ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
 


Τι προγραμματίζουμε ή τι πρόκειται να γίνει


Τελευταία Ενημέρωση : 30-Μαρ-2022


Ανακοινώσεις σε ισχύ
πρόσφατα ανανεωμένες και μονίμου ενδιαφέροντος

[ Κάνοντας click πάνω σε οποιονδήποτε τίτλο, πηγαίνετε κατ'ευθείαν στις αντίστοιχες ανακοινώσεις ]


A.A.

   Ανακοίνωση εκθέσεως πεπραγμένων περιόδου από 22-Οκτ-2021 έως και 30-Μαρ-2022
προς ενημέρωση των μελών, αντί της ματαιωθείσας Γ.Σ. με φυσική παρουσία.
Αγαπητοί συνάδελφοι και μέλη του ΣΑ/ΣΝΔ,
Σε εφαρμογή των αποφασισθέντων κατά το Δ.Σ. της 17ης Μαρτίου 2022, όπως μη πραγματοποιηθεί το 2022 Γενική Συνέλευση του ΣΑ/ΣΝΔ με φυσική παρουσία μελών, και αντ' αυτής να ενημερωθούν τα μέλη μέσω της ιστοσελίδας και με email επί των Πεπραγμένων και επί του Οικονομικού Απολογισμού του νέου Δ.Σ., από τις αρχαιρεσίες της 22ας Οκτωβρίου 2021 μέχρι και τέλους Μαρτίου 2022, το Δ.Σ. της 30ης Μαρτίου 2022, ενέκρινε και ανήρτησε σήμερα στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου τον Απολογισμό πεπραγμένων:

  ...Το πλήρες κείμενο της εκθέσεως πεπραγμένων μετά του οικονομικού απολογισμού και του ισολογισμού του ΔΣ, όπως συντάχθηκε από το Δ.Σ του Σ.Α./Σ.Ν.Δ., μπορείτε να τα διαβάσετε σε μορφή αρχείου pdf, κάνοντας click εδώ.
Αριθμός Πρωτοκόλλου : 02 /2022 Αθήνα, 30 Μαρτίου 2022

ΠΡΟΣ    : Σύνδεσμο Αποφοίτων Σ.Ν.Δ.
ΘΕΜΑ    : ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Σ.Α./Σ.Ν.Δ.
                   ΑΠΟ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΤΗΝ 22-ΟΚΤ-2021 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ 30-ΜΑΡ-2022


   Αγαπητοί συνάδελφοι,
   Σκοπός του παρόντος απολογισμού "πεπραγμένων του νέου Διοικητικού Συμβουλίου", είναι:
 • Αφ' ενός να ενημερώσουμε τα μέλη του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ. τόσο για το τι προηγήθηκε την τελευταία τριετία προ των αρχαιρεσιών του Οκτωβρίου 2021, όσο και για τις ελάχιστες δραστηριότητές μας κατά το διάστημα από τις 22-10-21 μέχρι σήμερα, και
 • Αφ' ετέρου να εκθέσουμε, ως Δ.Σ., τις προθέσεις και τις επιδιώξεις μας για το τρέχον έτος, λαμβάνοντας βέβαια πάντα υπόψη τους περιορισμούς που τυχόν θα ισχύσουν λόγω του συνεχιζόμενου προβλήματος της πανδημίας Covid-19.
   Η τελευταία Γεν. Συνέλευση μετά αρχαιρεσιών, με φυσική παρουσία μελών του Συνδέσμου μας, πραγματοποιήθηκε στις 31-3-2018, ενώ η επόμενη τακτική Γ.Σ. την 6η Απριλίου του 2019. Από τότε και μέχρι τέλους Οκτωβρίου του 2021 ανεστάλησαν οι προβλεπόμενες Γ.Σ. προς αποφυγή συγκεντρώσεων σε κλειστούς χώρους. Αναρτήθηκαν εν τούτοις στην ιστοσελίδα μας οι αντίστοιχοι απολογισμοί πεπραγμένων (εδώ). Με τη συμπλήρωση της τριετούς θητείας του προηγουμένου Δ.Σ. και τη λήξη της "αναστολής", προχωρήσαμε ως οφείλαμε σε αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. Για πρώτη φορά η εκλογική μας διαδικασία πραγματοποιήθηκε με επιστολική ψηφοφορία, τα δε σχετικά Πρακτικά έχουν επίσης αναρτηθεί στην ιστοσελίδα (εδώ).

   Από της αναλήψεως καθηκόντων του σημερινού Δ.Σ., μετά τα αποτελέσματα των εκλογών της 22ας Οκτωβρίου 2021 και μέχρι σήμερα, υπήρξαν οι ακόλουθες δραστηριότητες και συμμετοχές σε εκδηλώσεις, μελών του Δ.Σ. ή/και λοιπών μελών του Συνδέσμου μας:
 • Συμμετοχή του Δ.Σ. του ΣΑ/ΣΝΔ στον εορτασμό του προστάτη του Ναυτικού Αγίου Νικολάου στη ΣΝΔ, τη Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021.
 • Συμμετοχή του Προέδρου του ΣΑ/ΣΝΔ στο ετήσιο μνημόσυνο για τους πεσόντες του Πολεμικού Ναυτικού σε καιρό πολέμου και ειρήνης κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, που τελέσθηκε στη Ν. Β. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ, την Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2021.
 • Το Σάββατο, 18-12-2021 πραγματοποιήσαμε την πρώτη μετά την πολύμηνη διακοπή κοινών εκδηλώσεων -και 9η από ενάρξεως αυτού του "θεσμού"- μεσημεριανή συνεστίαση στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος. Η ανταπόκριση των μελών μας υπήρξε εντυπωσιακή, μας τίμησαν δε με την παρουσία τους ο Α/ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Στ. Πετράκης ΠΝ και ο Δ/ΣΝΔ, Υποναύαρχος Ι. Καλογερόπουλος ΠΝ, μετά των συζύγων τους.
 • Συμμετοχή Δ.Σ. του ΣΑ/ΣΝΔ στην τελετή παραδόσεως-παραλαβής καθηκόντων Διοικητού Δ.Δ.Μ.Ν., στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, τη Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2022.
 • Συμμετοχή Δ.Σ. του ΣΑ/ΣΝΔ στην τελετή παραδόσεως-παραλαβής καθηκόντων Διοικητού Σ.Ν.Δ., στη Σχολή Ν. Δοκίμων, τη Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2022.
  Για τις παραπάνω συμμετοχές και δραστηριότητες υπάρχουν σχετικές καταχωρήσεις και φωτογραφίες στη στήλη "Εκδηλώσεις" της ιστοσελίδας μας.
 • Λόγω της εφαρμογής περιοριστικών μέτρων μετακινήσεων και συναθροίσεων, ένεκα της πανδημίας (κορωνοϊού Covid-19), δεν πραγματοποιήθηκε και φέτος η καθιερωμένη τελετή Αγιασμού για το Νέο Έτος 2022 και κοπής Βασιλόπιτας.
 • Λόγω τηρήσεως μέτρων προφυλάξεως, ιδίως των ευπαθών ομάδων (όπως είναι τα άτομα άνω των 65 ετών) δεν πραγματοποιήθηκε η ετήσια, τακτική Γενική Συνέλευση έτους 2022 με φυσική παρουσία μελών.
 • Τέλος, όπως κάθε χρόνο, εκτυπώσαμε ημερολόγια τσέπης για το 2022, τα οποία απεστάλησαν ταχυδρομικά στις διευθύνσεις των ενεργών μελών μας.
Αριθμός Μελών

   Τα μέχρι σήμερα εγγεγραμμένα και ενεργά μέλη του Συνδέσμου ανέρχονται σε 320, συμπεριλαμβανομένων και των Τιμής Ένεκεν εγγραφέντων Βετεράνων μας του Β' Π.Π. Είναι επίσης εγγεγραμμένοι, μη συμμετέχοντες όμως ενεργά, 179 νέοι Αξιωματικοί, που απεφοίτησαν εκ Σ.Ν.Δ. ως Σημαιοφόροι από το 2012 έως και το 2019. Ο αριθμός των μελών θα μπορούσε και έπρεπε να είναι μεγαλύτερος, γι' αυτό το ΔΣ συνεχίζει να επιδιώκει με κάθε πρόσφορο τρόπο την ενημέρωση των εν ενεργεία και αποστρατεία Αξιωματικών εκ ΣΝΔ, γνωρίζοντάς τους για το Σύνδεσμο, και ταυτόχρονα παροτρύνει τα μέλη να πράττουν το ίδιο.
   Από τα ως άνω εγγεγραμμένα μέλη, έχουν τακτοποιήσει πλήρως τις ταμειακές τους υποχρεώσεις -μέχρι και για το 2022- τα 63 (ποσοστό 19,7%), ενώ άλλα 100 μέλη (31,2%) έχουν εκκρεμότητα μόνο την τελευταία τριετία. Η μειωμένη αυτή συμμετοχή πιθανότατα οφείλεται και στη μη άμεση επαφή με το Σύνδεσμο, λόγω των προαναφερθέντων περιορισμών.
   Με διευκρίνιση του προηγουμένου Δ.Σ., ταμειακώς εντάξει μέλη -και ως εκ τούτου έχοντα δικαίωμα ψήφου σε Γενικές Συνελεύσεις και Αρχαιρεσίες- θεωρούνται όσοι έχουν καταβάλει τις συνδρομές τρέχοντος έτους και τουλάχιστον των δύο προηγουμένων ετών. Με αυτή τη διευκρίνιση και την μειωμένη τιμή ετησίας συνδρομής, (20€), ελπίζουμε ότι διευκολύνουμε όλα τα μέλη μας να τακτοποιήσουν τις τυχόν οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το Σύνδεσμο και να συμμετέχουν ενεργά στις Γενικές Συνελεύσεις.

   Εν τω μεταξύ, το διάστημα από του τελευταίου απολογισμού (6-10-2021) και της αναλήψεως καθηκόντων του νέου Δ.Σ. δυστυχώς έφυγαν για πάντα από κοντά μας δέκα ακόμη μέλη.

Βαθμός-Ειδικότητα Ονοματεπώνυμο Κατηγορία Μέλος από... Απεβίωσε
Υποναύαρχος Δημήτριος ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ Τακτικό Μέλος 23-Ιαν-1999 14-Οκτ-2021
Αντιπλοίαρχος Ιωάννης ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Τακτικό Μέλος 17-Ιουν-1998 29-Οκτ-2021
Ανθυποπλοίαρχος Στέφανος ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ Βετεράνος ΒΠΠ 01-Μαρ-2010 29-Οκτ-2021
Υποναύαρχος Θεόδωροςος ΛΥΜΠΕΡΑΚΗΣ Ιδρυτικό Μ.-Βετ. 06-Απρ-1998 11-Νοε-2021
Υποναύαρχος Ευάγγελος ΚΟΛΥΒΟΔΙΑΚΟΣ Ιδρυτικό Μέλος 13-Μαΐ-1998 15-Νοε-2021
Αρχιπλοίαρχος (Μ) Ευάγγελος ΚΟΤΡΩΖΟΣ Τακτικό Μέλος 18-Ιαν-2003 15-Δεκ-2021
Υποναύαρχος Βασίλειος ΚΗΡΥΚΟΣ Τακτικό Μέλος 24-Ιαν-2004 24-Δεκ-2021
Υποναύαρχος (Μ) Γεώργιος ΠΑΣΠΑΤΗΣ Βετεράνος ΒΠΠ 20-Μαρ-2001 06-Ιαν-2022
Υποναύαρχος (Ι) Γεώργιος ΔΙΑΦΑΣ Εταιρικό Μέλος 25-Μαΐ-2002 14-Μαρ-2022
Πλοίαρχος (Μ) Ευστάθιος ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ Τακτικό Μέλος 17-Νοε-2007 30-Μαρ-2022


Απονομή Τίτλου Επιτίμου σε απερχόμενα μέλη του Δ.Σ.

   Το Δ.Σ. κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, 10ης Νοεμβρίου 2021, με παρόντα όλα τα μέλη, αποφάσισε ομόφωνα όπως:
 • "Τον Αντιναύαρχο ε.α. Ξενοφώντα Μαυρογιάννη Π.Ν., ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ. στις 29 Απρ.1998, και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του από 14 Μαρ. 2009 έως 22 Οκτ. 2021, ανακηρύξει Επίτιμο Πρόεδρο του Σ.Α./Σ.Ν.Δ. για τη μακρόχρονη και σημαντική προσφορά του προς το Σύνδεσμο.
 • Τον Αντιναύαρχο (Ο) ε.α. Απόστολο Δαγκωνάκη Π.Ν., Ταμία Δ.Σ. του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ. από 14 Μαρ. 2009 έως 22 Οκτ. 2021, ανακηρύξει Επίτιμο Μέλος του Σ.Α./Σ.Ν.Δ. για τη μακρόχρονη και σημαντική προσφορά του προς το Σύνδεσμο.
 • Στους ανωτέρω, να επιδοθεί εγχάρακτη αναμνηστική πλακέτα με το θυρεό του Συνδέσμου, τιμής ένεκεν."
Απολογισμός Οικονομικής Διαχειρίσεως - Ισολογισμός

   Τα έσοδα του Συνδέσμου προήλθαν από τα δικαιώματα εγγραφής και τις συνδρομές των μελών και από τους τόκους των καταθέσεων.

   Η κατάσταση των οικονομικών του Συνδέσμου την 30-3-2022 καθώς και η οικονομική διαχείριση για την περίοδο από 22-10-21 έως 30-3-2022 αποτυπώνονται στους απολογισμό/ισολογισμό διαχειρίσεως της αντιστοίχου περιόδου, οι οποίοι ελέγχθηκε και υπεγράφησαν από την Εξελεγκτική Επιτροπή:

[Δεν επισυνάπτονται στο παρόν]

Προγραμματιζόμενες δραστηριότητες για το 2022

Για τη φετινή χρονιά, και αναλόγως των περιορισμών που τυχόν θα έχουμε λόγω του συνεχιζόμενου προβλήματος της πανδημίας Covid-19, στις προθέσεις του Δ.Σ. είναι:
 • Να πραγματοποιηθούν επισκέψεις στη Σ.Ν.Δ., στο Α.Σ. ή και άλλες υπηρεσίες του Π.Ν. κατόπιν συνεννοήσεως, για ενημέρωση ιδίως των παλαιοτέρων μελών μας επί της παρούσας καταστάσεως του Ναυτικού.
 • Να πραγματοποιηθεί επίσκεψη στα Διυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε (Motor Oil ΕΛΛΑΣ), κατόπιν σχετικής προσκλήσεως.
 • Να πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε πολιτισμικά ιδρύματα (Μουσεία, Εθνική Πινακοθήκη, Κ. Π. Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος), πάντα ανάλογα με τις συνθήκες.
 • Δεν αποκλείουμε την περίπτωση μίας τουλάχιστον ολιγοήμερης εκδρομής εσωτερικού, εφ' όσον οι συνθήκες βελτιωθούν και το επιτρέψουν. Λεπτομέρειες θα ανακοινώνονται εγκαίρως, μέσω της ιστοσελίδας του ΣΑ/ΣΝΔ (www.sa-snd.gr) και προσωπικών e-mail.
 • Να συνεχίσουν να γνωστοποιούνται όποτε προκύπτουν, προσκλήσεις για συμμετοχή επιθυμούντων μελών του Συνδέσμου σε ημερίδες, παρουσιάσεις, διαλέξεις ή/και τηλεδιασκέψεις άλλων Σωματείων, θα συνεχίσουν να γνωστοποιούνται όποτε προκύπτουν, μέσω της ιστοσελίδας του Συνδέσμου και ομαδικού ηλεκτρονικού μηνύματος προς τα μέλη μας που διαθέτουν e-mail.
Με την ευκαιρία παρακαλούμε όσους επιθυμούν απ' ευθείας ενημέρωση για οποιαδήποτε από τις δραστηριότητές μας και διαθέτουν ηλεκτρονική διεύθυνση e-mail, να μας τη γνωστοποιήσουν, αν δεν το έχουν ήδη πράξει.

Εδώ περατώνεται ο απολογισμός του ΔΣ για την περίοδο από 22-10-2021 μέχρι και σήμερα, και υπογράφεται από τα μέλη του Δ.Σ.
Αθήνα, 30 Μαρτίου 2022

Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ.
Αντιναύαρχος ε.α. Μαργ. Τζαβάρας Π.Ν.

Ο Πρόεδρος Δ.Σ.
Υποναύαρχος ε.α. Αντ. Αναστασάκης Π.Ν.
Ο Γενικός Φρμματέας
Αντιναύαρχος ε.α. Δημ. Πλαμαντούρας Π.Ν.

Ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων
Αντιναύαρχος ε.α. Βασ. Δημητρόπουλος Π.Ν.

Ο Ταμίας του Δ.Σ.
Αντιναύαρχος ε.α. Ανδρ. Ξενάκης Π.Ν.

   Ανακοίνωση περί ματαιώσεως τακτικής Γ.Σ. του 2022 με φυσική παρουσία μελών.


Αγαπητοί συνάδελφοι και μέλη του ΣΑ/ΣΝΔ,
Σε εφαρμογή προγενεστέρας αποφάσεως περί αλλαγών στη λειτουργία ΣΑ/ΣΝΔ λόγω μέτρων κατά της πανδημίας, το Δ.Σ. της 17ης Μαρτίου 2022, λαβόν υπόψη τις τρέχουσες εξελίξεις, εξέδωσε την ακόλουθη απόφαση:

Αριθμός Πρωτοκόλλου : 1 /2022 Αθήνα, 17 Μαρτίου 2022

ΠΡΟΣ    : Τα μέλη του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ.
ΘΕΜΑ    : Ματαίωση Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης έτους 2022


    Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη του Σ.Α./Σ.Ν.Δ.,
    Το Δ.Σ., λαβόν υπόψη τους υφισταμένους λόγω της πανδημίας Covid-19 περιορισμούς και την ανάγκη λήψεως επί πλέον προληπτικών μέτρων, όπως αποφυγής συναθροίσεως σε κλειστούς χώρους για άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες (π.χ. τα άνω των 65 ετών), αποφάσισε:
 • Να μην πραγματοποιηθεί το 2022 Γενική Συνέλευση του ΣΑ/ΣΝΔ με φυσική παρουσία μελών. [Όπως προβλέπεται από το καταστατικό, οι τακτικές Γ.Σ. συνέρχονται ετησίως, εντός του πρώτου τριμήνου εκάστου έτους].
 • Να ενημερωθούν τα μέλη μέσω της ιστοσελίδας και με email επί των Πεπραγμένων και επί του Οικονομικού Απολογισμού του νέου Δ.Σ., από τις αρχαιρεσίες της 22ας Οκτωβρίου 2021 μέχρι και τέλους Μαρτίου 2022. [Πεπραγμένα και Οικονομικός Απολογισμός από της τελευταίας Γ.Σ. με φυσική παρουσία μελών, του Απριλίου 2019 και μέχρι των αρχαιρεσιών του Οκτωβρίου 2021, έχουν ήδη δημοσιευθεί στη στήλη 'Ανακοινώσεων' της ιστοσελίδας και έχουν κοινοποιηθεί στα μέλη].
    Για τους ίδιους λόγους και για προφύλαξη της υγείας, είχε ματαιωθεί -μετά ενημέρωση των μελών- και η πραγματοποίηση της πατροπαράδοτης τελετής Αγιασμού και κοπής της Βασιλόπιτας του Συνδέσμου για το Νέο Έτος 2022.

    Ως συνέπεια της ματαιώσεως των ανωτέρω συγκεντρώσεων:
 • Τα ημερολόγια του νέου έτους, που ως τώρα προσέφερε το Δ.Σ. στα μέλη κατά την τελετή της Βασιλόπιτας, φέτος ταχυδρομήθηκαν στις διευθύνσεις των "ενεργών" μελών μας.
 • Επειδή η ετήσια συνδρομή μέλους (20€) δεν είναι πρακτικά δυνατό να κατατεθεί αυτοπροσώπως στον Ταμία του ΣΑ/ΣΝΔ, παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να καταβάλουν τη συνδρομή τους, να το πράξουν μέσω τραπέζης, ηλεκτρονικά (e-banking). Για διευκρίνιση του οφειλομένου αριθμού ετησίων συνδρομών (μέχρι τριών) μπορούν να απευθύνονται στον Ταμία του Συνδέσμου, κ. Ανδρέα Ξενάκη (τηλ. 6943.480.001, email: andreas.xenakis@hotmail.com)
 • Υπενθυμίζεται ο αριθμός ΙΒΑΝ του νέου λογαριασμού του Συνδέσμου στην Alpha Bank: GR7801401010101002310245004, όπου εμφανίζεται το όνομα του Ταμία μας.
  Επίσης υπενθυμίζεται ότι καταθέσεις μέσω e-banking από λογαριασμό άλλης Τράπεζας προς την Alpha Bank υπόκεινται σε κράτηση προμήθειας 3€, που δεν θα πρέπει να αφαιρείται από το ποσό της συνδρομής (δηλ. να κατατίθενται 3€ επιπλέον των οφειλομένων συνδρομών).
    Τέλος, γνωρίζεται ότι στον Απολογισμό που θα ανακοινωθεί εντός των προσεχών ημερών, θα περιλαμβάνονται και οι προοπτικές και επιδιώξεις του Δ.Σ. για εκδηλώσεις, επισκέψεις, εκδρομές κ.λπ. κατά το 2022, πάντα με την προϋπόθεση ότι οι καταστάσεις και τα έξωθεν επιβαλλόμενα μέτρα θα τις επιτρέψουν.

Ο Γενικός Γραμματεύς Ο Πρόεδρος Δ.Σ.
Αντιναύαρχος (ε.α.)
Δημ. Πλαμαντούρας Π.Ν.
Υποναύαρχος (ε.α.)
Αντ. Αναστασάκης Π.Ν.   Συνεστίαση στο Ν.Ο.Ε. το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021


Kατωτέρω η από 10 Νοεμβρίου 2021 επίσημη ηλεκτρονική ανακοίνωση της εκδηλώσεως, και οι διευκρινιστικές ενημερώσεις που ακολούθησαν (προηγούνται στην καταγραφή οι πλέον πρόσφατες).
Όλες έχουν προωθηθεί και με e-mail προς τα μέλη μας.


Ενημέρωση #3, από Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2021

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Σ.Α./Σ.Ν.Δ.
Επί τέλους έφθασε η ημερομηνία που θα συναντηθούμε και πάλι σε μια κοινή εκδήλωση του Συνδέσμου μας, μετά δύο περίπου χρόνια απομακρύνσεως και κατά μεγάλο ποσοστό απομονώσεώς μας, λόγω της πανδημίας που έχει πλήξει μαζί με όλο τον πλανήτη και την πατρίδα μας.
Θα είναι μια ευχάριστη συνάντηση που θα μας δώσει την ευκαιρία να ξαναδούμε και να μιλήσουμε από κοντά με συναδέλφους, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα ένα εκλεκτό γεύμα με συνοδεία μουσικής, στο γνωστό και αγαπημένο περιβάλλον του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος.
Η αυριανή "συνεστίαση" πέραν του ότι θα είναι χαρούμενη, όπως πάντα μέχρι τώρα, έχουμε φροντίσει σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του Ν.Ο.Ε. να είναι και στο μέγιστο βαθμό ασφαλής. Και για το σκοπό αυτό, είναι υποχρεωτική η τήρηση και εκ μέρους μας όλων των προβλεπομένων από τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τη νομοθεσία μέτρων αυτοπροστασίας.
Για τον έλεγχο και τήρηση των μέτρων αυτών, όπως είχαμε τονίσει ήδη με την αρχική μας ανακοίνωση, θα πρέπει να είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν όλοι οι προσερχόμενοι στον Ν.Ο.Ε. το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους (το τρίτο οι άνω των 60 - δεν αρκεί το rapid test) μαζί με την ταυτότητά τους, και να φέρουν μάσκα αυτοπροστασίας στους εκτός εστιατορίου χώρους. Ο έλεγχος θα γίνεται στις εισόδους ορόφων, από προσωπικό του Ομίλου, που έχει αναλάβει να μας εξυπηρετήσει σ' αυτό το έργο.

