ΟΙ ΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΣΟι πραγματοποιηθείσες εκδηλώσεις του Συνδέσμου
από 1/Ιαν. έως 31/Δεκ. του 2009
(κατ'αντίστροφο χρονολογική σειρά).Κάνοντας click πάνω σε οποιονδήποτε τίτλο, πηγαίνετε κατ'ευθείαν στις αντίστοιχες εκδηλώσεις,
ενώ, για λόγους χωρητικότητας, οι περισσότερες μεγάλου μεγέθους φωτογραφίες
έχουν αφαιρεθεί από το site.   Η Χριστουγεννιάτικη Χοροεσπερίδα μας στο Ν.Ο.Ε., στις 19-12-2009.


  ...Κάθε χρόνο, η τελευταία συνάντηση των μελών του Συνδέσμου γίνεται κατά την εορταστική Χριστουγεννιάτικη χοροεσπερίδα μας. Που και φέτος, όπως και τα προηγούμενα δέκα (!) χρόνια, η λαμπρή αυτή χειμερινή μας εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις ευρύχωρες και εορταστικά διακοσμημένες αίθουσες "Ναυμαχιών" και "Ανέμων" του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, το Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2009.

  ...Συμπληρώθηκαν λοιπόν δέκα χρόνια παράδοσης στο Ν.Ο.Ε.! Γυρνώντας πίσω στις σελίδες των εκδηλώσεων των περασμένων ετών, θα θυμηθούμε ότι, εκτός από την πρώτη χρονιά που πρωτοξεκινήσαμε με μια μεσημεριάτικη "δεξίωση άνευ συζύγων", δηλαδή μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας, στο χώρο εντευκτηρίων του ΠΟΙΑΘ (19/12/98), έκτοτε και κάθε χρόνο, την ίδια περίπου περίοδο, πραγματοποιούμε τα Χριστουγεννιάτικα "χορευτικά δείπνα" μας πάντα στο Ν.Ο.Ε.

  ...Θυμίζω τις ημερομηνίες των δέκα αυτών προηγούμενων, Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεών μας: 18/12/1999, 16/12/2000, 15/12/2001, 21/12/2002, 20/12/2003, 18/12/2004, 17/12/2005, 23/12/2006, 21/12/2007, και πέρυσι 20/12/2008.

  ...Δεν το λέμε απλώς, λοιπόν. ΕΙΝΑΙ παράδοση η Χριστουγεννιάτικη χοροεσπερίδα μας, που φέτος επαναλήφθηκε για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά στο "δικό μας" -για πολλούς λόγους- χώρο του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος.

  ...Η παράδοση αυτή είναι στενά συνυφασμένη με το κέφι των μελών μας και την ...άκαμπτη χορευτική τους διάθεση, αλλά και με το ενιαίο πνεύμα αποστράτων και εν ενεργεία συναδέλφων, που βρίσκουν πάντα ευκαιρίες να ξαναθυμούνται τις όμορφες στιγμές από την κοινή τους ζωή στο Ναυτικό και διασκεδάζουν μαζί σαν να μην έχουν χωρίσει ποτέ.

  ...Όπως και τις άλλες χρονιές έτσι και στη φετινή μας εκδήλωση ήταν εμφανής η παρουσία των ένστολων συναδέλφων από την ηγεσία του Πολεμικού μας Ναυτικού. Οι Υποναύαρχοι Ιωάννης Βορριάς, Ιωάννης Ορφανός και Χρήστος Κατσαρός, ήλθαν για να διασκεδάσουν μαζί μας, ενώ αρκετοί από τους υπολοίπους, που ανειλημμένες υπηρεσιακές υποχρεώσεις δεν τους επέτρεψαν να παραβρεθούν, μας εξέφρασαν τη λύπη τους γι' αυτό.

  ...Έτσι, παλαιοί και νεότεροι απόστρατοι μαζί με τους εν ενεργεία συναδέλφους, απολαύσαμε τα εδέσματα από τον πλουσιότατο και εκλεκτό όπως πάντα μπουφέ του Ομίλου, τα δώρα-προσφορές φίλων και συναδέλφων και, φυσικά, την έξυπνα διαλεγμένη μουσική από τον γνωστό και τακτικό μας D.J., Δημήτρη Μουτσάτσο, που κράτησε ζωντανή τη χορευτική διάθεση των συνδαιτυμόνων μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

  ...Τα παρακάτω φωτογραφικά στιγμιότυπα από αυτή τη βραδιά στο Ν.Ο.Ε., πάνω από το μαγευτικά φωταγωγημένο Μικρολίμανο Πειραιά, θα μας θυμίζουν τις ευχάριστες ώρες που περάσαμε, όσοι παλιοί και νέοι συνάδελφοι βρεθήκαμε εκεί για να γιορτάσουμε μαζί τον ερχομό των Χριστουγέννων του 2009, προσμένοντας και ευχόμενοι να είναι μια ακόμη καλύτερη χρονιά το 2010!   Επίσκεψη μελών μας στην έκθεση θαλασσογραφιών του Κωνσταντίνου Βολανάκη,
στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009.


   Άλλη μια πολύ ωραία εκδήλωση του Συνδέσμου μας ήταν η επίσκεψη στην έκθεση "Κωνσταντίνος Βολανάκης, 1837-1907, ο ποιητής της θάλασσας", που πραγματοποιήθηκε τρεις μέρες μετά τα επίσημα εγκαίνιά της, στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος. Στο μουσείο μας, που φέτος συμπλήρωσε 60 χρόνια λειτουργίας, με μια συνεχή παρουσία στα μουσειολογικά πράγματα της Ελλάδας, αλλά και με επανειλημμένες εκπροσωπήσεις της χώρας μας σε μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις του εξωτερικού.

   Η έκθεση οργανώθηκε από το Ν.Μ.Ε. σε συνεργασία και με την αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος "Αικατερίνη Λασκαρίδη", και περιλαμβάνει πάνω από 6ο έργα του καταξιωμένου διεθνώς καλλιτέχνη. Είναι ίσως η πρώτη φορά που παρουσιάζεται στο Αθηναϊκό κοινό τόσος μεγάλος αριθμός έργων του μεγαλύτερου Έλληνα θαλασσογράφου, ο οποίος απαθανάτισε με φωτογραφική σχεδόν πιστότητα τα σκαριά και τους ανθρώπους που τα δούλευαν, σε όλες τους τις φάσεις και δραστηριότητες, σε μια εποχή που αποτελούσε τη μεταβατική περίοδο από τα πανιά στον ατμό, που ο ίδιος την έζησε και τη γνώρισε...

