μαντινεία, το οποίο συγκαταλέγεται στα δέκα καλύτερα και ωραιότερα σπήλαια της Ελλάδας. Άφιξη στο σπήλαιο και χρόνος για ξενάγηση. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Παραδοσιακό Οινοποιείο Καλόγρη. Δίπλα στο μαγευτικό ελατόδασος του Μαινάλου, το παλιό αρχοντικό του Ευάγγελου Καλόγρη αναπαλαιώθηκε με βάση την παράδοση και τα αρχιτεκτονικά υλικά και στοιχεία του τόπου. Χρόνος για επίσκεψη στο οινοποιείο και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Σπάρτη ή Τρίπολη για μεσημεριανό φαγητό. Αναχώρηση για Γύθειο. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Σάββατο 19/10: ΓΥΘΕΙΟ - ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ - ΓΥΘΕΙΟ
   Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για τη Μονεμβασιά, το επίνειο του νομού Λακωνίας, το "πετρωμένο καράβι" του σπουδαίου Έλληνα ποιητή Γιάννη Ρίτσου. Χρόνος ελεύθερος για να περιηγηθούμε στην πόλη που διατηρεί το μεσαιωνικό της χαρακτήρα αλλά και να προσκυνήσουμε τη μοναδική εικόνα του Ιησού Χριστού του Ελκομένου. Τα πέτρινα σπίτια, τα επιβλητικά αρχοντικά, οι Βυζαντινές εκκλησίες και οι ισχυρές οχυρώσεις της Καστροπολιτείας προκαλούν δέος. Χρόνος για ν' απολαύσουμε το μεσημεριανό μας φαγητό σε κάποιο από τα γραφικά ταβερνάκια με θέα τη θάλασσα. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο Γύθειο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κυριακή 20/10: ΓΥΘΕΙΟ - ΤΕΓΕΑ - ΝΕΣΤΑΝΗ - ΑΘΗΝΑ
   Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την Τεγέα, όπου θα επισκεφθούμε το Λαογραφικό Μουσείο, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1996, σε ένα καλαίσθητο κτίριο που ανήκε στην πρώην Οικοκυρική Σχολή Τεγέας. Το Μουσείο βρίσκεται κοντά στα ερείπια του αρχαίου ναού της Αλέας Αθηνάς και του βυζαντινού ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, μέσα στο όμορφο πάρκο της Επισκοπής. Θα επισκεφτούμε και το Αρχαιολογικό Πάρκο Τεγέας, όπου θα έχουμε χρόνο για περιήγηση. Το μουσείο περιλαμβάνεται στη λίστα με τα καλύτερα μουσεία στην Ευρώπη και απέσπασε Ειδικό Έπαινο ("Special Commendation 2016") κατά τον διαγωνισμό για την ανάδειξη του Ευρωπαϊκού Μουσείου της Χρονιάς. Στο Μουσείο αναλύεται η ιστορία της ίδρυσης και εξέλιξης της ισχυρότερης πόλης της αρχαίας Αρκαδίας, της Τεγέας. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στη Νεστάνη, όπου θα έχουμε χρόνο για το μεσημεριανό μας φαγητό. Έπειτα θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής, με ενδιάμεση στάση καθοδόν. Άφιξη Αθήνα το βράδυ με τις καλύτερες εντυπώσεις.

    Επί μέρους λεπτομέρειες και τυχόν αλλαγές θα αναρτώνται καθώς θα προκύπτουν, στην παρούσα στήλη "Ανακοινώσεων" της ιστοσελίδας του Συνδέσμου.

    Η τιμή συμμετοχής κατά άτομο, με ημιδιατροφή, είναι 185€ σε δίκλινο δωμάτιο ή 220€ σε μονόκλινο δωμάτιο. Στα μέλη του Συνδέσμου που είναι οικονομικώς τακτοποιημένα, θα προσφερθεί και αυτή τη φορά bonus (έκπτωση) 70€, η οποία θα τους επιστραφεί την ημέρα της εκδρομής.

    Στις παραπάνω τιμές συμμετοχής, που ισχύουν εφ' όσον η συμμετοχή δεν θα είναι μικρότερη των 40 ατόμων, ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Η μεταφορά των εκδρομέων με πολυτελή ιδιόκτητα κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Γύθειο, στο ξενοδοχείο LAS Hotel με ημιδιατροφή.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α.
    Στις τιμές ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης) 3,00€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση, που καταβάλλονται στο ξενοδοχείο από τους συμμετέχοντες.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, κ.α.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
 • Ό,τι τυχόν αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

   Λόγω μικρών χρονικών περιθωρίων και περιορισμένης διαθεσιμότητας κλινών, παρακαλούμε για την έγκαιρη δήλωση συμμετοχής, το αργότερο μέχρι και την Δευτέρα, 7η Οκτωβρίου 2018, είτε με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση ananast@gmail.com, είτε τηλεφωνικά σε οποιοδήποτε από τα μέλη του Δ.Σ.
   Τα χρήματα θα πρέπει να έχουν κατατεθεί μέχρι την ίδια ως άνω ημερομηνία (1/10) στο λογαριασμό του Συνδέσμου που έχει στοιχεία:

ALPHA BANK #101-00-23102-20923 (IBAN GR74 0140 1010 1010 0231 0220 923)
(εμφανίζεται το όνομα του Ταμία μας, Αποστόλου Δαγκωνάκη).

   Προσέξτε να αναγράψετε στο καταθετήριο, οπωσδήποτε, το "Επώνυμό σας" και ως αιτιολογία "Εκδρομή Γυθείου". Παρακαλούμε επίσης όσους καταθέτουν τα χρήματα ηλεκτρονικά μέσω άλλης τράπεζας (e-banking) να προσθέτουν στην κατάθεσή τους και την τραπεζική προμήθεια (+3€) ώστε να μην επιβαρύνεται με αυτήν ο Σύνδεσμος.

   Επειδή το ξενοδοχείο απαιτεί εξόφληση το αργότερο ως τις 11/10, ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι σε περίπτωση τυχόν ακύρωσης της συμμετοχής τους μετά την ημερομηνία αυτή, τα καταβληθέντα στο ξενοδοχείο χρήματα δεν επιστρέφονται.

   Επίσης, για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή βάσει των διατεθέντων δωματίων, η διαμονή σε μονόκλινο θα περιορισθεί στο ελάχιστο (δηλαδή θα προτιμώνται τα δίκλινα έναντι των μονόκλινων).

   Στην εκδρομή μπορούν να προσκληθούν και να συμμετάσχουν και συνάδελφοι μη εγγεγραμμένοι στο ΣΑ/ΣΝΔ, τέκνα και φιλικά ζεύγη των μελών, κατ' αρχήν μέχρι 2 άτομα ανά μέλος. Και στην περίπτωση αυτή θα τηρηθεί η σειρά προτεραιότητας, ανάλογα με το χρόνο της δηλώσεως συμμετοχής και της καταθέσεως των χρημάτων εκάστου. Αλλά εάν υπάρξει περίπτωση υπερβάσεως του μεγίστου αριθμού συμμετοχών (~46 άτομα) προηγούνται πάντα τα μέλη έναντι των προσκεκλημένων.

   Τέλος, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι ανακοινώσεις του Συνδέσμου δεν κυκλοφορούν ταχυδρομικώς. Οι αποδέκτες της παρούσης μέσω e-mail ή από την ιστοσελίδα παρακαλούνται να ενημερώσουν όποιους συναδέλφους γνωρίζουν για τις λεπτομέρειες και τις ημερομηνίες, ώστε να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Υποναύαρχος Π.Ν. (ε.α.)
Αντώνιος Αναστασάκης

Αντιπρόεδρος ΣΑ/ΣΝΔ

   Τετραήμερη καλοκαιρινή εκδρομή του ΣΑ/ΣΝΔ στη Μακεδονία, από 8-11 Ιουνίου 2019.Όπως κάνουμε συνήθως, σ' αυτήν εδώ τη θέση προστίθενται, όποτε υπάρχουν, τυχόν νέες ενημερώσεις και πληροφορίες για τις εκδηλώσεις μας, τοποθετημένες κατά αντίστροφη χρονολογική σειρά (στο τέλος, κάτω, η αρχική και από πάνω προστίθενται οι νεώτερες).
Η αρχική ανακοίνωση και οι μέχρι σήμερα συμπληρωματικές παρατηρήσεις/ενημερώσεις για την εκδρομή μας προς Μακεδονία, από 8-11 Ιουνίου 2019, είναι οι ακόλουθες:

  ...Click στο όνομα: 'Lucy Hotel' για μετάβαση στo site του ξενοδοχείου μας στην παραλία Καλαμίτσα της Καβάλας.

  ...Click στο όνομα: 'Astoria Hotel' για μετάβαση στo site του ξενοδοχείου μας στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.

  ...Με click στα παρακάτω εικονίδια μπορείτε να δείτε τις προβλεπόμενες καιρικές συνθήκες στις περιοχές που θα επισκεφθούμε:
Ο καιρός σήμερα
& πρόγνωση
των επόμενων
7 ημερών

για την περιοχή του ξενοδοχείου
στην Καβάλα
Ο καιρός σήμερα
& πρόγνωση
των επόμενων
7 ημερών

για την περιοχή της
Δράμας
Ο καιρός σήμερα
& πρόγνωση
των επόμενων
7 ημερών

για την περιοχή της
Ξάνθης
Ο καιρός σήμερα
& πρόγνωση
των επόμενων
7 ημερών

για την περιοχή της
Θεσσαλονίκης


   #2 Ενημέρωση (από 17/05/2019): Οι μέχρι σήμερα νεώτερες πληροφορίες και οι συμμετοχές

Όπως μας ενημέρωσε το ταξιδιωτικό γραφείο D.G.W. Travel "Timothy's Family", ισχύει πλέον για όλες τις εκδρομές η ακόλουθη ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ:
"Σε περίπτωση ακύρωσης σε διάστημα έως και 15 ημέρες πριν την ημερομηνία αναχώρησης της εκδρομής, το πρακτορείο διατηρεί το δικαίωμα να χρεώσει στον πελάτη το 50% του συνόλου της εκδρομής, ως ακυρωτικά.
Σε περίπτωση ακύρωσης σε διάστημα έως και 7 ημέρες πριν την ημερομηνία αναχώρησης της εκδρομής, η επιβάρυνση είναι το 100% του συνόλου της εκδρομής ως ακυρωτικά"
.
Για τη συγκεκριμένη εκδρομή μας, σε περίπτωση ακυρώσεως μετά την 24η Μαΐου, θα επιστρέφεται από το πρακτορείο μόνο το 50% του καταβληθέντος αντιτίμου, ενώ μετά την 31η Μαΐου δεν θα επιστρέφονται χρήματα.