Πρέπει εδώ να επισημανθεί ότι οι ακυρώσεις συμμετοχής του τελευταίου προ της εκδηλώσεως τετραημέρου, υποχρεώνουν το Σύνδεσμο να αναλάβει την προκύπτουσα οικονομική επιβάρυνση έναντι του Ομίλου.


Ενημέρωση #2, από Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021

Δεν πρόφθασε να ...στεγνώσει το μελάνι του μηνύματός μας της περασμένης Παρασκευής, και η λίστα των συμμετοχών στο προ-χριστουγεννιάτικο γεύμα μας της 18ης Δεκεμβρίου 2021 συμπληρώθηκε στο 100% (!).
Ευχάριστο μεν για την τόσο ένθερμη υποστήριξη της ιδέας και την άμεση ανταπόκριση των μελών μας, ατυχώς όμως μας υποχρεώνει να μη μπορούμε να επιβεβαιώσουμε συμμετοχή περισσοτέρων επιθυμούντων. Απλά θα σχηματίσουμε μια μικρή waiting list, για να καλύψουμε τυχόν ακυρώσεις συμμετοχής της τελευταίας ώρας.
Σ' αυτή τη λίστα αναμονής, για την οποία θα τηρηθεί αυστηρά σειρά χρονολογικής προτεραιότητας, θα καταχωρούνται όσοι ακόμη επιθυμούν να συμμετάσχουν, θα επιβεβαιώνουμε όμως τη συμμετοχή τους αν και εφόσον υπάρξουν κενά λόγω ακυρώσεων.


Ενημέρωση #1, από Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ.
Καθώς οι εορταστικές μέρες του Δεκεμβρίου πλησιάζουν και εμείς βρισκόμαστε μόλις ένα μήνα πριν από το προγραμματισμένο προ-Χριστουγεννιάτικο γεύμα μας, θα θέλαμε, ως Δ.Σ. του συνδέσμου, να σας ενημερώσουμε για τα εξής, σχετικά με αυτή την πολυαναμενόμενη συνάντησή μας:
 • Η ανταπόκριση των μελών μας, ήδη από τις πρώτες ημέρες υπήρξε άμεση και εντονότατη, κρίνοντας από τις 70 (!) κρατήσεις το πρώτο διήμερο μετά την επίσημη ανακοίνωση. Ο ρυθμός κρατήσεων συνεχίζει να είναι υψηλός και, με όριο χωρητικότητας της αίθουσας Ανέμων τα 140 άτομα, ήδη έχουμε φτάσει ή και υπερβεί τα 110. Άρα, για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν, ας γνωρίζουν ότι τα περιθώρια αριθμών (αλλά και προθεσμίας υποβολής δηλώσεως συμμετοχής) έχουν περιοριστεί.
 • Δυστυχώς, και στη χώρα μας ο κορωνοϊός καλά κρατεί και τα μέτρα προστασίας που ανήγγειλε η κυβέρνηση τηρούνται και θα τηρηθούν αυστηρά τόσο από τον Όμιλο όσο και από εμάς. Πρώτο και κύριο είναι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός. Όλοι θα πρέπει να προσκομίσουμε πιστοποιητικό εμβολιασμού (όχι απλά αρνητικό test), και μάλιστα μεταγενέστερο της 18ης Μαΐου (7 μήνες πριν την εκδήλωσή μας).
 • ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΠΑΥΟΥΝ ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝ 7 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) είμαστε άνω των 60, το πιθανότερο είναι ότι έχουμε κάνει τη 2η δόση πριν τις 18/5, άρα ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Η 3η ΔΟΣΗ (αναμνηστική). Όσοι λοιπόν θέλετε να έλθετε στο γεύμα και δεν την έχετε ήδη κάνει, κλείσετε εγκαίρως ραντεβού για τον τρίτο εμβολιασμό σας.
Τα παραπάνω, όπως και η απαραίτητη μάσκα εκτός εστιατορίου, ισχύουν φυσικά και για τους προσκεκλημένους φίλους μας.


Αριθμός Πρωτοκόλλου : 09/2021 Αθήνα, 10 Νοεμβρίου 2021

ΠΡΟΣ    : Τα μέλη του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ.
ΘΕΜΑ    : Συνεστίαση στο Ν.Ο.Ε. το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021


Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Σ.Α./Σ.Ν.Δ. έχει την ευχαρίστηση να σας γνωρίσει ότι διοργανώνει συνεστίαση, το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 13:30, στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος και σας προσκαλεί να έλθετε με τους συναδέλφους και φίλους σας.

Θα είναι μία ευχάριστη συνάντηση συναδέλφων με γεύμα, που θα μας δώσει την ευκαιρία να ξαναβρεθούμε, μετά τόσους μήνες υποχρεωτικής -λόγω της πανδημίας- απομάκρυνσής μας.

Πέραν των γνωστών περιορισμών του πρωτοκόλλου κανόνων ασφαλείας (βεβαιωτικό εμβολιασμού/ ταυτότητα, μάσκα εκτός τραπεζαρίας) που είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε, για τη δική μας ασφάλεια αλλά και του προσωπικού του Ν. Ομίλου, και οι προδιαγραφές σερβιρίσματος έχουν αλλάξει: Το γεύμα στην Αίθουσα "Ανέμων" θα σερβίρεται στο τραπέζι και όχι από το μπουφέ. Το μενού θα είναι ενιαίο για όλους, και θα περιλαμβάνει σαλάτα, ορεκτικό, κυρίως πιάτο και επιδόρπιο. Κρατήσαμε την ποιότητα ψηλά, σε συνδυασμό με λογική τιμή, που αυτή τη φορά θα είναι 33€ ανά άτομο, συμπεριλαμβανομένων λευκού ή κόκκινου κρασιού, μπύρας, αναψυκτικών και εμφιαλωμένου νερού. Και όπως το συνηθίζουμε στις συνεστιάσεις μας, θα τρώμε με συνοδεία μουσικής πιάνου.
[Η πληρωμή ως γνωστόν γίνεται επί τόπου, απ' ευθείας στο προσωπικό του Ν.Ο.Ε.]

Η δυναμικότητα της αίθουσας των "Ανέμων", που υπό κανονικές συνθήκες ήταν περί τα 160 άτομα, αυτή τη φορά, λόγω αυξήσεως των αποστάσεων και μειώσεως του μεγίστου αριθμού συνδαιτυμόνων σε 8 ανά τραπέζι, περιορίζεται πιθανώς σε ~100-110 άτομα. Αν χρειαστούμε και τη δεύτερη αίθουσα (των "Ναυμαχιών"), όπως έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν, θα πρέπει να τη ζητήσουμε εγκαίρως από τον Όμιλο. Επειδή όμως τα Σαββατοκύριακα του Δεκεμβρίου έχουν μεγάλη ζήτηση, λόγω των εορτών, παρακαλούμε για τη δήλωση επιθυμίας συμμετοχής σας και αριθμό ατόμων που θα σας συνοδεύουν, το συντομότερο και οπωσδήποτε προ της Δευτέρας 6ης Δεκεμβρίου, είτε απ' ευθείας στα μέλη του Δ.Σ. του ΣΑ/ΣΝΔ, στα γνωστά σας και αναγραφόμενα και στη στήλη "Επικοινωνίας" της ιστοσελίδας τηλέφωνά τους, είτε με e-mail στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:
 • Υποναυάρχου Αντ. Αναστασάκη,       ananast@gmail.com,
 • Αντιναυάρχου Βασ. Δημητρόπουλου, vas.dim@hotmail.com
Θα τηρηθεί υποχρεωτικά σειρά προτεραιότητας υποβολής δηλώσεων. Παρακαλούμε να μνημονεύετε εξ αρχής αν θα θέλατε να φέρετε και πολίτες φίλους σας, την οριστική όμως απάντηση γι' αυτούς θα τη λάβετε μετά την παραπάνω ημερομηνία της 6ης Δεκεμβρίου, εφ' όσον έως τότε θα υπάρξουν κενές θέσεις, οι οποίες θα διατεθούν επίσης κατά σειρά προτεραιότητας αιτήματος.

Θα θέλαμε ακόμη να σας υπενθυμίσουμε τα εξής:
 • Όλες οι ανακοινώσεις του Συνδέσμου γίνονται μόνον ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του, ή/και με e-mail.
 • Η παρούσα και οι οποιεσδήποτε τυχόν νεώτερες πληροφορίες για την εκδήλωση, θα αναρτώνται προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερομένου, στη στήλη "Ανακοινώσεων" της ιστοσελίδας του Συνδέσμου (www.sa-snd.gr)

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Το Δ.Σ.

   Οι Αρχαιρεσίες ΣΑ/ΣΝΔ δι' επιστολικής ψήφου, του Οκτωβρίου 2021


Αγαπητοί συνάδελφοι, Με την ολοκλήτωση της ψηφοφορίας δι' επιστολικής ψήφου, το Δ.Σ. εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση προς ενημέρωση των μελών του Συνδέσμου:

Αριθμός Πρωτοκόλλου : 06 /2021 Αθήνα, 20 Οκτωβρίου 2021

ΘΕΜΑ    : Οι Αρχαιρεσίες ΣΑ/ΣΝΔ δι' επιστολικής ψήφου, του Οκτωβρίου 2021


    Αγαπητοί συνάδελφοι,
Οι για πρώτη φορά πραγματοποιούμενες δι' επιστολικής ψήφου αρχαιρεσίες του Συνδέσμου μας των Αποφοίτων Σ.Ν.Δ. ολοκληρώνονται στις 22 Οκτωβρίου με την παραλαβή από την Εφορευτική Επιτροπή των φακέλων με τα ψηφοδέλτια, που θα φθάσουν εγκαίρως στο καθορισμένο ταχυδρομείο συγκεντρώσεως, και θα ακολουθήσει η καταμέτρηση των σταυρών ανά υποψήφιο, στα γραφεία του Συνδέσμου (βλ. σχετ. έγγραφο με αρ.πρωτ.05/21 από 8/10/21, αναρτημένο και στην ιστοσελίδα).

    Θεωρούμε ότι είναι σε όλους γνωστοί και κατανοητοί οι λόγοι για τους οποίους δεν μπόρεσαν να πραγματοποιηθούν οι δύο προηγούμενες Γενικές Συνελεύσεις (Γ.Σ.) στις ημερομηνίες που προβλέπονται από το καταστατικό. Η καταληκτική ημερομηνία όμως που επιτρέπουν οι νόμοι (ν.4790/21 και ν.4870/21) για ανανέωση των Δ.Σ., όπου δεν είχαν πραγματοποιηθεί Γ.Σ., είναι η 31/10/21, και αυτή ήταν που καθόρισε τελικά τα χρονικά περιθώρια για τις αρχαιρεσίες μας.

    Λόγω της παραπάνω αναφερθείσας καταληκτικής ημερομηνίας, μέχρι την οποία πρέπει να έχει σχηματισθεί το νέο, ψηφισμένο Δ.Σ., αλλά και της αδικαιολόγητα μεγάλης, καθυστερήσεως ταχυδρομικής διακινήσεως φακέλων (παρατηρήθηκαν μέχρι και 18 ημ. ανά διαδρομή), είναι πιθανόν να υπάρξουν απαντήσεις ψηφοφόρων που δεν θα φθάσουν εμπρόθεσμα (ως τις 22/10). Είναι κάτι απρόβλεπτο, τυχαίο ως προς το ποιες απαντήσεις θα καθυστερήσουν και ασφαλώς πέραν των δυνατοτήτων ελέγχου μας. Το όριο, που επιλέχθηκε όσο βραδύτερα ήταν δυνατόν, έπρεπε να τηρηθεί.

    Οι συνθήκες υπό τις οποίες συστάθηκε και θα λειτουργήσει η Εφορευτική Επιτροπή, αναγκαστικά διαφέρουν των προβλεπομένων από το καταστατικό. Ελήφθησαν όμως όλα τα δυνατά μέτρα για μια αδιάβλητη ψηφοφορία, και τα μέλη της επιτροπής έχουν ενημερωθεί εγκαίρως για τη διαδικασία που θα πρέπει να τηρηθεί για μια "ανώνυμη" καταμέτρηση σταυρών.

    Σύμφωνα με το καταστατικό, την καταμέτρηση σταυρών έχουν δικαίωμα να παρακολουθούν όλα τα ενδιαφερόμενα μέλη. Λόγω συνθηκών θα ελεγχθούν κατά την προσέλευση τα πιστοποιητικά εμβολιασμού (ή ίωσης), η δε στρατιωτική ταυτότητα και η μάσκα είναι απαραίτητα.

    Σε περίπτωση ισοψηφίας διενεργείται κλήρωση. Ενστάσεις μπορεί να υποβάλλονται καθ' όλη τη διάρκεια της καταμετρήσεως και μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων. Επί των ενστάσεων αποφαίνεται τελεσιδίκως η Εφορευτική Επιτροπή. Στο τέλος της καταμετρήσεως, η Εφορευτική Επιτροπή θα συντάξει ενυπόγραφο Πρωτόκολλο Αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας και θα ανακηρύξει τα μέλη που εξελέγησαν στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο και τη νέα Εξελεγκτική Επιτροπή.

Το Δ.Σ. του Σ.Α./Σ.Ν.Δ.
Ο Πρόεδρος
Ο Αντιπρόεδρος
Αντιναύαρχος (ε.α.)
Υποναύαρχος (ε.α.)
Ξεν. Μαυρογιάννης Π.Ν.
Αντ. Αναστασάκης Π.Ν.


Αντιναύαρχος (ε.α.)
Αντιναύαρχος (ε.α.)
Αντιναύαρχος (ε.α.)
Απ. Δαγκωνάκης Π.Ν.
Δημ. Πλαμαντούρας Π.Ν.
Ανδ. Ξενάκης Π.Ν.
Ταμίας
Γενικός Γραμματέας
Έφορος Δημ. Σχέσεων

   Απολογισμός πεπραγμένων περιόδου Απρ/2019 - Οκτ/2021 του Δ.Σ. Σ.Α./Σ.Ν.Δ.


Σε συνέχεια των προηγουμένων, το Δ.Σ. συνέταξε και δημοσιοποιεί με το παρόν τον ενιαίο "Απολογισμό πεπραγμένων περιόδου Απρ/2019 - Οκτ/2021" προς ενημέρωση των μελών του ΣΑ/ΣΝΔ.:

Αριθμός Πρωτοκόλλου : 04 /2021 Αθήνα, 6 Οκτωβρίου 2021

ΠΡΟΣ    : Σύνδεσμο Αποφοίτων Σ.Ν.Δ.
ΘΕΜΑ    : ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 4/2019-10/2021
ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ TOY ΣΑ/ΣΝΔ


    Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη του ΣΑ/ΣΝΔ,
    Μετά από δύο και ήμισυ χρόνια από την τελευταία Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.) του Συνδέσμου μας, στις 6 Απριλίου 2019, και αφού ματαιώθηκαν οι προβλεπόμενες από το καταστατικό δύο τακτικές γενικές συνελεύσεις (η Γ.Σ. του Μαρτίου 2020 και η Γ.Σ. μετ' αρχαιρεσιών του Μαρτίου 2021), λόγω των περιορισμών σε συναθροίσεις που επιβλήθηκαν ένεκα της πανδημίας, φθάνουμε υποχρεωτικά πλέον στις αρχαιρεσίες του 2021 χωρίς Γ.Σ. και με "επιστολική ψήφο" των μελών.

    Το εκλεγέν κατά τις αρχαιρεσίες της 31ης Μαρτίου 2018 και παραμένον μέχρι και σήμερα Διοικητικό Συμβούλιο, είχε ενημερώσει εγκαίρως τα μέλη και για τις δύο αυτές ματαιώσεις/αναβολές, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αλλά και μέσω ανακοινώσεως από την ιστοσελίδα του Συνδέσμου, γνωρίζοντας εκ παραλλήλου την πρόθεσή του να συντάξει και να διανείμει ηλεκτρονικά τον "Απολογισμό Πεπραγμένων του Δ.Σ." για ολόκληρη την περίοδο, από την τελευταία Γ.Σ. μέχρι και τώρα.

    Οι προσεχείς αρχαιρεσίες, της 22ας Οκτωβρίου 2021, πέραν του διαφορετικού τρόπου ψηφοφορίας, θα φέρει και μία ακόμη σημαντική αλλαγή στη διοίκηση του, καθώς αποχωρούν από το Δ.Σ.:
 • Ο Αντιναύαρχος ε.α. Ξενοφών Μαυρογιάννης Π.Ν., εκ των ιδρυτικών μελών του Συνδέσμου (το 1998), μέλος των διαχρονικά εκλεγομένων Δ.Σ. αυτού και πρόεδρός του από τις αρχαιρεσίες της 14ης Μαρτίου 2009 που ανέδειξαν το 4ο κατά σειρά Δ.Σ.
 • Ο επίσης κατά τις ίδιες αρχαιρεσίες Μαρτίου 2009 πρωτο-εκλεγείς (και έκτοτε σε όλες τις επόμενες εκλεγόμενος) Ταμίας του Συνδέσμου, Αντιναύαρχος (Ο) ε.α. Απόστολος Δαγκωνάκης Π.Ν. Ο οποίος, επειδή δεν υπάρχει υποψήφιος για τη θέση Οικονομικός Αξιωματικός, δέχθηκε να παραμείνει ως σύμβουλος, όσο χρειαστεί, του νέου Ταμία και παράλληλα έθεσε υποψηφιότητα για την τριμελή Εξελεγκτική Επιτροπή.
    Μετά από αυτές τις σημαντικότατες αλλαγές, γίνεται αντιληπτό το μέγεθος του φορτίου και της ευθύνης που θα επωμισθούν, ιδίως τα νέα μέλη, του 8ου κατά σειρά Δ.Σ. που θα εκλεγούν κατά τις προσεχείς Αρχαιρεσίες. Επιζητούμε και ελπίζουμε στην υποστήριξή τους από όλα τα μέλη μας.

    Οι απερχόμενοι από το Δ.Σ. Πρόεδρος και Ταμίας αλλά και τα λοιπά μέλη του νυν Δ.Σ. ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους για την πολυετή, ειλικρινή συνεργασία τους και τη συμμετοχή τους στις εκάστοτε ομαδικές εκδηλώσεις του Συνδέσμου μας.

    Ακόμα θέλουμε να ευχαριστήσουμε και όσους, παρά τη μη άμεση/προσωπική επικοινωνία μας τους τελευταίους μήνες της πανδημίας, συνέχισαν να καταβάλλουν την ετήσια συνδρομή τους προς το Σύνδεσμο.

Το Δ.Σ. του Σ.Α./Σ.Ν.Δ.
Ο Πρόεδρος
Ο Αντιπρόεδρος
Αντιναύαρχος ε.α.
Υποναύαρχος ε.α.
Ξεν. Μαυρογιάννης Π.Ν.
Αντ. Αναστασάκης Π.Ν.Αντιναύαρχος ε.α.
Αντιναύαρχος ε.α.
Αντιναύαρχος ε.α.
Απ. Δαγκωνάκης ΠΝ
Δημ. Πλαμαντούρας ΠΝ
Ανδ. Ξενάκης ΠΝ
Ταμίας
Γενικός Γραμματέας
Έφορος Δημ. Σχέσεων


______________________________________________________________
Ακολουθεί ο απολογισμός πεπραγμένων του Δ.Σ. κατά την περίοδο από της 6ης Απριλίου 2019 μέχρι και της 6ης Οκτωβρίου 2021.
______________________________________________________________

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ Δ.Σ. ΑΠΟ 6-4-2019 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 6-10-2021


   Η προηγουμένη τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ. πραγματοποιήθηκε την 6η Απριλίου 2019. Από της ημερομηνίας αυτής και μέχρι σήμερα υπήρξαν οι ακόλουθες δραστηριότητες και συμμετοχές σε εκδηλώσεις, μελών του Δ.Σ. ή/και λοιπών μελών του Συνδέσμου μας κατά την αναφερομένη περίοδο:
 • Το Σάββατο, 11η Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε (η 8η έως τώρα) μεσημεριανή συνεστίαση των μελών του ΣΑ/ΣΝΔ στο Ν.Ο.Ε.
 • Από 8 έως 11 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε τετραήμερη καλοκαιρινή εκδρομή του ΣΑ/ΣΝΔ στη Μακεδονία.
 • Ο Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου μας παρέστησαν την Παρασκευή, 28η Ιουνίου 2019, στην τελετή απονομής πτυχίων από τον Δ/ΣΝΔ, Υποναύαρχο Δ.-Ε. Κατάρα Π.Ν. στους αποφοιτήσαντες 4-ετείς Ν. Δοκίμους. Ο πρόεδρος του ΣΑ/ΣΝΔ προσέφερε τιμητικά στους πρωτεύσαντες, Μάχιμο Δημήτριο Αγγουρά ΠΝ και Μηχανικό Μιχαήλ Ερωτοκρίτου (Κυπριακού Ναυτικού), το βραβευμένο από την Ακαδημία Αθηνών βιβλίο "Ελλήνων Πλόες", του Αντιναυάρχου (ε.α.) Ιωάννου Παλούμπη Π.Ν.
 • Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου παρέστησαν τη Δευτέρα, 1η Ιουλίου 2019, στην τελετή της ορκωμοσίας των νέων Σημαιοφόρων Π.Ν. παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκοπίου Παυλοπούλου.
 • Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ. παρέστησαν την Παρασκευή, 27η Σεπτεμβρίου 2019, στην τελετή ορκωμοσίας των νέων Ναυτικών Δοκίμων.
 • Από 18 μέχρι 20 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε τριήμερη φθινοπωρινή εκδρομή του ΣΑ/ΣΝΔ σε Γύθειο-Μονεμβασιά-Τεγέα.
 • Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και μέλη του Συνδέσμου μας παρέστησαν στο ετήσιο μνημόσυνο για τους πεσόντες του Πολεμικού Ναυτικού σε καιρό πολέμου και ειρήνης κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Ν. Β. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ, την Πέμπτη, 28η Νοεμβρίου 2019.
 • Όπως κάθε χρόνο, το Δ.Σ. του Συνδέσμου συμμετείχε στον εορτασμό του προστάτη του Ναυτικού Αγίου Νικολάου στη ΣΝΔ, την Παρασκευή, 6η Δεκεμβρίου 2019.
 • το Σάββατο, 21η Δεκεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε στο Ν.Ο.Ε. με μεγάλη επιτυχία η Χριστουγεννιάτικη Χοροεσπερίδα μας.
 • Το Νέο Έτος 2020 ξεκίνησε με τον Αγιασμό και την κοπή της Βασιλόπιτας του Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΝΔ, στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, το Σάββατο, 18η Ιανουαρίου. Με την έναρξη της τελετής, ο πρόεδρος, Αντιναύαρχος ε.α. Ξεν. Μαυρογιάννης ΠΝ καλωσόρισε και ενημέρωσε τα παρευρισκόμενα μέλη για θέματα του Συνδέσμου, ενώ μετά το τέλος του αγιασμού ο πρόεδρος της ΕΑΑΝ, Αντιναύαρχο (ε.α.) Θεόδ. Γερούκης Π.Ν. παρουσίασε εν συντομία θέματα γενικοτέρου ενδιαφέροντος των αποστράτων. Η συμμετοχή ήταν και αυτή τη φορά μεγάλη και, κατά τη δεξίωση που ακολούθησε, δόθηκε η ευκαιρία στους συναδέλφους να ανταλλάξουν ευχές για το νέο χρόνο.
 • Τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου παρέστησαν την Πέμπτη, 23η Ιανουαρίου 2020 στην τελετή παραδόσεως - παραλαβής καθηκόντων του Αρχηγού ΓΕΝ, από το Ναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ στον Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ΠΝ. Ο Πρόεδρος, Αντιναύαρχος (ε.α.) Ξενοφών Μαυρογιάννης ΠΝ, προσέφερε τιμής ένεκεν την πλακέτα του ΣΑ/ΣΝΔ στον απερχόμενο Αρχηγό ΓΕΝ.
 • Πέραν τούτων, ο Πρόεδρος και μέλη του ΔΣ παραβρέθηκαν κατά περίπτωση σε τελετές Βασιλόπιτας του ΠΝ (ΓΕΝ και ΔΔΜΝ), της ΕΑΑΝ, των Συνδέσμων Ελληνικών Υ/Β, Αεροπορίας Ναυτικού, ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ, και του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, έτους 2020.
 • Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ., Υποναύαρχος (ε.α.) Αντ. Αναστασάκης Π.Ν., παρέστη την Τετάρτη, 1η Ιουλίου 2020, στην τελετή απονομής πτυχίων από τον κ. Α/ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Στυλ. Πετράκη Π.Ν. στους αποφοιτήσαντες Ναυτικούς Δοκίμους. Εκ μέρους του ΣΑ/ΣΝΔ προσέφερε τιμητικά στους πρωτεύσαντες 4-ετείς Ν. Δοκίμους, τον αρχηγό των Μαχίμων, Αλέξανδρο-Ιωάννη Ταυρή, και την αρχηγό των Μηχανικών, Αικατερίνη Γκιόκα, το βραβευμένο το 2019 από την Ακαδημία Αθηνών βιβλίο του Αντιναυάρχου (ε.α.) Ιωάννου Παλούμπη Π.Ν. "Ελλήνων Πλόες".
 • Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ., παρέστη επίσης την επομένη, Πέμπτη 2α Ιουλίου 2020, στην τελετή της ορκωμοσίας των νέων Σημαιοφόρων Π.Ν. παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
 • Λόγω της εφαρμογής περιοριστικών μέτρων μετακινήσεων και συναθροίσεων, ένεκα της πανδημίας (κορωνοϊού Covid-19), από του Σεπτεμβρίου 2020 και μέχρι σήμερα τα μέλη του ΣΑ/ΣΝΔ δεν παρέστησαν ή συμμετείχαν σε οποιαδήποτε επίσημη τελετή ή εκδήλωση του Π.Ν. (ορκωμοσία νέων Ν. Δοκίμων, μνημόσυνο πεσόντων Π.Ν., εορτασμό Αγ. Νικολάου, Βασιλόπιτες κ.ά).
 • Για τον ίδιο λόγο δεν πραγματοποιήθηκαν οι τακτικές Γενικές Συνελεύσεις των ετών 2020 και 2021.
 • Κατά την τελετή ορκωμοσίας των νέων Σημαιοφόρων, την ΤΕ 23/6/2021, δεν παρέστη το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας. Απεστάλησαν όμως και επιδόθηκαν εκ μέρους του ΣΑ/ΣΝΔ, ως τιμητικά δώρα επιβράβευσης στους δύο πρωτεύσαντες 4-ετείς Ν. Δοκίμους, τον Μάχιμο Βασίλειο Βαληνδρά και τον Μηχανικό Παναγιώτη Μπουγά, ανά ένα αντίτυπο της επετειακής εκδόσεως του Ν.Μ.Ε. "ΣΑΛΑΜΙΣ 480 π.Χ".
 • Όπως κάθε χρόνο, εκτυπώσαμε:
  • ημερολόγια τσέπης για το 2020, τα οποία διατέθηκαν δωρεάν στα μέλη μας.
  • ημερολόγια τσέπης για το 2021, τα οποία απεστάλησαν ταχυδρομικώς στις διευθύνσεις των ενεργών μελών μας.
Αριθμός Μελών

