ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΤΟΥΣ 2018Οι πραγματοποιηθείσες εκδηλώσεις του Συνδέσμου
από 1/Ιαν. έως 31/Δεκ. του 2018
(κατ'αντίστροφο χρονολογική σειρά).Κάνοντας click πάνω σε οποιονδήποτε τίτλο, πηγαίνετε κατ'ευθείαν στις αντίστοιχες εκδηλώσεις,
ενώ, για λόγους χωρητικότητας, οι περισσότερες μεγάλου μεγέθους φωτογραφίες
πιθανώς να έχουν αφαιρεθεί από το site.

   Η Χριστουγεννιάτικη Χοροεσπερίδα μας στο Ν.Ο.Ε., στις 22-12-2018.
  ...Η τελευταία για το 2018 εκδήλωση του Συνδέσμου μας, ήταν η πράγματι επιτυχημένη Χριστουγεννιάτικη χοροεσπερίδα μας, που πραγματοποιήθηκε επ' ευκαιρία και της συμπληρώσεως 20 χρόνων λειτουργίας του Συνδέσμου μας των Αποφοίτων Σ.Ν.Δ., (επτά χρόνια μετά την τελευταία παρόμοια, της 17ης Δεκ. 2011), στις φιλόξενες και εορταστικά διακοσμημένες αίθουσες του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου.

  ...Ήταν μια όμορφη εκδήλωση, που έδειξε την αγάπη όλων μας προς τους παραδοσιακούς τρόπους και τόπους διασκεδάσεως και ταυτόχρονα ήταν συνυφασμένη με το ενιαίο πνεύμα αποστράτων και εν ενεργεία συναδέλφων, οι οποίοι βρίσκουν πάντα ευκαιρίες να ξαναθυμούνται τις όμορφες στιγμές από την κοινή τους ζωή στο Ναυτικό, διασκεδάζοντας μαζί σαν να μην έχουν χωρίσει ποτέ.

  ...Πράγματι δεν έχουν χωρίσει ποτέ, όπως για άλλη μια φορά φάνηκε και στη φετινή μας εκδήλωση. Ο ίδιος ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης με τον Γενικό Επιθεωρητή Π.Ν., Υποναύαρχο Γεώργιο Μπαμπλένη, τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και συνδιασκέδασαν μαζί μας.

  ...Έτσι, απολαύσαμε όλοι μαζί το ζεστό περιβάλλον του Ομίλου, τα εδέσματα από τον εκλεκτό όπως πάντα μπουφέ του και, φυσικά, χορέψαμε στους ήχους της διαλεγμένης μουσικής από τον DJ του Ομίλου, Γιώργο Σκαρτσιάρη.

  ...Ακολουθούν φωτογραφικά κολάζ (που μεγεθύνονται κατά τα γνωστά) με στιγμιότυπα από τη βραδιά, για να μας θυμίζουν τις ευχάριστες ώρες που περάσαμε, όταν ξαναβρεθήκαμε, παλιοί και νέοι συνάδελφοι μαζί, και γιορτάσαμε με αυτόν τον τρόπο τον ερχομό των Χριστουγέννων και την προσμονή της νέας χρονιάς 2019. Η οποία ευχόμαστε και ελπίζουμε να αποδειχθεί τελικά καλύτερη απ' αυτή που σε λίγο φεύγει...

  

[Όποιος ενδιαφέρεται για συγκεκριμένες φωτογραφίες από τα δύο collages Α και Β, ας μου τις υποδείξει ...με συντεταγμένες
(π.χ. A-5c, B-4a), για να του τις στείλω ηλεκτρονικά σε κανονικό μέγεθος
]

   Συμμετοχή του Δ.Σ. στον εορτασμό του προστάτη του Ναυτικού Αγίου Νικολάου στη ΣΝΔ, στις 6 Δεκεμβρίου 2018.


  ...Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 11:00 στην 'Πλατεία Ελευθερίας' της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, η τελετή εορτασμού του προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού, Αγίου Νικολάου, και της επετείου των νικηφόρων Ναυμαχιών των Βαλκανικών Πολέμων του 1912-1913.

  ...Κατά την τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, ενώ παρέστησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο κ. Δημήτριος Κρεμαστινός ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, οι Αρχηγοί των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων ή εκπρόσωποί τους, μέλη του Κοινοβουλίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας ή εκπρόσωποί τους, επίτιμοι Αρχηγοί, τα μέλη του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου, εν αποστρατεία στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, αντιπροσωπείες ξένων κρατών, μέλη της ευρύτερης Ναυτικής και Ναυτιλιακής κοινότητας, αντιπροσωπείες Αξιωματικών και Υπαξιωματικών των Ε.Δ και Σ.Α και αντιπροσωπείες σπουδαστών Στρατιωτικών Σχολών.

  ...Στην τελετή ήσαν επίσης προσκεκλημένοι και παρέστησαν εκ μέρους του Δ.Σ. του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ. ο Υποναύαρχος (ε.α.) Αντ. Αναστασάκης ΠΝ (αντιπρόεδρος) και ο Αντιναύαρχος (ε.α.) Απ. Δαγκωνάκης ΠΝ (ταμίας του Συνδέσμου).

  ...Για να δείτε την ομιλία του Α/ΓΕΝ πατήστε εδω.

  ...Μετά το πέρας της επίσημης τελετής παρετέθη μικρή δεξίωση προς τιμήν των προσκεκλημένων.

  ...Ακολουθούν ορισμένα φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση.


Click σε οποιοδήποτε εικονίδιο για να δείτε τη φωτογραφία σε μεγέθυνση.