   Αξίζει πραγματικά, για όποιον δεν είχε την ευκαιρία μέχρι τώρα, να επισκεφθεί την έκθεση (θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Ιαν. 2010) και να θαυμάσει από κοντά τα σπάνια αυτά έργα, τα περισσότερα από τα οποία ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές και προσφέρθηκαν προσωρινά στο Ναυτικό Μουσείο για το σκοπό της εκθέσεως.

   Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα από την επίσκεψη των μελών μας στο Ν.Μ.Ε., την υποδοχή από την Πρόεδρό του, κυρία Αναστασία Αναγνωστοπούλου-Παλούμπη και την ξενάγησή μας στην έκθεση.
   Συμμετοχή του Δ.Σ. στον εορτασμό του προστάτη του Ναυτικού Αγίου Νικολάου, στη ΣΝΔ, στις 6 Δεκεμβρίου 2009.


  ...Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009, ο εορτασμός του Προστάτη των Ναυτικών Αγίου Νικολάου και της επετείου των νικηφόρων ναυμαχιών της Έλλης και της Λήμνου, κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων 1912 – 1913, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.

  ...Το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας προσεκλήθη και παρευρέθη, όπως κάθε χρόνο, στον εορτασμό, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Ευαγγ. Βενιζέλου του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Παν. Μπεγλίτη και του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Γεωργίου Καραμαλίκη ΠΝ, και χοροστάτησαν ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ Σεραφείμ.

  ...Στην τελετή επίσης παρέστησαν ο Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αναστ. Νεράντζης, ο ΣΤ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Βαΐτσης Αποστολάτος, ο Βουλευτής Πειραιά κύριος Ιωάν. Τραγάκης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας με επικεφαλής τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Πτέραρχο Ιωάν. Γιάγκο, ο Νομάρχης Πειραιά κ. Ιωάν. Μίχας, ο Δήμαρχος της πόλης κ. Παναγιώτης Φασούλας, Επίτιμοι Αρχηγοί, σύσσωμο το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο, ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού εν ενεργεία και εν αποστρατεία, αντιπροσωπείες των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι τοπικών φορέων καθώς και πλήθος λοιπόν προσκεκλημένων.

  ... Στην ομιλία του ο Αρχηγός ΓΕΝ μετά από μία σύντομη αναδρομή στο ένδοξο παρελθόν του ΠΝ, τόνισε τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα, την αποτελεσματικότητα και την ευελιξία του όπλου, καθώς και τη σημασία του ως ισχυρότατου παράγοντα αποτροπής που το καθιστά ευέλικτο και αποτελεσματικό διπλωματικό εργαλείο για την εξάσκηση της αμυντικής διπλωματίας.

  ...Μετά το πέρας της επίσημης τελετής ακολούθησε μικρή δεξίωση των προσκεκλημένων, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Αρχηγός ΓΕΝ προσέφερε αναμνηστική εγχάρακτη πλακέτα στον κύριο Υ.ΕΘ.Α.

  ...Στο πλαίσιο των εορτασμών παρέμεινε αγκυροβολημένη ανοικτά του όρμου της ΣΝΔ, η Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού "ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ".

  ...Ακολουθεί σύνθεση με φωτογραφικά στιγμιότυπα από τον εορτασμό (click για μεγέθυνση).
   Η τριήμερη φθινοπωρινή εκδρομή μας
σε Λίμνη Πλαστήρα, Πύλη-Ελάτη-Περτούλι-Νεραϊδοχώρι και τα Μετέωρα,
από 6 ως 8 Νοεμβρίου 2009.


  ...Πραγματοποιήθηκε από 6 έως 8 Νοεμβρίου 2009 η φετινή φθινοπωρινή εκδρομή μας, με προορισμό την περιοχή Καλαμπάκας με τα θαυμαστά Μετέωρα, τη Λίμνη Πλαστήρα και τα πανέμορφα χωριά του Νομού Τρικάλων, Πύλη, Ελάτη, Περτούλι και Νεραϊδοχώρι

  ...Για άλλη μια φορά η εκδρομή μας είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή, ίσως μάλιστα τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα. Πάνω από 110 ήταν οι αρχικές δηλώσεις συμμετοχής, που τελικά περιορίστηκαν στα ...παρά ένα εκατό άτομα.

  ...Ο καιρός, φθινοπωρινός και όχι ιδιαίτερα ψυχρός, μας επιφύλασσε αρκετή βροχή κατά τις διαδρομές, αλλά ευτυχώς ελάχιστη όταν χρειαζόταν να κινηθούμε "εξωτερικά".

  ...Και έτσι μπορέσαμε να απολαύσουμε όλες τις φυσικές ομορφιές των τόπων που επισκεφθήκαμε: Αρχικά το γύρο της Λίμνης Πλαστήρα με πέρασμα πάνω από το φράγμα, για να καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας στην Καλαμπάκα.

  ...Την επόμενη μέρα επισκεφθήκαμε διαδοχικά τα γραφικά (και τουριστικά) χωριά Πύλη, Ελάτη, Περτούλι και Νεραϊδοχώρι, ενώ το βράδυ είχαμε το "καθιερωμένο" μουσικό-χορευτικό δείπνο σε πολύ συμπαθητικό κέντρο της Καλαμπάκας, με ζωντανή μουσική.

  ...Η τρίτη και τελευταία μέρα ξεκίνησε με την επίσκεψή μας στα Μετέωρα, που οι κορυφές τους ήταν μισοκρυμμένες από τη χαμηλή νέφωση. Η γυναικεία Μονή του Αγ. Στεφάνου εντυπωσίασε, όσους τουλάχιστον από μας την επισκεπτόμαστε για πρώτη φορά, τόσο με τη γαλήνια ηρεμία των μαυροφορεμένων μοναχών της, όσο και με την επιβλητική ομορφιά των γκρίζων, κατακόρυφων βράχων, που άλλοτε χανόντουσαν και άλλοτε ξεπρόβαλλαν μέσα από το ομιχλώδες τοπίο.

  ...Μετά την έξοδό μας από τη Μονή, ο μέχρι τότε διστακτικός ήλιος αποφάσισε να κρυφτεί οριστικά και ακόμη πιο πυκνά σύννεφα βροχής κάλυψαν τον ουρανό, για ολόκληρο το υπόλοιπο πρωινό.

  ...Η Νοεμβριάτικη βροχούλα μας συνόδευε καθ' όλο το ταξίδι της επιστροφής, με ...διακοπή στα Καμένα Βούρλα, ίσως για να μας επιτρέψει να απολαύσουμε την τελευταία στάση μας, πριν την ολοκλήρωση της πετυχημένης αυτής εκδρομής μας.

