ΟΙ ΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΣΟι πραγματοποιηθείσες εκδηλώσεις του Συνδέσμου
από 1/Ιαν. έως 31/Δεκ. του 2002
(κατ'αντίστροφο χρονολογική σειρά).Κάνοντας click πάνω σε οποιονδήποτε τίτλο, πηγαίνετε κατ'ευθείαν στις αντίστοιχες εκδηλώσεις,
ενώ, για λόγους χωρητικότητας, οι περισσότερες μεγάλου μεγέθους φωτογραφίες
έχουν αφαιρεθεί από το site.

Η Χριστουγεννιάτικη χοροεσπερίδα μας για το 2002 !


   Η πιο πρόσφατη -και τελευταία για το 2002- εκδήλωσή μας, ήταν ο πράγματι επιτυχημένος Χριστουγεννιάτικος χορός μας, που πραγματοποιήθηκε και αυτή τη φορά στο Ν.Ο.Ε., το Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου.

   Την εκδήλωσή μας ετίμησε με την παρουσία της η ηγεσία του Πολεμικού μας Ναυτικού, με επικεφαλής τον ίδιο τον Αρχηγό/ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Α. Αντωνιάδη, και τους Α.Σ., Αντιναύαρχο Θ. Κατωπόδη, Υ/ΓΕΕΘΑ, Αντιναύαρχο Κ. Νικητιάδη και ΓΕΝ/ΔΕΞ, Υποναύαρχο Ηλ. Παδουβά Π.Ν.

   Η ζήτηση ξεπέρασε κατά πολύ τη χωρητικότητα των δύο μεγάλων αιθουσών δεξιώσεων του Ναυτικού Ομίλου, πράγμα που έφερε το Διοικητικό Συμβούλιο στη δυσάρεστη θέση να μην μπορεί να ικανοποιήσει αρκετούς συναδέλφους που ζητούσαν ως την τελευταία ημέρα προσκλήσεις για την καθιερωμένη λαμπρότερη εκδήλωση του χρόνου.

   Το κέφι ως συνήθως μεγάλο, οι μπουφέδες πλουσιότατοι και με εκλεκτά εδέσματα και επίσης πλούσια τα δώρα που μπήκαν στην κληρωτίδα και ασφαλώς ικανοποίησαν τους άνω των 15 τυχερούς. Ανάμεσά στα δώρα, "καθιερωμένες" πλέον οι προσφορές των 5-θήμερων διακοπών στο τουριστικό συγκρότημα της 'Ανδρου "Γαλάζιο", από το συνάδελφο και μέλος του ΣΑ/ΣΝΔ Γεώργιο Δεσποτόπουλο. Και η μουσική από τον ικανό D.J. να παρασύρει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες τους χορευτές, που δεν έλεγαν να αφήσουν την πίστα...

   Εικόνες από το δείπνο και το χορό που ακολούθησε μπορείτε να δείτε παρακάτω, αν και η εμφανής αδυναμία του flash της webcam έχει μειώσει την ευκρίνεια των φωτογραφιών και έχει αδικήσει το χρώμα της λαμπρής αυτής βραδιάς. Ελπίζουμε και περιμένουμε καλύτερα αποτελέσματα από τη δεύτερη -κανονική- φωτογραφική μηχανή του κ. Πάκη Σωτηριάδη...

Η Τριήμερη Εκδρομή μας στην Ορεινή Ναυπακτία !


   Το παρασκευοσαββατοκύριακο 29/11-1/12/2002 πραγματοποιήθηκε μια παλιά επιθυμία αρκετών μελών μας με την επίσκεψη σε μια από τις πιο περιζήτητες για χειμερινό τουρισμό περιοχές της πατρίδας μας. Η ορεινή Ναυπακτία και το φημισμένο ξενοδοχείο "Crystal Mountain Hotel", στην 'Ανω Χώρα, είναι από τα μετρημένα στα δάκτυλα θέρετρα της ελληνικής υπαίθρου, και λόγω και της εγγύτητάς της με την Αθήνα, από τους πλέον αγαπητούς και πολυσύχναστους κοντινούς προορισμούς των (φυσιολατρών τουλάχιστον) εκδρομέων.

