ΟΙ ΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΣΟι πραγματοποιηθείσες εκδηλώσεις του Συνδέσμου
από 1/Ιαν. έως 31/Δεκ. του 2010
(κατ'αντίστροφο χρονολογική σειρά).Κάνοντας click πάνω σε οποιονδήποτε τίτλο, πηγαίνετε κατ'ευθείαν στις αντίστοιχες εκδηλώσεις,
ενώ, για λόγους χωρητικότητας, οι περισσότερες μεγάλου μεγέθους φωτογραφίες
πιθανώς να έχουν αφαιρεθεί από το site.   Η Χριστουγεννιάτικη Χοροεσπερίδα μας στο Ν.Ο.Ε., στις 18-12-2010.


  ...Η πιο πρόσφατη και τελευταία για το 2010 εκδήλωση του Συνδέσμου μας, ήταν η πράγματι επιτυχημένη Χριστουγεννιάτικη χοροεσπερίδα μας, που πραγματοποιήθηκε για δωδέκατη συνεχόμενη χρονιά στις ευρύχωρες και εορταστικά διακοσμημένες αίθουσες του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, το Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου.

  ...Αυτή η συνέχεια, απόρροια της αγάπης μας προς τις παραδόσεις αλλά και κάθε τι το ωραίο, είναι συνυφασμένη και με το ενιαίο πνεύμα αποστράτων και εν ενεργεία συναδέλφων, που βρίσκουν πάντα ευκαιρίες να ξαναθυμούνται τις όμορφες στιγμές από την κοινή τους ζωή στο Ναυτικό και διασκεδάζουν μαζί σαν να μην έχουν χωρίσει ποτέ.

  ...Και δεν έχουν χωρίσει ποτέ. Και στη φετινή μας εκδήλωση, έντονη ήταν η παρουσία των ένστολων συναδέλφων, όπως άλλωστε και στις προηγούμενες χρονιές. Τέσσερις Ναύαρχοι από την ηγεσία του Πολεμικού μας Ναυτικού, οι Υποναύαρχοι Π. Ευσταθίου και Γ. Σκιαδάς, ο Αντιναύαρχος Γ. Ορφανός, με επί κεφαλής τον ίδιο τον Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Δημ. Ελευσινιώτη, τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και συνδιασκέδασαν μαζί μας.

  ...Έτσι, απολαύσαμε όλοι μαζί το ζεστό περιβάλλον του Ομίλου, τα εδέσματα από τον εκλεκτό όπως πάντα μπουφέ του, το πλούσια και πολυάριθμα δώρα-προσφορές συναδέλφων και φίλων του Συνδέσμου και, φυσικά, χορέψαμε στους ήχους της διαλεγμένης μουσικής από τον τακτικό μας DJ, Δημήτρη Μουτσάτσο.

  ...Ακολουθεί φωτογραφικό κολάζ (που μεγεθύνεται κατά τα γνωστά) με στιγμιότυπα από τη βραδιά, που μας θυμίζουν τις ευχάριστες ώρες που περάσαμε, όταν ξαναβρεθήκαμε, παλιοί και νέοι συνάδελφοι μαζί, για να γιορτάσουμε με αυτόν τον τρόπο τον ερχομό των Χριστουγέννων και την προσμονή της νέας χρονιάς 2011, η οποία ευχόμαστε και ελπίζουμε να αποδειχθεί τελικά καλύτερη απ' αυτή που σε λίγο φεύγει.
   Συμμετοχή του Δ.Σ. στον εορτασμό του προστάτη του Ναυτικού Αγίου Νικολάου, στη ΣΝΔ, στις 6 Δεκεμβρίου 2010.


  ...Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010, στο χώρο παρατάξεων της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (πλατεία Ελευθερίας) ο εορτασμός του Προστάτη των Ναυτικών Αγίου Νικολάου και της επετείου των νικηφόρων ναυμαχιών της Έλλης και της Λήμνου, κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων 1912 – 1913.

  ...Τον εορτασμό τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Παναγιώτης Μπεγλίτης και ο Υπουργός Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Ιωάννης Διαμαντίδης. Παρέστη η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωματων Ασφαλείας, Επίτιμοι Αρχηγοί, τα μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου υπό τον Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Δημήτριο Ελευσινιώτη ΠΝ, Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού εν ενεργεία και εν αποστρατεία, αντιπροσωπείες των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και πλήθος προσκεκλημένων.

  ...Στην τελετή είχε προσκληθεί και παρέστη, όπως κάθε χρόνο, το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας.

  ...Στο πλαίσιο των εορτασμών παρέμεινε αγκυροβολημένη ανοικτά του όρμου της ΣΝΔ, η Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού "ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ" (F 461).

  ...Μετά το πέρας της επίσημης τελετής ακολούθησε μικρή δεξίωση των προσκεκλημένων.

  ...Παρακάτω, φωτογραφικά στιγμιότυπα από τον εορτασμό (click για μεγέθυνση).


   ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 165 ΧΡΟΝΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ,
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ, 24 NOEMΒΡΙΟΥ 2010.


   Την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010 και από ώρας 11:00, πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ν. Δοκίμων Ημερίδα επί τη συμπληρώσει 165 χρόνων από τη σύσταση (το 1845) Σχολείου για την Πρακτική και Θεωρητική Κατάρτιση των Αξιωματικών του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

   Στην Ημερίδα, που είχε οργανωθεί από τη Διοίκηση της Σχολής, δεν συμμετείχε -λόγω έκτακτης απουσίας του εις το εξωτερικό- ο Α/ΓΕΝ, αλλά παρέστησαν τα μέλη του ΑΝΣ, οι Αξιωματικοί και το Καθηγητικό επιτελείο της Σ.Ν.Δ., αντιπροσωπείες Αξιωματικών και των τριών όπλων, και οι Ναυτικοί Δόκιμοι. Επίσης είχαν προσκληθεί και παρέστησαν τα Δ.Σ. του Σ.Α./Σ.Ν.Δ. και της Ε.Α.Α.Ν., καθώς και ένας ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός αποστράτων Αξιωματικών, αποφοίτων της Σχολής Δοκίμων, μεταξύ των οποίων και πολλοί Βετεράνοι του Β' Π.Π.

