ΟΙ ΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΣΟι πραγματοποιηθείσες εκδηλώσεις του Συνδέσμου
από 1/Ιαν. έως 31/Δεκ. του 2007
(κατ'αντίστροφο χρονολογική σειρά).Κάνοντας click πάνω σε οποιονδήποτε τίτλο, πηγαίνετε κατ'ευθείαν στις αντίστοιχες εκδηλώσεις,
ενώ, για λόγους χωρητικότητας, οι περισσότερες μεγάλου μεγέθους φωτογραφίες
έχουν αφαιρεθεί από το site.   Η Χριστουγεννιάτικη Χοροεσπερίδα μας στο Ν.Ο.Ε., στις 21-12-2007.


  ...Η τελευταία, η λαμπρότερη και η πιο χαρούμενη ομαδική συνάντηση των μελών μας κάθε χρόνο πραγματοποιείται, παραδοσιακά πλέον, κατά τη μεγάλη Χριστουγεννιάτικη χοροεσπερίδα μας, στις ευρύχωρες και εορταστικά διακοσμημένες αίθουσες "Ναυμαχιών" και "Ανέμων" του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος. Η φετινή, που ήταν η 10η στη σειρά παρόμοια εορταστική χειμερινή εκδήλωσή μας, έγινε την Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2007.

  ...Για άλλη μια φορά, ήταν μια επιτυχημένη εορταστική βραδιά, σαν αυτές που έχουμε κατ' επανάληψη απολαύσει οι συνάδελφοι τα τελευταία χρόνια. Αυτή η "παράδοση", που ελπίζουμε να συνεχίζεται όλο και ομορφότερη κάθε χρόνο, είναι στενά συνυφασμένη με το κέφι των μελών μας και την ακούραστη χορευτική τους διάθεση. Αλλά και με το ενιαίο πνεύμα αποστράτων και εν ενεργεία συναδέλφων, που βρίσκουν πάντα ευκαιρίες να ξαναθυμούνται τις όμορφες στιγμές από την κοινή τους ζωή στο Ναυτικό και διασκεδάζουν μαζί σαν να μην έχουν χωρίσει ποτέ.

  ...Και εφέτος ήταν έντονη η παρουσία και συμμετοχή του "εν ενεργεία" Π.Ν. Με επί κεφαλής τον Αρχηγό Στόλου, Αντιναύαρχο Εμμ. Χωριανόπουλο, την εκδήλωσή μας τίμησαν ο Αντιναύαρχος Δημ. Κουρκούλης (Δ/ΣΕΘΑ) και οι Υποναύαρχοι Νικ. Φατούσης (ΓΕΕΘΑ/ΔΚΒ), Ευάγγ. Μήτρου (Δ/ΔΔΜΝ), Κυρ. Κυριακίδης (Δ/ΣΝΔ) και Ηλίας Νάστος (ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ). Παρόντες και οι συνάδελφοι, Παν. Χηνοφώτης, Υφυπουργός Δημ. Τάξεως και οι πρώην Υπουργοί κ.κ. Αλέξ. Παπαδόγκωνας και Ιωάν. Σταθόπουλος. Επίσης ο Πρόεδρος Δ.Σ. της ΕΑΑΝ και του ΜΤΝ, Αντιναύαρχος (ε.α.) Κ. Καναβαριώτης.

  ...Μαζί, λοιπόν, παλιοί και νεότεροι, απολαύσανε τα γευστικά εδέσματα από την εκλεκτή κουζίνα του Ομίλου, τα δώρα-προσφορές φίλων και συναδέλφων, μεταξύ των οποίων και του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, και φυσικά την ωραία μουσική από τη χαριτωμένη DJ και κόρη συναδέλφου, δεσποινίδα Κλέλια Αργυροπούλου, που κράτησε ζωντανή τη χορευτική διάθεση των συνδαιτυμόνων μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

  ...Ακολουθεί σύνθεση-collage με φωτογραφίες αυτής της βραδιάς, για να μας θυμίζουν τις ευχάριστες ώρες που περάσαμε, παλιοί και νέοι συνάδελφοι μαζί, γιορτάζοντας με αυτόν τον τρόπο τα Χριστούγεννα του 2007 και προσμένοντας τον ερχομό του νέου χρόνου, 2008!


   Συμμετοχή του Δ.Σ. στον εορτασμό του προστάτη του Ναυτικού Αγίου Νικολάου, στη ΣΝΔ, στις 6 Δεκεμβρίου 2007.


  ...Το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας προσεκλήθη και παρευρέθη, όπως κάθε χρόνο, στον πραγματοποιηθέντα επίσημο εορτασμό του Αγίου Νικολάου και των επετείων των νικηφόρων ναυμαχιών της Έλλης και της Λήμνου κατά την διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων (1912-1913), την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2007, στο χώρο παρατάξεων της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (πλατεία Ελευθερίας).

  ...Την τελετή τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Ευάγγελος Μεϊμαράκης, και παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Κυβερνήσεως και της Βουλής, Βουλευτές όλων των Κομμάτων, εκπρόσωποι της Νομαρχίας και του Δήμου Πειραιά, οι στρατιωτικές ηγεσίες του Υ.ΕΘ.Α. του Π.Ν. και του Λ.Σ., στρατιωτικοί ακόλουθοι Ξένων Αποστολών, αντιπροσωπείες Αξιωματικών των τριών όπλων και μαθητών των Στρατιωτικών Σχολών, αντιπροσωπείες εκ των αποστράτων του Π.Ν. και οι καθηγητές και το πολιτικό προσωπικό της Σχολής Ν. Δοκίμων.

  ...Στο πλαίσιο των εορτασμών παρέμειναν αγκυροβολημένα ανοικτά του όρμου της ΣΝΔ, η Φρεγάτα "ΨΑΡΑ".

  ...Ακολουθεί σύνθεση με φωτογραφικά στιγμιότυπα από τον εορτασμό.
   Η εκδήλωση προς τιμήν των Βετεράνων του Β'Π.Π. στη Σ.Ν.Δ. στις 29 Νοεμβρίου 2007.