   Τα μέχρι σήμερα εγγεγραμμένα και ενεργά μέλη του Συνδέσμου ανέρχονται σε 332, συμπεριλαμβανομένων και των Τιμής Ένεκεν εγγραφέντων Βετεράνων μας του Β' Π.Π. Είναι επίσης εγγεγραμμένοι, μη συμμετέχοντες όμως ενεργά, και οι 179 νέοι Αξιωματικοί, που απεφοίτησαν εκ Σ.Ν.Δ. ως Σημαιοφόροι από το 2012 έως και το 2019. Ο αριθμός των μελών θα μπορούσε και έπρεπε να είναι μεγαλύτερος, γι' αυτό το ΔΣ συνεχίζει να επιδιώκει τη δια παντός προσφόρου τρόπου ενημέρωση των εν ενεργεία και αποστρατεία Αξιωματικών εκ ΣΝΔ, γνωρίζοντάς τους για το Σύνδεσμο.
   Από τα ως άνω εγγεγραμμένα μέλη, το ποσοστό των μέχρι σήμερα ταμειακώς εν τάξει (μέχρι και για το 2021) ανέρχεται στο 37% (122/332), ενώ τα ταμειακώς ενεργά μέλη τουλάχιστον την τελευταία τριετία ανέρχονται στο 55% (184/332).
   Με παλαιότερη διευκρίνιση του Δ.Σ. ταμειακώς εντάξει μέλη -και ως εκ τούτου δυνάμενα να λάβουν μέρος μετά ψήφου σε Γενικές Συνελεύσεις και Αρχαιρεσίες- θεωρούνται όσοι έχουν καταβάλει τις συνδρομές τρέχοντος έτους και τουλάχιστον των δύο προηγουμένων ετών.
   Με αυτή τη διευκρίνιση και την αποφασισθείσα χαμηλότερη τιμή ετησίας συνδρομής, (20€), ελπίζουμε ότι διευκολύνουμε όλα τα μέλη μας να τακτοποιήσουν τις τυχόν οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το Σύνδεσμο και να συμμετέχουν ενεργά στις Γενικές Συνελεύσεις.

   Τα δυόμισι χρόνια που πέρασαν από την τελευταία Γενική μας Συνέλευση, δυστυχώς έφυγαν για πάντα από κοντά μας εικοσιένα (21) ακόμη μέλη:


Βαθμός-Ειδικότητα Ονοματεπώνυμο Κατηγορία Μέλος από Απεβίωσε
Σημαιοφόρος (Μ) ΜΕΡΤΙΝΌΣ Νικόλαος Τακτικό Μ. 13-Μαϊ-2001 16-Απρ-2019
Αντιναύαρχος ΤΑΠΙΝΗΣ Σπυρίδων Ιδρυτικό Μ. 13-Μαϊ-1998 17-Απρ-2019
Αρχιπλοίαρχος ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ Γεώργιος Βετεράνος 01-Μαρ-2010 25-Απρ-2019
Αντιναύαρχος ΔΟΥΣΗΣ Δημήτριος Βετεράνος 06-Αυγ-1998 26-Απρ-2019
Αρχιπλοίαρχος ΣΚΕΝΤΖΟΣ Γεώργιος Τακτικό Μ. 23-Ιαν-1999 18-Μαϊ-2019
Αρχιπλοίαρχος (Μ) ΠΟΥΛΗΣ Δημήτριος Τακτικό Μ. 12-Ιαν-2004 31-Μαϊ-2019
Πλοίαρχος (Μ) ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Ευστράτιος Τακτικό Μ. 02-Ιαν-2004 02-Ιουν-2019
Αρχιπλοίαρχος (Μ) ΦΛΟΚΑΣ Δημήτριος Τακτικό Μ. 16-Ιουν-2006 29-Αυγ-2019
Αντιναύαρχος ΚΟΥΣΟΥΡΗΣ Κωνσταντίνος Τακτικό Μ. 20-Δεκ-2008 02-Σεπ-2019
Υποναύαρχος ΑΛΙΚΑΜΠΙΩΤΗΣ Τίτος Τακτικό Μ. 24-Ιουλ-1998 18-Οκτ-2019
Υποναύαρχος ΝΥΔΡΙΩΤΗΣ Ιωάννης Τακτικό Μ. 04-Φεβ-1999 21-Νοε-2019
Αρχιπλοίαρχος (Μ) ΚΟΥΔΟΥΝΗΣ Παναγιώτης Τακτικό Μ. 19-Φεβ-2003 25-Ιαν-2020
Πλοίαρχος (Μ) ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος Τακτικό Μ. 27-Μαρ-2000 26-Ιαν-2020
Αντιναύαρχος ΝΑΟΥΜ Βασίλειος Ιδρυτικό Μ. 13-Μαϊ-1998 05-Ιουλ-2020
Αρχιπλοίαρχος (Μ) ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος Τακτικό Μ. 19-Δεκ-1998 16-Ιουλ-2020
Αντιναύαρχος ΜΟΡΑΛΗΣ Γεώργιος Βετεράνος 04-Φεβ-2003 29-Αυγ-2020
Πλοίαρχος (Μ) ΠΑΡΙΣΗΣ Γεώργιος Τακτικό Μ. 14-Μαϊ-2019 11-Σεπ-2020
Πλωτάρχης ΖΗΣΗΣ Βασίλειος Βετεράνος 03-Οκτ-2002 05-Νοε-2020
Υποναύαρχος (Ο) ΒΑΜΠΟΡΑΚΗΣ Μιχαήλ Ιδρυτικό Μ. 06-Απρ-1998 20-Δεκ-2020
Υποναύαρχος (Μ) ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ Χρήστος Τακτικό Μ. 12-Αυγ-1998 12-Ιαν-2021
Πλοίαρχος (Μ) ΜΑΝΘΟΥΛΗΣ Ιγνάτιος Τακτικό Μ. 03-Φεβ-1999 10-Μαρ-2021
Υποναύαρχος (Ο) ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Παναγιώτης Τακτικό Μ. 18-Ιαν-1999 13-Απρ-2021
Αρχιπλοίαρχος (Μ) ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ Παναγιώτης Τακτικό Μ. 14-Νοε-2014 19-Μαϊ-2021
Αντιναύαρχος ΚΑΒΟΥΚΗΣ Ηλίας Ιδρυτικό Μ. 29-Απρ-1998 22-Ιουλ-2021
Αντιναύαρχος ΖΟΡΜΠΑΣ Γεώργιος Τακτικό Μ. 22-Ιαν-2003  
Αντιναύαρχος ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ Παναγιώτης Ιδρυτικό Μ. 13-Μαϊ-1998 20-Αυγ-2021
Αντιναύαρχος ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ Ευάγγελος Ιδρυτικό Μ. 29-Απρ-1998 20-Σεπ-2021


Απολογισμός Οικονομικής Διαχειρίσεως - Ισολογισμός

   Τα έσοδα του Συνδέσμου προήλθαν από τα δικαιώματα εγγραφής και τις συνδρομές των μελών και από τους τόκους των καταθέσεων.
   Η κατάσταση των οικονομικών του Συνδέσμου την 6-10-2021 καθώς και η οικονομική διαχείριση για τις περιόδους: #1 από 6-4-2019 μέχρι 3-4-2020, #2 από 4-4-2020 έως 3-4-2021, και #3 από 3-4-21 έως 6-10-2021 αποτυπώνονται στους τρεις απολογισμούς διαχειρίσεως των αντιστοίχων περιόδων.

[Δεν επισυνάπτονται στο παρόν]

   Σύσταση Εφορευτικής Επιτροπής Αρχαιρεσιών


Αγαπητοί συνάδελφοι και μέλη του ΣΑ/ΣΝΔ,
Λόγω των αλλαγών στη λειτουργία ΣΑ/ΣΝΔ εξ αιτίας των μέτρων κατά της πανδημίας, οι οποίες επηρεάζουν και τις διαδικασίες αρχαιρεσιών δι' επιστολικής ψήφου (άνευ φυσικής παρουσίας των μελών σε Γ.Σ.), το Δ.Σ. έκρινε και αποφάσισε τα ακόλουθα:

Αριθμός Πρωτοκόλλου : 05 /2021 Αθήνα, 8 Οκτωβρίου 2021

ΘΕΜΑ    : Σύσταση Εφορευτικής Επιτροπής των Αρχαιρεσιών Οκτωβρίου 2021 του ΣΑ/ΣΝΔ για εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) και της Ελεγκτικής Επιτροπής (Ε.Ε.) της τριετίας 2021-2024.


    Εν όψει των προσεχών αρχαιρεσιών του ΣΑ/ΣΝΔ, που πραγματοποιούνται πρώτη φορά δι' επιστολικής ψήφου, και επειδή λόγω των περιοριστικών μέτρων ένεκα της πανδημίας (Covid-19) δεν θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση με φυσική παρουσία των μελών σε ενιαίο κλειστό χώρο, το Δ.Σ. αποφασίζει τη σύσταση της Εφορευτικής Επιτροπής των εκλογών του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ, που θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο του 2021.

    Η τριμελής Εφορευτική Επιτροπή αποτελείται εκ των κάτωθι μελών του Συνδέσμου, τα οποία έχουν δικαίωμα ψήφου κατά το καταστατικό, και δεν είναι υποψήφια μέλη για τα νέα όργανα του ΣΑ/ΣΝΔ (Δ.Σ. ή Ε.Ε.):
 • Πλοίαρχος (ε.α.)         Κατσαβός Παναγιώτης Π.Ν.
 • Αρχιπλοίαρχος (ε.α.) Λαγαρίας Δημήτριος Π.Ν.
 • Αντιναύαρχος (ε.α.)  Κασμάς Γεώργιος Π.Ν.
   Η Εφορευτική Επιτροπή εξουσιοδοτείται με το παρόν για την επί τόπου καταμέτρηση και παραλαβή επί αποδείξει των απαντητικών επιστολών με τα ψηφοδέλτια από τη θυρίδα Poste Restante του Σ.Α./Σ.Ν.Δ. στο ταχυδρομικό κατάστημα ΕΛΤΑ Γλυφάδας και την άμεση και ασφαλή μεταφορά τους στα γραφεία του Συνδέσμου.

   Έργο της είναι, αφ' ενός μεν ο έλεγχος εγκυρότητας των ψήφων (ως άρθρο 8 παράγρ. 22-vi του Καταστατικού του Συνδέσμου), αφ' ετέρου δε η καταμέτρηση σταυρών ανά υποψήφιο, η σύνταξη ενυπογράφου πρωτοκόλλου αποτελεσμάτων, και η ανακήρυξη των μελών που εξελέγησαν στο Δ.Σ. και την Ε.Ε. (ως παράγραφος 22-ix του ιδίου άρθρου του Καταστατικού).

Το Δ.Σ. του Σ.Α./Σ.Ν.Δ.
Ο Πρόεδρος
Ο Αντιπρόεδρος
Αντιναύαρχος (ε.α.)
Υποναύαρχος (ε.α.)
Ξεν. Μαυρογιάννης Π.Ν.
Αντ. Αναστασάκης Π.Ν.


Αντιναύαρχος (ε.α.)
Αντιναύαρχος (ε.α.)
Αντιναύαρχος (ε.α.)
Απ. Δαγκωνάκης Π.Ν.
Δημ. Πλαμαντούρας Π.Ν.
Ανδ. Ξενάκης Π.Ν.
Ταμίας
Γενικός Γραμματέας
Έφορος Δημ. Σχέσεων

   Υποψήφιοι για το νέο Δ.Σ. και τη νέα Ε.Ε. είναι οι...


Η ταχυδρόμηση των φακέλων με τα ψηφοδέλτια στα δικαιούμενα ψήφου μέλη ολοκληρώθηκε. Τα ψηφοδέλτια θα είναι σε λίγες μέρες στα χέρια των ψηφοφόρων. Και θα έχουν μπροστά τους τα ονόματα των υποψηφίων για να επιλέξουν (μέχρι) 5 από τους 8 υποψηφίους για το Δ.Σ. και (μέχρι) 3 από τους 4 για την Ε.Ε.

Αλλά αλήθεια, γνωρίζουν όλοι οι ψηφοφόροι όλους τους υποψηφίους, για να κάνουν την επιλογή τους, όταν μάλιστα δεν θα έχουν τη δυνατότητα να τους δουν για να τους ξανα-θυμηθούν, πριν βάλουν 'το σταυρό"; Μπορεί ναι αλλά μπορεί και όχι. Ακόμα, μπορεί να ξέρουν (από παλιά) το όνομα, αλλά να μην μπορούν να το συνδυάσουν με πρόσωπο - ή και το ανάποδο.
Και εδώ η ...ηλεκτρονική τεχνολογία έρχεται να δώσει τη βοήθειά της.

Ζητήσαμε από όλους τους υποψηφίους να μας στείλουν μια ψηφιακή φωτογραφία τους και, αν το επιθυμούν, και δύο λόγια, σαν σύντομο βιογραφικό, για να ...επανασυστηθούν στους ψηφοφόρους. Άλλοι το έπραξαν αμέσως, άλλοι όχι ακόμα. Και εμείς παρουσιάζουμε παρακάτω τις φωτογραφίες που μας έστειλαν (ή αλιεύσαμε από παλαιότερες συναντήσεις μας), όλων των υποψηφίων. Όπου δε έχουμε λάβει -ή θα λάβουμε τις επόμενες μέρες- και βιογραφικό τους σημείωμα, θα το προσθέσουμε με link στο αντίστοιχο όνομα. Έτσι απλά, για να μη μείνει κανείς με το παράπονο ότι δεν τον ψήφισαν γιατί ...δεν τον θυμόντουσαν.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι με την ίδια σειρά (αλφαβητική κατά κατηγορία) με την οποία αναγράφονται και στο ψηφοδέλτιο.

Για το νέο Δ.Σ.
Αναστασάκης Αντώνιος
Δημητρόπουλος Βασίλειος
Δροσουλάκης Σπυρίδων
Κωτσής Φώτιος
Μακρής Αθανάσιος
Ξενάκης Ανδρέας
Πλαμαντούρας Δήμος
Τζαβάρας Μαργαρίτης


Για τη νέα Ε.Ε.
Δαγκωνάκης Απόστ.
Δημόπουλος Αντ.
Καψοκαβάδης Σπυρ.
Φακίρης Σπυρίδων


Υπάρχει η επισήμανση και στο ψηφοδέλτιο ότι βάζουμε σταυρούς σε 1 έως 5 υποψηφίους για το Δ.Σ. και σε 1 έως 3 για την Ε.Ε. Περισσότεροι σταυροί ή κανένας σταυρός ή άλλο χρώμα μελάνι, καθιστούν το ψηφοδέλτιο άκυρο και δεν προσμετράται.


   Η πρώτη φάση της προετοιμασίας διεξαγωγής Αρχαιρεσιών δι' επιστολικής ψήφου,
ολοκληρώθηκε την 1 Οκτωβρίου.


Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη του ΣΑ/ΣΝΔ,
Η διαδικασία της "επιστολικής ψηφοφορίας" έχει από σήμερα, 1/10, ολοκληρώσει το πρώτο της στάδιο. Συγκεκριμένα:
 • Όλα τα μέλη μας έχουν προσκληθεί να ψηφίσουν. Έχουν ενημερωθεί, ηλεκτρονικά, τηλεφωνικά ή γραπτά για το πώς θα γίνει η ψηφοφορία αυτή τη φορά, καθώς και για τις τυχόν συνδρομητικές τους εκκρεμότητες.
 • Έχουν επίσης προσκληθεί όλα τα ενδιαφερόμενα μέλη να υποβάλουν δηλώσεις επιθυμίας για υποψηφιότητα συμμετοχής στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) ή/και τη νέα Εξελεγκτική Επιτροπή (Ε.Ε.).
 • Και στις δύο παραπάνω "προσκλήσεις" υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση, και έτσι αυτή τη φορά υπάρχουν άνω των 110 ψηφοφόροι, και ικανοποιητικότατος αριθμός υποψηφίων.
 • Το πρώτο στάδιο της διαδικασίας ολοκληρώθηκε με την ταχυδρόμηση των φακέλων με τα ψηφοδέλτια στους δικαιούμενους ψήφου.
Οι υποψήφιοι που έχουν καταθέσει δηλώσεις επιθυμίας συμμετοχής και έχουν περιληφθεί στο αποσταλέν προς τους ψηφοφόρους ψηφοδέλτιο, είναι (κατ' αλφαβητική σειρά):
Για το νέο Δ.Σ.
 • Υποναύαρχος ΠΝ ε.α. ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ Αντώνιος (εκ του παλαιού ΔΣ)
 • Αντιναύαρχος ΠΝ ε.α. ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος
 • Αντιναύαρχος ΠΝ ε.α. ΔΡΟΣΟΥΛΑΚΗΣ Σπυρίδων
 • Αντιναύαρχος ΠΝ ε.α. ΚΩΤΣΗΣ Φώτιος
 • Αντιναύαρχος ΠΝ ε.α. ΜΑΚΡΗΣ Αθανάσιος
 • Αντιναύαρχος ΠΝ ε.α. ΞΕΝΑΚΗΣ Ανδρέας (εκ του παλαιού ΔΣ)
 • Αντιναύαρχος ΠΝ ε.α. ΠΛΑΜΑΝΤΟΥΡΑΣ Δημοσθένης (εκ του παλαιού ΔΣ)
 • Αντιναύαρχος ΠΝ ε.α. ΤΖΑΒΑΡΑΣ Μαργαρίτης
Για τη νέα Ε.Ε.
 • Αντιναύαρχος ΠΝ ε.α. ΔΑΓΚΩΝΑΚΗΣ Απόστολος (εκ του παλαιού ΔΣ)
 • Αντιναύαρχος ΠΝ ε.α. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ Αντώνιος
 • Υποναύαρχος ΠΝ ε.α. ΚΑΨΟΚΑΒΑΔΗΣ Σπυρίδων
 • Υποναύαρχος ΠΝ ε.α. ΦΑΚΙΡΗΣ Σπυρίδων (εκ της παλαιάς Ε.Ε)
Από αύριο θα αρχίσουν να φθάνουν στους αποδέκτες οι ταχυδρομηθέντες φάκελοι. Μέσα περιέχεται μια σελίδα με τις οδηγίες επιστολικής ψηφοφορίας και ο δεύτερος φάκελος (απαντητικός) που φέρει ήδη γραμματόσημο, διεύθυνση προορισμού (προς Σ.Α./Σ.Ν.Δ.) και στοιχεία αποστολέα (τα δικά σας).

Στον (ανοικτό) απαντητικό φάκελο θα βρείτε το ενιαίο ψηφοδέλτιο αρχαιρεσιών ΣΑ/ΣΝΔ 2021. Θα σημειώσετε με μαύρο ή μπλε στυλό ένα (+) ή (x) στο τεραγωνάκι, αριστερά κάθε ονόματος της επιλογής σας και, χωρίς άλλη εγγραφή ή σημείωση επί του ψηφοδελτίου, το διπλώνετε, το ξαναβάζετε στον απαντητικό φάκελο, που τώρα τον κλείνετε αφαιρώντας την προστατευτική αυτοκόλλητη ταινία του, και τον ρίχνετε στο κουτί του Ταχυδρομείου. Η ταχυδρόμηση του απαντητικού φακέλου πρέπει να γίνει το συντομότερο, για να φτάσει πριν τις 22 Οκτωβρίου (καταληκτική ημερομηνία) στον προορισμό του.

Υπάρχει η επισήμανση και στο ψηφοδέλτιο ότι βάζουμε σταυρούς σε 1 έως 5 υποψηφίους για το Δ.Σ. και σε 1 έως 3 για την Ε.Ε. Περισσότεροι σταυροί ή κανένας σταυρός ή άλλο χρώμα μελάνι, καθιστούν το ψηφοδέλτιο άκυρο και δεν προσμετράται.

Για οποιαδήποτε άλλη απορία σας, μη διστάσετε να ερωτήσετε.

