ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΩΣ ΤΩΡΑ...
 


Οι δραστηριότητες και οι συμμετοχές του Σ.Α./Σ.Ν.Δ. σε εκδηλώσεις
μέχρι σήμερα, Τελευταία Ενημέρωση :  04-05-2017
Όπως προβλέπεται και από το καταστατικό του, ο Σύνδεσμος, προκειμένου επιτύχει τη σύσφιγξη των μεταξύ των μελών του δεσμών, προσπαθεί συνεχώς να οργανώνει ή/και να συμμετέχει σε κοινές εκδηλώσεις ψυχαγωγικού, πολιτιστικού και ενημερωτικού χαρακτήρα.
Έτσι, από την αρχή ήδη της λειτουργίας του Συνδέσμου, όταν υπήρχε μόνο η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή και μέχρι σήμερα, πραγματοποιεί κατ' έτος ή αντίστοιχα συμμετέχει σε πολλές ομαδικές εκδηλώσεις. Τις εκδηλώσεις κάθε χρόνου τις παραθέτουμε σ'αυτή τη στήλη, με αντίστροφη χρονολογική σειρά, ενώ τις εκδηλώσεις παλαιοτέρων ετών μπορείτε να τις βρείτε, ξεκινώντας από τις σχετικές παραπομπές (links) στο τέλος αυτής της σελίδας.


[ Κάνοντας click πάνω σε οποιονδήποτε τίτλο, πηγαίνετε κατ'ευθείαν στις αντίστοιχες εκδηλώσεις ]   Η πενθήμερη, Πασχαλινή εκδρομή του Συνδέσμου μας προς ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΧΑΡΑΒΗ,
από 13 έως 17 Μαρτίου 2017.


   ...Να που η πρώτη για φέτος εκδρομή μας ήταν ...έκτακτη! Όπως είχε προ-αναγγελθεί κατά τη Γ.Σ. της 1ης Απριλίου, κατόπιν προτάσεως του συναδέλφου και μέλους του Συνδέσμου μας κ. Βασιλ. Χαρλαύτη και προσφοράς εκ μέρους του εξαιρετικά χαμηλού κόστους διαμονής στο ξενοδοχείο του για τα μέλη μας και τους φίλους τους, αποφασίσθηκε η πασχαλινή εκδρομή για το διάστημα από 13-17 Μαρτίου. Λόγω όμως του "εκτάκτου" χαρακτήρα της και των ήδη προγραμματισμένων "διακοπών Πάσχα" των μελών μας, η συμμετοχή ήταν αυτή τη φορά περιορισμένη.

   ...Με "έδρα" το ξενοδοχείο Gelina Village στην Αχαράβη Κερκύρας, οι τυχεροί εκδρομείς είχαν την ευκαιρία να επισκέπτονται με το πούλμαν τη Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο πρωί την όμορφη πρωτεύουσα της Κέρκυρας, για να παρακολουθούν τα γνωστά σε όλη την Ελλάδα για την ιδιαιτερότητά τους θρησκευτικά και λαϊκά έθιμα του νησιού, ενώ την τελετή της Αναστάσεως παρακολούθησαν στη γειτονική στο ξενοδοχείο Κασσιώπη. Ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα, ακολούθησαν το εορταστικό πρόγραμμα του ξενοδοχείου, το οποίο προσέφερε πλούσιο πασχαλινό γεύμα με οβελία και με ζωντανή μουσική.

   ...Τα σχόλια των συμμετεχόντων και σ' αυτή την εκδρομή ήταν στην πλειοψηφία τους θετικά και εξέφραζαν την ικανοποίησή τους για το πλούσιο πρόγραμμα και τις υπηρεσίες που προσέφερε το ξενοδοχείο. Ήταν όμως γενική η δυσφορία που εκφράστηκε για την έλλειψη άνεσης στις μετακινήσεις, ιδίως στις πολύωρες της πρώτης και τελευταίας ημέρας, λόγω της χρησιμοποιήσεως μικρού πούλμαν (mini-bus), ιδιαίτερα στενόχωρου και ακατάλληλου για τέτοιο σκοπό. Η χρήση του, που επιλέχθηκε εξ ανάγκης λόγω του μικρού αριθμού συμμετοχών (22 άτομα), θα πρέπει οπωσδήποτε να αποφευχθεί σε μελλοντικές εκδρομές. Οι εγκαταστάσεις πάντως του ξενοδοχείου και ιδιαίτερα οι κοινόχρηστοι και οι εξωτερικοί χώροι ήταν πράγματι υπέροχοι, και οι παροχές και το service προς τους "ναυάρχους" ήταν για άλλη μια φορά απεριόριστα.

