ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
 


Τι προγραμματίζουμε ή τι πρόκειται να γίνει


Τελευταία Ενημέρωση : 09 Ιουνίου 2022


Ανακοινώσεις σε ισχύ
πρόσφατα ανανεωμένες και μονίμου ενδιαφέροντος

[ Κάνοντας click πάνω σε οποιονδήποτε τίτλο, πηγαίνετε κατ'ευθείαν στις αντίστοιχες ανακοινώσεις ]


A.A.
   Δείπνο μετά Μουσικής στη Σ.Ν.Δ. το Σάββατο 2 Ιουλίου 2022


Όπως κάνουμε συνήθως, σ' αυτήν εδώ τη θέση προστίθενται, όποτε υπάρχουν, οι νεώτερες ενημερώσεις και πληροφορίες για τις εκδηλώσεις μας, τοποθετημένες κατά αντίστροφη χρονολογική σειρά (στο τέλος η αρχική και από πάνω προστίθενται οι νεώτερες).


   #2 Ενημέρωση (από 9 Ιουνίου 2022): Οι μέχρι σήμερα νεώτερες πληροφορίες.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Σε συνέχεια της από 30/5 ανακοινώσεώς μας για το δείπνο μετά μουσικής στη Σ.Ν.Δ. το Σάββατο 2 Ιουλίου 2022, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση αφ' ενός να επιβεβαιώσουμε τη μεγάλη συμμετοχή και αφ' ετέρου να δώσουμε τις πληροφορίες που απαντούν στα ερωτήματά σας.
Η μεγάλη συμμετοχή αποδίδεται αφ' ενός μεν στη μακρόχρονη απομόνωσή μας λόγω πανδημίας, αφ' ετέρου δε στη νοσταλγία επιστροφής στο χώρο απ' όπου ξεκινήσαμε όλοι μας, πολλές δεκαετίες πριν.
Όπως ήδη έχουμε διευκρινίσει, η ώρα προσέλευσης είναι 20:30, του Σαββάτου 2ας Ιουλίου, η δε ενδυμασία, αυτή μιας βραδινής δεξιώσεως.
Ο Σύνδεσμος, στοχεύοντας πάντα στην ποιότητα, προσπάθησε και εξασφάλισε την ιδιαίτερα ευνοϊκή τιμή "προσκλήσεως" των 45€
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να καταθέσουν στο λογαριασμό του Συνδέσμου, στην Alpha Bank, με ΙΒΑΝ# GR78 0140 1010 1010 0231 0245 004, το αντίτιμο των προσκλήσεων που επιθυμούν, συν 3€, αν στέλνουν έμβασμα από άλλη Τράπεζα, το αργότερο μέχρι τις 24 Ιουνίου.
Οι "προσκλήσεις" (απαραίτητες για το catering) θα παραδοθούν στους μετέχοντες κατά την προσέλευσή τους στο δείπνο.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Το Δ.Σ.   #1 Η αρχική, από 30 Μαΐου 2022 επίσημη ηλεκτρονική ανακοίνωση της εκδηλώσεως:
Η ανακοίνωση αυτή έχει αποσταλεί και ηλεκτρονικά στα μέλη μας

Αριθμός Πρωτοκόλλου : 04 /2022 Αθήνα, 30 Μαΐου 2022

ΠΡΟΣ    : Τα μέλη του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ.
ΘΕΜΑ    : Δείπνο μετά Μουσικής στη Σ.Ν.Δ. το Σάββατο 2 Ιουλίου 2022


    Αγαπητοί Συνάδελφοι,
    Λίγο πριν μπούμε στους θερινούς μήνες και ο καθένας απομακρυνθεί (κυριολεκτικά ή απλώς νοερά) από τους πιο πιεστικούς ρυθμούς της πόλης μας, προσπαθούμε ως Δ.Σ. του ΣΑ/ΣΝΔ να επιτύχουμε μια ευρύτερη συνάντηση των μελών, έτσι, για να πούμε ένα "γειά και καλό καλοκαίρι".

   Τη συνάντηση αυτή την προσπαθήσαμε με δύο τρόπους: Με την προγραμματισθείσα τριήμερη εκδρομή σε Πρέβεζα-Λευκάδα, και με μια καλοκαιρινή δεξίωση στους κήπους της Σχολής Ν. Δοκίμων. Οι εξελίξεις είναι οι εξής:
 1. Προϋπόθεση για την πραγματοποίησή της εκδρομής, όπως αναφέρθηκε εξ αρχής, ήταν η συμπλήρωση του ελάχιστου απαιτούμενου αριθμού των 30 ατόμων, με καταληκτική ημερομηνία για τη δήλωση συμμετοχής και την καταβολή του αντιτίμου εκ μέρους των επιθυμούντων, την 3/6. Όμως οι μέχρι και σήμερα, 30/5, δηλώσεις συμμετοχής δεν έχουν καν πλησιάσει το ελάχιστο αυτό όριο και ως εκ τούτου αποφασίσθηκε από το Δ.Σ. η αναβολή της και ο προγραμματισμός μιας νέας εκδρομής για το προσεχές φθινόπωρο, αναλόγως και των τότε συνθηκών.
  [Τα ήδη καταβληθέντα χρήματα θα επιστραφούν ηλεκτρονικά στους καταθέτες].
 2. Αντ' αυτής, για να πραγματοποιηθεί οπωσδήποτε μια συνάντησή μας λίγο πριν τις καλοκαιρινές αποδράσεις μας, προγραμματίσαμε ένα δείπνο μετά μουσικής DJ στους κήπους της ΣΝΔ για το Σάββατο 2 Ιουλίου. Τότε που δεν θα υπάρχουν δεσμεύσεις λόγω παρουσίας των Ναυτικών Δοκίμων ή της τελετής ορκωμοσίας των νέων Σημαιοφόρων. Στο δείπνο έχει προσκληθεί να παραστεί και ο κ. Α/ΓΕΝ.
  Πλην όμως, για να έχει επιτυχία αυτή η εκδήλωση είναι απολύτως απαραίτητο να είναι γνωστός από τώρα ο αριθμός των συμμετοχών.
  Γι' αυτόν το λόγο:
  Ζητούμε την άμεση απάντησή σας για την πρόθεση συμμετοχής σας ή όχι, μέχρι την Τρίτη, 7 Ιουνίου.
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Το Δ.Σ......................................................................................
[Οι απαντήσεις σας να αποσταλούν ηλεκτρονικά ή και τηλεφωνικά προς τα μέλη του Δ.Σ. Οι αρνητικές απαντήσεις είναι επιθυμητές, προς επιβεβαίωση λήψης παρόντος].

   [ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ] Τριήμερη εκδρομή του ΣΑ/ΣΝΔ σε Μεσολόγγι-Πρέβεζα-Λευκάδα-Αρχ.Νικόπολη-Ναύπακτο, από 27-29 Ιουνίου 2022.   #1 Η αρχική, ηλεκτρονική ανακοίνωση της εκδρομής (από 20 Μαΐου 2022):
Η ανακοίνωση αυτή έχει αποσταλεί και ηλεκτρονικώς στα μέλη

Αριθμός Πρωτοκόλλου : 03 /2022 Αθήνα, 20 Μαΐου 2022
ΠΡΟΣ    : Τα μέλη του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ.
ΘΕΜΑ    : Τριήμερη εκδρομή 27-29 Ιουνίου 2022 προς Μεσολόγγι-Πρέβεζα-Λευκάδα-Αρχαία Νικόπολη-Ναύπακτο.


Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Το Δ.Σ. του ΣΑ/ΣΝΔ έχει την ευχαρίστηση να σας γνωρίσει ότι διοργανώνει καλοκαιρινή εκδρομή με πούλμαν το τριήμερο 27 - 29 Ιουνίου 2022, προς Μεσολόγγι - Πρέβεζα - Λευκάδα - Αρχαία Νικόπολη - Ναύπακτο.
Η παραμονή μας θα είναι στο ξενοδοχείο Daluz Boutique Hotel 4* της Πρεβέζης, με πρωινό.

Το γενικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

Δευτέρα, 27/6: Αθήνα - Μεσολόγγι - Πρέβεζα
Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί, με στάση για τον πρωινό μας καφέ καθ' οδόν.
Στη συνέχεια άφιξη στο Μεσολόγγι, όπου θα επισκεφθούμε τον Κήπο των Ηρώων.
Ξενάγηση και χρόνος για μεσημεριανό φαγητό στην Τουρλίδα. Αναχώρηση για την Πρέβεζα. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια.
Δείπνο (σε επιλεγμένο εστιατόριο) και διανυκτέρευση.

Τρίτη, 28/6: Πρέβεζα - Λευκάδα - Πρέβεζα
Αναχώρηση μετά το πρωινό για να επισκεφθούμε το πανέμορφο νησί της Λευκάδας και να θαυμάσουμε τις ομορφιές και τα μυστικά του. Στάση για μπάνιο και ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Το απόγευμα θα κάνουμε μία τελευταία στάση στην πόλη της Λευκάδας για περίπατο στην παλιά πόλη. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Πρέβεζα. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια.
Δείπνο (σε επιλεγμένο εστιατόριο) και διανυκτέρευση.

Τετάρτη, 29/6: Πρέβεζα - Αρχαία Νικόπολη - Ναύπακτος - Αθήνα
Αναχώρηση μετά το πρωινό για να επισκεφθούμε την Αρχαία Νικόπολη, πόλη της Ηπείρου που ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους στη σημερινή Πρέβεζα. Ο Αρχαιολογικός Χώρος αποτελεί σήμερα την μεγαλύτερη σε έκταση αρχαία πόλη της Ελλάδας.
Θα ακολουθήσει ξενάγηση και στη συνέχεια αναχώρηση για την Ναύπακτο, η οποία έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός. Χρόνος για περιήγηση και για το μεσημεριανό μας γεύμα. Στη συνέχεια αναχώρηση για τον δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεσες στάσεις και τον απογευματινό καφέ.
Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Επί μέρους λεπτομέρειες και τυχόν αλλαγές θα αναρτώνται εφ' όσον προκύπτουν, στη στήλη "Ανακοινώσεων" της ιστοσελίδας του Συνδέσμου.

Τιμή συμμετοχής κατά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 225,00 €
Τιμή συμμετοχής σε μονόκλινο δωμάτιο: 295,00 €
Στα μέλη του Συνδέσμου που είναι οικονομικώς τακτοποιημένα, θα προσφερθεί και αυτή τη φορά bonus (έκπτωση) 40€, η οποία θα τους επιστραφεί την ημέρα της εκδρομής.

Στις παραπάνω τιμές συμμετοχής,
που ισχύουν εφ' όσον η συμμετοχή δεν θα είναι μικρότερη των 30 ατόμων,
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Η μεταφορά των εκδρομέων με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Πρέβεζα, στο ξενοδοχείο Daluz Boutique Hotel 4* με πρωινό.
 • Δύο (2) γεύματα σε επιλεγμένο εστιατόριο.
 • Έμπειρος πιστοποιημένος ξεναγός για τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Νικόπολης και στον Κήπο των Ηρώων, στο Μεσολόγγι.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α. 13%
Στις τιμές ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης) 3,00€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση, που καταβάλλονται στο ξενοδοχείο από τους συμμετέχοντες.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Μετά τα παραπάνω και με δεδομένο ότι ο αριθμός των διατεθέντων δωματίων είναι αυτή τη φορά 20, πράγμα που μας υποχρεώνει να τηρήσουμε σειρά προτεραιότητας, παρακαλούμε για την έγκαιρη δήλωση συμμετοχής, το αργότερο μέχρι και την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022, είτε με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση ananast@gmail.com είτε τηλεφωνικά σε οποιοδήποτε από τα μέλη του Δ.Σ.

Τα χρήματα θα πρέπει να έχουν κατατεθεί μέχρι την ίδια ως άνω ημερομηνία (3/6) στο νέο λογαριασμό του Συνδέσμου (όπου εμφανίζεται το όνομα του Ταμία μας, κ. Ανδρέα Ξενάκη) και έχει στοιχεία:
ALPHA BANK #1010 0231 0245 004     (IBAN GR78 0140 1010 1010 0231 0245 004)

Πρέπει οπωσδήποτε να αναγράφετε στο καταθετήριο το "Επώνυμό σας" , και ως αιτιολογία, "Εκδρομή Πρέβεζας". Παρακαλούμε επίσης όσους καταθέτουν τα χρήματα ηλεκτρονικά μέσω άλλης τράπεζας (e-banking) να προσθέτουν στην κατάθεσή τους και την τραπεζική προμήθεια (+3€) ώστε να μην επιβαρύνεται με αυτήν ο Σύνδεσμος.

Εναλλακτικά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, ερχόμενοι σε συνεννόηση (στο τηλέφωνο 22940.97576) με το Γραφείο γενικού τουρισμού Timothy's Family, που έχει αναλάβει την εκδρομή μας, να δώσουν τον αριθμό της πιστωτικής κάρτας τους, ώστε να χρεωθεί εκεί το αντίτιμο.

Λόγω σχετικής απαιτήσεως του ξενοδοχείου αλλά και βάσει ισχύοντος κανονισμού, σε περίπτωση ακύρωσης συμμετοχής μέχρι 30 ημέρες προ αναχωρήσεως, επιστρέφεται ολόκληρο το καταβληθέν τίμημα. Σε ακύρωση από 30 ως 15 μέρες πριν, επιστρέφεται μόνο το 50%. Μετά την ημερομηνία αυτή τα χρήματα δεν επιστρέφονται, εκτός αν υπάρχει αιτιολογημένη από Δημόσιο Νοσοκομείο ασθένεια.

Επίσης, για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή βάσει των διατεθέντων δωματίων, η διαμονή σε μονόκλινο θα περιορισθεί στο ελάχιστο (δηλαδή θα προτιμώνται τα δίκλινα έναντι των μονόκλινων).

Στην εκδρομή μπορούν να προσκληθούν και να συμμετάσχουν και συνάδελφοι μη εγγεγραμμένοι στο ΣΑ/ΣΝΔ, τέκνα και φιλικά ζεύγη των μελών, κατ' αρχήν μέχρι 2 άτομα ανά μέλος. Και στην περίπτωση αυτή θα τηρηθεί η σειρά προτεραιότητας, ανάλογα με το χρόνο της δηλώσεως συμμετοχής και της καταθέσεως των χρημάτων εκάστου. Αλλά εάν υπάρξει περίπτωση υπερβάσεως του μεγίστου αριθμού συμμετοχών (~40 άτομα) προηγούνται πάντα τα μέλη έναντι των προσκεκλημένων.

