ΟΙ ΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΣΟι πραγματοποιηθείσες εκδηλώσεις του Συνδέσμου
από 1/Ιαν. έως 31/Δεκ. του 2006
(κατ'αντίστροφο χρονολογική σειρά).Κάνοντας click πάνω σε οποιονδήποτε τίτλο, πηγαίνετε κατ'ευθείαν στις αντίστοιχες εκδηλώσεις,
ενώ, για λόγους χωρητικότητας, οι περισσότερες μεγάλου μεγέθους φωτογραφίες
έχουν αφαιρεθεί από το site.   Η Χριστουγεννιάτικη Χοροεσπερίδα μας στο Ν.Ο.Ε., στις 23-12-2006.


  ...Ήταν για άλλη μια φορά, μια υπέροχη βραδιά, όπως την περιμέναμε και όπως την έχουμε κατ' επανάληψη απολαύσει τα τελευταία χρόνια, στις ζεστές και φιλόξενες αίθουσες του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, πάνω από το μαγευτικά φωταγωγημένο Μικρολίμανο Πειραιά!

   ...Για μια φορά ακόμη ήταν έντονη η παρουσία και συμμετοχή του "εν ενεργεία" Π.Ν. με έξη Ναυάρχους (το ...μισό ΑΝΣ). Με επί κεφαλής τον Αρχηγό Στόλου, Αντιναύαρχο Περικλή Λιαπάκη, την εκδήλωσή μας τίμησαν οι Υποναύαρχοι Εμμ. Χωριανόπουλος (Ε/ΓΕΕΘΑ), Αντ. Παπαδουλής (ΔΔΜΝ), Ιωάν. Καραΐσκος (Υ/ΑΣ), Δημ. Ελευσινιώτης (Δ/ΣΝΔ) και Ελευθ. Αναστασιάδης (ΟΕΠΝ). Παρόντες και οι συνάδελφοι και πρώην Υπουργοί κ.κ. Αλέξ. Παπαδόγκωνας και Ιωάν. Σταθόπουλος και ο Δήμαρχος Παπάγου κ. Βασ. Ξύδης.

  ...Για όσους είχαν καιρό να έλθουν σε τέτοια εκδήλωσή μας στον Όμιλο, οι ανακαινισμένες αίθουσές του και κυρίως η διαπλάτυνση της "αίθουσας των ανέμων" (σε βάρος των μπαλκονιών), που έδωσε μεγάλη ευρυχωρία στον ενιαίο χώρο και την άνεση να φιλοξενεί ακόμα και πάνω από 250 καθιστούς προσκεκλημένους, ήταν από τις ωραίες εκπλήξεις της βραδιάς.

  ...Έτσι, όλοι μαζί, απολαύσαμε τη θερμή, εορταστική ατμόσφαιρα που προσφέρει ο Ν.Ο.Ε., την ωραία μουσική, τα πάντα εκλεκτά εδέσματα, τα πλούσια και πολυάριθμα δώρα -προσφορές συναδέλφων και φίλων του Συνδέσμου- και, φυσικά, χορέψαμε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες όλη τη "γκάμα" των χορών, από βαλς και ταγκό μέχρι νησιώτικα και ζεϊμπέκικο, υπό την εξαιρετική ομολογουμένως "μουσική διεύθυνση" της χαριτωμένης DJ και κόρης συναδέλφου, δεσποινίδας Κλέλιας Αργυροπούλου.

  ...Ακολουθούν μερικά φωτογραφικά στιγμιότυπα αυτής της βραδιάς, που θα μας θυμίζουν τις ευχάριστες ώρες που περάσαμε, παλιοί και νέοι συνάδελφοι μαζί, γιορτάζοντας με αυτόν τον τρόπο τα Χριστούγεννα του 2006 και προσμένοντας τον ερχομό της νέας -και, ευχόμαστε, ακόμη καλύτερης- χρονιάς, 2007!

[ Έχουν αφαιρεθεί οι μεγεθύνσεις από το site ]


   Συμμετοχή του Δ.Σ. στον εορτασμό του προστάτη του Ναυτικού Αγίου Νικολάου, στη ΣΝΔ, στις 6 Δεκεμβρίου 2006.


  ...Για μια ακόμη φορά το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας προσεκλήθη και παρευρέθη στον πραγματοποιηθέντα την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2006, στο χώρο παρατάξεων της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (πλατεία Ελευθερίας), επίσημο εορτασμό του Αγίου Νικολάου και των επετείων των νικηφόρων ναυμαχιών της Έλλης και της Λήμνου κατά την διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων (1912-1913).

  ...Την τελετή τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Ευάγγελος Μεϊμαράκης, και παραβρέθηκαν Υπουργοί, Υφυπουργοί, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Βουλευτές όλων των Κομμάτων, εκπρόσωποι της Νομαρχίας και του Δήμου Πειραιά, οι στρατιωτικές ηγεσίες του Υ.ΕΘ.Α. του Π.Ν. και του Λ.Σ., στρατιωτικοί ακόλουθοι Ξένων Αποστολών, αντιπροσωπείες Αξιωματικών των τριών όπλων και μαθητών των στρατιωτικών σχολών, αντιπροσωπείες εκ των αποστράτων του Π.Ν. και οι καθηγητές και το πολιτικό προσωπικό της Σχολής Ν. Δοκίμων.

  ...Στο πλαίσιο των εορτασμών παρέμειναν αγκυροβολημένα ανοικτά του όρμου της ΣΝΔ, η Φρεγάτα "ΥΔΡΑ" και η Πυραυλάκατος "ΞΕΝΟΣ".

  ...Παρακάτω, ένα κολάζ με φωτογραφικά στιγμιότυπα από τον εορτασμό.
   Η τριήμερη φθινοπωρινή εκδρομή μας στην Ευρυτανία, από 10 έως 12 Νοεμβρίου 2006.


  ...Από Παρασκευή, 10 μέχρι και Κυριακή, 12 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η φθινοπωρινή εκδρομή μας, στην Ευρυτανία!

  ...Ούτε στη συγκεκριμένη εκδρομή έλαβε μέρος ο γράφων, χρησιμοποιεί όμως τις φωτογραφικές κάμερες συναδέλφων που συμμετείχαν, για να δώσει μερικά στιγμιότυπα από την όμορφη και με πολλά ενδιαφέροντα εκδρομή.