Κατόπιν του παραπάνω χρονικού περιορισμού, αλλά και λόγω της μεγάλης συμμετοχής, που υπερέβη όλες τις προβλέψεις μας, ισχύουν αναγκαστικά οι ακόλουθες αλλαγές σε σχέση με την αρχική ανακοίνωση της εκδρομής:

 • Αλλαγή πούλμαν, από 52 σε 59 θέσεων.
 • Προσπάθεια για εξασφάλιση περισσοτέρων δωματίων και στα δύο ξενοδοχεία (34 αντί 30) προς εξυπηρέτηση του μεγαλυτέρου δυνατού αριθμού συναδέλφων και φίλων (υπάρχει λίστα αναμονής).
 • Επειδή, για τη συμμετοχή τηρείται "σειρά προτεραιότητας", ο μεγάλος αριθμός δηλώσεων και η παραπάνω "πολιτική ακυρώσεων" επέβαλαν αυτόματα μείωση της προθεσμίας για κατάθεση του αντιτίμου (440€ για δίκλινο ή 290€ για μονόκλινο), και ήδη ο μεγαλύτερος αριθμός των συμμετεχόντων έχει τακτοποιήσει την οφειλή του.
  Το χρονικό όριο, μετά το οποίο θα προσκληθούν όσοι ευρίσκονται στη λίστα αναμονής, είναι η Τρίτη, 21/5.
Για τους συμμετέχοντες στην εκδρομή, οι ώρες αναχωρήσεως καθορίστηκαν ως εξής:
Αναχώρηση του πούλμαν από Κηφισιά (απέναντι από Ζηρίνειο) το πρωί του Σαββάτου, 8/6, στις 07:30. Το ίδιο πούλμαν στη συνέχεια, για να παραλάβει τους επιβάτες εκ Νοτίων προαστείων, θα περάσει από Παπάγου (δημοτικός χώρος όπισθεν ΑΟΟΑ), απ' όπου προβλέπεται να αναχωρήσει περί τις 08:00.
Επομένως όλοι οι εκδρομείς παρακαλούνται να ευρίσκονται στα σημεία αναχωρήσεως του πούλμαν, ~15 λεπτά πριν την καθορισμένη ώρα αναχωρήσεώς του.

Για οποιαδήποτε τυχόν νεώτερη ενημέρωση, παρακολουθείτε τακτικά την παρούσα στήλη.


   #1 Η αρχική, ηλεκτρονική ανακοίνωση της εκδρομής (από 21 Μαρτίου 2019):
Η ανακοίνωση αυτή έχει αποσταλεί και ηλεκτρονικά στα μέλη μας

Αριθμός Πρωτοκόλλου : 17 /2019 Αθήνα, 21 Μαρτίου 2019
ΠΡΟΣ    : Τα μέλη του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ.
ΘΕΜΑ    : Τετραήμερη εκδρομή 8-11 Ιουνίου 2019, στη Μακεδονία


Αγαπητοί Συνάδελφοι, To Δ.Σ. του ΣΑ/Σ.Ν.Δ. έχει την ευχαρίστηση να σας γνωρίσει ότι διοργανώνει καλοκαιρινή εκδρομή με πούλμαν το τετραήμερο 8 - 11 Ιουνίου 2019, στη Μακεδονία, με επί μέρους επισκέψεις σε Καβάλα, Δράμα, Νέστο, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Βόλο. Η παραμονή μας θα είναι στο ξενοδοχείο 5* Lucy Hotel της Καβάλας (δύο διανυκτερεύσεις με ημιδιατροφή) και στο ξενοδοχείο 3* Astoria Hotel της Θεσσαλονίκης (μία διανυκτέρευση με πρωινό).

Το γενικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 08/06: Αθήνα - Κατερίνη - Καβάλα
Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί για την Καβάλα, με ενδιάμεση στάση για να απολαύσουμε τον πρωινό μας καφέ. Επόμενη στάση η παραλία Κατερίνης, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μεσημεριανό φαγητό. Στη συνέχεια αναχώρηση για Καβάλα. Άφιξη στο ξενοδοχείο Lucy Hotel. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κυριακή 09/06: Δράμα - Τραινάκι Νέστου - Ξάνθη (παλιά πόλη) - Καβάλα
Μετά το πρωινό αναχώρηση για το σιδηροδρομικό σταθμό στη Δράμα. Εκεί θα επιβιβαστούμε στο τραίνο της κοιλάδας Νέστου. Πυκνή βλάστηση, ζαρκάδια και πουλιά συνθέτουν το τοπίο που θα απολαύσουμε. Η διαδρομή αυτή που πραγματοποιεί το τραίνο είναι μια μοναδική εμπειρία που κανένα άλλο μεταφορικό μέσο δε μπορεί να προσφέρει. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης. Η Παλιά Πόλη είναι ένας τόπος μοναδικός και πολύτιμο πολιτιστικό κεφάλαιο για τη σημερινή πόλη, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Θράκης. Στην Παλιά Πόλη υπάρχουν 1.200 χαρακτηρισμένα διατηρητέα κτίσματα. Εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για το μεσημεριανό φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Δευτέρα 10/06: Καβάλα - Αμφίπολη - Θεσσαλονίκη
Αναχώρηση μετά το πρωινό για Θεσσαλονίκη, με ενδιάμεση στάση στο λιοντάρι της Αμφίπολης. Η Θεσσαλονίκη είναι ένας πολύ φιλικός και συναρπαστικός προορισμός. Πολλοί συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με τον Μέγα Αλέξανδρο, άλλοι την αποκαλούν αρχόντισσα του Βορρά. Εμείς την αγαπάμε για τη ζωντάνια της και τις αστικές της εικόνες και λατρεύουμε την παραλία της - το μεγαλύτερο μπαλκόνι προς τον Όλυμπο! Θα έχουμε ξενάγηση στην πόλη και χρόνο για μεσημεριανό φαγητό. Άφιξη στο ξενοδοχείο Astoria Hotel και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βράδυ θα έχουμε έξοδο και δείπνο στα φημισμένα Λαδάδικα. Μια όμορφη ιστορική περιοχή, ειδικά διαμορφωμένη μόνο για πεζούς, η οποία αποτελεί αγαπημένο προορισμό. Η ονομασία "Λαδάδικα" προέρχεται από τα μαγαζιά που υπήρχαν στην περιοχή πολύ παλιότερα και πουλούσαν τρόφιμα, λάδι, και διάφορα προϊόντα λαδιού. Η όλη περιοχή χρησιμοποιείτο σαν κεντρική αγορά και παζάρι κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής κυριαρχίας αλλά και νωρίτερα. Στη συνέχεια, επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Τρίτη 11/06: Θεσσαλονίκη - Βόλος - Αθήνα
Μετά το πρωινό αναχώρηση από το ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ώστε να κάνουμε τα ψώνια μας. Η πόλη κρύβει μέσα της χίλιες εικόνες, μυρωδιές, γεύσεις, ήχους... Ρωμαϊκά, βυζαντινά, οθωμανικά και σύγχρονα μνημεία-σύμβολα μαρτυρούν το DNA μιας πολυπολιτισμικής κοινωνίας. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα φημισμένα τρίγωνα. Παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής, θα έχουμε στάση και ελεύθερο χρόνο για μεσημεριανό φαγητό στα τσιπουράδικα του Βόλου. Συνεχίζουμε το ταξίδι της επιστροφής με ενδιάμεση στάση. Άφιξη αργά το βράδυ με τις καλύτερες εντυπώσεις.

   Επί μέρους λεπτομέρειες και τυχόν αλλαγές θα αναρτώνται εφ' όσον προκύπτουν, στη στήλη "Ανακοινώσεων" της ιστοσελίδας του Συνδέσμου.

   Η τιμή συμμετοχής κατά άτομο, με ημιδιατροφή, είναι 220€ σε δίκλινο δωμάτιο ή 290€ σε μονόκλινο δωμάτιο.

   Στα μέλη του Συνδέσμου που είναι οικονομικώς τακτοποιημένα, θα προσφερθεί και αυτή τη φορά bonus (έκπτωση) 50€, η οποία θα τους επιστραφεί την ημέρα της εκδρομής.

   Στις παραπάνω τιμές συμμετοχής, που ισχύουν εφ' όσον η συμμετοχή δεν θα είναι μικρότερη των 40 ατόμων,
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Η μεταφορά των εκδρομέων με πολυτελές ιδιόκτητο κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Καβάλα, στο ξενοδοχείο Lucy Hotel με ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο).
 • Μία (1) διανυκτέρευση στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο Astoria Hotel με πρωινό.
 • Δείπνο στη Θεσσαλονίκη (Λαδάδικα) με ζωντανή μουσική.
 • Πιστοποιημένος ξεναγός την 2η και 3η ημέρα προγράμματος.
 • Εισιτήριο τραίνου για τη διαδρομή Δράμα - Ξάνθη.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α. 24%
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης) 4,00€ & 1,50€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται στο εκάστοτε ξενοδοχείο από τους συμμετέχοντες.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
 • Ό,τι τυχόν αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
   Μετά τα παραπάνω και δεδομένου ότι ο αριθμός των διατεθέντων δωματίων είναι αυτή τη φορά σχετικά μειωμένος, πράγμα που επιβάλλει τήρηση σειράς προτεραιότητας, παρακαλούμε για την έγκαιρη δήλωση συμμετοχής, το αργότερο μέχρι και τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2019, είτε με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση ananast@gmail.com, είτε τηλεφωνικά σε οποιοδήποτε από τα μέλη του Δ.Σ.