  ...Ας σταματήσουμε εδώ και ας αφήσουμε τις ψηφιακές εικόνες να προσπαθήσουν εκείνες να αποδώσουν τα συναισθήματα ευφορίας που μας προξενούσε σε κάθε στροφή του δρόμου η ομορφιά της φύσης. Το φωτογραφικό ποτ-πουρί που ακολουθεί, ελπίζουμε να δώσει στον επισκέπτη της στήλης "νοερά" το άρωμα του βρεμένου χώματος και την ομορφιά των πεσμένων, πολύχρωμων φθινοπωρινών φύλλων, που τα φτωχά μας λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν...


   Οι Επισκέψεις μας μετά Ξεναγήσεως στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης,
που πραγματοποιήθηκαν στις 22 και 23 Οκτωβρίου 2009.


   Ήταν μια πολύ ωραία εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το τρίτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου '09, με πρωτόγνωρη συμμετοχή μελών και φίλων. Η επίσκεψη μετά ξεναγήσεως στο λαμπρό, νέο Μουσείο της Ακρόπολης των Αθηνών! Και λέμε "πρωτόγνωρη" γιατί οι συμμετοχές ήσαν τόσες, που αναγκασθήκαμε να μοιράσουμε τους επισκέπτες σε ...τέσσερις ομάδες. Ναι, καλά διαβάζετε, σε τέσσερις ομάδες των 30-40 ατόμων, σε δύο διαδοχικές ημερομηνίες.

   Η αναγγελία της επίσκεψης έγινε εξ αρχής αποδεκτή με μεγάλο ενθουσιασμό και η συμμετοχή υπήρξε πρωτοφανής. Ο τελικός αριθμός των "επισήμως" και εγκαίρως υποβληθεισών δηλώσεων ξεπέρασε τα 135 άτομα και, παρά τις "απώλειες τις τελευταίας στιγμής, μαζί με τους "εκπροθέσμους" που προστέθηκαν ιδίοις εξόδοις, αυτοί που συμμετείχαν τελικά στις τέσσερις ανεξάρτητες ξεναγήσεις μας έφθασαν τους 142!

   Η όλη εκδήλωση, σύμφωνα με απόφαση το Δ.Σ., καλύφθηκε πλήρως με χρήματα του ΣΑ/ΣΝΔ (δηλ. τα 140 εισιτήρια συν οι αμοιβές τεσσάρων ξεναγών) και ήταν μια ακόμη προσφορά του Συνδέσμου προς τα μέλη μας.

   Τα σχόλια από τους τυχερούς που συμμετείχαν ήταν παραπάνω από ενθουσιώδη. Τόσο για την ιδέα, την οργάνωση και την εφαρμογή της, όσο και για τις εξαιρετικές (και προσεκτικά επιλεγμένες) ξεναγούς, που κέρδισαν και κράτησαν ως το τέλος το μεγαλύτερο ποσοστό του ακροατηρίου τους, παρά την αναγκαστικά μακρά (υπέρ το δίωρο) όρθια ενημέρωση και ξενάγηση.

   Πολλοί από τους συμμετέχοντες, μάλιστα, δήλωσαν ότι "μετά από αυτή την πρώτη τους επαφή με το νέο μουσείο, θα ήθελαν να επιστρέψουν και να ξαναδούν με το δικό τους ρυθμό και άνεση τα εκθέματά του".

   Για τους όλους του φίλους που συμμετείχαν ή ακόμη και γι' αυτούς που δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν, ανεβάσαμε ένα μικρό ποτ-πουρί από εικόνες που να μας θυμίζουν την όμορφη αυτή εκδήλωση. Λυπούμαστε μόνο που η Διεύθυνση του Μουσείου, με απόφαση των τελευταίων -κυριολεκτικά- ημερών, απαγόρευσε τη λήψη φωτογραφιών, ακόμα και χωρίς φλας, στον τρίτο όροφο (Αίθουσα Παρθενώνα και προθάλαμος με μακέτες των δύο αετωμάτων του), πράγμα που επιτρεπόταν μέχρι πρότινος και ανεφέρετο και στην ιστοσελίδα του Μουσείου.

   Για όσους πάντως ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες περί του Μουσείου, μπορούν να επισκεφθούν την επίσημη ιστοσελίδα του, στο site:
   ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ,
ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ 'ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ', ΣΤΙΣ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009.


   Την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009 και ώρα 10:00, πραγματοποιήθηκε στη Ν.Β. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ (πρώην ΚΕ/ΠΑΛ) το καθιερωμένο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών, των ηρωικώς πεσόντων Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Ν/διόπων του ΠΝ και ΛΣ, που έπεσαν σε καιρό πολέμου και ειρήνης κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

  Μετά το μνημόσυνο στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των πεσόντων.

  Στην επιμνημόσυνη δέηση, την οποία παρακολούθησαν μέλη του Δ.Σ. του Σ.Α./Σ.Ν.Δ., παρέστησαν ο τέως υπουργός και επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος (ε.α.) Παναγιώτης Χηνοφώτης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Γεώργιος Καραμαλίκης ΠΝ, ανώτατοι και ανώτεροι εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, Βετεράνοι του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς και συγγενείς των πεσόντων.

  Στέφανοι κατατέθηκαν από τον Αρχηγό ΓΕΝ, από τον Αντιπρόεδρο του ΔΣ/ΕΑΑΝ, Αντιναύαρχο ε.α. Σπυρ. Περβαινά ΠΝ και από τον αρχαιότερο παρόντα Βετεράνο και μέλος του Συνδέσμου μας, Αντιναύαρχο ε.α. Γεώργιο Μόραλη ΠΝ.

  Η όλη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παράθεση μικρής δεξίωσης στο ισόγειο του νέου κτιρίου του Επιτελείου ΔΝΕ, την πρώην δηλαδή Λέσχη Αξιωματικών ΔΝΕ, όπως την ξέρουμε οι παλαιότεροι.

  Παρακάτω μπορείτε να δείτε κολλάζ με φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη σεπτή αυτή τελετή (μεγεθύνεται με click):   Η θερινή χοροεσπερίδα μας πραγματοποιήθηκε και φέτος στο Ν.Ο.Ε., στις 3-7-2009.


   Πραγματοποιήθηκε και φέτος, την Παρασκευή 3 Ιουλίου, στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, η καθιερωμένη θερινή χοροεσπερίδα του Συνδέσμου μας...