   Μεγάλη και πάλι η συμμετοχή. Δύο μεγάλα πούλμαν σχεδόν πλήρη και 48 από τα 52 δωμάτια του ξενοδοχείου κλεισμένα από μας, δεν είναι και μικρό πράγμα. Και η επιτυχία της εκδρομής φαινόταν σίγουρη...

   Πράγματι, είχε επιτυχία η εκδρομή ! Αλλά, είχε και κάποια προβληματάκια, έτσι για να μη λέμε ότι όλα ήταν τέλεια - και νάχουμε να περιμένουμε το ακόμη καλύτερο από την επόμενη φορά.
Χαρακτηρίζουμε προβληματάκια: τον περιορισμένου ρεπερτορίου και ...μετάλλου φωνής αοιδό/τοπικό σταρ της πίστας που είχε αναλάβει τη διασκέδασή μας στη ζωντανή μουσικοχορευτική βραδιά του Σαββάτου, το ότι τα πούλμαν, λόγω του μεγέθους τους, των στενών δρόμων αλλά και της -δικαιολογημένης ίσως- άγνοιας των οδηγών τους για εναλλακτικές, πιο εύκολες διαδρομές, δεν μπόρεσαν να κινηθούν στην πραγματικά υπέροχη (σε υπερθετικό βαθμό όλα τα επίθετα) ορεινή, δασώδη, με γραφικά χωριά και εκπληκτικά μοναστήρια και εκκλησιές περιοχή και, τέλος, το ότι ο καιρός την τρίτη ημέρα, της επιστροφής μας, μας τάκανε ...μούσκεμα, περιορίζοντας την απόλαυση των απίθανων χρωμάτων της μισο-φθινοπωρινής, μισο-χειμωνιάτικης φύσης και την άνεση για περίπατο, όσων θα είχαν διάθεση γι'αυτό.

   Αλλά ξεχνώντας τα λίγα αρνητικά, εμείς μένουμε στα πολλά, τα περισσότερα, τα τόσα και τόσο ωραία θετικά! Τι να πρωτομνημονεύσουμε! Και πώς να περιγράψουμε τις εντυπώσεις με άλλον καλύτερο τρόπο παρά με εικόνες. Γι'αυτό καταφεύγουμε και πάλι στις φωτογραφίες, αυτές που αξίζουν όσο "χίλιες λέξεις". Τις παραθέτουμε στη συνέχεια, με χρονολογική σειρά κατά ημέρα εκδρομής, δίνοντας (με την κρυφή λεζάντα, που εμφανίζεται όταν σταματήσει ο δείκτης πάνω στο κάθε εικονίδιο) μια ολιγόλογη περιγραφή του τόπου ή του αντικειμένου που εμφανίζεται.

   Έτσι έχουμε φωτογραφίες της πρώτης ημέρας, από τη διέλευσή μας από το στενό Ρίου-Αντιρρίου, όπου είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε σε video επίδειξη της μέχρι σήμερα προόδου του έργου της ζεύξης. Για όσους μάλιστα ενδιαφέρονται περισσότερο για το αντικείμενο, παραπέμπουμε στο πραγματικά πολύ ενδιαφέρον και συνάμα εντυπωσιακό site της "Γέφυρας" (www.gefyra.gr).
Σ.Σ. Αν μάλιστα δεχτεί ο "επισκέπτης του εργοταξίου" να φορτώσει και το βοηθητικό πρόγραμμα που του προτείνει ο σχεδιαστής του site αυτού, τότε θα έχει τη δυνατότητα να δει σαν να κινείται γύρω από το έργο, πανοραμικές εικόνες από τις διάφορες φάσεις της κατασκευής.

   Οι εικόνες της φθινοπωρινής φύσης, της θέας από τα παράθυρα του ξενοδοχείου, φωτογραφίες από τα χωριά της γύρω περιοχής, της Ι.Μ. Αμπελακιώτισσας, του φράγματος του Εύηνου που μόλις τελείωσε φέτος, των έρημων αλλά γραφικών χωριών, των με πολλή αγάπη, πίστη και τέχνη διακοσμημένων εκκλησιών, περιγράφουν τις εντυπώσεις της δεύτερης μέρας, που κατέληξε με την καθιερωμένη σε όλες τις εκδρομές μας μουσικοχορευτική βραδιά.