   Πρόσκληση μελών του Δ.Σ. και απονομή ευχαριστηρίων αναμνηστικών δώρων από τον Διοικητή ΣΝΔ
για την προσφορά του Συνδέσμου προς τη Σχολή Ν. Δοκίμων,
με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 173 χρόνων λειτουργίας της, την 23η Νοεμβρίου 2018.


   Την Παρασκευή, 23η Νοεμβρίου 2018, επέτειο των "γενεθλίων" της Σ.Ν.Δ. (173 χρόνια από της ιδρύσεώς της, στις 24 Νοεμβρίου 1845), ο Διοικητής της, Υποναύαρχος Γ. Πελεκανάκης Π.Ν., οργάνωσε μια άτυπη εσωτερική τελετή κατά την οποία παρέθεσε γεύμα και εν συνεχεία επέδωσε αναμνηστική γκραβούρα με ευχαριστήρια αφιέρωση σε δύο εκ των δωρητών της Σχολής κατά το τρέχον έτος:
  • Τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Σ.Ν.Δ., εκπροσωπούμενο από τους πρόεδρο και αντιπρόεδρο του Δ.Σ., Αντιναύαρχο (ε.α.) Ξ. Μαυρογιάννη Π.Ν. και Υποναύαρχο (ε.α.) Α. Αναστασάκη Π.Ν. αντίστοιχα, για τη διάθεση ποσό 1.500€ "προς αναβάθμιση των χώρων διαμονής των Ναυτικών Δοκίμων, ώστε να βελτιωθεί η διαβίωσή τους και να ενισχυθεί έτσι η προσήλωσή τους στο ακαδημαϊκό και ναυτικό μέρος της εκπαίδευσης".
  • Τον Υποπλοίαρχο (Μ) ε.α. Λειβαδά Γεώργιο Π.Ν. (τάξεως εισόδου ΣΝΔ 1954), πτυχιούχο Ναυπηγό του ΜΙΤ, ο οποίος προσέφερε το μέγιστο μέρος της προσωπικής του επαγγελματικής βιβλιοθήκης επί Ναυπηγικών και Μηχανολογικών θεμάτων, στην εκπαιδευτική βιβλιοθήκη της Σχολής, ως πηγή αναφοράς για τους ενδιαφερομένους Ν. Δοκίμους.

   Ακολουθούν φωτογραφίες από τη στιγμή επιδόσεως των αναμνηστικών δώρων. (click στα εικονίδια για μεγέθυνση):
   ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ
ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗ Ν. Β. 'ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ', ΣΤΙΣ 5 ΝΟEMΒΡΙΟΥ 2018.


   Τη Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 09:30, πραγματοποιήθηκε στη Ναυτική Βάση "ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ" η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες του Πολεμικού Ναυτικού σε καιρό πολέμου και ειρήνης κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

   Ο λόγος με αναφορά στους ηρωικούς νεκρούς του πολέμου εκφωνήθηκε από τον πρόεδρο της ΕΑΑΝ, Αντιναύαρχο (ε.α.) Σπυρίδωνα Περβαινά Π.Ν. και αμέσως μετά ακολούθησε το καθιερωμένο "προσκλητήριο των ηρωικών απόντων", από τον αντιπρόεδρο της ΕΑΑΝ, Αντιναύαρχο (ε.α.) Θεόδωρο Γερούκη Π.Ν. Το πλήρες κείμενο της ομιλίας, μπορείτε να διαβάσετε σε μορφή αρχείου pdf, πιέζοντας εδώ .

  Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των πεσόντων.

  Στην τελετή παρέστησαν Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτη Ρήγα, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, τους Αρχηγούς ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, ΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ, και ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου. Επίσης παρευρέθησαν μέλη του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου, Επίτιμοι Αρχηγοί, αντιπροσωπείες Αξιωματικών και Υπαξιωματικών, εν αποστρατεία στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, Βετεράνοι του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αντιπροσωπείες Ναυτικών Δοκίμων και Δοκίμων Υπαξιωματικών, καθώς και συγγενείς των πεσόντων.

  Εκ μέρους του Σ.Α./Σ.Ν.Δ. παρέστη και κατέθεσε στέφανο στο μνημείο πεσόντων ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Αντιναύαρχος (ε.α.) Ξενοφών Μαυρογιάννης ΠΝ.

  Η όλη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παράθεση καφέ και αναψυκτικών στο κτήριο του Επιτελείου ΔΝΕ, την πρώην δηλαδή Λέσχη Αξιωματικών ΔΝΕ, όπως την ξέρουμε οι παλαιότεροι.

  Ορισμένα φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη σεπτή αυτή τελετή μπορείτε να δείτε αμέσως πιο κάτω:

(με click στα επί μέρους εικονίδια, μεγεθύνονται οι φωτογραφίες).Η φθινοπωρινή εκδρομή μας στη Μάνη (Γύθειο-Σπήλαια Διρού-Μυστράς)
από 12 μέχρι 14 Οκτωβρίου 2018.