   Τα χρήματα θα πρέπει να έχουν κατατεθεί μέχρι την ίδια ως άνω ημερομηνία (27/5) στο λογαριασμό του Συνδέσμου (όπου εμφανίζεται το όνομα του Ταμία μας, Αποστόλου Δαγκωνάκη) και έχει στοιχεία:
ALPHA BANK #101-00-23102-20923 (IBAN GR74 0140 1010 1010 0231 0220 923)
Προσέξτε να αναγράψετε στο καταθετήριο, οπωσδήποτε, το "Επώνυμό σας + Εκδρομή Μακεδονίας".

   Παρακαλούμε επίσης όσους καταθέτουν τα χρήματα ηλεκτρονικά μέσω άλλης τράπεζας (e-banking) να προσθέτουν στην κατάθεσή τους και την τραπεζική προμήθεια (+3€) ώστε να μην επιβαρύνεται με αυτήν ο Σύνδεσμος.

   Επειδή τα ξενοδοχεία απαιτούν εξόφληση το αργότερο μία εβδομάδα πριν, ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι σε περίπτωση τυχόν ακύρωσης της συμμετοχής τους μετά την ημερομηνία αυτή, τα καταβληθέντα στο ξενοδοχείο χρήματα δεν επιστρέφονται.

   Επίσης, για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή βάσει των διατεθέντων δωματίων, η διαμονή σε μονόκλινο θα περιορισθεί στο ελάχιστο (δηλαδή θα προτιμώνται τα δίκλινα έναντι των μονόκλινων).

   Στην εκδρομή μπορούν να προσκληθούν και να συμμετάσχουν και συνάδελφοι μη εγγεγραμμένοι στο ΣΑ/ΣΝΔ, τέκνα και φιλικά ζεύγη των μελών, κατ' αρχήν μέχρι 2 άτομα ανά μέλος. Και στην περίπτωση αυτή θα τηρηθεί η σειρά προτεραιότητας, ανάλογα με το χρόνο της δηλώσεως συμμετοχής και της καταθέσεως των χρημάτων εκάστου. Αλλά εάν υπάρξει περίπτωση υπερβάσεως του μεγίστου αριθμού συμμετοχών (~46 άτομα) προηγούνται πάντα τα μέλη έναντι των προσκεκλημένων.

   Τέλος, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η παρούσα ανακοίνωση δεν θα κυκλοφορήσει ταχυδρομικώς. Οι αποδέκτες της μέσω e-mail ή από την ιστοσελίδα παρακαλούνται να ενημερώσουν όποιους συναδέλφους γνωρίζουν για τις λεπτομέρειες και τις ημερομηνίες, ώστε να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή.
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Το Διοικητικό Συμβούλιο

   Μεσημεριανή συνεστίαση στο Ν.Ο.Ε. το Σάββατο 11 Μαΐου 2019


Ακολουθεί κατωτέρω η από 21 Μαρτίου 2019 επίσημη ηλεκτρονική ανακοίνωση της εκδηλώσεως,
η οποία έχει ήδη προωθηθεί και με απ' ευθείας e-mail προς ενημέρωση των μελών μας:


Αριθμός Πρωτοκόλλου : 16 /2019 Αθήνα, 21 Μαρτίου 2019

ΠΡΟΣ    : Τα μέλη του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ.
ΘΕΜΑ    : Συνεστίαση στο Ν.Ο.Ε. το Σάββατο 11 Μαΐου 2019


Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Το Δ.Σ. του Σ.Α./Σ.Ν.Δ. έχει την ευχαρίστηση να σας γνωρίσει ότι διοργανώνει συνεστίαση, το Σάββατο 11 Μαΐου 2019, και ώρα 13:00 στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος και σας προσκαλεί να έλθετε με τους συναδέλφους και φίλους σας.

Θα είναι άλλη μία ευχάριστη συναδελφική συνάντηση με γεύμα. Θα ξαναβρεθούμε, και θα συζητήσουμε για ό,τι όμορφο μας ενδιαφέρει και μας αφορά, με προτεραιότητα στις προσεχείς εκδηλώσεις του Συνδέσμου και την καλοκαιρινή εκδρομή μας στη Μακεδονία.

Οι προδιαγραφές και αυτή τη φορά είναι ίδιες: Μεσημεριανή συνάντηση και ελαφρύ γεύμα στην ηλιόλουστη Αίθουσα "Ανέμων" του Ναυτικού Ομίλου, με τη μοναδική θέα στο Σαρωνικό και με συνοδεία μουσικής πιάνου. Προσπαθούμε να εμπλουτίσουμε το μενού σε σχέση με τα προηγούμενα, αλλά και να κρατήσουμε την ποιότητα σε συνδυασμό με τη χαμηλή τιμή, που και αυτή τη φορά θα είναι 28€ ανά άτομο, συμπεριλαμβανομένων κρασιού, μπύρας και αναψυκτικών.
[Η πληρωμή ως γνωστόν γίνεται επί τόπου, απ' ευθείας στο προσωπικό του Ν.Ο.Ε.]

Η δυναμικότητα της αίθουσας των "Ανέμων" είναι περίπου 160 άτομα και, αν χρειαστούμε και τη δεύτερη αίθουσα (των "Ναυμαχιών"), όπως κατ' επανάληψη έχουμε κάνει, θα πρέπει να τη ζητήσουμε εγκαίρως από τον Όμιλο. Επειδή τα διαθέσιμα Σαββατοκύριακα του Μαΐου είναι περιορισμένα (λόγω και των εκλογών) και υπάρχει μεγάλη ζήτηση, παρακαλούμε για την δήλωση επιθυμίας συμμετοχής σας και αριθμό ατόμων που θα σας συνοδεύουν, το συντομότερο και οπωσδήποτε προ της Μ. Δευτέρας 22ας Απριλίου, είτε απ' ευθείας στα μέλη του Δ.Σ. του ΣΑ/ΣΝΔ, στα γνωστά σας και αναγραφόμενα και στη στήλη "Επικοινωνίας" της ιστοσελίδας τηλέφωνά τους, είτε με e-mail στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:
 • του Αντιπροέδρου, Υποναυάρχου Αντωνίου Αναστασάκη, ananast@gmail.com,
 • του Εφόρου Δημ. Σχέσεων, Αντιναυάρχου Ανδρέα Ξενάκη, andreas.xenakis@hotmail.com
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας υποβολής δηλώσεων. Παρακαλούμε να μνημονεύετε εξ αρχής αν θα θέλατε να φέρετε και πολίτες φίλους σας, την οριστική όμως απάντηση γι' αυτούς θα τη λάβετε μετά την παραπάνω ημερομηνία της 22ας Απριλίου, εφ' όσον έως τότε θα υπάρξουν κενές θέσεις, οι οποίες θα διατεθούν επίσης κατά σειρά προτεραιότητας αιτήματος.

Θα θέλαμε ακόμη να σας ενημερώσουμε για τα εξής:
 • Όλες οι ανακοινώσεις του Συνδέσμου γίνονται μόνον ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του ή/και με e-mail.
 • Η παρούσα και οι οποιεσδήποτε τυχόν νεώτερες πληροφορίες για την εκδήλωση, θα αναρτώνται προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερομένου, στη στήλη "Ανακοινώσεων" της ιστοσελίδας του Συνδέσμου (www.sa-snd.gr).
Τα μέλη μας παρακαλούνται να ενημερώσουν όποιους συναδέλφους γνωρίζουν που δεν διαθέτουν e-mail ή πρόσβαση στο διαδίκτυο, για την προθεσμία, ώστε να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Το Δ.Σ.

   Η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ. έτους 2019


  Η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου μας φέτος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Απριλίου 2019, στις εγκαταστάσεις του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών.

  Η επίσημη ανακοίνωση του Δ.Σ. όπου καθορίζονται οι λεπτομέρειες, παρατίθεται στη συνέχεια, ενώ το ίδιο κείμενο έχει ήδη αποσταλεί ηλεκτρονικά προς τα μέλη που μας έχουν γνωρίσει το e-mail τους.

[Με την ευκαιρία αυτή και με αφορμή ερωτήματα μελών γιατί δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως για προηγούμενες εκδηλώσεις μας, παρακαλούμε για άλλη μια φορά όλους τους συναδέλφους που διαθέτουν (οι ίδιοι ή συνοικούντα μέλη της οικογενείας τους) e-mail, να μας το γνωρίσουν, προκειμένου λαμβάνουν απ' ευθείας τις ανακοινώσεις του Συνδέσμου για θέματα που τους αφορούν.]

Αριθμός Πρωτοκόλλου : 15/2019 Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου 2019


   ΠΡΟΣ : Τα Μέλη του Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολής Ναυτικών Δοκίμων
   ΘΕΜΑ : Σύγκληση Ετησίας Τακτικής Γενικής Συνελεύσεως, έτους 2019.

   Κατόπιν αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.), η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.) του Συνδέσμου μας θα λάβει χώρα το Σάββατο 06 Απριλίου 2019 και ώρα 10:30, στο Πολεμικό Μουσείο, οδός Ριζάρη 2, Αθήνα, στη μικρή αίθουσα.

   Κατά τη Γ.Σ. θα συζητηθούν τα θέματα της ημερησίας διατάξεως, τα οποία καθορίζονται στην Πρόσκληση των μελών του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ. σε Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση που επισυνάπτεται, και θα γίνει εκτενής ενημέρωση των μελών μας επί των τρεχόντων οικονομικών και λοιπών θεμάτων που τα αφορούν, από τον πρόεδρο της ΕΑΑΝ.

   Προκειμένου αποφευχθούν οι επιπτώσεις και δεσμεύσεις τις οποίες συνεπάγεται η επανάληψη της Γ.Σ. σε μία εβδομάδα σε περίπτωση μη απαρτίας, θα θεωρηθεί ότι η πρώτη ημερομηνία συγκλήσεως της Γ.Σ. είναι το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019.

   Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα συμμετοχής μετά ψήφου στη Γ.Σ. έχουν μόνο τα ταμειακώς εν τάξει μέλη. Παρακαλούμε τα μέλη να τακτοποιήσουν την ετήσια εισφορά τους για το 2019 η οποία, με απόφαση του Δ.Σ., έχει καθοριστεί στα 20€. Η πληρωμή θα πρέπει να γίνει μέχρι την ημερομηνία συγκλήσεως της Γ.Σ. ή έστω και κατά την προσέλευση σ' αυτήν.

   Υπενθυμίζεται επίσης ότι προς διευκόλυνση των μελών στην καταβολή των εισφορών τους, υπάρχει από τον Απρίλιο του 2012 ο λογαριασμός του Συνδέσμου στην Alpha Bank, στο όνομα του Ταμία μας, Αντιναυάρχου (ε.α.) Αποστόλου Δαγκωνάκη Π.Ν., με αριθμό: 101-00-23102-20923 (ή IBAN #: GR74 0140 1010 1010 0231 0220 923 για e-banking). Επισημαίνεται δε ότι όπως ισχύει για οποιαδήποτε κατάθεση σε Τράπεζα, είτε αυτοπροσώπως είτε ηλεκτρονικά, θα πρέπει πάντα να σημειώνεται το ονοματεπώνυμο του καταθέτη και ο σκοπός της καταθέσεως, προς εύκολη αναγνώριση και αποφυγή εμπλοκών.

Ο Γενικός Γραμματεύς Ο Πρόεδρος Δ.Σ.
Αντιναύαρχος (ε.α.) Δημ. Πλαμαντούρας Π.Ν. Αντιναύαρχος (ε.α.) Ξεν. Μαυρογιάννης Π.Ν.Σ.Σ.: Η παρούσα ανακοίνωση δεν θα κυκλοφορήσει ταχυδρομικώς. Παρακαλούνται τα μέλη μας να ενημερώσουν όποιους συναδέλφους γνωρίζουν για την ημερομηνία και το νέο χώρο της Γενικής Συνελεύσεως.Συνημμένα: Πρόσκληση των μελών του ΣΑ/ΣΝΔ σε Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση
Αριθμός Πρωτοκόλλου : 15/2019 [Συνημμένο] Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου 2019


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Των Μελών του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ. σε Ετήσια Τακτική
Γενική Συνέλευση


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Α./Σ.Ν.Δ. καλεί τα μέλη του Συνδέσμου σε Ετήσια, Τακτική Γενική Συνέλευση το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 και ώρα 10:30, στο Πολεμικό Μουσείο, οδός Ριζάρη 2, Αθήνα, στη μικρή αίθουσα, προκειμένου ληφθούν αποφάσεις επί των ακολούθων θεμάτων Ημερησίας Διατάξεως :
 • Εκλογή Προέδρου και Γραμματέως Γεν. Συνελεύσεως (φανερή ψηφοφορία).
 • Απολογισμός - Πεπραγμένα Διοικητικού Συμβουλίου, έτους 2018.
 • Βασικές Επιδιώξεις - Προβλεπόμενες Δραστηριότητες για το 2019.
 • Ανάγνωση Εκθέσεως Εξελεγκτικής Επιτροπής.
 • Απαλλαγή του Δ.Σ. από κάθε οικονομική και διαχειριστική ευθύνη για την περίοδο από 31/03/2018 μέχρι και την ημέρα της Γενικής Συνελεύσεως 2019.
 • Λήψη αποφάσεων επί προτάσεων που θα παρουσιάσει το Δ.Σ.
 • Ενημέρωση μελών επί τρεχόντων οικονομικών και λοιπών θεμάτων που τα αφορούν, από τον Πρόεδρο της Ε.Α.Α.Ν.
 • Διάφορες Ανακοινώσεις.
Η Γενική Συνέλευση ευρίσκεται σε απαρτία όταν παρίσταται το 1/3 των ταμειακώς εν τάξει μελών. Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γ.Σ. θα επαναληφθεί χωρίς άλλη ειδοποίηση, το Σάββατο 06 Απριλίου 2019, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο, θεωρείται δε ότι έχει απαρτία ανεξαρτήτως του αριθμού των παρόντων ταμειακώς εν τάξει μελών.


Ο Γενικός Γραμματεύς Ο Πρόεδρος Δ.Σ.
Αντιναύαρχος (ε.α.) Δημ. Πλαμαντούρας Π.Ν. Αντιναύαρχος (ε.α.) Ξεν. Μαυρογιάννης Π.Ν.
   Η Κοπή της Βασιλόπιτας του Συνδέσμου μας στις 19-1-2019, στη Σ.Ν.Δ.


Ο Αγιασμός για το Νέο Έτος και η κοπή της Βασιλόπιτας του ΣΑ/ΣΝΔ θα πραγματοποιηθεί και φέτος στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. H ημερομηνία καθορίστηκε για το Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 11:00 π.μ.
Εις την τελετή, εις την οποία δύνανται να συμμετάσχουν όλα τα μέλη μας (μετά συζύγων, τέκνων και συναδέλφων-μη μελών, εφ' όσον επιθυμούν), έχουν προσκληθεί να παραστούν οι:
Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης Π.Ν., Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, και
Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης Π.Ν., Αρχηγός ΓΕΝ.

Για την εκδήλωση, από το Δ.Σ. του Συνδέσμου έχει εκδοθεί η ακόλουθη ανακοίνωση/πρόσκληση (δεν θα αποσταλεί ταχυδρομικά):
Αριθμός Πρωτοκόλλου 01/2019 ------------------------------------------ Αθήνα, 08 Ιανουαρίου 2019


ΠΡΟΣ : Τα μέλη του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ.

ΘΕΜΑ : Κοπή Βασιλόπιτας του ΣΑ/ΣΝΔ για το 2019.


Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ. έχει την ευχαρίστηση να σας γνωρίσει ότι το Σάββατο, 19η Ιανουαρίου 2019 και ώρα 11:00, θα λάβει χώρα στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων ο καθιερωμένος Αγιασμός για το Νέον Έτος και η κοπή της Bασιλόπιτας του Συνδέσμου μας.

Εις την τελετή έχουν προσκληθεί να παραστούν οι Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης Π.Ν., Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, και Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης Π.Ν., Αρχηγός ΓΕΝ.

Οι επιθυμούντες να συμμετάσχουν παρακαλούνται να ενημερώσουν τηλεφωνικώς τα μέλη του Δ.Σ. ή με e-mail στην παρούσα ηλεκτρονική διεύθυνση, προ της Τετάρτης, 16/1, αναφέροντας και αριθμό/ονόματα ατόμων, προκειμένου ειδοποιηθεί εγκαίρως η Σ.Ν.Δ. για έκδοση αδειών εισόδου.

Ευχόμεθα σε όλα τα μέλη του Συνδέσμου και τις οικογένειές τους
ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟΝ ΕΤΟΣ 2019!

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
   Xριστουγεννιάτικη χοροεσπερίδα
με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 20 χρόνων από της ιδρύσεως του Σ.Α./Σ.Ν.Δ.
στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018


Από το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:


Αριθμός Πρωτοκόλλου: 23/2018 Αθήνα, 09 Νοεμβρίου 2018


ΠΡΟΣ : Τα μέλη του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ.
ΘΕΜΑ : Η Χριστουγεννιάτικη χοροεσπερίδα του ΣΑ/ΣΝΔ, στις 22 Δεκεμβρίου 2018


   Αγαπητοί Συνάδελφοι,

   Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ. έχει την ευχαρίστηση να σας γνωρίσει ότι το Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 21:00, διοργανώνει στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος (Ν.Ο.Ε.), Χριστουγεννιάτικη χοροεσπερίδα με μουσική από D.J. για τα μέλη μας και τους φίλους τους, επ' ευκαιρία και της συμπληρώσεως 20 ετών από της ιδρύσεως του Συνδέσμου.

    Η τιμή συμμετοχής ανά άτομο θα είναι 33€, συμπεριλαμβανομένων των ποτών.

    Παρακαλούμε για την έγκαιρη δήλωση συμμετοχής σας και αριθμό ατόμων, μέχρι τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, είτε απ' ευθείας στα μέλη του Δ.Σ. του ΣΑ/ΣΝΔ στα γνωστά σας και αναγραφόμενα και στη στήλη "Επικοινωνίας" της ιστοσελίδας τηλέφωνά τους, είτε με e-mail στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:
 • του Αντιπροέδρου, Υποναυάρχου Αντ. Αναστασάκη,   ananast@gmail.com
 • του Εφόρου Δημ. Σχέσεων, Αντιναυάρχου Αν. Ξενάκη, andreas.xenakis@hotmail.com
    Τα μέλη μπορούν να προσκαλέσουν και ιδιώτες, κατ' αρχήν μέχρι δύο άτομα ανά μέλος, όπως και Αξιωματικούς αποφοίτους της Σ.Ν.Δ., μη μέλη του Συνδέσμου, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των θέσεων.

    Θα θέλαμε ακόμη να σας ενημερώσουμε για τα εξής:
 • Οι ανακοινώσεις του Συνδέσμου δεν αποστέλλονται ταχυδρομικώς.
 • Η παρούσα και οι οποιεσδήποτε τυχόν νεώτερες πληροφορίες επί της εκδηλώσεως, θα αναρτώνται προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερομένου, στη στήλη "Ανακοινώσεων" της ιστοσελίδας του Συνδέσμου (www.sa-snd.gr).
    Τα μέλη μας παρακαλούνται να ενημερώσουν όποιους συναδέλφους γνωρίζουν που δεν διαθέτουν e-mail, για την εκδήλωση και τις λεπτομέρειές της, ώστε να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή.