   Ανακοίνωση περί ματαιώσεως Γ.Σ. 2021 αλλά διεξαγωγής Αρχαιρεσιών
δι' επιστολικής ψήφου


Αγαπητοί συνάδελφοι και μέλη του ΣΑ/ΣΝΔ,
Σε εφαρμογή προγενεστέρας αποφάσεως περί αλλαγών στη λειτουργία ΣΑ/ΣΝΔ λόγω μέτρων κατά της πανδημίας, το Δ.Σ. λαβόν υπόψη τις τρέχουσες εξελίξεις, έκρινε και αποφάσισε τα ακόλουθα:

Αριθμός Πρωτοκόλλου : 3 /2021 Αθήνα, 22 Σεπτεμβρίου 2021

ΠΡΟΣ    : Τα μέλη του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ.
ΘΕΜΑ    : Ετήσια Γενική Συνέλευση έτους 2021 και Διεξαγωγή Αρχαιρεσιών
για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής


    Λαμβανομένων υπόψη των υφισταμένων λόγω της πανδημίας Covid-19 περιορισμών για συναθροίσεις ατόμων σε κλειστούς χώρους, αλλά και της κατά νόμον υποχρεώσεως τελέσεως των σε εκκρεμότητα Αρχαιρεσιών των Συνδέσμων, Συλλόγων κ.λπ. το αργότερον μέχρι της 31ης Οκτωβρίου 2021, το Δ.Σ. αποφάσισε:
 • Γενική Συνέλευση του ΣΑ/ΣΝΔ για το 2021 με φυσική παρουσία μελών, δεν θα πραγματοποιηθεί. Τα μέλη θα ενημερωθούν μέσω της ιστοσελίδας και με email επί των Πεπραγμένων του Δ.Σ. για την περίοδο από της τελευταίας Γ.Σ. της 6ης Απριλίου 2019, και επί του Οικονομικού Απολογισμού της ιδίας περιόδου.
 • Οι προβλεπόμενες από το Καταστατικό Αρχαιρεσίες (άρθρα 9 και 11) για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) και Εξελεγκτικής Επιτροπής (Ε.Ε.), λόγω συμπληρώσεως τριετίας υπό των παρόντων και εξ αιτίας των παραπάνω περιορισμών, θα διεξαχθούν (για πρώτη φορά) με επιστολική ψηφοφορία. Οι απαιτούμενες ειδικές οδηγίες, θα κοινοποιηθούν στα μέλη μέσω ηλεκτρονικής ή ταχυδρομικής αλληλογραφίας.
 • Ως ημερομηνία τέλεσης αρχαιρεσιών (ημερομηνία καταμέτρησης επιστολικών ψήφων) ορίζεται η Παρασκευή, 22α Οκτωβρίου 2021.
 • Ως τελική ημερομηνία/προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για το νέο Δ.Σ. και τη νέα Ε.Ε. ορίζεται η Παρασκευή, 1η Οκτωβρίου 2021.
 • Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα ψήφου κατά τις Γ.Σ. και τις Αρχαιρεσίες. έχουν μόνο τα ταμειακώς εν τάξει μέλη. Ως εκ τούτου παρακαλούνται τα μέλη να τακτοποιήσουν τη συνδρομή τους για το τρέχον έτος 2021 και τις τυχόν εκκρεμότητες συνδρομών των δύο τουλάχιστον τελευταίων ετών 2019 και 2020, το αργότερον μέχρι την Παρασκευή, 1η Οκτωβρίου 2021.
    Για την καταβολή των συνδρομών υπάρχει ο λογαριασμός του Συνδέσμου στην Alpha Bank, στο όνομα του Ταμία, Αντιναυάρχου ΠΝ (ε.α.) Αποστόλου Δαγκωνάκη, με αριθμό IBAN:
GR74 0140 1010 1010 0231 0220 923.
    Επισημαίνεται δε ότι, όπως ισχύει για οποιαδήποτε κατάθεση σε Τράπεζα, είτε αυτοπροσώπως είτε ηλεκτρονικά, θα πρέπει πάντα να σημειώνεται το ονοματεπώνυμο του καταθέτη και ο σκοπός της καταθέσεως (π.χ. Συνδρομή έτους ...) προς εύκολη αναγνώριση και αποφυγή εμπλοκών.

Ο Γενικός Γραμματεύς Ο Πρόεδρος Δ.Σ.
Αντιναύαρχος (ε.α.)
Δημ. Πλαμαντούρας Π.Ν.
Αντιναύαρχος (ε.α.)
Ξεν. Μαυρογιάννης Π.Ν.   Απολογισμός πεπραγμένων περιόδου Απρ/2019 - Απρ/2021 του Δ.Σ. Σ.Α./Σ.Ν.Δ.


Σε συνέχεια της προηγουμένης ανακοινώσεως, το παρόν Δ.Σ. συνέταξε και δημοσιοποιεί με το παρόν "Απολογισμός πεπραγμένων περιόδου Απρ/2019 - Απρ/2021" προς ενημέρωση των μελών του ΣΑ/ΣΝΔ.:

Αριθμός Πρωτοκόλλου : 2 /2021 Αθήνα, 5 Απριλίου 2021

ΠΡΟΣ    : Τα μέλη του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ.
ΘΕΜΑ    : ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2019-21 ΤΟΥ Δ.Σ. ΣΑ/ΣΝΔ


    Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη του ΣΑ/ΣΝΔ,
Συμπληρώθηκαν ήδη δύο έτη από την τελευταία Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου μας, στις 6 Απριλίου 2019, και οι προβλεπόμενες από το καταστατικό δύο επόμενες γενικές συνελεύσεις, η τακτική Γ.Σ. του 2020 και η Γ.Σ. μετ' αρχαιρεσιών του Μαρτίου 2021, ματαιώθηκαν λόγω των περιορισμών σε συναθροίσεις που επέβαλε η Κυβέρνηση, ένεκα της πανδημίας.
Το εκλεγέν κατά τις αρχαιρεσίες της 31ης Μαρτίου 2018 και παραμένον μέχρι και σήμερα Διοικητικό Συμβούλιο, είχε ενημερώσει εγκαίρως τα μέλη και για τις δύο αυτές ματαιώσεις/αναβολές, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αλλά και μέσω ανακοινώσεως από την ιστοσελίδα του Συνδέσμου, γνωρίζοντας εκ παραλλήλου την πρόθεσή του να συντάξει και να διανείμει ηλεκτρονικά τον "Απολογισμό Πεπραγμένων του Δ.Σ." για ολόκληρη τη διετία.
Tο Δ.Σ. ευχαριστεί τα μέλη για τη συμμετοχή τους στις μέχρι τώρα ομαδικές εκδηλώσεις του Συνδέσμου μας, όπως ευχαριστεί και όσους, παρά τη μη άμεση/προσωπική επικοινωνία μας, συνέχισαν να καταβάλλουν την ετήσια συνδρομή τους προς το Σύνδεσμο.

Το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Ο Αντιπρόεδρος
Αντιναύαρχος ε.α.
Υποναύαρχος ε.α.
Ξεν. Μαυρογιάννης Π.Ν.
Αντ. Αναστασάκης Π.Ν.Αντιναύαρχος ε.α.
Αντιναύαρχος ε.α.
Αντιναύαρχος ε.α.
Απ. Δαγκωνάκης ΠΝ
Δημ. Πλαμαντούρας ΠΝ
Ανδ. Ξενάκης ΠΝ
Ταμίας
Γενικός Γραμματέας
Έφορος Δημ. Σχέσεων


______________________________________________________________
Ακολουθεί ο απολογισμός πεπραγμένων του Δ.Σ.
______________________________________________________________

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ Δ.Σ. ΑΠΟ 6-4-2019 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 3-4-2021


Η προηγουμένη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ. πραγματοποιήθηκε την 6η Απριλίου 2019. Έκτοτε υπήρξαν οι ακόλουθες δραστηριότητες και συμμετοχές του Δ.Σ. ή/και των μελών του Συνδέσμου μας κατά την αναφερομένη περίοδο:
 • Πραγματοποιήθηκε (η 8η έως τώρα) μεσημεριανή συνεστίαση των μελών του ΣΑ/ΣΝΔ στο Ν.Ο.Ε., το Σάββατο, 11η Μαΐου 2019.
 • Από 8 έως 11 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε τετραήμερη καλοκαιρινή εκδρομή του ΣΑ/ΣΝΔ στη Μακεδονία.
 • Ο πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου μας παρέστησαν την Παρασκευή, 28η Ιουνίου 2019, στην τελετή απονομής πτυχίων από τον Δ/ΣΝΔ, Υποναύαρχο Δ.-Ε. Κατάρα Π.Ν. στους αποφοιτήσαντες 4-ετείς Ν. Δοκίμους. Ο πρόεδρος του ΣΑ/ΣΝΔ προσέφερε τιμητικά στους πρωτεύσαντες, Μάχιμο Δημήτριο Αγγουρά ΠΝ και Μηχανικό Μιχαήλ Ερωτοκρίτου (Κυπριακού Ναυτικού), το βραβευμένο από την Ακαδημία Αθηνών βιβλίο "Ελλήνων Πλόες", του Αντιναυάρχου (ε.α.) Ιωάννου Παλούμπη Π.Ν.
 • Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου παρέστησαν τη Δευτέρα, 1η Ιουλίου 2019, στην τελετή της ορκωμοσίας των νέων Σημαιοφόρων Π.Ν. παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκοπίου Παυλοπούλου.
 • Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ. παρέστησαν την Παρασκευή, 27η Σεπτεμβρίου 2019, στην τελετή ορκωμοσίας των νέων Ναυτικών Δοκίμων.
 • Από 18 μέχρι 20 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε τριήμερη φθινοπωρινή εκδρομή του ΣΑ/ΣΝΔ σε Γύθειο-Μονεμβασιά-Τεγέα.
 • Ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και μέλη του Συνδέσμου μας παρέστησαν στο ετήσιο μνημόσυνο για τους πεσόντες του Πολεμικού Ναυτικού σε καιρό πολέμου και ειρήνης κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Ν. Β. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ, την Πέμπτη, 28η Νοεμβρίου 2019.
 • Όπως κάθε χρόνο, το Δ.Σ. του Συνδέσμου συμμετείχε στον εορτασμό του προστάτη του Ναυτικού Αγίου Νικολάου στη ΣΝΔ, την Παρασκευή, 6η Δεκεμβρίου 2019.
 • Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Χριστουγεννιάτικη Χοροεσπερίδα μας, το Σάββατο, 21η Δεκεμβρίου 2019, στο Ν.Ο.Ε.
 • Το Νέο Έτος 2020 ξεκίνησε με τον Αγιασμό και την κοπή της Βασιλόπιτας του Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΝΔ, στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, το Σάββατο, 18η Ιανουαρίου. Με την έναρξη της τελετής, ο πρόεδρος, Αντιναύαρχος ε.α. Ξεν. Μαυρογιάννης ΠΝ καλωσόρισε και ενημέρωσε τα παρευρισκόμενα μέλη για θέματα του Συνδέσμου, ενώ μετά το τέλος του αγιασμού ο πρόεδρος της ΕΑΑΝ, Αντιναύαρχο (ε.α.) Θεόδ. Γερούκης Π.Ν. παρουσίασε εν συντομία θέματα γενικοτέρου ενδιαφέροντος των αποστράτων. Η συμμετοχή ήταν και αυτή τη φορά μεγάλη και, κατά τη δεξίωση που ακολούθησε, δόθηκε η ευκαιρία στους συναδέλφους να ανταλλάξουν ευχές για το νέο χρόνο.
 • Τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου παρέστησαν την Πέμπτη, 23η Ιανουαρίου 2020 στην τελετή παραδόσεως - παραλαβής καθηκόντων του Αρχηγού ΓΕΝ, από το Ναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ στον Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ΠΝ. Ο Πρόεδρος, Αντιναύαρχος (ε.α.) Ξενοφών Μαυρογιάννης ΠΝ, προσέφερε τιμής ένεκεν την πλακέτα του ΣΑ/ΣΝΔ στον απερχόμενο Αρχηγό ΓΕΝ.
 • Πέραν τούτων, ο Πρόεδρος και μέλη του ΔΣ παραβρέθηκαν κατά περίπτωση σε τελετές Βασιλόπιτας του ΠΝ (ΓΕΝ και ΔΔΜΝ), της ΕΑΑΝ, των Συνδέσμων Ελληνικών Υ/Β, Αεροπορίας Ναυτικού, ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ, και του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, έτους 2020.
 • Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ., Υποναύαρχος (ε.α.) Αντ. Αναστασάκης Π.Ν., παρέστη την Τετάρτη, 1η Ιουλίου 2020, στην τελετή απονομής πτυχίων από τον κ. Α/ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Στυλ. Πετράκη Π.Ν. στους αποφοιτήσαντες Ναυτικούς Δοκίμους. Εκ μέρους του ΣΑ/ΣΝΔ προσέφερε τιμητικά στους πρωτεύσαντες 4-ετείς Ν. Δοκίμους, τον αρχηγό των Μαχίμων, Αλέξανδρο-Ιωάννη Ταυρή, και την αρχηγό των Μηχανικών, Αικατερίνη Γκιόκα, το βραβευμένο το 2019 από την Ακαδημία Αθηνών βιβλίο του Αντιναυάρχου (ε.α.) Ιωάννου Παλούμπη Π.Ν. "Ελλήνων Πλόες".
 • Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ., παρέστη επίσης την επομένη, Πέμπτη 2α Ιουλίου 2020, στην τελετή της ορκωμοσίας των νέων Σημαιοφόρων Π.Ν. παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
 • Λόγω της εφαρμογής περιοριστικών μέτρων μετακινήσεων και συναθροίσεων, ένεκα της πανδημίας (κορωνοϊού Covid-19), από του Σεπτεμβρίου 2020 και μέχρι σήμερα τα μέλη του ΣΑ/ΣΝΔ δεν παρέστησαν ή συμμετείχαν σε οποιαδήποτε επίσημη τελετή ή εκδήλωση του Π.Ν. (ορκωμοσία νέων Ν. Δοκίμων, μνημόσυνο πεσόντων Π.Ν., εορτασμό Αγ. Νικολάου, Βασιλόπιτες κ.ά).
 • Όπως κάθε χρόνο, εκτυπώσαμε:
  • ημερολόγια τσέπης για το 2020, τα οποία διατέθηκαν δωρεάν στα μέλη μας.
  • ημερολόγια τσέπης για το 2021, τα οποία απεστάλησαν ταχυδρομικώς στις διευθύνσεις των ενεργών μελών μας.
Αριθμός Μελών

Τα μέχρι σήμερα εγγεγραμμένα και ενεργά μέλη του Συνδέσμου ανέρχονται σε 337, συμπεριλαμβανομένων και των Τιμής Ένεκεν εγγραφέντων Βετεράνων μας του Β' Π.Π. Είναι επίσης εγγεγραμμένοι, μη συμμετέχοντες όμως ενεργά, και οι 179 νέοι Αξιωματικοί, που απεφοίτησαν εκ Σ.Ν.Δ. ως Σημαιοφόροι από το 2012 έως και το 2019. Ο αριθμός των μελών θα μπορούσε και έπρεπε να είναι μεγαλύτερος, γι' αυτό το ΔΣ συνεχίζει να επιδιώκει τη δια παντός προσφόρου τρόπου ενημέρωση των εν ενεργεία και αποστρατεία Αξιωματικών εκ ΣΝΔ, γνωρίζοντάς τους για το Σύνδεσμο.
Από τα ως άνω εγγεγραμμένα και ενεργά μέλη, το ποσοστό των μέχρι και εχθές ταμειακώς εν τάξει ανέρχεται στο 54% (182/335 ταμειακώς ΟΚ μέχρι και το 2018). Ταμειακώς εντάξει μέλη θεωρούνται όσοι έχουν καταβάλει τις συνδρομές τρέχοντος έτους και τουλάχιστον των δύο προηγουμένων ετών. Με την αποφασισθείσα χαμηλότερη τιμή ετησίας συνδρομής, (20€), ελπίζουμε ότι διευκολύνουμε όλα τα μέλη μας να τακτοποιήσουν τις τυχόν οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το Σύνδεσμο.
Τέλος, φέρεται εις γνώση των μελών του ΣΑ/ΣΝΔ ότι κατά την επομένη Γ.Σ., οποτεδήποτε το επιτρέψουν οι συνθήκες (περιορισμοί λόγω της πανδημίας), θα πραγματοποιηθούν και οι αναβληθείσες αρχαιρεσίες, που έπρεπε κατά το καταστατικό να γίνουν το Μάρτιο του 2021. Κατ' αυτές παρακαλούνται θερμώς τα επιθυμούντα μέλη να υποβάλουν υποψηφιότητα συμμετοχής για το νέο Δ.Σ. προς αναπλήρωση των κενουμένων θέσεων και ανανέωση προσώπων στο Δ.Σ.

Τα δύο χρόνια που πέρασαν από την τελευταία Γενική μας Συνέλευση, δυστυχώς έφυγαν για πάντα από κοντά μας εικοσιένα (21) ακόμη μέλη:

Βαθμός-Ειδικότητα Ονοματεπώνυμο Κατηγορία Μέλος από Απεβίωσε
Σημαιοφόρος (Μ) ΜΕΡΤΙΝΌΣ Νικόλαος Τακτικό Μ. 13-Μαϊ-2001 16-Απρ-2019
Αντιναύαρχος ΤΑΠΙΝΗΣ Σπυρίδων Ιδρυτικό Μ. 13-Μαϊ-1998 17-Απρ-2019
Αρχιπλοίαρχος ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ Γεώργιος Βετεράνος 01-Μαρ-2010 25-Απρ-2019
Αντιναύαρχος ΔΟΥΣΗΣ Δημήτριος Βετεράνος 06-Αυγ-1998 26-Απρ-2019
Αρχιπλοίαρχος ΣΚΕΝΤΖΟΣ Γεώργιος Τακτικό Μ. 23-Ιαν-1999 18-Μαϊ-2019
Αρχιπλοίαρχος (Μ) ΠΟΥΛΗΣ Δημήτριος Τακτικό Μ. 12-Ιαν-2004 31-Μαϊ-2019
Πλοίαρχος (Μ) ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Ευστράτιος Τακτικό Μ. 02-Ιαν-2004 02-Ιουν-2019
Αρχιπλοίαρχος (Μ) ΦΛΟΚΑΣ Δημήτριος Τακτικό Μ. 16-Ιουν-2006 29-Αυγ-2019
Αντιναύαρχος ΚΟΥΣΟΥΡΗΣ Κωνσταντίνος Τακτικό Μ. 20-Δεκ-2008 02-Σεπ-2019
Υποναύαρχος ΑΛΙΚΑΜΠΙΩΤΗΣ Τίτος Τακτικό Μ. 24-Ιουλ-1998 18-Οκτ-2019
Υποναύαρχος ΝΥΔΡΙΩΤΗΣ Ιωάννης Τακτικό Μ. 04-Φεβ-1999 21-Νοε-2019
Αρχιπλοίαρχος (Μ) ΚΟΥΔΟΥΝΗΣ Παναγιώτης Τακτικό Μ. 19-Φεβ-2003 25-Ιαν-2020
Πλοίαρχος (Μ) ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος Τακτικό Μ. 27-Μαρ-2000 26-Ιαν-2020
Αντιναύαρχος ΝΑΟΥΜ Βασίλειος Ιδρυτικό Μ. 13-Μαϊ-1998 05-Ιουλ-2020
Αρχιπλοίαρχος (Μ) ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος Τακτικό Μ. 19-Δεκ-1998 16-Ιουλ-2020
Αντιναύαρχος ΜΟΡΑΛΗΣ Γεώργιος Βετεράνος 04-Φεβ-2003 29-Αυγ-2020
Πλοίαρχος (Μ) ΠΑΡΙΣΗΣ Γεώργιος Τακτικό Μ. 14-Μαϊ-2019 11-Σεπ-2020
Πλωτάρχης ΖΗΣΗΣ Βασίλειος Βετεράνος 03-Οκτ-2002 05-Νοε-2020
Υποναύαρχος (Ο) ΒΑΜΠΟΡΑΚΗΣ Μιχαήλ Ιδρυτικό Μ. 06-Απρ-1998 20-Δεκ-2020
Υποναύαρχος (Μ) ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ Χρήστος Τακτικό Μ. 12-Αυγ-1998 12-Ιαν-2021
Πλοίαρχος (Μ) ΜΑΝΘΟΥΛΗΣ Ιγνάτιος Τακτικό Μ. 03-Φεβ-1999 10-Μαρ-2021


Απολογισμός Οικονομικής Διαχειρίσεως - Ισολογισμός

Τα έσοδα του Συνδέσμου προήλθαν από τα δικαιώματα εγγραφής και τις συνδρομές των μελών και από τους τόκους των καταθέσεων.
Η κατάσταση των οικονομικών του Συνδέσμου την 3-4-2021 καθώς και η οικονομική διαχείριση για τις περιόδους από 6-4-2019 μέχρι 3-4-2020 και από 4-4-2020 έως 3-4-2021, αποτυπώνονται στους δύο ετησίους απολογισμούς διαχειρίσεως.
[Δεν επισυνάπτονται]

   Σημαντικές Αλλαγές στη Λειτουργία ΣΑ/ΣΝΔ λόγω μέτρων κατά της πανδημίας.


Αγαπητοί συνάδελφοι και μέλη του ΣΑ/ΣΝΔ,
Η χρονιά που έφυγε ήταν αναμφίβολα "ιδιαίτερη" και πολύ δύσκολη για όλους μας.
Ελπίζουμε και ευχόμαστε η νέα να είναι πολύ καλύτερη, προσφέροντάς μας ό,τι μας στέρησε η προηγούμενη, και προ παντός ΥΓΕΙΑ!
Γνωρίζουμε όμως ότι οι όποιες "βελτιώσεις" δεν θα έλθουν αμέσως με την είσοδο του 2021, ούτε ακόμα θα εξαφανιστεί η πανδημία με το πρώτο εμβόλιο. Τα μέτρα και οι περιορισμοί προβλέπεται να μείνουν για πολλούς μήνες ακόμη.

Έχοντας λάβει τα παραπάνω υπόψη, το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας κατέληξε στις ακόλουθες αποφάσεις και ενέργειες:
 • Λόγω της υφισταμένης απαγορεύσεως συγκεντρώσεων για λόγους προφυλάξεως της υγείας, ματαιώνεται η πραγματοποίηση της πατροπαράδοτης τελετής Αγιασμού και κοπής της Βασιλόπιτας του Συνδέσμου για το Νέο Έτος 2021.
 • Για τους αυτούς λόγους, ματαιώνεται η προβλεπομένη ετησία Γενική Συνέλευση για το έτος 2021, όπως άλλωστε έγινε και το 2020.
 • Όμως, κατά το 2021 προβλέπεται από το καταστατικό η διεξαγωγή αρχαιρεσιών αναδείξεως νέου Δ.Σ. (του σημερινού λήγει η τριετής θητεία το Μάρτιο του 2021). Εκ των πραγμάτων καθίσταται αναπόφευκτη η παράταση της θητείας του παρόντος Δ.Σ. μέχρις ότου αναδειχθεί νέο από αρχαιρεσίες κατά την αμέσως επομένη τακτική Γ.Σ.
 • Ανεξαρτήτως τούτων, το παρόν Δ.Σ. προτίθεται να συντάξει και κυκλοφορήσει ηλεκτρονικά "Απολογισμό Πεπραγμένων" προς ενημέρωση των μελών του ΣΑ/ΣΝΔ.
Ως συνέπεια των παραπάνω αλλαγών:
 • Τα ημερολόγια του νέου έτους, που ως τώρα προσέφερε το Δ.Σ. στα μέλη, όταν κατέβαλλαν τη συνδρομή τους κατά την τελετή της Βασιλόπιτας ή κατά τη Γ.Σ., φέτος φροντίσαμε να ταχυδρομηθούν στις διευθύνσεις (*) των "ενεργών" μελών μας.
 • Επειδή η ετησία συνδρομή μέλους (20€) δεν θα μπορεί να κατατεθεί αυτοπροσώπως στον Ταμία μας κατά τις ως ανωτέρω ματαιούμενες συγκεντρώσεις, παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να καταβάλλουν τη συνδρομή τους, να το πράξουν μέσω τραπέζης ηλεκτρονικά (e-banking). Για διευκρίνιση του οφειλομένου ποσού απευθυνθείτε στους κ.κ. A. Αναστασάκη και A. Δαγκωνάκη.
 • Υπενθυμίζεται ο αριθμός ΙΒΑΝ του λογαριασμού του Συνδέσμου στην Alpha Bank:
  GR74 0140 1010 1010 0231 0220 923
  όπου εμφανίζεται το όνομα του Ταμία μας, Αποστόλου Δαγκωνάκη.
Ευχόμεθα σε όλα τα μέλη του Συνδέσμου και τις οικογένειές τους
ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟΝ ΕΤΟΣ 2021!