  ...Τις παρακάτω φωτογραφίες ...συνεισέφερε ο εκλεκτός συνάδελφος Π.Σ.Από τη φθινοπωρινή εκδρομή μας,
στην Ευρυτανία,
10-12 Νοεμβρίου 2006.
(Έχουν αφαιρεθεί οι μεγεθύνσεις)

   Επίσκεψη στα "ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε." την 19-10-2006.


  Την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2006, πραγματοποιήθηκε όπως είχε προγραμματιστεί, η επίσκεψη, ενημέρωση και ξενάγηση των μελών του Συνδέσμου μας στις εγκαταστάσεις των "Ελληνικών Ναυπηγείων" στο Σκαραμαγκά, ονομαζόμενα πλέον επισήμως, λόγω αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος, "ThyssenKrupp Marine Systems - Hellenic Shipyards S.A.".

  Μία ευάριθμος ομάδα (~ 40 ατόμων) εκ των μελών μας, προσήλθαμε με pullman της εταιρείας ή με Ι.Χ. στα Ναυπηγεία, όπου μας υποδέχθηκαν εγκάρδια και μας ενημέρωσαν για τις αλλαγές στην εταιρεία, τους σημερινούς στόχους της, το έργο της και τη συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό (πολλά από τα υψηλόβαθμα στελέχη της άλλωστε είναι απόστρατοι Αξιωματικοί του Π.Ν.). Η εκτενής ενημέρωση συνοδευόταν από προβολή εικόνων και video, διατέθηκε δε αρκετός χρόνος για απάντηση ερωτήσεων των επισκεπτών.

  Στη συνέχεια, τα μέλη μας είχαν την ευκαιρία να περάσουν από τις στεγασμένες ναυπηγικές κλίνες, όπου υλοποιούνται αυτή τη στιγμή δύο μεγάλα και πρωτοποριακά προγράμματα, επ' ωφελεία του Π.Ν.: Το πρόγραμμα κατασκευής των 3 νέου τύπου Υποβρυχίων Class 214, βάσει του πρωτοτύπου που ήδη έχει κατασκευασθεί και βρίσκεται στο στάδιο δοκιμών στη Γερμανία, και το πρόγραμμα Neptune II, αναβαθμίσεως της δεύτερης τετράδας των Υποβρυχίων Class 209, που περιλαμβάνει κοπή και εγκατάσταση και σε αυτά του σύγχρονου Fuel Cell Section, ώστε να αποκτήσουν Air Independent Propulsion.

  Η ενημέρωση συνεχίστηκε με μία ξενάγηση στους υπαίθριους χώρους, τις μόνιμες και πλωτές δεξαμενές δεξαμενισμού/επισκευής πλοίων, τα συνεργεία, τις αποθήκες και τις λοιπές εγκαταστάσεις. Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη, η Διοίκηση των Ναυπηγείων (εκπροσωπούμενη από τους κ.κ. Ζαχαρία και Μανωλέμη) προσέφερε μικρή δεξίωση-μπουφέ προς τους επισκέπτες, η όλη εκδήλωση δε έκλεισε όμορφα και ...παραδοσιακά, με την ανταλλαγή αναμνηστικών πλακετών και δώρων.

  Κατωτέρω παρατίθεται μια σειρά φωτογραφιών από την επίσκεψή μας στα Ε.Ν. Σημειώνεται ότι, για λόγους "σκοπιμότητας", η εταιρεία ζήτησε να μη βγουν φωτογραφίες στους χώρους κατασκευής και επισκευής των Υ/Β.


Από την επίσκεψη του Συνδέσμου στα Ελληνικά Ναυπηγεία,
στο Σκαραμαγκά,
19 Οκτωβρίου 2006.
(Έχουν αφαιρεθεί οι μεγεθύνσεις)
   ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ,
ΣΤΟ ΚΕ/ΠΑΛ, ΣΤΙΣ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2006.


   Την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2006 και ώρα 10:00, πραγματοποιήθηκε στο ΚΕ/ΠΑΛ το καθιερωμένο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών, των ηρωικώς πεσόντων Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Ν/διόπων του ΠΝ και ΛΣ, κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, των πεσόντων στην Κύπρο και των πεσόντων κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας την ειρηνική περίοδο.

  Μετά το μνημόσυνο στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου του ΚΕ/ΠΑΛ, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των πεσόντων.

  Στην επιμνημόσυνη δέηση, την οποία παρακολούθησε και το Δ.Σ. του Σ.Α./Σ.Ν.Δ., παρέστησαν οι Α/ΓΕΝ, Α/ΑΣ, Δ/ΔΔΜΝ, Δ/ΔΝΕ, Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΝ, αντιπροσωπείες Αξιωματικών και Υπαξιωματικών ε.ε., Βετεράνοι του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, ευάριθμοι αντιπροσωπείες μαθητών παραγωγικών σχολών του Π.Ν. (Σ.Ν.Δ και ΣΜΥΝ) και πολλοί απόστρατοι συνάδελφοι.

  Στέφανοι κατατέθηκαν από τον Α/ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Δημήτριο Γούση ΠΝ, από τον αρχαιότερο παρόντα Βετεράνο και μέλος του Συνδέσμου μας, Αντιναύαρχο ε.α. Ιωάννη Κοντογιάννη ΠΝ και από τον Πρόεδρο του ΔΣ/ΕΑΑΝ, Αντιναύαρχο ε.α. Κωνσταντίνο Βάλλα ΠΝ.

  Η όλη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παράθεση μικρής δεξίωσης στο ισόγειο του νέου κτιρίου του Επιτελείου ΔΝΕ, την πρώην δηλαδή Λέσχη Αξιωματικών ΔΝΕ, όπως την ξέρουμε οι παλαιότεροι.

  Ορισμένα φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη σεπτή αυτή τελετή μπορείτε να δείτε αμέσως πιο κάτω:


Από τo μνημόσυνο των πεσόντων υπέρ Πατρίδος στο ΚΕΠΑΛ,
17 Οκτωβρίου 2006.
(Έχουν αφαιρεθεί οι μεγεθύνσεις)
   Η 8-ήμερη επίσκεψή μας σε Μόσχα και Αγία Πετρούπολη, 27/6-4/7/2006.