  ...Εκδήλωση προς τιμήν των Βετεράνων Αξιωματικών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου διοργάνωσε την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2007 ο Σύλλογος Αποφοίτων της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.

  ...Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Α./Σ.Ν.Δ. τίμησε τους ήρωες της Ελληνικής αντιστάσεως κατά του ξένου κατακτητή, απονέμοντας θυρεούς στους Βετεράνους του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, Αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, προελεύσεως Σ.Ν.Δ.

  ...Στο πλαίσιο της εκδηλώσεως τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες και εκλιπόντες αποφοίτους της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου, Ναύαρχο (ε.α.) Λ. Παληογιώργο, αλλά και από τον παλαιότερο κατά τάξη εκ των παρόντων Βετεράνων, Αντιναύαρχο (ε.α.) Ιωάν. Κοντογιάννη, στο μνημείο πεσόντων της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.  ...Στην συνέχεια ο Διοικητής της Σ.Ν.Δ., Υποναύαρχος Κυρ. Κυριακίδης ΠΝ, πραγματοποίησε στην αίθουσα Τροπαίων της Σχολής μία σύντομη παρουσίαση του σημερινού τρόπου λειτουργίας της και αναφέρθηκε συνοπτικά στην ακαδημαϊκή και ναυτική εκπαίδευση που αυτή παρέχει.

  ...Ακολούθησε χαιρετισμός του Προέδρου του Συνδέσμου Αποφοίτων της Σ.Ν.Δ., Ναυάρχου (ε.α.) Λ. Παληογιώργου και ομιλία του Αντιπροέδρου του Συνδέσμου, Αντιναυάρχου (ε.α.) Ξ. Μαυρογιάννη με τίτλο "Αυτοί που έγραψαν ιστορία".

  ...Μετά την απονομή των θυρεών στους Βετεράνους του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ορισμένοι από τους παλαιμάχους Αξιωματικούς του Πολεμικού μας Ναυτικού απηύθυναν χαιρετισμό προς τους παρευρισκομένους Ναυτικούς Δοκίμους και έκανε εξιστόρηση ο καθένας εξ αυτών, γεγονότων και βιωμάτων του από την εποχή εκείνη.

  ...Παρατίθενται παρακάτω εικόνες από την εκδήλωση αυτή. Με clic μεγεθύνονται
  ...Ακολουθεί ο πίνακας με τα ονόματα των επιζώντων Βετεράνων μας του Β'Π.Π. που τιμήθηκαν από το Σύνδεσμο Αποφοίτων Σ.Ν.Δ. (Δυστυχώς, ο αναφερόμενος στο τέλος του πίνακα, Πλωτάρχης (Ο) ε.α. Ιωάννης Καρδίτσας, απεβίωσε λίγες μόνο μέρες μετά την τελετή, σε ηλικία 90 ετών).


   Η τετραήμερη φθινοπωρινή εκδρομή μας σε Νάουσα-Έδεσσα-Αριδαία, από 2 ως 5 Νοεμβρίου 2007.


  ...Πραγματοποιήθηκε από 2 έως 5 Νοεμβρίου 2007 η φθινοπωρινή τετραήμερη εκδρομή μας στην περιοχή Νάουσας-Έδεσσας-Αριδαίας.

  ...Και αυτή η εκδρομή μας είχε -ως συνήθως- τόσο μεγάλη συμμετοχή, ώστε βρεθήκαμε κάποια στιγμή να "κλείνουμε δωμάτια" και σε δεύτερο ξενοδοχείο, μιας και το δικό μας είχε συμπληρωθεί εξ ολοκλήρου από τα μέλη μας. Τελικά, κάποιες ακυρώσεις των δύο τελευταίων ημερών, επέτρεψαν την παραμονή ολοκλήρου του γκρουπ στο ίδιο ξενοδοχειακό συγκρότημα, το "Βέρμιον", στην περιοχή Αγίου Νικολάου Νάουσας.

  ...Ο καιρός, φθινοπωρινός μεν, αλλά όχι ιδιαίτερα ψυχρός και με ελάχιστες περιπτώσεις βροχής κατά τις "εξωτερικές" μας εκδηλώσεις, μας βοήθησε ώστε να απολαύσουμε όλες τις τοπικές εκδρομές και ξεναγήσεις χωρίς πρόβλημα. Η νοεμβριάτικη βροχούλα ξανάρχισε όταν πια είμαστε στα πούλμαν, στο δρόμο της επιστροφής (και μάλιστα μετά και από την τελευταία ενδιάμεση στάση μας για φαγητό), λες για να υπογραμμίσει τη μελαγχολία μας, που άλλη μια τόσο πετυχημένη εκδρομή έφτανε στο τέλος της.

  ...Αλλά, στο τριήμερο που είχε μεσολαβήσει από την άφιξή μας στη Νάουσα, η μια όμορφη εμπειρία διαδεχόταν την άλλη, γεμίζοντας το μυαλό μας με υπέροχες εικόνες και ανανεώνοντας τις ...μπαταρίες μας, ώστε να υποδεχτούμε με κουράγιο το χειμώνα που είναι προ των θυρών και να κάνουμε υπομονή ως την επόμενη λαμπερή περίοδο, των Χριστουγεννιάτικων-Πρωτοχρονιάτικων εορτών.

  ...Οι ευχάριστες εκπλήξεις άρχισαν με την άφιξή μας στο ξενοδοχείο, με το ζεστό και καλόγουστο περιβάλλον, το φιλικό και πρόθυμο προσωπικό και, προ παντός, την υπέροχη θέση του μέσα στο αναπάντεχης φυσικής ομορφιάς πάρκο του Αγίου Νικολάου. Το δείπνο με τα παραδοσιακά εδέσματα (πέστροφες, μανιτάρια, κυνήγι, τοπικές λιχουδιές, 'σπιτικά' γλυκά κουταλιού και, φυσικά, τα ονομαστά τοπικά κρασιά Νάουσας) μας έστειλε χορτάτους και ικανοποιημένους στα κρεβάτια μας.