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

_______________________________________________________________
(*) Επειδή οι ταχυδρομικές διευθύνσεις στο αρχείο των μελών μας είναι αυτές που είχαν δηλωθεί κατά την εγγραφή τους στο Σύνδεσμο και μπορεί έκτοτε να έχουν τροποποιηθεί, παρακαλείσθε όσοι έχετε αλλαγή στην ταχυδρομική σας διεύθυνση (ή/και στην ηλεκτρονική), να μας το δηλώσετε με απαντητικό e-mail.

   Ανακοίνωση περί Εορτασμού Αγ.Νικολάου και Ετησίου Μνημοσύνου Πεσόντων του Π.Ν.
άνευ παρουσίας κοινού το 2020.


  Ενημερώνονται τα μέλη του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ. για την απόφαση περί μη συμμετοχής κοινού στον επίσημο εορτασμό του προστάτη του Ναυτικού, Αγίου Νικολάου στη Σ.Ν.Δ., και στο ετήσιο μνημόσυνο στο μνημείο πεσόντων του Π.Ν., στο Κ.Ε. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ.

  Η σχετική ανακοίνωση, όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΕΑΑΝ, είναι η εξής:

Σας γνωρίζεται ότι ο Εορτασμός του Αγίου Νικολάου την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων χωρίς την παρουσία κοινού.

Επίσης, χωρίς την παρουσία κοινού, θα τελεσθεί το ετήσιο Μνημόσυνο των Πεσόντων υπέρ Πατρίδος, από τον Β’ Π.Π., την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στο Κ.Ε. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ.
Ως εκπρόσωπος των Αποστράτων θα παραστεί μόνον ο Πρόεδρος της ΕΑΑΝ Αντιναύαρχος (εα) Θεόδ. Γερούκης ΠΝ.   Ανακοίνωση αναβολής της τακτικής Γενικής Συνελεύσεως έτους 2020 του Σ.Α./Σ.Ν.Δ.


  Η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου μας φέτος είχε αρχικά πραγματοποιηθεί για το Σάββατο 4 Απριλίου 2020, στις εγκαταστάσεις του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών.

  Εντούτοις, το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας, λόγω των ανησυχητικών εξελίξεων και αυξήσεως των κρουσμάτων κορωνοϊού και στην Ελλάδα, έλαβε ομόφωνα την ακόλουθη απόφαση, που κοινοποιήθηκε με e-mail προς τα μέλη του Συνδέσμου, την 6η Μαρτίου 2020:

Για προληπτικούς λόγους, αναβάλλεται η διενέργεια της ετησίας τακτικής Γενικής Συνελεύσεως του ΣΑ/ΣΝΔ, η οποία είχε αρχικά προγραμματισθεί για τις 4/4 στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.
Η νέα ημερομηνία και τόπος διεξαγωγής της Γ.Σ. θα σας ανακοινωθεί διά νεωτέρου.
.

  Η επίσημη ανακοίνωση του Δ.Σ. (η εφαρμογή της οποίας ανεβλήθη με την παραπάνω απόφαση), όπου καθορίζοντο οι λεπτομέρειες, και η οποία είχε ήδη αποσταλεί ηλεκτρονικά προς τα μέλη που μας έχουν γνωρίσει το e-mail τους, παρατίθεται κατωτέρω:


Αριθμός Πρωτοκόλλου : 14/2020 [Συνημμένο] Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου 2020


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Των Μελών του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ. σε Ετήσια Τακτική
Γενική Συνέλευση


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Α./Σ.Ν.Δ. καλεί τα μέλη του Συνδέσμου σε Ετήσια, Τακτική Γενική Συνέλευση το Σάββατο 28 Μαρτίου 2020 και ώρα 10:30, στο Πολεμικό Μουσείο, οδός Ριζάρη 2, Αθήνα, στην αίθουσα "Ρήγας Φεραίος", προκειμένου ληφθούν αποφάσεις επί των ακολούθων θεμάτων Ημερησίας Διατάξεως :
 • Εκλογή Προέδρου και Γραμματέως Γεν. Συνελεύσεως (φανερή ψηφοφορία).
 • Απολογισμός - Πεπραγμένα Διοικητικού Συμβουλίου, έτους 2019.
 • Βασικές Επιδιώξεις - Προβλεπόμενες Δραστηριότητες για το 2020.
 • Ανάγνωση Εκθέσεως Εξελεγκτικής Επιτροπής.
 • Απαλλαγή του Δ.Σ. από κάθε οικονομική και διαχειριστική ευθύνη για την περίοδο από 31/03/2019 μέχρι και την ημέρα της Γενικής Συνελεύσεως του 2020.
 • Λήψη αποφάσεων επί προτάσεων που θα παρουσιάσει το Δ.Σ.
 • Ενημέρωση μελών επί τρεχόντων οικονομικών και λοιπών θεμάτων που τα αφορούν, από τον Πρόεδρο της Ε.Α.Α.Ν.
 • Διάφορες Ανακοινώσεις.
Σύμφωνα με το Καταστατικό, η Γενική Συνέλευση ευρίσκεται σε απαρτία όταν παρίσταται το 1/3 των ταμειακώς εν τάξει μελών. Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γ.Σ. θα επαναληφθεί χωρίς άλλη ειδοποίηση, το Σάββατο 04 Απριλίου 2020, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο, θεωρείται δε ότι έχει απαρτία ανεξαρτήτως του αριθμού των παρόντων ταμειακώς εν τάξει μελών.


Ο Γενικός Γραμματεύς Ο Πρόεδρος Δ.Σ.
Αντιναύαρχος (ε.α.) Δημ. Πλαμαντούρας Π.Ν. Αντιναύαρχος (ε.α.) Ξεν. Μαυρογιάννης Π.Ν.
   Η Κοπή της Βασιλόπιτας του Συνδέσμου μας στις 18-1-2020, στη Σ.Ν.Δ.


Ο Αγιασμός για το Νέο Έτος και η κοπή της Βασιλόπιτας του ΣΑ/ΣΝΔ θα πραγματοποιηθεί και φέτος στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. H ημερομηνία καθορίστηκε για το Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 11:00 π.μ.
Στην τελετή, στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν όλα τα μέλη μας (μετά συζύγων, τέκνων και συναδέλφων-μη μελών, εφ' όσον επιθυμούν), έχουν προσκληθεί να παραστούν ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης Π.Ν., και τα μέλη του Α.Ν.Σ.

Για την εκδήλωση, από το Δ.Σ. του Συνδέσμου έχει εκδοθεί η ακόλουθη ανακοίνωση/πρόσκληση (δεν θα αποσταλεί ταχυδρομικά):
Αριθμός Πρωτοκόλλου 02/2020 ---------------------------- Αθήνα, 8 Ιανουαρίου 2020


ΠΡΟΣ : Τα μέλη του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ.

ΘΕΜΑ : Κοπή Βασιλόπιτας του ΣΑ/ΣΝΔ για το 2020


Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ. έχει την ευχαρίστηση να σας γνωρίσει ότι το Σάββατο, 18ης Ιανουαρίου 2020 και ώρα 11:00, θα λάβει χώρα στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων ο καθιερωμένος Αγιασμός για το Νέον Έτος και η κοπή της Bασιλόπιτας του Συνδέσμου μας.

Στην τελετή έχουν προσκληθεί να παραστούν ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης Π.Ν., και τα μέλη του Α.Ν.Σ.

Οι επιθυμούντες να συμμετάσχουν παρακαλούνται να ενημερώσουν τηλεφωνικώς ή με e-mail τα μέλη του Δ.Σ. ή να στείλουν μήνυμα στη νέα ηλεκτρονική διεύθυνση του Συνδέσμου (apofoitoi.sa.snd@gmail.com), ως τη Δευτέρα 13/1, αναφέροντας και αριθμό/ονόματα ατόμων, προκειμένου ειδοποιηθεί εγκαίρως η Σ.Ν.Δ. για έκδοση αδειών εισόδου.

Ευχόμεθα σε όλα τα μέλη του Συνδέσμου και τις οικογένειές τους
ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟΝ ΕΤΟΣ 2020!

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
   Xριστουγεννιάτικη χοροεσπερίδα του Σ.Α./Σ.Ν.Δ.
στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος,

το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019


Από το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:


Αριθμός Πρωτοκόλλου: 21/2019 Αθήνα, 23 Οκτωβρίου 2019


ΠΡΟΣ : Τα μέλη του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ.
ΘΕΜΑ : Η Χριστουγεννιάτικη χοροεσπερίδα του ΣΑ/ΣΝΔ, στις 21 Δεκεμβρίου 2019


   Αγαπητοί Συνάδελφοι,

   Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ. έχει την ευχαρίστηση να σας γνωρίσει ότι το Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 21:00, διοργανώνει στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος (Ν.Ο.Ε.), χοροεσπερίδα με μουσική από D.J. για τα μέλη μας και τους φίλους τους, επ' ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους 2020.

    Η τιμή συμμετοχής ανά άτομο θα είναι 35€, συμπεριλαμβανομένων των ποτών, και θα καταβάλλεται την ημέρα της εκδηλώσεως απ' ευθείας προς το προσωπικό του Ομίλου.

    Παρακαλούμε για την έγκαιρη δήλωση πρόθεσης συμμετοχής σας και αριθμό ατόμων, ώστε να εξασφαλισθεί εφ' όσον απαιτηθεί, και δεύτερη αίθουσα του Ν. Ομίλου. Οι οριστικές δηλώσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, είτε απ' ευθείας προς τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΑ/ΣΝΔ στα γνωστά σας και αναγραφόμενα και στη στήλη "Επικοινωνίας" της ιστοσελίδας τηλέφωνά τους, είτε με e-mail στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:
 • του Αντιπροέδρου, Υποναυάρχου Αντωνίου Αναστασάκη,  ananast@gmail.com
 • του Εφόρου Δημ. Σχέσεων, Αντιναυάρχου Ανδρέα Ξενάκη,  andreas.xenakis@hotmail.com
    Τα μέλη μπορούν να προσκαλέσουν Αξιωματικούς αποφοίτους της Σ.Ν.Δ., μη μέλη του Συνδέσμου, όπως και φιλικά τους πρόσωπα, αρχικά μέχρι δύο άτομα ανά μέλος, ή και περισσότερα, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των θέσεων.

    Θα θέλαμε ακόμη να σας ενημερώσουμε για τα εξής:
 • Οι ανακοινώσεις του Συνδέσμου δεν αποστέλλονται ταχυδρομικώς.
 • Η παρούσα και οι οποιεσδήποτε τυχόν νεώτερες πληροφορίες επί της εκδηλώσεως, θα αναρτώνται προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερομένου, στη στήλη "Ανακοινώσεων" της ιστοσελίδας του Συνδέσμου (www.sa-snd.gr).
    Τα μέλη μας παρακαλούνται να ενημερώσουν όποιους συναδέλφους γνωρίζουν που δεν διαθέτουν e-mail, για την εκδήλωση και τις λεπτομέρειές της, ώστε να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή.


Με φιλικούς χαιρετισμούς
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

   Τριήμερη φθινοπωρινή εκδρομή του ΣΑ/ΣΝΔ από 18-20 Οκτ. 2019, προς Γύθειο-Μονεμβασιά-Τεγέα κ.λπ.  ...Με click στα παρακάτω εικονίδια μπορείτε να δείτε τις προβλεπόμενες καιρικές συνθήκες στις περιοχές που θα επισκεφθούμε:
Ο καιρός σήμερα & πρόγνωση
των επόμενων 7 ημερών

για την περιοχή του ξενοδοχείου
στο Γύθειο Λακωνίας
Ο καιρός σήμερα & πρόγνωση
των επόμενων 7 ημερών

για την περιοχή της
Μονεμβασιάς

  ...Click στο όνομα: 'LAS Hotel & Spa' για μετάβαση σε site με περιγραφή του ξενοδοχείου μας στο Γύθειο Λακωνίας.

  ...Click στο παρακάτω εικονίδιο για να δείτε (σε μεγέθυνση) στον οδικό χάρτη τις διαδρομές μας προς τις τοποθεσίες που θα επισκεφθούμε: μέσω Ισθμού προς Σπήλαιο Κάψια, Τρίπολη, Γύθειο, Μονεμβασιά, Γύθειο, Τεγέα, Νεστάνη, και επιστροφή.

Όπως κάνουμε συνήθως, σ' αυτήν εδώ τη θέση προστίθενται, όποτε υπάρχουν, οι νεώτερες ενημερώσεις και πληροφορίες για τις εκδηλώσεις μας, τοποθετημένες κατά αντίστροφη χρονολογική σειρά (στο τέλος η αρχική και από πάνω προστίθενται οι νεώτερες).
Η αρχική ανακοίνωση και οι μέχρι σήμερα συμπληρωματικές παρατηρήσεις/ενημερώσεις για την εκδρομή μας προς προς Γύθειο-Μονεμβασιά-Τεγέα κ.λπ. από 18-20 Οκτωβρίου 2019, είναι οι ακόλουθες:   #2 Ενημέρωση (από 16/10/2019): Οι μέχρι σήμερα νεώτερες πληροφορίες.

Μια-δυό χρήσιμες λεπτομέρειες και συμπληρωματικές πληροφορίες:

 • Ώρες αναχωρήσεως: Στις 08:00 αναχωρεί το πούλμαν από τη, γνωστή στους τακτικούς συμμετέχοντες φίλους, περιοχή ακριβώς απέναντι από το Ζηρίνειο Δημοτικό Στάδιο Κηφισιάς.
 • Το ίδιο πούλμαν θα συνεχίσει προς Αθήνα και θα παραλάβει, περίπου κατά τις 08:30, τους υπόλοιπους εκδρομείς από την περιοχή Παπάγου (πίσω από τον ΑΟΟΑ).
 • Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας είναι όπως το αναφέραμε εξ αρχής, με το μεσημεριανό γεύμα να πραγματοποιείται στην Τρίπολη, αντί της εναλλακτικής λύσης της Σπάρτης.
 • Το πρόγραμμα του Σαββάτου συμπληρώνεται, κατά πάσα πιθανότητα και με ξενάγηση στην καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς, αλλά και με μουσική βραδιά στο ξενοδοχείο "ΛΑΣ" (*), από τoυ δείπνου στις 20:30 ως τις 23:00 (για λόγους κοινής ησυχίας).
 • Αν υπάρξουν νεώτερες πληροφορίες για τη διαθεσιμότητα ξεναγού και για τυχόν παράταση της διάρκειας της μουσικής βραδιάς, θα ανακοινωθούν κατά τη διαδρομή, στο πούλμαν.
Καλή μας αντάμωση το πρωί της Παρασκευής και καλή μας διασκέδαση το εκδρομικό τριήμερο. ___________________________________

(*) Ετυμολογικά: "Λας" είναι το δεύτερο συνθετικό της ονομασίας της χώρας μας, και σημαίνει "λίθος, πέτρα" (εξ ού και λατόμος, λατομείο) με πρώτο συνθετικό το "Ελ", που σήμαινε "φως, ήλιος". Υπάρχει όμως και η άλλη σημασία του ΛΑΣ που σημαίνει "γη, χώρα", και κάποιοι ισχυρίζονται ότι από αυτή τη σημασία προέρχεται το "Land" στα αγγλικά.
Από τις παραπάνω αρχαιοελληνικές ετυμολογίες προκύπτει η σημασία: Ελλάς = η γή/χώρα του φωτός/ηλίου...
Ωραία και πετυχημένη ερμηνεία, δεν βρίσκετε;   #1 Η αρχική, ηλεκτρονική ανακοίνωση της εκδρομής (από 1 Οκτωβρίου 2019):
Η ανακοίνωση αυτή έχει αποσταλεί και ηλεκτρονικά στα μέλη μας

Αριθμός Πρωτοκόλλου : 20 /2019 Αθήνα, 1 Οκτωβρίου 2019
ΠΡΟΣ    : Τα μέλη του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ.
ΘΕΜΑ    : Τριήμερη εκδρομή 18-20 Οκτ. 2019, προς Γύθειο-Μονεμβασιά-Τεγέα κ.λπ.


Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Το Δ.Σ. του ΣΑ/ΣΝΔ έχει την ευχαρίστηση να σας γνωρίσει ότι διοργανώνει φθινοπωρινή εκδρομή με πούλμαν για τη Μάνη, το τριήμερο 18 - 20 Οκτωβρίου 2019, στη Ν.Α. Πελοπόννησο, με επί μέρους επισκέψεις στο Σπήλαιο Κάψια, το Οινοποιείο Καλόγρη, Γύθειο, Μονεμβασιά, Τεγέα, Νεστάνη. Η παραμονή μας θα είναι στο ξενοδοχείο ΛΑΣ του Γυθείου (LAS Hotel & Spa. 4*), με δύο διανυκτερεύσεις και ημιδιατροφή.

Το γενικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 18/10: ΑΘΗΝΑ - Σπήλαιο ΚΑΨΙΑ - Οινοποιείο ΚΑΛΟΓΡΗ - ΓΥΘΕΙΟ
   Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί, με ενδιάμεση στάση για καφέ. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για το Σπήλαιο Κάψια στη Μαντινεία, το οποίο συγκαταλέγεται στα δέκα καλύτερα και ωραιότερα σπήλαια της Ελλάδας. Άφιξη στο σπήλαιο και χρόνος για ξενάγηση. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Παραδοσιακό Οινοποιείο Καλόγρη. Δίπλα στο μαγευτικό ελατόδασος του Μαινάλου, το παλιό αρχοντικό του Ευάγγελου Καλόγρη αναπαλαιώθηκε με βάση την παράδοση και τα αρχιτεκτονικά υλικά και στοιχεία του τόπου. Χρόνος για επίσκεψη στο οινοποιείο και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Σπάρτη ή Τρίπολη για μεσημεριανό φαγητό. Αναχώρηση για Γύθειο. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Σάββατο 19/10: ΓΥΘΕΙΟ - ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ - ΓΥΘΕΙΟ
   Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για τη Μονεμβασιά, το επίνειο του νομού Λακωνίας, το "πετρωμένο καράβι" του σπουδαίου Έλληνα ποιητή Γιάννη Ρίτσου. Χρόνος ελεύθερος για να περιηγηθούμε στην πόλη που διατηρεί το μεσαιωνικό της χαρακτήρα αλλά και να προσκυνήσουμε τη μοναδική εικόνα του Ιησού Χριστού του Ελκομένου. Τα πέτρινα σπίτια, τα επιβλητικά αρχοντικά, οι Βυζαντινές εκκλησίες και οι ισχυρές οχυρώσεις της Καστροπολιτείας προκαλούν δέος. Χρόνος για ν' απολαύσουμε το μεσημεριανό μας φαγητό σε κάποιο από τα γραφικά ταβερνάκια με θέα τη θάλασσα. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο Γύθειο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κυριακή 20/10: ΓΥΘΕΙΟ - ΤΕΓΕΑ - ΝΕΣΤΑΝΗ - ΑΘΗΝΑ
   Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την Τεγέα, όπου θα επισκεφθούμε το Λαογραφικό Μουσείο, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1996, σε ένα καλαίσθητο κτίριο που ανήκε στην πρώην Οικοκυρική Σχολή Τεγέας. Το Μουσείο βρίσκεται κοντά στα ερείπια του αρχαίου ναού της Αλέας Αθηνάς και του βυζαντινού ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, μέσα στο όμορφο πάρκο της Επισκοπής. Θα επισκεφτούμε και το Αρχαιολογικό Πάρκο Τεγέας, όπου θα έχουμε χρόνο για περιήγηση. Το μουσείο περιλαμβάνεται στη λίστα με τα καλύτερα μουσεία στην Ευρώπη και απέσπασε Ειδικό Έπαινο ("Special Commendation 2016") κατά τον διαγωνισμό για την ανάδειξη του Ευρωπαϊκού Μουσείου της Χρονιάς. Στο Μουσείο αναλύεται η ιστορία της ίδρυσης και εξέλιξης της ισχυρότερης πόλης της αρχαίας Αρκαδίας, της Τεγέας. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στη Νεστάνη, όπου θα έχουμε χρόνο για το μεσημεριανό μας φαγητό. Έπειτα θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής, με ενδιάμεση στάση καθοδόν. Άφιξη Αθήνα το βράδυ με τις καλύτερες εντυπώσεις.

    Επί μέρους λεπτομέρειες και τυχόν αλλαγές θα αναρτώνται καθώς θα προκύπτουν, στην παρούσα στήλη "Ανακοινώσεων" της ιστοσελίδας του Συνδέσμου.

    Η τιμή συμμετοχής κατά άτομο, με ημιδιατροφή, είναι 185€ σε δίκλινο δωμάτιο ή 220€ σε μονόκλινο δωμάτιο. Στα μέλη του Συνδέσμου που είναι οικονομικώς τακτοποιημένα, θα προσφερθεί και αυτή τη φορά bonus (έκπτωση) 70€, η οποία θα τους επιστραφεί την ημέρα της εκδρομής.

    Στις παραπάνω τιμές συμμετοχής, που ισχύουν εφ' όσον η συμμετοχή δεν θα είναι μικρότερη των 40 ατόμων, ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Η μεταφορά των εκδρομέων με πολυτελή ιδιόκτητα κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Γύθειο, στο ξενοδοχείο LAS Hotel με ημιδιατροφή.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α.
    Στις τιμές ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης) 3,00€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση, που καταβάλλονται στο ξενοδοχείο από τους συμμετέχοντες.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, κ.α.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
 • Ό,τι τυχόν αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

   Λόγω μικρών χρονικών περιθωρίων και περιορισμένης διαθεσιμότητας κλινών, παρακαλούμε για την έγκαιρη δήλωση συμμετοχής, το αργότερο μέχρι και την Δευτέρα, 7η Οκτωβρίου 2018, είτε με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση ananast@gmail.com, είτε τηλεφωνικά σε οποιοδήποτε από τα μέλη του Δ.Σ.
   Τα χρήματα θα πρέπει να έχουν κατατεθεί μέχρι την ίδια ως άνω ημερομηνία (1/10) στο λογαριασμό του Συνδέσμου που έχει στοιχεία:

ALPHA BANK #101-00-23102-20923 (IBAN GR74 0140 1010 1010 0231 0220 923)
(εμφανίζεται το όνομα του Ταμία μας, Αποστόλου Δαγκωνάκη).

   Προσέξτε να αναγράψετε στο καταθετήριο, οπωσδήποτε, το "Επώνυμό σας" και ως αιτιολογία "Εκδρομή Γυθείου". Παρακαλούμε επίσης όσους καταθέτουν τα χρήματα ηλεκτρονικά μέσω άλλης τράπεζας (e-banking) να προσθέτουν στην κατάθεσή τους και την τραπεζική προμήθεια (+3€) ώστε να μην επιβαρύνεται με αυτήν ο Σύνδεσμος.

   Επειδή το ξενοδοχείο απαιτεί εξόφληση το αργότερο ως τις 11/10, ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι σε περίπτωση τυχόν ακύρωσης της συμμετοχής τους μετά την ημερομηνία αυτή, τα καταβληθέντα στο ξενοδοχείο χρήματα δεν επιστρέφονται.

   Επίσης, για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή βάσει των διατεθέντων δωματίων, η διαμονή σε μονόκλινο θα περιορισθεί στο ελάχιστο (δηλαδή θα προτιμώνται τα δίκλινα έναντι των μονόκλινων).

   Στην εκδρομή μπορούν να προσκληθούν και να συμμετάσχουν και συνάδελφοι μη εγγεγραμμένοι στο ΣΑ/ΣΝΔ, τέκνα και φιλικά ζεύγη των μελών, κατ' αρχήν μέχρι 2 άτομα ανά μέλος. Και στην περίπτωση αυτή θα τηρηθεί η σειρά προτεραιότητας, ανάλογα με το χρόνο της δηλώσεως συμμετοχής και της καταθέσεως των χρημάτων εκάστου. Αλλά εάν υπάρξει περίπτωση υπερβάσεως του μεγίστου αριθμού συμμετοχών (~46 άτομα) προηγούνται πάντα τα μέλη έναντι των προσκεκλημένων.