   ...Λόγω της απουσίας του "τακτικού φωτογράφου" από αυτή την εκδρομή, οι φωτογραφίες που έφθασαν ως σήμερα στην ιστοσελίδα είναι ελάχιστες και ίσως όχι τόσο αντιπροσωπευτικές του πνεύματος που επικράτησε -ιδίως το τριήμερο της παραμονής στο νησί- μεταξύ των εκδρομέων. Τις παραθέτω πάντως για να θυμίζουν -κάπως- στους τυχερούς που συμμετείχαν, τις όμορφες εμπειρίες τους και να προκαλέσουν όσους δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν ...να μας συνοδεύσουν σε επόμενες εκδρομές μας.

  ...Ακολουθούν στιγμιότυπα από το Πασχαλινό πενθήμερο.


Cick στα εικονίδια για μεγέθυνση φωτογραφιών .


Εικόνες από την πενθήμερη Πασχαλινή εκδρομή του ΣΑ/ΣΝΔ (13-17 Μαρ '17)
στην Κέρκυρα (με παραμονή στο Gelina Village, στην Αχαράβη)

   Η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου μας,
την 1η Απριλίου 2017.


  ...Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 1η Απριλίου 2017, στο Πολιτιστικό Κέντρο Παπάγου, η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ.

  ...Με την έναρξη της συνεδρίας, εξελέγησαν από τα μέλη της Γ.Σ. (διά βοής) ο Πρόεδρος (Αντιναύαρχος Παναγιώτης Μάλλιαρης) και ο Γραμματεύς (Αντιναύαρχος (Μ) Αντώνιος Δημόπουλος) της Γ. Συνελεύσεως.

  ...Ακολούθησε η "έκθεση πεπραγμένων 2016" και ο οικονομικός απολογισμός (για την περίοδο από 19-3-2016 μέχρι και 31-3-2017) του Δ.Σ., από τον Πρόεδρο αυτού, Αντιναύαρχο (ε.α.) Ξεν. Μαυρογιάννη ΠΝ. Επίσης, αναγνώσθηκε η έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής, η οποία διαπίστωσε ότι "η όλη οικονομική διαχείριση εγένετο νομότυπα και κανονικά, σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού και τις αρχές της χρηστής οικονομικής τάξεως, χωρίς την παραμικρή αταξία ή οιαδήποτε ατέλεια".
Κατόπιν αυτού απηλλάγη ομόφωνα η διοίκηση του Συνδέσμου από κάθε οικονομική ευθύνη για τη μέχρι την 31 Μαρτίου 2017 οικονομική διαχείριση.

  ...Στο σημείο αυτό διευκρινίζεται ότι όλοι οι οικονομικοί ισολογισμοί παρελθόντων ετών και μέχρι σήμερα αναρτώνται εις την ιστοσελίδα του Συνδέσμου, συνοδεύοντες το κείμενο του αντιστοίχου ετησίου απολογισμού πεπραγμένων.

  ...Το πλήρες κείμενο της εκθέσεως πεπραγμένων και του οικονομικού απολογισμού του ΔΣ, όπως αναγνώσθηκε από τον Αντιναύαρχο Ξενοφώντα Μαυρογιάννη προς τα μέλη της Γενικής Συνελεύσεως ΣΑ/ΣΝΔ της 1ης Απριλίου 2017, μπορείτε να τα διαβάσετε σε μορφή αρχείου pdf, κάνοντας click εδώ.


Για ανάγνωση αρχείων pdf, απαιτείται το πρόγραμμα Adobe Acrobat Reader:  


  ...Όλοκληρωθέντος του απολογισμού πεπραγμένων από τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Συνδέσμου, ακολούθησε ενημέρωση των συμμετεχόντων από τον πρόεδρο της ΕΑΑΝ, Αντιναύαρχο (ε.α.) Σπυρ. Περβαινά ΠΝ, επί σειράς θεμάτων που τους αφορούν, και κυρίως για τα έχοντα σχέση με την κρίσιμη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει όλοι οι απόστρατοι. Ο Πρόεδρος της ΕΑΑΝ απάντησε στη συνέχεια σε ερωτήματα των παρευρισκομένων.