Τέλος, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η παρούσα ανακοίνωση δεν θα κυκλοφορήσει ταχυδρομικώς. Οι αποδέκτες της μέσω e-mail ή από την ιστοσελίδα παρακαλούνται να ενημερώσουν όποιους συναδέλφους γνωρίζουν για τις λεπτομέρειες και τις ημερομηνίες, ώστε να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Το Διοικητικό Συμβούλιο   Ανακοίνωση εκθέσεως πεπραγμένων περιόδου από 22-Οκτ-2021 έως και 30-Μαρ-2022
προς ενημέρωση των μελών, αντί της ματαιωθείσας Γ.Σ. με φυσική παρουσία.
Αγαπητοί συνάδελφοι και μέλη του ΣΑ/ΣΝΔ,
Σε εφαρμογή των αποφασισθέντων κατά το Δ.Σ. της 17ης Μαρτίου 2022, όπως μη πραγματοποιηθεί το 2022 Γενική Συνέλευση του ΣΑ/ΣΝΔ με φυσική παρουσία μελών, και αντ' αυτής να ενημερωθούν τα μέλη μέσω της ιστοσελίδας και με email επί των Πεπραγμένων και επί του Οικονομικού Απολογισμού του νέου Δ.Σ., από τις αρχαιρεσίες της 22ας Οκτωβρίου 2021 μέχρι και τέλους Μαρτίου 2022, το Δ.Σ. της 30ης Μαρτίου 2022, ενέκρινε και ανήρτησε σήμερα στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου τον Απολογισμό πεπραγμένων:

  ...Το πλήρες κείμενο της εκθέσεως πεπραγμένων μετά του οικονομικού απολογισμού και του ισολογισμού του ΔΣ, όπως συντάχθηκε από το Δ.Σ του Σ.Α./Σ.Ν.Δ., μπορείτε να τα διαβάσετε σε μορφή αρχείου pdf, κάνοντας click εδώ.
Αριθμός Πρωτοκόλλου : 02 /2022 Αθήνα, 30 Μαρτίου 2022

ΠΡΟΣ    : Σύνδεσμο Αποφοίτων Σ.Ν.Δ.
ΘΕΜΑ    : ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Σ.Α./Σ.Ν.Δ.
                   ΑΠΟ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΤΗΝ 22-ΟΚΤ-2021 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ 30-ΜΑΡ-2022


   Αγαπητοί συνάδελφοι,
   Σκοπός του παρόντος απολογισμού "πεπραγμένων του νέου Διοικητικού Συμβουλίου", είναι:
 • Αφ' ενός να ενημερώσουμε τα μέλη του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ. τόσο για το τι προηγήθηκε την τελευταία τριετία προ των αρχαιρεσιών του Οκτωβρίου 2021, όσο και για τις ελάχιστες δραστηριότητές μας κατά το διάστημα από τις 22-10-21 μέχρι σήμερα, και
 • Αφ' ετέρου να εκθέσουμε, ως Δ.Σ., τις προθέσεις και τις επιδιώξεις μας για το τρέχον έτος, λαμβάνοντας βέβαια πάντα υπόψη τους περιορισμούς που τυχόν θα ισχύσουν λόγω του συνεχιζόμενου προβλήματος της πανδημίας Covid-19.
   Η τελευταία Γεν. Συνέλευση μετά αρχαιρεσιών, με φυσική παρουσία μελών του Συνδέσμου μας, πραγματοποιήθηκε στις 31-3-2018, ενώ η επόμενη τακτική Γ.Σ. την 6η Απριλίου του 2019. Από τότε και μέχρι τέλους Οκτωβρίου του 2021 ανεστάλησαν οι προβλεπόμενες Γ.Σ. προς αποφυγή συγκεντρώσεων σε κλειστούς χώρους. Αναρτήθηκαν εν τούτοις στην ιστοσελίδα μας οι αντίστοιχοι απολογισμοί πεπραγμένων (εδώ). Με τη συμπλήρωση της τριετούς θητείας του προηγουμένου Δ.Σ. και τη λήξη της "αναστολής", προχωρήσαμε ως οφείλαμε σε αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. Για πρώτη φορά η εκλογική μας διαδικασία πραγματοποιήθηκε με επιστολική ψηφοφορία, τα δε σχετικά Πρακτικά έχουν επίσης αναρτηθεί στην ιστοσελίδα (εδώ).

   Από της αναλήψεως καθηκόντων του σημερινού Δ.Σ., μετά τα αποτελέσματα των εκλογών της 22ας Οκτωβρίου 2021 και μέχρι σήμερα, υπήρξαν οι ακόλουθες δραστηριότητες και συμμετοχές σε εκδηλώσεις, μελών του Δ.Σ. ή/και λοιπών μελών του Συνδέσμου μας:
 • Συμμετοχή του Δ.Σ. του ΣΑ/ΣΝΔ στον εορτασμό του προστάτη του Ναυτικού Αγίου Νικολάου στη ΣΝΔ, τη Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021.
 • Συμμετοχή του Προέδρου του ΣΑ/ΣΝΔ στο ετήσιο μνημόσυνο για τους πεσόντες του Πολεμικού Ναυτικού σε καιρό πολέμου και ειρήνης κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, που τελέσθηκε στη Ν. Β. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ, την Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2021.
 • Το Σάββατο, 18-12-2021 πραγματοποιήσαμε την πρώτη μετά την πολύμηνη διακοπή κοινών εκδηλώσεων -και 9η από ενάρξεως αυτού του "θεσμού"- μεσημεριανή συνεστίαση στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος. Η ανταπόκριση των μελών μας υπήρξε εντυπωσιακή, μας τίμησαν δε με την παρουσία τους ο Α/ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Στ. Πετράκης ΠΝ και ο Δ/ΣΝΔ, Υποναύαρχος Ι. Καλογερόπουλος ΠΝ, μετά των συζύγων τους.
 • Συμμετοχή Δ.Σ. του ΣΑ/ΣΝΔ στην τελετή παραδόσεως-παραλαβής καθηκόντων Διοικητού Δ.Δ.Μ.Ν., στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, τη Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2022.
 • Συμμετοχή Δ.Σ. του ΣΑ/ΣΝΔ στην τελετή παραδόσεως-παραλαβής καθηκόντων Διοικητού Σ.Ν.Δ., στη Σχολή Ν. Δοκίμων, τη Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2022.
  Για τις παραπάνω συμμετοχές και δραστηριότητες υπάρχουν σχετικές καταχωρήσεις και φωτογραφίες στη στήλη "Εκδηλώσεις" της ιστοσελίδας μας.
 • Λόγω της εφαρμογής περιοριστικών μέτρων μετακινήσεων και συναθροίσεων, ένεκα της πανδημίας (κορωνοϊού Covid-19), δεν πραγματοποιήθηκε και φέτος η καθιερωμένη τελετή Αγιασμού για το Νέο Έτος 2022 και κοπής Βασιλόπιτας.
 • Λόγω τηρήσεως μέτρων προφυλάξεως, ιδίως των ευπαθών ομάδων (όπως είναι τα άτομα άνω των 65 ετών) δεν πραγματοποιήθηκε η ετήσια, τακτική Γενική Συνέλευση έτους 2022 με φυσική παρουσία μελών.
 • Τέλος, όπως κάθε χρόνο, εκτυπώσαμε ημερολόγια τσέπης για το 2022, τα οποία απεστάλησαν ταχυδρομικά στις διευθύνσεις των ενεργών μελών μας.
Αριθμός Μελών

   Τα μέχρι σήμερα εγγεγραμμένα και ενεργά μέλη του Συνδέσμου ανέρχονται σε 320, συμπεριλαμβανομένων και των Τιμής Ένεκεν εγγραφέντων Βετεράνων μας του Β' Π.Π. Είναι επίσης εγγεγραμμένοι, μη συμμετέχοντες όμως ενεργά, 179 νέοι Αξιωματικοί, που απεφοίτησαν εκ Σ.Ν.Δ. ως Σημαιοφόροι από το 2012 έως και το 2019. Ο αριθμός των μελών θα μπορούσε και έπρεπε να είναι μεγαλύτερος, γι' αυτό το ΔΣ συνεχίζει να επιδιώκει με κάθε πρόσφορο τρόπο την ενημέρωση των εν ενεργεία και αποστρατεία Αξιωματικών εκ ΣΝΔ, γνωρίζοντάς τους για το Σύνδεσμο, και ταυτόχρονα παροτρύνει τα μέλη να πράττουν το ίδιο.
   Από τα ως άνω εγγεγραμμένα μέλη, έχουν τακτοποιήσει πλήρως τις ταμειακές τους υποχρεώσεις -μέχρι και για το 2022- τα 63 (ποσοστό 19,7%), ενώ άλλα 100 μέλη (31,2%) έχουν εκκρεμότητα μόνο την τελευταία τριετία. Η μειωμένη αυτή συμμετοχή πιθανότατα οφείλεται και στη μη άμεση επαφή με το Σύνδεσμο, λόγω των προαναφερθέντων περιορισμών.
   Με διευκρίνιση του προηγουμένου Δ.Σ., ταμειακώς εντάξει μέλη -και ως εκ τούτου έχοντα δικαίωμα ψήφου σε Γενικές Συνελεύσεις και Αρχαιρεσίες- θεωρούνται όσοι έχουν καταβάλει τις συνδρομές τρέχοντος έτους και τουλάχιστον των δύο προηγουμένων ετών. Με αυτή τη διευκρίνιση και την μειωμένη τιμή ετησίας συνδρομής, (20€), ελπίζουμε ότι διευκολύνουμε όλα τα μέλη μας να τακτοποιήσουν τις τυχόν οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το Σύνδεσμο και να συμμετέχουν ενεργά στις Γενικές Συνελεύσεις.

   Εν τω μεταξύ, το διάστημα από του τελευταίου απολογισμού (6-10-2021) και της αναλήψεως καθηκόντων του νέου Δ.Σ. δυστυχώς έφυγαν για πάντα από κοντά μας δέκα ακόμη μέλη.

Βαθμός-Ειδικότητα Ονοματεπώνυμο Κατηγορία Μέλος από... Απεβίωσε
Υποναύαρχος Δημήτριος ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ Τακτικό Μέλος 23-Ιαν-1999 14-Οκτ-2021
Αντιπλοίαρχος Ιωάννης ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Τακτικό Μέλος 17-Ιουν-1998 29-Οκτ-2021
Ανθυποπλοίαρχος Στέφανος ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ Βετεράνος ΒΠΠ 01-Μαρ-2010 29-Οκτ-2021
Υποναύαρχος Θεόδωροςος ΛΥΜΠΕΡΑΚΗΣ Ιδρυτικό Μ.-Βετ. 06-Απρ-1998 11-Νοε-2021
Υποναύαρχος Ευάγγελος ΚΟΛΥΒΟΔΙΑΚΟΣ Ιδρυτικό Μέλος 13-Μαΐ-1998 15-Νοε-2021
Αρχιπλοίαρχος (Μ) Ευάγγελος ΚΟΤΡΩΖΟΣ Τακτικό Μέλος 18-Ιαν-2003 15-Δεκ-2021
Υποναύαρχος Βασίλειος ΚΗΡΥΚΟΣ Τακτικό Μέλος 24-Ιαν-2004 24-Δεκ-2021
Υποναύαρχος (Μ) Γεώργιος ΠΑΣΠΑΤΗΣ Βετεράνος ΒΠΠ 20-Μαρ-2001 06-Ιαν-2022
Υποναύαρχος (Ι) Γεώργιος ΔΙΑΦΑΣ Εταιρικό Μέλος 25-Μαΐ-2002 14-Μαρ-2022
Πλοίαρχος (Μ) Ευστάθιος ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ Τακτικό Μέλος 17-Νοε-2007 30-Μαρ-2022


Απονομή Τίτλου Επιτίμου σε απερχόμενα μέλη του Δ.Σ.

   Το Δ.Σ. κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, 10ης Νοεμβρίου 2021, με παρόντα όλα τα μέλη, αποφάσισε ομόφωνα όπως:
 • "Τον Αντιναύαρχο ε.α. Ξενοφώντα Μαυρογιάννη Π.Ν., ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ. στις 29 Απρ.1998, και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του από 14 Μαρ. 2009 έως 22 Οκτ. 2021, ανακηρύξει Επίτιμο Πρόεδρο του Σ.Α./Σ.Ν.Δ. για τη μακρόχρονη και σημαντική προσφορά του προς το Σύνδεσμο.
 • Τον Αντιναύαρχο (Ο) ε.α. Απόστολο Δαγκωνάκη Π.Ν., Ταμία Δ.Σ. του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ. από 14 Μαρ. 2009 έως 22 Οκτ. 2021, ανακηρύξει Επίτιμο Μέλος του Σ.Α./Σ.Ν.Δ. για τη μακρόχρονη και σημαντική προσφορά του προς το Σύνδεσμο.
 • Στους ανωτέρω, να επιδοθεί εγχάρακτη αναμνηστική πλακέτα με το θυρεό του Συνδέσμου, τιμής ένεκεν."
Απολογισμός Οικονομικής Διαχειρίσεως - Ισολογισμός

   Τα έσοδα του Συνδέσμου προήλθαν από τα δικαιώματα εγγραφής και τις συνδρομές των μελών και από τους τόκους των καταθέσεων.

   Η κατάσταση των οικονομικών του Συνδέσμου την 30-3-2022 καθώς και η οικονομική διαχείριση για την περίοδο από 22-10-21 έως 30-3-2022 αποτυπώνονται στους απολογισμό/ισολογισμό διαχειρίσεως της αντιστοίχου περιόδου, οι οποίοι ελέγχθηκε και υπεγράφησαν από την Εξελεγκτική Επιτροπή:

[Δεν επισυνάπτονται στο παρόν]

Προγραμματιζόμενες δραστηριότητες για το 2022

Για τη φετινή χρονιά, και αναλόγως των περιορισμών που τυχόν θα έχουμε λόγω του συνεχιζόμενου προβλήματος της πανδημίας Covid-19, στις προθέσεις του Δ.Σ. είναι:
 • Να πραγματοποιηθούν επισκέψεις στη Σ.Ν.Δ., στο Α.Σ. ή και άλλες υπηρεσίες του Π.Ν. κατόπιν συνεννοήσεως, για ενημέρωση ιδίως των παλαιοτέρων μελών μας επί της παρούσας καταστάσεως του Ναυτικού.
 • Να πραγματοποιηθεί επίσκεψη στα Διυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε (Motor Oil ΕΛΛΑΣ), κατόπιν σχετικής προσκλήσεως.
 • Να πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε πολιτισμικά ιδρύματα (Μουσεία, Εθνική Πινακοθήκη, Κ. Π. Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος), πάντα ανάλογα με τις συνθήκες.
 • Δεν αποκλείουμε την περίπτωση μίας τουλάχιστον ολιγοήμερης εκδρομής εσωτερικού, εφ' όσον οι συνθήκες βελτιωθούν και το επιτρέψουν. Λεπτομέρειες θα ανακοινώνονται εγκαίρως, μέσω της ιστοσελίδας του ΣΑ/ΣΝΔ (www.sa-snd.gr) και προσωπικών e-mail.
 • Να συνεχίσουν να γνωστοποιούνται όποτε προκύπτουν, προσκλήσεις για συμμετοχή επιθυμούντων μελών του Συνδέσμου σε ημερίδες, παρουσιάσεις, διαλέξεις ή/και τηλεδιασκέψεις άλλων Σωματείων, θα συνεχίσουν να γνωστοποιούνται όποτε προκύπτουν, μέσω της ιστοσελίδας του Συνδέσμου και ομαδικού ηλεκτρονικού μηνύματος προς τα μέλη μας που διαθέτουν e-mail.
Με την ευκαιρία παρακαλούμε όσους επιθυμούν απ' ευθείας ενημέρωση για οποιαδήποτε από τις δραστηριότητές μας και διαθέτουν ηλεκτρονική διεύθυνση e-mail, να μας τη γνωστοποιήσουν, αν δεν το έχουν ήδη πράξει.