   Τέλος, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι ανακοινώσεις του Συνδέσμου δεν κυκλοφορούν ταχυδρομικώς. Οι αποδέκτες της παρούσης μέσω e-mail ή από την ιστοσελίδα παρακαλούνται να ενημερώσουν όποιους συναδέλφους γνωρίζουν για τις λεπτομέρειες και τις ημερομηνίες, ώστε να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Υποναύαρχος Π.Ν. (ε.α.)
Αντώνιος Αναστασάκης

Αντιπρόεδρος ΣΑ/ΣΝΔ

   Τετραήμερη καλοκαιρινή εκδρομή του ΣΑ/ΣΝΔ στη Μακεδονία, από 8-11 Ιουνίου 2019.Όπως κάνουμε συνήθως, σ' αυτήν εδώ τη θέση προστίθενται, όποτε υπάρχουν, τυχόν νέες ενημερώσεις και πληροφορίες για τις εκδηλώσεις μας, τοποθετημένες κατά αντίστροφη χρονολογική σειρά (στο τέλος, κάτω, η αρχική και από πάνω προστίθενται οι νεώτερες).
Η αρχική ανακοίνωση και οι μέχρι σήμερα συμπληρωματικές παρατηρήσεις/ενημερώσεις για την εκδρομή μας προς Μακεδονία, από 8-11 Ιουνίου 2019, είναι οι ακόλουθες:

  ...Click στο όνομα: 'Lucy Hotel' για μετάβαση στo site του ξενοδοχείου μας στην παραλία Καλαμίτσα της Καβάλας.

  ...Click στο όνομα: 'Astoria Hotel' για μετάβαση στo site του ξενοδοχείου μας στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.

  ...Με click στα παρακάτω εικονίδια μπορείτε να δείτε τις προβλεπόμενες καιρικές συνθήκες στις περιοχές που θα επισκεφθούμε:
Ο καιρός σήμερα
& πρόγνωση
των επόμενων
7 ημερών

για την περιοχή του ξενοδοχείου
στην Καβάλα
Ο καιρός σήμερα
& πρόγνωση
των επόμενων
7 ημερών

για την περιοχή της
Δράμας
Ο καιρός σήμερα
& πρόγνωση
των επόμενων
7 ημερών

για την περιοχή της
Ξάνθης
Ο καιρός σήμερα
& πρόγνωση
των επόμενων
7 ημερών

για την περιοχή της
Θεσσαλονίκης


   #2 Ενημέρωση (από 17/05/2019): Οι μέχρι σήμερα νεώτερες πληροφορίες και οι συμμετοχές

Όπως μας ενημέρωσε το ταξιδιωτικό γραφείο D.G.W. Travel "Timothy's Family", ισχύει πλέον για όλες τις εκδρομές η ακόλουθη ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ:
"Σε περίπτωση ακύρωσης σε διάστημα έως και 15 ημέρες πριν την ημερομηνία αναχώρησης της εκδρομής, το πρακτορείο διατηρεί το δικαίωμα να χρεώσει στον πελάτη το 50% του συνόλου της εκδρομής, ως ακυρωτικά.
Σε περίπτωση ακύρωσης σε διάστημα έως και 7 ημέρες πριν την ημερομηνία αναχώρησης της εκδρομής, η επιβάρυνση είναι το 100% του συνόλου της εκδρομής ως ακυρωτικά"
.
Για τη συγκεκριμένη εκδρομή μας, σε περίπτωση ακυρώσεως μετά την 24η Μαΐου, θα επιστρέφεται από το πρακτορείο μόνο το 50% του καταβληθέντος αντιτίμου, ενώ μετά την 31η Μαΐου δεν θα επιστρέφονται χρήματα.

Κατόπιν του παραπάνω χρονικού περιορισμού, αλλά και λόγω της μεγάλης συμμετοχής, που υπερέβη όλες τις προβλέψεις μας, ισχύουν αναγκαστικά οι ακόλουθες αλλαγές σε σχέση με την αρχική ανακοίνωση της εκδρομής:

 • Αλλαγή πούλμαν, από 52 σε 59 θέσεων.
 • Προσπάθεια για εξασφάλιση περισσοτέρων δωματίων και στα δύο ξενοδοχεία (34 αντί 30) προς εξυπηρέτηση του μεγαλυτέρου δυνατού αριθμού συναδέλφων και φίλων (υπάρχει λίστα αναμονής).
 • Επειδή, για τη συμμετοχή τηρείται "σειρά προτεραιότητας", ο μεγάλος αριθμός δηλώσεων και η παραπάνω "πολιτική ακυρώσεων" επέβαλαν αυτόματα μείωση της προθεσμίας για κατάθεση του αντιτίμου (440€ για δίκλινο ή 290€ για μονόκλινο), και ήδη ο μεγαλύτερος αριθμός των συμμετεχόντων έχει τακτοποιήσει την οφειλή του.
  Το χρονικό όριο, μετά το οποίο θα προσκληθούν όσοι ευρίσκονται στη λίστα αναμονής, είναι η Τρίτη, 21/5.
Για τους συμμετέχοντες στην εκδρομή, οι ώρες αναχωρήσεως καθορίστηκαν ως εξής:
Αναχώρηση του πούλμαν από Κηφισιά (απέναντι από Ζηρίνειο) το πρωί του Σαββάτου, 8/6, στις 07:30. Το ίδιο πούλμαν στη συνέχεια, για να παραλάβει τους επιβάτες εκ Νοτίων προαστείων, θα περάσει από Παπάγου (δημοτικός χώρος όπισθεν ΑΟΟΑ), απ' όπου προβλέπεται να αναχωρήσει περί τις 08:00.
Επομένως όλοι οι εκδρομείς παρακαλούνται να ευρίσκονται στα σημεία αναχωρήσεως του πούλμαν, ~15 λεπτά πριν την καθορισμένη ώρα αναχωρήσεώς του.

Για οποιαδήποτε τυχόν νεώτερη ενημέρωση, παρακολουθείτε τακτικά την παρούσα στήλη.


   #1 Η αρχική, ηλεκτρονική ανακοίνωση της εκδρομής (από 21 Μαρτίου 2019):
Η ανακοίνωση αυτή έχει αποσταλεί και ηλεκτρονικά στα μέλη μας

Αριθμός Πρωτοκόλλου : 17 /2019 Αθήνα, 21 Μαρτίου 2019
ΠΡΟΣ    : Τα μέλη του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ.
ΘΕΜΑ    : Τετραήμερη εκδρομή 8-11 Ιουνίου 2019, στη Μακεδονία


Αγαπητοί Συνάδελφοι, To Δ.Σ. του ΣΑ/Σ.Ν.Δ. έχει την ευχαρίστηση να σας γνωρίσει ότι διοργανώνει καλοκαιρινή εκδρομή με πούλμαν το τετραήμερο 8 - 11 Ιουνίου 2019, στη Μακεδονία, με επί μέρους επισκέψεις σε Καβάλα, Δράμα, Νέστο, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Βόλο. Η παραμονή μας θα είναι στο ξενοδοχείο 5* Lucy Hotel της Καβάλας (δύο διανυκτερεύσεις με ημιδιατροφή) και στο ξενοδοχείο 3* Astoria Hotel της Θεσσαλονίκης (μία διανυκτέρευση με πρωινό).

Το γενικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 08/06: Αθήνα - Κατερίνη - Καβάλα
Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί για την Καβάλα, με ενδιάμεση στάση για να απολαύσουμε τον πρωινό μας καφέ. Επόμενη στάση η παραλία Κατερίνης, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μεσημεριανό φαγητό. Στη συνέχεια αναχώρηση για Καβάλα. Άφιξη στο ξενοδοχείο Lucy Hotel. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κυριακή 09/06: Δράμα - Τραινάκι Νέστου - Ξάνθη (παλιά πόλη) - Καβάλα
Μετά το πρωινό αναχώρηση για το σιδηροδρομικό σταθμό στη Δράμα. Εκεί θα επιβιβαστούμε στο τραίνο της κοιλάδας Νέστου. Πυκνή βλάστηση, ζαρκάδια και πουλιά συνθέτουν το τοπίο που θα απολαύσουμε. Η διαδρομή αυτή που πραγματοποιεί το τραίνο είναι μια μοναδική εμπειρία που κανένα άλλο μεταφορικό μέσο δε μπορεί να προσφέρει. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης. Η Παλιά Πόλη είναι ένας τόπος μοναδικός και πολύτιμο πολιτιστικό κεφάλαιο για τη σημερινή πόλη, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Θράκης. Στην Παλιά Πόλη υπάρχουν 1.200 χαρακτηρισμένα διατηρητέα κτίσματα. Εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για το μεσημεριανό φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Δευτέρα 10/06: Καβάλα - Αμφίπολη - Θεσσαλονίκη
Αναχώρηση μετά το πρωινό για Θεσσαλονίκη, με ενδιάμεση στάση στο λιοντάρι της Αμφίπολης. Η Θεσσαλονίκη είναι ένας πολύ φιλικός και συναρπαστικός προορισμός. Πολλοί συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με τον Μέγα Αλέξανδρο, άλλοι την αποκαλούν αρχόντισσα του Βορρά. Εμείς την αγαπάμε για τη ζωντάνια της και τις αστικές της εικόνες και λατρεύουμε την παραλία της - το μεγαλύτερο μπαλκόνι προς τον Όλυμπο! Θα έχουμε ξενάγηση στην πόλη και χρόνο για μεσημεριανό φαγητό. Άφιξη στο ξενοδοχείο Astoria Hotel και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βράδυ θα έχουμε έξοδο και δείπνο στα φημισμένα Λαδάδικα. Μια όμορφη ιστορική περιοχή, ειδικά διαμορφωμένη μόνο για πεζούς, η οποία αποτελεί αγαπημένο προορισμό. Η ονομασία "Λαδάδικα" προέρχεται από τα μαγαζιά που υπήρχαν στην περιοχή πολύ παλιότερα και πουλούσαν τρόφιμα, λάδι, και διάφορα προϊόντα λαδιού. Η όλη περιοχή χρησιμοποιείτο σαν κεντρική αγορά και παζάρι κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής κυριαρχίας αλλά και νωρίτερα. Στη συνέχεια, επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Τρίτη 11/06: Θεσσαλονίκη - Βόλος - Αθήνα
Μετά το πρωινό αναχώρηση από το ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ώστε να κάνουμε τα ψώνια μας. Η πόλη κρύβει μέσα της χίλιες εικόνες, μυρωδιές, γεύσεις, ήχους... Ρωμαϊκά, βυζαντινά, οθωμανικά και σύγχρονα μνημεία-σύμβολα μαρτυρούν το DNA μιας πολυπολιτισμικής κοινωνίας. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα φημισμένα τρίγωνα. Παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής, θα έχουμε στάση και ελεύθερο χρόνο για μεσημεριανό φαγητό στα τσιπουράδικα του Βόλου. Συνεχίζουμε το ταξίδι της επιστροφής με ενδιάμεση στάση. Άφιξη αργά το βράδυ με τις καλύτερες εντυπώσεις.

   Επί μέρους λεπτομέρειες και τυχόν αλλαγές θα αναρτώνται εφ' όσον προκύπτουν, στη στήλη "Ανακοινώσεων" της ιστοσελίδας του Συνδέσμου.

   Η τιμή συμμετοχής κατά άτομο, με ημιδιατροφή, είναι 220€ σε δίκλινο δωμάτιο ή 290€ σε μονόκλινο δωμάτιο.

   Στα μέλη του Συνδέσμου που είναι οικονομικώς τακτοποιημένα, θα προσφερθεί και αυτή τη φορά bonus (έκπτωση) 50€, η οποία θα τους επιστραφεί την ημέρα της εκδρομής.

   Στις παραπάνω τιμές συμμετοχής, που ισχύουν εφ' όσον η συμμετοχή δεν θα είναι μικρότερη των 40 ατόμων,
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Η μεταφορά των εκδρομέων με πολυτελές ιδιόκτητο κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Καβάλα, στο ξενοδοχείο Lucy Hotel με ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο).
 • Μία (1) διανυκτέρευση στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο Astoria Hotel με πρωινό.
 • Δείπνο στη Θεσσαλονίκη (Λαδάδικα) με ζωντανή μουσική.
 • Πιστοποιημένος ξεναγός την 2η και 3η ημέρα προγράμματος.
 • Εισιτήριο τραίνου για τη διαδρομή Δράμα - Ξάνθη.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α. 24%
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης) 4,00€ & 1,50€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται στο εκάστοτε ξενοδοχείο από τους συμμετέχοντες.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
 • Ό,τι τυχόν αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
   Μετά τα παραπάνω και δεδομένου ότι ο αριθμός των διατεθέντων δωματίων είναι αυτή τη φορά σχετικά μειωμένος, πράγμα που επιβάλλει τήρηση σειράς προτεραιότητας, παρακαλούμε για την έγκαιρη δήλωση συμμετοχής, το αργότερο μέχρι και τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2019, είτε με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση ananast@gmail.com, είτε τηλεφωνικά σε οποιοδήποτε από τα μέλη του Δ.Σ.

   Τα χρήματα θα πρέπει να έχουν κατατεθεί μέχρι την ίδια ως άνω ημερομηνία (27/5) στο λογαριασμό του Συνδέσμου (όπου εμφανίζεται το όνομα του Ταμία μας, Αποστόλου Δαγκωνάκη) και έχει στοιχεία:
ALPHA BANK #101-00-23102-20923 (IBAN GR74 0140 1010 1010 0231 0220 923)
Προσέξτε να αναγράψετε στο καταθετήριο, οπωσδήποτε, το "Επώνυμό σας + Εκδρομή Μακεδονίας".

   Παρακαλούμε επίσης όσους καταθέτουν τα χρήματα ηλεκτρονικά μέσω άλλης τράπεζας (e-banking) να προσθέτουν στην κατάθεσή τους και την τραπεζική προμήθεια (+3€) ώστε να μην επιβαρύνεται με αυτήν ο Σύνδεσμος.

   Επειδή τα ξενοδοχεία απαιτούν εξόφληση το αργότερο μία εβδομάδα πριν, ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι σε περίπτωση τυχόν ακύρωσης της συμμετοχής τους μετά την ημερομηνία αυτή, τα καταβληθέντα στο ξενοδοχείο χρήματα δεν επιστρέφονται.

   Επίσης, για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή βάσει των διατεθέντων δωματίων, η διαμονή σε μονόκλινο θα περιορισθεί στο ελάχιστο (δηλαδή θα προτιμώνται τα δίκλινα έναντι των μονόκλινων).

   Στην εκδρομή μπορούν να προσκληθούν και να συμμετάσχουν και συνάδελφοι μη εγγεγραμμένοι στο ΣΑ/ΣΝΔ, τέκνα και φιλικά ζεύγη των μελών, κατ' αρχήν μέχρι 2 άτομα ανά μέλος. Και στην περίπτωση αυτή θα τηρηθεί η σειρά προτεραιότητας, ανάλογα με το χρόνο της δηλώσεως συμμετοχής και της καταθέσεως των χρημάτων εκάστου. Αλλά εάν υπάρξει περίπτωση υπερβάσεως του μεγίστου αριθμού συμμετοχών (~46 άτομα) προηγούνται πάντα τα μέλη έναντι των προσκεκλημένων.

   Τέλος, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η παρούσα ανακοίνωση δεν θα κυκλοφορήσει ταχυδρομικώς. Οι αποδέκτες της μέσω e-mail ή από την ιστοσελίδα παρακαλούνται να ενημερώσουν όποιους συναδέλφους γνωρίζουν για τις λεπτομέρειες και τις ημερομηνίες, ώστε να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή.
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Το Διοικητικό Συμβούλιο

   Μεσημεριανή συνεστίαση στο Ν.Ο.Ε. το Σάββατο 11 Μαΐου 2019


Ακολουθεί κατωτέρω η από 21 Μαρτίου 2019 επίσημη ηλεκτρονική ανακοίνωση της εκδηλώσεως,
η οποία έχει ήδη προωθηθεί και με απ' ευθείας e-mail προς ενημέρωση των μελών μας:


Αριθμός Πρωτοκόλλου : 16 /2019 Αθήνα, 21 Μαρτίου 2019

ΠΡΟΣ    : Τα μέλη του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ.
ΘΕΜΑ    : Συνεστίαση στο Ν.Ο.Ε. το Σάββατο 11 Μαΐου 2019


Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Το Δ.Σ. του Σ.Α./Σ.Ν.Δ. έχει την ευχαρίστηση να σας γνωρίσει ότι διοργανώνει συνεστίαση, το Σάββατο 11 Μαΐου 2019, και ώρα 13:00 στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος και σας προσκαλεί να έλθετε με τους συναδέλφους και φίλους σας.

Θα είναι άλλη μία ευχάριστη συναδελφική συνάντηση με γεύμα. Θα ξαναβρεθούμε, και θα συζητήσουμε για ό,τι όμορφο μας ενδιαφέρει και μας αφορά, με προτεραιότητα στις προσεχείς εκδηλώσεις του Συνδέσμου και την καλοκαιρινή εκδρομή μας στη Μακεδονία.

Οι προδιαγραφές και αυτή τη φορά είναι ίδιες: Μεσημεριανή συνάντηση και ελαφρύ γεύμα στην ηλιόλουστη Αίθουσα "Ανέμων" του Ναυτικού Ομίλου, με τη μοναδική θέα στο Σαρωνικό και με συνοδεία μουσικής πιάνου. Προσπαθούμε να εμπλουτίσουμε το μενού σε σχέση με τα προηγούμενα, αλλά και να κρατήσουμε την ποιότητα σε συνδυασμό με τη χαμηλή τιμή, που και αυτή τη φορά θα είναι 28€ ανά άτομο, συμπεριλαμβανομένων κρασιού, μπύρας και αναψυκτικών.
[Η πληρωμή ως γνωστόν γίνεται επί τόπου, απ' ευθείας στο προσωπικό του Ν.Ο.Ε.]

Η δυναμικότητα της αίθουσας των "Ανέμων" είναι περίπου 160 άτομα και, αν χρειαστούμε και τη δεύτερη αίθουσα (των "Ναυμαχιών"), όπως κατ' επανάληψη έχουμε κάνει, θα πρέπει να τη ζητήσουμε εγκαίρως από τον Όμιλο. Επειδή τα διαθέσιμα Σαββατοκύριακα του Μαΐου είναι περιορισμένα (λόγω και των εκλογών) και υπάρχει μεγάλη ζήτηση, παρακαλούμε για την δήλωση επιθυμίας συμμετοχής σας και αριθμό ατόμων που θα σας συνοδεύουν, το συντομότερο και οπωσδήποτε προ της Μ. Δευτέρας 22ας Απριλίου, είτε απ' ευθείας στα μέλη του Δ.Σ. του ΣΑ/ΣΝΔ, στα γνωστά σας και αναγραφόμενα και στη στήλη "Επικοινωνίας" της ιστοσελίδας τηλέφωνά τους, είτε με e-mail στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:
 • του Αντιπροέδρου, Υποναυάρχου Αντωνίου Αναστασάκη, ananast@gmail.com,
 • του Εφόρου Δημ. Σχέσεων, Αντιναυάρχου Ανδρέα Ξενάκη, andreas.xenakis@hotmail.com
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας υποβολής δηλώσεων. Παρακαλούμε να μνημονεύετε εξ αρχής αν θα θέλατε να φέρετε και πολίτες φίλους σας, την οριστική όμως απάντηση γι' αυτούς θα τη λάβετε μετά την παραπάνω ημερομηνία της 22ας Απριλίου, εφ' όσον έως τότε θα υπάρξουν κενές θέσεις, οι οποίες θα διατεθούν επίσης κατά σειρά προτεραιότητας αιτήματος.

Θα θέλαμε ακόμη να σας ενημερώσουμε για τα εξής:
 • Όλες οι ανακοινώσεις του Συνδέσμου γίνονται μόνον ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του ή/και με e-mail.
 • Η παρούσα και οι οποιεσδήποτε τυχόν νεώτερες πληροφορίες για την εκδήλωση, θα αναρτώνται προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερομένου, στη στήλη "Ανακοινώσεων" της ιστοσελίδας του Συνδέσμου (www.sa-snd.gr).
Τα μέλη μας παρακαλούνται να ενημερώσουν όποιους συναδέλφους γνωρίζουν που δεν διαθέτουν e-mail ή πρόσβαση στο διαδίκτυο, για την προθεσμία, ώστε να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Το Δ.Σ.

   Η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ. έτους 2019


  Η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου μας φέτος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Απριλίου 2019, στις εγκαταστάσεις του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών.

  Η επίσημη ανακοίνωση του Δ.Σ. όπου καθορίζονται οι λεπτομέρειες, παρατίθεται στη συνέχεια, ενώ το ίδιο κείμενο έχει ήδη αποσταλεί ηλεκτρονικά προς τα μέλη που μας έχουν γνωρίσει το e-mail τους.

[Με την ευκαιρία αυτή και με αφορμή ερωτήματα μελών γιατί δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως για προηγούμενες εκδηλώσεις μας, παρακαλούμε για άλλη μια φορά όλους τους συναδέλφους που διαθέτουν (οι ίδιοι ή συνοικούντα μέλη της οικογενείας τους) e-mail, να μας το γνωρίσουν, προκειμένου λαμβάνουν απ' ευθείας τις ανακοινώσεις του Συνδέσμου για θέματα που τους αφορούν.]

Αριθμός Πρωτοκόλλου : 15/2019 Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου 2019


   ΠΡΟΣ : Τα Μέλη του Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολής Ναυτικών Δοκίμων
   ΘΕΜΑ : Σύγκληση Ετησίας Τακτικής Γενικής Συνελεύσεως, έτους 2019.

   Κατόπιν αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.), η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.) του Συνδέσμου μας θα λάβει χώρα το Σάββατο 06 Απριλίου 2019 και ώρα 10:30, στο Πολεμικό Μουσείο, οδός Ριζάρη 2, Αθήνα, στη μικρή αίθουσα.

   Κατά τη Γ.Σ. θα συζητηθούν τα θέματα της ημερησίας διατάξεως, τα οποία καθορίζονται στην Πρόσκληση των μελών του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ. σε Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση που επισυνάπτεται, και θα γίνει εκτενής ενημέρωση των μελών μας επί των τρεχόντων οικονομικών και λοιπών θεμάτων που τα αφορούν, από τον πρόεδρο της ΕΑΑΝ.

   Προκειμένου αποφευχθούν οι επιπτώσεις και δεσμεύσεις τις οποίες συνεπάγεται η επανάληψη της Γ.Σ. σε μία εβδομάδα σε περίπτωση μη απαρτίας, θα θεωρηθεί ότι η πρώτη ημερομηνία συγκλήσεως της Γ.Σ. είναι το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019.

   Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα συμμετοχής μετά ψήφου στη Γ.Σ. έχουν μόνο τα ταμειακώς εν τάξει μέλη. Παρακαλούμε τα μέλη να τακτοποιήσουν την ετήσια εισφορά τους για το 2019 η οποία, με απόφαση του Δ.Σ., έχει καθοριστεί στα 20€. Η πληρωμή θα πρέπει να γίνει μέχρι την ημερομηνία συγκλήσεως της Γ.Σ. ή έστω και κατά την προσέλευση σ' αυτήν.

   Υπενθυμίζεται επίσης ότι προς διευκόλυνση των μελών στην καταβολή των εισφορών τους, υπάρχει από τον Απρίλιο του 2012 ο λογαριασμός του Συνδέσμου στην Alpha Bank, στο όνομα του Ταμία μας, Αντιναυάρχου (ε.α.) Αποστόλου Δαγκωνάκη Π.Ν., με αριθμό: 101-00-23102-20923 (ή IBAN #: GR74 0140 1010 1010 0231 0220 923 για e-banking). Επισημαίνεται δε ότι όπως ισχύει για οποιαδήποτε κατάθεση σε Τράπεζα, είτε αυτοπροσώπως είτε ηλεκτρονικά, θα πρέπει πάντα να σημειώνεται το ονοματεπώνυμο του καταθέτη και ο σκοπός της καταθέσεως, προς εύκολη αναγνώριση και αποφυγή εμπλοκών.