   Η εκδήλωση διακρινόταν για άλλη μια φορά από τον ενθουσιασμό, το κέφι και τη χαρούμενη γενικά ατμόσφαιρα, ώστε οι περί τους 135 συνάδελφοι και φίλοι που παραβρέθηκαν, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια υπέροχη, δροσερή βραδιά με φεγγάρι, στην απαράμιλλη από πλευράς θέας μεγάλη βεράντα του Ν.Ο.Ε. Είχαμε και φέτος μαζί μας ως εκπροσώπους του ένστολου Π.Ν. που μας τίμησαν με την παρουσία τους, τους οι Ναυάρχους του ΑΝΣ, Δ. Παπαγιαννίδη (Διοικητή ΔΝΕ) και Ι. Βορριά (Διευθυντή Κλάδου Επικοινωνιών & Πληροφορικής ΓΕΕΘΑ). Ακόμα παραβρέθηκαν οι πρώην Υπουργοί και συνάδελφοι Αλ. Παπαδόγκωνας, Ι. Σταθόπουλος και Π. Χηνοφώτης, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Ν. κ. Κ. Καναβαριώτης και ο Δήμαρχος Παπάγου, κ. Β. Ξύδης...

   Η βραδιά ξεκίνησε με μια τιμητική εκδήλωση: Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ., Αντιναύαρχος (ε.α.) Ξ. Μαυρογιάννης, απένειμε στους επί 10-ετία και πλέον διατελέσαντες μέλη Δ.Σ. και προσφέραντες ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους στο Σύνδεσμο, αναμνηστικές πλακέτες και τους τίτλους του επιτίμου Προέδρου ΔΣ/ΣΑ-ΣΝΔ στον Ναύαρχο (ε.α.) Λ. Παληογιώργο και του Επιτίμου Ταμία ΔΣ/ΣΑ-ΣΝΔ στον Αντιναύαρχο (ε.α.) Παν. Πήχα, σε εκτέλεση σχετικής ομόφωνης απόφασης του παρόντος Δ.Σ. του Συνδέσμου...

   Ακολούθησε το δείπνο και ο χορός μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Με δεδομένα το κέφι, τα γευστικότατα πιάτα του Ν. Ομίλου, τη διαλεκτή μουσική από τον γνωστό μας τόσα χρόνια D.J. Δημήτρη και, βέβαια, με την αστείρευτη χορευτική διάθεση των μελών μας και των προσκεκλημένων τους, ήταν αναμενόμενη, ούτως ή άλλως, η επιτυχία της εκδήλωσης...

   Αρκετά ήταν και αυτή τη φορά τα προσφερθέντα "δώρα" από συναδέλφους και φίλους του Συνδέσμου, για την καθιερωμένη λαχειοφόρο μας. Τους αναφέρουμε -με αλφαβητική σειρά- μαζί με τις ευχαριστίες μας: Ήταν ο συνάδελφο κ. Γ. Δεσποτόπουλος (Τουριστική μονάδα Villa Γαλάζιο στο Μπατσί Άνδρου), η Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος και σύζυγος συναδέλφου, Κα Αναστ. Παλούμπη, η σταθερή φίλη του Συνδέσμου μας, Κα Μάρω Σταμούλη, ο συνάδελφος κ. Μελ. Τσούγκος και ο συνάδελφος κ. Βασ. Χαρλαύτης (Ξενοδοχειακή μονάδα Gelina Villa Resort & Spa στην Αχαράβη Κέρκυρας)...

   Για άλλη μια φορά φροντίσαμε να απαθανατίσουμε την καλοκαιρινή μας αυτή εκδήλωση, με τη βοήθεια μερικών φωτογραφικών στιγμιοτύπων, που παρουσιάζουν χωρίς λόγια, τη διάθεση και το κέφι των συνδαιτυμόνων...

   Ευχόμενοι λοιπόν σε όλους, λίγο πριν αναχωρήσουν σε λίγες μέρες για τους δροσερούς προορισμούς διακοπών της επιλογής τους, το ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ας ξαναρίξουμε μια ματιά στις εικόνες που ακολουθούν.
Προηγείται μια πανοραμική -με φως ημέρας- άποψη του Μικρολίμανου από τη βεράντα του Ν.Ο.Ε., η οποία με click μεγεθύνεται σε όλο το ύψος της οθόνης, και κινούμενη δεξιά-αριστερά με τον cursor, δείχνει ολόκληρη την πραγματικά πανέμορφη θέα.   Η τέταρτη εκδρομή μας στο εξωτερικό:
Πενθήμερη απόδραση προς Μόναχο-Σάλτσμπουργκ-Όμπεραμεργκάου-Νυρεμβέργη,
από 23 έως 27 Ιουνίου 2009.


   Μια ακόμη μεγάλη -σε διάρκεια, απόσταση αλλά, βασικά, σε ωραίες εμπειρίες και εικόνες- εκδρομή του Συνδέσμου μας στο εξωτερικό ολοκληρώθηκε. Άλλη μια φορά, το σύνολο σχεδόν των συμμετασχόντων, εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια, τόσο για την επιλογή προορισμού και την οργάνωση της εκδρομής, όσο και για τις σπάνιες ομορφιές που μας προσέφεραν οι (μοναδικές και αυτές) πόλεις που επισκεφθήκαμε, με τα μεγαλοπρεπή και επιβλητικά δείγματα της κλασικής αρχιτεκτονικής τους (σε κάστρα, παλάτια, ναούς ή και "απλές κατοικίες"), της κάθε μορφής Τέχνης τους και του επίσης εμφανέστατου παντού, σύγχρονου πολιτισμικού τους επιπέδου.

   Για άλλη μια φορά, τώρα που γυρίσαμε, θέλουμε να κρατήσουμε, για όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο και να μοιραστούμε με όσο το δυνατόν περισσότερους φίλους τις ωραίες αυτές αναμνήσεις μας. Αναμνήσεις και εντυπώσεις που δεν μπορούν να χωρέσουν σε ένα περιορισμένο κείμενο (όσο μεγάλο και αν είναι ένα κείμενο σε μια ερασιτεχνική ιστοσελίδα).

   Αλλά, καλύτερα και από τα (πολλά ή λίγα) λόγια, θα μπορούσαν να αποδώσουν το γενικό αίσθημα ευφορίας των "συνταξιδευτών" σ' αυτό το υπέροχο ταξίδι, οι φωτογραφίες που οι ίδιοι τράβηξαν, στην προσπάθειά τους να "αιχμαλωτίσουν" τις πρωτόγνωρες εικόνες και να καταγράψουν ό,τι τους εντυπωσίαζε ή ευχαριστούσε.

   Από αυτές τις φωτογραφίες, πολλές φορές με το ίδιο θέμα, τραβηγμένο από διάφορες γωνίες, σε διαφορετικές στιγμές και από διαφορετικούς φωτογράφους, καταλαβαίνει ο προσεκτικός παρατηρητής τη λαχτάρα να τα δούμε όλοι, όλα και την αγωνία μας μην τυχόν μείνει τίποτα που να μην απατυπωθεί.