Με φιλικούς χαιρετισμούς
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

   Τριήμερη φθινοπωρινή εκδρομή του ΣΑ/ΣΝΔ στη Μάνη, από 12-14 Οκτωβρίου 2018  ...Με click στα παρακάτω εικονίδια μπορείτε να δείτε τις προβλεπόμενες καιρικές συνθήκες στις περιοχές που θα επισκεφθούμε:
Ο καιρός σήμερα & πρόγνωση
των επόμενων 7 ημερών

για την περιοχή του ξενοδοχείου
στο Καραβοστάσι Οιτύλου
Ο καιρός σήμερα & πρόγνωση
των επόμενων 7 ημερών

για την περιοχή του
Όρμου Γερολιμένα
Ο καιρός σήμερα & πρόγνωση
των επόμενων 7 ημερών

για την περιοχή του
Μυστρά

  ...Click στο όνομα: 'Porto Vitilo Luxury Boutique Hotel' για μετάβαση στo site του ξενοδοχείου μας στο Καραβοστάσι Οιτύλου.

  ...Click στο παρακάτω εικονίδιο για να δείτε (σε μεγέθυνση) στον οδικό χάρτη τις διαδρομές μας προς τις τοποθεσίες που θα επισκεφθούμε: μέσω Ισθμού προς Γύθειο, Καραβοστάσι Οιτύλου (ξενοδοχείο), Αρεόπολη, Σπήλαια Διρού, Γερολιμένα, Μυστρά, Τρίπολη και επιστροφή.

Όπως κάνουμε συνήθως, σ' αυτήν εδώ τη θέση προστίθενται, όποτε υπάρχουν, οι νεώτερες ενημερώσεις και πληροφορίες για τις εκδηλώσεις μας, τοποθετημένες κατά αντίστροφη χρονολογική σειρά (στο τέλος η αρχική και από πάνω προστίθενται οι νεώτερες).
Η αρχική ανακοίνωση και οι μέχρι σήμερα συμπληρωματικές παρατηρήσεις/ενημερώσεις για την εκδρομή μας προς Μάνη, από 12-14 Οκτωβρίου 2018, είναι οι ακόλουθες:   #2 Ενημέρωση (από 09/10/2018): Οι επισκέψεις σε Σπήλαια Διρού και αρχαιολογικό χώρο Μυστρά

Όπως μας ενημέρωσε το ταξιδιωτικό γραφείο D.G.W. Travel "Timothy's Family", οι τιμές εισιτηρίων για συμμετοχή στις προαιρετικές αυτές επισκέψεις είναι:
- για τα σπήλαια του Διρού, 8€ το μειωμένο, ή 13€ το κανονικό, και
- για τον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά, 6€ το μειωμένο, ή 12€ το κανονικό.
Μειωμένο εισιτήριο δικαιούνται άτομα άνω των 65 ετών (με την επίδειξη ΑΔΤ) ή Group πλέον των δεκατεσσάρων (14) ατόμων, μόνο κατά τη χαμηλή και μεσαία περίοδο(από 1/1 έως 14/6 & από 15/9 έως 31/12.


   #1 Η αρχική, ηλεκτρονική ανακοίνωση της εκδρομής (από 20 Σεπτεμβρίου 2018):

Η ανακοίνωση αυτή έχει αποσταλεί και ηλεκτρονικά στα μέλη μας

Αριθμός Πρωτοκόλλου : 21 /2018 Αθήνα, 20 Σεπτεμβρίου 2018
ΠΡΟΣ    : Τα μέλη του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ.
ΘΕΜΑ    : Τριήμερη φθινοπωρινή εκδρομή 12-14 Οκτωβρίου 2018 στη Μάνη


Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Το Δ.Σ. του ΣΑ/ΣΝΔ έχει την ευχαρίστηση να σας γνωρίσει ότι διοργανώνει φθινοπωρινή εκδρομή με πούλμαν για τη Μάνη, το τριήμερο 12 με 14 Οκτωβρίου 2018, με δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο "Porto Vitilo Luxury Boutique Hotel", (http://www.portovitilo.gr/), στο Οίτυλο Λακωνίας.
Συγκεκριμένα, θα επισκεφθούμε, το Γύθειο, το Οίτυλο, το Σπήλαιο Διρού, την Αρεόπολη, το Γερολιμένα και το Μυστρά.

Το γενικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

1η ημέρα, ΠΑ 12 Οκτωβρίου: Αθήνα - Γύθειο - Οίτυλο
   Αναχώρηση 08:00 από Κηφισιά (έναντι Ζηρινείου) και 08:30 από Παπάγου (περιοχή ΑΟΟΑ), και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ, μέσω Εθνικής οδού Κορίνθου - Τρίπολης - Σπάρτης φθάνουμε στο Γύθειο, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και μια βόλτα στην παραλία της όμορφης πόλης. Μετά το γεύμα θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας στο γραφικό Οίτυλο. Χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα, ΣΑ 13 Οκτωβρίου: Οίτυλο-Σπήλαιο Διρού-Αρεόπολη-Γερολιμένας
   Αναχώρηση μετά το πρωινό για το Σπήλαιο Διρού. Θεωρείται το ωραιότερο λιμναίο σπήλαιο στον κόσμο. Χρόνος ελεύθερος για να επισκεφτούν οι επιθυμούντες το Σπήλαιο. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Γερολιμένα, εφ' όσον ο χρόνος και οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, αλλιώς στάση στην Αρεόπολη, για να γνωρίσουμε την πόλη, αλλά και για το μεσημεριανό μας φαγητό. Στη συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για το Οίτυλο. Δείπνο με μουσική βραδιά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα, ΚΥ 14 Οκτωβρίου: Οίτυλο - Μυστράς - Αθήνα
   Μετά το πρωινό, επιβίβαση με τις αποσκευές μας στο πούλμαν και αναχώρηση για το Μυστρά. Θα επισκεφθούμε και ξεναγηθούμε στη Βυζαντινή πολιτεία, ένα υπαίθριο μουσείο, αδιάψευστη μαρτυρία μιας λαμπρής εποχής. Κάτω από το κάστρο παλάτια και εκκλησίες, οχυρώσεις και πύλες, αρχοντικά και σπίτια, δρόμοι και κρήνες, καταγράφουν την ανεπανάληπτη ιστορική διαδρομή της έδρας του Δεσποτάτου του Μορέως. Καύχημα της Βυζαντινής κληρονομιάς του Μυστρά οι εκκλησίες με την αρχιτεκτονική και τις τοιχογραφίες τους. Ξεχωρίζουν ο Άγιος Δημήτριος, η Μητρόπολη, το Βυζαντινό Μουσείο του Μυστρά, η Ευαγγελίστρια, οι Άγιοι Θεόδωροι, η Παναγία Οδηγήτρια, η Παντάνασσα και η Αγία Σοφία.
   Αναχώρηση για την Τρίπολη, όπου θα έχουμε χρόνο για μεσημεριανό φαγητό. Μετά το γεύμα παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής, με τις απαραίτητες στάσεις.
Άφιξη Αθήνα αργά το απόγευμα με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Επί μέρους λεπτομέρειες και τυχόν αλλαγές θα αναρτώνται καθώς θα προκύπτουν, στην παρούσα στήλη "Ανακοινώσεων" της ιστοσελίδας του Συνδέσμου.

   Τιμή συμμετοχής κατά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 160€ (δηλ. 320€ το ζεύγος).
   Τιμή συμμετοχής σε μονόκλινο δωμάτιο: 200€.
   Για τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη του Συνδέσμου θα ισχύσει αυτή τη φορά έκπτωση 60€ (δηλ. το ζεύγος θα πληρώσει 260€ σε δίκλινο ή το άτομο 140€ σε μονόκλινο).

Στις παραπάνω τιμές ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Η μεταφορά των εκδρομέων με πολυτελή ιδιόκτητα κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Porto Vitilo 3* στο Οίτυλο, με ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο καθημερινά).
 • Τοπικός ξεναγός για την επίσκεψη στο Μυστρά.
 • DJ για τη μουσική βραδιά.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α.
Στις τιμές ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης) 1,50€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση (δηλ. 3€ συνολικά ανά δωμάτιο) που καταβάλλονται στο ξενοδοχείο από τους συμμετέχοντες.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, Σπήλαιο Διρού.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

   Λόγω μικρών χρονικών περιθωρίων και περιορισμένης διαθεσιμότητας κλινών, παρακαλούμε για την έγκαιρη δήλωση συμμετοχής, το αργότερο μέχρι και την Δευτέρα, 1η Οκτωβρίου 2018, είτε με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση ananast@gmail.com, είτε τηλεφωνικά σε οποιοδήποτε από τα μέλη του Δ.Σ.
   Τα χρήματα θα πρέπει να έχουν κατατεθεί μέχρι την ίδια ως άνω ημερομηνία (1/10) στο λογαριασμό του Συνδέσμου που έχει στοιχεία:

ALPHA BANK #101-00-23102-20923 (IBAN GR74 0140 1010 1010 0231 0220 923)
(εμφανίζεται το όνομα του Ταμία μας, Αποστόλου Δαγκωνάκη).

Παρακαλούμε να αναγράφεται στο καταθετήριο ως αιτιολογία, οπωσδήποτε το "Επώνυμό σας + Εκδρομή Μάνης".
ΠΡΟΣΟΧΗ: Όσοι καταθέτουν χρήματα ηλεκτρονικά (e-banking) από άλλη τράπεζα θα πρέπει να προσθέτουν την τραπεζική προμήθεια (+3€) ώστε να μην επιβαρύνεται με αυτήν ο Σύνδεσμος.

   Επειδή το ξενοδοχείο απαιτεί εξόφληση το αργότερο μία εβδομάδα πριν, ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι σε περίπτωση τυχόν ακύρωσης της συμμετοχής τους μετά την ημερομηνία αυτή, τα καταβληθέντα στο ξενοδοχείο χρήματα δεν επιστρέφονται.

   Επίσης, για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή βάσει των διατεθέντων δωματίων, η διαμονή σε μονόκλινο θα περιορισθεί στο ελάχιστο (δηλαδή θα προτιμώνται τα δίκλινα έναντι των μονόκλινων).