Εδώ περατώνεται ο απολογισμός του ΔΣ για την περίοδο από 22-10-2021 μέχρι και σήμερα, και υπογράφεται από τα μέλη του Δ.Σ.
Αθήνα, 30 Μαρτίου 2022

Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ.
Αντιναύαρχος ε.α. Μαργ. Τζαβάρας Π.Ν.

Ο Πρόεδρος Δ.Σ.
Υποναύαρχος ε.α. Αντ. Αναστασάκης Π.Ν.
Ο Γενικός Φρμματέας
Αντιναύαρχος ε.α. Δημ. Πλαμαντούρας Π.Ν.

Ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων
Αντιναύαρχος ε.α. Βασ. Δημητρόπουλος Π.Ν.

Ο Ταμίας του Δ.Σ.
Αντιναύαρχος ε.α. Ανδρ. Ξενάκης Π.Ν.

   Ανακοίνωση περί ματαιώσεως τακτικής Γ.Σ. του 2022 με φυσική παρουσία μελών.


Αγαπητοί συνάδελφοι και μέλη του ΣΑ/ΣΝΔ,
Σε εφαρμογή προγενεστέρας αποφάσεως περί αλλαγών στη λειτουργία ΣΑ/ΣΝΔ λόγω μέτρων κατά της πανδημίας, το Δ.Σ. της 17ης Μαρτίου 2022, λαβόν υπόψη τις τρέχουσες εξελίξεις, εξέδωσε την ακόλουθη απόφαση:

Αριθμός Πρωτοκόλλου : 1 /2022 Αθήνα, 17 Μαρτίου 2022

ΠΡΟΣ    : Τα μέλη του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ.
ΘΕΜΑ    : Ματαίωση Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης έτους 2022


    Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη του Σ.Α./Σ.Ν.Δ.,
    Το Δ.Σ., λαβόν υπόψη τους υφισταμένους λόγω της πανδημίας Covid-19 περιορισμούς και την ανάγκη λήψεως επί πλέον προληπτικών μέτρων, όπως αποφυγής συναθροίσεως σε κλειστούς χώρους για άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες (π.χ. τα άνω των 65 ετών), αποφάσισε:
 • Να μην πραγματοποιηθεί το 2022 Γενική Συνέλευση του ΣΑ/ΣΝΔ με φυσική παρουσία μελών. [Όπως προβλέπεται από το καταστατικό, οι τακτικές Γ.Σ. συνέρχονται ετησίως, εντός του πρώτου τριμήνου εκάστου έτους].
 • Να ενημερωθούν τα μέλη μέσω της ιστοσελίδας και με email επί των Πεπραγμένων και επί του Οικονομικού Απολογισμού του νέου Δ.Σ., από τις αρχαιρεσίες της 22ας Οκτωβρίου 2021 μέχρι και τέλους Μαρτίου 2022. [Πεπραγμένα και Οικονομικός Απολογισμός από της τελευταίας Γ.Σ. με φυσική παρουσία μελών, του Απριλίου 2019 και μέχρι των αρχαιρεσιών του Οκτωβρίου 2021, έχουν ήδη δημοσιευθεί στη στήλη 'Ανακοινώσεων' της ιστοσελίδας και έχουν κοινοποιηθεί στα μέλη].
    Για τους ίδιους λόγους και για προφύλαξη της υγείας, είχε ματαιωθεί -μετά ενημέρωση των μελών- και η πραγματοποίηση της πατροπαράδοτης τελετής Αγιασμού και κοπής της Βασιλόπιτας του Συνδέσμου για το Νέο Έτος 2022.

    Ως συνέπεια της ματαιώσεως των ανωτέρω συγκεντρώσεων:
 • Τα ημερολόγια του νέου έτους, που ως τώρα προσέφερε το Δ.Σ. στα μέλη κατά την τελετή της Βασιλόπιτας, φέτος ταχυδρομήθηκαν στις διευθύνσεις των "ενεργών" μελών μας.
 • Επειδή η ετήσια συνδρομή μέλους (20€) δεν είναι πρακτικά δυνατό να κατατεθεί αυτοπροσώπως στον Ταμία του ΣΑ/ΣΝΔ, παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να καταβάλουν τη συνδρομή τους, να το πράξουν μέσω τραπέζης, ηλεκτρονικά (e-banking). Για διευκρίνιση του οφειλομένου αριθμού ετησίων συνδρομών (μέχρι τριών) μπορούν να απευθύνονται στον Ταμία του Συνδέσμου, κ. Ανδρέα Ξενάκη (τηλ. 6943.480.001, email: andreas.xenakis@hotmail.com)
 • Υπενθυμίζεται ο αριθμός ΙΒΑΝ του νέου λογαριασμού του Συνδέσμου στην Alpha Bank: GR7801401010101002310245004, όπου εμφανίζεται το όνομα του Ταμία μας.
  Επίσης υπενθυμίζεται ότι καταθέσεις μέσω e-banking από λογαριασμό άλλης Τράπεζας προς την Alpha Bank υπόκεινται σε κράτηση προμήθειας 3€, που δεν θα πρέπει να αφαιρείται από το ποσό της συνδρομής (δηλ. να κατατίθενται 3€ επιπλέον των οφειλομένων συνδρομών).
    Τέλος, γνωρίζεται ότι στον Απολογισμό που θα ανακοινωθεί εντός των προσεχών ημερών, θα περιλαμβάνονται και οι προοπτικές και επιδιώξεις του Δ.Σ. για εκδηλώσεις, επισκέψεις, εκδρομές κ.λπ. κατά το 2022, πάντα με την προϋπόθεση ότι οι καταστάσεις και τα έξωθεν επιβαλλόμενα μέτρα θα τις επιτρέψουν.

Ο Γενικός Γραμματεύς Ο Πρόεδρος Δ.Σ.
Αντιναύαρχος (ε.α.)
Δημ. Πλαμαντούρας Π.Ν.
Υποναύαρχος (ε.α.)
Αντ. Αναστασάκης Π.Ν.   Συνεστίαση στο Ν.Ο.Ε. το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021


Kατωτέρω η από 10 Νοεμβρίου 2021 επίσημη ηλεκτρονική ανακοίνωση της εκδηλώσεως, και οι διευκρινιστικές ενημερώσεις που ακολούθησαν (προηγούνται στην καταγραφή οι πλέον πρόσφατες).
Όλες έχουν προωθηθεί και με e-mail προς τα μέλη μας.


Ενημέρωση #3, από Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2021

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Σ.Α./Σ.Ν.Δ.
Επί τέλους έφθασε η ημερομηνία που θα συναντηθούμε και πάλι σε μια κοινή εκδήλωση του Συνδέσμου μας, μετά δύο περίπου χρόνια απομακρύνσεως και κατά μεγάλο ποσοστό απομονώσεώς μας, λόγω της πανδημίας που έχει πλήξει μαζί με όλο τον πλανήτη και την πατρίδα μας.
Θα είναι μια ευχάριστη συνάντηση που θα μας δώσει την ευκαιρία να ξαναδούμε και να μιλήσουμε από κοντά με συναδέλφους, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα ένα εκλεκτό γεύμα με συνοδεία μουσικής, στο γνωστό και αγαπημένο περιβάλλον του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος.
Η αυριανή "συνεστίαση" πέραν του ότι θα είναι χαρούμενη, όπως πάντα μέχρι τώρα, έχουμε φροντίσει σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του Ν.Ο.Ε. να είναι και στο μέγιστο βαθμό ασφαλής. Και για το σκοπό αυτό, είναι υποχρεωτική η τήρηση και εκ μέρους μας όλων των προβλεπομένων από τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τη νομοθεσία μέτρων αυτοπροστασίας.
Για τον έλεγχο και τήρηση των μέτρων αυτών, όπως είχαμε τονίσει ήδη με την αρχική μας ανακοίνωση, θα πρέπει να είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν όλοι οι προσερχόμενοι στον Ν.Ο.Ε. το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους (το τρίτο οι άνω των 60 - δεν αρκεί το rapid test) μαζί με την ταυτότητά τους, και να φέρουν μάσκα αυτοπροστασίας στους εκτός εστιατορίου χώρους. Ο έλεγχος θα γίνεται στις εισόδους ορόφων, από προσωπικό του Ομίλου, που έχει αναλάβει να μας εξυπηρετήσει σ' αυτό το έργο.

Πρέπει εδώ να επισημανθεί ότι οι ακυρώσεις συμμετοχής του τελευταίου προ της εκδηλώσεως τετραημέρου, υποχρεώνουν το Σύνδεσμο να αναλάβει την προκύπτουσα οικονομική επιβάρυνση έναντι του Ομίλου.


Ενημέρωση #2, από Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021

Δεν πρόφθασε να ...στεγνώσει το μελάνι του μηνύματός μας της περασμένης Παρασκευής, και η λίστα των συμμετοχών στο προ-χριστουγεννιάτικο γεύμα μας της 18ης Δεκεμβρίου 2021 συμπληρώθηκε στο 100% (!).
Ευχάριστο μεν για την τόσο ένθερμη υποστήριξη της ιδέας και την άμεση ανταπόκριση των μελών μας, ατυχώς όμως μας υποχρεώνει να μη μπορούμε να επιβεβαιώσουμε συμμετοχή περισσοτέρων επιθυμούντων. Απλά θα σχηματίσουμε μια μικρή waiting list, για να καλύψουμε τυχόν ακυρώσεις συμμετοχής της τελευταίας ώρας.
Σ' αυτή τη λίστα αναμονής, για την οποία θα τηρηθεί αυστηρά σειρά χρονολογικής προτεραιότητας, θα καταχωρούνται όσοι ακόμη επιθυμούν να συμμετάσχουν, θα επιβεβαιώνουμε όμως τη συμμετοχή τους αν και εφόσον υπάρξουν κενά λόγω ακυρώσεων.


Ενημέρωση #1, από Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ.
Καθώς οι εορταστικές μέρες του Δεκεμβρίου πλησιάζουν και εμείς βρισκόμαστε μόλις ένα μήνα πριν από το προγραμματισμένο προ-Χριστουγεννιάτικο γεύμα μας, θα θέλαμε, ως Δ.Σ. του συνδέσμου, να σας ενημερώσουμε για τα εξής, σχετικά με αυτή την πολυαναμενόμενη συνάντησή μας:
 • Η ανταπόκριση των μελών μας, ήδη από τις πρώτες ημέρες υπήρξε άμεση και εντονότατη, κρίνοντας από τις 70 (!) κρατήσεις το πρώτο διήμερο μετά την επίσημη ανακοίνωση. Ο ρυθμός κρατήσεων συνεχίζει να είναι υψηλός και, με όριο χωρητικότητας της αίθουσας Ανέμων τα 140 άτομα, ήδη έχουμε φτάσει ή και υπερβεί τα 110. Άρα, για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν, ας γνωρίζουν ότι τα περιθώρια αριθμών (αλλά και προθεσμίας υποβολής δηλώσεως συμμετοχής) έχουν περιοριστεί.
 • Δυστυχώς, και στη χώρα μας ο κορωνοϊός καλά κρατεί και τα μέτρα προστασίας που ανήγγειλε η κυβέρνηση τηρούνται και θα τηρηθούν αυστηρά τόσο από τον Όμιλο όσο και από εμάς. Πρώτο και κύριο είναι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός. Όλοι θα πρέπει να προσκομίσουμε πιστοποιητικό εμβολιασμού (όχι απλά αρνητικό test), και μάλιστα μεταγενέστερο της 18ης Μαΐου (7 μήνες πριν την εκδήλωσή μας).
 • ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΠΑΥΟΥΝ ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝ 7 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) είμαστε άνω των 60, το πιθανότερο είναι ότι έχουμε κάνει τη 2η δόση πριν τις 18/5, άρα ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Η 3η ΔΟΣΗ (αναμνηστική). Όσοι λοιπόν θέλετε να έλθετε στο γεύμα και δεν την έχετε ήδη κάνει, κλείσετε εγκαίρως ραντεβού για τον τρίτο εμβολιασμό σας.
Τα παραπάνω, όπως και η απαραίτητη μάσκα εκτός εστιατορίου, ισχύουν φυσικά και για τους προσκεκλημένους φίλους μας.


Αριθμός Πρωτοκόλλου : 09/2021 Αθήνα, 10 Νοεμβρίου 2021

ΠΡΟΣ    : Τα μέλη του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ.
ΘΕΜΑ    : Συνεστίαση στο Ν.Ο.Ε. το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021


Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Σ.Α./Σ.Ν.Δ. έχει την ευχαρίστηση να σας γνωρίσει ότι διοργανώνει συνεστίαση, το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 13:30, στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος και σας προσκαλεί να έλθετε με τους συναδέλφους και φίλους σας.

Θα είναι μία ευχάριστη συνάντηση συναδέλφων με γεύμα, που θα μας δώσει την ευκαιρία να ξαναβρεθούμε, μετά τόσους μήνες υποχρεωτικής -λόγω της πανδημίας- απομάκρυνσής μας.

Πέραν των γνωστών περιορισμών του πρωτοκόλλου κανόνων ασφαλείας (βεβαιωτικό εμβολιασμού/ ταυτότητα, μάσκα εκτός τραπεζαρίας) που είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε, για τη δική μας ασφάλεια αλλά και του προσωπικού του Ν. Ομίλου, και οι προδιαγραφές σερβιρίσματος έχουν αλλάξει: Το γεύμα στην Αίθουσα "Ανέμων" θα σερβίρεται στο τραπέζι και όχι από το μπουφέ. Το μενού θα είναι ενιαίο για όλους, και θα περιλαμβάνει σαλάτα, ορεκτικό, κυρίως πιάτο και επιδόρπιο. Κρατήσαμε την ποιότητα ψηλά, σε συνδυασμό με λογική τιμή, που αυτή τη φορά θα είναι 33€ ανά άτομο, συμπεριλαμβανομένων λευκού ή κόκκινου κρασιού, μπύρας, αναψυκτικών και εμφιαλωμένου νερού. Και όπως το συνηθίζουμε στις συνεστιάσεις μας, θα τρώμε με συνοδεία μουσικής πιάνου.
[Η πληρωμή ως γνωστόν γίνεται επί τόπου, απ' ευθείας στο προσωπικό του Ν.Ο.Ε.]