   Οι φωτογράφοι πολλοί - σχεδόν ο κάθε ένας και μία φωτογραφική ή βιντεο-κάμερα. Και οι πρόθυμοι να συμβάλλουν στη συγκέντρωση των φωτογραφικών απεικονίσεων κάθε γωνιάς που επισκεφθήκαμε και κάθε λεπτομέρειας που μας τράβηξε την προσοχή, παραπάνω από αρκετοί. Αποτέλεσμα; ...φωτο-πλημμύρα! Δεν είναι δυνατόν να ελεγχθούν, να συγκριθούν και να αξιολογηθούν από δύο, τρία ή τέσσερα άτομα (πόσο μάλλον από ένα μόνο), τόσες φωτογραφίες, ώστε να επιλεγούν οι πιο αντιπροσωπευτικές για εγγραφή σε ένα CD ή DVD για να κρατηθούν έτσι από κάθε ενδιαφερόμενο, σαν αναμνηστικό άλμπουμ ψηφιακής μορφής.

   Σ' αυτήν ακριβώς την (ευχάριστη αλλά και απαιτητική) διαδικασία έχει εμπλακεί ο γράφων. Αφού με το ...τελείως υποκειμενικό κριτήριό του επιλέξει τις κατ' αυτόν πιο χαρακτηριστικές, από τις πιο επιτυχείς φωτογραφικές δημιουργίες σας, ελπίζει να τις καταγράψει σε ένα αρχικό CD, αντίγραφο του οποίου θα μπορεί να αποκτήσει ο κάθε ενδιαφερόμενος, από τους λαβόντες μέρος σ'αυτή την εκδρομή μας σε Γερμανία-Αυστρία.

   Για τους φίλους που δεν θέλησαν ή δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν, θα ανεβάσουμε -όπως και στο παρελθόν- ένα μικρό ποτ-πουρί από εικόνες που να μας θυμίζουν τα σημαντικότερα γεγονότα και μέρη που είδαμε. Η λύση αυτή είναι πιο εφικτή και η πιο πρακτική. Το διαδίκτυο και η ιστοσελίδα μας δεν χρειάζεται να είναι (μιας και δεν μπορεί να γίνει) φωτογραφικό αρχείο όλων των δεκάδων, εκατοντάδων, μικρών ή μεγάλων γεγονότων της εκδρομής...

   Για να ...πρωτοτυπήσουμε πάντως λιγάκι, παρακάτω παρουσιάζονται (σταδιακά, καθώς η συγκέντρωση/επιλογή εικόνων και videoclips συνεχίζεται), με μια νέα μορφή και όχι το γνωστό collage, οι φωτογραφίες ομαδοποιημένες κατά ημέρα και περιοχή επίσκεψης, που καλύπτουν θεματικά τις κινήσεις μας, για να δώσουν μια ιδέα μόνο του πού βρεθήκαμε και τί είδαμε τις πέντε μέρες του ταξιδιού μας στις δύο αυτές χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

   Έτσι, στην αρχή ίσως να μη βρείτε φωτογραφίες από κάθε μέρος που επισκεφθήκαμε. Σύντομα όμως αυτή η έλλειψη θα καλυφθεί, ενώ η συμπλήρωση εικόνων εκτιμώ ότι θα συνεχιστεί για κάμποσες ημέρες ακόμη.

   Παρακάτω, με click στο αριστερό πλαίσιο, αρχίζει αυτόματα το slide show, όπου με το "ποντίκι" έχετε δυνατότητα σταματήματος, επιστροφής πίσω, επαναλήψεως της προβολής κλπ. Με click στις μικροφωτογραφίες/links δεξιά, ανοίγει ένα album (Picasa του Google), μέσω του οποίου όχι μόνο μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες (μία-μία ή σαν slide show) αλλά ακόμα έχετε τη δυνατότητα να τις κατεβάσετε στη μνήμη του υπολογιστή σας. Πάντα δε υπάρχει η δυνατότητα να μου ζητήσετε κάποιες συγκεκριμένες φωτογραφίες σε υψηλότερη ανάλυση.

   Δείτε, απολαύστε, θυμηθείτε και ...ετοιμαστείτε για τα επόμενα ταξίδια μας!090623_Day1:
Φθάνοντας στο βροχερό
Μόναχο!
090624-Day2a:
Περπατώντας στο Μόναχο!
090624_D2b:
Στο Residenzmuseum και στο Hofbräuhaus
090625_Day3:
Salzburg
090626_Day4-Bavaria:
Neuschwanstein & Oberammergau
090627_Day5:
Nuremberg

   Τελετή προς τιμήν των διατελεσάντων Γενικών Επιθεωρητών Π.Ν., στις 18 Ιουνίου 2009


  ...Την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009, ο Γενικός Επιθεωρητής Ναυτικού, Αντιναύαρχος (Μ) Παν. Κόλλιας ΠΝ, οργάνωσε μια τελετή στις νέες εγκαταστάσεις της ΓΕΠΝ, στο συγκρότημα Ν.Ο.Βοτανικού (κτήριο πρώην Δ/ΒΟΤ), κατά την οποία έγινε παρουσίαση από τον ίδιο και τους επιτελείς του προς τους διατελέσαντες Γενικούς Επιθεωρητές, του έργου και της σημερινής οργανώσεως του Κλάδου αυτού του Π.Ν., που κατά παράδοση αποτελεί "το μάτι και το αυτί του Α/ΓΕΝ", για να ελέγχει κάθε μονάδα του Π.Ν.(είτε Π.Π. είτε Ν.Υ.) και -όταν χρειαστεί- "και το μακρύ του χέρι"...

  ...Μετά την ενημέρωση και τη σχετική συζήτηση, ακολούθησε απονομή αναμνηστικής πλακέτας προς τους εν αποστρατεία Ναυάρχους Γενικούς Επιθεωρητές, συνοδευόμενη από προσφορά στον καθένα του τρίτομου "Βιογραφικού Λεξικού των Αποφοίτων της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων" (του Αντιναυάρχου ε.α. Αν.Δημητρακόπουλου, έκδοση ΓΕΝ).

  ...Η όλη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μια μικρή δεξίωση, κατά την οποία δόθηκε χρόνος να βρεθούν και πάλι μαζί και να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες, από τον παλαιότερο παρόντα 'Τεχνικό Επιθεωρητή', Υποναύαρχο Βασ.Αβραμόπουλο, μέχρι τον τελευταίο αποστρατευθέντα μόλις φέτος, Αντιναύαρχο Ευ.Μήτρου και τους εν ενεργεία συνεχιστές τους.