   Κατά την ημερίδα, που είχε θέμα την Ελληνική Ναυτοσύνη Διαχρονικά, παρουσιάσθηκαν σύμφωνα με το πρόγραμμα, τα εξής θέματα:
  • "Σύντομη ανασκόπηση της Ιστορίας της Σ.Ν.Δ.": προβολή διαφανειών και σχόλια από δύο Ν. Δοκίμους, υπό την επιμέλεια του Λέκτορα Ναυτικής Ιστορίας στη Σ.Ν.Δ., κ. Ζ. Φωτάκη,
  • "Σχολή Δοκίμων, η Κιβωτός των Παραδόσεων της Ελληνικής Ναυτωσύνης": ομιλία από τον Ιστορικό και Συγγραφέα, κ. Σαράντο Ι. Καργάκο,
  • "Θαλάσσια Επιστήμη και Τεχνολογία στη Μυκηναϊκή Ελλάδα": ομιλία από τον κ. Στέφανο Παϊπέτη, Ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών του Πανεπιστημίου Πατρών,
  • "Οργάνωση, Κουλτούρα και Ρόλος του Ηγέτη": ομιλία από τον κ. Δημήτρη Μπουραντά, Καθηγητή Management και Ηγεσίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και
  • "Ελλάδα, 100 Αιώνες Ναυτικής Παράδοσης": ομιλία από τον Αντιναύαρχο ε.α. κ. Ιωάννη Παλούμπη, Επίτιμο Α' Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ.
   Η εκδήλωση είχε επίσης σκοπό να τιμηθούν όλοι οι απόφοιτοι της Σ.Ν.Δ. διαχρονικά , και τούτο έγινε συμβολικά με την επίδοση αναμνηστικού της Σχολής προς τον πρεσβύτερο απόφοιτό της, τον Αντιπλοίαρχο (Μ) ε.α. Κωνσταντίνο Χρυσάνθη Π.Ν. (έτος γεννήσεως 1924). Η επίδοση μάλιστα της αναμνηστικής πλακέτας έγινε από τους δύο νεότερους ηλικιακά πρωτοετείς Ν. Δοκίμους (έτος γεννήσεως 1992).

   Η τελετή ολοκληρώθηκε με παράθεση μικρής δεξίωσης και με τη λήψη αναμνηστικών φωτογραφιών, εκεί όπου βγαίνουν κατά παράδοση όλες οι φωτογραφίες των τάξεων των νεοεισερχομένων Ν. Δοκίμων και των αποφοιτούντων Σημαιοφόρων, δηλαδή στη Νότια κλίμακα του Κεντρικού κτηρίου, μπροστά στο άγαλμα του ευεργέτη Πανταζή Βασσάνη.

   Ορισμένα φωτογραφικά στιγμιότυπα από την όμορφη αυτή εκδήλωση μπορείτε να δείτε αμέσως πιο κάτω (click στα εικονίδια για μεγέθυνση):


Ημερίδα στη Σ.Ν.Δ. για τη συμπλήρωση 165 χρόνων λειτουργίας της Σχολής Ν. Δοκίμων,
την Τετάρτη
24 Nοεμβρίου 2010

   ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ,
ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ 'ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ', ΣΤΙΣ 5 NOEMΒΡΙΟΥ 2010.


   Την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 10:00, πραγματοποιήθηκε στη Ν.Β. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ (πρώην ΚΕ/ΠΑΛ) το καθιερωμένο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών, των ηρωικώς πεσόντων Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Ν/διόπων του ΠΝ και ΛΣ, που έπεσαν σε καιρό πολέμου και ειρήνης κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

  Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των πεσόντων.

  Στην επιμνημόσυνη δέηση, την οποία παρακολούθησαν και μέλη του Δ.Σ. του Σ.Α./Σ.Ν.Δ., παρέστησαν ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευσινιώτης ΠΝ, τα μέλη του ΑΝΣ, Επίτιμοι Αρχηγοί, αντιπροσωπείες Αξιωματικών και Υπαξιωματικών, εν αποστρατεία Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, Βετεράνοι του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αντιπροσωπείες Ναυτικών Δοκίμων και Δοκίμων Υπαξιωματικών καθώς και συγγενείς των πεσόντων.

  Στέφανοι κατατέθηκαν από τον Αρχηγό ΓΕΝ, από τον Πρόεδρο του ΔΣ/ΕΑΑΝ, Αντιναύαρχο ε.α. Σπυρ. Περβαινά ΠΝ και από τον αρχαιότερο παρόντα Βετεράνο και μέλος του Συνδέσμου μας, Αντιναύαρχο ε.α. Γεώργιο Μόραλη ΠΝ.

  Μετά την τελετή εναποτέθηκαν στο οστεοφυλάκιο του Μνημείου των πεσόντων τα οστά του Αντιπλοιάρχου Βασιλείου Αρσλάνογλου, Κυβερνήτη του Υ/Β ΓΛΑΥΚΟΣ, ο οποίος εφονεύθη στο λιμένα Βαλέτα της Μάλτας την 4η Απριλίου 1942, κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού από Γερμανικά Αεροσκάφη.

  Η όλη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παράθεση μικρής δεξίωσης στο κτήριο του Επιτελείου ΔΝΕ, την πρώην δηλαδή Λέσχη Αξιωματικών ΔΝΕ, όπως την ξέρουμε οι παλαιότεροι.

  Ορισμένα φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη σεπτή αυτή τελετή μπορείτε να δείτε αμέσως πιο κάτω:


Από τo μνημόσυνο των πεσόντων υπέρ Πατρίδος στη Ν.Β.ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ,
05 Νοεμβρίου 2010.

   Η τριήμερη φθινοπωρινή εκδρομή του Συνδέσμου μας σε Αμπελάκια Τεμπών-Λουτρά Αριδαίας (Πόζαρ)-Έδεσσα-Δίον,
από 29 ως 31 Οκτωβρίου 2010.


  ...Πραγματοποιήθηκε και φέτος η καθιερωμένη φθινοπωρινή εκδρομή του Συνδέσμου μας, από 29 έως 31 Οκτωβρίου 2010, με προορισμό την Κεντρική και Βόρειο Ελλάδα: Με "έδρα" τις Λεπτοκαρυές, όπου παραμείναμε στο εξαιρετικό ξενοδοχειακό συγκρότημα ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΠΑΛΛΑΣ, επισκεφθήκαμε διαδοχικά τα ιστορικά Αμπελάκια Τεμπών, την Αριδαία με τη θαυμάσια φύση και τα ιαματικά νερά (Λουτρά Πόζαρ), την πασίγνωστη Έδεσσα με τους καταρράκτες της και τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου

  ...Η συμμετοχή, παρά το ότι είχε πραγματοποιηθεί προ τριετίας παρόμοια σχεδόν εκδρομή, ξεπέρασε τα 50 άτομα, τα οποία όμως περιορίστηκαν στα 46, λόγω εκτάκτων περιστάσεων της τελευταίας στιγμής. Όλοι ήσαν συνάδελφοι μετά συζύγων, ευδιάθετοι και με όρεξη για περιηγήσεις αλλά και για χορό, όπως απέδειξαν για άλλη μια φορά στο "μουσικο-χορευτικό δείπνο" του Σαββάτου.

  ...Ο καιρός ήταν με το μέρος μας αυτή τη φορά. Παρ' ότι ξεκινήσαμε την Παρασκευή πρωί με ψιλόβροχο από την Αθήνα (Παπάγου και Ζηρίνειο), στα μισά της διαδρομής ως τα Καμένα Βούρλα βγήκε ένας λαμπρός ήλιος, ο οποίος μας συνόδεψε καθ' όλο το εκδρομικό τριήμερο.