   Το δεύτερο Παρασκευοσαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, 40 συνάδελφοι και φίλοι με τις οικογένειές τους, πραγματοποιήσαμε μια ακόμη όμορφη εκδρομή, στη Μάνη αυτή τη φορά. Οι τόποι που κατά τα προγραμματισμένα επισκεφθήκαμε ήταν: Γύθειο, Οίτυλο (Καραβοστάσι) όπου και το ξενοδοχείο μας, Σπήλαια Διρού, Καστροπολιτεία της Βάθειας, Γερολιμένας, Αρεόπολη, Αρχαιολογικός χώρος Μυστρά και Τρίπολη (μόνο για το τελευταίο γεύμα, κατά την επιστροφή).
   Αν και όταν ξεκινήσαμε το πρωινό ήταν βροχερό και ψυχρό, καθ' όλο το υπόλοιπο τριήμερο της εκδρομής ο καιρός γύρισε με το μέρος μας. Ελαφρά συννεφιά και αρκετές ώρες ήλιος, χωρίς υπερβολική ζέστη, που μας επέτρεψε να απολαύσουμε την ομορφιά των Λακωνικών και Μεσσηνιακών τοπίων και της φθινοπωρινής Μανιάτικης φύσης.
   Έτσι, αναχωρώντας το πρωί της Παρασκευής, με μία ενδιάμεση στάση φθάσαμε λίγο μετά το μεσημέρι στο Γύθειο. Είχαμε αρκετή ώρα για να απολαύσουμε το γεύμα μας σε εστιατόρια της παραλίας αλλά και για μια σύντομη βόλτα στο μικρό Μαραθονήσι (Κρανάη), που είναι συνδεδεμένο (από το 1898) με την ξηρά, με τεχνητό κρηπίδωμα. Σύμφωνα με αναφορά του Ομήρου, εδώ κατέφυγαν ο Πάρις και η Ωραία Ελένη, κατά την παράδοση δε, φεύγοντας ο Πάρις ξέχασε το κράνος του, και γι' αυτό το κατάφυτο νησάκι με τα πολλά μάραθα ονομάστηκε Κρανάη.
   Στο νησάκι υπάρχουν: Ένας μικρός ναΐσκος, του Αγίου Πέτρου, ο παραδοσιακός πύργος της οικογένειας Τζαννετάκη Γρηγοράκη, χτισμένος το 1829, που σήμερα στεγάζει το Ιστορικό και Εθνολογικό Μουσείο Μάνης, και ο οκταγωνικός φάρος Κρανάης.
   Αναχωρώντας από το Γύθειο κατευθυνθήκαμε προς το Οίτυλο, στην παραλία του οποίου, στο Καραβοστάσι, βρισκόταν το Porto Vitilo Boutique Hotel που μείναμε. Ένα μικρό ξενοδοχείο, κτισμένο από πέτρα της περιοχής, με πολύ προσεγμένη διακόσμηση και ζεστή, οικογενειακή σχεδόν ατμόσφαιρα.
   Ζεστή ήταν και η θάλασσα μπροστά του, έτσι παρά τα χοντρά βότσαλα της ακτής, αρκετοί εκδρομείς αποφάσισαν να την επισκεφθούν και να την απολαύσουν.
   Το πρώτο βράδυ, ελεύθεροι από άλλες "υποχρεώσεις", απολαύσαμε ένα εξαιρετικό, πλούσιο, σερβιριστό δείπνο και οι περισσότεροι αποτραβηχτήκαμε νωρίς για ανάπαυση στα δωμάτιά μας.

   Η δεύτερη μέρα είχε να μας προσφέρει πολλές ομορφιές. Ξεκινήσαμε με επίσκεψη στα παγκοσμίως γνωστά σπήλαια Διρού, που όσες φορές και να τα επισκεφθείς, πάντα σε γοητεύει η ομορφιά τους. Ιδιαίτερα το λιμναίο τμήμα (μήκους πάνω από 1200μ) θεωρείται από τα ωραιότερα του κόσμου.
   Στη συνέχεια, κατηφορίσαμε προς τα νότια, αποφασίζοντας μια εκτός αρχικού προγραμματισμού επίσκεψη στη γραφικότατη καστροπολιτεία της Βάθειας, στη Λακωνική Μάνη. Έναν από τους πιο εντυπωσιακούς παραδοσιακούς οικισμούς, που προσφέρει ένα ταξίδι σε εποχές όπου οι κάτοικοί του αμύνονταν στους επίδοξους εισβολείς, οχυρωμένοι στα επιβλητικά πυργόσπιτά τους. Δυστυχώς όμως τα σημάδια της παραμέλησης είναι πλέον εμφανή.
   Στο δρόμο της επιστροφής, είπαμε να κάνουμε μια στάση για φωτογραφίες στο Γερολιμένα. Η ομορφιά όμως του μικρού παραθαλάσσιου οικισμού και η προχωρημένη ώρα, μας έκαναν να αποφασίσουμε να μείνουμε για γεύμα εκεί. Και δεν μετάνιωσε κανείς μας. Κάποιοι τολμηροί μάλιστα δοκίμασαν και μια βουτιά στην πεντακάθαρη θάλασσα.
   Μετά από αυτό, το εκδρομικό μας πρόγραμμα τροποποιήθηκε ελαφρά και η Αρεόπολη έμεινε απλώς σα μια ολιγόλεπτη στάση στη διαδρομή της επιστροφής μας προς το ξενοδοχείο. Εκεί, οι ...αεικίνητοι της παρέας είχαν ευκαιρία για ένα ακόμη θαλασσινό μπάνιο, πριν την επιβαλλόμενη απογευματινή ανάπαυση, εν όψει του μουσικού δείπνου που μας περίμενε.
   Και το "δείπνο μετά μουσικής", όπως ήταν αναμενόμενο, εξελίχθηκε σε μακρά χορευτική βραδιά, όπου κάποιοι ιδιαίτερα καλλίφωνοι εκ των συνταξιδευτών μας, δεν εννοούσαν να αφήσουν το μικρόφωνο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Συνετέλεσε βέβαια στο κέφι και ο εξαιρετικός DJ, τη διάθεση του οποίου είχε περιλάβει στην προσφορά του για το εκδρομικό πακέτο το τουριστικό μας γραφείο.