  ...Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη σεμνή αυτή τελετή:

   Η ανοιξιάτικη εκδρομή του Συνδέσμου μας στη Ζάκυνθο, από 22 ως 25 Μαΐου 2009


  ...Να που ξαναρχίσαμε τις εκδρομές μας, που είχαμε σχεδόν ένα χρόνο να πραγματοποιήσουμε. Η πρώτη, ανοιξιάτικη, φετινή εξόρμησή μας, είχε προορισμο την πανέμορφη Ζάκυνθο.

  ...Όπως προβλεπόταν από την ανακοίνωση που είχε αποσταλεί εγκαίρως προς τα μέλη μας και που ακολουθήθηκε σχεδόν κατά γράμμα, πλην ελαφρών τροποποιήσεων που αποφασίσθηκαν για διευκόλυνση των εκδρομέων, το πρόγραμμα των κινήσεων του τετραημέρου είχε ως εξής:

 • Παρασκευή 22 Μαΐου:
  08:00 Αναχώρηση των πούλμαν από Κηφισιά και Παπάγου, και μετά ενδιάμεση στάση για καφέ, αναχώρηση από Κυλλήνη με το πλοίο των 13:30. Διάρκεια διαδρομής 1 ώρα και 30 λεπτά. Άφιξη στο Αργάσι περί τις 15:15, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και γεύμα. Το απόγευμα επίσκεψη στην πόλη της Ζακύνθου, ενώ το βράδυ είχε ταβέρνα με μαντολινάτες, για τους επιθυμούντες.
 • Σάββατο 23 Μαΐου:
  09:00 Αναχώρηση μετά το πρωινό για το γύρο του νησιού με τα πούλμαν. Επίσκεψη Ι.Ν. Αγίας Μαύρας, βόλτα στον κόλπο με το "Ναυάγιο" και μεσημεριανό φαγητό στον Άγιο Νικόλαο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο περί τις 16:30 για ανάπαυση. Το βράδυ χορός στο ξενοδοχείο με μουσική DJ ή, για τους επιθυμούντες, ταβέρνα με μαντολινάτες.
 • Κυριακή 24 Μαΐου:
  08:30 Αναχώρηση μετά το πρωινό για επίσκεψη πόλης (Βυζαντινό Μουσείο και το Μουσείο του Σολωμού, όπου βρίσκεται το Μαυσωλείο του Εθνικού μας ποιητή και του ποιητή Ανδρέα Κάλβου). Καφέ στο λόφο της Μπόχαλης. Επίσκεψη Ναυτικού Μουσείου Μιλάνου, στου Τσιλιβή και μεσημεριανό φαγητό στην περιοχή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο περί τις 16:00 για ανάπαυση. Το βράδυ είχε ελεύθερο πρόγραμμα και δείπνο στο ξενοδοχείο για τους επιθυμούντες.
 • Δευτέρα 25 Μαΐου:
  10:00 Αναχώρηση από το ξενοδοχείο μετά το πρωινό για μια ακόμη βόλτα στην πόλη της Ζακύνθου και τυχόν αγορές. Μετά το μεσημεριανό φαγητό (ανεξαρτήτως), συγκέντρωση περί τις 14:30 και επιβίβαση στο πλοίο που αναχώρησε στις 15:00. Με ενδιάμεσες στάσεις κατά την επιστροφή, άφιξη στην Αθήνα περί τις 20:30.
  ...Παρατίθενται στη συνέχεια ορισμένα φωτογραφικά στιγμιότυπα που έφθασαν στα χέρια μας από σας τους ίδιους, (μιας και για λόγους ...ανωτέρας βίας, ο συντάκτης του παρόντος δεν συμμετείχε σ'αυτή την εκδρομή του Συνδέσμου μας). Ευπρόσδεκτες και όσες άλλες ακόμη ψηφιακές φωτογραφίες θα ήθελαν να μας στείλουν οι φίλοι που συμμετείχαν στην εκδρομή.

   Τελετή με την ευκαιρία της "Επετείου Λήξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου"
και της "Ημέρας Τιμής των Βετεράνων", στη Σ.Ν.Δ., στις 13-05-2009.


  ...Την Τετάρτη, 13 Μαΐου 2009, πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων τελετή, υπό την αιγίδα του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, με την ευκαιρία της επετείου λήξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και του εορτασμού της "Ημέρας Τιμής των Βετεράνων μας".

  ...Στον εορτασμό, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του ΥΦΕΘΑ κ. Ι. Πλακιωτάκη και του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Γ. Καραμαλίκη ΠΝ, σύσωμης της ανωτάτης ηγεσίας του Π.Ν. και πολυμελών αντιπροσωπειών των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, τιμώμενα πρόσωπα ήσαν οι Βετεράνοι του Πολεμικού μας Ναυτικού.

  ...Το εορταστικό πρόγραμμα της τελετής, περιελάμβανε:
 • Έναρξη της τελετής με τη μπάντα του Π.Ν.
 • Χαιρετισμό προς τους παρισταμένους από τον Α/ΓΕΝ, ο οποίος αναφέρθηκε στην ένδοξη εποποιία του Π.Ν. κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και εξείρε το ρόλο και τον ηρωισμό των Βετεράνων του.
 • Επετειακή ομιλία από τον Καθηγητή κ. Σαράντο Καργάκο, με θέμα "Το Ελληνικό Ναυτικό στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο"
  [ Για να διαβάσετε την ομιλία σε μορφή αρχείου pdf, κάνετε click εδώ ]
 • Απαγγελία του ποιήματος "Το ναυτικό του ΟΧΙ και των ωκεανών", από τον Ναύαρχο ε.α. Κωνσταντίνο Καταγά, επιλεγμένο από την προσωπική ποιητική συλλογή του, "Ναυτικός Σάκκος"
  [ Για να δείτε ένα ερασιτεχνικό βίντεο, όπου ακούγεται η απαγγελία του ποιήματος από τον Ναύαρχο Κ.Καταγά, κάνετε click εδώ ]
 • Προβολή ντοκιμαντέρ για τη δράση του ΠΝ στο Β' Π.Π. από Ελληνικά και Βρετανικά αρχεία.
 • Αποχαιρετισμός από τη μπάντα του Π.Ν.
 • Απονομή αναμνηστικών πλακετών στους επιζώντες Βετεράνους του Π.Ν. και τιμητικών δώρων στους ομιλητές, Καθηγητή-Ιστορικό κ. Σ.Ι.Καργάκο και Ναύαρχο (ε.α.) Κ.Καταγά.
 • Παράθεση μικρής δεξίωσης.
  ...Παρατίθεται στη συνέχεια φωτογραφικό κολλάζ από τη συγκινητική πράγματι αυτή τελετή, στην οποία είχαν προσκληθεί και παρέστησαν και τα μέλη του Δ.Σ του Συνδέσμου μας.