  ...Για να ακολουθήσουν από την επομένη οι επίσης όμορφες εντυπώσεις από τις εκδρομές μας στην Έδεσσα με τους πανέμορφους καταρράκτες της, στην Αριδαία και τα άγνωστα στους περισσοτέρους μας θερμά ιαματικά λουτρά Λουτρακίου (Πόζαρ). Σκηνές που μόνο σε ταινίες είχαμε ξαναδεί, σε ένα απίθανης ομορφιάς φυσικό τοπίο, με θερμοκρασία γύρω στους 11 βαθμούς, δεκάδες ατόμων κάθε ηλικίας να κάνουν μπάνιο σε υπαίθριες πισίνες με τρεχούμενο νερό ...36 βαθμών Κελσίου, και να γεμίζει η ατμόσφαιρα με τις χαρούμενες φωνές και τους άσπρους ιαματικούς ατμούς. Η δεύτερη μέρα ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη "χορευτική βραδιά" στο ξενοδοχείο μας, που με πλούσιο φαΐ, καλό κρασί και τραγούδι από ένα εξαιρετικό τρίο -που το συνοδεύαμε όλοι μας- τράβηξε ως τις πρώτες πρωινές ώρες.

  ...Παρόμοιες ευχάριστες εντυπώσεις από την ξενάγηση της επόμενης μέρας στο Μουσείο της Αρχαίας Πέλλας (σ'αυτήν δεν παραβρέθηκα, πηγαίνοντας σε μια άλλη επίσης όμορφη εκδήλωση, για την επέτειο της απελευθέρωσης της Σιάτιστας, στην οποία συμμετείχαν ενεργά προπάτορές μου - αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία). Ακολούθησε γεύμα και μια βόλτα στην πόλη της Νάουσας, ενώ το βράδυ ήταν πιο ήρεμο, με κουβεντούλα, χαρτάκι ή παρακολούθηση της αθλητικής Κυριακής στη δορυφορική τηλεόραση.

  ...Η τελευταία μέρα, η Δευτέρα της επιστροφής, άρχισε με μια επίσκεψη στη γραφικότατη "Ιερά Μονή Ιωάννου του Προδρόμου" Νάουσας, όπου κανείς δεν ήξερε τι να πρωτοθαυμάσει: Το ίδιο το παλιό μοναστήρι, τη φθινοπωρινή φύση που το αγκάλιαζε απ' όλες τις μεριές ή τη θέα από ψηλά του ήρεμου και με φιδίσια διαδρομή Αλιάκμονα. Εκεί, σε ένα παλαιό παρεκκλήσι, και κάτω από το τρεμάμενο φως λίγων μόνο κεριών που έδιναν μια άκρως κατανυκτική ατμόσφαιρα, μια μικρή ομάδα καλλίφωνων συναδέλφων αποφάσισαν αυθόρμητα να ψάλουν δυο τροπάρια, εκφράζοντας -άθελά τους- με αυτόν τον τρόπο τα συναισθήματα όλων μας και την πλήρη ευχαρίστησή μας για ένα τέτοιο τέλος, αντάξιο μιας καθ' όλα τέλειας εκδρομής.

  ...Τα λόγια είναι ίσως λίγα για να εκφράσουν το πώς αισθάνθηκε ο γράφων αυτό το τετραήμερο. Λίγες ίσως αποδεικνύονται και οι ψηφιακές εικόνες που προσπάθησαν να αποτυπώσουν όλη αυτή την ομορφιά της φύσης και των συναισθημάτων που ζήσαμε, όσοι από μας συμμετείχαμε. Ακολουθεί ένα ποτ-πουρί μερικών από τις φωτογραφίες και videoclips που (τυχαία) επελέγησαν, για να δώσουν στον επισκέπτη της στήλης μια ιδέα, ένα ίχνος, όλων αυτών που αποπειράθηκαν τα φτωχά λόγια να περιγράψουν παραπάνω...Ξενοδοχείο Βέρμιον & Πάρκο Αγίου Νικολάου !

Στους καταρράκτες της Έδεσσας !

Στα Λουτρά Λουτρακίου (Πόζαρ) !

Από το χορευτικό δείπνο στο ξενοδοχείο μας !

Ιερά Μονή Ιωάννου Προδρόμου, Νάουσας !


   ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ,
ΣΤΟ ΚΕ/ΠΑΛ, ΣΤΙΣ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2007.


   Τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2007 και ώρα 10:00, πραγματοποιήθηκε στο ΚΕ/ΠΑΛ το καθιερωμένο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών, των ηρωικώς πεσόντων Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Ν/διόπων του ΠΝ και ΛΣ, κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, των πεσόντων στην Κύπρο και των πεσόντων κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας την ειρηνική περίοδο.

  Μετά το μνημόσυνο στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου του ΚΕ/ΠΑΛ, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των πεσόντων.

  Στην επιμνημόσυνη δέηση, την οποία παρακολούθησε και το Δ.Σ. του Σ.Α./Σ.Ν.Δ., ετίμησε με την παρουσία του ο ΥΦ/ΕΘΑ κ. Κωνστ. Τασούλας. Από πλευράς ΠΝ παρέστησαν ο Α/ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Δημήτριος Γούσης ΠΝ, συνοδευόμενος από το σύνολο των Ναυάρχων του Α.Ν.Σ., και αντιπροσωπείες Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και μαθητών παραγωγικών σχολών του Π.Ν. (Σ.Ν.Δ και ΣΜΥΝ). Είχαν επίσης προσκληθεί και παρέστησαν αρκετοί Βετεράνοι του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου -παρά τις δυσμενείς προβλέψεις της ΕΜΥ για τον καιρό- και πολλοί απόστρατοι συνάδελφοι.