   Την Κυριακή, το πρόγραμμα περιλάμβανε την ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά. Με ξενάγηση μάλιστα από μια εξαιρετική νεαρή αρχαιολόγο-ξεναγό. Οι φυσικές δυσκολίες του χώρου εμπόδισαν ορισμένους να την ακολουθήσουν, αλλά όσοι την παρακολούθησαν πραγματικά άκουσαν και είδαν πολλά και ενδιαφέροντα αναφορικά με την ιστορία του τόπου αλλά και τις σύγχρονες εργασίες αναστηλώσεως και συντηρήσεως των μνημείων του.
   Η ξενάγηση στους Βυζαντινούς ναούς και τα παλάτια, λόγω της όχι πάντα άνετης κατάβασης ολοκληρώθηκαν μετά δίωρο περίπου, και αφού ξανασυναντηθήκαμε με όσους είχαν παραμείνει στο σύγχρονο χωριό του Μυστρά, πήραμε το δρόμο της επιστροφής. Στην Τρίπολη είχε προγραμματισθεί το γεύμα της τελευταίας ημέρας, και έτσι στην παραδοσιακά οικογενειακή ταβέρνα "Κληματαριά" έκλεισε με τον καλύτερο γευστικό τρόπο η φετινή φθινοπωρινή εκδρομή μας. Με συζητήσεις μεταξύ μας και ανταλλαγές εντυπώσεων για τα όσα γνωρίσαμε ή ξαναθυμηθήκαμε αυτό το τριήμερο, φθάσαμε γύρω στις 8 το βράδυ στα σημεία εκκίνησης.

   Με τη σειρά των φωτογραφιών που ακολουθεί, επιλεγμένες από ένα αρκετά μεγαλύτερο αριθμό, προσπαθούμε να δώσουμε μια γεύση απ' όσο περισσότερες κοινές στιγμές μας μπορέσαμε να συγκεντρώσουμε, που θα κρατήσουν ζωντανές τις αναμνήσεις για όσους συμμετείχαν. Ελπίζουμε και ευχόμαστε και άλλοι φίλοι που θα τις δουν να θελήσουν να μας ακολουθήσουν σε επόμενες εξορμήσεις μας.

(Με click στα επί μέρους εικονίδια, μεγεθύνονται οι φωτογραφίες).


Παρ. 12 Οκτωβ. 2018 - 1η ημέρα εκδρομής: Αθήνα - Γύθειο - Οίτυλο
Σάβ. 13 Οκτωβ. 2018 - 2η ημέρα εκδρομής: Διρός - Βάθεια - Γερολιμένας
Σάβ. 13 Οκτωβ. 2018: Μουσικοχορευτική βραδιά στο Porto Vitilo
Κυρ. 14 Οκτωβ. 2018 - 3η ημέρα εκδρομής: Οίτυλο - Μυστράς - Τρίπολη

   Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ. στην τελετή ορκωμοσίας των νέων Ναυτικών Δοκίμων,
στις 24 Σεπτεμβρίου 2018.


  ...Τη Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 09:30 πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων η ορκωμοσία των νεοεισαχθέντων πρωτοετών Ναυτικών Δοκίμων του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και των Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος.

  ...Στην τελετή της ορκωμοσίας στην οποία χοροστάτησε ο Πρωτοσύγκελος Μητρόπολης Πειραιώς, Αρχιμανδρίτης π. Νήφων Καπογιάννης, ορκίστηκαν τριάντα έξι (36) Ναυτικοί Δόκιμοι, εκ των οποίων έξι (6) Κύπριοι, δύο (2) Ιορδανοί, καθώς και δύο (2) Δόκιμοι Σημαιοφόροι Λιμενικού Σώματος.
[Συνολικά οι εισαχθέντες φέτος (2018) στη Σ.Ν.Δ. είναι τριάντα εννέα (39) Ναυτικοί Δόκιμοι (27 μάχιμοι εκ των οποίων 4 γυναίκες και 12 μηχανικοί εκ των οποίων 2 γυναίκες). Οι εθνικότητές τους είναι: τριάντα ένας Έλληνες, έξι (6) Κύπριοι και δύο (2) Ιορδανοί].

  ...Στην ανωτέρω τελετή παρέστησαν ο ΑΝΥΕΘΑ κ. Παναγιώτης Ρήγας, ο ΑΝΥΕΝ κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ν. Τσούνης ΠΝ, ο Αρχηγός ΛΣ - ΕΛΑΚΤ Αντιναύαρχος ΛΣ Σ. Ράπτης, μέλη του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου, αντιπροσωπεία άλλων Στρατιωτικών Σχολών, αντιπροσωπεία Στρατιωτικού και Καθηγητικού προσωπικού της Σχολής, καθώς και οι συγγενείς των ορκιζομένων.
Είχαν προσκληθεί επίσης και παρέστησαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ., Αντιναύαρχος (ε.α.) Ξενοφών Μαυρογιάννης Π.Ν. και ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ., Υποναύαρχος (ε.α.) Αντώνιος Αναστασάκης Π.Ν.

  ...Μετά το πέρας της ορκωμοσίας, παρήλασε ο λόχος των Ν. Δοκίμων προ των επισήμων, με επικεφαλής την Πολεμική Σημαία της Σχολής.
Ακολούθησε μικρή δεξίωση, όπου ο ΑΝΥΕΘΑ, ο ΑΝΥΕΝ, ο Αρχηγός ΓΕΝ και ο Αρχηγός ΛΣ-ΕΛΑΚΤ συνεχάρησαν τους πρωτοετείς Ναυτικούς Δοκίμους, καθώς και τις οικογένειες τους.

  ...Κατωτέρω παρατίθενται ορισμένα στιγμιότυπα από την τελετή της ορκωμοσίας και την παρέλαση προ των επισήμων.

(με click στα εικονίδια, μεγεθύνονται οι φωτογραφίες).


Δευτέρα, 24η Σεπτ. 2018 - Η ορκωμοσία των νεοεισαχθέντων πρωτοετών Ν. Δοκίμων του Π.Ν.