   Η Γενική Συνέλευση και οι Αρχαιρεσίες του Συνδέσμου μας,
στις 14-3-2009.


  ...Πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαρτίου 2009, στο Πολιτιστικό Κέντρο Παπάγου, η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση και, λόγω της συμπληρώσεως τριετίας και του επί πλέον έτους παρατάσεως της θητείας του παλαιού Δ.Σ., οι Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της νέας Ελεγκτικής Επιτροπής του ΣΑ/ΣΝΔ.

  ...Με την έναρξη της συνεδρίας, εξελέγησαν από τα μέλη της Γ.Σ. (διά βοής) ο Πρόεδρος (Αντιναύαρχος Χ.Δουζίνας) και ο Γραμματεύς (Πλοίαρχος Γ.Δεσποτόπουλος) της Συνελεύσεως.

  ...Ακολούθησε η "έκθεση πεπραγμένων" και ο οικονομικός απολογισμός (για το έτος 2008 και μέχρι σήμερα) του απερχομένου Δ.Σ., από τον Πρόεδρο αυτού, Ναύαρχο Λ. Παληογιώργο. Επίσης, αναγνώσθηκε η έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής, η οποία διαπίστωσε ότι "η όλη οικονομική διαχείριση εγένετο νομότυπα, κανονικά ... χωρίς την παραμικρή αταξία ή οιαδήποτε ατέλεια".
Κατόπιν αυτού απηλλάγη ομόφωνα η απερχομένη διοίκηση του Συνδέσμου από κάθε οικονομική ευθύνη για τη μέχρι την 14/3/09 οικονομική διαχείριση.

  ... Μετά ταύτα, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη απονομή τιμητικών μεταλλίων στους Βετεράνους του Β'Π.Π. αποφοίτους της Σχολής Ν. Δοκίμων (τάξη εισόδου 45Α'), οι οποίοι δεν είχαν περιληφθεί στην προηγούμενη αντίστοιχη εκδήλωση και απονομή, που είχε γίνει στη Σχολή Ν. Δοκίμων, στις 29 Νοεμβρίου 2007.

  ...Ολοκληρωθείσας και της ολιγόλεπτης αυτής τελετής απονομής μεταλλίων, η Γ.Σ. επέλεξε τριμελή Εφορευτική Επιτροπή, (Ναύαρχοι Ι. Νυδριώτης, Γ. Στελλούδης, Α. Νομικός), η οποία προέβη στις υπό του καταστατικού προβλεπόμενες διαδικασίες αρχαιρεσιών, ήτοι έλεγχο δικαιώματος ψήφου των προσερχομένων μελών (αν ήσαν ταμειακώς "εν τάξει"), παρακολούθηση της ψηφοφορίας, καταμέτρηση μετά το πέρας της των σταυρών ανά υποψήφιο και σύνταξη του τελικού Πρακτικού Εκλογής Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής.

  ...Η συμμετοχή υποψηφίων ήταν αυτή τη φορά λίαν ικανοποιητική. Στο ενιαίο ψηφοδέλτιο συμμετείχαν οι ακόλουθοι:
 • Για μέλη Διοικητικού Συμβουλίου οι εξής 10 (αλφαβητικά):
  • ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ Αντώνιος, Υποναύαρχος (Μ) ε.α.
  • ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Σταύρος, Υποναύαρχος ε.α.
  • ΔΑΓΚΩΝΑΚΗΣ Απόστολος, Αντιναύαρχος (Ο) ε.α.
  • ΚΑΛΛΙΕΡΟΣ Δημήτριος, Υποναύαρχος ε.α.
  • ΚΩΤΣΗΣ Φώτιος, Αντιναύαρχος ε.α.
  • ΜΑΣΤΡΑΚΑΣ Μάρκος, Υποναύαρχος ε.α.
  • ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Ξενοφών, Αντιναύαρχος ε.α.
  • ΠΕΡΒΑΙΝΑΣ Σπυρίδων, Αντιναύαρχος ε.α.
  • ΣΤΑΜΟΥ Παναγιώτης, Πλοίαρχος (Μ) ε.α.
  • ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ Προκόπιος, Υποναύαρχος ε.α.

 • Για μέλη Ελεγκτικής Επιτροπής οι εξής 4 (αλφαβητικά):
  • ΒΑΜΠΟΡΑΚΗΣ Μιχαήλ, Υποναύαρχος (Ο) ε.α.
  • ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Σταύρος, Υποναύαρχος ε.α.
  • ΙΑΚΩΒΑΚΗΣ Αντώνιος, Πλοίαρχος (Μ) ε.α.
  • ΚΩΤΣΗΣ Φώτιος, Αντιναύαρχος ε.α.
  ...Μετά την καταμέτρηση των ψήφων προέκυψαν τα εξής αποτελέσματα, ως αναγράφονται και στο επίσημο Πρακτικό της Εφορευτικής Επιτροπής:
 • Εψήφισαν 121 μέλη
 • Ευρέθησαν 121 έγκυρα ψηφοδέλτια
 • Λευκά - άκυρα ψηφοδέλτια: 0
 • Έλαβαν ψήφους, ως ακολούθως
 • Για μέλη Διοικητικού Συμβουλίου (αλφαβητικά):
  • ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ Αντώνιος, 100
  • ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Σταύρος, 9
  • ΔΑΓΚΩΝΑΚΗΣ Απόστολος, 56
  • ΚΑΛΛΙΕΡΟΣ Δημήτριος, 73
  • ΚΩΤΣΗΣ Φώτιος, 4
  • ΜΑΣΤΡΑΚΑΣ Μάρκος, 36
  • ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Ξενοφών, 88
  • ΠΕΡΒΑΙΝΑΣ Σπυρίδων, 33
  • ΣΤΑΜΟΥ Παναγιώτης, 28
  • ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ Προκόπιος, 85

 • Για μέλη Ελεγκτικής Επιτροπής (αλφαβητικά):
  • ΒΑΜΠΟΡΑΚΗΣ Μιχαήλ, 96
  • ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Σταύρος, 47
  • ΙΑΚΩΒΑΚΗΣ Αντώνιος, 87
  • ΚΩΤΣΗΣ Φώτιος, 27

  ...Βάσει αυτών των αποτελεσμάτων, εκλέγονται κατά σειράν επιτυχίας:
 • Για το Διοικητικό Συμβούλιο, οι:
  • ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ Αντώνιος, 100
  • ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Ξενοφών, 88
  • ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ Προκόπιος, 85
  • ΚΑΛΛΙΕΡΟΣ Δημήτριος, 73
  • ΔΑΓΚΩΝΑΚΗΣ Απόστολος, 56