  Στέφανοι κατατέθηκαν από τον ΥΦ/ΕΘΑ, από τον Α/ΓΕΝ, από τον Πρόεδρο του ΔΣ/ΕΑΑΝ, Αντιναύαρχο ε.α. Κωνσταντίνο Καναβαριώτη ΠΝ και από τον αρχαιότερο παρόντα Βετεράνο και μέλος του Συνδέσμου μας, Αντιναύαρχο ε.α. Γεώργιο Μόραλη ΠΝ.

  Η όλη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παράθεση μικρής δεξίωσης στο ισόγειο του νέου κτιρίου του Επιτελείου ΔΝΕ, την πρώην δηλαδή Λέσχη Αξιωματικών ΔΝΕ, όπως την ξέρουμε οι παλαιότεροι.

  Ορισμένα φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη σεπτή αυτή τελετή μπορείτε να δείτε αμέσως πιο κάτω:


Από τo μνημόσυνο των πεσόντων υπέρ Πατρίδος στο ΚΕΠΑΛ,
22 Οκτωβρίου 2007.
   Μια κίνηση με σημασία: Ο πλέον ηλικιωμένος απόστρατος Ναύαρχος
καλωσορίζει στο ΠΝ τον νεότερο σε ηλικία Σημαιοφόρο. ΣΝΔ, 6-07-2007.


  ...Την Παρασκευή 6 Ιουλίου και μετά την τελετή της ορκωμοσίας και την παρέλαση των νέων Σημαιοφόρων Π.Ν προ των επισήμων, έλαβε χώρα και μια άλλη τελετή, διακριτικά μεν και χωρίς ιδιαίτερη τελετουργική έμφαση, αλλά οπωσδήποτε με κάποιο βαθύτερο νόημα.

  ...Ο "γηραιότερος" παρών απόστρατος, ο Αντιναύαρχος Γεώργιος Μόραλης, επέδωσε αναμνηστική πλακέτα σαν καλωσόρισμα στο Π.Ν. στον νεότερο από τους νεο-ορκισθέντες, Μάχιμο Σημαιοφόρο Σταύρο Κωστογιάννη Π.Ν. Το σφίξιμο των χεριών των δύο ανδρών, συμβολίζει παράλληλα και τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ του "ένστολου" και του εν αποστρατεία αποφοίτου της Σχολής, το πνεύμα ακριβώς που καθορίζει και χαρακτηρίζει τον σκοπό λειτουργίας του Συνδέσμου μας.

  ...Τη στιγμή αυτή, όπου συναντήθηκαν δύο γενιές Αξιωματικών με κοινή προέλευση, αλλά με ένα χάσμα υπερ-60 ετών ηλικιακής διαφοράς, προσπάθησε να απαθανατίσει η φωτογραφική κάμερα.

  ...Στα στιγμιότυπα που ακολουθούν, διακρίνονται οι "πρωταγωνιστές", μαζί με τη σημερινή στρατιωτική ηγεσία (Α/ΓΕΕΘΑ, Α/ΓΕΝ, Α/ΓΕΣ, Δ/ΣΝΔ κ.ά.)
   Το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας στην τελετή ορκωμοσίας των νέων Σημαιοφόρων Π.Ν.,
στις 6-07-2007.


  ...Την Παρασκευή 6 Ιουλίου και ώρα 18:00 έλαβε χώρα στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων η τελετή ορκωμοσίας των νέων Σημαιοφόρων ΠΝ.

  ...Η επίδοση των ξιφών πραγματοποιήθηκε από την Α.Ε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Υ.ΕΘ.Α.

  ...Στην τελετή είχε προσκληθεί και παρέστη το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας.

  ...Ακολουθούν ορισμένα στιγμιότυπα από την τελετή (σε φωτογραφικό collage).ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΝΕΩΝ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΩΝ Π.Ν., 2007


   Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Πεσόντων υπέρ Πατρίδος, αποφοίτων Σ.Ν.Δ. και
απονομή επαίνου μετά βραβείου στους πρωτεύσαντες τεταρτοετείς Ν. Δοκίμους (Μάχιμο και Μηχανικό),
από τον Πρόεδρο Δ.Σ. του Συνδέσμου μας, στις 5-07-2007.


  ...Την Πέμπτη 5 Ιουλίου και ώρα 19:30 έλαβε χώρα στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων σεμνή τελετή με επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων στην επιτύμβια στήλη των πεσόντων υπέρ Πατρίδος, Αξιωματικών αποφοίτων Σ.Ν.Δ.

  ...Στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Διοικητού της Σχολής, Υποναυάρχου Κυρ. Κυριακίδη Π.Ν., παρευρέθησαν μέλη του στρατιωτικού και καθηγητικού επιτελείου της, η 4η τάξη των αποφοιτώντων Ν. Δοκίμων και το Δ.Σ. του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ.

  ...Στεφάνους κατέθεσαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου μας και ο Αρχηγός Ν. Δοκίμων.

  ...Μετά την κατάθεση στεφάνων, στο Μεσόδομο του 'Βασσανείου' πραγματοποιήθηκε η απονομή των πτυχίων στους αποφοιτώντες τεταρτοετείς Ν. Δοκίμους από τον Διοικητή της Σχολής. Μετ' αυτήν, απενεμήθησαν και δύο έπαινοι μετά βραβείων στους πρωτεύσαντες Μάχιμο και Μηχανικό Ν. Δοκίμους, εκ μέρους του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ. Την απονομή έκανε ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Αντιναύαρχος (ε.α.) Λ. Παληογιώργος.

  ...Η όλη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μία αναμνηστική φωτογράφιση στο μαρμάρινο κλιμακοστάσιο, προ του αγάλματος του Π. Βασσάνη.

  ...Παρατίθενται κατωτέρω, σε φωτογραφική σύνθεση (collage), ορισμένα στιγμιότυπα από τις δύο τελετές.ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΕΦΑΝΩΝ & ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΠΑΙΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΕΥΣΑΝΤΕΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΣΝΔ, 2007.


   Η θερινή χοροεσπερίδα μας πραγματοποιήθηκε και φέτος στο Ν.Ο.Ε., στις 30-6-2007.