   Στην εκδρομή μπορούν να προσκληθούν και να συμμετάσχουν και συνάδελφοι μη εγγεγραμμένοι στο ΣΑ/ΣΝΔ, τέκνα και φιλικά ζεύγη των μελών, κατ' αρχήν μέχρι 2 άτομα ανά μέλος. Και στην περίπτωση αυτή θα τηρηθεί η σειρά προτεραιότητας, ανάλογα με το χρόνο της δηλώσεως συμμετοχής και της καταθέσεως των χρημάτων εκάστου. Αλλά εάν υπάρξει περίπτωση υπερβάσεως του μεγίστου αριθμού συμμετοχών (~46 άτομα) προηγούνται πάντα τα μέλη έναντι των προσκεκλημένων.

   Τέλος, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η παρούσα ανακοίνωση δεν θα κυκλοφορήσει ταχυδρομικώς. Οι αποδέκτες της μέσω e-mail ή από την ιστοσελίδα παρακαλούνται να ενημερώσουν όποιους συναδέλφους γνωρίζουν για τις λεπτομέρειες και ημερομηνίες, ώστε να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Υποναύαρχος Π.Ν. (ε.α.)
Αντώνιος Αναστασάκης

Αντιπρόεδρος ΣΑ/ΣΝΔ

   Ματαίωση Πασχαλινής εκδρομής του ΣΑ/ΣΝΔ 5-9 Απριλίου στην Αχαράβη ΚΕΡΚΥΡΑΣ
[έκτακτη ειδοποίηση από 2 Μαρτίου 2018]
   Έκτακτη ανακοίνωση ματαιώσεως της εκδρομής στην Αχαράβη Κέκυρας (2-3-2018):

Αγαπητοί συνάδελφοι, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι αυτή δεν θα πραγματοποιηθεί, κατόπιν της ειδοποιήσεως που λάβαμε σήμερα, 2 Μαρτίου, από τον μάνατζερ του ξενοδοχείου Gelina Village στην Αχαράβη της Κέρκυρας ότι, για δικούς τους λόγους, δεν θα μπορέσουν να ανοίξουν την περίοδο του Πάσχα.
Λυπούμεθα γι' αυτή την εξέλιξη και την ένεκα αυτής αναγκαστική τροποποίηση του προγραμματισμού σας.
Η ανακοίνωση αυτή έχει αποσταλεί και ηλεκτρονικώς στους ενδιαφερομένους.   Κατωτέρω η ηλεκτρονική ανακοίνωση της εκδρομής (από 28 Φεβρουαρίου 2018):

Η ανακοίνωση αυτή έχει αποσταλεί και ηλεκτρονικώς στα μέλη

Αριθμός Πρωτοκόλλου : 15 /2018 Αθήνα, 28 Φεβρουαρίου 2018
ΠΡΟΣ    : Τα μέλη του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ.
ΘΕΜΑ    : Πενθήμερη Πασχαλινή εκδρομή 5-9 Απριλίου 2018 στην ΚΕΡΚΥΡΑ


Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Το Δ.Σ. του ΣΑ/Σ.Ν.Δ. έχει την ευχαρίστηση να σας γνωρίσει ότι οριστικοποιήθηκε η Πασχαλινή εκδρομή που διοργανώνει με πούλμαν για Κέρκυρα, το πενθήμερο Μ.Πέμπτη-Δευτέρα Πάσχα, 5-9 Απριλίου 2018, με τέσσερις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Gelina Village Resort And Spa (5*) στην Αχαράβη Κερκύρας.

(http://www.hotelscombined.com/Hotel/Gelina_Village_Resort_Spa.htm)


Το γενικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

Μ. Πέμπτη, 5 Απριλίου :
Αναχώρηση 08:00 από Κηφισιά (έναντι Ζηρινείου) και 08:30 από Παπάγου (περιοχή ΑΟΟΑ), για Ρίο - Ηγουμενίτσα μέσω της νέας ΙΩΝΙΑΣ οδού. Στάσεις για καφέ ή/και γεύμα κατά τη διαδρομή. Επιβίβαση σε Ferry boat από Ηγουμενίτσα για Κέρκυρα και αναχώρηση για περιοχή Αχαράβης στα βόρεια του νησιού. Εκτιμώμενη άφιξη στο ξενοδοχειακό συγκρότημα "Gelina Village Resort And Spa" αργά το απόγευμα. Τακτοποίηση και δείπνο στο ξενοδοχείο. Για τους επιθυμούντες, μεταφορά στην εκκλησία για την παρακολούθηση της Λειτουργίας της Αποκαθήλωσης Του Κυρίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Μ. Παρασκευή, 6 Απριλίου :
Μετάβαση με το πούλμαν στην πόλη της Κέρκυρας, για να παρακολουθήσουν οι εκδρομείς τα θρησκευτικά και λοιπά έθιμα του νησιού. Λεπτομέρειες θα καθοριστούν επί τόπου από τον επί κεφαλής.

Μ. Σάββατο, 7 Απριλίου :
Μετάβαση με το πούλμαν στην πόλη της Κέρκυρας, για να παρακολουθήσουν οι εκδρομείς τα θρησκευτικά και λοιπά έθιμα του νησιού. Λεπτομέρειες θα καθοριστούν επί τόπου από τον επί κεφαλής. Την τελετή της Αναστάσεως θα παρακολουθήσουμε στην Κασσιώπη (10' με το πούλμαν από Αχαράβη).

Κυριακή του Πάσχα, 8 Απριλίου :
Ακολουθούμε το εορταστικό πρόγραμμα του ξενοδοχείου, όπου προσφέρεται πλούσιο πασχαλινό γεύμα με οβελία και με ζωντανή μουσική. Δεν προβλέπεται μετάβαση στην πόλη της Κέρκυρας.

Δευτέρα του Πάσχα, 9 Απριλίου :
Αναχώρηση μετά το πρωινό για το λιμάνι της Κέρκυρας. Επιβίβαση στο Ferry boat. Άφιξη Ηγουμενίτσα. Επιστροφή μέσω Πρέβεζας - Ακτίου - Βόνιτσας - Αμφιλοχίας, με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και καφέ. Αναμένεται άφιξη στην Αθήνα βραδινές ώρες.

Λεπτομερέστερο πρόγραμμα με τυχόν αλλαγές θα διανεμηθεί στο πούλμαν με την αναχώρηση, θα ενημερώνονται δε καθημερινά οι εκδρομείς για το πρόγραμμα της ημέρας.

Επειδή η εκδρομή είναι συνδυασμός της προσφοράς του ξενοδοχείου και της μετακίνησης με το ταξιδιωτικό γραφείο, η συνολική τιμή συμμετοχής ανά άτομο ή οικογένεια μπορεί να υπολογισθεί ως εξής:

 • Για το ξενοδοχείο οι τιμές είναι 3x35=105€ κατά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο (δηλ. 210€ το ζεύγος) και 3x52=156€ το άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο. Η τιμή για 2 ενήλικες με 2 παιδιά (σε σουίτα με 2 κρεβατοκάμαρες) είναι 3x100=300€ και για τις τέσσερις διανυκτερεύσεις. [Ειδικά για τα μέλη του Συνδέσμου με τους φίλους τους, η τέταρτη διανυκτέρευση προσφέρεται σε όλους δωρεάν].

 • Η τιμή για το πούλμαν, που επιμερίζεται στους επιβάτες, ανέρχεται σε 100€ ανά επιβάτη. Εάν όμως ο αριθμός των επιβαινόντων είναι μικρότερος των 25 ατόμων, θα υπάρξει μικρή προσαύξηση ανά άτομο.

 • Στις παραπάνω τιμές περιλαμβάνονται:
  • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα "Gelina Village Resort And Spa".

  • Τρία γεύματα ημερησίως στο ξενοδοχείο (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) με δωρεάν κρασί/ μπύρα/ αναψυκτικά.

  • Όλες οι μεταφορές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Φ.Π.Α. και Διόδια.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Δεν περιλαμβάνονται τα ατομικά εισιτήρια Ferry-boat Ηγουμενίτσας-Κέρκυρας και της επιστροφής (τιμή κανονικού εισιτηρίου επιβάτη, μετ' επιστροφής για την περίοδο του Πάσχα είναι 22€)


Λόγω των μικρών χρονικών περιθωρίων, παρακαλούμε για την έγκαιρη κατάθεση των χρημάτων μέχρι την Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018, στο λογαριασμό του Συνδέσμου:

ALPHA BANK #101-00-23102-20923 (IBAN GR74 0140 1010 1010 0231 0220 923)
(εμφανίζεται το όνομα του Ταμία μας, Αποστόλου Δαγκωνάκη),
αναγράφοντας στο καταθετήριο, οπωσδήποτε, "Επώνυμό σας + Εκδρομή Κέρκυρας".

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι καταθέτοντες χρήματα ηλεκτρονικά (e-banking) από άλλη τράπεζα θα πρέπει να προσθέτουν την τραπεζική προμήθεια (3€) ώστε να μην επιβαρύνεται με αυτήν ο Σύνδεσμος.

Πρέπει να ληφθούν ακόμα υπόψη ότι:

 • Η ανακοίνωση δεν θα κυκλοφορήσει ταχυδρομικώς.
 • Η παρούσα και οι οποιεσδήποτε τυχόν νεώτερες πληροφορίες επί της εκδρομής, θα αναρτώνται προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερομένου και στη στήλη Ανακοινώσεων της ιστοσελίδας του Συνδέσμου.
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Υποναύαρχος Π.Ν. (ε.α.)
Αντώνιος Αναστασάκης

Αντιπρόεδρος ΣΑ/ΣΝΔ

   Aνακοίνωση για την ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου μας, μετά Αρχαιρεσιών, στις 31/3/2018.


  Η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου μας φέτος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Μαρτίου 2018.

  Την ίδια ημερομηνία και λόγω συμπληρώσεως από το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο, της προβλεπόμενης τριετούς θητείας, θα πραγματοποιηθούν κατά το ισχύον Καταστατικό οι Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του επομένου Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου μας.