   Η ημέρα της επιστροφής, ήταν η πιο "φτωχή" σε φωτογραφικό υλικό, λόγω του συννεφιασμένου και βροχερού καιρού. Η στάση όμως στους Δελφούς και η επίσκεψη στο πλούσιο σε αρχαία τεχνουργήματα μουσείο τους, μας άφησε μερικές τελευταίες εικόνες, για να συμπληρώσουμε το άλμπουμ της τριήμερης φυγής μας από την Αθηναϊκή μας πραγματικότητα.

   Οι πρώτες φωτογραφίες και από αυτή την εκδρομή είναι ψηφιακές, αλλά, αν κρίνουμε από τα όσα είδαμε (αντιστοιχούσε περίπου ένας εκδρομέας ανά ...δύο φωτογραφικές μηχανές ή video-κάμερες) καταλαβαίνουμε ότι σίγουρα θα υπάρξει πληθωρισμός και στην ανταλλαγή τυπωμένων σε χαρτί ή σε φιλμ εικόνων. Εν πάση περιπτώσει, παραθέτουμε και για όσους δεν συμμετείχαν μια πρόχειρη επιλογή από εικόνες και στιγμιότυπα της εκδρομής μας...
Οι φωτογραφίες είναι σε σμίκρυνση, αλλά με click -κατά τα γνωστά- μεγεθύνονται σε φυσικό μέγεθος.


Η Επίσκεψη των μελών του ΣΑ/ΣΝΔ στο Αρχηγείο Στόλου !


   Την Πέμπτη 3 Οκτ.2002, πραγματοποιήθηκε η από μακρού σχεδιαζόμενη (και πολύ αναμενόμενη από όλους μας) επίσκεψη στο Αρχηγείο Στόλου.

   Η συμμετοχή των μελών (περί τα 75 άτομα) θεωρείται πολύ μεγάλη, ιδιαίτερα αν ληφθεί υπόψη και το γεγονός ότι η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε εργάσιμη ημέρα και μάλιστα ενώ παράλληλα λειτουργούσε η διεθνής έκθεση Defendory 2002, στην οποία συμμετείχαν -για επαγγελματικούς λόγους- αρκετοί των αποστράτων συναδέλφων.

   Η θερμή υποδοχή, η εκτενής και εμπεριστατωμένη ενημέρωση από τον ίδιο τον Αρχηγό, Αντιναύαρχο Θωμά Κατωπόδη Π.Ν. (ο οποίος μάλιστα έδωσε πλήρεις και ειλικρινείς απαντήσεις σε πλήθος ερωτήσεων των μελών μας για το "νέο δόγμα", τη νέα οργάνωση των Επιτελείων, την παρούσα σύνθεση και την σε εξέλιξη ευρισκόμενη ανανέωση των μονάδων του Στόλου), η επίσκεψη σε αριθμό από τις μονάδες που ναυλοχούσαν στο Ν.Σ. και τέλος το πλουσιότατο γεύμα που μας παρέθεσε ο Αρχηγός, οι Διοικητές και οι Αξιωματικοί του επιτελείου του, στο παλαιό κτίριο του ΑΣ, άφησε σε όλους μας τις ωραιότερες εντυπώσεις και μας έκανε να νιώσουμε ότι πραγματικά ποτέ δεν αποκοπήκαμε από αυτό το αγαπημένο σώμα, το ενεργό Πολεμικό μας Ναυτικό !

   Οι πρώτες φωτογραφίες από την επίσκεψη αυτή (ψηφιακές, αλλά θα υπάρξουν σίγουρα και ...σε paperware), παρατίθενται στη συνέχεια, για να τις απολαύσουν και όσοι συμμετείχαν και αυτοί που για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν αυτή τη φορά. Οι φωτογραφίες είναι σε σμίκρυνση, αλλά με click -κατά τα γνωστά- μεγεθύνονται σε φυσικό μέγεθος.