  ...Έτσι μπορούσαμε να γνωρίσουμε περπατώντας όποιο μέρος βρισκόμαστε και να απολαύσουμε τις φυσικές ομορφιές των τόπων που επισκεφθήκαμε: Αρχικά, τα γραφικότατα Αμπελάκια στους πρόποδες του Κίσσαβου (Όσσας), 5 μόλις χιλιόμετρα από τα Τέμπη, την άλλη μέρα το καταπράσινο χωριό των Λουτρών Πόζαρ στην Αριδαία και μετά τη μαγευτική Έδεσσα, τη δε Κυριακή, τον εντυπωσιακό αρχαιολογικό χώρο του Δίου, που μέχρι να αποκαλυφθεί πρόσφατα, ήταν σκεπασμένος με τα νερά τοπικών πηγών και την ιλύ του ποταμού Βαφύρα.

  ...Φυσικά, και η παραμονή μας στο ξενοδοχείο δίπλα στη θάλασσα προσφερόταν για πρωινούς περιπάτους ή απογευματινές βόλτες, ενώ η εκδρομή μας ολοκληρώθηκε με μια δίωρη στάση στο Βόλο, όπου ο κόσμος είχε ξεχυθεί στην παραλία και τα υπαίθρια τραπεζάκια στα "τσιπουράδικα" -που καθίσαμε και εμείς εκεί- ήταν γεμάτα σαν να ήταν καλοκαίρι. Στο δρόμο της επιστροφής, τα Καμένα Βούρλα ήταν η τελευταία στάση μας, πριν την ολοκλήρωση άλλης μιας πετυχημένης εκδρομής μας.

  ...Όπως συνηθίζουμε, κλείνουμε τις περιγραφές αφήνοντας τις ψηφιακές εικόνες να προσπαθήσουν εκείνες να αποδώσουν τα συναισθήματα ευφορίας που μας προξενούσε σε κάθε στροφή του δρόμου η ομορφιά της φύσης. Το φωτογραφικό ποτ-πουρί που ακολουθεί, ελπίζουμε να μεταδώσει στον επισκέπτη της στήλης έστω μέρος μόνο της ομορφιάς, του πολιτισμού και των συναισθημάτων ευφορίας που πλημμύριζαν όλους τους "συνταξιδευτές" το τριήμερο αυτό, όπου και αν βρεθήκαμε, κάτι που τα φτωχά μας λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν...

[ Τα παρακάτω φωτογραφικά κολλάζ θα συμπληρώνονται προοδευτικά,
καθώς θα συγκεντρώνονται περισσότερες φωτογραφίες
και θα γίνεται νέα επιλογή
]


   Επίσκεψη του Δ.Σ. του ΣΑ/ΣΝΔ στον κ. Α/ΓΕΝ, στις 20 Ιουλίου 2010


   Την Τρίτη 20-7-2010, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΑ/ΣΝΔ εκλήθη από τον κ. Α/ΓΕΝ για ενημέρωση επί θεμάτων που αφορούν και προβλημάτων που απασχολούν το Πολεμικό Ναυτικό..

  ...Η κίνηση αυτή, η οποία σημειωτέον είναι πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ΓΕΝ και που αποτελεί κατά κάποιον τρόπο συνέχεια παρομοίων ενημερωτικών συναντήσεων του κ. Α/ΓΕΝ με τους διατελέσαντες Αρχηγούς ΓΕΝ και με το Δ.Σ. της ΕΑΑΝ, είναι σαφής ένδειξη του πνεύματος σεβασμού που ανέκαθεν επικρατεί στην αντιμετώπιση των «παλαιοτέρων» από τους διαδόχους τους στην ηγεσία του «ένστολου ΠΝ» και εκτιμήθηκε ιδιαιτέρως από τους προσκληθέντες Ναυάρχους ε.α., οι οποίοι εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες τους προς τον προσκαλούντα Αρχηγό και τους επιτελείς του.

  ...Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Α.Ν.Σ. και από πλευράς Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, πέραν του ιδίου του κ. Α/ΓΕΝ, Αντιναυάρχου Δ. Ελευσινιώτη ΠΝ, συμμετείχαν ο Υ/ΓΕΝ, Υποναύαρχος Ν. Κρυονερίτης ΠΝ και ο Διευθυντής του Γραφείου Α/ΓΕΝ, Αρχιπλοίαρχος Ι. Κωνσταντινίδης ΠΝ.

  ...Κατά την τρίωρη περίπου ενημέρωση προς το Δ.Σ. του Συνδέσμου (και, εμμέσως, προς το σύνολο των Αποφοίτων Σ.Ν.Δ.) επί της σημερινής καταστάσεως και εξελίξεων στο Π.Ν., μας έγινε αναλυτική παρουσίαση από τον κ. Υπαρχηγό τόσο των θεμάτων που αφορούσαν άμεσα στις λειτουργίες, θέσεις, απόψεις και στόχους του ΓΕΝ (κατά Κλάδο, ΓΕΠΝ, ΔΕΞ κλπ) όσο και γενικοτέρων θεμάτων, ορισμένα των οποίων ενδιαφέρουν πιο άμεσα και τους αποστράτους (ΝΝΑ, ΜΤΝ, ΘΑΝ, ΟΣΜΑΝ κλπ).

  ...Της ενημερώσεως αυτής επακολούθησε ελεύθερη συζήτηση επί όλων των σημείων κοινού μας ενδιαφέροντος και η όλη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με επίδοση από την κ. Α/ΓΕΝ στους προσκληθέντες αναμνηστικών εκδόσεων και εμβλημάτων του Επιτελείου, λήψη αναμνηστικών φωτογραφιών και παράθεση γεύματος σε πολύ θερμό κλίμα, στο δώμα του ΓΕΝ.

  ...Από πλευράς του Δ.Σ. του Συνδέσμου μας, επιθυμούμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στον κ. Α/ΓΕΝ και τους επιτελείς του για την ευγενική πρόσκληση και την εξαίρετη παρουσίαση, η οποία ομολογουμένως «έλυσε» αρκετές απορίες για ερωτηματικά που έχουν οι απόστρατοι αλλά και για θέματα που παρουσιάσθηκαν τον τελευταίο καιρό, με όχι κολακευτικό για τις Ε.Δ. τρόπο, από τα ΜΜΕ - έντυπα, ηλεκτρονικά ή το internet.

  ...Κινήσεις σαν και αυτή, που αποδεικνύουν τους άρρηκτους δεσμούς που πάντα υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν μεταξύ των Αξιωματικών του Π.Ν. είναι αξιέπαινες και θεωρούμε απαραίτητο να απευθύνουμε και μέσω αυτής της στήλης το δικό μας "Εύγε!" προς την ηγεσία του Π.Ν.

  ...Ακολουθεί κολλάζ φωτογραφιών από την παραπάνω επίσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΑ/ΣΝΔ στον κ. Α/ΓΕΝ.