 • Επιλαχόντες για το Διοικητικό Συμβούλιο, οι:
  • ΜΑΣΤΡΑΚΑΣ Μάρκος, 36
  • ΠΕΡΒΑΙΝΑΣ Σπυρίδων, 33
  • ΣΤΑΜΟΥ Παναγιώτης, 28


 • Για την Ελεγκτική Επιτροπή, οι:
  • ΒΑΜΠΟΡΑΚΗΣ Μιχαήλ, 96
  • ΙΑΚΩΒΑΚΗΣ Αντώνιος, 87
  • ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Σταύρος, 47

 • Επιλαχόντες για την Ελεγκτική Επιτροπή, οι:
  • ΚΩΤΣΗΣ Φώτιος, 27

  ...Την επίσημη ανακοίνωση και το πλήρες κείμενο του απολογισμού του ΔΣ, όπως αναγνώσθηκε από τον Πρόεδρό του, Ναύαρχο (ε.α.) Λεωνίδα Παληογιώργο προς τα μέλη της Γενικής Συνελεύσεως ΣΑ/ΣΝΔ της 14ης Μαρτίου 2009, μπορείτε να τα διαβάσετε σε μορφή αρχείου pdf, κάνοντας click εδώ.

Για ανάγνωση αρχείων pdf, απαιτείται το πρόγραμμα Adobe Acrobat Reader: -->  


  ...Ακολουθούν μερικά στιγμιότυπα από τη Γ. Σ. και φωτογραφίες των μελών του νέου Δ.Σ.
(Click στα εικονίδια κατά τα γνωστά, για μεγέθυνση).
   Το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας στην τελετή παραδόσεως-παραλαβής Διοικητών Σ.Ν.Δ.,
στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, την Παρασκευή 06-03-2009.


  ...Πραγματοποιήθηκε στις 6 Μαρτίου 2009, στην κεντρική πλατεία της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, η τελετή παραδόσεως - παραλαβής Διοικητών Σ.Ν.Δ., παρουσία του Α/ΓΕΝ, Αντιναυάρχου Γεωργίου Καραμαλίκη Π.Ν.

  ...Ο Αντιναύαρχος Κυριάκος ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ Π.Ν., ο οποίος τερμάτισε ευδοκίμως την υπέρ-35ετή υπηρεσία του στο Π.Ν., παρέδωσε καθήκοντα στον μέχρι σήμερα Υπαρχηγό ΑΣ, Υποναύαρχο Γεώργιο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ Π.Ν.

  ...Στην όμορφη και παραδοσιακή αυτή τελετή είχαν προσκληθεί και παρέστησαν το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας και πολλά μέλη μας, ο δε Πρόεδρος, Ναύαρχος ε.α. Λ. Παληογιώργος προσέφερε, τιμής ένεκεν, την αναμνηστική πλακέτα του ΣΑ/ΣΝΔ στον απερχόμενο Διοικητή, για την άριστη συνεργασία και τη συνδρομή του προς το Σύνδεσμο.

  ...Ακολουθούν ορισμένα στιγμιότυπα από την τελετή.


  ...Με την ευκαιρία της επισκέψεως στη Σχολή για την τελετή αλλαγής Διοικητών, το Δ.Σ. του ΣΑ/ΣΝΔΣ επισκέφθηκε και το Ναΐσκο του Αγίου Νικολάου, για να παρακολουθήση την πρόοδο των εργασιών αγιογραφήσεως τμήματος αυτού, σύμφωνα με τη ληφθείσα σχετική απόφαση. Όπως διαπιστώθηκε, ο αγιογράφος έχει εγκαταστήσει ήδη τα απαραίτητα ικριώματα και είναι έτοιμος να προχωρήσει, εντός των αμέσως προσεχών ημερών, στην τοποθέτηση και στερέωση του καμβά των εικόνων.


   Η πίτα του Συνδέσμου στις 24 Ιανουαρίου 2009,
στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.


   Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ξεκινήσαμε τις εκδηλώσεις της νέας χρονιάς με τον Αγιασμό και την κοπή της Βασιλόπιτας, που για τρίτη συνεχή χρονιά, έλαβε χώρα στην αγαπημένη μας Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, το Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009. Τον χώρο μας τον παραχώρησε, με την άδεια του ΓΕΝ, ο Διοικητής της Σχολής, Υποναύαρχος Κυρ. Κυριακίδης Π.Ν.

  ...Συνεχίζοντας την επιτυχία των προηγουμένων αντιστοίχων εκδηλώσεων και την "παράδοση" κάθε νέα χρονιά να υπερβαίνουμε σε αριθμό προσελεύσεων κάθε προηγούμενη, η φετινή γιορτή της Πίτας του Συνδέσμου μας συγκέντρωσε στη μεγάλη αίθουσα δεξιώσεων (νέα κτίρια) υπέρ τα 200 μέλη μετά συζύγων. Στην τελετή συμμετείχε το επιτελείο της Σχολής, με επί κεφαλής τον Διοικητή της, μαζί με αντιπροσωπεία Ναυτικών Δοκίμων.

  ...Η Σχολή είχε παραχωρήσει επίσης ελεύθερη πρόσβαση στο παλαιό κτίριο (Βασσάνειο), στο Μουσείο Ιστορίας της ΣΝΔ και, φυσικά, στο Ναΐσκο του Αγίου Νικολάου, (στον οποίο σημειωτέον, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., θα χρηματοδοτηθεί από το ταμείο του Συνδέσμου μας η αγιογράφηση τμήματός του, ενώ παράλληλα κάθε συνδρομή προσφορών από τους επιθυμούντες είναι λίαν ευπρόσδεκτη).

  ...Μία ακόμη ευχάριστη και με ενδιαφέρον "εικόνα" από την εκδήλωση, ήταν η προβολή σε οθόνη, καθ' όλη τη διάρκεια της τελετής, διαφανειών με τις φωτογραφίες όλων των τάξεων των Ν. Δοκίμων, μέσα στις οποίες διακρίνανε με νοσταλγία, ιδίως οι παλαιότεροι απόφοιτοι, τη δική τους τάξη και τη δική τους "παιδική" σχεδόν φωτογραφία...

  ...Ακολουθούν ορισμένα φωτογραφικά στιγμιότυπα από την πρώτη αυτή εορταστική εκδήλωση του Συνδέσμου μας για το 2009.
Click σε οποιοδήποτε εικονίδιο για δείτε τη φωτογραφία σε μεγέθυνση.

Η στήλη αυτή είναι μια καταγραφή, που προσπαθεί να περιλάβει σε μικρό χώρο όλα τα σημαντικά -κατά τη γνώμη του συντάκτη- γεγονότα, τα οποία αναφέρονται στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και χαρακτηρίζουν τον τύπο δραστηριοτήτων του Συνδέσμου.

A.A.