Η δυναμικότητα της αίθουσας των "Ανέμων", που υπό κανονικές συνθήκες ήταν περί τα 160 άτομα, αυτή τη φορά, λόγω αυξήσεως των αποστάσεων και μειώσεως του μεγίστου αριθμού συνδαιτυμόνων σε 8 ανά τραπέζι, περιορίζεται πιθανώς σε ~100-110 άτομα. Αν χρειαστούμε και τη δεύτερη αίθουσα (των "Ναυμαχιών"), όπως έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν, θα πρέπει να τη ζητήσουμε εγκαίρως από τον Όμιλο. Επειδή όμως τα Σαββατοκύριακα του Δεκεμβρίου έχουν μεγάλη ζήτηση, λόγω των εορτών, παρακαλούμε για τη δήλωση επιθυμίας συμμετοχής σας και αριθμό ατόμων που θα σας συνοδεύουν, το συντομότερο και οπωσδήποτε προ της Δευτέρας 6ης Δεκεμβρίου, είτε απ' ευθείας στα μέλη του Δ.Σ. του ΣΑ/ΣΝΔ, στα γνωστά σας και αναγραφόμενα και στη στήλη "Επικοινωνίας" της ιστοσελίδας τηλέφωνά τους, είτε με e-mail στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:
 • Υποναυάρχου Αντ. Αναστασάκη,       ananast@gmail.com,
 • Αντιναυάρχου Βασ. Δημητρόπουλου, vas.dim@hotmail.com
Θα τηρηθεί υποχρεωτικά σειρά προτεραιότητας υποβολής δηλώσεων. Παρακαλούμε να μνημονεύετε εξ αρχής αν θα θέλατε να φέρετε και πολίτες φίλους σας, την οριστική όμως απάντηση γι' αυτούς θα τη λάβετε μετά την παραπάνω ημερομηνία της 6ης Δεκεμβρίου, εφ' όσον έως τότε θα υπάρξουν κενές θέσεις, οι οποίες θα διατεθούν επίσης κατά σειρά προτεραιότητας αιτήματος.

Θα θέλαμε ακόμη να σας υπενθυμίσουμε τα εξής:
 • Όλες οι ανακοινώσεις του Συνδέσμου γίνονται μόνον ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του, ή/και με e-mail.
 • Η παρούσα και οι οποιεσδήποτε τυχόν νεώτερες πληροφορίες για την εκδήλωση, θα αναρτώνται προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερομένου, στη στήλη "Ανακοινώσεων" της ιστοσελίδας του Συνδέσμου (www.sa-snd.gr)

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Το Δ.Σ.

   Οι Αρχαιρεσίες ΣΑ/ΣΝΔ δι' επιστολικής ψήφου, του Οκτωβρίου 2021


Αγαπητοί συνάδελφοι, Με την ολοκλήτωση της ψηφοφορίας δι' επιστολικής ψήφου, το Δ.Σ. εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση προς ενημέρωση των μελών του Συνδέσμου:

Αριθμός Πρωτοκόλλου : 06 /2021 Αθήνα, 20 Οκτωβρίου 2021

ΘΕΜΑ    : Οι Αρχαιρεσίες ΣΑ/ΣΝΔ δι' επιστολικής ψήφου, του Οκτωβρίου 2021


    Αγαπητοί συνάδελφοι,
Οι για πρώτη φορά πραγματοποιούμενες δι' επιστολικής ψήφου αρχαιρεσίες του Συνδέσμου μας των Αποφοίτων Σ.Ν.Δ. ολοκληρώνονται στις 22 Οκτωβρίου με την παραλαβή από την Εφορευτική Επιτροπή των φακέλων με τα ψηφοδέλτια, που θα φθάσουν εγκαίρως στο καθορισμένο ταχυδρομείο συγκεντρώσεως, και θα ακολουθήσει η καταμέτρηση των σταυρών ανά υποψήφιο, στα γραφεία του Συνδέσμου (βλ. σχετ. έγγραφο με αρ.πρωτ.05/21 από 8/10/21, αναρτημένο και στην ιστοσελίδα).

    Θεωρούμε ότι είναι σε όλους γνωστοί και κατανοητοί οι λόγοι για τους οποίους δεν μπόρεσαν να πραγματοποιηθούν οι δύο προηγούμενες Γενικές Συνελεύσεις (Γ.Σ.) στις ημερομηνίες που προβλέπονται από το καταστατικό. Η καταληκτική ημερομηνία όμως που επιτρέπουν οι νόμοι (ν.4790/21 και ν.4870/21) για ανανέωση των Δ.Σ., όπου δεν είχαν πραγματοποιηθεί Γ.Σ., είναι η 31/10/21, και αυτή ήταν που καθόρισε τελικά τα χρονικά περιθώρια για τις αρχαιρεσίες μας.

    Λόγω της παραπάνω αναφερθείσας καταληκτικής ημερομηνίας, μέχρι την οποία πρέπει να έχει σχηματισθεί το νέο, ψηφισμένο Δ.Σ., αλλά και της αδικαιολόγητα μεγάλης, καθυστερήσεως ταχυδρομικής διακινήσεως φακέλων (παρατηρήθηκαν μέχρι και 18 ημ. ανά διαδρομή), είναι πιθανόν να υπάρξουν απαντήσεις ψηφοφόρων που δεν θα φθάσουν εμπρόθεσμα (ως τις 22/10). Είναι κάτι απρόβλεπτο, τυχαίο ως προς το ποιες απαντήσεις θα καθυστερήσουν και ασφαλώς πέραν των δυνατοτήτων ελέγχου μας. Το όριο, που επιλέχθηκε όσο βραδύτερα ήταν δυνατόν, έπρεπε να τηρηθεί.

    Οι συνθήκες υπό τις οποίες συστάθηκε και θα λειτουργήσει η Εφορευτική Επιτροπή, αναγκαστικά διαφέρουν των προβλεπομένων από το καταστατικό. Ελήφθησαν όμως όλα τα δυνατά μέτρα για μια αδιάβλητη ψηφοφορία, και τα μέλη της επιτροπής έχουν ενημερωθεί εγκαίρως για τη διαδικασία που θα πρέπει να τηρηθεί για μια "ανώνυμη" καταμέτρηση σταυρών.

    Σύμφωνα με το καταστατικό, την καταμέτρηση σταυρών έχουν δικαίωμα να παρακολουθούν όλα τα ενδιαφερόμενα μέλη. Λόγω συνθηκών θα ελεγχθούν κατά την προσέλευση τα πιστοποιητικά εμβολιασμού (ή ίωσης), η δε στρατιωτική ταυτότητα και η μάσκα είναι απαραίτητα.

    Σε περίπτωση ισοψηφίας διενεργείται κλήρωση. Ενστάσεις μπορεί να υποβάλλονται καθ' όλη τη διάρκεια της καταμετρήσεως και μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων. Επί των ενστάσεων αποφαίνεται τελεσιδίκως η Εφορευτική Επιτροπή. Στο τέλος της καταμετρήσεως, η Εφορευτική Επιτροπή θα συντάξει ενυπόγραφο Πρωτόκολλο Αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας και θα ανακηρύξει τα μέλη που εξελέγησαν στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο και τη νέα Εξελεγκτική Επιτροπή.

Το Δ.Σ. του Σ.Α./Σ.Ν.Δ.
Ο Πρόεδρος
Ο Αντιπρόεδρος
Αντιναύαρχος (ε.α.)
Υποναύαρχος (ε.α.)
Ξεν. Μαυρογιάννης Π.Ν.
Αντ. Αναστασάκης Π.Ν.


Αντιναύαρχος (ε.α.)
Αντιναύαρχος (ε.α.)
Αντιναύαρχος (ε.α.)
Απ. Δαγκωνάκης Π.Ν.
Δημ. Πλαμαντούρας Π.Ν.
Ανδ. Ξενάκης Π.Ν.
Ταμίας
Γενικός Γραμματέας
Έφορος Δημ. Σχέσεων

   Απολογισμός πεπραγμένων περιόδου Απρ/2019 - Οκτ/2021 του Δ.Σ. Σ.Α./Σ.Ν.Δ.


Σε συνέχεια των προηγουμένων, το Δ.Σ. συνέταξε και δημοσιοποιεί με το παρόν τον ενιαίο "Απολογισμό πεπραγμένων περιόδου Απρ/2019 - Οκτ/2021" προς ενημέρωση των μελών του ΣΑ/ΣΝΔ.:

Αριθμός Πρωτοκόλλου : 04 /2021 Αθήνα, 6 Οκτωβρίου 2021

ΠΡΟΣ    : Σύνδεσμο Αποφοίτων Σ.Ν.Δ.
ΘΕΜΑ    : ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 4/2019-10/2021
ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ TOY ΣΑ/ΣΝΔ


    Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη του ΣΑ/ΣΝΔ,
    Μετά από δύο και ήμισυ χρόνια από την τελευταία Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.) του Συνδέσμου μας, στις 6 Απριλίου 2019, και αφού ματαιώθηκαν οι προβλεπόμενες από το καταστατικό δύο τακτικές γενικές συνελεύσεις (η Γ.Σ. του Μαρτίου 2020 και η Γ.Σ. μετ' αρχαιρεσιών του Μαρτίου 2021), λόγω των περιορισμών σε συναθροίσεις που επιβλήθηκαν ένεκα της πανδημίας, φθάνουμε υποχρεωτικά πλέον στις αρχαιρεσίες του 2021 χωρίς Γ.Σ. και με "επιστολική ψήφο" των μελών.

    Το εκλεγέν κατά τις αρχαιρεσίες της 31ης Μαρτίου 2018 και παραμένον μέχρι και σήμερα Διοικητικό Συμβούλιο, είχε ενημερώσει εγκαίρως τα μέλη και για τις δύο αυτές ματαιώσεις/αναβολές, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αλλά και μέσω ανακοινώσεως από την ιστοσελίδα του Συνδέσμου, γνωρίζοντας εκ παραλλήλου την πρόθεσή του να συντάξει και να διανείμει ηλεκτρονικά τον "Απολογισμό Πεπραγμένων του Δ.Σ." για ολόκληρη την περίοδο, από την τελευταία Γ.Σ. μέχρι και τώρα.

    Οι προσεχείς αρχαιρεσίες, της 22ας Οκτωβρίου 2021, πέραν του διαφορετικού τρόπου ψηφοφορίας, θα φέρει και μία ακόμη σημαντική αλλαγή στη διοίκηση του, καθώς αποχωρούν από το Δ.Σ.:
 • Ο Αντιναύαρχος ε.α. Ξενοφών Μαυρογιάννης Π.Ν., εκ των ιδρυτικών μελών του Συνδέσμου (το 1998), μέλος των διαχρονικά εκλεγομένων Δ.Σ. αυτού και πρόεδρός του από τις αρχαιρεσίες της 14ης Μαρτίου 2009 που ανέδειξαν το 4ο κατά σειρά Δ.Σ.
 • Ο επίσης κατά τις ίδιες αρχαιρεσίες Μαρτίου 2009 πρωτο-εκλεγείς (και έκτοτε σε όλες τις επόμενες εκλεγόμενος) Ταμίας του Συνδέσμου, Αντιναύαρχος (Ο) ε.α. Απόστολος Δαγκωνάκης Π.Ν. Ο οποίος, επειδή δεν υπάρχει υποψήφιος για τη θέση Οικονομικός Αξιωματικός, δέχθηκε να παραμείνει ως σύμβουλος, όσο χρειαστεί, του νέου Ταμία και παράλληλα έθεσε υποψηφιότητα για την τριμελή Εξελεγκτική Επιτροπή.
    Μετά από αυτές τις σημαντικότατες αλλαγές, γίνεται αντιληπτό το μέγεθος του φορτίου και της ευθύνης που θα επωμισθούν, ιδίως τα νέα μέλη, του 8ου κατά σειρά Δ.Σ. που θα εκλεγούν κατά τις προσεχείς Αρχαιρεσίες. Επιζητούμε και ελπίζουμε στην υποστήριξή τους από όλα τα μέλη μας.

    Οι απερχόμενοι από το Δ.Σ. Πρόεδρος και Ταμίας αλλά και τα λοιπά μέλη του νυν Δ.Σ. ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους για την πολυετή, ειλικρινή συνεργασία τους και τη συμμετοχή τους στις εκάστοτε ομαδικές εκδηλώσεις του Συνδέσμου μας.

    Ακόμα θέλουμε να ευχαριστήσουμε και όσους, παρά τη μη άμεση/προσωπική επικοινωνία μας τους τελευταίους μήνες της πανδημίας, συνέχισαν να καταβάλλουν την ετήσια συνδρομή τους προς το Σύνδεσμο.

Το Δ.Σ. του Σ.Α./Σ.Ν.Δ.
Ο Πρόεδρος
Ο Αντιπρόεδρος
Αντιναύαρχος ε.α.
Υποναύαρχος ε.α.
Ξεν. Μαυρογιάννης Π.Ν.
Αντ. Αναστασάκης Π.Ν.Αντιναύαρχος ε.α.
Αντιναύαρχος ε.α.
Αντιναύαρχος ε.α.
Απ. Δαγκωνάκης ΠΝ
Δημ. Πλαμαντούρας ΠΝ
Ανδ. Ξενάκης ΠΝ
Ταμίας
Γενικός Γραμματέας
Έφορος Δημ. Σχέσεων


______________________________________________________________
Ακολουθεί ο απολογισμός πεπραγμένων του Δ.Σ. κατά την περίοδο από της 6ης Απριλίου 2019 μέχρι και της 6ης Οκτωβρίου 2021.
______________________________________________________________

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ Δ.Σ. ΑΠΟ 6-4-2019 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 6-10-2021