Η θερινή χοροεσπερίδα μας πραγματοποιήθηκε φέτος και πάλι στο Ν.Ο.Ε.


   Την Παρασκευή 28/6, μία ημέρα πριν την έναρξη των εορτασμών της Ναυτικής Εβδομάδας 2002 (29/6 - 7/7) πραγματοποιήθηκε στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος η καθιερωμένη πλέον θερινή χοροεσπερίδα του Συνδέσμου μας, που αποτελεί και την τελευταία εκδήλωσή μας πριν τις καλοκαιρινές διακοπές. Διακοπές τις οποίες χρειαζόμαστε και δικαιούμαστε όλοι, πριν επιστρέψουμε το φθινόπωρο για νέες, ομαδικές και πάντα ευχάριστες δραστηριότητες.

  Η συμμετοχή των μελών μας -και των φίλων τους- ήταν για μια φορά ακόμη ενθουσιώδης και μαζική, με αποτέλεσμα να ...αρχίσουμε να προβληματιζόμαστε για το χώρο που θα πρέπει να διαλέγουμε για τους χορούς μας. Την Παρασκευή έγινε αντιληπτό ότι, παρά την ομορφιά και την παραδοσιακή σημασία της για μας, η μεγάλη βεράντα του Ν.Ο.Ε. (μόνη της) δεν αρκεί πλέον για να χωρέσει τους υπερ-διακοσίους συνδαιτυμόνες/χορευτές και θα πρέπει την επόμενη φορά να σκεφθούμε εναλλακτικές λύσεις για ικανοποίηση και των υπολοίπων μελών, που δεν κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν εγκαίρως την πολύτιμη πρόσκληση/εισιτήριο...

  Μέχρι τον επόμενο χορό μας, όμως, έχουμε αρκετό χρόνο να καθίσουμε, να σκεφθούμε και να αποφασίσουμε. Προς το παρόν και πριν γυρίσουμε τη σελίδα, ας αναπολήσουμε για λίγο ακόμη με τη βοήθεια μερικών φωτογραφικών εικόνων, τη ζεστή βραδιά, τα λαμπερά φώτα και τους ζωηρούς ρυθμούς που μας κράτησαν σε κέφι μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες...[Και μία παράκληση: αν κάποιος διαθέτει και άλλες, καλύτερες φωτογραφίες, που θα ήθελε να τις μοιραστεί μαζί μας, ας μας τις στείλει με e-mail ή με όποιον άλλο τρόπο νομίζει ευκολότερο (τα πρωτότυπα θα επιστραφούν στον αποστολέα) για να συμπληρώσουμε το φωτογραφικό αρχείο της βραδιάς].Ο Α/ΓΕΝ εδέχθη το Δ.Σ. στο Σ.Α./Σ.Ν.Δ. και ενημερώθηκε επί των θεμάτων του Συνδέσμου μας.


  Τη Δευτέρα, 10-6-2002, το Δ.Σ. του ΣΑ/ΣΝΔ επεσκέφθη τον Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Αντώνιο Αντωνιάδη Π.Ν. στο Γραφείο του. Μέσα σε ένα πράγματι θερμό και συναδελφικό κλίμα, ο κ. Αρχηγός ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο, Ναύαρχο (ε.α.) Λ. Παληογιώργο, για θέματα που αφορούν στη λειτουργία και τις δραστηριότητες του Συνδέσμου μας και έδειξε ειλικρινές ενδιαφέρον να πληροφορηθεί αν αντιμετωπίζει προβλήματα.