  ...Ακολουθούν μερικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη Γ. Σ.
(Click στα εικονίδια κατά τα γνωστά, για μεγέθυνση).
   Το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας στην τελετή παραδόσεως-παραλαβής καθηκόντων Αρχηγών Στόλου, στο Ν.Σ., την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017.


  ...Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 11:00, πραγματοποιήθηκε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας η τελετή παραδόσεως- παραλαβής καθηκόντων Αρχηγού Στόλου, από τον Αντιναύαρχο Κωνσταντίνο Καραγεώργη ΠΝ στον Αντιναύαρχο Ιωάννη Παυλόπουλο ΠΝ.

  ...Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτριος Βίτσας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, o Αρχηγός ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης ΛΣ, Επίτιμοι Αρχηγοί, τα μέλη του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου, Ανώτατοι Αξιωματικοί και λοιποί προσκεκλημένοι.

  ...Στην τελετή παρέστησαν και μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου μας, ο δε Πρόεδρος, Αντιναύαρχος (ε.α.) Ξ. Μαυρογιάννης ΠΝ, προσέφερε τιμής ένεκεν την πλακέτα του ΣΑ/ΣΝΔ στον απερχόμενο Αρχηγό Στόλου.

  ...Ακολουθούν ορισμένα στιγμιότυπα από την τελετή.(Click στα εικονίδια κατά τα γνωστά, για μεγέθυνση).
   Το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας στην τελετή παραδόσεως-παραλαβής καθηκόντων Διοικητού Δ.Δ.Μ.Ν
στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, την Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017.


  ...Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 11:00 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου Σαλαμίνας, η τελετή παραδόσεως-παραλαβής καθηκόντων Διοικητού Διοίκησης Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού (ΔΔΜΝ), παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Νικόλαου Τσούνη ΠΝ.

  ...Ο ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του, Αντιναύαρχος (Μ) Μιχαήλ Καούτσκης Π.Ν. παρέδωσε καθήκοντα Διοικητού στον Υποναύαρχο (Μ) Νικόλαο Καφέτση Π.Ν.

  ...Στην τελετή παρέστη σύσσωμο το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο, Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί και αντιπροσωπείες πολιτικού προσωπικού του ΠΝ καθώς και μέγας αριθμός προσκεκλημένων.

  ...Παρέστησαν επίσης και μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου μας, ο δε Πρόεδρος, Αντιναύαρχος (ε.α.) Ξ. Μαυρογιάννης ΠΝ, προσέφερε τιμής ένεκεν την πλακέτα του ΣΑ/ΣΝΔ στον απερχόμενο Διοικητή, για την άριστη συνεργασία με το Σύνδεσμο.

  ...Ακολουθούν ορισμένα φωτογραφικά στιγμιότυπα από την τελετή.
(Click στα εικονίδια για μεγέθυνση)   Ο Αγιασμός για το Νέο Έτος και η κοπή της Βασιλόπιτας του Συνδέσμου,
στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, την Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017.


   ...Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017, στις 10:30 το πρωί, στο "Βασσάνειο" της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, όπως έχει καθιερωθεί από το 2007 κ.ε. ο Αγιασμός για το Νέο Έτος και η κοπή της Βασιλόπιτας του Συνδέσμου μας.

   ...Σ' αυτήν παρέστη ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ. Παρίσταντο ο Διοικητής ΔΝΕ και ΣΝΔ, Αντιναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος Π.Ν., ο Υποδιοικητής, Πλοίαρχος Ιωάννης Πάττας Π.Ν., ο κοσμήτορας της Σχολής κ. Ιωάννης Κούκος, Αξιωματικοί του επιτελείου της και αντιπροσωπεία Ναυτικών Δοκίμων.

   ...Η προσέλευση των μελών μας μετά συζύγων υπήρξε και αυτή τη φορά αθρόα, οι δε παρουσίες υπερέβησαν τις 140, παρά τις αρχικές δυσοίωνες προβλέψεις της Ε.Μ.Υ. περί δυσμενών καιρικών συνθηκών, που ευτυχώς δεν επιβεβαιώθηκαν.