  Ήδη συντάχθηκε η ανακοίνωση του Δ.Σ. με την πρόσκληση και τα υποδείγματα δηλώσεων υποψηφιοτήτων, όπου καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες και παράλληλα προσκαλούνται οι επιθυμούντες συμμετοχή στο νέο Δ.Σ. να συμπληρώσουν σχετική δήλωση υποψηφιότητας, η κατάθεση της οποίας θα πρέπει να γίνει μέχρι την Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018.

  Ληφθεί υπόψη ότι η ανακοίνωση δεν θα ταχυδρομηθεί προς όλα τα μέλη μας, και κατόπιν τούτου παρακαλείσθε να ενημερώσετε τους συναδέλφους με τους οποίους επικοινωνείτε, για την ημερομηνία της Γ.Σ. και την προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων.

Αριθμός Πρωτοκόλλου : 14/2018
Αθήνα, 1 Φεβρουαρίου 2018

ΠΡΟΣ : Τα Μέλη του Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολής Ναυτικών Δοκίμων
ΘΕΜΑ : Σύγκληση Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης έτους 2018 και
Διεξαγωγή Αρχαιρεσιών για την Ανάδειξη Νέου Δ.Σ. και Εξελεγκτικής Επιτροπής.

   Κατόπιν αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.), η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.) του Συνδέσμου μας θα λάβει χώρα το Σάββατο 31 Μαρτίου 2018 και ώρα 10:30, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Παπάγου, οδός Ελευθερίου Βενιζέλου 1.

   Κατά τη Γ.Σ. θα διεξαχθούν και αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και Εξελεγκτικής Επιτροπής (Ε.Ε.), λόγω συμπληρώσεως τριετίας από της εκλογής του παρόντος Δ.Σ. και Ε.Ε., σύμφωνα με τα άρθρα 9 και 11 του Καταστατικού. Σχετική πρόσκληση για τη σύγκληση της Γ.Σ. (με υποδείγματα δηλώσεων υποψηφιότητας), επισυνάπτεται.

   Προκειμένου αποφύγουμε τις επιπτώσεις και δεσμεύσεις τις οποίες συνεπάγεται η επανάληψη της Γ.Σ. σε μία εβδομάδα σε περίπτωση μη απαρτίας, θα θεωρηθεί ότι η πρώτη ημερομηνία συγκλήσεως της Γ.Σ. είναι το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018.

   Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στη Γ.Σ. έχουν μόνο τα ταμειακώς εν τάξει μέλη. Παρακαλούμε τα μέλη να τακτοποιήσουν την ετήσια εισφορά τους έως και το 2018, η οποία σύμφωνα με απόφαση του ΔΣ, λαμβανομένης υπόψη της γενικότερης οικονομικής συγκυρίας, έχει μειωθεί στα 20 €. Η πληρωμή θα πρέπει να γίνει μέχρι την ημερομηνία συγκλήσεως της Γ.Σ. ή έστω και κατά την προσέλευση σ' αυτήν.

   Υπενθυμίζεται επίσης ότι προς διευκόλυνση των μελών στην καταβολή των εισφορών τους, υπάρχει ο λογαριασμός του Συνδέσμου στην Alpha Bank, στο όνομα του Ταμία μας, Αντιναυάρχου ΠΝ (ε.α.) Αποστόλου Δαγκωνάκη, με αριθμό:
101-00-23102-20923, (ή IBAN #: GR74 0140 1010 1010 0231 0220 923 για e-banking).
Επισημαίνεται δε ότι όπως ισχύει για οποιαδήποτε κατάθεση σε Τράπεζα, είτε αυτοπροσώπως είτε ηλεκτρονικά, θα πρέπει πάντα να σημειώνεται το ονοματεπώνυμο του καταθέτη και ο σκοπός της καταθέσεως, προς εύκολη αναγνώριση και αποφυγή εμπλοκών.

   Παρακαλείσθε για τη συμμετοχή σας και την έγκαιρη προσέλευσή σας, για να αποφευχθούν καθυστερήσεις.ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Συνημμένα:
 1. Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση
 2. Υποδείγματα Δηλώσεων Υποψηφιότητας


Αριθμός Πρωτοκόλλου : 14/2018 - Συνημμένο (Α)
Αθήνα, 1 Φεβρουαρίου 2018

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Των Μελών του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ. σε Ετήσια, Τακτική, Γενική Συνέλευση το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018 και ώρα 10:30, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Παπάγου, οδός Ελευθερίου Βενιζέλου αρ.1, προκειμένου ληφθούν αποφάσεις επί των ακολούθων θεμάτων Ημερησίας Διατάξεως :
 • Εκλογή Προέδρου και Γραμματέως της Γ. Σ. (φανερή ψηφοφορία).
 • Απολογισμός - Πεπραγμένα Διοικητικού Συμβουλίου, έτους 2017.
 • Βασικές Επιδιώξεις - Προβλεπόμενες Δραστηριότητες για το 2018.
 • Διάφορες ανακοινώσεις.
 • Ανάγνωση Έκθεσης Εξελεγκτικής Επιτροπής.
 • Απαλλαγή του Δ.Σ. από κάθε οικονομική και διαχειριστική ευθύνη για την περίοδο από την ημερομηνία της προηγούμενης Γ.Σ., 1/4/2017, μέχρι και την ημέρα της Γενικής Συνελεύσεως του 2018.
 • Εκλογή τριμελούς Εφορευτικής Επιτροπής (φανερή ψηφοφορία και σύνταξη πρακτικού).
 • Εκλογή πέντε (5) Τακτικών και τριών (3) Αναπληρωματικών Μελών του νέου Δ.Σ. και τριών (3) Τακτικών και δύο (2) Αναπληρωματικών Μελών της νέας Εξελεγκτικής Επιτροπής (μυστική ψηφοφορία, σύνταξη πρωτοκόλλου αποτελεσμάτων).
Οι επιθυμούντες να θέσουν υποψηφιότητα για τα νέα Δ.Σ. και Εξελεγκτική Επιτροπή, πρέπει να πληρούν την προϋπόθεση του Καταστατικού, να είναι δηλαδή μέλη του Συνδέσμου τουλάχιστον έξη μήνες προ των αρχαιρεσιών (προ της 24/9/2017) και να διαβιβάσουν στο παρόν Διοικητικό Συμβούλιο σχετική Δήλωση (υπόδειγμα επισυνάπτεται), η οποία πρέπει να περιέλθει στα Γραφεία του Συνδέσμου μέχρι και την Παρασκευή, 16η Μαρτίου 2018.

Η Γενική Συνέλευση ευρίσκεται σε απαρτία όταν παρίσταται το 1/3 των ταμειακώς εν τάξει μελών. Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γ.Σ. θα επαναληφθεί χωρίς άλλη ειδοποίηση, το Σάββατο 31 Μαρτίου 2018, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο, θεωρείται δε ότι έχει απαρτία ανεξαρτήτως του αριθμού των παρόντων ταμειακώς εν τάξει μελών.


Ο Γενικός Γραμματεύς Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Αντιναύαρχος (ε.α.) Δ. Πλαμαντούρας Π.Ν. Αντιναύαρχος (ε.α.) Ξ. Μαυρογιάννης Π.Ν.
Αριθμός Πρωτοκόλλου : 14/2018 - Συνημμένο (Β)
Αθήνα, 1 Φεβρουαρίου 2018ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ
ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ
ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ Σ.Α./Σ.Ν.Δ.


Ο υπογεγραμμένος ............................................................................................,
δηλώνω ότι έχω λάβει γνώση των σχετικών Διατάξεων του Καταστατικού του Συνδέσμου και υποβάλλω υποψηφιότητα για την εκλογή μου ως μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Α./Σ.Ν.Δ. κατά τις αρχαιρεσίες που θα γίνουν στη Γενική Συνέλευση της 24ης Μαρτίου ή, αν επαναληφθεί, της 31ης Μαρτίου 2018.
Ημερομ: ..../.........../2018
Ο Δηλών
.....................................................ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ
ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ Σ.Α./Σ.Ν.Δ.


Ο υπογεγραμμένος ............................................................................................,
δηλώνω ότι έχω λάβει γνώση των σχετικών Διατάξεων του Καταστατικού του Συνδέσμου και υποβάλλω υποψηφιότητα για την εκλογή μου ως μέλους της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Σ.Α./Σ.Ν.Δ. κατά τις αρχαιρεσίες που θα γίνουν στη Γενική Συνέλευση της 24ης Μαρτίου ή, αν επαναληφθεί, της 31ης Μαρτίου 2018.
Ημερομ: ..../.........../2018
Ο Δηλών
.....................................................
   Η Κοπή της Βασιλόπιτας του Συνδέσμου μας στις 20-1-2018, στη Σ.Ν.Δ.


Ο Αγιασμός για το νέο έτος και η κοπή της Βασιλόπιτας του ΣΑ/ΣΝΔ θα πραγματοποιηθεί και φέτος στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. H ημερομηνία καθορίστηκε για το Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 12:00 π.μ.
Εις την τελετή, εις την οποία δύνανται να συμμετάσχουν όλα τα μέλη μας (μετά συζύγων, τέκνων και συναδέλφων-μη μελών, εφ' όσον επιθυμούν), έχουν προσκληθεί να παραστούν οι:
Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης Π.Ν., Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, και
Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης Π.Ν., Αρχηγός ΓΕΝ.

Από το Δ.Σ. του Συνδέσμου έχει εκδοθεί η ακόλουθη ανακοίνωση/πρόσκληση (δεν θα αποσταλεί ταχυδρομικά):
Αριθμός Πρωτοκόλλου 13/2018 ------------------------------------------ Αθήνα, 3 Ιανουαρίου 2018


ΠΡΟΣ : Τα μέλη του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ.

ΘΕΜΑ : Κοπή Βασιλόπιτας του ΣΑ/ΣΝΔ για το 2018.


Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ. έχει την ευχαρίστηση να σας γνωρίσει ότι το Σάββατο, 20η Ιανουαρίου 2018 και ώρα 12:00, θα λάβει χώρα στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων ο καθιερωμένος Αγιασμός για το Νέον Έτος και η κοπή της Bασιλόπιτας του Συνδέσμου μας.

Εις την τελετή έχουν προσκληθεί να παραστούν οι Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης Π.Ν., Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, και Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης Π.Ν., Αρχηγός ΓΕΝ.