  Κατά τη 45-λεπτη περίπου συζήτηση, παρουσία και του Διευθυντού του Γραφείου Α/ΓΕΝ, Πλοιάρχου Κ. Κυριακίδη, εθίγη και το θέμα της εξευρέσεως μόνιμης έδρας για γραφείο ή/και εντευκτήριο του Σ.Α./Σ.Ν.Δ. Παρά δε το ότι δεν υπήρξε κάποια οριστική απόφαση ή δέσμευση εκ μέρους του, εν τούτοις ο κ. Αρχηγός εδήλωσε απερίφραστα την πρόθεσή του να υποστηρίξει τις προσπάθειές μας, εφ' όσον εξευρεθεί κάποια "οικονομική και κατάλληλη λύση" για παραχώρηση χώρου ιδιοκτησίας ΠΝ, ΤΕΣ ή ΜΤΝ, προς χρήση από το Σύνδεσμο ως γραφείου.
Η Τετραήμερη Εκδρομή μας στη ΒΔ Μακεδονία.


  Από τις 16 ως τις 19 Μαίου 2002, πραγματοποιήθηκε με τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα συμμετοχή μελών, εκδρομή του Συνδέσμου μας στη βορειοδυτική Μακεδονία. Το πρόγραμμά της συνοπτικά με τους κυριότερους σταθμούς του ήταν:
 • Πρώτη μέρα, κατά τη μετάβαση, στάση στο ηρώο πεσόντων και ξενάγησή μας στο στρατιωτικό μουσείο της μάχης του Σαρανταπόρου (8-10 Οκτ.1912). Μετά επίδοση κάποιων αναμνηστικών δώρων, καταλήξαμε στα ξενοδοχεία μας, το "Ελληνίς" στη Φλώρινα και το "Πούλια" στη γειτονική και μέσα σε δάσος από οξιές, Δροσοπηγή.
 • Την επομένη, με τη συνοδεία και την ευγενικά προσφερθείσα ξενάγηση από έναν παλαιό Φλωρινιώτη Δάσκαλο (με κεφαλαίο Δ), του κ. Λάζαρου Μέλιου, βρεθήκαμε στην περιοχή των Πρεσπών, όπου γνωρίσαμε το χωριό 'Αγιος Γερμανός, επισκεφθήκαμε και επιδώσαμε αναμνηστικά δώρα στους ακρίτες μας στο στρατιωτικό φυλάκιο της Κούλας, βαδίσαμε στη νεότευκτη πλωτή πεζογέφυρα μέχρι το νησάκι του Αγίου Αχιλλείου με τα ερείπια της ομώνυμης Βυζαντινής Βασιλικής και καταλήξαμε στο ακρότατο χωριό Ψαράδες, όπου δοκιμάσαμε τα γευστικότατα "γριβάδια" -ψάρια των λιμνών αυτών- και άλλες νοστιμιές της τοπικής κουζίνας. Εκεί μας δόθηκε η ευκαιρία να πλησιάσουμε με μικρά ταχύπλοα σκάφη τις απόκρημνες ελληνικές ακτές της μεγάλης Πρέσπας και να θαυμάσουμε τις ανεξίτηλες βραχογραφίες και τα "ασκηταριά" στις βραχοσπηλιές. Το βράδυ επιστρέψαμε και είχαμε χορευτικό δείπνο στο ξενοδοχείο με μία "ιδιόμορφη" ορχήστρα από κλαρίνα και ντράμς, να παίζει άλλοτε την "Ιτιά" και άλλοτε τα "Κύματα του Δουνάβεως", πράγμα που μας επέτρεψε να χορέψουμε κεφάτα, από βαλς και ταγκό, μέχρι τσάμικο και ηπειρώτικο...