   Το Δ.Σ. του ΣΑ/ΣΝΔ στην περιφορά της εικόνος της Αγ.Μαρίνας, την παραμονή της εορτής της,
στη Ν.Β.Ν.Ε., στις 16 Ιουλίου 2010.


  ...Την Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010, παραμονή της εορτής της προστάτιδας του Κέντρου Αγίας Μαρίνας, πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο πανηγυρική λειτουργία, αρτοκλασία και περιφορά της εικόνας στους χώρους του θερέτρου, στην οποία συμμετείχε ο Διοικητής και οι Αξιωματικοί της Ν.Β.Ν.Ε., όλοι σχεδόν οι παραθεριστές και, από πλευράς ΓΕΝ, ο Υπαρχηγός, Υποναύαρχος Νικ. Κρυονερίτης Π.Ν.

  ...Από πλευράς Δ.Σ. του ΣΑ/ΣΝΔ παραβρέθηκαν ο Υποναύαρχος (Μ) (ε.α.) Αντ. Αναστασάκης και ο Αντιναύαρχος (Ο) (ε.α.) Απ. Δαγκωνάκης.

  ...Ακολουθούν ορισμένα φωτογραφικά στιγμιότυπα από την τελετή.


   H Τελετή Ορκωμοσίας των νέων Σημαιοφόρων Τάξεως 2010,
στις 29-06-2010.


  ...Την Τρίτη 29 Ιουνίου 2010 και ώρα 19:00 έλαβε χώρα στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων η τελετή ορκωμοσίας των νέων Σημαιοφόρων ΠΝ.

  ...Τα ξίφη στους νέους Σημαιοφόρους επέδωσαν η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευσινιώτης ΠΝ.

  ...Στην τελετή, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, παρέστησαν εκπρόσωποι των κομμάτων, οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων και Σωμάτων Ασφαλείας, βουλευτές της περιφέρειας, εκπρόσωποι των πολιτικών αρχών, Ανώτατοι Αξιωματικοί, αντιπροσωπείες των Ε.Δ. και Σ.Α. και πλήθος συγγενών και φίλων των νέων Σημαιοφόρων. Εκ μέρους του Δ.Σ. του Συνδέσμου μας παρέστη ο Πρόεδρος, Αντιναύαρχος ε.α. Ξεν. Μαυρογιάννης.

  ...Ακολουθούν ορισμένα στιγμιότυπα από την τελετή.

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΝΕΩΝ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΩΝ Π.Ν., 2010

   Η πέμπτη εκδρομή μας στο εξωτερικό: Ένα επταήμερο στη Γαλλία!
Επισκεφθήκαμε Νορμανδία, Βρετάνη, Κοιλάδα Λίγηρα και Παρίσι, από 22 έως 28 Ιουνίου 2010.


   Η πέμπτη κατά σειρά εκδρομή μας στο εξωτερικό ολοκληρώθηκε με επιτυχία! Ήταν μια εκδρομή μεγάλη σε διάρκεια, σε ...διανυθέντα χιλιόμετρα και, το κυριότερο, σε ωραίες και πρωτόγνωρες εμπειρίες, καθώς δεν είναι πολλοί αυτοί που αποφασίζουν μια τέτοια εξόρμηση για να δουν την ακτή απόβασης στη Νορμανδία, ή τις καστροπολιτείες και τα κάστρα που εμείς επισκεφθήκαμε, τα οποία βρίσκονται πολύ μακριά από τον συνήθη προορισμό, το Παρίσι.

   Όπως πλέον έχει γίνει κανόνας, για άλλη μια φορά το σύνολο των συμμετασχόντων εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια, τόσο για την επιλογή μας αυτή, όσο και για την οργάνωση της εκδρομής, παρά το "πυκνό" της πρόγραμμα, τα τρία διαφορετικά ξενοδοχεία που εξ ανάγκης χρησιμοποιήσαμε και το οπωσδήποτε υψηλό της κόστος, που αυξανόταν με τις έξτρα δαπάνες για τις τόσες τουριστικές και πολιτισμικές μας επισκέψεις.

   Η εκδρομή αυτή είχε σχεδιαστεί αρχικά μόνο για τη Νορμανδία. Επομένως μια τριήμερη ή τετραήμερη παραμονή στην περιοχή αρκούσε. Αλλά ...η κοινή γνώμη μας έλεγε πως αυτό δεν έφτανε, ζητούσε και κάτι παραπάνω. Έτσι ψάχνοντας τι άλλο να προσθέσουμε, προέκυψε η -πολύ ωραία, όπως αποδείχθηκε, αλλά και μακρυνή σε απόσταση- διαδρομή επιστροφής μέσω της κοιλάδας του Λίγηρα, με τα πανέμορφα αναγεννησιακής περιόδου κάστρα της. Και τελευταία (ναι, τελευταία!) διαμορφώθηκε η ...προφανώς σωστή σκέψη: "Καλά, θα περάσουμε δυο φορές από το αεροδρόμιο των Παρισίων και δεν θα δούμε, έστω για μια μέρα το Παρίσι;" Το Παρίσι λοιπόν, που από μόνο του μπορεί άνετα να γεμίσει όχι δύο ή τρεις αλλά ακόμα και πέντε ημέρες, προστέθηκε την τελευταία στιγμή, με τις δύο διανυκτερεύσεις στην κεντρικότατη περιοχή της Opéra de Paris, με ό,τι αυτή η επιλογή μπορούσε να μας προσφέρει.

   Το πρόγραμμά μας λοιπόν, όπως σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε, περιλάμβανε τα εξής: Αναχώρηση πρωί της Τρίτης 22/6 από το Ελ.Βενιζέλος, άφιξη στο Παρίσι και άμεση αναχώρηση για Νορμανδία. Στη διαδρομή στάση και επίσκεψη στη Rouen (γνωστή μας από την εκεί, διά πυράς εκτέλεση της Γαλλίδας ηρωίδας Jeanne d'Arc). Μετά τη Ρουέν, άφιξη στην πανέμορφη και κοσμοπολίτικη Ντωβίλ.

   Τη δεύτερη μέρα κάναμε την ολοήμερη περιήγηση γνωριμίας της εκτεταμένης παραλίας της Νορμανδίας, όπου έγινε η απόβαση τον Ιούνιο του 1944 σε διάφορα σημεία. Επισκεφθήκαμε το τοπικό Μουσείο της Arromanches όπου παρακολουθήσαμε σε αίθουσα προβολής 360º το οπτικοακουστικό πρόγραμμα, και δεν παραλείψαμε να επισκεφθούμε το Αμερικανικό κοιμητήριο με τους χιλιάδες πεσόντες.

