ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΩΣ ΤΩΡΑ...
 


Οι δραστηριότητες και οι συμμετοχές του Σ.Α./Σ.Ν.Δ. σε εκδηλώσεις
μέχρι σήμερα, Τελευταία Ενημέρωση :  26-01-2018
Όπως προβλέπεται και από το καταστατικό του, ο Σύνδεσμος, προκειμένου επιτύχει τη σύσφιγξη των μεταξύ των μελών του δεσμών, προσπαθεί συνεχώς να οργανώνει ή/και να συμμετέχει σε κοινές εκδηλώσεις ψυχαγωγικού, πολιτιστικού και ενημερωτικού χαρακτήρα.
Έτσι, από την αρχή ήδη της λειτουργίας του Συνδέσμου, όταν υπήρχε μόνο η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή και μέχρι σήμερα, πραγματοποιεί κατ' έτος ή αντίστοιχα συμμετέχει σε πολλές ομαδικές εκδηλώσεις. Τις εκδηλώσεις κάθε χρόνου τις παραθέτουμε σ'αυτή τη στήλη, με αντίστροφη χρονολογική σειρά, ενώ τις εκδηλώσεις παλαιοτέρων ετών μπορείτε να τις βρείτε, ξεκινώντας από τις σχετικές παραπομπές (links) στο τέλος αυτής της σελίδας.


[ Κάνοντας click πάνω σε οποιονδήποτε τίτλο, πηγαίνετε κατ'ευθείαν στις αντίστοιχες εκδηλώσεις ]   Συμμετοχή του Δ.Σ. στην κοπή της πίτας της ΕΑΑΝ και την απονομή βραβείων σε διακριθέντες Αξιωματικούς
και αριστεύσαντες φοιτητές-μαθητές, τέκνα Αξιωματικών, που έγινε στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών,
την Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018.


   Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού, πραγματοποίησε την κοπή της πίτας της για το καλό του νέου χρόνου, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, την Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε το Δ.Σ. και πολλά μέλη του Σ.Α./Σ.Ν.Δ.

   Όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, η εκδήλωση περιελάμβανε "απονομή βραβείων και επαίνων σε αριστεύσαντες φοιτητές και μαθητές, τέκνα αποστράτων", καθώς και "απονομή τιμητικών διακρίσεων σε εν αποστρατεία Αξιωματικούς του Π.Ν. που έχουν διακριθεί για το πνευματικό και κοινωνικό έργο τους και για την ποσφορά τους στην πατρίδα".

   Μεταξύ των βραβευθέντων Αξιωματικών ήταν ο Υποναύαρχος (Μ) Αντ. Αναστασάκης Π.Ν. "για την εν γένει προσφορά του ως απόστρατος στην ΕΑΑΝ".

   Το πρόγραμμα της εκδήλωσης και όλα τα ονόματα των Αξιωματικών που έλαβαν Τιμητική Διάκριση μπορείτε να το διαβάσετε μεγεθύνοντας με click τα πρώτα δύο εικονίδια του πίνακα που ακολουθεί.

   Με click σε οποιοδήποτε άλλο εικονίδιο βλέπετε την αντίστοιχη φωτογραφία σε μεγέθυνση.
   Ο Αγιασμός για το Νέο Έτος και η κοπή της Βασιλόπιτας του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ.
στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, το Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018.


   ...Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018, στις 12:00 το μεσημέρι, στο "Μεσόδομο" του κεντρικού κτηρίου (Βασσάνειου) της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, ο Αγιασμός για το Νέο Έτος και η κοπή της Βασιλόπιτας του Συνδέσμου μας.

