Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ  ΣΑ/ΣΝΔ ΣΕ ΒΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ,
ΜΕ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΥΔΡΑ – ΣΠΕΤΣΕΣ,
ΑΠΟ 11 – 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Τριήμερη καλοκαιρινή εκδρομή εσωτερικού 2023   [Συμπλήρωση #2, από 30/5/23]

     Αγαπητοί Συνάδελφοι και φίλοι ‘συνταξιδευτές’, 
Ο κύκλος των δηλώσεων συμμετοχής ολοκληρώθηκε, αλλά αν υπάρξουν δηλώσεις της τελευταίας στιγμής, ελπίζουμε να εξευρεθούν λίγα ακόμη δωμάτια στο ξενοδοχείο.
     Το Γραφείο Χ”Κωνσταντή, με το οποίο θα πραγματοποιηθεί και αυτή η εκδρομή μας, μας ενημέρωσε για την ώρα και τόπους επιβιβάσεως στο πούλμαν την Κυριακή 11/6, που όπως συνήθως θα είναι:

 • Στην Κηφισιά, ώρα 08:00, απέναντι από το Ζηρίνειο Στάδιο, στη διασταύρωση Γρ. Λαμπράκη και Κηφισίας.
 • Στου Παπάγου, ώρα 08:30, στον ελεύθερο Δημοτικό χώρο, όπισθεν ‘ΑΒ Βασιλόπουλος’ της οδού Πίνδου [Σ.Σ. Η είσοδος ΙΧ ή ταξί γίνεται από την οδό Μπαλοδήμου, που είναι η συνέχεια της οδού Πρεμετής, από την άλλη πλευρά της οδού Πίνδου].


     Περισσότερες οδηγίες και οποιοδήποτε τυχόν έντυπο υλικό σχετικό με την εκδρομή θα δοθεί στου συμμετέχοντες μετά την επιβίβαση στο πούλμαν.

     Για ενημέρωση του οδηγού και αποφυγή ασκόπων καθυστερήσεων αναμονής, παρακαλείσθε:

 • Να μας έχετε ενημερώσει εγκαίρως πόσοι/ποιοι θα επιβιβασθείτε από Κηφισιά.
 • Να είστε στα σημεία επιβιβάσεως 10 λεπτά πριν τις ως άνω προσδιορισθείσες ώρες.


     Για την επικοινωνία μας, από τώρα και καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής, ισχύουν τα γνωστά σας κινητά τηλέφωνα των μελών του Δ.Σ. που συμμετέχουν στην εκδρομή.

Τριήμερη καλοκαιρινή εκδρομή εσωτερικού 2023   [Διόρθωση #1, από 17/5/23]

     Αγαπητοί Συνάδελφοι, σε συνέχεια της από 2/5/2023 ανακοινώσεως της θερινής μας εκδρομής και κατόπιν της χθεσινής ενημερώσεώς μας ότι δεν θα εκτελεσθούν δρομολόγια πλοιαρίων από Τολό προς Ύδρα και Σπέτσες την επιλεγείσα αρχικά ημερομηνία και ώρα, τo Δ.Σ. του ΣΑ/Σ.Ν.Δ. προβαίνει στις παρακάτω τροποποιήσεις του αρχικού προγράμματος, με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή της καλοκαιρινής μας εκδρομής (όπως είχε προβλεφθεί και στην αρχική μας ανακοίνωση).

 • Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας, Κυριακής 11/6, παραμένει ως έχει στην αρχική ανακοίνωση.
 • Το αρχικό πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας (κρουαζιέρα) θα πραγματοποιηθεί την επομένη, Τρίτη 13/6, ενώ τη Δευτέρα 12/6 το εξ ολοκλήρου νέο πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:

2η ημέρα: Ιερά Μονή Λουκούς – Παράλιο Άστρος Κυνουρίας – Ναύπλιο
Αναχώρηση μετά το πρωινό από το ξενοδοχείο μας. Επίσκεψη σε ένα από τα πιο όμορφα και ενδιαφέροντα μοναστήρια της Αρκαδίας, την Ιερά Μονή Λουκούς, η οποία βρίσκεται κοντά στο Άστρος. Ελεύθερος χρόνος για επίσκεψη και περιήγηση στον προαύλιο χώρο της Μονής, όπου υπάρχουν γλυπτά, που προέρχονται από την παρακείμενη έπαυλη του Ηρώδη του Αττικού, όπως επίσης και αρχαίο ρωμαϊκό υδραγωγείο. Αναχώρηση για την περιοχή του παράλιου Άστρους, όπου θα παραμείνουμε για μπάνιο και μεσημεριανό φαγητό. Επιστροφή στο Ναύπλιο και ελεύθερος χρόνος, στην γραφική πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 • Το πρόγραμμα Τρίτης 13/6, περιλαμβάνει την κρουαζιέρα προς Ύδρα-Σπέτσες, και, μετά την επιστροφή του πλοιαρίου στο Τολό, θα αναχωρήσουμε με το πούλμαν απ’ ευθείας για την Αθήνα.


Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί, με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος. 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Τριήμερη καλοκαιρινή εκδρομή εσωτερικού 2023, Αρχική ανακοίνωση

Αριθμός Πρωτοκόλλου : 03 /2023
Αθήνα, 2 Μαΐου 2023                      

ΠΡΟΣ            :  Τα μέλη του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ.
ΘΕΜΑ           :  Τριήμερη καλοκαιρινή εκδρομή 2023, σε Κορινθία – Αργολίδα.

     Αγαπητοί Συνάδελφοι,
     To Δ.Σ. του ΣΑ/Σ.Ν.Δ. έχει την ευχαρίστηση να σας γνωρίσει ότι διοργανώνει καλοκαιρινή εκδρομή με πούλμαν το τριήμερο 11-13 Ιουνίου 2023 στη Β.Α. Πελοπόννησο, με επί μέρους επισκέψεις σε Λίμνη Στυμφαλία, Λίμνη Δόξα, Μεσινό, Ναύπλιο, Κρουαζιέρα Ύδρα – Σπέτσες, Νεμέα, Σολωμό Κορινθίας
     Η παραμονή μας θα είναι στο ξενοδοχείο 4* Liberty Hotel του Ναυπλίου (δύο διανυκτερεύσεις με πρωινό – bb).

     Το γενικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

     Κυριακή 11/06: Αθήνα – Λίμνη Στυμφαλία – Λίμνη Δόξα – Μεσινό –   Ναύπλιο
     Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί για τη Λίμνη Στυμφαλία, με ενδιάμεση στάση για καφέ. Άφιξη στο Μουσείο Περιβάλλοντος, το οποίο βρίσκεται σε πανοραμική θέση κι από όπου θα θαυμάσουμε την μοναδική θέα στη Λίμνη Στυμφαλίας και το οποίο φιλοξενεί ενδιαφέροντα εκθέματα. Αναχώρηση για τη Λίμνη Στυμφαλία, εκεί όπου σύμφωνα με την μυθολογία ο Ηρακλής αντιμετώπισε και εξολόθρευσε τις Στυμφαλίδες Όρνιθες. Η Στυμφαλία λίμνη θεωρείται από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Πελοποννήσου, ένας παράδεισος προστατευόμενων και μεταναστευτικών πουλιών! Συνέχεια της εκδρομής μας η τεχνητή Λίμνη Δόξα, που βρίσκεται στο Φενεό Κορινθίας, σε υψόμετρο 900 μέτρων. Θα θαυμάσουμε το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου στο κέντρο της λίμνης. Επίσης θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου, η οποία έπαιξε σημαντικό και καθοριστικό ρόλο στην επανάσταση του 1821, αφού αποτέλεσε την έδρα της Φιλικής Εταιρείας επί ηγουμενίας Ναθαναήλ. Κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας λειτούργησε στο μοναστήρι «Κρυφό Σχολειό», το οποίο μέχρι σήμερα αποτελεί αξιοθέατο για τον επισκέπτη της μονής. Στη συνέχεια άφιξη στο Μεσινό, όπου θα γίνει στάση για το μεσημεριανό μας φαγητό σε παραδοσιακή ταβέρνα. Αναχώρηση για το Ναύπλιο, και το ξενοδοχείο Liberty, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

     Δευτέρα 12/06: Τολό – Κρουαζιέρα Ύδρα & Σπέτσες – Ναύπλιο
     Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για το Τολό. Άφιξη, επιβίβαση στο σκάφος και απόπλους για το νησί της Ύδρας. Άφιξη (~11:30) και παραμονή για 3 ώρες. Στον ελεύθερο χρόνο μας μπορούμε να επισκεφθούμε το Μουσείο της Ύδρας, να κάνουμε το μπάνιο μας σε κάποια από τις κοντινές παραλίες ή να περιπλανηθούμε στα πέτρινα καλντερίμια με τα όμορφα αρχοντικά των καπεταναίων. Στη συνέχεια απόπλους για τις Σπέτσες (~14:30). Άφιξη στο γραφικό νησί (~15:30) και παραμονή για 2 ώρες. Στο χρόνο που διατίθεται μπορούμε να επισκεφθούμε το αρχοντικό της Μπουμπουλίνας, να κάνουμε το μπάνιο στην αμμώδη παραλία του Αγίου Μάμμα, (βρίσκεται 200 μέτρα από το λιμάνι) ή να κάνουμε βόλτα με τις παραδοσιακές άμαξες. Το απόγευμα επιβίβαση στο σκάφος (~17:30) και απόπλους για το Τολό. Άφιξη (~19:30) και επιβίβαση στο πούλμαν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, στο Ναύπλιο.