   Δεν έλεγα υπερβολές, όταν ισχυριζόμουν ότι "η καρδιά και το μυαλό όλων όσων είχαμε την τύχη να συμμετάσχουμε σ' αυτή την υπέροχη εκδρομή του Συνδέσμου μας στη Ρωσία περιπλανιέται ακόμη στα Τσαρικά παλάτια και τους μεγαλοπρεπείς ναούς της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης". Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες για επιλογή και απομόνωση ενός συντηρητικού αριθμού φωτογραφιών, από τις υπέρ-τετρακόσιες που κατέγραψε στις οκτώ μέρες η ψηφιακή μηχανή, μου ήταν αδύνατον να αποκλείσω τα 9/10 και να κρατήσω μόνο το ένα...

   Μα αυτές μου θύμιζαν ετούτο, εκείνες πάλι το άλλο, ωραίες στιγμές, ευχάριστες, συγκινητικές, στιγμές δέους και θαυμασμού, εικόνες που δεν μπορώ να διαγράψω. Ζήτησα και τη βοήθεια της συντρόφου μου και ...'συνεργού' στη φωτογραφική απαθανάτιση της εκδρομής. Μάλλον ματαιοπονούσαμε και οι δύο. Εύκολα ίσως γίνονται οι 400 τόσες φωτογραφίες 350 ή 300 ή και 200 ακόμη. Πώς όμως να μειωθούν αρκετά κάτω από τις 100, να περιοριστούν στο μέγιστο των 40 ή 50?

  Τη λύση μου την πρότεινε συνάδελφος και συνταξιδευτής, με την ίδια αγάπη και εκείνος για τη φωτογραφία. Στην αρχή μου φάνηκε τραγική, εκτός κάθε σκέψης, την απέρριψα ασυζητητί. Η σκληρή πραγματικότητα, όμως, με έκανε να την ξανασκεφθώ και, με κρύα καρδιά ομολογώ, να την αποδεχτώ και να την εφαρμόσω: "Όλοι είχαν φωτογραφικές μηχανές ή video, όλοι τράβηξαν όσες φωτογραφίες μπόρεσαν και τις κρατούν για τον εαυτό τους ή τις μοιράζονται με τους φίλους τους. Στην ιστοσελίδα αρκεί να μπει ένα ποτ-πουρί από εικόνες που να μας θυμίζουν τα σημαντικότερα γεγονότα και μέρη που είδαμε. Δεν χρειάζεται να είναι (μιας και δεν μπορεί να γίνει) φωτογραφικό αρχείο όλων των δεκάδων, εκατοντάδων μικρών ή μεγάλων γεγονότων της εκδρομής..."

  Κατέληξα λοιπόν στην τεχνολογία του ψηφιακού κολλάζ, και παρουσιάζω το ελάχιστο που μπόρεσα να πετύχω: τις παρακάτω 27 σκηνές, που καλύπτουν ...τεχνηέντως ανακατεμένα, χρονολογικά και θεματικά τις κινήσεις μας, από την αναχώρησή μας μέχρι την επιστροφή, με μια 'ιδέα' μόνο του πού βρεθήκαμε και τι είδαμε τις οκτώ μέρες που μεσολάβησαν, στις δύο μεγαλουπόλεις της Ρωσίας. Ελπίζω να τις βρει και ο επισκέπτης της σελίδας αρκούντως παραστατικές.


   Η θερινή χοροεσπερίδα μας πραγματοποιήθηκε φέτος και πάλι στο Ν.Ο.Ε.


   Με τη σκέψη αρκετών στην επερχόμενη (από Τρίτη 27/6) οκταήμερη εκδρομή μας στη Ρωσία (Μόσχα και Αγία Πετρούπολη), ενώ ακόμη δεν έχουν πάψει η συζητήσεις και τα σχόλια για την επιτυχημένη ανοιξιάτικη εκδρομή μας στην Κέρκυρα, και με το βλέμμα όλων στο ήδη παρόν Ελληνικό καλοκαίρι και τις (μικρές ή μεγαλύτερες) διακοπές, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24/6, μία ημέρα πριν την έναρξη των εορτασμών της Ναυτικής Εβδομάδας 2006 (25/6 - 1/7), στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος η καθιερωμένη θερινή χοροεσπερίδα του Συνδέσμου μας...

  Η συμμετοχή των μελών μας -αν και όχι τόσο μεγάλη όσο άλλες χρονιές- ήταν για μια φορά ακόμη ενθουσιώδης και μαζική, και 150 περίπου άτομα απόλαυσαν μια υπέροχη και δροσερή βραδιά στην απαράμιλλη από πλευράς θέας μεγάλη βεράντα του Ν.Ο.Ε....

  Το δεδομένο κέφι, τα γευστικότατα πιάτα, η διαλεκτή μουσική από την εξαιρετική και πρωτοεμφανιζόμενη στους χορούς μας D.J. Κλέλια Αργυροπούλου (κόρη συναδέλφου), και βέβαια το χορευτικό ταλέντο πολλών νεότερων ή παλαιότερων μελών μας, ήταν τα βασικά συστατικά της, αναμενόμενης ούτως ή άλλως, επιτυχίας της εκδήλωσης...

  Πριν γυρίσουμε λοιπόν σελίδα, ας αναπολήσουμε για λίγο ακόμη με τη βοήθεια μερικών φωτογραφικών εικόνων, τη χαρούμενη βραδιά, τα λαμπερά φώτα και τους ζωηρούς ρυθμούς που μας κράτησαν σε κέφι μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες...

Θερινή χοροεσπερίδα
ΣΑ/ΣΝΔ στο Ν.Ο.Ε.
στις 24-06-2006.
(Έχουν αφαιρεθεί οι μεγεθύνσεις)

   Η πρώτη εκδρομή μας φέτος: 4-ήμερη, ανοιξιάτικη, στην Κέρκυρα !


  ...Από Παρασκευή, 19 Μαΐου μέχρι και Δευτέρα, 22 Μαΐου 2006, πραγματοποιήθηκε η πρώτη, ανοιξιάτικη εκδρομή μας, στην Κέρκυρα!