   Την τρίτη μέρα είχαμε ελαφρύ πρόγραμμα, με περιηγήσεις στις πανέμορφες και πολύ γραφικές παραθαλάσσιες και τουριστικά αναπτυγμένες περιοχές της Deauville που αποκαλείται και "ανθισμένη πλαζ", της Trouville-sur-Mer που από τον 19ο αι. ήταν η αγαπημένη περιοχή της Γαλλικής Αυλής και της Αριστοκρατίας και της Honfleur, που σήμερα θεωρείται και είναι κέντρο καλλιτεχνών, με το μοναδικό ειδυλλιακό μεσαιωνικό μικρό λιμανάκι, την επιβλητική ξύλινη εκκλησία και άλλα αξιοθέατα. Από εκεί, μια γρήγορη βόλτα ως το λιμάνι της Χάβρης (Le Havre) και επιστροφή για ξεκούραστο απόγευμα στη Ντωβίλ.

   Που αυτή η ξεκούραση μας χρειαζόταν καθώς η τέταρτη μέρα (Παρασκευή 25/6) ήταν και η πιο γεμάτη. Αναχωρήσαμε νωρίς για την επίσκεψή μας στην μοναδική και πολύ εντυπωσιακή περιοχή του Mont-Saint-Michel, με το ομώνυμο Μοναστήρι, που είναι κτισμένο στην κορυφή της γρανιτένιας βραχονησίδας, περιβάλλεται από θάλασσα και συνδέεται με την στεριά με στενή λωρίδα γης. Στις ακτές αυτές, συνήθως αμμώδεις και ρηχές, υπάρχει έντονη άμπωτις και παλίρροια, και οι επισκέψεις γίνονται τις ώρες που έχουν τραβηχτεί τα νερά, αποκαλύπτοντας τεράστιες αμμουδιές, διάσπαρτες με όστρακα κλπ.
Συνεχίσαμε για το επιβλητικό Saint-Malo, χωριό περιτοιχισμένο από μεσαιωνικά τείχη και προπύργιο των Γάλλων κουρσάρων τον 17ο και 18ο αιώνα, όπου μας έγινε και περιήγηση γνωριμίας (με ηλεκτροκίνητο τραινάκι) στο ιστορικό κέντρο με τους πλακόστρωτους στενούς δρόμους και τα πέτρινα σπίτια. Και το σημερινό μας οδοιπορικό συνεχίσθηκε προς την περιοχή της κοιλάδας του Λίγηρα, για να καταλήξουμε αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας, στη Blois.

   Πέμπτη ημέρα της εκδρομής: Αφού κάναμε με το πούλμαν τον γύρο της πόλης (που επίσης έχει το ομώνυμο "κάστρο της Μπλουά"), συνεχίσαμε προς την κοιλάδα του Λίγηρα. Επισκεφθήκαμε δύο από τα πιο διάσημα και ομορφότερα Κάστρα-Πύργους που έκτισαν οι Γάλλοι Βασιλείς στη μαγευτική αυτή κοιλάδα, η οποία συγκέντρωνε τότε την αφρόκρεμα της Γαλλικής Αριστοκρατίας. Τα κάστρα αυτά ήταν το Chenonceau και το Chambord, με την χαρακτηριστική τους επιβλητική Αναγεννησιακή Αρχιτεκτονική, καταπληκτικούς κήπους κλπ. Ολοκληρώνοντας το απόγευμα τις επισκέψεις και ξεναγήσεις, συνεχίσαμε με προορισμό το Παρίσι, όπου και καταλήξαμε στο κεντρικό μας ξενοδοχείο, στην περιοχή της Όπερας.

   Προ-τελευταία μέρα, και πρέπει να τονισθεί ότι το να γίνει η ξενάγηση στο Παρίσι Κυριακή, με άδειους και άνετους δρόμους, απεδείχθη άριστη επιλογή του Γραφείου, όπως άριστη ήταν και η εκμετάλλευση του χρόνου μας, τόσο για επισκέψεις στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλεως του φωτός, όσο και για τις ατομικές μας αναζητήσεις, περιπλανήσεις και ...shopping therapy!
Κατά την ξενάγησή μας με το πούλμαν, είδαμε από κοντά τον Επιβλητικό Πύργο του Άιφελ (Tour Eiffel), τα Ηλύσια Πεδία (Champs-Élysées), την Αψίδα του Θριάμβου, την Όπερα, το Μέγαρο των Απομάχων (L'Hôtel national des Invalides), τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Παρισίων (Notre Dame) στο νησάκι Île de la Cité του Σηκουάνα και άλλα αξιοθέατα. Επισκεφθήκαμε και ξεναγηθήκαμε με καταπληκτικούς έλληνες ξεναγούς, το μεν πρωί στο εσωτερικό των Ανακτόρων των Βερσαλλιών και στους απέραντους κήπους τους -διαλέξαμε να βρεθούμε εκεί την ώρα που τα νερά στα σιντριβάνια "χορεύουν"- και, μετά το γεύμα, στο μοναδικό Μουσείο του Λούβρου με τη Νίκη της Σαμοθράκης, την Αφροδίτη της Μήλου, τη Τζιοκόντα και όλα τα άλλα αριστουργήματα.
Το απόγευμα, ελεύθερο, για να κινηθεί ο καθένας όπως του άρεσε. Πολλοί διάλεξαν να ανέβουν προς το λόφο της Montmartre με την εκκλησία της Sacré-Coeur και την Place du Tertre των πλανόδιων καλλιτεχνών, άλλοι όμως προτίμησαν μια βραδινή, ρομαντική βόλτα με ένα bateau mouche στο Σηκουάνα.

   Με την ευκαιρία, ψάξαμε να βρούμε από πού πήραν το όνομά τους αυτά τα ανοικτά πλοιάρια-μύγες. Και η απάντηση που δίνει η Wikipedia ...μας εκπλήσσει πραγματικά: The term is a registered trademark of the Compagnie des Bateaux Mouches, the most widely known operator of the boats in Paris; however, the phrase, because of the success of the company, is also wrongly used colloquially to refer to all such boats operating on the river within the city. Bateaux Mouches translates literally as "fly boats" ("fly" meaning the insect); however, the name comes from the fact that they were originally manufactured in boatyards situated in the Mouche area of Lyon.!!

   Το πρωί της τελευταίας μέρας, Δευτέρας 28/6, το εκμεταλλεύθηκαν οι περισσότερες κυρίες της παρέας (και όχι μόνον οι κυρίες) για ...εθιμοτυπική επίσκεψη στις Galeries Lafayette και άλλα γνωστά κέντρα της μόδας και της κομψότητας, για τα οποία είναι πασίγνωστη η αγορά των Παρισίων. Νωρίς δε το απόγευμα, μετάβαση με το πούλμαν στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle για να επιστρέψουμε (λίγο πριν τα μεσάνυκτα) στην Αθήνα μας, ευχαριστημένοι, λίγο κουρασμένοι αλλά πλήρεις ωραίων εντυπώσεων.