   Στον ζωντανό ακόμη απόηχο της πρόσφατης 6-ήμερης εκδρομή μας στο εξωτερικό (Βουδαπέστη και Βιέννη), και ενώ ακόμη δεν έχουν πάψει οι συζητήσεις και τα σχόλια για την επιτυχημένη ανοιξιάτικη εκδρομή μας στην Άνδρο, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30/6, στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος η καθιερωμένη θερινή χοροεσπερίδα του Συνδέσμου μας...

  Η συμμετοχή των μελών μας, αν και περιορισμένη αριθμητικά σε σχέση με παλαιότερες χρονιές, ήταν εν τούτοις, για μια φορά ακόμη, ενθουσιώδης και τα 150 περίπου άτομα απόλαυσαν μια υπέροχη βραδιά με ένα ολόγιομο φεγγάρι, στην απαράμιλλη από πλευράς θέας μεγάλη βεράντα του Ν.Ο.Ε....

  Με σταθερά δεδομένα το κέφι, τα γευστικότατα πιάτα, τη διαλεκτή μουσική από D.J. και, βέβαια, με το ...αναγνωρισμένο χορευτικό ταλέντο των μελών μας, ήταν αναμενόμενη, ούτως ή άλλως, η επιτυχία της εκδήλωσης...

  Επειδή λοιπόν σε λίγες μέρες οι περισσότεροι από μας θα αναχωρήσουν από το "διακεκαυμένο" άστυ μας για πιο δροσερούς προορισμούς διακοπών, εμείς φροντίσαμε να απαθανατίσουμε τις εντυπώσεις από τη χαρούμενη βραδιά, με τη βοήθεια μερικών φωτογραφικών εικόνων, που παρουσιάζουν χωρίς περιττά λόγια, το κέφι των συνδαιτυμόνων, που διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες...


   Η 6-ήμερη εκδρομή μας σε Βουδαπέστη και Βιέννη, από 18-23/6/2007.


   Άλλη μια μεγάλη -σε διάρκεια, απόσταση αλλά, βασικά, σε ωραίες εμπειρίες και εικόνες- εκδρομή του Συνδέσμου μας στο εξωτερικό ολοκληρώθηκε. Άλλη μια φορά, το μεγαλύτερο ποσοστό αν όχι το σύνολο των συμμετασχόντων, δήλωσε ότι έμεινε καταγοητευμένο από τις ομορφιές που προσφέρουν στον επισκέπτη τους αυτές οι "μοναδικές" πόλεις της Κεντρικής Ευρώπης, με τα αριστουργήματα της κλασικής αρχιτεκτονικής, της Τέχνης κάθε μορφής και του σύγχρονου πολιτισμικού τους επιπέδου. Δεν είναι υπερβολή ο ισχυρισμός, πως όσες φορές και να επισκεφθεί κανείς πόλεις όπως η Πράγα, η Βιέννη, η Αγία Πετρούπολη, η Βουδαπέστη, η Μόσχα, δεν τις χορταίνει και πάντα θα ήθελε να τις ξανα-επισκεφθεί.

   Και τώρα που γυρίσαμε, θέλουμε να κρατήσουμε, για όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο και να μοιραστούμε με όσο το δυνατόν περισσότερους φίλους τις ωραίες αυτές αναμνήσεις μας. Αναμνήσεις και εντυπώσεις που δεν μπορούν να χωρέσουν σε ένα περιορισμένο κείμενο, όσο μπορεί να παρουσιαστεί από την ιστοσελίδα. Αλλά, καλύτερα και από τα (πολλά ή λίγα) λόγια, θα μπορούσαν να αποδώσουν το γενικό αίσθημα ευφορίας των "συνταξιδευτών" σ' αυτό το υπέροχο ταξίδι, οι φωτογραφίες που οι ίδιοι τράβηξαν, στην προσπάθειά τους να αιχμαλωτίσουν τις πρωτόγνωρες εικόνες και να καταγράψουν ό,τι τους εντυπωσίαζε ή ευχαριστούσε.

   Από αυτές τις φωτογραφίες, πολλές φορές με το ίδιο θέμα, τραβηγμένο από διάφορες γωνίες, σε διαφορετικές μέρες και από διαφορετικούς φωτογράφους, καταλαβαίνει ο προσεκτικός παρατηρητής τη λαχτάρα να τα δούμε όλοι, όλα και την αγωνία μας μην τυχόν μείνει τίποτα που να μην απαθανατιστεί.

   Οι φωτογράφοι πολλοί - σχεδόν ο κάθε ένας και μία φωτογραφική ή βιντεο-κάμερα. Και οι πρόθυμοι να συμβάλλουν στη συγκέντρωση των φωτογραφικών απεικονίσεων κάθε γωνιάς που επισκεφθήκαμε και κάθε λεπτομέρειας που μας τράβηξε την προσοχή, παραπάνω από αρκετοί. Αποτέλεσμα; ...φωτο-πλημμύρα! Κάπου στις 1500 (!) φωτογραφίες αποφασίσαμε να βάλουμε κάποιο φρένο. Δεν θα ήταν δυνατόν να ελεγχθούν, να συγκριθούν και να αξιολογηθούν (από ένα, δύο ή και τρία άτομα) παραπάνω φωτογραφίες, ώστε να επιλεγούν οι πιο αντιπροσωπευτικές για εγγραφή σε ένα CD ή DVD για να κρατηθούν έτσι από κάθε ενδιαφερόμενο, σαν αναμνηστικό άλμπουμ ψηφιακής μορφής.

   Σ' αυτήν ακριβώς την (ευχάριστη αλλά και απαιτητική) διαδικασία έχουμε εμπλακεί. Αφού με το τελείως ...υποκειμενικό κριτήριό μας επιλέξουμε τις κατ' εμάς πιο χαρακτηριστικές, από τις φωτογραφικά πιο επιτυχείς δημιουργίες σας, θα τις καταγράψουμε σε ένα αρχικό CD, αντίγραφο του οποίου θα μπορεί να αποκτήσει ο κάθε ενδιαφερόμενος, από τους λαβόντες μέρος στην εκδρομή.