  ...Στη συγκεκριμένη εκδρομή, ο γράφων δυστυχώς δεν έλαβε μέρος λόγω προσωπικών του κωλυμάτων, δανείζεται λοιπόν την πένα άλλου συναδέλφου, για...

  ...Δυο λόγια για την Εκδρομή ΚΕΡΚΥΡΑΣ (19-22/5/06) του ΣΑ/ΣΝΔ:
"Υπήρξε η πλέον πολυπληθής μέχρι σήμερα με συμμετοχή 115 ατόμων, αρκετά των οποίων ήταν προσκεκλημένοι μελών μας (κάτι που προβληματίζει κάποιους και ίσως θα πρέπει να επανεξετασθεί αρμοδίως), σε 3 πούλμαν.

  ...Η γενική εντύπωση είναι ότι ήταν λίαν επιτυχής, όλοι έμειναν ενθουσιασμένοι από τη ξεχωριστή και θερμότατη περιποίηση που μας εγένετο εκ μέρους του συναδέλφου κ. Β. Χαρλαύτη και της συζύγου του -πέραν της σημαντικής οικονομικής προσφοράς τους προς το Σύνδεσμο (ιδιαίτερα χαμηλό αντίτιμο διαμονής και διατροφής στο ξενοδοχειακό συγκρότημα).

  ...Οι εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου ήταν υπέροχες, οι παροχές πολλές, ως και η θάλασσα ήταν φιλόξενη, ακόμη και γι' αυτούς που αποφεύγουν τα κρύα νερά και τα πρόωρα μπάνια!...

  ...Από πλευράς επιλογών ήταν μοναδική ως προς τις προσφερόμενες εναλλακτικές λύσεις. Έτσι όλοι είχαν τη δυνατότητα και πραγματοποίησαν αυτό που ήθελαν: άλλοι επέλεξαν επισκέψεις στα αξιοθέατα του νησιού, άλλοι τη χαλάρωση και το μπάνιο και όλοι το καλό φαγητό και το καθιερωμένο "γλέντι" μας, την Κυριακή, έστω και αν ...δεν είχαμε κερδίσει τη προηγούμενη στη Eurovision!...

  ...Από πλευράς προβλημάτων, το σημαντικότερο ήταν η πολύ μεγάλη δυσκολία που αντιμετώπισαν οι πιο ηλικιωμένοι και ιδίως ορισμένα άτομα με κινητικά προβλήματα, λόγω μη ύπαρξης κυλιόμενης σκάλας ή "ασανσέρ" στο πλοίο της επιστροφής "Παντοκράτωρ". Το όργανο ΛΣ της Ηγουμενίτσας προς το οποίο έγινε η σχετική παρατήρηση, απάντησε ότι "δεν είναι δικιά τους δουλειά να το ελέγξουν αλλά του Πλοιοκτήτη!". Τα σχόλια περιττεύουν και ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του.
Ωστόσο, είναι ένα θέμα που θα μπορούσε ο Σύνδεσμός μας, μέσω ΕΑΑΝ, να θέσει υπόψη του Α/ΛΣ, με σκοπό να διορθωθεί η απαράδεκτη κατάσταση.
Φιλικά, ΜΜ"


  ...Στη σειρά των φωτογραφιών που ακολουθούν, αποτυπώνονται χαρακτηριστικές όμορφες στιγμές και η ευχάριστη διάθεση όλων των συμμετεχόντων στο ξένοιαστο αυτό τετραήμερο "φυγής" από την πιεστική καθημερινότητα της Αθηναϊκής ζωής.


   Επίσκεψη ΣΑ/ΣΝΔ στη Διοίκηση Ε/Π Ναυτικού (Δ.Ε.Ν.), στις 10 Μαΐου 2006.


  ...Την Τετάρτη, 10 Μαΐου 2006, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη των μελών του Συνδέσμου μας στη Διοίκηση Ε/Π Ναυτικού, στο Ναυτικό Οχυρό Κοτρωνίου.

  ...Αν και οι συνθήκες της συγκεκριμένης ημερομηνίας, όπως εξελίχθηκαν με την πανελλαδική απεργία, κατέστησαν την προσέλευση πολλών μελών μας προβληματική ή ανάγκασαν ορισμένους να τη ματαιώσουν, εν τούτοις ένας ικανοποιητικός αριθμός (περί τους 50) κατάφεραν να ...ολοκληρώσουν την μετ' εμποδίων προσπάθειά τους και το αποτέλεσμα ήταν πλήρως ικανοποιητικό.

  ...Τα ωραία άρχισαν μόλις το υπηρεσιακό λεωφορείο ή τα Ι.Χ. κατάφεραν να βγουν από τον κλοιό των ακινητοποιημένων οχημάτων σε όλες τις οδικές προσβάσεις προς το κέντρο της Αθήνας. Η ανοικτή λεωφόρος Μαραθώνος και στη συνέχεια ο στολισμένος με ανθισμένα σπάρτα και αγριολούλουδα ανηφορικός δρόμος προς το Κοτρώνι, σε συνδυασμό με μια σχεδόν ηλιόλουστη μέρα, μετέβαλε την αρχική ταλαιπωρία σε μια ευχάριστη εκδρομή στην εξοχή.

  ...Η υποδοχή στη Δ.Ε.Ν. από τον ίδιο τον νεοτοποθετημένο Διοικητή, Πλοίαρχο Παΐδα Π.Ν. και όλους τους Αξιωματικούς του επιτελείου του, ήταν παραδοσιακή και θερμή, αποδεικνύοντας ότι οι αξίες και τα ήθη του παλιού αγαπημένου μας Ναυτικού τηρούνται αναλλοίωτες και μεταλαμπαδεύονται ακέραιες στις νεότερες γενιές.

  ...Μετά το κέρασμα για το "καλώς ορίσατε", ακολούθησε η ενημέρωση των επισκεπτών από τον Διοικητή και τον επικεφαλής του επιτελείου του, με ταυτόχρονη προβολή διαφανειών, η οποία συνεχίσθηκε με απαντήσεις σε διάφορα ερωτήματα και σχόλια και από τις δύο πλευρές. Πριν αποχωρίσουμε από την αίθουσα όπου έγινε η ενημέρωση, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου μας, Ναύαρχος ε. α. Λ. Παληογιώργος, παρέδωσε το θυρεό μας στον Διοικητή, με αναμνηστική πλακέτα της επισκέψεώς μας στη Δ.Ε.Ν.