   Η Τάξη του '58 συμπλήρωσε φέτος τα 60 της χρόνια και εόρτασε την ...αδαμάντινη επέτειο
με γεύμα στο "Αθηναϊκόν", στις 20 Σεπτεμβρίου 2018.


   ...Την Πέμπτη 20η Σεπτεμβρίου 2018, οι συμμαθητές της τάξεως εισόδου 1958 στη Σ.Ν.Δ., γιόρτασαν την "αδαμάντινη" επέτειό τους (των 60 χρόνων), με γεύμα à la garçon στο κλασσικό εστιατόριο "ΑΘΗΝΑÏΚΟΝ, της οδού Μητροπόλεως.

   ...Την επετειακή αυτή συνάντηση απαθανάτισε η ...πανταχού παρούσα κάμερα του Σ.Α./Σ.Ν.Δ. και οι σχετικές "εξ απροόπτου" φωτογραφίες εμφανίζονται κατωτέρω.

Click σε οποιοδήποτε εικονίδιο για να δείτε τη φωτογραφία σε μεγέθυνση.


   Ο πρόεδρος Δ.Σ. του Συνδέσμου στις τελετές απονομής πτυχίων στους αποφοιτήσαντες Ν. Δοκίμους,
την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018,
και της ορκωμοσίας τους ως Σημαιοφόρων Π.Ν., τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018.


  ...Την Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018 και ώρα 09:30, έλαβε χώρα στο Μεσόδομο του Διοικητηρίου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (του "Βασσανείου") η τελετή απονομής πτυχίων στους αποφοιτήσαντες Ν. Δοκίμους 4ης τάξεως, ενώ τη Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2018, στην Κεντρική Πλατεία της Σχολής (πλατεία Ελευθερίας), πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας των νέων Σημαιοφόρων του ΠΝ, τάξεως 2018.

  ...Η τελετή της "απονομής πτυχίων" περιελάμβανε:
  • Απονομή πτυχίων στους 4ετείς Ναυτικούς Δόκιμους από τον Διοικητή της Σχολής, Υποναύαρχο Γεώργιο Πελεκανάκη ΠΝ.
  • Επίδοση διπλωμάτων Ιστιοπλοΐας και βιβλιαρίων καταχώρησης Ναυτικών Ικανοτήτων Αξιωματικών.
  • Απονομή βραβείων και τιμητικών θυρεών στους πρωτεύσαντες Ναυτικούς Δόκιμους (Μάχιμο και Μηχανικό), από το Διοικητή ΣΝΔ και τον Πρόεδρο του ΣΑ/ΣΝΔ, Αντιναύαρχο (ε.α.) Ξενοφώντα Μαυρογιάννη Π.Ν.
  • Απονομή ξιφιδίου της Ιταλικής και Ισπανικής Ναυτικής Ακαδημίας από τους Ακολούθους Αμύνης των αντιστοίχων χωρών, στους ανωτέρω πρωτεύσαντες Ναυτικούς Δόκιμους (Μάχιμο και Μηχανικό).
  ...Επίσης απονεμήθηκαν προς όλους τους αποφοιτήσαντες:
  • Βιβλίο με τίτλο "Τα πλοία του Ναυτικού 1826-2017", προσφορά του Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.
  • Βιβλίο με τίτλο "Οι άνθρωποι του κινήματος Ναυτικού, Μάϊος 1973", προσφορά της Προέδρου του Ναυτικού Μουσείου της Ελλάδας, κ. Αναστασίας Παλούμπη.
  ... Μετά το πέρας των απονομών, ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο πεσόντων Αξιωματικών εκ Σ.Ν.Δ. (το επονομαζόμενο "ΓΛΑΡΟΣ" από το μπρούτζινο γλυπτό στην κορυφή του) από τον Αρχηγό των 4ετών Ν. Δοκίμων.

  ...Την επομένη Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2018 πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων η τελετή ορκωμοσίας των νέων Σημαιοφόρων ΠΝ τάξεως 2018. Τα ξίφη στους νέους Σημαιοφόρους επέδωσε η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος.

  ...Ορκίστηκαν συνολικά τριάντα τέσσερις (34) Σημαιοφόροι εκ των οποίων 24 Μάχιμοι και 10 Μηχανικοί. Επίσης ορκίστηκαν τρείς (3) Σημαιοφόροι από την Κύπρο και ένας (1) από τη Νιγηρία.

  ...Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος ως εκπρόσωπος της Κυβερνήσεως, ο κ. Θοδωρής Δρίτσας ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Φώτης Κουβέλης, εκπρόσωποι των Αρχηγών των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, μέλη της Κυβερνήσεως, του Κοινοβουλίου, των Θρησκευτικών αρχών και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης/Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας ή εκπρόσωποί τους, ο Διοικητής Ναυτικού Κύπρου, Πλοίαρχος Χαράλαμπος Χαραλάμπους ΠΝ, Επίτιμοι Αρχηγοί, τα μέλη του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου, Ανώτατοι Αξιωματικοί, αντιπροσωπείες των ΕΔ και ΣΑ, ο πρόεδρος και μέλη του Σ.Α./Σ.Ν.Δ., εν αποστρατεία στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και συγγενείς και φίλοι των νέων Σημαιοφόρων.

  ...Μετά το πέρας της ορκωμοσίας, παρήλασε ο λόχος των Ν. Δοκίμων προ των επισήμων, με επικεφαλής τη Σημαία της Σχολής. Του λόχου προηγούντο οι νέο-ορκισθέντες Αξιωματικοί.

  ...Της παρελάσεως προηγήθηκε η καθιερωμένη φωτογράφιση των νέων Σημαιοφόρων στη μεγαλοπρεπή μαρμάρινη κλίμακα της νοτίας πλευράς του "Βασσανείου".