   ...Σ' αυτήν παρέστη ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, συνοδευόμενος από τους Υποναυάρχους ΠΝ - μέλη του ΑΝΣ Γεώργιο Πελεκανάκη, Διοικητή ΣΝΔ, Στυλιανό Πετράκη, ΔΚΒ/ΓΕΕΘΑ, και Σταύρο Μπάνο, ΕΘΚΕΠΙΧ/ΓΕΕΘΑ. Παρέστησαν ακόμη ο Πλοίαρχος Ιωάννης Πάττας Π.Ν. Υποδιοικητής ΣΝΔ, Αξιωματικοί του επιτελείου της Σχολής και αντιπροσωπεία Ναυτικών Δοκίμων.

   ...Η προσέλευση των μελών μας μετά συζύγων υπήρξε αθρόα, οι δε παρουσίες, περισσότερες ίσως από κάθε προηγούμενη παρόμοια τελετή, υπερέβησαν τα 155 άτομα.

   ...Στις πρώτες θέσεις μεταξύ των προσελθόντων μελών μας ήσαν οι Βετεράνοι μας του Β' Π.Π., Ναύαρχοι Ιωάννης Στρατάκης, Θεόδωρος Λυμπεράκης, Βασίλειος Μητσάκος, Σπυρίδων Καψάλης, ο Αρχιπλοίαρχος Λέανδρος Μπάσμπας, ο Αντιπλοίαρχος Δημοσθένης Ιωαννίδης και ο Πλωτάρχης Βασίλειος Ζήσης, οι οποίοι μας ετίμησαν για μία ακόμη φορά με την παρουσία τους.

   ...Παραβρέθηκαν ακόμη, ως προσκεκλημένοι από το Δ.Σ., ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής, Πλοίαρχος (ε.α.) Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο πρόεδρος του Ν.Ο.Ε., Αντιναύαρχος (ε.α.) Αλέξ. Παπαδόγγονας, ο πρόεδρος της ΕΑΑΝ, Αντιναύαρχος (ε.α.) Σπυρ. Περβαινάς, ο πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Υ/Β, Αντιναύαρχος (ε.α.) Παν. Ραδίτσας, ο πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, Αντιναύαρχος (ε.α.) Αθαν. Παναγόπουλος, ο εκπρόσωπος του Σ.Α./Σ.Μ.Υ.Ν. Επικελευστής (ε.α.) Ελευθ. Σφακτός, ο εκπρόσωπος του Π.Μ./Σ.Α.Σ.Υ./Π.Ν. Αντιπλοίαρχος (ε.α.) Γερ. Βασιλάκης, η πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, κυρία Αναστασία Αναγνωστοπούλου-Παλούμπη, και ο πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ, κύριος Ιωάννης Μαραγκουδάκης.

   ...Το Δ.Σ. του Συνδέσμου θέλει να ευχαριστήσει και από αυτή τη στήλη τη Διοίκηση της Σχολής για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας για διάθεση του χώρου, την πλήρη προετοιμασία του (καθίσματα, videoprojector, μικροφωνική εγκατάσταση, φωτογραφική κάλυψη κ.λπ) καθώς και την παραχώρηση ελεύθερης πρόσβασης στα μέλη μας προς τον Ναΐσκο του Αγίου Νικολάου..

   ...Για την ιστορία, το "φλουρί" -ένα Samsung Tablet E T561, 9.6", 3G- έτυχε φέτος στο μέλος μας και αντιπρόεδρο της ΕΑΑΝ, Αντιναύαρχο (ε.α.) Θεόδ. Γερούκη. Του ευχόμαστε να είναι όλο το έτος το ίδιο τυχερός!

   ...Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εορταστική αυτή εκδήλωσή μας.


Click σε οποιοδήποτε εικονίδιο για να δείτε τη φωτογραφία σε μεγέθυνση.


   Εκδηλώσεις Παλαιοτέρων Ετών από το Αρχείο μας:
Η στήλη αυτή είναι μια καταγραφή, που προσπαθεί να περιλάβει σε μικρό χώρο όλα τα σημαντικά -κατά τη γνώμη του συντάκτη- γεγονότα, τα οποία αναφέρονται στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και χαρακτηρίζουν τον τύπο δραστηριοτήτων του Συνδέσμου.

A.A.