  ...Στη συνέχεια, οι επισκέπτες μετακινήθηκαν προς τα υπόστεγα τεχνικής υποστήριξης των Ε/Π, όπου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά, να "ακουμπήσουν" και να φωτογραφηθούν δίπλα στα εκεί ευρισκόμενα (για περιοδικό έλεγχο συντηρήσεως) ελικόπτερα των διαφόρων τύπων του Π.Ν. και του Λ.Σ.

  ...Μετά και την ομαδική, αναμνηστική φωτογραφία, παλαιών και νέων συναδέλφων, η επίσκεψη κατέληξε με την παραδοσιακή (και πλουσιότατη ομολογουμένως σε εδέσματα) "μικρή δεξίωση". Σε πολύ θερμό και -σε ορισμένες περιπτώσεις- συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, ολοκληρώθηκε η όμορφη αυτή εκδήλωση, με υποσχέσεις και ελπίδες για μια νέα συνάντησή μας με το ένστολο ναυτικό, όσο το δυνατό πιο σύντομα.

  ...Ακολουθούν ορισμένα φωτογραφικά στιγμιότυπα από την επίσκεψη (με επεξηγηματικούς υπότιτλους, μόλις σταθεί πάνω στο εικονίδιο το βελάκι) ενώ πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τα Ε/Π και τις δραστηριότητές τους μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στη σχετική ιστοσελίδα της Δ.Ε.Ν.

Επίσκεψη ΣΑ/ΣΝΔ στη Δ.Ε.Ν.
στις 10-5-2006.
(Έχουν αφαιρεθεί οι μεγεθύνσεις)

   Ημερίδα στο Πολεμικό Μουσείο με θέμα:
"21 Απριλίου 1967, Αντικομουνιστικά Σύνδρομα στις Ένοπλες Δυνάμεις,
Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα".


   Mε τη συμπλήρωση 39 χρόνων από την εκδήλωση του πραξικοπήματος του 1967, πραγματοποιήθηκε στις 03/05/2006 στο Πολεμικό Μουσείο ημερίδα, που οργανώθηκε από:
 • Το Δ.Σ των Φυλακισθέντων και Εξορισθεντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ),
 • Την Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ),
 • Το Δ.Σ του Συλλόγου Αποφοίτων Παραγωγικών Σχολών Υπαξιωματικών ΠΝ και
 • Τον Όμιλο "21ος ΑΙΩΝΑΣ - ΠΝΥΚΑ"
   Η εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στον Ταγματάρχη (ήδη Στρατηγό από την μεταδικτατορικη εποχή) Σπύρο Μουστακλή, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 20 χρόνων από το θάνατο του και τον Αλέκο Παναγούλη, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 30 χρόνων από το θάνατο του, είχε θέμα:
"21 Απριλίου 1967, Αντικομουνιστικά Σύνδρομα στις Ένοπλες Δυνάμεις, Ατομικά και πολιτικά Δικαιώματα."

   Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Σ.Φ.Ε.Α. Φώτης Προβατάς.
Μίλησαν :
 • Μιχάλης Βαρδάνης, Επίτιμος Αντιστράτηγος με θέμα "Ο Σπύρος Μουστακλής"
 • Γιάννης Ντουνιαδάκης, Υποναύαρχος ε.α. με θέμα "Αντικομουνισμός στις Ε.Δ. και 21 Απριλίου 1967"
 • Χριστόφορος Αγγελόπουλος, Πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων, με θέμα " Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα στη Δικτατορία 1967-1974"
 • Γιώργος Χουρμουζιάδης, Βουλευτής, Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης , με θέμα " Μορφές Αντίστασης στη Δικτατορία , Ο ρόλος των Ανθρώπων του Πνεύματος"
 • Αντώνης Θεοχάρης, Υποναύαρχος ε.α. με θέμα "Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και η στάση τους στη διάρκεια της δικτατορίας"
 • Αλέξανδρος Ζαρκάδας, Επίτιμος Αντιστράτηγος, με θέμα "Παράνομες Οργανώσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, μεταπολεμικά στην Ελλάδα" και
 • Λευτέρης Βερυβάκης, Πρώην Υπουργός, με θέμα "Αλέξανδρος Παναγουλης , 30 χρόνια από το θάνατο του"
Συντονιστής ήταν ο Αντώνης Κακαράς, Αρχιπλοίαρχος ε.α., της Κ.ΕΘ.Α.

   Η εκδήλωση σημείωσε επιτυχία, πλήθος κόσμου προσήλθε και πολλοί την παρακολούθησαν ακίνητοι και όρθιοι επί δυόμισι ώρες...  Επισημαίνεται πως, λόγω πρόωρης αποστολής, στην πρόσκληση δεν περιλαμβάνεται και η συμμετοχή της "ΠΝΥΚΑ" με ομιλία του κ. Λευτέρη Βερυβάκη για τον Αλέκο Παναγούλη, με την συμπλήρωση τριάντα χρόνων από το θάνατο του.   Η εορταστική εκδήλωση της Ε.Θ.Ε. στο Πολεμικό Μουσείο (20-3-2006).


   Τη Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2006, πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, εορταστική εκδήλωση της Ε.Θ.Ε. με θέμα
"Μικρή θαλασσινή περιπλάνηση με την εικόνα, το λόγο και τη μουσική"

  Για την όμορφη αυτή εκδήλωση, στην οποία ήταν προσκεκλημένο και παραβρέθηκε σύσσωμο το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας, εκδόθηκε το δελτίο τύπου που ακολουθεί, ενώ μεγεθύνοντας τα εικονίδια στο τέλος του δελτίου, βλέπουμε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την εορταστική ατμόσφαιρα και τους συντελεστές της βραδιάς.