   Θέλουμε, όπως είναι απόλυτα φυσικό, να κρατήσουμε για όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο και να μοιραστούμε με όσο το δυνατόν περισσότερους φίλους τις ωραίες αυτές αναμνήσεις μας. Αναμνήσεις και εντυπώσεις που δεν μπορούν να χωρέσουν σε μια στήλη ιστοσελίδας, όσο μεγάλη και αν είναι. Και τι καλύτερος τρόπος για να αποδώσει το γενικό αίσθημα ευφορίας των "συνταξιδευτών" σ' αυτό το υπέροχο ταξίδι, από τις φωτογραφίες που οι ίδιοι τράβηξαν, στην προσπάθειά τους να "αιχμαλωτίσουν" τις πρωτόγνωρες εικόνες και να καταγράψουν ό,τι τους εντυπωσίαζε ή ευχαριστούσε.

   Οι φωτογράφοι πολλοί, όλοι μας σχεδόν, ο καθένας με μια φωτογραφική ή μια βιντεοκάμερα στο χέρι. Επόμενο λοιπόν ήταν να βρεθούν δεκάδες φωτογραφίες, πολλές φορές με το ίδιο θέμα, τραβηγμένο από διάφορες γωνίες, σε διαφορετικές στιγμές και από διαφορετικούς φωτογράφους. Και αρκετοί οι πρόθυμοι να συμβάλλουν στη συγκέντρωση των φωτογραφικών απεικονίσεων κάθε γωνιάς που επισκεφθήκαμε και κάθε λεπτομέρειας που μας τράβηξε την προσοχή. Αποτέλεσμα; ...για άλλη μια φορά φωτο-πλημμύρα!

   Σ' αυτήν ακριβώς την (ευχάριστη αλλά και απαιτητική) διαδικασία να ελεγχθούν, να συγκριθούν και να αξιολογηθούν από ένα μόνο άτομο, τόσες φωτογραφίες, ώστε να επιλεγούν οι πιο αντιπροσωπευτικές που θα μπουν στο σχεδιαζόμενο κατά τα γνωστά αναμνηστικό άλμπουμ ψηφιακής μορφής, έχει εμπλακεί ο γράφων. Το άλμπουμ αυτό, όταν με το καλό ετοιμαστεί, θα είναι διαθέσιμο προς επίδειξη και θα μπορεί να το αποκτήσει ο κάθε ενδιαφερόμενος, από τους λαβόντες μέρος σ'αυτή την εκδρομή μας στη Γαλλία.

   Για τους φίλους που δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν και για τους επισκέπτες της ιστοσελίδας, ανεβάσαμε -όπως και στο παρελθόν- ένα ποτ πουρί από εικόνες που θυμίζουν τα σημαντικότερα γεγονότα και μέρη που είδαμε. Η διαδικασία της "ανάρτησης" στο διαδίκτυο έγινε σταδιακά, με τη συγκέντρωση/επιλογή εικόνων και με τις φωτογραφίες ομαδοποιημένες κατά ημέρα και περιοχή επίσκεψης, που καλύπτουν θεματικά τις κινήσεις μας αυτό το εκδρομικό επταήμερο.


Όλα τα εικονίδια παρακάτω μεγεθύνονται με click. Για να δείτε τις πανοραμικές εικόνες σε πλήρες μέγεθος,
αυξήσετε αν απαιτείται την κατακόρυφη διάστασή τους στο ύψος της οθόνης σας( π.χ με διαδοχικά +),
και μετά μετακινηθείτε με τον cursor ή τον οριζόντιο ruler δεξιά ή αριστερά.Ημέρα 1η:
Μετά την άφιξη στο Παρίσι, επίσκεψη στη Rouen και κατάληξη στη Deauville-Trouville ...για θαλασσινά.Ημέρα 2η:
Επίσκεψη στη Νορμανδία, στις ακτές της συμμαχικής απόβασης και στο Αμερικανικό νεκροταφείο πολέμου.Ημέρα 3η:
Βόλτες σε Trouville, Le Havre, Honfleur και επιστροφή στην Deauville.Ημέρα 4η:
Επισκέψεις στο Mont Saint Michel και Saint Malo, για να καταλήξουμε στη Blois.Ημέρα 5η:
Από τη Blois στα κάστρα του Λίγηρα, Chenonceau και Chambord, με κατάληξη το Παρίσι!Ημέρες 6η & 7η:
Οι ημέρες αυτές είναι αφιερωμένες στην ...επανασύσφιγξη των σχέσεών μας με την πόλη του φωτός - το Παρίσι!


   Οι εικόνες του Παρισιού γνωστές, τα μουσεία του πασίγνωστα και τα εκθέματά τους τα βρίσκει οποιοσδήποτε σε όλες τις θεματικές εγκυκλοπαίδειες και πρώτα απ' όλα στο internet. Είναι λοιπόν μάλλον ουτοπικό να σκεφθεί κανείς ότ θα μπορούσε να τα παρουσιάσει "καλύτερα" ή "με άλλο μάτι", τραβηγμένα με τη δική του κάμερα.

   Παρά ταύτα, θα ήταν μισή μια παρουσίαση της εκδρομής μας από την ιστοσελίδα μας, που να περιλαμβάνει εικόνες και στιγμιότυπα από όλες τις άλλες περιοχές που επισκεφθήκαμε, αλλά να λείπουν οι αντίστοιχες φωτογραφίες από το Παρίσι. Αποφασίζει λοιπόν ο συντάκτης να προχωρήσει στο εγχείρημα και να ξανα-παρουσιάσει τις γνωστές στους περισσότερους εικόνες, απλά και μόνο σαν ενθύμιο αν όχι απόδειξη ότι, "να, τότε που είχε πάει και ο Σύνδεσμός μας στο Παρίσι, τον Ιούνιο του 2010, να και οι φίλοι και συνάδελφοι που περάσαμε μαζί αυτές τις επτά μέρες και μοιραστήκαμε τις όμορφες εμπειρίες".

   Αλλάζοντας εδώ τη μορφή της παρουσίασης -έτσι, για ποικιλία- με click σε οποιοδήποτε από τα αριστερά πλαίσια, αρχίζει -αν δεν έχει αρχίσει αυτόματα- ένα slide show, όπου με το "ποντίκι" έχετε δυνατότητα σταματήματος, επιστροφής πίσω, επαναλήψεως της προβολής κλπ. Με click στις μικροφωτογραφίες/links δεξιά, ανοίγει ένα album (Picasa του Google), μέσω του οποίου μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες (μία-μία ή σαν slide show) αλλά ακόμα έχετε τη δυνατότητα να τις κατεβάσετε στη μνήμη του υπολογιστή σας. Βέβαια, επειδή για "πρακτικούς λόγους" έχουν ανέβει στο διαδίκτυο σε χαμηλότερη ανάλυση, υπάρχει πάντα η δυνατότητα να ζητήσετε κάποιες συγκεκριμένες φωτογραφίες στην υψηλή ανάλυση με την οποία τραβήχτηκαν, και θα σας αποσταλούν.

   Δείτε λοιπόν και τις υπόλοιπες φωτογραφίες, απολαύστε, αναλογιστείτε και ...ετοιμαστείτε για τα επόμενα!


