ΟΙ ΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΣΟι πραγματοποιηθείσες εκδηλώσεις του Συνδέσμου
την τριετία 1998-1999-2000
(κατ'αντίστροφο χρονολογική σειρά).Στις 16 Δεκεμβρίου 2000, με την ευκαιρία της επετείου των Βαλκανικών Πολέμων, χορευτικό δείπνο στις αίθουσες Ναυμαχιών και Ανέμων του ΝΟΕ.

Από 24 έως 26 Νοεμβρίου 2000, τριήμερη εκδρομή στην Τσαγκαράδα του Πηλίου. Η εκδρομή περιελάμβανε και περιήγηση με Pullman σε αξιοθέατα της περιοχής, καθώς και ένα αυθόρμητο χορευτικό δείπνο στο ξενοδοχείο Pilio Holiday Club, λόγω της ονομαστικής εορτής κάποιων κυριών που συμμετείχαν (Αγίας Αικατερίνης, γαρ...)

Στις 11 Νοεμβρίου 2000, επίσκεψη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Η επίσκεψη περιελάμβανε αρχικά μικρή δέηση στον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου της ΣΝΔ, στον οποίο αφιερώθηκε εικόνισμα της Παναγίας εκ μέρους των μελών του Συνδέσμου.

Ακολούθησε ενημέρωση από τον Διοικητή της Σχολής και ανοικτή συζήτηση για το σημερινό της έργο και προοπτικές, επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της, φωτογράφηση επισκεπτών και επιτελείου στην κλίμακα του Βασάνειου και η εκδήλωση έκλεισε με μια -χαρακτηριστική για το ΠΝ μας- όμορφη και σε εγκάρδιο περιβάλλον δεξίωση. Αξιοσημείωτο, μέσα στα διάφορα και συγκινητικά που έλαβαν χώρα, ήταν και η επίσκεψη στη Σχολή κάποιων παλιών συναδέλφων, που δεν την είχαν ξαναεπισκεφτεί από την έξοδό τους απ' αυτήν, κάπου στα χρόνια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου !
Με την ευκαιρία της παραπάνω επισκέψεως, ο ΣΑ/ΣΝΔ ανέλαβε την αθλοθέτηση ενός κυπέλλου στους ιστιοπλοϊκούς αγώνες που διοργανώνει κατ' έτος η ΣΝΔ, τα "ΠΑΣΤΡΙΚΑΚΕΙΑ".

Στις 23 Ιουνίου 2000, με την ευκαιρία εορτασμού της Ναυτικής Εβδομάδας 2000, χορευτικό δείπνο στη μεγάλη βεράντα και την αίθουσα Ανέμων του ΝΟΕ.

Στις 18 Δεκεμβρίου 1999, με την ευκαιρία των επετείων των νικηφόρων ναυμαχιών της ΕΛΛΗΣ και της ΛΗΜΝΟΥ, στην αίθουσα Ναυμαχιών του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος (ΝΟΕ), χορευτικό δείπνο.

Στις 4 Ιουνίου 1999, στις εγκαταστάσεις του ΠΟΙΑΘ και πάλι, ομιλία και ανοικτή συζήτηση με τον Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Αθηνών και Γενικό Διευθυντή του ΕΛΙΑΜΕΠ κ. Θεόδωρο Κουλουμπή, με θέμα "Ευρωπαϊκή ασφάλεια και η Ελλάδα στην αυγή του 21ου αιώνα". Ακολούθησε χορευτικό δείπνο (αυτή τη φορά ...μετά συζύγων, φυσικά και προσκεκλημένων των μελών).

Η πρώτη δεξίωση (άνευ συζύγων), που ήταν και μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας, έγινε στις 19 Δεκεμβρίου 1998, ώρα 12:00 - 14:00, στο εντευκτήριο του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ), στην Ακτή Δηλαβέρη, στον Πειραιά.


Η απαρίθμηση των εκδηλώσεών μας δεν περιέλαβε άλλες πιο ..."υπηρεσιακές", όπως οι ετήσιες Γενικές Συνελεύσεις, ακόμα και όταν συνεδυάζοντο -λόγω χρονικής συγκυρίας- με την κοπή κάθε χρόνο της Βασιλόπιτας του Συνδέσμου. Η στήλη αυτή είναι μια καταγραφή, που προσπαθεί να περιλάβει σε μικρό χώρο όλα τα σημαντικά -κατά τη γνώμη του συντάκτη- γεγονότα, τα οποία αναφέρονται στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και χαρακτηρίζουν τον τύπο δραστηριοτήτων του Συνδέσμου.

A.A.