«Μικρή Θαλασσινή Περιπλάνηση με την Εικόνα ...το Λόγο ...και τη Μουσική»


Μια εκδήλωση σταθμός στην 75ετή ιστορία της Ελληνικής Θαλάσσιας Ένωσης έγινε τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2006 στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα από φίλους της ΕΘΕ, οι συντελεστές μιας σεμνής και συγχρόνως εντυπωσιακής πρωτοβουλίας, απέδειξαν με πλουραλιστικό τρόπο ότι το «ταξίδι στο χώρο του θαλασσινού μύθου δεν τελειώνει ποτέ. Ξεκινά από τη χαραυγή της προϊστορίας και συνεχίζεται πέρα από τη συμβατική έννοια του χρόνου»...

Το επιτελείο της Ελληνικής Θαλάσσιας Ένωσης θέλησε να αναδείξει την αέναη σχέση του Έλληνα με τη θάλασσα και τη ναυτιλία, μέσα από την οπτική της παράδοσης, της λογοτεχνίας, της ποίησης, της μουσικής και το πλούτο της ελληνικής φύσης, σε μία εκδήλωση με τίτλο «Μικρή θαλασσινή περιπλάνηση με την Εικόνα ...το Λόγο ...και τη Μουσική».

Η εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό του Προέδρου της ΕΘΕ Αντιναυάρχου (ε.α) Ξενοφώντα Μαυρογιάννη Π.Ν. και ακολούθησε τοποθέτηση του Αντιπροέδρου της ΕΘΕ Υποναυάρχου (ε.α) Κωνσταντίνου Καραμπαμπά Π.Ν. με θέμα «Οι σκοποί της ΕΘΕ».

Ο κ. Καραμπαμπάς, με μεστό και δομημένο λόγο, μας έδωσε το ιστορικό της ίδρυσης και της πορείας της ΕΘΕ μέχρι σήμερα, επισημαίνοντας το σκοπό και το ρόλο της στην ανάπτυξη του θαλάσσιου πνεύματος και του αισθήματος της αγάπης για τη θάλασσα, με την οποία ο Έλληνας έχει από τα πανάρχαια χρόνια μία βιωματική σχέση. Η ιδιαίτερη αναφορά του στο περιοδικό "Ναυτική Ελλάς" με τη πλούσια και ενδιαφέρουσα ύλη του, προκάλεσε το ενδιαφέρον του ακροατηρίου και τη προσδοκία για τη προσέλευση νέων αναγνωστών.
Και κατέληξε την ομιλία του : «Εμείς οι Έλληνες, είμαστε από τα πανάρχαια χρόνια, βιωματικά δεμένοι με τη θάλασσα. Την έχουμε στην καρδιά μας και τη ψυχή μας. Το αποδεικνύει η ιστορία και οι παραδόσεις μας. Τη θάλασσα, που είναι καθοριστικός παράγων ισχύος και προόδου της κοινωνίας μας, της οικονομίας, του πολιτισμού μας, αυτής καθ' αυτής της εθνικής μας υπόστασης».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΕΘΕ κ. Μαυρογιάννης στη -δεσπόζουσα και δοσμένη με λογοτεχνική και γλαφυρή γραφή- ομιλία του, αναφέρθηκε στη σχέση του Έλληνα με το θαλάσσιο στοιχείο, κάνοντας μία σύντομη ιστορική αναδρομή των αγώνων των Ελλήνων από τα πανάρχαια χρόνια μέχρι σήμερα και επισημαίνοντας τον εθνικό και οικονομικό ρόλο της ναυτιλίας. «Η ναυτοσύνη δεν είναι απλή η μονοσήμαντη υπόσταση για τον Έλληνα Ναυτικό. Είναι η ίδια η ζωή του, η ύπαρξή του. Η αγάπη, το μεράκι, το φιλότιμο, η λεβεντιά του Έλληνα Ναυτικού έχουν αποτυπωθεί πάνω στα γραφήματα, τις ζωγραφιές, τα ομοιώματα των καραβιών και καϊκιών που ταξιδεύουν στις θάλασσές τους» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μαυρογιάννης και συνέχισε «Στη ναυμαχία της Σαλαμίνας τα «ξύλινα τείχη» έσωσαν, όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη από τη δουλεία της Ανατολής» και αναρωτήθηκε «Άραγε χωρίς τη θάλασσα θα υπήρχε η Σαλαμίνα; Και χωρίς τη Σαλαμίνα δεν θα είχαν τελειώσει όλα για την υπόθεση της Δημοκρατίας στις Θερμοπύλες, ηρωικά μεν, αλλά καταστροφικά;» για να καταλήξει επισημαίνοντας «Προφανή είναι σήμερα τα αγαθά αποτελέσματα της θάλασσας για τον Έλληνα. Αφ' ενός η Εμπορική μας Ναυτιλία που έχει μεταβάλει την οικονομική θέση της χώρας μας στο διεθνή στίβο και αφ' ετέρου ο Τουρισμός ο οποίος, με την κατάλληλη προβολή των νησιών μας, μπορεί να γίνει σημαντικός οικονομικός παράγων για την Πατρίδα μας».

Ακολούθησε, σύντομη αλλά καταλυτική ομιλία του συγγραφέα-σκηνοθέτη Νέστωρα Μάτσα με θέμα: «Η κυρά γοργόνα υπάρχει πάντα: Ζωντανή παράδοση και η διάρκειά της στο χρόνο».
«Που βρισκόταν η κυρά-Γοργόνα; Ρωτούσαν οι μπόμπιρες την καλόγνωμη γιαγιά, όταν τους ιστορούσε το παραμύθι.
-Παντού, αποκρινόταν η γερόντισσα. Όπου κτυπούσε ελληνική καρδιά κι όπου αγωνιζόταν η Ρωμιοσύνη» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μάτσας και συνέχισε: «Στη καρδιά του κάθε Έλληνα ζει κι αγωνίζεται ένας ανήσυχος Οδυσσέας. Και τα ίχνη του μυθικού - μυθικού τάχα; - Ομηρικού ήρωα υπάρχουν παντού. Η θάλασσα είναι η μοίρα του Έλληνα. Το ριζικό και η ζωή του. Από την άρμη της ανασαίνει, το βλογημένο νερό της τον αντρειεύει και τον βοηθά στην επιβίωση και τη μεγαλοσύνη του...» Και κατέληξε «Ας ζήσουμε κάτι από το μυστικό έρωτα του Αιγαίου. Την ανάσα του... Το Φως του...».