Οι επιθυμούντες να συμμετάσχουν παρακαλούνται να ενημερώσουν τηλεφωνικώς τα μέλη του Δ.Σ. ή με e-mail στην παρούσα ηλεκτρονική διεύθυνση, προ της Τετάρτης, 17/1, αναφέροντας και αριθμό/ονόματα ατόμων, προκειμένου ειδοποιηθεί εγκαίρως η Σ.Ν.Δ. για έκδοση αδειών εισόδου.

Επίσης σας ενημερώνουμε πως η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση, που φέτος συμπίπτει με τις αρχαιρεσίες για ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του Συνδέσμου μας, προγραμματίζεται κατά τα προβλεπόμενα από το καταστατικό για το Β’ 15νθήμερο Μαρτίου, και συγκεκριμένα για το Σάββατο, 31η Μαρτίου 2018. Για τις λεπτομέρειες θα ενημερωθείτε με νεώτερη ανακοίνωση, η οποία θα αναρτηθεί εγκαίρως και στην ιστοσελίδα του ΣΑ/ΣΝΔ (www.sa-snd.gr )

Ευχόμεθα σε όλα τα μέλη του Συνδέσμου και τις οικογένειές τους
ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟΝ ΕΤΟΣ 2018!

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
   Τί Γράφει Σήμερα ο Τύπος, Εθνικού, Αμυντικού ή Ναυτικού Ενδιαφέροντος.
(ανανεωμένο, Δεκ.2011)


  ...Σας ενημερώνουμε -για όσους δεν το έχετε ήδη εντοπίσει ή πληροφορηθεί- ότι στην ιστοσελίδα του Π.Ν. και συγκεκριμένα στην επιλογή 'Ημερήσιος Τύπος', καταχωρούνται αποσπάσματα με άρθρα του -Αθηναϊκού κυρίως- ημερήσιου τύπου και μπορείτε να ενημερώνεστε καθημερινά για εθνικά-διεθνή, αμυντικά, ναυτικού ή στρατιωτικού περιεχομένου κ.λπ. θέματα.

  ...Για όποιον επισκέπτεται για πρώτη φορά τη σελίδα αυτή, θα χρειαστεί να κατεβάσει ένα ειδικό πρόγραμμα (plugin) για να εμφανίζονται τα περιεχόμενα των άρθρων που περιέχονται στην σελίδα. Aκολουθώντας τις οδηγίες στην οθόνη, μπορεί να εγκαταστήσει αυτόματο το εργαλείο Djvu plugin, ανάλογα με τον τύπο browser που χρησιμοποιεί (Internet Explorer ή Firefox) και κάποια άλλα ακόμη προγράμματα για να βλέπει video (Adobe Flash Player και FLV Player).

  ...Για την ευκολία σας, η απ' ευθείας μετάβαση στη συγκεκριμένη υπηρεσία που προσφέρεται μέσω της ιστοσελίδας του Π.Ν., μπορεί να γίνει με απλή πίεση (click) στο παρακάτω εικονίδιο:

   Για να μην ξεχνάμε τις περασμένες εκδηλώσεις μας !


   Οι δραστηριότητες του Συνδέσμου μας, από το 2000 και μετά, "καλύπτονται και φωτογραφικά", όπου αυτό είναι δυνατόν. Ιδιαίτερα οι εκδηλώσεις μας της περιόδου που άρχισε αμέσως μετά την είσοδο του 2002, έχουν "αποτυπωθεί" σε ιδιαίτερη σειρά ηλεκτρονικών στιγμιότυπων η κάθε μιά τους.

  Οι νοσταλγοί λοιπόν των όμορφων στιγμών που ζήσαμε σε όλες τις φετινές εκδηλώσεις, όπως και των ακόμα πιο παλιών των περασμένων ετών, θα μπορούν να βρίσκουν φωτογραφίες στη στήλη "Τι έχει γίνει ως τώρα" της ιστοσελίδας μας, όπου φυλάσσεται το "φωτογραφικό μας αρχείο". Οι -όσες συγκεντρώθηκαν- φωτογραφίες, ταξινομημένες χρονολογικά και κατά επί μέρους γεγονότα, συνοδευόμενες από διευκρινιστικά σχόλια, μπορούν να αναζητηθούν στο τέλος των αντίστοιχων σχετικών άρθρων.   Tο σήμα του Συνδέσμου μας εμφανίζεται πλέον παντού !Η γραβάτα του ΣΑ/ΣΝΔ πρέπει να φέρεται με καμάρι από όλα τα μέλη μας στις επίσημες εκδηλώσεις μας. Εσείς την έχετε προμηθευτεί;

   Το πιο "επίσημο" αξεσουάρ με το έμβλημά μας, μετά την καρφίτσα του πέτου, είναι σήμερα η γραβάτα μας! Ειδικά σχεδιασμένη για το Σύνδεσμό μας, είναι ολομέταξη, αρίστης ποιότητας και εμφανίσεως, είναι διαθέσιμη, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΟΚΙΜΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ και ο καθένας από μας μπορεί ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ να την προμηθευτεί. Η τιμή είναι πολύ ελκυστική: Μόνο 30 ΕΥΡΩ.

   Τα περισσότερα μέλη μας έχουν ήδη προμηθευτεί το χαρακτηριστικό σηματάκι μας για το πέτο, με το εγκεκριμένο έμβλημα του Συνδέσμου μας. Για όσους δεν το έχουν κάνει ακόμα και για τα νέα μέλη, διατίθεται προς 5 ΕΥΡΩ το ένα, από τα μέλη του Δ.Σ.

   Επίσης, θα γνωρίζετε ασφαλώς ότι έχει φιλοτεχνηθεί αυτοκόλλητο διπλής όψεως με το έμβλημά μας, για να τοποθετηθεί στο παράθυρο του αυτοκινήτου μας, όσων από εμάς αισθάνονται καμάρι -και δεν διστάζουν να το δηλώνουν- για την κοινή μας προέλευση. Που είναι ήδη οι περισσότεροι.

   Αλλά και όσοι είχατε τοποθετήσει το σηματάκι, αλλά με τον καιρό και τον ήλιο ξεθώριασε, ΜΗ ΔΙΣΤΑΖΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ με νέο (όπως κάνετε με τα αυτοκόλλητα σήματα της ασφάλειας ή της οδικής βοήθειας. Είναι άλλωστε τόσο φθηνά ! Μόνο 1,50 ευρώ τα δύο. Όσοι λοιπόν νομίζετε ότι χρειάζεστε αλλαγή, ζητάτε μας νέα αυτοκόλλητα σηματάκια...   Ανακοινώσεις Γενικού Ενδιαφέροντος


   [8 Φεβ.2013]: Το Δ.Σ. του Συνδέσμου, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες οικονομικές συγκυρίες και τα δημιουργηθέντα προβλήματα, στην προσπάθειά του να διευκολύνει τα εγγεγραμμένα αλλά και τα υποψήφια μέλη, αποφάσισε ομόφωνα, με ισχύ από τούδε και μέχρι νεοτέρας :
 • την αναστολή καταβολής δικαιώματος εγγραφής νέου μέλους (που μέχρι τώρα ήταν 15 ευρώ),
 • την προσωρινή μείωση της ετήσιας συνδρομής των μελών σε 20 ευρώ (από 30 € μέχρι τώρα).


   Για καταβολή της ετήσιας συνδρομής μας υπάρχει -πέραν του Ταμία μας- και ο νέος (από Απρίλιο 2012) λογαριασμός:

ALPHA BANK # 101-00-23102-20923

με IBAN # GR74 0140 1010 1010 0231 0220 923

   Ο ίδιος λογαριασμός ισχύει και για την κατάθεση χρημάτων προς αγορά εισιτηρίων για τις διάφορες εκδηλώσεις του Συνδέσμου (εκδρομές, χορούς κ.λπ.).

   Επίσης υπενθυμίζεται ότι υπάρχει ειδικός λογαριασμός για την κατάθεση προσφορών των μελών και των φίλων του Συνδέσμου, για την ενίσχυση του έργου του. Ο αριθμός του λογαριασμού αυτού είναι:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ # 5014-012019083

   Επισημαίνεται και παρακαλούνται όσοι χρησιμοποιούν αυτόν τον τρόπο οικονομικής τακτοποιήσεως να το έχουν υπόψη, ότι μετά την κατάθεση χρημάτων σε κάποιον λογαριασμό, είναι απαραίτητο να ενημερώνουν (τηλεφωνικά, με fax ή με e-mail) για την κίνηση και να δίνουν τα στοιχεία της κατάθεσης (Τραπεζικό κατάστημα/ημερομηνία/ποσό) ή τον σχετικό αριθμό TUN, ο οποίος αναγράφεται πάντα στο καταθετήριο.

   Το όνομα της ηλεκτρονικής μας σελίδας στο internet το έχετε πλέον πληροφορηθεί όλοι (αναγράφεται συνεχώς στο κάτω μέρος της επιστολής, σε όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Συνδέσμου που παραλαμβάνετε με την αλληλογραφία). Οι φίλοι μπορούν πλέον να βρίσκουν απ' ευθείας τις σελίδες του Συνδέσμου μας με το Ιστορικό του, τις μέχρι σήμερα Εκδηλώσεις μας, τις Ανακοινώσεις και τις υπόλοιπες πληροφορίες για τα μέλη μας (που θα συμπληρώνονται σταδιακά και θα ανανεώνονται συνεχώς), στη διεύθυνση:
www.sa-snd.gr


   Κατόπιν αυτού, για να επικοινωνήσετε μαζί μας μπορείτε να στέλνετε e-mails και στη νέα μας ηλεκτρονική διεύθυνση: μια ονομασία που είναι ευκολομνημόνευτη και πιστεύουμε ότι μας αντιπροσωπεύει. Και εμείς θα προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς, παρακολουθώντας καθημερινά το "ταχυδρομείο" μας, για να σας στέλνουμε τις απαντήσεις στο συντομότερο δυνατό διάστημα.

A.Ν.A.