   Η προηγουμένη τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ. πραγματοποιήθηκε την 6η Απριλίου 2019. Από της ημερομηνίας αυτής και μέχρι σήμερα υπήρξαν οι ακόλουθες δραστηριότητες και συμμετοχές σε εκδηλώσεις, μελών του Δ.Σ. ή/και λοιπών μελών του Συνδέσμου μας κατά την αναφερομένη περίοδο:
 • Το Σάββατο, 11η Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε (η 8η έως τώρα) μεσημεριανή συνεστίαση των μελών του ΣΑ/ΣΝΔ στο Ν.Ο.Ε.
 • Από 8 έως 11 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε τετραήμερη καλοκαιρινή εκδρομή του ΣΑ/ΣΝΔ στη Μακεδονία.
 • Ο Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου μας παρέστησαν την Παρασκευή, 28η Ιουνίου 2019, στην τελετή απονομής πτυχίων από τον Δ/ΣΝΔ, Υποναύαρχο Δ.-Ε. Κατάρα Π.Ν. στους αποφοιτήσαντες 4-ετείς Ν. Δοκίμους. Ο πρόεδρος του ΣΑ/ΣΝΔ προσέφερε τιμητικά στους πρωτεύσαντες, Μάχιμο Δημήτριο Αγγουρά ΠΝ και Μηχανικό Μιχαήλ Ερωτοκρίτου (Κυπριακού Ναυτικού), το βραβευμένο από την Ακαδημία Αθηνών βιβλίο "Ελλήνων Πλόες", του Αντιναυάρχου (ε.α.) Ιωάννου Παλούμπη Π.Ν.
 • Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου παρέστησαν τη Δευτέρα, 1η Ιουλίου 2019, στην τελετή της ορκωμοσίας των νέων Σημαιοφόρων Π.Ν. παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκοπίου Παυλοπούλου.
 • Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ. παρέστησαν την Παρασκευή, 27η Σεπτεμβρίου 2019, στην τελετή ορκωμοσίας των νέων Ναυτικών Δοκίμων.
 • Από 18 μέχρι 20 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε τριήμερη φθινοπωρινή εκδρομή του ΣΑ/ΣΝΔ σε Γύθειο-Μονεμβασιά-Τεγέα.
 • Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και μέλη του Συνδέσμου μας παρέστησαν στο ετήσιο μνημόσυνο για τους πεσόντες του Πολεμικού Ναυτικού σε καιρό πολέμου και ειρήνης κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Ν. Β. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ, την Πέμπτη, 28η Νοεμβρίου 2019.
 • Όπως κάθε χρόνο, το Δ.Σ. του Συνδέσμου συμμετείχε στον εορτασμό του προστάτη του Ναυτικού Αγίου Νικολάου στη ΣΝΔ, την Παρασκευή, 6η Δεκεμβρίου 2019.
 • το Σάββατο, 21η Δεκεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε στο Ν.Ο.Ε. με μεγάλη επιτυχία η Χριστουγεννιάτικη Χοροεσπερίδα μας.
 • Το Νέο Έτος 2020 ξεκίνησε με τον Αγιασμό και την κοπή της Βασιλόπιτας του Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΝΔ, στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, το Σάββατο, 18η Ιανουαρίου. Με την έναρξη της τελετής, ο πρόεδρος, Αντιναύαρχος ε.α. Ξεν. Μαυρογιάννης ΠΝ καλωσόρισε και ενημέρωσε τα παρευρισκόμενα μέλη για θέματα του Συνδέσμου, ενώ μετά το τέλος του αγιασμού ο πρόεδρος της ΕΑΑΝ, Αντιναύαρχο (ε.α.) Θεόδ. Γερούκης Π.Ν. παρουσίασε εν συντομία θέματα γενικοτέρου ενδιαφέροντος των αποστράτων. Η συμμετοχή ήταν και αυτή τη φορά μεγάλη και, κατά τη δεξίωση που ακολούθησε, δόθηκε η ευκαιρία στους συναδέλφους να ανταλλάξουν ευχές για το νέο χρόνο.
 • Τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου παρέστησαν την Πέμπτη, 23η Ιανουαρίου 2020 στην τελετή παραδόσεως - παραλαβής καθηκόντων του Αρχηγού ΓΕΝ, από το Ναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ στον Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ΠΝ. Ο Πρόεδρος, Αντιναύαρχος (ε.α.) Ξενοφών Μαυρογιάννης ΠΝ, προσέφερε τιμής ένεκεν την πλακέτα του ΣΑ/ΣΝΔ στον απερχόμενο Αρχηγό ΓΕΝ.
 • Πέραν τούτων, ο Πρόεδρος και μέλη του ΔΣ παραβρέθηκαν κατά περίπτωση σε τελετές Βασιλόπιτας του ΠΝ (ΓΕΝ και ΔΔΜΝ), της ΕΑΑΝ, των Συνδέσμων Ελληνικών Υ/Β, Αεροπορίας Ναυτικού, ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ, και του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, έτους 2020.
 • Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ., Υποναύαρχος (ε.α.) Αντ. Αναστασάκης Π.Ν., παρέστη την Τετάρτη, 1η Ιουλίου 2020, στην τελετή απονομής πτυχίων από τον κ. Α/ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Στυλ. Πετράκη Π.Ν. στους αποφοιτήσαντες Ναυτικούς Δοκίμους. Εκ μέρους του ΣΑ/ΣΝΔ προσέφερε τιμητικά στους πρωτεύσαντες 4-ετείς Ν. Δοκίμους, τον αρχηγό των Μαχίμων, Αλέξανδρο-Ιωάννη Ταυρή, και την αρχηγό των Μηχανικών, Αικατερίνη Γκιόκα, το βραβευμένο το 2019 από την Ακαδημία Αθηνών βιβλίο του Αντιναυάρχου (ε.α.) Ιωάννου Παλούμπη Π.Ν. "Ελλήνων Πλόες".
 • Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ., παρέστη επίσης την επομένη, Πέμπτη 2α Ιουλίου 2020, στην τελετή της ορκωμοσίας των νέων Σημαιοφόρων Π.Ν. παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
 • Λόγω της εφαρμογής περιοριστικών μέτρων μετακινήσεων και συναθροίσεων, ένεκα της πανδημίας (κορωνοϊού Covid-19), από του Σεπτεμβρίου 2020 και μέχρι σήμερα τα μέλη του ΣΑ/ΣΝΔ δεν παρέστησαν ή συμμετείχαν σε οποιαδήποτε επίσημη τελετή ή εκδήλωση του Π.Ν. (ορκωμοσία νέων Ν. Δοκίμων, μνημόσυνο πεσόντων Π.Ν., εορτασμό Αγ. Νικολάου, Βασιλόπιτες κ.ά).
 • Για τον ίδιο λόγο δεν πραγματοποιήθηκαν οι τακτικές Γενικές Συνελεύσεις των ετών 2020 και 2021.
 • Κατά την τελετή ορκωμοσίας των νέων Σημαιοφόρων, την ΤΕ 23/6/2021, δεν παρέστη το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας. Απεστάλησαν όμως και επιδόθηκαν εκ μέρους του ΣΑ/ΣΝΔ, ως τιμητικά δώρα επιβράβευσης στους δύο πρωτεύσαντες 4-ετείς Ν. Δοκίμους, τον Μάχιμο Βασίλειο Βαληνδρά και τον Μηχανικό Παναγιώτη Μπουγά, ανά ένα αντίτυπο της επετειακής εκδόσεως του Ν.Μ.Ε. "ΣΑΛΑΜΙΣ 480 π.Χ".
 • Όπως κάθε χρόνο, εκτυπώσαμε:
  • ημερολόγια τσέπης για το 2020, τα οποία διατέθηκαν δωρεάν στα μέλη μας.
  • ημερολόγια τσέπης για το 2021, τα οποία απεστάλησαν ταχυδρομικώς στις διευθύνσεις των ενεργών μελών μας.
Αριθμός Μελών

   Τα μέχρι σήμερα εγγεγραμμένα και ενεργά μέλη του Συνδέσμου ανέρχονται σε 332, συμπεριλαμβανομένων και των Τιμής Ένεκεν εγγραφέντων Βετεράνων μας του Β' Π.Π. Είναι επίσης εγγεγραμμένοι, μη συμμετέχοντες όμως ενεργά, και οι 179 νέοι Αξιωματικοί, που απεφοίτησαν εκ Σ.Ν.Δ. ως Σημαιοφόροι από το 2012 έως και το 2019. Ο αριθμός των μελών θα μπορούσε και έπρεπε να είναι μεγαλύτερος, γι' αυτό το ΔΣ συνεχίζει να επιδιώκει τη δια παντός προσφόρου τρόπου ενημέρωση των εν ενεργεία και αποστρατεία Αξιωματικών εκ ΣΝΔ, γνωρίζοντάς τους για το Σύνδεσμο.
   Από τα ως άνω εγγεγραμμένα μέλη, το ποσοστό των μέχρι σήμερα ταμειακώς εν τάξει (μέχρι και για το 2021) ανέρχεται στο 37% (122/332), ενώ τα ταμειακώς ενεργά μέλη τουλάχιστον την τελευταία τριετία ανέρχονται στο 55% (184/332).
   Με παλαιότερη διευκρίνιση του Δ.Σ. ταμειακώς εντάξει μέλη -και ως εκ τούτου δυνάμενα να λάβουν μέρος μετά ψήφου σε Γενικές Συνελεύσεις και Αρχαιρεσίες- θεωρούνται όσοι έχουν καταβάλει τις συνδρομές τρέχοντος έτους και τουλάχιστον των δύο προηγουμένων ετών.
   Με αυτή τη διευκρίνιση και την αποφασισθείσα χαμηλότερη τιμή ετησίας συνδρομής, (20€), ελπίζουμε ότι διευκολύνουμε όλα τα μέλη μας να τακτοποιήσουν τις τυχόν οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το Σύνδεσμο και να συμμετέχουν ενεργά στις Γενικές Συνελεύσεις.

   Τα δυόμισι χρόνια που πέρασαν από την τελευταία Γενική μας Συνέλευση, δυστυχώς έφυγαν για πάντα από κοντά μας εικοσιένα (21) ακόμη μέλη:


Βαθμός-Ειδικότητα Ονοματεπώνυμο Κατηγορία Μέλος από Απεβίωσε
Σημαιοφόρος (Μ) ΜΕΡΤΙΝΌΣ Νικόλαος Τακτικό Μ. 13-Μαϊ-2001 16-Απρ-2019
Αντιναύαρχος ΤΑΠΙΝΗΣ Σπυρίδων Ιδρυτικό Μ. 13-Μαϊ-1998 17-Απρ-2019
Αρχιπλοίαρχος ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ Γεώργιος Βετεράνος 01-Μαρ-2010 25-Απρ-2019
Αντιναύαρχος ΔΟΥΣΗΣ Δημήτριος Βετεράνος 06-Αυγ-1998 26-Απρ-2019
Αρχιπλοίαρχος ΣΚΕΝΤΖΟΣ Γεώργιος Τακτικό Μ. 23-Ιαν-1999 18-Μαϊ-2019
Αρχιπλοίαρχος (Μ) ΠΟΥΛΗΣ Δημήτριος Τακτικό Μ. 12-Ιαν-2004 31-Μαϊ-2019
Πλοίαρχος (Μ) ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Ευστράτιος Τακτικό Μ. 02-Ιαν-2004 02-Ιουν-2019
Αρχιπλοίαρχος (Μ) ΦΛΟΚΑΣ Δημήτριος Τακτικό Μ. 16-Ιουν-2006 29-Αυγ-2019
Αντιναύαρχος ΚΟΥΣΟΥΡΗΣ Κωνσταντίνος Τακτικό Μ. 20-Δεκ-2008 02-Σεπ-2019
Υποναύαρχος ΑΛΙΚΑΜΠΙΩΤΗΣ Τίτος Τακτικό Μ. 24-Ιουλ-1998 18-Οκτ-2019
Υποναύαρχος ΝΥΔΡΙΩΤΗΣ Ιωάννης Τακτικό Μ. 04-Φεβ-1999 21-Νοε-2019
Αρχιπλοίαρχος (Μ) ΚΟΥΔΟΥΝΗΣ Παναγιώτης Τακτικό Μ. 19-Φεβ-2003 25-Ιαν-2020
Πλοίαρχος (Μ) ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος Τακτικό Μ. 27-Μαρ-2000 26-Ιαν-2020
Αντιναύαρχος ΝΑΟΥΜ Βασίλειος Ιδρυτικό Μ. 13-Μαϊ-1998 05-Ιουλ-2020
Αρχιπλοίαρχος (Μ) ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος Τακτικό Μ. 19-Δεκ-1998 16-Ιουλ-2020
Αντιναύαρχος ΜΟΡΑΛΗΣ Γεώργιος Βετεράνος 04-Φεβ-2003 29-Αυγ-2020
Πλοίαρχος (Μ) ΠΑΡΙΣΗΣ Γεώργιος Τακτικό Μ. 14-Μαϊ-2019 11-Σεπ-2020
Πλωτάρχης ΖΗΣΗΣ Βασίλειος Βετεράνος 03-Οκτ-2002 05-Νοε-2020
Υποναύαρχος (Ο) ΒΑΜΠΟΡΑΚΗΣ Μιχαήλ Ιδρυτικό Μ. 06-Απρ-1998 20-Δεκ-2020
Υποναύαρχος (Μ) ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ Χρήστος Τακτικό Μ. 12-Αυγ-1998 12-Ιαν-2021
Πλοίαρχος (Μ) ΜΑΝΘΟΥΛΗΣ Ιγνάτιος Τακτικό Μ. 03-Φεβ-1999 10-Μαρ-2021
Υποναύαρχος (Ο) ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Παναγιώτης Τακτικό Μ. 18-Ιαν-1999 13-Απρ-2021
Αρχιπλοίαρχος (Μ) ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ Παναγιώτης Τακτικό Μ. 14-Νοε-2014 19-Μαϊ-2021
Αντιναύαρχος ΚΑΒΟΥΚΗΣ Ηλίας Ιδρυτικό Μ. 29-Απρ-1998 22-Ιουλ-2021
Αντιναύαρχος ΖΟΡΜΠΑΣ Γεώργιος Τακτικό Μ. 22-Ιαν-2003  
Αντιναύαρχος ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ Παναγιώτης Ιδρυτικό Μ. 13-Μαϊ-1998 20-Αυγ-2021
Αντιναύαρχος ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ Ευάγγελος Ιδρυτικό Μ. 29-Απρ-1998 20-Σεπ-2021


Απολογισμός Οικονομικής Διαχειρίσεως - Ισολογισμός

   Τα έσοδα του Συνδέσμου προήλθαν από τα δικαιώματα εγγραφής και τις συνδρομές των μελών και από τους τόκους των καταθέσεων.
   Η κατάσταση των οικονομικών του Συνδέσμου την 6-10-2021 καθώς και η οικονομική διαχείριση για τις περιόδους: #1 από 6-4-2019 μέχρι 3-4-2020, #2 από 4-4-2020 έως 3-4-2021, και #3 από 3-4-21 έως 6-10-2021 αποτυπώνονται στους τρεις απολογισμούς διαχειρίσεως των αντιστοίχων περιόδων.

[Δεν επισυνάπτονται στο παρόν]

   Σύσταση Εφορευτικής Επιτροπής Αρχαιρεσιών


Αγαπητοί συνάδελφοι και μέλη του ΣΑ/ΣΝΔ,
Λόγω των αλλαγών στη λειτουργία ΣΑ/ΣΝΔ εξ αιτίας των μέτρων κατά της πανδημίας, οι οποίες επηρεάζουν και τις διαδικασίες αρχαιρεσιών δι' επιστολικής ψήφου (άνευ φυσικής παρουσίας των μελών σε Γ.Σ.), το Δ.Σ. έκρινε και αποφάσισε τα ακόλουθα:

Αριθμός Πρωτοκόλλου : 05 /2021 Αθήνα, 8 Οκτωβρίου 2021

ΘΕΜΑ    : Σύσταση Εφορευτικής Επιτροπής των Αρχαιρεσιών Οκτωβρίου 2021 του ΣΑ/ΣΝΔ για εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) και της Ελεγκτικής Επιτροπής (Ε.Ε.) της τριετίας 2021-2024.


    Εν όψει των προσεχών αρχαιρεσιών του ΣΑ/ΣΝΔ, που πραγματοποιούνται πρώτη φορά δι' επιστολικής ψήφου, και επειδή λόγω των περιοριστικών μέτρων ένεκα της πανδημίας (Covid-19) δεν θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση με φυσική παρουσία των μελών σε ενιαίο κλειστό χώρο, το Δ.Σ. αποφασίζει τη σύσταση της Εφορευτικής Επιτροπής των εκλογών του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ, που θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο του 2021.