  ...Μετά την ολοκλήρωση του τελετουργικού μέρους προσφέρθηκαν εδέσματα και αναψυκτικά προς όλους τους συμμετέχοντες και παραβρεθέντες, στους δροσερούς κήπους της Σχολής.

  ...Ακολουθούν ορισμένα φωτογραφικά στιγμιότυπα από τις δύο τελετές.

(με click στα εικονίδια, μεγεθύνονται οι φωτογραφίες).


Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018 - H τελετή απονομής πτυχίων στους αποφοιτήσαντες Ν. Δοκίμους 4ης τάξεωςΔευτέρα, 2 Ιουλίου 2018 - H ορκωμοσία των νέων Σημαιοφόρων Π.Ν. τάξεως 2018

   Προσφορά φορητών Η/Υ και πολυμηχανημάτων σε σχολεία της πληγείσας από πλημμύρες Μάνδρας,
από το Δ.Σ. του Σ.Α./Σ.Ν.Δ., την Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018.


   ...Την Τετάρτη 16η Μαΐου, όπως είχε προγραμματισθεί, έγινε η παράδοση από αντιπροσωπεία του ΔΣ του Συνδέσμου μας, των πέντε (5) φορητών υπολογιστών και των δύο (2) πολυμηχανημάτων στη Σχολική Επιτροπή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας.

   ...Η ανωτέρω προσφορά, προς ενίσχυση και μερική συμπλήρωση του εκπαιδευτικού εξοπλισμού κάποιων σχολικών μονάδων, είχε αποφασισθεί από το ΔΣ αμέσως μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τον ανωτέρω Δήμο τον Νοέμβριο του 2017,

   ...Η μετάβαση της αντιπροσωπείας στην περιοχή έγινε με mini bus που διετέθη από ΔΔΜΝ.

   ...Στην είσοδο του Δήμου ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κος Μελέτης Παπακωνσταντής υποδέχθηκε και συνόδευσε την αντιπροσωπεία μέχρι το 1ο Δημοτικό Σχολείο της Μάνδρας, όπου ευρίσκοντο ο διευθυντής του Σχολείου, εκπρόσωποι των Δασκάλων, Συλλόγων Γονέων και μία μαθήτρια.

   ...Μετά τη φιλόξενη υποδοχή και την προσφορά αναψυκτικών στο γραφείο του διδακτικού προσωπικού, έγινε επίδειξη των προσφερθέντων μηχανημάτων και του τρόπου αξιοποίησής τους με διαδραστικούς πίνακες στις αίθουσες διδασκαλίας.

   ...Πριν ολοκληρωθεί η επίσκεψη, εκ μέρους των μελών του συμβουλίου της σχολικής επιτροπής ο Πρόεδρός της κος Παπακωνσταντής επέδωσε στον Πρόεδρο του ΔΣ Αντιναύαρχο ΠΝ (εα) Ξενοφώντα Μαυρογιάννη αναμνηστική πλακέτα.

   ...Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση.


Click σε οποιοδήποτε εικονίδιο για να δείτε τη φωτογραφία σε μεγέθυνση.


   Η Γενική Συνέλευση και οι Αρχαιρεσίες του Συνδέσμου μας,
στις 31-3-2018.


  ...Πραγματοποιήθηκε στις 31 Μαρτίου 2018, στο Πολιτιστικό Κέντρο Παπάγου, η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση και ταυτόχρονα, λόγω της συμπληρώσεως τριετούς θητείας του παλαιού Δ.Σ., οι Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της νέας Εξελεγκτικής Επιτροπής του ΣΑ/ΣΝΔ.

  ...Με την έναρξη της συνεδρίας, εξελέγησαν από τα μέλη της Γ.Σ. (διά βοής) ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας της Γεν. Συνελεύσεως [ο Υποναύαρχος (ε.α.) Παναγιώτης Μπεκύρος Π.Ν. και ο Αντιναύαρχος (ε.α.) Αντώνιος Δημόπουλος Π.Ν.), αντίστοιχα].

  ...Ακολούθησε η "έκθεση πεπραγμένων" και ο οικονομικός απολογισμός (για την περίοδο από 1-4-2017 μέχρι και 30-3-2018) του απερχομένου Δ.Σ., από τον Πρόεδρο αυτού, Αντιναύαρχο (ε.α.) Ξενοφώντα Μαυρογιάννη Π.Ν. Επίσης, αναγνώσθηκε η έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής, η οποία διαπίστωσε ότι "η όλη οικονομική διαχείριση εγένετο νομότυπα και κανονικά, σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού και τις αρχές της χρηστής οικονομικής τάξεως, χωρίς την παραμικρή αταξία ή οιαδήποτε ατέλεια".
Κατόπιν αυτού απηλλάγη ομόφωνα η απερχομένη Διοίκηση του Συνδέσμου από κάθε οικονομική ευθύνη για τη μέχρι την 30η Μαρτίου 2018 οικονομική διαχείριση.