Στη συνέχεια προβλήθηκε το άπαικτο κινηματογραφημένο ντοκιμαντέρ του ιδίου «Θάλασσα : Εικόνες από ένα έπος». Η 25λεπτη κινηματογραφική ταινία πέτυχε να ταξιδέψει τους θεατές 9.000 χρόνια πίσω, στο πρώτο θαλασσινό ταξίδι των προγόνων μας, συνδέοντας με δεξιοτεχνία το παρελθόν με το παρόν. Το ντοκιμαντέρ του Ν. Μάτσα μετέφερε στην αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου ξεχωριστές παραστάσεις της ελληνικής φύσης και σπάνιες στιγμές της μακραίωνης ελληνικής παράδοσης, κάνοντας μας υπερήφανους για τις ρίζες μας.

Της κινηματογραφικής προβολής ακολούθησε ένα «Μικρό θαλασσινό ανθολόγιο». Η ηθοποιός Γεωργία Ανέστη με τη ζεστή και γεμάτη λυρισμό φωνή της, απήγγειλε ποιήματα κορυφαίων ποιητών με θέμα τη θάλασσα. Υπενθύμισε με την ερμηνεία της ότι η θάλασσα είναι μούσα για τον Έλληνα. Ακουμπά σ' αυτήν τον πόνο του, μοιράζεται τη χαρά του, πνίγει τον αναστεναγμό του και πάντα στον ορίζοντα της βλέπει την ελπίδα. Η πλούσια, εκφραστικά, προσέγγιση των ποιημάτων των Παλαμά, Σολωμού, Ελύτη, Μόσχου και Καββαδία, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων και ικανοποίησε ακόμη και τους πιο απαιτητικούς εξ αυτών.

Η εκδήλωση συνεχίσθηκε με μουσική παρέμβαση της Αρετής Κετιμέ. Η νεαρή καλλιτέχνις συνεπήρε το κοινό με το σαντούρι της και με τη φωνή της ταξίδεψε τους θεατές στις θάλασσες του Αιγαίου και στις παραλίες της Μ. Ασίας. Η σεμνή παρουσία της στόλισε την εκδήλωση και της προσέδωσε κάτι από την ομορφιά των νιάτων της και την ηρεμία του τραγουδιού της.

Τη μικρή θαλασσινή περιπλάνηση της ΕΘΕ έκλεισε η ελαφρά ορχήστρα του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία αποδίδοντας τους "ρυθμούς της θάλασσας", χρωμάτισε ξεχωριστά την εκδήλωση, οδηγώντας με τις μελωδίες της το καλλιτεχνικό μέρος της βραδιάς, στο τέλος του.

Η παρουσίαση του προγράμματος, έγινε από την κ. Πολυξένη Χούση, μόνιμη πολιτική υπάλληλο της ΕΘΕ και υπεύθυνη συντονισμού ύλης του περιοδικού «Ναυτική Ελλάς». Η κ. Χούση, η οποία εντυπωσίασε με τη παρουσία της και την αισθαντική φωνή της, έκανε σύντομες εισαγωγές προσφωνώντας τους ομιλητές και προϊδεάζοντας το κοινό για τη ροή του προγράμματος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος Γούσης Π.Ν., ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Λ.Σ. Ηλίας Σιωνίδης, ο Δήμαρχος Παπάγου κ. Βασίλειος Ξύδης και ο εκπρόσωπος του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστοδούλου, Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Δημήτριος Νίκου. Παραβρέθηκαν επίσης οι επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΝ Ναύαρχοι Λεωνίδας Παληογιώργος και Γεώργιος Θεοδωρουλάκης, βετεράνοι του Πολεμικού Ναυτικού, ο Πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου υποστράτηγος Ανδρέας Παπασπύρου, ο Πρόεδρος της ΕΑΑΝ Αντιναύαρχος (ε.α.) Κ. Βάλλας Π.Ν., η Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος κ. Αναστασία Παλούμπη, o Πρόεδρος του ΣΔΥΝ Κ. Δ. Μαυρομμάτης, ναυτοπρόσκοποι της Γενικής Εφορίας Ναυτοπροσκόπων, αντιπροσωπεία αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού και Λιμενικού Σώματος, μαθητές ΣΝΔ και ΣΜΥΝ καθώς και πλήθος κόσμου.
   Η ετήσια Γενική Συνέλευσή μας της 18ης Μαρτίου 2006.


   Το Σάββατο, 18 Μαρτίου 2006, πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Παπάγου, η προγραμματισμένη ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου μας.

  Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο Παπάγου, και κατ' αυτήν έγινε ο απολογισμός από τον Πρόεδρο, Ναύαρχο ε.α. Λ. Παληογιώργο, των πεπραγμένων του περασμένου οικονομικού έτους καθώς και οι ανακοινώσεις για τις προγραμματιζόμενες δραστηριότητες και εκδηλώσεις κατά το τρέχον έτος 2006. Ακολούθως αναγνώσθηκε η έκθεση οικονομικού ελέγχου της Εξελεγκτικής Επιτροπής και απηλάγη δια βοής το Δ.Σ. από πάσαν ευθύνη για το προαναφερθέν διάστημα.

  Ακολούθησε συζήτηση επί διαφόρων προτάσεων που κατέθεσαν ορισμένοι εκ των παρόντων -με βασικό αντικείμενο το αναφυόμενα προβλήματα στην περίθαλψη αποστράτων στο Ν.Ν.Α.- και επ' αυτού ακριβώς του θέματος δόθηκαν απαντήσεις από τον Πρόεδρο του ΣΑ/ΣΝΔ, από τον Πρόεδρο της ΕΑΑΝ, Αντιναύαρχο ε.α. Κ. Βάλλα, καθώς και από άλλους ομιλητές.

  Τέλος ανεφέρθησαν σε γενικές γραμμές οι πρώτες πληροφορίες για τη σχεδιαζόμενη εκδρομή εξωτερικού, για την οποία έχει ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον μεγάλος ατιθμός μελών μας. Λεπτομέρειες επί της εκδρομής αυτής (Μόσχα-Αγία Πετρούπολη) καταχωρούνται με τακτική ανανέωση, στη στήλη "Ανακοινώσεις" της ιστοσελίδας μας.