Ο Γενικός Γραμματεύς Ο Πρόεδρος Δ.Σ.
Αντιναύαρχος (ε.α.) Δημ. Πλαμαντούρας Π.Ν. Αντιναύαρχος (ε.α.) Ξεν. Μαυρογιάννης Π.Ν.Σ.Σ.: Η παρούσα ανακοίνωση δεν θα κυκλοφορήσει ταχυδρομικώς. Παρακαλούνται τα μέλη μας να ενημερώσουν όποιους συναδέλφους γνωρίζουν για την ημερομηνία και το νέο χώρο της Γενικής Συνελεύσεως.Συνημμένα: Πρόσκληση των μελών του ΣΑ/ΣΝΔ σε Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση
Αριθμός Πρωτοκόλλου : 15/2019 [Συνημμένο] Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου 2019


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Των Μελών του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ. σε Ετήσια Τακτική
Γενική Συνέλευση


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Α./Σ.Ν.Δ. καλεί τα μέλη του Συνδέσμου σε Ετήσια, Τακτική Γενική Συνέλευση το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 και ώρα 10:30, στο Πολεμικό Μουσείο, οδός Ριζάρη 2, Αθήνα, στη μικρή αίθουσα, προκειμένου ληφθούν αποφάσεις επί των ακολούθων θεμάτων Ημερησίας Διατάξεως :
 • Εκλογή Προέδρου και Γραμματέως Γεν. Συνελεύσεως (φανερή ψηφοφορία).
 • Απολογισμός - Πεπραγμένα Διοικητικού Συμβουλίου, έτους 2018.
 • Βασικές Επιδιώξεις - Προβλεπόμενες Δραστηριότητες για το 2019.
 • Ανάγνωση Εκθέσεως Εξελεγκτικής Επιτροπής.
 • Απαλλαγή του Δ.Σ. από κάθε οικονομική και διαχειριστική ευθύνη για την περίοδο από 31/03/2018 μέχρι και την ημέρα της Γενικής Συνελεύσεως 2019.
 • Λήψη αποφάσεων επί προτάσεων που θα παρουσιάσει το Δ.Σ.
 • Ενημέρωση μελών επί τρεχόντων οικονομικών και λοιπών θεμάτων που τα αφορούν, από τον Πρόεδρο της Ε.Α.Α.Ν.
 • Διάφορες Ανακοινώσεις.
Η Γενική Συνέλευση ευρίσκεται σε απαρτία όταν παρίσταται το 1/3 των ταμειακώς εν τάξει μελών. Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γ.Σ. θα επαναληφθεί χωρίς άλλη ειδοποίηση, το Σάββατο 06 Απριλίου 2019, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο, θεωρείται δε ότι έχει απαρτία ανεξαρτήτως του αριθμού των παρόντων ταμειακώς εν τάξει μελών.


Ο Γενικός Γραμματεύς Ο Πρόεδρος Δ.Σ.
Αντιναύαρχος (ε.α.) Δημ. Πλαμαντούρας Π.Ν. Αντιναύαρχος (ε.α.) Ξεν. Μαυρογιάννης Π.Ν.
   Η Κοπή της Βασιλόπιτας του Συνδέσμου μας στις 19-1-2019, στη Σ.Ν.Δ.


Ο Αγιασμός για το Νέο Έτος και η κοπή της Βασιλόπιτας του ΣΑ/ΣΝΔ θα πραγματοποιηθεί και φέτος στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. H ημερομηνία καθορίστηκε για το Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 11:00 π.μ.
Εις την τελετή, εις την οποία δύνανται να συμμετάσχουν όλα τα μέλη μας (μετά συζύγων, τέκνων και συναδέλφων-μη μελών, εφ' όσον επιθυμούν), έχουν προσκληθεί να παραστούν οι:
Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης Π.Ν., Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, και
Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης Π.Ν., Αρχηγός ΓΕΝ.

Για την εκδήλωση, από το Δ.Σ. του Συνδέσμου έχει εκδοθεί η ακόλουθη ανακοίνωση/πρόσκληση (δεν θα αποσταλεί ταχυδρομικά):
Αριθμός Πρωτοκόλλου 01/2019 ------------------------------------------ Αθήνα, 08 Ιανουαρίου 2019


ΠΡΟΣ : Τα μέλη του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ.

ΘΕΜΑ : Κοπή Βασιλόπιτας του ΣΑ/ΣΝΔ για το 2019.


Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ. έχει την ευχαρίστηση να σας γνωρίσει ότι το Σάββατο, 19η Ιανουαρίου 2019 και ώρα 11:00, θα λάβει χώρα στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων ο καθιερωμένος Αγιασμός για το Νέον Έτος και η κοπή της Bασιλόπιτας του Συνδέσμου μας.

Εις την τελετή έχουν προσκληθεί να παραστούν οι Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης Π.Ν., Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, και Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης Π.Ν., Αρχηγός ΓΕΝ.

Οι επιθυμούντες να συμμετάσχουν παρακαλούνται να ενημερώσουν τηλεφωνικώς τα μέλη του Δ.Σ. ή με e-mail στην παρούσα ηλεκτρονική διεύθυνση, προ της Τετάρτης, 16/1, αναφέροντας και αριθμό/ονόματα ατόμων, προκειμένου ειδοποιηθεί εγκαίρως η Σ.Ν.Δ. για έκδοση αδειών εισόδου.

Ευχόμεθα σε όλα τα μέλη του Συνδέσμου και τις οικογένειές τους
ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟΝ ΕΤΟΣ 2019!

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
   Xριστουγεννιάτικη χοροεσπερίδα
με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 20 χρόνων από της ιδρύσεως του Σ.Α./Σ.Ν.Δ.
στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018


Από το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:


Αριθμός Πρωτοκόλλου: 23/2018 Αθήνα, 09 Νοεμβρίου 2018


ΠΡΟΣ : Τα μέλη του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ.
ΘΕΜΑ : Η Χριστουγεννιάτικη χοροεσπερίδα του ΣΑ/ΣΝΔ, στις 22 Δεκεμβρίου 2018


   Αγαπητοί Συνάδελφοι,

   Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ. έχει την ευχαρίστηση να σας γνωρίσει ότι το Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 21:00, διοργανώνει στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος (Ν.Ο.Ε.), Χριστουγεννιάτικη χοροεσπερίδα με μουσική από D.J. για τα μέλη μας και τους φίλους τους, επ' ευκαιρία και της συμπληρώσεως 20 ετών από της ιδρύσεως του Συνδέσμου.

    Η τιμή συμμετοχής ανά άτομο θα είναι 33€, συμπεριλαμβανομένων των ποτών.

    Παρακαλούμε για την έγκαιρη δήλωση συμμετοχής σας και αριθμό ατόμων, μέχρι τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, είτε απ' ευθείας στα μέλη του Δ.Σ. του ΣΑ/ΣΝΔ στα γνωστά σας και αναγραφόμενα και στη στήλη "Επικοινωνίας" της ιστοσελίδας τηλέφωνά τους, είτε με e-mail στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:
 • του Αντιπροέδρου, Υποναυάρχου Αντ. Αναστασάκη,   ananast@gmail.com
 • του Εφόρου Δημ. Σχέσεων, Αντιναυάρχου Αν. Ξενάκη, andreas.xenakis@hotmail.com
    Τα μέλη μπορούν να προσκαλέσουν και ιδιώτες, κατ' αρχήν μέχρι δύο άτομα ανά μέλος, όπως και Αξιωματικούς αποφοίτους της Σ.Ν.Δ., μη μέλη του Συνδέσμου, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των θέσεων.

    Θα θέλαμε ακόμη να σας ενημερώσουμε για τα εξής:
 • Οι ανακοινώσεις του Συνδέσμου δεν αποστέλλονται ταχυδρομικώς.
 • Η παρούσα και οι οποιεσδήποτε τυχόν νεώτερες πληροφορίες επί της εκδηλώσεως, θα αναρτώνται προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερομένου, στη στήλη "Ανακοινώσεων" της ιστοσελίδας του Συνδέσμου (www.sa-snd.gr).
    Τα μέλη μας παρακαλούνται να ενημερώσουν όποιους συναδέλφους γνωρίζουν που δεν διαθέτουν e-mail, για την εκδήλωση και τις λεπτομέρειές της, ώστε να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή.


Με φιλικούς χαιρετισμούς
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

   Τριήμερη φθινοπωρινή εκδρομή του ΣΑ/ΣΝΔ στη Μάνη, από 12-14 Οκτωβρίου 2018  ...Με click στα παρακάτω εικονίδια μπορείτε να δείτε τις προβλεπόμενες καιρικές συνθήκες στις περιοχές που θα επισκεφθούμε:
Ο καιρός σήμερα & πρόγνωση
των επόμενων 7 ημερών

για την περιοχή του ξενοδοχείου
στο Καραβοστάσι Οιτύλου
Ο καιρός σήμερα & πρόγνωση
των επόμενων 7 ημερών

για την περιοχή του
Όρμου Γερολιμένα
Ο καιρός σήμερα & πρόγνωση
των επόμενων 7 ημερών

για την περιοχή του
Μυστρά

  ...Click στο όνομα: 'Porto Vitilo Luxury Boutique Hotel' για μετάβαση στo site του ξενοδοχείου μας στο Καραβοστάσι Οιτύλου.

  ...Click στο παρακάτω εικονίδιο για να δείτε (σε μεγέθυνση) στον οδικό χάρτη τις διαδρομές μας προς τις τοποθεσίες που θα επισκεφθούμε: μέσω Ισθμού προς Γύθειο, Καραβοστάσι Οιτύλου (ξενοδοχείο), Αρεόπολη, Σπήλαια Διρού, Γερολιμένα, Μυστρά, Τρίπολη και επιστροφή.

Όπως κάνουμε συνήθως, σ' αυτήν εδώ τη θέση προστίθενται, όποτε υπάρχουν, οι νεώτερες ενημερώσεις και πληροφορίες για τις εκδηλώσεις μας, τοποθετημένες κατά αντίστροφη χρονολογική σειρά (στο τέλος η αρχική και από πάνω προστίθενται οι νεώτερες).
Η αρχική ανακοίνωση και οι μέχρι σήμερα συμπληρωματικές παρατηρήσεις/ενημερώσεις για την εκδρομή μας προς Μάνη, από 12-14 Οκτωβρίου 2018, είναι οι ακόλουθες:   #2 Ενημέρωση (από 09/10/2018): Οι επισκέψεις σε Σπήλαια Διρού και αρχαιολογικό χώρο Μυστρά

Όπως μας ενημέρωσε το ταξιδιωτικό γραφείο D.G.W. Travel "Timothy's Family", οι τιμές εισιτηρίων για συμμετοχή στις προαιρετικές αυτές επισκέψεις είναι:
- για τα σπήλαια του Διρού, 8€ το μειωμένο, ή 13€ το κανονικό, και
- για τον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά, 6€ το μειωμένο, ή 12€ το κανονικό.
Μειωμένο εισιτήριο δικαιούνται άτομα άνω των 65 ετών (με την επίδειξη ΑΔΤ) ή Group πλέον των δεκατεσσάρων (14) ατόμων, μόνο κατά τη χαμηλή και μεσαία περίοδο(από 1/1 έως 14/6 & από 15/9 έως 31/12.


   #1 Η αρχική, ηλεκτρονική ανακοίνωση της εκδρομής (από 20 Σεπτεμβρίου 2018):

Η ανακοίνωση αυτή έχει αποσταλεί και ηλεκτρονικά στα μέλη μας

Αριθμός Πρωτοκόλλου : 21 /2018 Αθήνα, 20 Σεπτεμβρίου 2018
ΠΡΟΣ    : Τα μέλη του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ.
ΘΕΜΑ    : Τριήμερη φθινοπωρινή εκδρομή 12-14 Οκτωβρίου 2018 στη Μάνη


Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Το Δ.Σ. του ΣΑ/ΣΝΔ έχει την ευχαρίστηση να σας γνωρίσει ότι διοργανώνει φθινοπωρινή εκδρομή με πούλμαν για τη Μάνη, το τριήμερο 12 με 14 Οκτωβρίου 2018, με δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο "Porto Vitilo Luxury Boutique Hotel", (http://www.portovitilo.gr/), στο Οίτυλο Λακωνίας.
Συγκεκριμένα, θα επισκεφθούμε, το Γύθειο, το Οίτυλο, το Σπήλαιο Διρού, την Αρεόπολη, το Γερολιμένα και το Μυστρά.

Το γενικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

1η ημέρα, ΠΑ 12 Οκτωβρίου: Αθήνα - Γύθειο - Οίτυλο
   Αναχώρηση 08:00 από Κηφισιά (έναντι Ζηρινείου) και 08:30 από Παπάγου (περιοχή ΑΟΟΑ), και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ, μέσω Εθνικής οδού Κορίνθου - Τρίπολης - Σπάρτης φθάνουμε στο Γύθειο, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και μια βόλτα στην παραλία της όμορφης πόλης. Μετά το γεύμα θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας στο γραφικό Οίτυλο. Χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα, ΣΑ 13 Οκτωβρίου: Οίτυλο-Σπήλαιο Διρού-Αρεόπολη-Γερολιμένας
   Αναχώρηση μετά το πρωινό για το Σπήλαιο Διρού. Θεωρείται το ωραιότερο λιμναίο σπήλαιο στον κόσμο. Χρόνος ελεύθερος για να επισκεφτούν οι επιθυμούντες το Σπήλαιο. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Γερολιμένα, εφ' όσον ο χρόνος και οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, αλλιώς στάση στην Αρεόπολη, για να γνωρίσουμε την πόλη, αλλά και για το μεσημεριανό μας φαγητό. Στη συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για το Οίτυλο. Δείπνο με μουσική βραδιά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα, ΚΥ 14 Οκτωβρίου: Οίτυλο - Μυστράς - Αθήνα
   Μετά το πρωινό, επιβίβαση με τις αποσκευές μας στο πούλμαν και αναχώρηση για το Μυστρά. Θα επισκεφθούμε και ξεναγηθούμε στη Βυζαντινή πολιτεία, ένα υπαίθριο μουσείο, αδιάψευστη μαρτυρία μιας λαμπρής εποχής. Κάτω από το κάστρο παλάτια και εκκλησίες, οχυρώσεις και πύλες, αρχοντικά και σπίτια, δρόμοι και κρήνες, καταγράφουν την ανεπανάληπτη ιστορική διαδρομή της έδρας του Δεσποτάτου του Μορέως. Καύχημα της Βυζαντινής κληρονομιάς του Μυστρά οι εκκλησίες με την αρχιτεκτονική και τις τοιχογραφίες τους. Ξεχωρίζουν ο Άγιος Δημήτριος, η Μητρόπολη, το Βυζαντινό Μουσείο του Μυστρά, η Ευαγγελίστρια, οι Άγιοι Θεόδωροι, η Παναγία Οδηγήτρια, η Παντάνασσα και η Αγία Σοφία.
   Αναχώρηση για την Τρίπολη, όπου θα έχουμε χρόνο για μεσημεριανό φαγητό. Μετά το γεύμα παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής, με τις απαραίτητες στάσεις.
Άφιξη Αθήνα αργά το απόγευμα με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Επί μέρους λεπτομέρειες και τυχόν αλλαγές θα αναρτώνται καθώς θα προκύπτουν, στην παρούσα στήλη "Ανακοινώσεων" της ιστοσελίδας του Συνδέσμου.

   Τιμή συμμετοχής κατά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 160€ (δηλ. 320€ το ζεύγος).
   Τιμή συμμετοχής σε μονόκλινο δωμάτιο: 200€.
   Για τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη του Συνδέσμου θα ισχύσει αυτή τη φορά έκπτωση 60€ (δηλ. το ζεύγος θα πληρώσει 260€ σε δίκλινο ή το άτομο 140€ σε μονόκλινο).

Στις παραπάνω τιμές ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Η μεταφορά των εκδρομέων με πολυτελή ιδιόκτητα κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Porto Vitilo 3* στο Οίτυλο, με ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο καθημερινά).
 • Τοπικός ξεναγός για την επίσκεψη στο Μυστρά.
 • DJ για τη μουσική βραδιά.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α.
Στις τιμές ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης) 1,50€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση (δηλ. 3€ συνολικά ανά δωμάτιο) που καταβάλλονται στο ξενοδοχείο από τους συμμετέχοντες.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, Σπήλαιο Διρού.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

   Λόγω μικρών χρονικών περιθωρίων και περιορισμένης διαθεσιμότητας κλινών, παρακαλούμε για την έγκαιρη δήλωση συμμετοχής, το αργότερο μέχρι και την Δευτέρα, 1η Οκτωβρίου 2018, είτε με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση ananast@gmail.com, είτε τηλεφωνικά σε οποιοδήποτε από τα μέλη του Δ.Σ.
   Τα χρήματα θα πρέπει να έχουν κατατεθεί μέχρι την ίδια ως άνω ημερομηνία (1/10) στο λογαριασμό του Συνδέσμου που έχει στοιχεία:

ALPHA BANK #101-00-23102-20923 (IBAN GR74 0140 1010 1010 0231 0220 923)
(εμφανίζεται το όνομα του Ταμία μας, Αποστόλου Δαγκωνάκη).

Παρακαλούμε να αναγράφεται στο καταθετήριο ως αιτιολογία, οπωσδήποτε το "Επώνυμό σας + Εκδρομή Μάνης".
ΠΡΟΣΟΧΗ: Όσοι καταθέτουν χρήματα ηλεκτρονικά (e-banking) από άλλη τράπεζα θα πρέπει να προσθέτουν την τραπεζική προμήθεια (+3€) ώστε να μην επιβαρύνεται με αυτήν ο Σύνδεσμος.

   Επειδή το ξενοδοχείο απαιτεί εξόφληση το αργότερο μία εβδομάδα πριν, ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι σε περίπτωση τυχόν ακύρωσης της συμμετοχής τους μετά την ημερομηνία αυτή, τα καταβληθέντα στο ξενοδοχείο χρήματα δεν επιστρέφονται.

   Επίσης, για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή βάσει των διατεθέντων δωματίων, η διαμονή σε μονόκλινο θα περιορισθεί στο ελάχιστο (δηλαδή θα προτιμώνται τα δίκλινα έναντι των μονόκλινων).

   Στην εκδρομή μπορούν να προσκληθούν και να συμμετάσχουν και συνάδελφοι μη εγγεγραμμένοι στο ΣΑ/ΣΝΔ, τέκνα και φιλικά ζεύγη των μελών, κατ' αρχήν μέχρι 2 άτομα ανά μέλος. Και στην περίπτωση αυτή θα τηρηθεί η σειρά προτεραιότητας, ανάλογα με το χρόνο της δηλώσεως συμμετοχής και της καταθέσεως των χρημάτων εκάστου. Αλλά εάν υπάρξει περίπτωση υπερβάσεως του μεγίστου αριθμού συμμετοχών (~46 άτομα) προηγούνται πάντα τα μέλη έναντι των προσκεκλημένων.

   Τέλος, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η παρούσα ανακοίνωση δεν θα κυκλοφορήσει ταχυδρομικώς. Οι αποδέκτες της μέσω e-mail ή από την ιστοσελίδα παρακαλούνται να ενημερώσουν όποιους συναδέλφους γνωρίζουν για τις λεπτομέρειες και ημερομηνίες, ώστε να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Υποναύαρχος Π.Ν. (ε.α.)
Αντώνιος Αναστασάκης

Αντιπρόεδρος ΣΑ/ΣΝΔ

   Ματαίωση Πασχαλινής εκδρομής του ΣΑ/ΣΝΔ 5-9 Απριλίου στην Αχαράβη ΚΕΡΚΥΡΑΣ
[έκτακτη ειδοποίηση από 2 Μαρτίου 2018]
   Έκτακτη ανακοίνωση ματαιώσεως της εκδρομής στην Αχαράβη Κέκυρας (2-3-2018):

Αγαπητοί συνάδελφοι, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι αυτή δεν θα πραγματοποιηθεί, κατόπιν της ειδοποιήσεως που λάβαμε σήμερα, 2 Μαρτίου, από τον μάνατζερ του ξενοδοχείου Gelina Village στην Αχαράβη της Κέρκυρας ότι, για δικούς τους λόγους, δεν θα μπορέσουν να ανοίξουν την περίοδο του Πάσχα.
Λυπούμεθα γι' αυτή την εξέλιξη και την ένεκα αυτής αναγκαστική τροποποίηση του προγραμματισμού σας.
Η ανακοίνωση αυτή έχει αποσταλεί και ηλεκτρονικώς στους ενδιαφερομένους.   Κατωτέρω η ηλεκτρονική ανακοίνωση της εκδρομής (από 28 Φεβρουαρίου 2018):

Η ανακοίνωση αυτή έχει αποσταλεί και ηλεκτρονικώς στα μέλη

Αριθμός Πρωτοκόλλου : 15 /2018 Αθήνα, 28 Φεβρουαρίου 2018
ΠΡΟΣ    : Τα μέλη του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ.
ΘΕΜΑ    : Πενθήμερη Πασχαλινή εκδρομή 5-9 Απριλίου 2018 στην ΚΕΡΚΥΡΑ


Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Το Δ.Σ. του ΣΑ/Σ.Ν.Δ. έχει την ευχαρίστηση να σας γνωρίσει ότι οριστικοποιήθηκε η Πασχαλινή εκδρομή που διοργανώνει με πούλμαν για Κέρκυρα, το πενθήμερο Μ.Πέμπτη-Δευτέρα Πάσχα, 5-9 Απριλίου 2018, με τέσσερις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Gelina Village Resort And Spa (5*) στην Αχαράβη Κερκύρας.

(http://www.hotelscombined.com/Hotel/Gelina_Village_Resort_Spa.htm)


Το γενικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

Μ. Πέμπτη, 5 Απριλίου :
Αναχώρηση 08:00 από Κηφισιά (έναντι Ζηρινείου) και 08:30 από Παπάγου (περιοχή ΑΟΟΑ), για Ρίο - Ηγουμενίτσα μέσω της νέας ΙΩΝΙΑΣ οδού. Στάσεις για καφέ ή/και γεύμα κατά τη διαδρομή. Επιβίβαση σε Ferry boat από Ηγουμενίτσα για Κέρκυρα και αναχώρηση για περιοχή Αχαράβης στα βόρεια του νησιού. Εκτιμώμενη άφιξη στο ξενοδοχειακό συγκρότημα "Gelina Village Resort And Spa" αργά το απόγευμα. Τακτοποίηση και δείπνο στο ξενοδοχείο. Για τους επιθυμούντες, μεταφορά στην εκκλησία για την παρακολούθηση της Λειτουργίας της Αποκαθήλωσης Του Κυρίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Μ. Παρασκευή, 6 Απριλίου :
Μετάβαση με το πούλμαν στην πόλη της Κέρκυρας, για να παρακολουθήσουν οι εκδρομείς τα θρησκευτικά και λοιπά έθιμα του νησιού. Λεπτομέρειες θα καθοριστούν επί τόπου από τον επί κεφαλής.

Μ. Σάββατο, 7 Απριλίου :
Μετάβαση με το πούλμαν στην πόλη της Κέρκυρας, για να παρακολουθήσουν οι εκδρομείς τα θρησκευτικά και λοιπά έθιμα του νησιού. Λεπτομέρειες θα καθοριστούν επί τόπου από τον επί κεφαλής. Την τελετή της Αναστάσεως θα παρακολουθήσουμε στην Κασσιώπη (10' με το πούλμαν από Αχαράβη).

Κυριακή του Πάσχα, 8 Απριλίου :
Ακολουθούμε το εορταστικό πρόγραμμα του ξενοδοχείου, όπου προσφέρεται πλούσιο πασχαλινό γεύμα με οβελία και με ζωντανή μουσική. Δεν προβλέπεται μετάβαση στην πόλη της Κέρκυρας.

Δευτέρα του Πάσχα, 9 Απριλίου :
Αναχώρηση μετά το πρωινό για το λιμάνι της Κέρκυρας. Επιβίβαση στο Ferry boat. Άφιξη Ηγουμενίτσα. Επιστροφή μέσω Πρέβεζας - Ακτίου - Βόνιτσας - Αμφιλοχίας, με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και καφέ. Αναμένεται άφιξη στην Αθήνα βραδινές ώρες.