  ...Το πλήρες κείμενο του απολογισμού του ΔΣ, όπως αναγνώσθηκε από τον Πρόεδρό του, Αντιναύαρχο (ε.α.) Ξενοφώντα Μαυρογιάννη Π.Ν. προς τα μέλη της Γενικής Συνελεύσεως ΣΑ/ΣΝΔ της 31ης Μαρτίου 2018, μπορείτε να τα διαβάσετε σε μορφή αρχείου pdf, πιέζοντας εδώ.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάγνωση αρχείων pdf, απαιτείται το πρόγραμμα Adobe Acrobat Reader:  


  ...Όλοκληρωθέντος του απολογισμού πεπραγμένων από τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Συνδέσμου, ακολούθησε ενημέρωση των συνέδρων από τον Αντιπρόεδρο της ΕΑΑΝ, Αντιναύαρχο (ε.α.) Θεόδωρο Γερούκη Π.Ν., για όλα τα θέματα που τους αφορούν.
Μετά την ολοκλήρωση της ενημερώσεως, απαντήθηκαν από τον Αντιπρόεδρο της ΕΑΑΝ διάφορα ερωτήματα των παρισταμένων, ενώ υπεβλήθησαν και οι ακόλουθες ερωτήσεις/προτάσεις, για τις οποίες η Γ.Σ. ενέκρινε όπως, αφού μελετηθούν από το νέο Δ.Σ. που θα προκύψει από τις αρχαιρεσίες, αναληφθούν οι ανάλογες ενέργειες.
1. Δύνανται οι αλλοδαποί απόφοιτοι της ΣΝΔ να γίνουν μέλη του Συνδέσμου;
2. Εξέταση δυνατότητας/σκοπιμότητας ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.
3. Εξέταση προτάσεως μέλους για ονοματοδοσία από ΓΕΝ, Π. Πλοίου με το όνομα του πεσόντος στις 20-7-1974, κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, Κυβερνήτη της Τ/Α Τ3, Πλωτάρχη Ελευθερίου Τσομάκη Π.Ν.


  ...Στη συνέχεια ο πρόεδρος του απερχομένου Δ.Σ. παρουσίασε τους 9 υποψηφίους (6 για το Δ.Σ. και 3 για την Ε.Ε.), και ακολούθως εγένετο η επιλογή από τη Γ.Σ. τριμελούς Εφορευτικής Επιτροπής, αποτελουμένης από τους: Αρχιπλοίαρχο (ε.α.) Γεώργιο Στελλούδη ΠΝ, ως πρόεδρο, Πλοίαρχο (ε.α.) Γεώργιο Κουντούρη ΠΝ και Υποναύαρχο (ε.α.) Σπυρίδωνα Καψοκαβάδη ΠΝ, ως μέλη.
Η εφορευτική επιτροπή προέβη στις υπό του Καταστατικού προβλεπόμενες διαδικασίες αρχαιρεσιών, ήτοι έλεγχο δικαιώματος ψήφου των προσερχομένων μελών (αν ήσαν άνω του εξαμήνου μέλη και ταμειακώς "εν τάξει"), παρακολούθηση της ψηφοφορίας, καταμέτρηση μετά το πέρας της των σταυρών ανά υποψήφιο και σύνταξη του τελικού Πρακτικού Εκλογής Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής.


  ... Για την εκλογή του Δ.Σ. του Συνδέσμου υπήρξαν οι εξής 6 υποψηφιότητες για τις 5 θέσεις,
και σύμφωνα με το καταστατικό εκλέγονται οι 5 υποψήφιοι που συνεκέντρωσαν τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων:
Υποναύαρχος (Μ) ε.α. Αναστασάκης Αντώνιος Π.Ν. 50
Αντιναύαρχος ε.α. Πλαμαντούρας Δημοσθένης Π.Ν. 45
Αντιναύαρχος ε.α. Μαυρογιάννης Ξενοφών Π.Ν. 43
Αντιναύαρχος ε.α. Ξενάκης Ανδρέας Π.Ν. 42
Αντιναύαρχος (Ο) ε.α. Δαγκωνάκης Απόστολος Π.Ν. 41
Αντιναύαρχος ε.α. Κωτσής Φώτιος Π.Ν. 7


  ...Για την Εξελεγκτική επιτροπή υπήρξαν οι ακόλουθες 3 υποψηφιότητες για τις 3 θέσεις,
και εκλέγονται κατά αριθμό ληφθεισών ψήφων:
Υποναύαρχος ε.α. Σωτηριάδης Προκόπιος Π.Ν. 45
Υποναύαρχος (Ο) ε.α. Κοντογιάννης Αναστάσιος Π.Ν. 44
Υποναύαρχος ε.α. Φακίρης Σπυρίδων Π.Ν. 41


  ...Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. που οριστικοποιήθηκε εντός της προβλεπομένης από το άρθρο 9 του καταστατικού προθεσμίας των 8 ημερών, κατά την πρώτη συνεδρίασή του την Δευτέρα 2 Απριλίου 2018 αποφάσισε, με εσωτερική διαδικασία, τη διατήρηση των μελών στις ίδιες ως και κατά την προηγουμένη θητεία τους θέσεις, ήτοι:
Πρόεδρος, ο Αντιναύαρχος ε.α. Μαυρογιάννης Ξενοφών Π.Ν.
Αντιπρόεδρος, ο Υποναύαρχος (Μ) ε.α. Αναστασάκης Αντώνιος Π.Ν.
Γραμματέας, ο Αντιναύαρχος ε.α. Πλαμαντούρας Δημοσθένης Π.Ν.
Ταμίας, ο Αντιναύαρχος (Ο) ε.α. Δαγκωνάκης Απόστολος Π.Ν.
Έφορος Δημ.Σχέσεων, ο Αντιναύαρχος ε.α. Ξενάκης Ανδρέας Π.Ν.


  ...Ακολουθούν μερικά στιγμιότυπα από τη Γ. Σ. και φωτογραφία των μελών του νέου Δ.Σ.
(Click στα εικονίδια κατά τα γνωστά, για μεγέθυνση)
.


   Συμμετοχή του Δ.Σ. στην κοπή της πίτας της ΕΑΑΝ και την απονομή βραβείων σε διακριθέντες Αξιωματικούς
και αριστεύσαντες φοιτητές-μαθητές, τέκνα Αξιωματικών, που έγινε στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών,
την Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018.


   Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού, πραγματοποίησε την κοπή της πίτας της για το καλό του νέου χρόνου, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, την Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε το Δ.Σ. και πολλά μέλη του Σ.Α./Σ.Ν.Δ.

   Όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, η εκδήλωση περιελάμβανε "απονομή βραβείων και επαίνων σε αριστεύσαντες φοιτητές και μαθητές, τέκνα αποστράτων", καθώς και "απονομή τιμητικών διακρίσεων σε εν αποστρατεία Αξιωματικούς του Π.Ν. που έχουν διακριθεί για το πνευματικό και κοινωνικό έργο τους και για την ποσφορά τους στην πατρίδα".

   Μεταξύ των βραβευθέντων Αξιωματικών ήταν ο Υποναύαρχος (Μ) Αντ. Αναστασάκης Π.Ν. "για την εν γένει προσφορά του ως απόστρατος στην ΕΑΑΝ".

   Το πρόγραμμα της εκδήλωσης και όλα τα ονόματα των Αξιωματικών που έλαβαν Τιμητική Διάκριση μπορείτε να το διαβάσετε μεγεθύνοντας με click τα πρώτα δύο εικονίδια του πίνακα που ακολουθεί.

   Με click σε οποιοδήποτε άλλο εικονίδιο βλέπετε την αντίστοιχη φωτογραφία σε μεγέθυνση.
   Ο Αγιασμός για το Νέο Έτος και η κοπή της Βασιλόπιτας του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ.
στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, το Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018.


   ...Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018, στις 12:00 το μεσημέρι, στο "Μεσόδομο" του κεντρικού κτηρίου (Βασσάνειου) της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, ο Αγιασμός για το Νέο Έτος και η κοπή της Βασιλόπιτας του Συνδέσμου μας.

   ...Σ' αυτήν παρέστη ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, συνοδευόμενος από τους Υποναυάρχους ΠΝ - μέλη του ΑΝΣ Γεώργιο Πελεκανάκη, Διοικητή ΣΝΔ, Στυλιανό Πετράκη, ΔΚΒ/ΓΕΕΘΑ, και Σταύρο Μπάνο, ΕΘΚΕΠΙΧ/ΓΕΕΘΑ. Παρέστησαν ακόμη ο Πλοίαρχος Ιωάννης Πάττας Π.Ν. Υποδιοικητής ΣΝΔ, Αξιωματικοί του επιτελείου της Σχολής και αντιπροσωπεία Ναυτικών Δοκίμων.

   ...Η προσέλευση των μελών μας μετά συζύγων υπήρξε αθρόα, οι δε παρουσίες, περισσότερες ίσως από κάθε προηγούμενη παρόμοια τελετή, υπερέβησαν τα 155 άτομα.

   ...Στις πρώτες θέσεις μεταξύ των προσελθόντων μελών μας ήσαν οι Βετεράνοι μας του Β' Π.Π., Ναύαρχοι Ιωάννης Στρατάκης, Θεόδωρος Λυμπεράκης, Βασίλειος Μητσάκος, Σπυρίδων Καψάλης, ο Αρχιπλοίαρχος Λέανδρος Μπάσμπας, ο Αντιπλοίαρχος Δημοσθένης Ιωαννίδης και ο Πλωτάρχης Βασίλειος Ζήσης, οι οποίοι μας ετίμησαν για μία ακόμη φορά με την παρουσία τους.

   ...Παραβρέθηκαν ακόμη, ως προσκεκλημένοι από το Δ.Σ., ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής, Πλοίαρχος (ε.α.) Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο πρόεδρος του Ν.Ο.Ε., Αντιναύαρχος (ε.α.) Αλέξ. Παπαδόγγονας, ο πρόεδρος της ΕΑΑΝ, Αντιναύαρχος (ε.α.) Σπυρ. Περβαινάς, ο πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Υ/Β, Αντιναύαρχος (ε.α.) Παν. Ραδίτσας, ο πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, Αντιναύαρχος (ε.α.) Αθαν. Παναγόπουλος, ο εκπρόσωπος του Σ.Α./Σ.Μ.Υ.Ν. Επικελευστής (ε.α.) Ελευθ. Σφακτός, ο εκπρόσωπος του Π.Μ./Σ.Α.Σ.Υ./Π.Ν. Αντιπλοίαρχος (ε.α.) Γερ. Βασιλάκης, η πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, κυρία Αναστασία Αναγνωστοπούλου-Παλούμπη, και ο πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ, κύριος Ιωάννης Μαραγκουδάκης.

   ...Το Δ.Σ. του Συνδέσμου θέλει να ευχαριστήσει και από αυτή τη στήλη τη Διοίκηση της Σχολής για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας για διάθεση του χώρου, την πλήρη προετοιμασία του (καθίσματα, videoprojector, μικροφωνική εγκατάσταση, φωτογραφική κάλυψη κ.λπ) καθώς και την παραχώρηση ελεύθερης πρόσβασης στα μέλη μας προς τον Ναΐσκο του Αγίου Νικολάου..

   ...Για την ιστορία, το "φλουρί" -ένα Samsung Tablet E T561, 9.6", 3G- έτυχε φέτος στο μέλος μας και αντιπρόεδρο της ΕΑΑΝ, Αντιναύαρχο (ε.α.) Θεόδ. Γερούκη. Του ευχόμαστε να είναι όλο το έτος το ίδιο τυχερός!

   ...Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εορταστική αυτή εκδήλωσή μας.


Click σε οποιοδήποτε εικονίδιο για να δείτε τη φωτογραφία σε μεγέθυνση.


Η στήλη αυτή είναι μια καταγραφή, που προσπαθεί να περιλάβει σε μικρό χώρο όλα τα σημαντικά -κατά τη γνώμη του συντάκτη- γεγονότα, τα οποία αναφέρονται στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και χαρακτηρίζουν τον τύπο δραστηριοτήτων του Συνδέσμου.

A.A.