 • Το Σάββατο το πρωί επισκεφθήκαμε το κέντρο ελέγχου της Π.Α. στο Βίτσι, όπου τύχαμε απρόσμενης υποδοχής και φιλοξενίας από τον Διοικητή, Αντισμήναρχο Θ. Δημητρίου και τους Αξιωματικούς του, μας έκαναν ξενάγηση στις εγκαταστάσεις των radars και μας αποχαιρέτισαν θερμά μετά την ανταλλαγή των αναμνηστικών δώρων και τη φωτογράφηση.
  Εντυπωσιακό το μνημείο για τους νεκρούς του εμφυλίου στο Βίτσι και η αρχαιοπρεπής επιγραφή:
  "ΒΟΥΛΟΝΤΟ ΤΗΝ ΜΕΝ ΠΑΤΡΙ-
  ΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΕΘΑΛΥΙ-
  ΑΝ ΠΑΙΣΙ ΛΙΠΕΙΝ, ΑΥΤΟΙ Δ'
  ΕΝ ΠΡΟΜΑΧΟΙΣΙ ΘΑΝΕΙΝ"
  "Απεφάσισαν την μεν πατρίδα
  να παραδώσουν εις τα τέκνα των
  θάλλουσα εν ελευθερία, αυτοί δε
  να αποθάνουν προμαχούντες"
  Από εκεί καταλήξαμε στην πανέμορφη Καστοριά για βόλτες, ψώνια και γεύμα ...μετά μουσικής βιολιών αυτή τη φορά, στη μαγευτική λίμνη, δίπλα στην παλιά εκκλησούλα της "Μαυριώτισσας". Το ίδιο απόγευμα επισκεφθήκαμε τον αναπαλαιωμένο παραδοσιακό οικισμό του Νυμφαίου και είχαμε την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να γνωρίσουμε και την "Αννούλα της Κλεισούρας", μια χαροκαμένη γυναίκα, επιζήσασα της θηριωδίας του γερμανού κατακτητή, όταν σε πολύ παιδική ηλικία γλίτωσε με βαριά τραύματα, μόνη από ένα ολόκληρο χωριό που εκτελέστηκε άγρια για κάποια αντίποινα...
 • Επιστρέφοντας την Κυριακή το πρωί, κάναμε στάση για προσκύνημα στην Ι.Μ. της Παναγίας Σουμελά. Η επίσκεψή μας συνέπεσε με την ημερομηνία μνήμης και πένθους των ανά την Ελλάδα Ποντίων, γι' αυτό υπήρχαν πολλοί πόντιοι προσκυνητές στη "δική τους Παναγία" και ένα κλίμα πανήγυρης. Πριν φτάσουμε αργά το βράδυ στην Αθήνα, είχαμε μια τελευταία σύντομη στάση "για γλυκό" στο πάντα όμορφο και ζωντανό θέρετρο των Καμένων Βούρλων.
  Η εκδρομή αυτή, που είχε "απ' όλα", μας ανανέωσε, μας γέμισε φύση και καθαρό οξυγόνο και μας άφησε ένα σωρό όμορφες αναμνήσεις. 'Απληστοι και αχόρταγοι εμείς, θελήσαμε να "αιχμαλωτίσουμε" αυτές τις πανέμορφες εικόνες, ματαιοπονώντας βέβαια, και να τις φυλάξουμε στα λίγα τετραγωνικά εκατοστά φωτογραφικού χαρτιού (ή τα μερικές χιλιάδες pixels της ηλεκτρονικής εικόνας). Το αποτέλεσμα δεν έχει πολλή σχέση με την πραγματικότητα, αλλά το μυαλό μπορεί να βοηθήσει να αναπλάσουμε τις πραγματικές σκηνές από τα φτωχά αποτελέσματα της ερασιτεχνικής κάμερας.