Λεπτομερέστερο πρόγραμμα με τυχόν αλλαγές θα διανεμηθεί στο πούλμαν με την αναχώρηση, θα ενημερώνονται δε καθημερινά οι εκδρομείς για το πρόγραμμα της ημέρας.

Επειδή η εκδρομή είναι συνδυασμός της προσφοράς του ξενοδοχείου και της μετακίνησης με το ταξιδιωτικό γραφείο, η συνολική τιμή συμμετοχής ανά άτομο ή οικογένεια μπορεί να υπολογισθεί ως εξής:

 • Για το ξενοδοχείο οι τιμές είναι 3x35=105€ κατά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο (δηλ. 210€ το ζεύγος) και 3x52=156€ το άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο. Η τιμή για 2 ενήλικες με 2 παιδιά (σε σουίτα με 2 κρεβατοκάμαρες) είναι 3x100=300€ και για τις τέσσερις διανυκτερεύσεις. [Ειδικά για τα μέλη του Συνδέσμου με τους φίλους τους, η τέταρτη διανυκτέρευση προσφέρεται σε όλους δωρεάν].

 • Η τιμή για το πούλμαν, που επιμερίζεται στους επιβάτες, ανέρχεται σε 100€ ανά επιβάτη. Εάν όμως ο αριθμός των επιβαινόντων είναι μικρότερος των 25 ατόμων, θα υπάρξει μικρή προσαύξηση ανά άτομο.

 • Στις παραπάνω τιμές περιλαμβάνονται:
  • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα "Gelina Village Resort And Spa".

  • Τρία γεύματα ημερησίως στο ξενοδοχείο (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) με δωρεάν κρασί/ μπύρα/ αναψυκτικά.

  • Όλες οι μεταφορές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Φ.Π.Α. και Διόδια.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Δεν περιλαμβάνονται τα ατομικά εισιτήρια Ferry-boat Ηγουμενίτσας-Κέρκυρας και της επιστροφής (τιμή κανονικού εισιτηρίου επιβάτη, μετ' επιστροφής για την περίοδο του Πάσχα είναι 22€)


Λόγω των μικρών χρονικών περιθωρίων, παρακαλούμε για την έγκαιρη κατάθεση των χρημάτων μέχρι την Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018, στο λογαριασμό του Συνδέσμου:

ALPHA BANK #101-00-23102-20923 (IBAN GR74 0140 1010 1010 0231 0220 923)
(εμφανίζεται το όνομα του Ταμία μας, Αποστόλου Δαγκωνάκη),
αναγράφοντας στο καταθετήριο, οπωσδήποτε, "Επώνυμό σας + Εκδρομή Κέρκυρας".

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι καταθέτοντες χρήματα ηλεκτρονικά (e-banking) από άλλη τράπεζα θα πρέπει να προσθέτουν την τραπεζική προμήθεια (3€) ώστε να μην επιβαρύνεται με αυτήν ο Σύνδεσμος.

Πρέπει να ληφθούν ακόμα υπόψη ότι:

 • Η ανακοίνωση δεν θα κυκλοφορήσει ταχυδρομικώς.
 • Η παρούσα και οι οποιεσδήποτε τυχόν νεώτερες πληροφορίες επί της εκδρομής, θα αναρτώνται προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερομένου και στη στήλη Ανακοινώσεων της ιστοσελίδας του Συνδέσμου.
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Υποναύαρχος Π.Ν. (ε.α.)
Αντώνιος Αναστασάκης

Αντιπρόεδρος ΣΑ/ΣΝΔ

   Aνακοίνωση για την ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου μας, μετά Αρχαιρεσιών, στις 31/3/2018.


  Η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου μας φέτος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Μαρτίου 2018.

  Την ίδια ημερομηνία και λόγω συμπληρώσεως από το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο, της προβλεπόμενης τριετούς θητείας, θα πραγματοποιηθούν κατά το ισχύον Καταστατικό οι Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του επομένου Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου μας.

  Ήδη συντάχθηκε η ανακοίνωση του Δ.Σ. με την πρόσκληση και τα υποδείγματα δηλώσεων υποψηφιοτήτων, όπου καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες και παράλληλα προσκαλούνται οι επιθυμούντες συμμετοχή στο νέο Δ.Σ. να συμπληρώσουν σχετική δήλωση υποψηφιότητας, η κατάθεση της οποίας θα πρέπει να γίνει μέχρι την Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018.

  Ληφθεί υπόψη ότι η ανακοίνωση δεν θα ταχυδρομηθεί προς όλα τα μέλη μας, και κατόπιν τούτου παρακαλείσθε να ενημερώσετε τους συναδέλφους με τους οποίους επικοινωνείτε, για την ημερομηνία της Γ.Σ. και την προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων.

Αριθμός Πρωτοκόλλου : 14/2018
Αθήνα, 1 Φεβρουαρίου 2018

ΠΡΟΣ : Τα Μέλη του Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολής Ναυτικών Δοκίμων
ΘΕΜΑ : Σύγκληση Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης έτους 2018 και
Διεξαγωγή Αρχαιρεσιών για την Ανάδειξη Νέου Δ.Σ. και Εξελεγκτικής Επιτροπής.

   Κατόπιν αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.), η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.) του Συνδέσμου μας θα λάβει χώρα το Σάββατο 31 Μαρτίου 2018 και ώρα 10:30, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Παπάγου, οδός Ελευθερίου Βενιζέλου 1.

   Κατά τη Γ.Σ. θα διεξαχθούν και αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και Εξελεγκτικής Επιτροπής (Ε.Ε.), λόγω συμπληρώσεως τριετίας από της εκλογής του παρόντος Δ.Σ. και Ε.Ε., σύμφωνα με τα άρθρα 9 και 11 του Καταστατικού. Σχετική πρόσκληση για τη σύγκληση της Γ.Σ. (με υποδείγματα δηλώσεων υποψηφιότητας), επισυνάπτεται.

   Προκειμένου αποφύγουμε τις επιπτώσεις και δεσμεύσεις τις οποίες συνεπάγεται η επανάληψη της Γ.Σ. σε μία εβδομάδα σε περίπτωση μη απαρτίας, θα θεωρηθεί ότι η πρώτη ημερομηνία συγκλήσεως της Γ.Σ. είναι το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018.

   Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στη Γ.Σ. έχουν μόνο τα ταμειακώς εν τάξει μέλη. Παρακαλούμε τα μέλη να τακτοποιήσουν την ετήσια εισφορά τους έως και το 2018, η οποία σύμφωνα με απόφαση του ΔΣ, λαμβανομένης υπόψη της γενικότερης οικονομικής συγκυρίας, έχει μειωθεί στα 20 €. Η πληρωμή θα πρέπει να γίνει μέχρι την ημερομηνία συγκλήσεως της Γ.Σ. ή έστω και κατά την προσέλευση σ' αυτήν.

   Υπενθυμίζεται επίσης ότι προς διευκόλυνση των μελών στην καταβολή των εισφορών τους, υπάρχει ο λογαριασμός του Συνδέσμου στην Alpha Bank, στο όνομα του Ταμία μας, Αντιναυάρχου ΠΝ (ε.α.) Αποστόλου Δαγκωνάκη, με αριθμό:
101-00-23102-20923, (ή IBAN #: GR74 0140 1010 1010 0231 0220 923 για e-banking).
Επισημαίνεται δε ότι όπως ισχύει για οποιαδήποτε κατάθεση σε Τράπεζα, είτε αυτοπροσώπως είτε ηλεκτρονικά, θα πρέπει πάντα να σημειώνεται το ονοματεπώνυμο του καταθέτη και ο σκοπός της καταθέσεως, προς εύκολη αναγνώριση και αποφυγή εμπλοκών.

   Παρακαλείσθε για τη συμμετοχή σας και την έγκαιρη προσέλευσή σας, για να αποφευχθούν καθυστερήσεις.ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Συνημμένα:
 1. Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση
 2. Υποδείγματα Δηλώσεων Υποψηφιότητας


Αριθμός Πρωτοκόλλου : 14/2018 - Συνημμένο (Α)
Αθήνα, 1 Φεβρουαρίου 2018

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Των Μελών του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ. σε Ετήσια, Τακτική, Γενική Συνέλευση το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018 και ώρα 10:30, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Παπάγου, οδός Ελευθερίου Βενιζέλου αρ.1, προκειμένου ληφθούν αποφάσεις επί των ακολούθων θεμάτων Ημερησίας Διατάξεως :
 • Εκλογή Προέδρου και Γραμματέως της Γ. Σ. (φανερή ψηφοφορία).
 • Απολογισμός - Πεπραγμένα Διοικητικού Συμβουλίου, έτους 2017.
 • Βασικές Επιδιώξεις - Προβλεπόμενες Δραστηριότητες για το 2018.
 • Διάφορες ανακοινώσεις.
 • Ανάγνωση Έκθεσης Εξελεγκτικής Επιτροπής.
 • Απαλλαγή του Δ.Σ. από κάθε οικονομική και διαχειριστική ευθύνη για την περίοδο από την ημερομηνία της προηγούμενης Γ.Σ., 1/4/2017, μέχρι και την ημέρα της Γενικής Συνελεύσεως του 2018.
 • Εκλογή τριμελούς Εφορευτικής Επιτροπής (φανερή ψηφοφορία και σύνταξη πρακτικού).
 • Εκλογή πέντε (5) Τακτικών και τριών (3) Αναπληρωματικών Μελών του νέου Δ.Σ. και τριών (3) Τακτικών και δύο (2) Αναπληρωματικών Μελών της νέας Εξελεγκτικής Επιτροπής (μυστική ψηφοφορία, σύνταξη πρωτοκόλλου αποτελεσμάτων).
Οι επιθυμούντες να θέσουν υποψηφιότητα για τα νέα Δ.Σ. και Εξελεγκτική Επιτροπή, πρέπει να πληρούν την προϋπόθεση του Καταστατικού, να είναι δηλαδή μέλη του Συνδέσμου τουλάχιστον έξη μήνες προ των αρχαιρεσιών (προ της 24/9/2017) και να διαβιβάσουν στο παρόν Διοικητικό Συμβούλιο σχετική Δήλωση (υπόδειγμα επισυνάπτεται), η οποία πρέπει να περιέλθει στα Γραφεία του Συνδέσμου μέχρι και την Παρασκευή, 16η Μαρτίου 2018.

Η Γενική Συνέλευση ευρίσκεται σε απαρτία όταν παρίσταται το 1/3 των ταμειακώς εν τάξει μελών. Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γ.Σ. θα επαναληφθεί χωρίς άλλη ειδοποίηση, το Σάββατο 31 Μαρτίου 2018, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο, θεωρείται δε ότι έχει απαρτία ανεξαρτήτως του αριθμού των παρόντων ταμειακώς εν τάξει μελών.


Ο Γενικός Γραμματεύς Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Αντιναύαρχος (ε.α.) Δ. Πλαμαντούρας Π.Ν. Αντιναύαρχος (ε.α.) Ξ. Μαυρογιάννης Π.Ν.
Αριθμός Πρωτοκόλλου : 14/2018 - Συνημμένο (Β)
Αθήνα, 1 Φεβρουαρίου 2018ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ
ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ
ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ Σ.Α./Σ.Ν.Δ.


Ο υπογεγραμμένος ............................................................................................,
δηλώνω ότι έχω λάβει γνώση των σχετικών Διατάξεων του Καταστατικού του Συνδέσμου και υποβάλλω υποψηφιότητα για την εκλογή μου ως μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Α./Σ.Ν.Δ. κατά τις αρχαιρεσίες που θα γίνουν στη Γενική Συνέλευση της 24ης Μαρτίου ή, αν επαναληφθεί, της 31ης Μαρτίου 2018.
Ημερομ: ..../.........../2018
Ο Δηλών
.....................................................ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ
ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ Σ.Α./Σ.Ν.Δ.


Ο υπογεγραμμένος ............................................................................................,
δηλώνω ότι έχω λάβει γνώση των σχετικών Διατάξεων του Καταστατικού του Συνδέσμου και υποβάλλω υποψηφιότητα για την εκλογή μου ως μέλους της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Σ.Α./Σ.Ν.Δ. κατά τις αρχαιρεσίες που θα γίνουν στη Γενική Συνέλευση της 24ης Μαρτίου ή, αν επαναληφθεί, της 31ης Μαρτίου 2018.
Ημερομ: ..../.........../2018
Ο Δηλών
.....................................................
   Η Κοπή της Βασιλόπιτας του Συνδέσμου μας στις 20-1-2018, στη Σ.Ν.Δ.


Ο Αγιασμός για το νέο έτος και η κοπή της Βασιλόπιτας του ΣΑ/ΣΝΔ θα πραγματοποιηθεί και φέτος στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. H ημερομηνία καθορίστηκε για το Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 12:00 π.μ.
Εις την τελετή, εις την οποία δύνανται να συμμετάσχουν όλα τα μέλη μας (μετά συζύγων, τέκνων και συναδέλφων-μη μελών, εφ' όσον επιθυμούν), έχουν προσκληθεί να παραστούν οι:
Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης Π.Ν., Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, και
Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης Π.Ν., Αρχηγός ΓΕΝ.

Από το Δ.Σ. του Συνδέσμου έχει εκδοθεί η ακόλουθη ανακοίνωση/πρόσκληση (δεν θα αποσταλεί ταχυδρομικά):
Αριθμός Πρωτοκόλλου 13/2018 ------------------------------------------ Αθήνα, 3 Ιανουαρίου 2018


ΠΡΟΣ : Τα μέλη του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ.

ΘΕΜΑ : Κοπή Βασιλόπιτας του ΣΑ/ΣΝΔ για το 2018.


Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ. έχει την ευχαρίστηση να σας γνωρίσει ότι το Σάββατο, 20η Ιανουαρίου 2018 και ώρα 12:00, θα λάβει χώρα στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων ο καθιερωμένος Αγιασμός για το Νέον Έτος και η κοπή της Bασιλόπιτας του Συνδέσμου μας.

Εις την τελετή έχουν προσκληθεί να παραστούν οι Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης Π.Ν., Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, και Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης Π.Ν., Αρχηγός ΓΕΝ.

Οι επιθυμούντες να συμμετάσχουν παρακαλούνται να ενημερώσουν τηλεφωνικώς τα μέλη του Δ.Σ. ή με e-mail στην παρούσα ηλεκτρονική διεύθυνση, προ της Τετάρτης, 17/1, αναφέροντας και αριθμό/ονόματα ατόμων, προκειμένου ειδοποιηθεί εγκαίρως η Σ.Ν.Δ. για έκδοση αδειών εισόδου.

Επίσης σας ενημερώνουμε πως η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση, που φέτος συμπίπτει με τις αρχαιρεσίες για ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του Συνδέσμου μας, προγραμματίζεται κατά τα προβλεπόμενα από το καταστατικό για το Β’ 15νθήμερο Μαρτίου, και συγκεκριμένα για το Σάββατο, 31η Μαρτίου 2018. Για τις λεπτομέρειες θα ενημερωθείτε με νεώτερη ανακοίνωση, η οποία θα αναρτηθεί εγκαίρως και στην ιστοσελίδα του ΣΑ/ΣΝΔ (www.sa-snd.gr )

Ευχόμεθα σε όλα τα μέλη του Συνδέσμου και τις οικογένειές τους
ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟΝ ΕΤΟΣ 2018!

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
   Τί Γράφει Σήμερα ο Τύπος, Εθνικού, Αμυντικού ή Ναυτικού Ενδιαφέροντος.
(ανανεωμένο, Δεκ.2011)


  ...Σας ενημερώνουμε -για όσους δεν το έχετε ήδη εντοπίσει ή πληροφορηθεί- ότι στην ιστοσελίδα του Π.Ν. και συγκεκριμένα στην επιλογή 'Ημερήσιος Τύπος', καταχωρούνται αποσπάσματα με άρθρα του -Αθηναϊκού κυρίως- ημερήσιου τύπου και μπορείτε να ενημερώνεστε καθημερινά για εθνικά-διεθνή, αμυντικά, ναυτικού ή στρατιωτικού περιεχομένου κ.λπ. θέματα.

  ...Για όποιον επισκέπτεται για πρώτη φορά τη σελίδα αυτή, θα χρειαστεί να κατεβάσει ένα ειδικό πρόγραμμα (plugin) για να εμφανίζονται τα περιεχόμενα των άρθρων που περιέχονται στην σελίδα. Aκολουθώντας τις οδηγίες στην οθόνη, μπορεί να εγκαταστήσει αυτόματο το εργαλείο Djvu plugin, ανάλογα με τον τύπο browser που χρησιμοποιεί (Internet Explorer ή Firefox) και κάποια άλλα ακόμη προγράμματα για να βλέπει video (Adobe Flash Player και FLV Player).

  ...Για την ευκολία σας, η απ' ευθείας μετάβαση στη συγκεκριμένη υπηρεσία που προσφέρεται μέσω της ιστοσελίδας του Π.Ν., μπορεί να γίνει με απλή πίεση (click) στο παρακάτω εικονίδιο:

   Για να μην ξεχνάμε τις περασμένες εκδηλώσεις μας !


   Οι δραστηριότητες του Συνδέσμου μας, από το 2000 και μετά, "καλύπτονται και φωτογραφικά", όπου αυτό είναι δυνατόν. Ιδιαίτερα οι εκδηλώσεις μας της περιόδου που άρχισε αμέσως μετά την είσοδο του 2002, έχουν "αποτυπωθεί" σε ιδιαίτερη σειρά ηλεκτρονικών στιγμιότυπων η κάθε μιά τους.

  Οι νοσταλγοί λοιπόν των όμορφων στιγμών που ζήσαμε σε όλες τις φετινές εκδηλώσεις, όπως και των ακόμα πιο παλιών των περασμένων ετών, θα μπορούν να βρίσκουν φωτογραφίες στη στήλη "Τι έχει γίνει ως τώρα" της ιστοσελίδας μας, όπου φυλάσσεται το "φωτογραφικό μας αρχείο". Οι -όσες συγκεντρώθηκαν- φωτογραφίες, ταξινομημένες χρονολογικά και κατά επί μέρους γεγονότα, συνοδευόμενες από διευκρινιστικά σχόλια, μπορούν να αναζητηθούν στο τέλος των αντίστοιχων σχετικών άρθρων.   Tο σήμα του Συνδέσμου μας εμφανίζεται πλέον παντού !Η γραβάτα του ΣΑ/ΣΝΔ πρέπει να φέρεται με καμάρι από όλα τα μέλη μας στις επίσημες εκδηλώσεις μας. Εσείς την έχετε προμηθευτεί;

   Το πιο "επίσημο" αξεσουάρ με το έμβλημά μας, μετά την καρφίτσα του πέτου, είναι σήμερα η γραβάτα μας! Ειδικά σχεδιασμένη για το Σύνδεσμό μας, είναι ολομέταξη, αρίστης ποιότητας και εμφανίσεως, είναι διαθέσιμη, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΟΚΙΜΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ και ο καθένας από μας μπορεί ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ να την προμηθευτεί. Η τιμή είναι πολύ ελκυστική: Μόνο 30 ΕΥΡΩ.

   Τα περισσότερα μέλη μας έχουν ήδη προμηθευτεί το χαρακτηριστικό σηματάκι μας για το πέτο, με το εγκεκριμένο έμβλημα του Συνδέσμου μας. Για όσους δεν το έχουν κάνει ακόμα και για τα νέα μέλη, διατίθεται προς 5 ΕΥΡΩ το ένα, από τα μέλη του Δ.Σ.

   Επίσης, θα γνωρίζετε ασφαλώς ότι έχει φιλοτεχνηθεί αυτοκόλλητο διπλής όψεως με το έμβλημά μας, για να τοποθετηθεί στο παράθυρο του αυτοκινήτου μας, όσων από εμάς αισθάνονται καμάρι -και δεν διστάζουν να το δηλώνουν- για την κοινή μας προέλευση. Που είναι ήδη οι περισσότεροι.

   Αλλά και όσοι είχατε τοποθετήσει το σηματάκι, αλλά με τον καιρό και τον ήλιο ξεθώριασε, ΜΗ ΔΙΣΤΑΖΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ με νέο (όπως κάνετε με τα αυτοκόλλητα σήματα της ασφάλειας ή της οδικής βοήθειας. Είναι άλλωστε τόσο φθηνά ! Μόνο 1,50 ευρώ τα δύο. Όσοι λοιπόν νομίζετε ότι χρειάζεστε αλλαγή, ζητάτε μας νέα αυτοκόλλητα σηματάκια...   Ανακοινώσεις Γενικού Ενδιαφέροντος


   [8 Φεβ.2013]: Το Δ.Σ. του Συνδέσμου, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες οικονομικές συγκυρίες και τα δημιουργηθέντα προβλήματα, στην προσπάθειά του να διευκολύνει τα εγγεγραμμένα αλλά και τα υποψήφια μέλη, αποφάσισε ομόφωνα, με ισχύ από τούδε και μέχρι νεοτέρας :
 • την αναστολή καταβολής δικαιώματος εγγραφής νέου μέλους (που μέχρι τώρα ήταν 15 ευρώ),
 • την προσωρινή μείωση της ετήσιας συνδρομής των μελών σε 20 ευρώ (από 30 € μέχρι τώρα).


   Για καταβολή της ετήσιας συνδρομής μας υπάρχει -πέραν του Ταμία μας- και ο νέος (από Νοεμβρίου 2021) λογαριασμός, που ενεργοποιήθηκε μετά τις αρχαιρεσίες του Οκτωβρίου 2021 και την αλλαγή του Δ.Σ.:

ALPHA BANK # 101-00-2310-245004

με IBAN # GR78 0140 1010 1010 0231 0245 004

   Ο ίδιος λογαριασμός ισχύει και για την κατάθεση χρημάτων προς αγορά εισιτηρίων για τις διάφορες εκδηλώσεις του Συνδέσμου (εκδρομές, χορούς κ.λπ.).

   Επίσης υπενθυμίζεται ότι υπάρχει ειδικός λογαριασμός για την κατάθεση προσφορών των μελών και των φίλων του Συνδέσμου, για την ενίσχυση του έργου του. Ο αριθμός του λογαριασμού αυτού είναι:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ # 5014-012019083

   Επισημαίνεται και παρακαλούνται όσοι χρησιμοποιούν αυτόν τον τρόπο οικονομικής τακτοποιήσεως να το έχουν υπόψη, ότι μετά την κατάθεση χρημάτων σε κάποιον λογαριασμό, είναι απαραίτητο να ενημερώνουν (τηλεφωνικά, με fax ή με e-mail) για την κίνηση και να δίνουν τα στοιχεία της κατάθεσης (Τραπεζικό κατάστημα/ημερομηνία/ποσό) ή τον σχετικό αριθμό TUN, ο οποίος αναγράφεται πάντα στο καταθετήριο.

   Το όνομα της ηλεκτρονικής μας σελίδας στο internet το έχετε πλέον πληροφορηθεί όλοι (αναγράφεται συνεχώς στο κάτω μέρος της επιστολής, σε όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Συνδέσμου που παραλαμβάνετε με την αλληλογραφία). Οι φίλοι μπορούν πλέον να βρίσκουν απ' ευθείας τις σελίδες του Συνδέσμου μας με το Ιστορικό του, τις μέχρι σήμερα Εκδηλώσεις μας, τις Ανακοινώσεις και τις υπόλοιπες πληροφορίες για τα μέλη μας (που θα συμπληρώνονται σταδιακά και θα ανανεώνονται συνεχώς), στη διεύθυνση:
www.sa-snd.gr


   Κατόπιν αυτού, για να επικοινωνήσετε μαζί μας μπορείτε να στέλνετε e-mails και στη νέα μας ηλεκτρονική διεύθυνση: μια ονομασία που είναι ευκολομνημόνευτη και πιστεύουμε ότι μας αντιπροσωπεύει. Και εμείς θα προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς, παρακολουθώντας καθημερινά το "ταχυδρομείο" μας, για να σας στέλνουμε τις απαντήσεις στο συντομότερο δυνατό διάστημα.

A.Ν.A.