    Η τριμελής Εφορευτική Επιτροπή αποτελείται εκ των κάτωθι μελών του Συνδέσμου, τα οποία έχουν δικαίωμα ψήφου κατά το καταστατικό, και δεν είναι υποψήφια μέλη για τα νέα όργανα του ΣΑ/ΣΝΔ (Δ.Σ. ή Ε.Ε.):
 • Πλοίαρχος (ε.α.)         Κατσαβός Παναγιώτης Π.Ν.
 • Αρχιπλοίαρχος (ε.α.) Λαγαρίας Δημήτριος Π.Ν.
 • Αντιναύαρχος (ε.α.)  Κασμάς Γεώργιος Π.Ν.
   Η Εφορευτική Επιτροπή εξουσιοδοτείται με το παρόν για την επί τόπου καταμέτρηση και παραλαβή επί αποδείξει των απαντητικών επιστολών με τα ψηφοδέλτια από τη θυρίδα Poste Restante του Σ.Α./Σ.Ν.Δ. στο ταχυδρομικό κατάστημα ΕΛΤΑ Γλυφάδας και την άμεση και ασφαλή μεταφορά τους στα γραφεία του Συνδέσμου.

   Έργο της είναι, αφ' ενός μεν ο έλεγχος εγκυρότητας των ψήφων (ως άρθρο 8 παράγρ. 22-vi του Καταστατικού του Συνδέσμου), αφ' ετέρου δε η καταμέτρηση σταυρών ανά υποψήφιο, η σύνταξη ενυπογράφου πρωτοκόλλου αποτελεσμάτων, και η ανακήρυξη των μελών που εξελέγησαν στο Δ.Σ. και την Ε.Ε. (ως παράγραφος 22-ix του ιδίου άρθρου του Καταστατικού).

Το Δ.Σ. του Σ.Α./Σ.Ν.Δ.
Ο Πρόεδρος
Ο Αντιπρόεδρος
Αντιναύαρχος (ε.α.)
Υποναύαρχος (ε.α.)
Ξεν. Μαυρογιάννης Π.Ν.
Αντ. Αναστασάκης Π.Ν.


Αντιναύαρχος (ε.α.)
Αντιναύαρχος (ε.α.)
Αντιναύαρχος (ε.α.)
Απ. Δαγκωνάκης Π.Ν.
Δημ. Πλαμαντούρας Π.Ν.
Ανδ. Ξενάκης Π.Ν.
Ταμίας
Γενικός Γραμματέας
Έφορος Δημ. Σχέσεων

   Υποψήφιοι για το νέο Δ.Σ. και τη νέα Ε.Ε. είναι οι...


Η ταχυδρόμηση των φακέλων με τα ψηφοδέλτια στα δικαιούμενα ψήφου μέλη ολοκληρώθηκε. Τα ψηφοδέλτια θα είναι σε λίγες μέρες στα χέρια των ψηφοφόρων. Και θα έχουν μπροστά τους τα ονόματα των υποψηφίων για να επιλέξουν (μέχρι) 5 από τους 8 υποψηφίους για το Δ.Σ. και (μέχρι) 3 από τους 4 για την Ε.Ε.

Αλλά αλήθεια, γνωρίζουν όλοι οι ψηφοφόροι όλους τους υποψηφίους, για να κάνουν την επιλογή τους, όταν μάλιστα δεν θα έχουν τη δυνατότητα να τους δουν για να τους ξανα-θυμηθούν, πριν βάλουν 'το σταυρό"; Μπορεί ναι αλλά μπορεί και όχι. Ακόμα, μπορεί να ξέρουν (από παλιά) το όνομα, αλλά να μην μπορούν να το συνδυάσουν με πρόσωπο - ή και το ανάποδο.
Και εδώ η ...ηλεκτρονική τεχνολογία έρχεται να δώσει τη βοήθειά της.

Ζητήσαμε από όλους τους υποψηφίους να μας στείλουν μια ψηφιακή φωτογραφία τους και, αν το επιθυμούν, και δύο λόγια, σαν σύντομο βιογραφικό, για να ...επανασυστηθούν στους ψηφοφόρους. Άλλοι το έπραξαν αμέσως, άλλοι όχι ακόμα. Και εμείς παρουσιάζουμε παρακάτω τις φωτογραφίες που μας έστειλαν (ή αλιεύσαμε από παλαιότερες συναντήσεις μας), όλων των υποψηφίων. Όπου δε έχουμε λάβει -ή θα λάβουμε τις επόμενες μέρες- και βιογραφικό τους σημείωμα, θα το προσθέσουμε με link στο αντίστοιχο όνομα. Έτσι απλά, για να μη μείνει κανείς με το παράπονο ότι δεν τον ψήφισαν γιατί ...δεν τον θυμόντουσαν.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι με την ίδια σειρά (αλφαβητική κατά κατηγορία) με την οποία αναγράφονται και στο ψηφοδέλτιο.

Για το νέο Δ.Σ.
Αναστασάκης Αντώνιος
Δημητρόπουλος Βασίλειος
Δροσουλάκης Σπυρίδων
Κωτσής Φώτιος
Μακρής Αθανάσιος
Ξενάκης Ανδρέας
Πλαμαντούρας Δήμος
Τζαβάρας Μαργαρίτης


Για τη νέα Ε.Ε.
Δαγκωνάκης Απόστ.
Δημόπουλος Αντ.
Καψοκαβάδης Σπυρ.
Φακίρης Σπυρίδων


Υπάρχει η επισήμανση και στο ψηφοδέλτιο ότι βάζουμε σταυρούς σε 1 έως 5 υποψηφίους για το Δ.Σ. και σε 1 έως 3 για την Ε.Ε. Περισσότεροι σταυροί ή κανένας σταυρός ή άλλο χρώμα μελάνι, καθιστούν το ψηφοδέλτιο άκυρο και δεν προσμετράται.


   Η πρώτη φάση της προετοιμασίας διεξαγωγής Αρχαιρεσιών δι' επιστολικής ψήφου,
ολοκληρώθηκε την 1 Οκτωβρίου.


Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη του ΣΑ/ΣΝΔ,
Η διαδικασία της "επιστολικής ψηφοφορίας" έχει από σήμερα, 1/10, ολοκληρώσει το πρώτο της στάδιο. Συγκεκριμένα:
 • Όλα τα μέλη μας έχουν προσκληθεί να ψηφίσουν. Έχουν ενημερωθεί, ηλεκτρονικά, τηλεφωνικά ή γραπτά για το πώς θα γίνει η ψηφοφορία αυτή τη φορά, καθώς και για τις τυχόν συνδρομητικές τους εκκρεμότητες.
 • Έχουν επίσης προσκληθεί όλα τα ενδιαφερόμενα μέλη να υποβάλουν δηλώσεις επιθυμίας για υποψηφιότητα συμμετοχής στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) ή/και τη νέα Εξελεγκτική Επιτροπή (Ε.Ε.).
 • Και στις δύο παραπάνω "προσκλήσεις" υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση, και έτσι αυτή τη φορά υπάρχουν άνω των 110 ψηφοφόροι, και ικανοποιητικότατος αριθμός υποψηφίων.
 • Το πρώτο στάδιο της διαδικασίας ολοκληρώθηκε με την ταχυδρόμηση των φακέλων με τα ψηφοδέλτια στους δικαιούμενους ψήφου.
Οι υποψήφιοι που έχουν καταθέσει δηλώσεις επιθυμίας συμμετοχής και έχουν περιληφθεί στο αποσταλέν προς τους ψηφοφόρους ψηφοδέλτιο, είναι (κατ' αλφαβητική σειρά):
Για το νέο Δ.Σ.
 • Υποναύαρχος ΠΝ ε.α. ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ Αντώνιος (εκ του παλαιού ΔΣ)
 • Αντιναύαρχος ΠΝ ε.α. ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος
 • Αντιναύαρχος ΠΝ ε.α. ΔΡΟΣΟΥΛΑΚΗΣ Σπυρίδων
 • Αντιναύαρχος ΠΝ ε.α. ΚΩΤΣΗΣ Φώτιος
 • Αντιναύαρχος ΠΝ ε.α. ΜΑΚΡΗΣ Αθανάσιος
 • Αντιναύαρχος ΠΝ ε.α. ΞΕΝΑΚΗΣ Ανδρέας (εκ του παλαιού ΔΣ)
 • Αντιναύαρχος ΠΝ ε.α. ΠΛΑΜΑΝΤΟΥΡΑΣ Δημοσθένης (εκ του παλαιού ΔΣ)
 • Αντιναύαρχος ΠΝ ε.α. ΤΖΑΒΑΡΑΣ Μαργαρίτης
Για τη νέα Ε.Ε.
 • Αντιναύαρχος ΠΝ ε.α. ΔΑΓΚΩΝΑΚΗΣ Απόστολος (εκ του παλαιού ΔΣ)
 • Αντιναύαρχος ΠΝ ε.α. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ Αντώνιος
 • Υποναύαρχος ΠΝ ε.α. ΚΑΨΟΚΑΒΑΔΗΣ Σπυρίδων
 • Υποναύαρχος ΠΝ ε.α. ΦΑΚΙΡΗΣ Σπυρίδων (εκ της παλαιάς Ε.Ε)
Από αύριο θα αρχίσουν να φθάνουν στους αποδέκτες οι ταχυδρομηθέντες φάκελοι. Μέσα περιέχεται μια σελίδα με τις οδηγίες επιστολικής ψηφοφορίας και ο δεύτερος φάκελος (απαντητικός) που φέρει ήδη γραμματόσημο, διεύθυνση προορισμού (προς Σ.Α./Σ.Ν.Δ.) και στοιχεία αποστολέα (τα δικά σας).

Στον (ανοικτό) απαντητικό φάκελο θα βρείτε το ενιαίο ψηφοδέλτιο αρχαιρεσιών ΣΑ/ΣΝΔ 2021. Θα σημειώσετε με μαύρο ή μπλε στυλό ένα (+) ή (x) στο τεραγωνάκι, αριστερά κάθε ονόματος της επιλογής σας και, χωρίς άλλη εγγραφή ή σημείωση επί του ψηφοδελτίου, το διπλώνετε, το ξαναβάζετε στον απαντητικό φάκελο, που τώρα τον κλείνετε αφαιρώντας την προστατευτική αυτοκόλλητη ταινία του, και τον ρίχνετε στο κουτί του Ταχυδρομείου. Η ταχυδρόμηση του απαντητικού φακέλου πρέπει να γίνει το συντομότερο, για να φτάσει πριν τις 22 Οκτωβρίου (καταληκτική ημερομηνία) στον προορισμό του.

Υπάρχει η επισήμανση και στο ψηφοδέλτιο ότι βάζουμε σταυρούς σε 1 έως 5 υποψηφίους για το Δ.Σ. και σε 1 έως 3 για την Ε.Ε. Περισσότεροι σταυροί ή κανένας σταυρός ή άλλο χρώμα μελάνι, καθιστούν το ψηφοδέλτιο άκυρο και δεν προσμετράται.

Για οποιαδήποτε άλλη απορία σας, μη διστάσετε να ερωτήσετε.

   Ανακοίνωση περί ματαιώσεως Γ.Σ. 2021 αλλά διεξαγωγής Αρχαιρεσιών
δι' επιστολικής ψήφου


Αγαπητοί συνάδελφοι και μέλη του ΣΑ/ΣΝΔ,
Σε εφαρμογή προγενεστέρας αποφάσεως περί αλλαγών στη λειτουργία ΣΑ/ΣΝΔ λόγω μέτρων κατά της πανδημίας, το Δ.Σ. λαβόν υπόψη τις τρέχουσες εξελίξεις, έκρινε και αποφάσισε τα ακόλουθα:

Αριθμός Πρωτοκόλλου : 3 /2021 Αθήνα, 22 Σεπτεμβρίου 2021

ΠΡΟΣ    : Τα μέλη του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ.
ΘΕΜΑ    : Ετήσια Γενική Συνέλευση έτους 2021 και Διεξαγωγή Αρχαιρεσιών
για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής


    Λαμβανομένων υπόψη των υφισταμένων λόγω της πανδημίας Covid-19 περιορισμών για συναθροίσεις ατόμων σε κλειστούς χώρους, αλλά και της κατά νόμον υποχρεώσεως τελέσεως των σε εκκρεμότητα Αρχαιρεσιών των Συνδέσμων, Συλλόγων κ.λπ. το αργότερον μέχρι της 31ης Οκτωβρίου 2021, το Δ.Σ. αποφάσισε:
 • Γενική Συνέλευση του ΣΑ/ΣΝΔ για το 2021 με φυσική παρουσία μελών, δεν θα πραγματοποιηθεί. Τα μέλη θα ενημερωθούν μέσω της ιστοσελίδας και με email επί των Πεπραγμένων του Δ.Σ. για την περίοδο από της τελευταίας Γ.Σ. της 6ης Απριλίου 2019, και επί του Οικονομικού Απολογισμού της ιδίας περιόδου.
 • Οι προβλεπόμενες από το Καταστατικό Αρχαιρεσίες (άρθρα 9 και 11) για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) και Εξελεγκτικής Επιτροπής (Ε.Ε.), λόγω συμπληρώσεως τριετίας υπό των παρόντων και εξ αιτίας των παραπάνω περιορισμών, θα διεξαχθούν (για πρώτη φορά) με επιστολική ψηφοφορία. Οι απαιτούμενες ειδικές οδηγίες, θα κοινοποιηθούν στα μέλη μέσω ηλεκτρονικής ή ταχυδρομικής αλληλογραφίας.
 • Ως ημερομηνία τέλεσης αρχαιρεσιών (ημερομηνία καταμέτρησης επιστολικών ψήφων) ορίζεται η Παρασκευή, 22α Οκτωβρίου 2021.
 • Ως τελική ημερομηνία/προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για το νέο Δ.Σ. και τη νέα Ε.Ε. ορίζεται η Παρασκευή, 1η Οκτωβρίου 2021.
 • Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα ψήφου κατά τις Γ.Σ. και τις Αρχαιρεσίες. έχουν μόνο τα ταμειακώς εν τάξει μέλη. Ως εκ τούτου παρακαλούνται τα μέλη να τακτοποιήσουν τη συνδρομή τους για το τρέχον έτος 2021 και τις τυχόν εκκρεμότητες συνδρομών των δύο τουλάχιστον τελευταίων ετών 2019 και 2020, το αργότερον μέχρι την Παρασκευή, 1η Οκτωβρίου 2021.
    Για την καταβολή των συνδρομών υπάρχει ο λογαριασμός του Συνδέσμου στην Alpha Bank, στο όνομα του Ταμία, Αντιναυάρχου ΠΝ (ε.α.) Αποστόλου Δαγκωνάκη, με αριθμό IBAN:
GR74 0140 1010 1010 0231 0220 923.
    Επισημαίνεται δε ότι, όπως ισχύει για οποιαδήποτε κατάθεση σε Τράπεζα, είτε αυτοπροσώπως είτε ηλεκτρονικά, θα πρέπει πάντα να σημειώνεται το ονοματεπώνυμο του καταθέτη και ο σκοπός της καταθέσεως (π.χ. Συνδρομή έτους ...) προς εύκολη αναγνώριση και αποφυγή εμπλοκών.