100627 :
Εκδρομή Γαλλίας-6η ημέρα: Παρίσι!
100628:
Εκδρομή Γαλλίας-Τελευταία μέρα στο Παρίσι.

   Η Ανοιξιάτικη κρουαζιέρα του Συνδέσμου μας, σε Μύκονο, Κουσάντασι/Έφεσο, Πάτμο, Ηράκλειο, Σαντορίνη,
από 4 έως 7 Ιουνίου 2010.


  ...Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά από το Σύνδεσμό μας, αντί για μια ακόμη "στεριανή" εκδρομή, μία τριήμερη κρουαζιέρα στο Αιγαίο, συμμετέχοντας σε μία από τις οργανωμένες από τη Louis Cruises παρόμοιες θαλασσινές βόλτες, από την Παρασκευή 4 Ιουνίου μέχρι το πρωί της Δευτέρας 7 Ιουνίου 2010.

  ...Μη αρκούμενος στα κολακευτικά σχόλια των υπέρ-πενήντα συμμετεχόντων "συνταξιδευτών" γι' αυτή μας την επιλογή, και θέλοντας παράλληλα να κρατηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο ζωντανές οι στιγμές που ζήσαμε όλοι μαζί και να μοιραστούμε με όσο το δυνατόν περισσότερους συναδέλφους και φίλους τις ωραίες εικόνες που αντικρίσαμε, προσπάθησα να συγκεντρώσω, να ξεδιαλέξω και να ανεβάσω σ' αυτή την ιστοσελίδα τις πιο χαρακτηριστικές φωτογραφίες που τραβήξαμε, άλλοτε όλοι μαζί και άλλοτε ο καθένας μας χωριστά, είτε από τις ίδιες τοποθεσίες, είτε από κάποιες διαφορετικές μεριές και γωνιές που βρέθηκε κάποιος μόνος του, στην προσπάθειά μας να "αιχμαλωτίσουμε" τις μοναδικές στιγμές και να καταγράψουμε τις ευχάριστες εντυπώσεις μας.

  ...Με αυτή την πρόθεση, άρχισε η "ανάρτηση" σταδιακά, καθώς ολοκληρωνόταν η διαλογή των νεοεισερχόμενων φωτογραφιών, ανάμεσα στις εκατοντάδες που τραβήξαμε, για κάθε ημέρα και για κάθε τοποθεσία που επισκεφθήκαμε και δημιουργήθηκε τελικά ένα φωτογραφικό ποτ-πουρί, που απαθανατίζει ηλεκτρονικά και αυτή μας την όμορφη εμπειρία.

  ...Υπάρχει ακόμη η σκέψη -και το σκοπεύω, αν υπάρξει ζήτηση- να δημιουργήσω με τη συνδρομή σας άλλο ένα φωτογραφικό άλμπουμ, σε μορφή τυπωμένου βιβλίου, όμοιου με τα προηγούμενα (πέντε μέχρι τώρα) των εκδρομών μας στο εξωτερικό.

  ...Για το λόγο αυτό παρακαλώ κάθε έναν που συμμετείχε, αφ' ενός να δηλώσει το τυχόν ενδιαφέρον του για ένα τέτοιο άλμπουμ, αφ' ετέρου δε -αλλά και ανεξαρτήτως τούτου- να μου στείλει τις ωραιότερες κατά τη γνώμη του φωτογραφίες που τράβηξε κατά την κρουαζιέρα, με χαρακτηριστικά στιγμιότυπα, εικόνες των όμορφων τόπων που επισκεφθήκαμε και ομαδικές φωτογραφίες που θα ενδιέφεραν και τους άλλους εκδρομείς, προκειμένου ενσωματωθούν τόσο στην ιστοσελίδα όσο και στο άλμπουμ.

   Συνεχίζοντας τον (επιτυχημένο πιστεύω) τρόπο παρουσίασης, που πρωτο-εφαρμόσαμε με την περυσινή εκδρομή μας σε Γερμανία-Αυστρία, παρουσιάζονται οι φωτογραφίες ομαδοποιημένες κατά ημέρα και περιοχή επίσκεψης, ώστε να καλύπτουν θεματικά τις κινήσεις μας, δίνοντας μια ιδέα μόνο του πού βρεθήκαμε και τί είδαμε κατά την τριήμερη Αιγαιοπελαγίτικη κρουαζιέρα μας.

   Θυμίζω για τους ...νεοεισερχόμενους ότι, με click σε οποιοδήποτε αριστερό πλαίσιο παρακάτω, ενεργοποιείται το slide show, όπου με το "ποντίκι" δίνεται η δυνατότητα σταματήματος, επιστροφής πίσω, επαναλήψεως της προβολής κλπ. (στο 5ο πλαίσιο είναι εξ αρχής ενεργοποιημένη η παρουσίαση). Αντίστοιχα, με click στη μικροφωτογραφία/link σε ένα δεξιό πλαίσιο, ανοίγει ένα album (Picasa του Google), μέσω του οποίου όχι μόνο μπορεί κανείς να δει τις φωτογραφίες (μία-μία ή σαν slide show) αλλά ακόμα έχει τη δυνατότητα να τις κατεβάσει στη μνήμη του υπολογιστή του, σε ικανοποιητική ανάλυση. Και όπως γνωρίζετε, υπάρχει πάντα η δυνατότητα να μου ζητήσετε κάποιες συγκεκριμένες φωτογραφίες για να σας τις στείλω στη υψηλότερή τους ανάλυση.

  ...Οι μέχρι τώρα συγκεντρωθείσες φωτογραφίες έχουν υποστεί τη σχετική διαλογή και οι πιο χαρακτηριστικές έχουν ανέβει στο διαδίκτυο (με υπότιτλους όπου κρινόταν χρήσιμο). Δείτε τες, απολαύστε τις, όσοι συμμετείχατε φέρτε στη μνήμη σας τις εικόνες, και ...ετοιμαστείτε όλοι για κάποιο από τα επόμενα ταξίδια μας!Αριστερά πλαίσια:
Click για slide show.
Δεξιά πλαίσια:
Click για μετάβαση στο λεύκωμα Picasa.
Aegean Cruise-Day1:
4 Ιουν.2010
Από Πειραιά στη Μύκονο
Aegean Cruise-Day2a:
5 Ιουν.2010
Κουσάντασι-Αρχαία Έφεσος
Aegean Cruise-Day2b:
5 Ιουν.2010
Ομιλία εν πλω - Πάτμος
Aegean Cruise-Day3a:
Κυριακή 6/6 πρωί
Στο Ηράκλειο και την Κνωσό
Aegean Cruise-Day3b
Απόγευμα Κυριακής
Στη Σαντορίνη!

   Απονομή Επάθλων Ιστιοπλοϊκών Αγώνων "ΠΑΣΤΡΙΚΑΚΕΙΑ" 2010.