     Τρίτη, 13/06: Ναύπλιο – Νεμέα (Οινοποιείο Καραμήτσου) – Σολωμός – Αθήνα
     Αναχώρηση μετά το πρωινό από το ξενοδοχείο μας. Χρόνος στο Ναύπλιο για περιήγηση και αναχώρηση για τη Νεμέα. Άφιξη στο Οινοποιείο Καραμήτσου, όπου θα ξεναγηθούμε στο χώρο και θα γευτούμε τις 3 διαφορετικές ετικέτες κρασιών, συνοδεία πλατό τυριών και αλλαντικών. Το μεσημεριανό μας φαγητό θα το απολαύσουμε σε επιλεγμένο μαγαζί στον Σολωμό Κορινθίας. Έπειτα θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής, πραγματοποιώντας τις απαραίτητες στάσεις καθ’ οδόν. Άφιξη στην Αθήνα το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις!

     Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί, με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.
     Επί μέρους λεπτομέρειες και τυχόν αλλαγές θα αναρτώνται, εφ’ όσον προκύπτουν, και στην παρούσα  στήλη ανακοινώσεων της ιστοσελίδας του Συνδέσμου.

     Η τιμή συμμετοχής κατά άτομο, με πρωινό, είναι 240€ σε δίκλινο δωμάτιο ή 315€ σε μονόκλινο δωμάτιο. Στα μέλη του Συνδέσμου που είναι οικονομικώς τακτοποιημένα, θα προσφερθεί και αυτή τη φορά έκπτωση αναλόγως του τελικού αριθμού συμμετοχών, η οποία θα τους επιστραφεί την ημέρα της εκδρομής.
     Οι παραπάνω τιμές συμμετοχής, ισχύουν εφ’ όσον η συμμετοχή δεν θα είναι μικρότερη των 35 ατόμων
και σ’ αυτές ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Η μεταφορά των συμμετεχόντων με ιδιόκτητα πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • 2 διανυκτερεύσεις στο Ναύπλιο, στο Liberty Hotel of Nafplio, 4*.
 • H κρουαζιέρα Ύδρα – Σπέτσες, από Τολό.
 • Επίσκεψη στο Οινοποιείο Καραμήτσου, με οινογνωσία σε 3 ετικέτες κρασιών, συνοδευόμενη από πλατό τυριών και αλλαντικών.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Διόδια και ΦΠΑ.


Στις παραπάνω τιμές ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης) 3€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται στο ξενοδοχείο από τους συμμετέχοντες.
 • Γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.


     Μετά τα παραπάνω και δεδομένου ότι ο αριθμός των διατεθέντων δωματίων είναι περιορισμένος, (25), πράγμα που επιβάλλει τήρηση σειράς προτεραιότητας, παρακαλούμε για την έγκαιρη δήλωση συμμετοχής, το αργότερο μέχρι και τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2023, είτε με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση  info@sa-snd.gr είτε τηλεφωνικά σε οποιοδήποτε από τα μέλη του Δ.Σ.
     Τα χρήματα θα πρέπει να έχουν κατατεθεί μέχρι την ίδια ως άνω ημερομηνία (15/5) στο λογαριασμό του Συνδέσμου στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ (εμφανίζεται το όνομα του Ταμία μας, Α. Ξενάκη) και έχει στοιχεία IBAN GR57 0172 1310 0051 3110 6759 702. 
     Προσέξτε να αναγράψετε στο καταθετήριο, οπωσδήποτε, το “Επώνυμό σας + Εκδρομή Ναύπλιο“. Παρακαλούμε επίσης όσους καταθέτουν τα χρήματα ηλεκτρονικά μέσω άλλης τράπεζας (e-banking) να προσθέτουν στην κατάθεσή τους και την τραπεζική προμήθεια 3€, ώστε να μην επιβαρύνεται με αυτήν ο Σύνδεσμος.

     Επειδή το ξενοδοχεία απαιτεί άμεση προκαταβολή 50% (ως τις 15/5) και εξόφληση το αργότερο μία εβδομάδα πριν την άφιξη (ως τις 3/6), ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι σε περίπτωση τυχόν ακύρωσης της συμμετοχής τους μετά τις ημερομηνίες αυτές, τα καταβληθέντα στο ξενοδοχείο χρήματα (50% ή 100% αντίστοιχα) δεν επιστρέφονται.
     Επίσης, για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή βάσει των διατιθεμένων 25 δωματίων, η διαμονή σε μονόκλινο θα περιορισθεί στο ελάχιστο (θα προτιμώνται τα δίκλινα έναντι των μονόκλινων).
     Στην εκδρομή μπορούν να προσκληθούν και να συμμετάσχουν και συνάδελφοι μη εγγεγραμμένοι στο ΣΑ/ΣΝΔ, τέκνα και φιλικά ζεύγη των μελών, κατ’ αρχήν μέχρι 2 άτομα ανά μέλος. Και στην περίπτωση αυτή θα τηρηθεί η σειρά προτεραιότητας, ανάλογα με το χρόνο της δηλώσεως συμμετοχής και της καταθέσεως των χρημάτων εκάστου. Αλλά εάν υπάρξει περίπτωση υπερβάσεως του μεγίστου αριθμού συμμετοχών (~46 άτομα) προηγούνται πάντα τα μέλη έναντι των προσκεκλημένων.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Το Δ.Σ.