Ο Γενικός Γραμματεύς Ο Πρόεδρος Δ.Σ.
Αντιναύαρχος (ε.α.)
Δημ. Πλαμαντούρας Π.Ν.
Αντιναύαρχος (ε.α.)
Ξεν. Μαυρογιάννης Π.Ν.   Απολογισμός πεπραγμένων περιόδου Απρ/2019 - Απρ/2021 του Δ.Σ. Σ.Α./Σ.Ν.Δ.


Σε συνέχεια της προηγουμένης ανακοινώσεως, το παρόν Δ.Σ. συνέταξε και δημοσιοποιεί με το παρόν "Απολογισμός πεπραγμένων περιόδου Απρ/2019 - Απρ/2021" προς ενημέρωση των μελών του ΣΑ/ΣΝΔ.:

Αριθμός Πρωτοκόλλου : 2 /2021 Αθήνα, 5 Απριλίου 2021

ΠΡΟΣ    : Τα μέλη του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ.
ΘΕΜΑ    : ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2019-21 ΤΟΥ Δ.Σ. ΣΑ/ΣΝΔ


    Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη του ΣΑ/ΣΝΔ,
Συμπληρώθηκαν ήδη δύο έτη από την τελευταία Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου μας, στις 6 Απριλίου 2019, και οι προβλεπόμενες από το καταστατικό δύο επόμενες γενικές συνελεύσεις, η τακτική Γ.Σ. του 2020 και η Γ.Σ. μετ' αρχαιρεσιών του Μαρτίου 2021, ματαιώθηκαν λόγω των περιορισμών σε συναθροίσεις που επέβαλε η Κυβέρνηση, ένεκα της πανδημίας.
Το εκλεγέν κατά τις αρχαιρεσίες της 31ης Μαρτίου 2018 και παραμένον μέχρι και σήμερα Διοικητικό Συμβούλιο, είχε ενημερώσει εγκαίρως τα μέλη και για τις δύο αυτές ματαιώσεις/αναβολές, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αλλά και μέσω ανακοινώσεως από την ιστοσελίδα του Συνδέσμου, γνωρίζοντας εκ παραλλήλου την πρόθεσή του να συντάξει και να διανείμει ηλεκτρονικά τον "Απολογισμό Πεπραγμένων του Δ.Σ." για ολόκληρη τη διετία.
Tο Δ.Σ. ευχαριστεί τα μέλη για τη συμμετοχή τους στις μέχρι τώρα ομαδικές εκδηλώσεις του Συνδέσμου μας, όπως ευχαριστεί και όσους, παρά τη μη άμεση/προσωπική επικοινωνία μας, συνέχισαν να καταβάλλουν την ετήσια συνδρομή τους προς το Σύνδεσμο.

Το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Ο Αντιπρόεδρος
Αντιναύαρχος ε.α.
Υποναύαρχος ε.α.
Ξεν. Μαυρογιάννης Π.Ν.
Αντ. Αναστασάκης Π.Ν.Αντιναύαρχος ε.α.
Αντιναύαρχος ε.α.
Αντιναύαρχος ε.α.
Απ. Δαγκωνάκης ΠΝ
Δημ. Πλαμαντούρας ΠΝ
Ανδ. Ξενάκης ΠΝ
Ταμίας
Γενικός Γραμματέας
Έφορος Δημ. Σχέσεων


______________________________________________________________
Ακολουθεί ο απολογισμός πεπραγμένων του Δ.Σ.
______________________________________________________________

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ Δ.Σ. ΑΠΟ 6-4-2019 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 3-4-2021


Η προηγουμένη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ. πραγματοποιήθηκε την 6η Απριλίου 2019. Έκτοτε υπήρξαν οι ακόλουθες δραστηριότητες και συμμετοχές του Δ.Σ. ή/και των μελών του Συνδέσμου μας κατά την αναφερομένη περίοδο:
 • Πραγματοποιήθηκε (η 8η έως τώρα) μεσημεριανή συνεστίαση των μελών του ΣΑ/ΣΝΔ στο Ν.Ο.Ε., το Σάββατο, 11η Μαΐου 2019.
 • Από 8 έως 11 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε τετραήμερη καλοκαιρινή εκδρομή του ΣΑ/ΣΝΔ στη Μακεδονία.
 • Ο πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου μας παρέστησαν την Παρασκευή, 28η Ιουνίου 2019, στην τελετή απονομής πτυχίων από τον Δ/ΣΝΔ, Υποναύαρχο Δ.-Ε. Κατάρα Π.Ν. στους αποφοιτήσαντες 4-ετείς Ν. Δοκίμους. Ο πρόεδρος του ΣΑ/ΣΝΔ προσέφερε τιμητικά στους πρωτεύσαντες, Μάχιμο Δημήτριο Αγγουρά ΠΝ και Μηχανικό Μιχαήλ Ερωτοκρίτου (Κυπριακού Ναυτικού), το βραβευμένο από την Ακαδημία Αθηνών βιβλίο "Ελλήνων Πλόες", του Αντιναυάρχου (ε.α.) Ιωάννου Παλούμπη Π.Ν.
 • Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου παρέστησαν τη Δευτέρα, 1η Ιουλίου 2019, στην τελετή της ορκωμοσίας των νέων Σημαιοφόρων Π.Ν. παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκοπίου Παυλοπούλου.
 • Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ. παρέστησαν την Παρασκευή, 27η Σεπτεμβρίου 2019, στην τελετή ορκωμοσίας των νέων Ναυτικών Δοκίμων.
 • Από 18 μέχρι 20 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε τριήμερη φθινοπωρινή εκδρομή του ΣΑ/ΣΝΔ σε Γύθειο-Μονεμβασιά-Τεγέα.
 • Ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και μέλη του Συνδέσμου μας παρέστησαν στο ετήσιο μνημόσυνο για τους πεσόντες του Πολεμικού Ναυτικού σε καιρό πολέμου και ειρήνης κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Ν. Β. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ, την Πέμπτη, 28η Νοεμβρίου 2019.
 • Όπως κάθε χρόνο, το Δ.Σ. του Συνδέσμου συμμετείχε στον εορτασμό του προστάτη του Ναυτικού Αγίου Νικολάου στη ΣΝΔ, την Παρασκευή, 6η Δεκεμβρίου 2019.
 • Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Χριστουγεννιάτικη Χοροεσπερίδα μας, το Σάββατο, 21η Δεκεμβρίου 2019, στο Ν.Ο.Ε.
 • Το Νέο Έτος 2020 ξεκίνησε με τον Αγιασμό και την κοπή της Βασιλόπιτας του Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΝΔ, στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, το Σάββατο, 18η Ιανουαρίου. Με την έναρξη της τελετής, ο πρόεδρος, Αντιναύαρχος ε.α. Ξεν. Μαυρογιάννης ΠΝ καλωσόρισε και ενημέρωσε τα παρευρισκόμενα μέλη για θέματα του Συνδέσμου, ενώ μετά το τέλος του αγιασμού ο πρόεδρος της ΕΑΑΝ, Αντιναύαρχο (ε.α.) Θεόδ. Γερούκης Π.Ν. παρουσίασε εν συντομία θέματα γενικοτέρου ενδιαφέροντος των αποστράτων. Η συμμετοχή ήταν και αυτή τη φορά μεγάλη και, κατά τη δεξίωση που ακολούθησε, δόθηκε η ευκαιρία στους συναδέλφους να ανταλλάξουν ευχές για το νέο χρόνο.
 • Τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου παρέστησαν την Πέμπτη, 23η Ιανουαρίου 2020 στην τελετή παραδόσεως - παραλαβής καθηκόντων του Αρχηγού ΓΕΝ, από το Ναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ στον Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ΠΝ. Ο Πρόεδρος, Αντιναύαρχος (ε.α.) Ξενοφών Μαυρογιάννης ΠΝ, προσέφερε τιμής ένεκεν την πλακέτα του ΣΑ/ΣΝΔ στον απερχόμενο Αρχηγό ΓΕΝ.
 • Πέραν τούτων, ο Πρόεδρος και μέλη του ΔΣ παραβρέθηκαν κατά περίπτωση σε τελετές Βασιλόπιτας του ΠΝ (ΓΕΝ και ΔΔΜΝ), της ΕΑΑΝ, των Συνδέσμων Ελληνικών Υ/Β, Αεροπορίας Ναυτικού, ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ, και του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, έτους 2020.
 • Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ., Υποναύαρχος (ε.α.) Αντ. Αναστασάκης Π.Ν., παρέστη την Τετάρτη, 1η Ιουλίου 2020, στην τελετή απονομής πτυχίων από τον κ. Α/ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Στυλ. Πετράκη Π.Ν. στους αποφοιτήσαντες Ναυτικούς Δοκίμους. Εκ μέρους του ΣΑ/ΣΝΔ προσέφερε τιμητικά στους πρωτεύσαντες 4-ετείς Ν. Δοκίμους, τον αρχηγό των Μαχίμων, Αλέξανδρο-Ιωάννη Ταυρή, και την αρχηγό των Μηχανικών, Αικατερίνη Γκιόκα, το βραβευμένο το 2019 από την Ακαδημία Αθηνών βιβλίο του Αντιναυάρχου (ε.α.) Ιωάννου Παλούμπη Π.Ν. "Ελλήνων Πλόες".
 • Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ., παρέστη επίσης την επομένη, Πέμπτη 2α Ιουλίου 2020, στην τελετή της ορκωμοσίας των νέων Σημαιοφόρων Π.Ν. παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
 • Λόγω της εφαρμογής περιοριστικών μέτρων μετακινήσεων και συναθροίσεων, ένεκα της πανδημίας (κορωνοϊού Covid-19), από του Σεπτεμβρίου 2020 και μέχρι σήμερα τα μέλη του ΣΑ/ΣΝΔ δεν παρέστησαν ή συμμετείχαν σε οποιαδήποτε επίσημη τελετή ή εκδήλωση του Π.Ν. (ορκωμοσία νέων Ν. Δοκίμων, μνημόσυνο πεσόντων Π.Ν., εορτασμό Αγ. Νικολάου, Βασιλόπιτες κ.ά).
 • Όπως κάθε χρόνο, εκτυπώσαμε:
  • ημερολόγια τσέπης για το 2020, τα οποία διατέθηκαν δωρεάν στα μέλη μας.
  • ημερολόγια τσέπης για το 2021, τα οποία απεστάλησαν ταχυδρομικώς στις διευθύνσεις των ενεργών μελών μας.
Αριθμός Μελών

Τα μέχρι σήμερα εγγεγραμμένα και ενεργά μέλη του Συνδέσμου ανέρχονται σε 337, συμπεριλαμβανομένων και των Τιμής Ένεκεν εγγραφέντων Βετεράνων μας του Β' Π.Π. Είναι επίσης εγγεγραμμένοι, μη συμμετέχοντες όμως ενεργά, και οι 179 νέοι Αξιωματικοί, που απεφοίτησαν εκ Σ.Ν.Δ. ως Σημαιοφόροι από το 2012 έως και το 2019. Ο αριθμός των μελών θα μπορούσε και έπρεπε να είναι μεγαλύτερος, γι' αυτό το ΔΣ συνεχίζει να επιδιώκει τη δια παντός προσφόρου τρόπου ενημέρωση των εν ενεργεία και αποστρατεία Αξιωματικών εκ ΣΝΔ, γνωρίζοντάς τους για το Σύνδεσμο.
Από τα ως άνω εγγεγραμμένα και ενεργά μέλη, το ποσοστό των μέχρι και εχθές ταμειακώς εν τάξει ανέρχεται στο 54% (182/335 ταμειακώς ΟΚ μέχρι και το 2018). Ταμειακώς εντάξει μέλη θεωρούνται όσοι έχουν καταβάλει τις συνδρομές τρέχοντος έτους και τουλάχιστον των δύο προηγουμένων ετών. Με την αποφασισθείσα χαμηλότερη τιμή ετησίας συνδρομής, (20€), ελπίζουμε ότι διευκολύνουμε όλα τα μέλη μας να τακτοποιήσουν τις τυχόν οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το Σύνδεσμο.
Τέλος, φέρεται εις γνώση των μελών του ΣΑ/ΣΝΔ ότι κατά την επομένη Γ.Σ., οποτεδήποτε το επιτρέψουν οι συνθήκες (περιορισμοί λόγω της πανδημίας), θα πραγματοποιηθούν και οι αναβληθείσες αρχαιρεσίες, που έπρεπε κατά το καταστατικό να γίνουν το Μάρτιο του 2021. Κατ' αυτές παρακαλούνται θερμώς τα επιθυμούντα μέλη να υποβάλουν υποψηφιότητα συμμετοχής για το νέο Δ.Σ. προς αναπλήρωση των κενουμένων θέσεων και ανανέωση προσώπων στο Δ.Σ.

Τα δύο χρόνια που πέρασαν από την τελευταία Γενική μας Συνέλευση, δυστυχώς έφυγαν για πάντα από κοντά μας εικοσιένα (21) ακόμη μέλη:

Βαθμός-Ειδικότητα Ονοματεπώνυμο Κατηγορία Μέλος από Απεβίωσε
Σημαιοφόρος (Μ) ΜΕΡΤΙΝΌΣ Νικόλαος Τακτικό Μ. 13-Μαϊ-2001 16-Απρ-2019
Αντιναύαρχος ΤΑΠΙΝΗΣ Σπυρίδων Ιδρυτικό Μ. 13-Μαϊ-1998 17-Απρ-2019
Αρχιπλοίαρχος ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ Γεώργιος Βετεράνος 01-Μαρ-2010 25-Απρ-2019
Αντιναύαρχος ΔΟΥΣΗΣ Δημήτριος Βετεράνος 06-Αυγ-1998 26-Απρ-2019
Αρχιπλοίαρχος ΣΚΕΝΤΖΟΣ Γεώργιος Τακτικό Μ. 23-Ιαν-1999 18-Μαϊ-2019
Αρχιπλοίαρχος (Μ) ΠΟΥΛΗΣ Δημήτριος Τακτικό Μ. 12-Ιαν-2004 31-Μαϊ-2019
Πλοίαρχος (Μ) ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Ευστράτιος Τακτικό Μ. 02-Ιαν-2004 02-Ιουν-2019
Αρχιπλοίαρχος (Μ) ΦΛΟΚΑΣ Δημήτριος Τακτικό Μ. 16-Ιουν-2006 29-Αυγ-2019
Αντιναύαρχος ΚΟΥΣΟΥΡΗΣ Κωνσταντίνος Τακτικό Μ. 20-Δεκ-2008 02-Σεπ-2019
Υποναύαρχος ΑΛΙΚΑΜΠΙΩΤΗΣ Τίτος Τακτικό Μ. 24-Ιουλ-1998 18-Οκτ-2019
Υποναύαρχος ΝΥΔΡΙΩΤΗΣ Ιωάννης Τακτικό Μ. 04-Φεβ-1999 21-Νοε-2019
Αρχιπλοίαρχος (Μ) ΚΟΥΔΟΥΝΗΣ Παναγιώτης Τακτικό Μ. 19-Φεβ-2003 25-Ιαν-2020
Πλοίαρχος (Μ) ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος Τακτικό Μ. 27-Μαρ-2000 26-Ιαν-2020
Αντιναύαρχος ΝΑΟΥΜ Βασίλειος Ιδρυτικό Μ. 13-Μαϊ-1998 05-Ιουλ-2020
Αρχιπλοίαρχος (Μ) ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος Τακτικό Μ. 19-Δεκ-1998 16-Ιουλ-2020
Αντιναύαρχος ΜΟΡΑΛΗΣ Γεώργιος Βετεράνος 04-Φεβ-2003 29-Αυγ-2020
Πλοίαρχος (Μ) ΠΑΡΙΣΗΣ Γεώργιος Τακτικό Μ. 14-Μαϊ-2019 11-Σεπ-2020
Πλωτάρχης ΖΗΣΗΣ Βασίλειος Βετεράνος 03-Οκτ-2002 05-Νοε-2020
Υποναύαρχος (Ο) ΒΑΜΠΟΡΑΚΗΣ Μιχαήλ Ιδρυτικό Μ. 06-Απρ-1998 20-Δεκ-2020
Υποναύαρχος (Μ) ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ Χρήστος Τακτικό Μ. 12-Αυγ-1998 12-Ιαν-2021
Πλοίαρχος (Μ) ΜΑΝΘΟΥΛΗΣ Ιγνάτιος Τακτικό Μ. 03-Φεβ-1999 10-Μαρ-2021


Απολογισμός Οικονομικής Διαχειρίσεως - Ισολογισμός

Τα έσοδα του Συνδέσμου προήλθαν από τα δικαιώματα εγγραφής και τις συνδρομές των μελών και από τους τόκους των καταθέσεων.
Η κατάσταση των οικονομικών του Συνδέσμου την 3-4-2021 καθώς και η οικονομική διαχείριση για τις περιόδους από 6-4-2019 μέχρι 3-4-2020 και από 4-4-2020 έως 3-4-2021, αποτυπώνονται στους δύο ετησίους απολογισμούς διαχειρίσεως.
[Δεν επισυνάπτονται]

   Σημαντικές Αλλαγές στη Λειτουργία ΣΑ/ΣΝΔ λόγω μέτρων κατά της πανδημίας.