   ...Στις πρώτες θέσεις μεταξύ των προσελθόντων μελών μας, οι Βετεράνοι μας του Β' Π.Π., Ναύαρχοι Θεόδωρος Λυμπεράκης, Βασίλειος Μητσάκος, Σπυρίδων Καψάλης, Βασίλειος Ζήσης και Λέανδρος Μπάσμπας, μας ετίμησαν για μία ακόμη φορά με την παρουσία τους.

   ...Παραβρέθηκαν ακόμη, ως προσκεκλημένοι από το Δ.Σ., ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Σαρωνικού, Υποναύαρχος ΠΝ (ε.α.) Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου, Αρχιπλοίαρχος ΠΝ (ε.α.) Διονύσιος Χατζηδάκης, ο πρόεδρος του Σ.Α./Σ.Μ.Υ.Ν. Αντιπλοίαρχος (ε.α.) Άγγελος Γαλανός, ο εκπρόσωπος του Π.Μ./Σ.Α.Σ.Υ./Π.Ν. Αντιπλοίαρχος (ε.α.) Δημήτριος Δέδης, η πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, κυρία Αναστασία Αναγνωστοπούλου-Παλούμπη, και ο πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ, κύριος Ιωάννης Μαραγκουδάκης.

   ...Το Δ.Σ. του Συνδέσμου θέλει να ευχαριστήσει και από αυτή τη στήλη τη Διοίκηση της Σχολής για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας για διάθεση του χώρου, την πλήρη προετοιμασία του (καθίσματα, videoprojector, μικροφωνική εγκατάσταση, φωτογραφική κάλυψη κ.λπ) καθώς και την παραχώρηση ελεύθερης πρόσβασης στα μέλη μας προς τον Ναΐσκο του Αγίου Νικολάου..

   ...Για την ιστορία, το "φλουρί" -ένα σύγχρονο κινητό 4G- έτυχε φέτος σε ένα από τα πλέον πρόσφατα εγγραφέντα στο Σύνδεσμο μέλη, τον αγαπητό μας Ιατρό, Αρχιπλοίαρχο (ε.α.) Σπυρ. Ζάννο. Του ευχόμαστε να είναι όλο το έτος το ίδιο τυχερός!

   ...Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εορταστική αυτή εκδήλωσή μας.


Click σε οποιοδήποτε εικονίδιο για να δείτε τη φωτογραφία σε μεγέθυνση.


   Το Δ.Σ. του ΣΑ/ΣΝΔ παρέστη στην τελετή παραδόσεως-παραλαβής καθηκόντων Αρχηγού ΓΕΝ,
στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, τη Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017.


  ...Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 12:30, στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά, η τελετή παραδόσεως - παραλαβής καθηκόντων του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού από το Ναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη ΠΝ στον Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ.

  ...Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ και παρέστησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτριος Βίτσας, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλειος Κόκκαλης, μέλη του Κοινοβουλίου, ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας ή εκπρόσωποί τους, Νομαρχιακές και τοπικές Αρχές, πρώην Υπουργοί, Επίτιμοι Αρχηγοί, τα μέλη του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου, Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και εν αποστρατεία στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού.

  ...Στην επίσημη αυτή τελετή είχαν προσκληθεί και παρέστησαν τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου μας, ο δε Πρόεδρος, Αντιναύαρχος (ε.α.) Ξ. Μαυρογιάννης ΠΝ, προσέφερε τιμής ένεκεν την πλακέτα του ΣΑ/ΣΝΔ στον απερχόμενο Αρχηγό ΓΕΝ.

  ...Ακολουθούν ορισμένα στιγμιότυπα από την τελετή. Με click σε κάθε εικονίδιο μεγεθύνεται.

Δευτέρα, 23η Ιανουαρίου 2017 - H τελετή παραδόσεως-παραλαβής καθηκόντων Αρχηγού Γ.Ε.Ν.

   Εκδηλώσεις Παλαιοτέρων Ετών από το Αρχείο μας:
Η στήλη αυτή είναι μια καταγραφή, που προσπαθεί να περιλάβει σε μικρό χώρο όλα τα σημαντικά -κατά τη γνώμη του συντάκτη- γεγονότα, τα οποία αναφέρονται στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και χαρακτηρίζουν τον τύπο δραστηριοτήτων του Συνδέσμου.

A.A.