  ...Την Κυριακή 9 Μαΐου 2010 και ώρα 19:00 έλαβε χώρα στη Σ.Ν.Δ. η τελετή απονομής επάθλων των Ιστιοπλοϊκών αγώνων «Παστρικάκεια 2010» που διεξήχθησαν στις 8 και 9 Mαΐου.

  ...Ο ιστιοπλοϊκός αγώνας οργανώθηκε από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (Σ.Ν.Δ.) σε συνεργασία με τον Ιστιοπλοϊκό όμιλο Πειραιά (Ι.Ο.Π.) και τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος (Ν.Ο.Ε.), υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (Ε.Ι.Ο.).

  ...Στους αγώνες συμμετείχαν 17 κατηγορίες ιστιοπλοϊκών σκαφών και συνολικά απενεμήθησαν στις νικήτριες κατηγορίες 17 κύπελλα και 81 μετάλλια (χρυσά - αργυρά - χάλκινα).

  ...Στην κλάση J 24 η ΣΝΔ έλαβε το ασημένιο μετάλλιο με τους Ν.Δ.(ΙV) Λάμπρου, Ν.Δ.(IV) Σιρίτογλου, Ν.Δ.(IV) Μιχαηλίδη, Ν.Δ.(ΙΙΙ) Παπαφακλή και το χάλκινο με τους Ν.Δ.(ΙV) Χατζή, Ν.Δ.(ΙΙ) Ξουραφά, Ν.Δ.(Ι) Καμήλο, Ν.Δ.(Ι) Τερεζάκη και Ν.Δ.(Ι) Κοκονά.

  ...Στην τελετή απονομής, στην οποία παρευρέθησαν ο Αντιδήμαρχος Πειραιά κος Γ. Αξαρλής, ο Πρόεδρος του N.O.E., Αντιναύαρχος ε.α. και τέως Υπουργός, κος Aλ.Παπαδόγγονας, η πρόεδρος του Ι.Ο.Π. κα A. Λιάκου, ο Διευθυντής της Υ.Ι.Ν., Υποναύαρχος Α.Παναγόπουλος Π.Ν., και εκπρόσωποι της E.A.A.N. και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Σ.Ν.Δ. εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρός του, Υποναύαρχος ε.α. Προκόπ. Σωτηριάδης.

Ακολουθούν μερικά στιγμιότυπα από την τελετή (Click στα εικονίδια για μεγέθυνση).


   Η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου μας,
το Σάββατο, 20-3-2010.


  ...Πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαρτίου 2010, στο Πολιτιστικό Κέντρο Παπάγου, η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου μας.

  ...Με την έναρξη της συνεδρίας, εξελέγησαν από τα μέλη της Γ.Σ. διά βοής, ως Πρόεδρος και ως Γραμματεύς της Συνελεύσεως οι Αντιναύαρχοι (ε.α.) Θεόδ. Μανωλόπουλος και Αντ. Δημόπουλος, αντιστοίχως.

  ...Ακολούθησε η "έκθεση πεπραγμένων" και ο οικονομικός απολογισμός (για το έτος 2009 και μέχρι σήμερα), από τον Πρόεδρο του Δ.Σ., Αντιναύαρχο (ε.α.) Ξ. Μαυρογιάννη. Επίσης, αναγνώσθηκε η Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής, η οποία διαπίστωσε ότι "η όλη οικονομική διαχείριση εγένετο νομότυπα και κανονικά, σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού και τις αρχές της χρηστής οικονομικής τάξεως, χωρίς την παραμικρή αταξία ή οιανδήποτε ατέλεια".
Κατόπιν αυτού απηλλάγη ομόφωνα το Δ.Σ. του Συνδέσμου από κάθε οικονομική ευθύνη για τη μέχρι την 20/3/2010 οικονομική διαχείριση.

  ...Το πλήρες κείμενο του Απολογισμού του ΔΣ, όπως αναγνώσθηκε από τον Πρόεδρό του, Αντιναύαρχο (ε.α.) Ξεν. Μαυρογιάννη προς τα μέλη της Γενικής Συνελεύσεως ΣΑ/ΣΝΔ της 20ης Μαρτίου 2010, καθώς και την Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής, μπορείτε να τα διαβάσετε σε μορφή αρχείου pdf,

Για ανάγνωση αρχείων pdf, απαιτείται το πρόγραμμα Adobe Acrobat Reader: -->  


Ακολουθούν μερικά στιγμιότυπα από τη Γ. Σ. (Click στα εικονίδια κατά τα γνωστά, για μεγέθυνση).


   Ο Αγιασμός για το Νέο Έτος και η κοπή της πίτας του Συνδέσμου,
στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, στις 23 Ιανουαρίου 2010.


  Όπως κάθε χρόνο, από τον 1999 και μετά, αμέσως δηλαδή μετά την ίδρυση του Συνδέσμου μας τον Δεκέμβριο του 1998, ξεκινάμε τις εκδηλώσεις της νέας χρονιάς με τον Αγιασμό και την κοπή της Βασιλόπιτας...

  ...Από το 2007 μάλιστα, η καθιερωμένη αυτή τελετουργική συνάντησή μας πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της αγαπημένης μας Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. Φέτος η εκδήλωση έγινε το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010, στο παλαιό, ιστορικό κεντρικό κτήριο (το Βασσάνειο), που μας το παραχώρησε με την άδεια του ΓΕΝ, ο Διοικητής της Σχολής, Υποναύαρχος Γ. Δημητριάδης Π.Ν... ...

  ...Στην τελετή, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία και είχε για άλλη μια φορά αριθμό προσελεύσεως μελών (μετά συζύγων) που ξεπερνούσε τα 150 άτομα, (αρκετά μεγάλο νούμερο, με δεδομένες τις όχι άριστες καιρικές συνθήκες), συμμετείχε το επιτελείο της Σχολής, με επί κεφαλής τον Διοικητή της, τον Υποδιοικητή Αρχιπλοίαρχο Γ. Κασφίκη Π.Ν. και τον Διευθυντή Ναυτικής Εκπαιδεύσεως, Αρχιπλοίαρχο (Μ) Κων. Μάρδα Π.Ν...

  ...Η Σχολή είχε παραχωρήσει επίσης ελεύθερη πρόσβαση, στο Μουσείο Ιστορίας της ΣΝΔ
και, φυσικά, στο Ναΐσκο του Αγίου Νικολάου.

  ...Ακολουθούν ορισμένα στιγμιότυπα από την πρώτη αυτή εορταστική εκδήλωσή μας για το 2010.
Click σε οποιοδήποτε εικονίδιο για δείτε τη φωτογραφία σε μεγέθυνση.

Η στήλη αυτή είναι μια καταγραφή, που προσπαθεί να περιλάβει σε μικρό χώρο όλα τα σημαντικά -κατά τη γνώμη του συντάκτη- γεγονότα, τα οποία αναφέρονται στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και χαρακτηρίζουν τον τύπο δραστηριοτήτων του Συνδέσμου.

A.A.