ΟΙ ΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΣΟι πραγματοποιηθείσες εκδηλώσεις του Συνδέσμου
κατά το 2001
(κατ'αντίστροφο χρονολογική σειρά).  Η τελευταία -για το 2001- εκδήλωσή μας, ήταν ο πράγματι επιτυχημένος Χριστουγεννιάτικος χορός μας, που πραγματοποιήθηκε και αυτή τη φορά στο Ν.Ο.Ε., στις 15 Δεκεμβρίου 2001. Μας ετίμησε και πάλι με την παρουσία της η ηγεσία του Πολεμικού μας Ναυτικού, αντιπροσωπευομένη από τους Ναυάρχους Αρχηγό Στόλου, Αρχιεπιστολέα Στόλου, Γενικό Επιθεωρητή ΠΝ και Οικονομικό Επιθεωρητή ΠΝ.
  Το κέφι ως συνήθως μεγάλο, οι μπουφέδες πλουσιότατοι, όπως και τα δώρα-προσφορές δικών μας συναδέλφων. Και η μουσική από τον ικανότατο D.J. να παρασύρει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες τους χορευτές, που δεν έλεγαν να αφήσουν την πίστα...Από 19 έως 21 Οκτωβρίου 2001, πραγματοποιήθηκε η τριήμερη εκδρομή μας στη Νότια Πελοπόννησο (Μυστρά, Καλαμάτα, Δυρό, Δημητσάνα). Μια επιτυχημένη κατά γενική ομολογία εκδρομή, που δυστυχώς όμως και παρά τις αντίθετες προβλέψεις μας, δεν μπορέσαμε να την παρουσιάσουμε πιο ζωντανά από αυτή τη στήλη, λόγω απουσίας κατάλληλων, χαρακτηριστικών φωτογραφιών. Θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε παρόμοιες παραλείψεις στο μέλλον...

Στις 29 Ιουνίου 2001, η κορυφαία κατά την άποψη πολλών από αυτούς που συμμετείχαν εκδήλωση, ήταν ο φετινός καλοκαιρινός χορός του Συνδέσμου μας, που αυτή τη φορά έγινε εκεί απ' όπου πριν πολλά-πολλά χρόνια ξεκινήσαμε όλοι μας να ασκούμε τις κοινωνικές και ...χορευτικές μας ικανότητες: Στους υπέροχους κήπους της Σχολής Δοκίμων! Με την έγκριση του Α/ΓΕΝ και την προσωπική παρουσία μελών της ηγεσίας του ΠΝ (ο Διοικητής και Υποδιοικητής της ΣΝΔ και ο Υποναύαρχος Γενικός Επιθεωρητής ΠΝ) οι παλαίμαχοι απόφοιτοι της Σχολής ένοιωσαν για λίγο ότι ο χρόνος είχε ξαφνικά σταματήσει και ότι γύριζαν πίσω σε μέρες περασμένων δεκαετιών. Αισθάνθηκαν ότι ποτέ δεν είχαν πραγματικά αποκοπεί από το σώμα του Ναυτικού και, βρισκόμενοι μεταξύ πραγματικότητας και αναμνήσεων, συμπεριφερόντουσαν προς τους ...ανωτέρους τους σαν πρωτοετείς Δόκιμοι μπρος στη Διοικούσα Τάξη...

Από 11 έως 13 Μαΐου 2001, τριήμερη εκδρομή στη Λίμνη Πλαστήρα, με περιηγήσεις στην περιοχή αυτή με τα τόσα αξιοθέατα (Περτούλι, Ελάτη, Καλαμπάκα, μονές Κορώνης, Μετεώρων κ.ά). Φυσικά και εκεί δεν χάθηκε η ευκαιρία για την επίδοση των συναδέλφων στο πολύ δημοφιλές μεταξύ των μελών σπορ, το χορό!

Στις 17 Μαρτίου 2001, ενημερωτική επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, στη μαρίνα Ζέας, στον Πειραιά.


Η απαρίθμηση των εκδηλώσεών μας δεν περιέλαβε άλλες πιο ..."υπηρεσιακές", όπως οι ετήσιες Γενικές Συνελεύσεις, ακόμα και όταν συνεδυάζοντο -λόγω χρονικής συγκυρίας- με την κοπή κάθε χρόνο της Βασιλόπιτας του Συνδέσμου. Η στήλη αυτή είναι μια καταγραφή, που προσπαθεί να περιλάβει σε μικρό χώρο όλα τα σημαντικά -κατά τη γνώμη του συντάκτη- γεγονότα, τα οποία αναφέρονται στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και χαρακτηρίζουν τον τύπο δραστηριοτήτων του Συνδέσμου.

A.A.