   Για τους φίλους που δεν θέλησαν ή δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν, θα ανεβάσουμε -όπως και πέρυσι- ένα ποτ-πουρί από εικόνες που να μας θυμίζουν τα σημαντικότερα γεγονότα και μέρη που είδαμε. Η λύση αυτή είναι η πιο εφικτή και πρακτική. Το διαδίκτυο και η ιστοσελίδα μας δεν χρειάζεται να είναι (μιας και δεν μπορεί να γίνει) φωτογραφικό αρχείο όλων των δεκάδων, εκατοντάδων μικρών ή μεγάλων γεγονότων της εκδρομής...

   Παρακάτω παρουσιάζονται, με τη γνωστή μας πλέον τεχνολογία του ψηφιακού collage, ένα σύνολο από 36 σκηνές (18 από κάθε πόλη), που καλύπτουν σε τυχαία χρονολογική και θεματική σειρά, τις κινήσεις μας, για να δώσουν μια ιδέα μόνο του πού βρεθήκαμε και τί είδαμε τις έξη μέρες του ταξιδιού μας στις δύο αυτές ιστορικές πόλεις της κεντρικής Ευρώπης.BUDAPEST 1

BUDAPEST 2

VIENNA 1

VIENNA 2


   Η τετραήμερη ανοιξιάτικη εκδρομή μας στην Άνδρο, από 18 ως 21 Μαΐου 2007.


  ...Φέτος, η καθιερωμένη "πρώτη εκδρομή του χρόνου", η ανοιξιάτικη, πραγματοποιήθηκε από 18 έως 21 Μαΐου 2007 και είχε προορισμό το νησί της Άνδρου!

  ...Η θαλασσινή αυτή μας εξόρμηση -η δεύτερη επίσκεψη σε νησί, μετά την Κέρκυρα- είχε προγραμματιστεί να συμπέσει χρονικά, ώστε να συνδυαστεί με τις εκδηλώσεις που οργάνωσε ο νεο-ιδρυθείς Ναυτικός Όμιλος 'ΑΔΡΙΑΣ', με εμπνευστή, δημιουργό και "ψυχή" του, τον καλό συνάδελφο και μέλος του Συνδέσμου μας, κ. Γεώργιο Δεσποτόπουλο. Είχε, ως συνήθως, μεγάλη συμμετοχή και, παρά τις ανώμαλες καιρικές συνθήκες (δύο τουλάχιστον από τις τέσσερις μέρες έβρεχε, με μικρές μόνο διακοπές ηλιοφάνειας), σημείωσε και πάλι μεγάλη επιτυχία.

  ...Στη διάρκεια του τετραημέρου είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και να συμμετάσχουμε στις εξής εκδηλώσεις:

       Παρασκευή 18/05
 • Ομιλία του Πλοιάρχου ε.α. Παναγιώτη Στάμου με θέμα "ο Λάμπρος Κατσώνης και η σχέση του με την Άνδρο".   [Το κείμενο της ομιλίας (σε pdf format) εδώ.]
 • Ομιλία του Αντιναυάρχου ε.α. Ιωάννη Παλούμπη με θέμα "Το Εμπορικό μας Ναυτικό".
 • Εγκαίνια εκθέσεως έργων του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, που περιελάμβαναν θαλασσογραφίες γνωστών Ελλήνων Ζωγράφων, σπάνιους χάρτες και ιστορικά κειμήλια του Μουσείου, με βασικό θέμα το ιστορικό και ένδοξο Αντιτορπιλικό του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου "ΑΔΡΙΑΣ".
 • Συγκίνηση στα μέλη μας αλλά και στο εντόπιο κοινό που παραβρέθηκε, προκάλεσε η αφήγηση του Αντιναυάρχου ε.α. Κωνσταντίνου Σωτηρίου, επιζώντα Αξιωματικού του "ΑΔΡΙΑΣ" και τιμωμένου Προσώπου των εκδηλώσεων, ο οποίος περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε από τη στιγμή της προσκρούσεως του πλοίου σε νάρκη, έως την επάνοδό του στην Αλεξάνδρεια (με αποκομμένη εξ ολοκλήρου την πλώρη) καθώς και τη θριαμβευτική υποδοχή που του επεφυλάχθη εκεί απ' όλο τον συμμαχικό στόλο!
 • Η υπαίθρια εκδήλωση με τοπικούς και παραδοσιακούς χορούς, που είχε προγραμματισθεί στο Μπατσί για το βράδυ, ακυρώθηκε λόγω της καταρρακτώδους βροχής που άρχισε, αλλά εμείς δεν χάσαμε το κέφι μας, που ανέβηκε ακόμη περισσότερο κατά την 'κρασοκατάνυξη' που επακολούθησε στην προτιμώμενη από τους γνωρίζοντες "ταβέρνα του Σταμάτη" -παλιού και αυτού ναύτη στο ΒΕΛΟΣ.
  ...Σάββατο, 19/05
 • Παρά την καταρρακτώδη βροχή που έπεφτε όλη την ημέρα, οι μεν μικροί ναυταθλητές συμμετείχαν σε ιστιοπλοϊκούς αγώνες επιδείξεως στον όρμο Μπατσί και γύρω από το καταπλεύσαν Αρματαγωγό ΡΟΔΟΣ του Π.Ν., εμείς όμως επιδοθήκαμε (με τα τεράστια πούλμαν που μας μετέφεραν) σε ...αγώνες επιδεξιότητας και ακροβασίας, στους στενούς και απόκρημνους ορεινούς δρόμους του νησιού ή τα στενά σοκάκια της Χώρας.
 • Τελικά, η προγραμματισμένη για την ημέρα αυτή επίσκεψη σε Μοναστήρι, λόγω καιρού και συνθηκών δρόμων ματαιώθηκε, και απλά το μεσημέρι βρήκαμε ...καταφύγιο στα πολλά και μικρά ταβερνάκια και εστιατόρια της πρωτεύουσας του νησιού.
 • Το βράδυ στο Ξενοδοχείο Andros Holiday, έγινε η ομιλία του Ναυάρχου ε.α. Ξ. Μαυρογιάννη, με θέμα την Ελληνική Θαλασσία Ένωση, που την παρακολούθησε, πέραν των συναδέλφων της εκδρομής, και μεγάλος αριθμός τοπικού κόσμου.
 • Ακολούθως έγινε η βράβευση όλων των συμμετεχόντων αθλητών των Ναυτικών Ομίλων Ελλάδος και Άνδρου για το αξέχαστο θέαμα που προσέφεραν στους κατοίκους της περιοχής, καθώς και η βράβευση των μικρών αθλητών του νεοσύστατου Ομίλου "ΑΔΡΙΑΣ" για την άψογη φιλοξενία που προσέφεραν στους φιλοξενούμενους συνομήλικους φίλους τους.
 • Ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου "ΑΔΡΙΑΣ" κ. Γεώργιος Δεσποτόπουλος επέδωσε αναμνηστικό θυρεό του Ομίλου του, μέσω του Διοικητού του Ναυτικού Κλιμακίου Άνδρου, στον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και επίτιμου Προέδρου του "ΑΔΡΙΑΣ", Αντιναύαρχο Δ. Γούση Π.Ν., στον Πρόεδρο της Ελληνικής Θαλασσίας Ενώσεως, Αντιναύαρχο Ξ. Μαυρογιάννη μαζί με τις θερμές ευχαριστίες για την δωρεά ενός καινούριου σκάφους τύπου Optimist από την Ε.Θ.Ε., στον Πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος τ. Υπουργό Αλέξανδρο Παπαδόγγονα, στον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ., Επίτιμο Αρχηγό ΓΕΝ, Ναύαρχο Λεωνίδα Παληογιώργο, στους ομιλητές Αντιναύαρχο ε.α. Ι. Παλούμπη, Καθηγητή Γ.Χαραμή, και Πλοίαρχο Π. Στάμου και σε άλλα άτομα και παράγοντες για τη συνδρομή τους στο έργο του νέου Ναυτικού Ομίλου.
 • Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Ν. Ομίλου τίμησε στο πρόσωπο του Αντιναυάρχου Κων. Σωτηρίου τους παριστάμενους Παλαιμάχους Αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού και τον ανακήρυξε επίτιμο Μέλος του Ν.Ο."ΑΔΡΙΑΣ".
 • Τέλος ακολούθησε πρόγραμμα που προσέφεραν τα μέλη του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου η "ΜΟΥΣΑ" όπου η χορωδία τους ερμήνευσε με θαυμάσιο τρόπο διασκευασμένα, γνωστά Ελληνικά τραγούδια. Το πλούσιο, καθιστό δείπνο ήταν προσφορά του Ν. Ομίλου, η δε βραδιά έκλεισε με τη ρίψη βεγγαλικών.
  ...Κυριακή, 20/05
 • Ο καιρός καλυτέρεψε και οι εκδρομείς είχαμε την ευκαιρία να ξανα-επισκεφθούμε τη Χώρα, αυτή τη φορά με ήλιο, να δούμε και να φωτογραφίσουμε τις ομορφιές της και να καταλήξουμε το μεσημέρι πάλι στο Μπατσί για ελεύθερο πρόγραμμα και γεύμα.
 • Το απόγευμα έγινε η διάλεξη του Καθηγητή Πανεπιστημίου και Γενικού Γραμματέα του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος κυρίου Γ. Χαραμή με θέμα την δράση των Ελληνικών Υποβρυχίων, που βυθίστηκαν μαχόμενα υπέρ Πατρίδος στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η συγκίνηση ήταν εμφανής τόσο στο πρόσωπο του ομιλητή, όσο και στους παρισταμένους, ιδίως κατά τη στιγμή όπου, αναφερόμενος ο ομιλητής σε συμβάν κατά την καθέλκυση του νέου Υ/Β ΤΡΙΤΩΝ στη Γερμανία [κατά την οποία ο Γερμανός Κυβερνήτης του Αντιτορπιλικού, που είχε βυθίσει το παλαιό ομώνυμο Υποβρύχιο, παρέδωσε την σημαία του (που την είχε αφαιρέσει, πριν εκείνο βυθιστεί) στον Έλληνα Κυβερνήτη του νέου], διαπίστωσε ότι ήταν παρών στην ομιλία ο Κυβερνήτης του νέου Υποβρυχίου ΤΡΙΤΩΝ, ο Υποναύαρχος ε.α. Ιωάννης Μανιάτης.
 • Το βράδυ, πραγματοποιήθηκε, το σχεδόν "καθιερωμένο" πλέον σε κάθε εκδρομή μας, χορευτικό δείπνο του Συνδέσμου, στο Ξενοδοχείο ΠΕΡΡΑΚΗΣ. Εκεί, για άλλη μια φορά και κάτω από τις επιτυχημένες μουσικές επιλογές τοπικού D.J. τα μέλη μας επιδόθηκαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στο γνωστό και αγαπημένο τους 'σπορ', το χορό. Από βαλς μέχρι ντίσκο και από Καλαματιανό μέχρι βαρύ ζεϊμπέκικο.
  ...Δευτέρα, 21/05
 • Οι εκδηλώσεις έκλειναν το βράδυ της Δευτέρας, αλλά εμείς είχαμε μόνο λίγες ώρες πρωινής ανάπαυσης, για μικρές βολτίτσες, κανένα μπάνιο στην κρύα ακόμη θάλασσα για τους πιο τολμηρούς και για ...ταξινόμηση των τόσων εικόνων στο μυαλό, από το προηγηθέν τριήμερο. Αποχαιρετίσαμε το νησί μετά το μεσημεριανό γεύμα στο Γαύριο, από όπου και πήραμε το ferry-boat της επιστροφής για Ραφήνα και Αθήνα.
  ...Παρακάτω υπάρχει ένα collage, τυχαία επιλεγμένων φωτογραφιών από την εκδρομή μας αυτή, μικρά δείγματα της ευχάριστης ατμόσφαιρας που επικρατούσε καθ' όλη τη διάρκεια του τετραημέρου, ενθύμια της επίσκεψής μας στο όμορφο Κυκλαδίτικο νησί.