   Από την τακτική αυτή ετήσια δραστηριότητά μας είναι και τα λίγα φωτογραφικά στιγμιότυπα που ακολουθούν.

Η Γενική Συνέλευση του 2006.
(Έχουν αφαιρεθεί οι μεγεθύνσεις)
   Το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας στην τελετή παραδόσεως-παραλαβής Διοικητών Σ.Ν.Δ.,
και τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Θεμιστοκλέους,
στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, στις 10-03-2006.


  ...Πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαρτίου 2006, στην κεντρική πλατεία της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, η τελετή παραδόσεως - παραλαβής Διοικητών Σ.Ν.Δ., παρουσία του Α/ΓΕΝ, Αντιναυάρχου Δημητρίου Γούση Π.Ν.

  ...Ο Αντιναύαρχος Βασίλειος ΜΑΡΤΖΟΥΚΟΣ Π.Ν., ο οποίος τερμάτισε ευδοκίμως την 35ετή υπηρεσία του στο Π.Ν., παρέδωσε καθήκοντα στον μέχρι σήμερα Υποδιοικητή Σ.Ν.Δ. και νεοπροαχθέντα σε Υποναύαρχο Γεώργιο ΚΑΡΑΜΑΛΙΚΗ Π.Ν.

  ...Στη συνέχεια του τελετουργικού παραδόσεως καθηκόντων και μετά την ολοκλήρωση αναγνώσεως των Διαταγών του παραδίδοντος και παραλαμβάνοντος Διοικητού και της αντίστοιχης του Αρχηγού ΓΕΝ, ακολούθησε η τελετή αποκαλυπτηρίων του ορειχάλκινου αγάλματος του Θεμιστοκλέους, το οποίο στο εξής θα κοσμεί το χώρο της κεντρικής πλατείας, όπου λαμβάνουν χώρα όλες οι υπαίθριες επίσημες τελετές της Σχολής, και οι "κλήσεις" προς επιθεώρηση των Ναυτικών Δοκίμων.

  ...Ο Αντιναύαρχος Βασίλειος ΜΑΡΤΖΟΥΚΟΣ Π.Ν. ανέγνωσε σχετικό λόγο για την ηγετική μορφή του αρχιστρατήγου και ιθύνοντος νου της νικηφόρου ναυμαχίας της Σαλαμίνος, ενώ ο Α/ΓΕΝ μετά τα αποκαλυπτήρια, κατέθεσε στο μνημείο δάφνινο στέφανο.

  ...Στην όμορφη και παραδοσιακή αυτή εκδήλωση είχε προσκληθεί και παρέστη το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας, ο δε Πρόεδρος, Ναύαρχος ε.α. Λ. Παληογιώργος προσέφερε, τιμής ένεκεν, την αναμνηστική πλακέτα του ΣΑ/ΣΝΔ στον απερχόμενο Διοικητή, για τη μέχρι σήμερα άριστη συνεργασία και τη συνδρομή του προς το Σύνδεσμο.

  ...Ακολουθούν ορισμένα στιγμιότυπα από την τελετή.


   Το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας στην τελετή παραδόσεως-παραλαβής Διοικητών Δ.Δ.Μ.Ν.,
στις 10-03-2006.


  ...Πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαρτίου 2006, στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας κατά τα καθιερωμένα, η τελετή παραδόσεως - παραλαβής Διοικητών Δ.Δ.Μ.Ν., παρουσία του Α/ΓΕΝ, Αντιναυάρχου Δημητρίου Γούση Π.Ν.

  ...Ο Αντιναύαρχος Μηχανικός Βασίλειος ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Π.Ν., ο οποίος τερμάτισε ευδοκίμως την υπερ-35ετή υπηρεσία του στο Π.Ν., παρέδωσε καθήκοντα στον μέχρι σήμερα Διοικητή Ν.Σ. και νεοπροαχθέντα σε Υποναύαρχο Μηχανικό, Αντώνιο ΠΑΠΑΔΟΥΛΗ Π.Ν.

  ...Στην τελετή είχε προσκληθεί και παρέστη το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας, ο δε Πρόεδρος, Ναύαρχος ε.α. Λ. Παληογιώργος προσέφερε, τιμής ένεκεν, την αναμνηστική πλακέτα του ΣΑ/ΣΝΔ στον απερχόμενο Διοικητή, για τη μέχρι σήμερα άριστη συνεργασία και τη συνδρομή του προς το Σύνδεσμο.

  ...Ακολουθούν ορισμένα στιγμιότυπα από την τελετή.


   Η πίτα του Συνδέσμου στις 21 Ιανουαρίου 2006,
στο Πολιτιστικό Κέντρο Παπάγου.


  Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεκινήσαμε τις εκδηλώσεις της νέας χρονιάς με τον καθιερωμένο Αγιασμό και την κοπή της Βασιλόπιτας.

  Η χαρούμενη αυτή πρώτη συνάντησή μας για το 2006 πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Παπάγου, που μας παραχώρησε όπως κάθε χρόνο ο Δήμαρχος και μέλος του Συνδέσμου μας, Υποναύαρχος ε.α. Βασίλειος Ξύδης, και σ' αυτήν παραβρέθηκε μεγάλος αριθμός των μελών μας, αρκετοί των οποίων συνοδεύοντο από τις συζύγους τους.

  ...Στην τελετή παραβρέθηκε από το "εν ενεργεία" ναυτικό, ο Διοικητής της Σ.Ν.Δ. Υποναύαρχος Βασίλειος Μαρτζούκος ΠΝ καθώς και ο Πρόεδρος και ο Γενικός Διευθυντής του Μ.Τ.Ν.

  ...Ακολουθούν ορισμένα στιγμιότυπα από την πρώτη αυτή εορταστική εκδήλωσή μας για το 2006.

Ο Αγιασμός και η Βασιλόπιτα του 2006.
(Έχουν αφαιρεθεί οι μεγεθύνσεις)
Η στήλη αυτή είναι μια καταγραφή, που προσπαθεί να περιλάβει σε μικρό χώρο όλα τα σημαντικά -κατά τη γνώμη του συντάκτη- γεγονότα, τα οποία αναφέρονται στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και χαρακτηρίζουν τον τύπο δραστηριοτήτων του Συνδέσμου.

A.A.