Αγαπητοί συνάδελφοι και μέλη του ΣΑ/ΣΝΔ,
Η χρονιά που έφυγε ήταν αναμφίβολα "ιδιαίτερη" και πολύ δύσκολη για όλους μας.
Ελπίζουμε και ευχόμαστε η νέα να είναι πολύ καλύτερη, προσφέροντάς μας ό,τι μας στέρησε η προηγούμενη, και προ παντός ΥΓΕΙΑ!
Γνωρίζουμε όμως ότι οι όποιες "βελτιώσεις" δεν θα έλθουν αμέσως με την είσοδο του 2021, ούτε ακόμα θα εξαφανιστεί η πανδημία με το πρώτο εμβόλιο. Τα μέτρα και οι περιορισμοί προβλέπεται να μείνουν για πολλούς μήνες ακόμη.

Έχοντας λάβει τα παραπάνω υπόψη, το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας κατέληξε στις ακόλουθες αποφάσεις και ενέργειες:
 • Λόγω της υφισταμένης απαγορεύσεως συγκεντρώσεων για λόγους προφυλάξεως της υγείας, ματαιώνεται η πραγματοποίηση της πατροπαράδοτης τελετής Αγιασμού και κοπής της Βασιλόπιτας του Συνδέσμου για το Νέο Έτος 2021.
 • Για τους αυτούς λόγους, ματαιώνεται η προβλεπομένη ετησία Γενική Συνέλευση για το έτος 2021, όπως άλλωστε έγινε και το 2020.
 • Όμως, κατά το 2021 προβλέπεται από το καταστατικό η διεξαγωγή αρχαιρεσιών αναδείξεως νέου Δ.Σ. (του σημερινού λήγει η τριετής θητεία το Μάρτιο του 2021). Εκ των πραγμάτων καθίσταται αναπόφευκτη η παράταση της θητείας του παρόντος Δ.Σ. μέχρις ότου αναδειχθεί νέο από αρχαιρεσίες κατά την αμέσως επομένη τακτική Γ.Σ.
 • Ανεξαρτήτως τούτων, το παρόν Δ.Σ. προτίθεται να συντάξει και κυκλοφορήσει ηλεκτρονικά "Απολογισμό Πεπραγμένων" προς ενημέρωση των μελών του ΣΑ/ΣΝΔ.
Ως συνέπεια των παραπάνω αλλαγών:
 • Τα ημερολόγια του νέου έτους, που ως τώρα προσέφερε το Δ.Σ. στα μέλη, όταν κατέβαλλαν τη συνδρομή τους κατά την τελετή της Βασιλόπιτας ή κατά τη Γ.Σ., φέτος φροντίσαμε να ταχυδρομηθούν στις διευθύνσεις (*) των "ενεργών" μελών μας.
 • Επειδή η ετησία συνδρομή μέλους (20€) δεν θα μπορεί να κατατεθεί αυτοπροσώπως στον Ταμία μας κατά τις ως ανωτέρω ματαιούμενες συγκεντρώσεις, παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να καταβάλλουν τη συνδρομή τους, να το πράξουν μέσω τραπέζης ηλεκτρονικά (e-banking). Για διευκρίνιση του οφειλομένου ποσού απευθυνθείτε στους κ.κ. A. Αναστασάκη και A. Δαγκωνάκη.
 • Υπενθυμίζεται ο αριθμός ΙΒΑΝ του λογαριασμού του Συνδέσμου στην Alpha Bank:
  GR74 0140 1010 1010 0231 0220 923
  όπου εμφανίζεται το όνομα του Ταμία μας, Αποστόλου Δαγκωνάκη.
Ευχόμεθα σε όλα τα μέλη του Συνδέσμου και τις οικογένειές τους
ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟΝ ΕΤΟΣ 2021!

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

_______________________________________________________________
(*) Επειδή οι ταχυδρομικές διευθύνσεις στο αρχείο των μελών μας είναι αυτές που είχαν δηλωθεί κατά την εγγραφή τους στο Σύνδεσμο και μπορεί έκτοτε να έχουν τροποποιηθεί, παρακαλείσθε όσοι έχετε αλλαγή στην ταχυδρομική σας διεύθυνση (ή/και στην ηλεκτρονική), να μας το δηλώσετε με απαντητικό e-mail.

   Τί Γράφει Σήμερα ο Τύπος, Εθνικού, Αμυντικού ή Ναυτικού Ενδιαφέροντος.
(ανανεωμένο, Δεκ.2011)


  ...Σας ενημερώνουμε -για όσους δεν το έχετε ήδη εντοπίσει ή πληροφορηθεί- ότι στην ιστοσελίδα του Π.Ν. και συγκεκριμένα στην επιλογή 'Ημερήσιος Τύπος', καταχωρούνται αποσπάσματα με άρθρα του -Αθηναϊκού κυρίως- ημερήσιου τύπου και μπορείτε να ενημερώνεστε καθημερινά για εθνικά-διεθνή, αμυντικά, ναυτικού ή στρατιωτικού περιεχομένου κ.λπ. θέματα.

  ...Για όποιον επισκέπτεται για πρώτη φορά τη σελίδα αυτή, θα χρειαστεί να κατεβάσει ένα ειδικό πρόγραμμα (plugin) για να εμφανίζονται τα περιεχόμενα των άρθρων που περιέχονται στην σελίδα. Aκολουθώντας τις οδηγίες στην οθόνη, μπορεί να εγκαταστήσει αυτόματο το εργαλείο Djvu plugin, ανάλογα με τον τύπο browser που χρησιμοποιεί (Internet Explorer ή Firefox) και κάποια άλλα ακόμη προγράμματα για να βλέπει video (Adobe Flash Player και FLV Player).

  ...Για την ευκολία σας, η απ' ευθείας μετάβαση στη συγκεκριμένη υπηρεσία που προσφέρεται μέσω της ιστοσελίδας του Π.Ν., μπορεί να γίνει με απλή πίεση (click) στο παρακάτω εικονίδιο:

   Για να μην ξεχνάμε τις περασμένες εκδηλώσεις μας !


   Οι δραστηριότητες του Συνδέσμου μας, από το 2000 και μετά, "καλύπτονται και φωτογραφικά", όπου αυτό είναι δυνατόν. Ιδιαίτερα οι εκδηλώσεις μας της περιόδου που άρχισε αμέσως μετά την είσοδο του 2002, έχουν "αποτυπωθεί" σε ιδιαίτερη σειρά ηλεκτρονικών στιγμιότυπων η κάθε μιά τους.

  Οι νοσταλγοί λοιπόν των όμορφων στιγμών που ζήσαμε σε όλες τις φετινές εκδηλώσεις, όπως και των ακόμα πιο παλιών των περασμένων ετών, θα μπορούν να βρίσκουν φωτογραφίες στη στήλη "Τι έχει γίνει ως τώρα" της ιστοσελίδας μας, όπου φυλάσσεται το "φωτογραφικό μας αρχείο". Οι -όσες συγκεντρώθηκαν- φωτογραφίες, ταξινομημένες χρονολογικά και κατά επί μέρους γεγονότα, συνοδευόμενες από διευκρινιστικά σχόλια, μπορούν να αναζητηθούν στο τέλος των αντίστοιχων σχετικών άρθρων.   Tο σήμα του Συνδέσμου μας εμφανίζεται πλέον παντού !Η γραβάτα του ΣΑ/ΣΝΔ πρέπει να φέρεται με καμάρι από όλα τα μέλη μας στις επίσημες εκδηλώσεις μας. Εσείς την έχετε προμηθευτεί;

   Το πιο "επίσημο" αξεσουάρ με το έμβλημά μας, μετά την καρφίτσα του πέτου, είναι σήμερα η γραβάτα μας! Ειδικά σχεδιασμένη για το Σύνδεσμό μας, είναι ολομέταξη, αρίστης ποιότητας και εμφανίσεως, είναι διαθέσιμη, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΟΚΙΜΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ και ο καθένας από μας μπορεί ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ να την προμηθευτεί. Η τιμή είναι πολύ ελκυστική: Μόνο 30 ΕΥΡΩ.

   Τα περισσότερα μέλη μας έχουν ήδη προμηθευτεί το χαρακτηριστικό σηματάκι μας για το πέτο, με το εγκεκριμένο έμβλημα του Συνδέσμου μας. Για όσους δεν το έχουν κάνει ακόμα και για τα νέα μέλη, διατίθεται προς 5 ΕΥΡΩ το ένα, από τα μέλη του Δ.Σ.

   Επίσης, θα γνωρίζετε ασφαλώς ότι έχει φιλοτεχνηθεί αυτοκόλλητο διπλής όψεως με το έμβλημά μας, για να τοποθετηθεί στο παράθυρο του αυτοκινήτου μας, όσων από εμάς αισθάνονται καμάρι -και δεν διστάζουν να το δηλώνουν- για την κοινή μας προέλευση. Που είναι ήδη οι περισσότεροι.

   Αλλά και όσοι είχατε τοποθετήσει το σηματάκι, αλλά με τον καιρό και τον ήλιο ξεθώριασε, ΜΗ ΔΙΣΤΑΖΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ με νέο (όπως κάνετε με τα αυτοκόλλητα σήματα της ασφάλειας ή της οδικής βοήθειας. Είναι άλλωστε τόσο φθηνά ! Μόνο 1,50 ευρώ τα δύο. Όσοι λοιπόν νομίζετε ότι χρειάζεστε αλλαγή, ζητάτε μας νέα αυτοκόλλητα σηματάκια...   Ανακοινώσεις Γενικού Ενδιαφέροντος


   [8 Φεβ.2013]: Το Δ.Σ. του Συνδέσμου, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες οικονομικές συγκυρίες και τα δημιουργηθέντα προβλήματα, στην προσπάθειά του να διευκολύνει τα εγγεγραμμένα αλλά και τα υποψήφια μέλη, αποφάσισε ομόφωνα, με ισχύ από τούδε και μέχρι νεοτέρας :
 • την αναστολή καταβολής δικαιώματος εγγραφής νέου μέλους (που μέχρι τώρα ήταν 15 ευρώ),
 • την προσωρινή μείωση της ετήσιας συνδρομής των μελών σε 20 ευρώ (από 30 € μέχρι τώρα).


   Για καταβολή της ετήσιας συνδρομής μας υπάρχει -πέραν του Ταμία μας- και ο νέος (από Νοεμβρίου 2021) λογαριασμός, που ενεργοποιήθηκε μετά τις αρχαιρεσίες του Οκτωβρίου 2021 και την αλλαγή του Δ.Σ.:

ALPHA BANK # 101-00-2310-245004

με IBAN # GR78 0140 1010 1010 0231 0245 004

   Ο ίδιος λογαριασμός ισχύει και για την κατάθεση χρημάτων προς αγορά εισιτηρίων για τις διάφορες εκδηλώσεις του Συνδέσμου (εκδρομές, χορούς κ.λπ.).

   Επίσης υπενθυμίζεται ότι υπάρχει ειδικός λογαριασμός για την κατάθεση προσφορών των μελών και των φίλων του Συνδέσμου, για την ενίσχυση του έργου του. Ο αριθμός του λογαριασμού αυτού είναι:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ # 5014-012019083

   Επισημαίνεται και παρακαλούνται όσοι χρησιμοποιούν αυτόν τον τρόπο οικονομικής τακτοποιήσεως να το έχουν υπόψη, ότι μετά την κατάθεση χρημάτων σε κάποιον λογαριασμό, είναι απαραίτητο να ενημερώνουν (τηλεφωνικά, με fax ή με e-mail) για την κίνηση και να δίνουν τα στοιχεία της κατάθεσης (Τραπεζικό κατάστημα/ημερομηνία/ποσό) ή τον σχετικό αριθμό TUN, ο οποίος αναγράφεται πάντα στο καταθετήριο.

   Το όνομα της ηλεκτρονικής μας σελίδας στο internet το έχετε πλέον πληροφορηθεί όλοι (αναγράφεται συνεχώς στο κάτω μέρος της επιστολής, σε όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Συνδέσμου που παραλαμβάνετε με την αλληλογραφία). Οι φίλοι μπορούν πλέον να βρίσκουν απ' ευθείας τις σελίδες του Συνδέσμου μας με το Ιστορικό του, τις μέχρι σήμερα Εκδηλώσεις μας, τις Ανακοινώσεις και τις υπόλοιπες πληροφορίες για τα μέλη μας (που θα συμπληρώνονται σταδιακά και θα ανανεώνονται συνεχώς), στη διεύθυνση:
www.sa-snd.gr


   Κατόπιν αυτού, για να επικοινωνήσετε μαζί μας μπορείτε να στέλνετε e-mails και στη νέα μας ηλεκτρονική διεύθυνση: μια ονομασία που είναι ευκολομνημόνευτη και πιστεύουμε ότι μας αντιπροσωπεύει. Και εμείς θα προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς, παρακολουθώντας καθημερινά το "ταχυδρομείο" μας, για να σας στέλνουμε τις απαντήσεις στο συντομότερο δυνατό διάστημα.

A.Ν.A.