  Ας καθίσουμε λοιπόν όλοι να απολαύσουμε τις αρκετές στον αριθμό και επιλεγμένες για να είναι κατά το δυνατόν χαρακτηριστικές και να καλύπτουν όλο το φάσμα των εκδηλώσεών μας, φωτογραφίες από αυτή την εκδρομή μας. Είναι ταξινομημένες χρονολογικά και κατά τα επί μέρους γεγονότα. Εμφανίζονται με click πάνω στην παραπεμπτική λεζάντα, που αποτελεί επεξήγηση του συγκεκριμένου στιγμιότυπου ή της καταστάσεως που απεικονίζεται, ενώ με "πίσω/back" ή "προηγούμενο/previous" από το menu του browser που χρησιμοποιείτε, επιστρέφετε στην παρούσα σελίδα:

 1. Πρώτη μέρα - Η αναχώρηση και η διαδρομή μέσα σε ανοιξιάτικα τοπία.
 2. Στο Σαραντάπορο.
 3. Δεύτερη μέρα - Από Δροσοπηγή στις Πρέσπες.
 4. Στον 'Αγιο Γερμανό.
 5. Στο Σ.Φ. Κούλας και το νησάκι του Αγίου Αχιλλείου.
 6. Από το χωριό Ψαράδες, βόλτα στη λίμνη της Μεγάλης Πρέσπας με ταχύπλοο.
 7. Η ομορφιά της φύσης στη Δροσοπηγή.
 8. Το ..."gipsy party" που τελικά μας άνοιξε το κέφι.
 9. Τρίτη μέρα - Επίσκεψη στη μονάδα της Π.Α. στο Βίτσι.
 10. Στην πανέμορφη Καστοριά.
 11. Στον παραδοσιακό οικισμό Νυμφαίου.
 12. Τέταρτη μέρα - Το ταξίδι της επιστροφής.
Η Γενική Συνέλευση και οι Αρχαιρεσίες
για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ.


  Στις 9 Μαρτίου 2002, όπως είχε έγκαιρα ανακοινωθεί, πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου μας, που φέτος συνδυάστηκε με τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) και Εξελεγκτικής Επιτροπής (Ε.Ε.), καθώς συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από τις προηγούμενες εκλογές.

  Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο Παπάγου, και κατ' αυτήν έγινε ο απολογισμός από τον Πρόεδρο της απερχόμενης Διοίκησης, Ναύαρχο ε.α. Λ. Παληογιώργο, και αναγνώσθηκε η έκθεση οικονομικού ελέγχου της Εξελεγκτικής Επιτροπής. Ακολούθησε ομιλία/ενημέρωση προς το Σώμα από τον Πρόεδρο της ΕΑΑΝ, Αντιναύαρχο ε.α. Κ. Βάλλα, καθώς και ομιλίες διαφόρων μελών, επί θεμάτων που αφορούσαν κυρίως προτάσεις για μελλοντική τροποποίηση του καταστατικού του Συνδέσμου. Τέλος πραγματοποιήθηκε η (μυστική) ψηφοφορία, κατά την οποία επανεξελέγη ολόκληρο το παλαιό Δ.Σ. και εξελέγη η νέα Ε.Ε. Δυστυχώς, υπήρξε ολιγάριθμη υποβολή νέων υποψηφιοτήτων, πράγμα που ευχόμαστε να μην επαναληφθεί και στο μέλλον, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη δυνατότητα επιλογής προσώπων και ανανέωσης της Διοικήσεως.

  Ακολουθεί μία σειρά φωτογραφιών (σε σμίκρυνση), με λεζάντες που εμφανίζονται αν αφήσουμε το ποντίκι να σταθεί λίγο πάνω τους. Οι λεζάντες αυτές, εκτός του ότι επεξηγούν το συγκεκριμένο στιγμιότυπο, αν διαβαστούν στη σειρά, δίνουν επιγραμματικά την περιγραφή της όλης εκδήλωσης.


Ο Αγιασμός και η κοπή της Βασιλόπιτας για το 2002 !


  Στις 12 Ιανουαρίου 2002, πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός για το νέο έτος και η κοπή της Βασιλόπιτάς μας, στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Παπάγου, που μας τον παραχώρησε όπως πάντα ο θερμός υποστηρικτής των προσπαθειών του Συνδέσμου μας, Δήμαρχος Παπάγου, Υποναύαρχος (ε.α) Βασίλειος Ξύδης.

  Αντί άλλων λέξεων, ας αφήσουμε τις εικόνες (και τις κρυφές τους λεζάντες, που εμφανίζονται μόλις περάσει από πάνω τους το ποντίκι) να δείξουν την ιστορία της τελετής, την ευρεία συμμετοχή των μελών μας και το εορταστικό πνεύμα που επικράτησε.


Η στήλη αυτή είναι μια καταγραφή, που προσπαθεί να περιλάβει σε μικρό χώρο όλα τα σημαντικά -κατά τη γνώμη του συντάκτη- γεγονότα, τα οποία αναφέρονται στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και χαρακτηρίζουν τον τύπο δραστηριοτήτων του Συνδέσμου.

A.A.