Με click πάνω στο collage -και κάποια αρχική αναμονή για το 'φόρτωμα'- εμφανίζεται ένας "πίνακας" 8x8 φωτογραφιών, σε μεγαλύτερο και πλέον ευδιάκριτο μέγεθος, ο οποίος μπορεί να μετακινηθεί -με τη βοήθεια της οριζόντιας και της κατακόρυφης μπάρας- για να δείτε οποιαδήποτε φωτογραφία.

   Η ετήσια Γενική Συνέλευσή μας της 17ης Μαρτίου 2007.


   Το Σάββατο, 17 Μαρτίου 2007, πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Παπάγου, η προγραμματισμένη ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου μας.

  Κατά αυτήν έγινε ο απολογισμός από τον Πρόεδρο, Ναύαρχο ε.α. Λ. Παληογιώργο, των πεπραγμένων του περασμένου οικονομικού έτους καθώς και οι ανακοινώσεις για τις προγραμματιζόμενες δραστηριότητες και εκδηλώσεις κατά το τρέχον έτος 2007. Ακολούθως αναγνώσθηκε η έκθεση οικονομικού ελέγχου της Εξελεγκτικής Επιτροπής και απηλλάγη δια βοής το Δ.Σ. από πάσαν ευθύνη για το προαναφερθέν διάστημα.

  Κατά την ενημέρωση των μελών, ο Ναύαρχος Παληογιώργος αναφέρθηκε στην πρόσφατη αλλαγή Προέδρου της ΕΑΑΝ, μετά τις τελευταίες αρχαιρεσίες. Μνημόνευσε την αρμονικότατη συνεργασία με το προηγούμενο Δ.Σ. και, αφού ευχήθηκε καλή τύχη και συνέχιση της συνεργασίας στο νέο Δ.Σ. και στον παραλαβόντα Πρόεδρο ΕΑΑΝ, Αντιναύαρχο ε.α. Κ. Καναβαριώτη, προσέφερε στον απελθόντα Πρόεδρο, Αντιναύαρχο ε.α. Κ. Βάλλα, "Τιμής Ένεκεν", τον θυρεό του Συνδέσμου, σύμφωνα με την ομόφωνα ληφθείσα απόφαση του Δ.Σ. ΣΑ/ΣΝΔ.

  Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου πληροφόρησε τα μέλη για τις σχεδιαζόμενες κατά το 2007 εκδρομές, εσωτερικού και εξωτερικού, περί των οποίων θα κυκλοφορήσει και γραπτή ανακοίνωση, μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές οργανωτικές λεπτομέρειες και ρυθμίσεις.

  Ακολούθησε συζήτηση επί διαφόρων επιστολών που είχαν ληφθεί και των απόψεων και προτάσεων που κατέθεσαν ορισμένοι εκ των παρόντων, δόθηκαν δε οι δέουσες απαντήσεις και επεξηγήσεις από το Προεδρείο.

   Από την τακτική αυτή ετήσια δραστηριότητά μας είναι και τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που ακολουθούν.

Η Γενική Συνέλευση του ΣΑ/ΣΝΔ, το 2007.

(click στα εικονίδια για μεγέθυνση)
   Η πίτα του Συνδέσμου στις 27 Ιανουαρίου 2007,
στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.


  Κάθε χρόνο, από το 1999, αμέσως δηλαδή μετά την ίδρυση του Συνδέσμου μας το 1998, ξεκινάμε τις εκδηλώσεις της νέας χρονιάς με τον Αγιασμό και την κοπή της Βασιλόπιτας...

  ...Φέτος, η καθιερωμένη αυτή τελετουργική συνάντησή μας που έλαβε χώρα το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2007, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην αγαπημένη μας Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, στο Βασσάνειο, που μας το παραχώρησε με την άδεια του ΓΕΝ, ο Διοικητής της Σχολής, Υποναύαρχος Δ. Ελευσινιώτης Π.Ν...

  ...Στην τελετή, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία και είχε τον μεγαλύτερο μέχρι σήμερα αριθμό προσελεύσεως μελών (πολλά των οποίων συνοδεύοντο από τις συζύγους τους), παραβρέθηκε από το "εν ενεργεία" Ναυτικό, ο Διοικητής ΔΔΜΝ, Υποναύαρχος Αντ. Παπαδουλής Π.Ν., ο Διοικητής και ο Υποδιοικητής της Σ.Ν.Δ. καθώς και Αξιωματικοί από το επιτελείο και το καθηγητικό προσωπικό της Σχολής. Επίσης παραβρέθηκαν και συμμετείχαν στην εκδήλωση αρκετοί Ναυτικοί Δόκιμοι όλων των τάξεων, Έλληνες και αλλοδαποί...

  ...Η λαμπρή από πλευράς καιρού ημέρα, η συναισθηματικά - συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα και η παραχώρηση εκ μέρους του Διοικητού της Σχολής δυνατότητας ελεύθερης πρόσβασης και επισκέψεως από τους αποστράτους όλων των χώρων της, δημιούργησαν ένα πολύ θετικό κλίμα και προκάλεσαν ευμενέστατα σχόλια, που κατέληγαν στην ομόφωνη σχεδόν πρόταση "από εδώ και πέρα, πάντα εδώ να γίνεται"...

  ...Ακολουθούν ορισμένα στιγμιότυπα από την πρώτη αυτή εορταστική εκδήλωσή μας για το 2007.
Η στήλη αυτή είναι μια καταγραφή, που προσπαθεί να περιλάβει σε μικρό χώρο όλα τα σημαντικά -κατά τη γνώμη του συντάκτη- γεγονότα, τα οποία αναφέρονται στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και χαρακτηρίζουν τον τύπο δραστηριοτήτων του Συνδέσμου.

A.A.