ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΤΟΥΣ 2021Οι πραγματοποιηθείσες εκδηλώσεις του Συνδέσμου
από 1/Ιαν. έως 31/Δεκ. του 2021
(κατ'αντίστροφο χρονολογική σειρά).Κάνοντας click πάνω σε οποιονδήποτε τίτλο, πηγαίνετε κατ'ευθείαν στις αντίστοιχες εκδηλώσεις,
ενώ, για λόγους χωρητικότητας, οι περισσότερες μεγάλου μεγέθους φωτογραφίες
πιθανώς να έχουν αφαιρεθεί από το site.

   Η 9η μεσημεριανή συνεστίαση των μελών του ΣΑ/ΣΝΔ στο Ν.Ο.Ε., το Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου 2021


  ...Το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας οργάνωσε το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου (στη 1:30 το μεσημέρι), την πρώτη του από της εκλογής του εκδήλωση: ένα γεύμα των μελών και φίλων του Συνδέσμου στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος.
Ήταν ταυτόχρονα η πρώτη όμαδική εκδήλωση από της ενάρξεως της πανδημίας (στις αρχές του 2019), και μας έδωσε ξανά την ευκαιρία να βρεθούμε όλοι μαζί και να απολαύσουμε την παρέα με αγαπητούς συναδέλφους και φίλους, σε οικείο και φιλόξενο περιβάλλον.

  ...Η ημέρα ήταν χειμωνιάτικη, με ελαφρύ κρύο, συννεφιά και ψιλόβροχο, πράγματα που σε συνδυασμό με τον υπάρχοντα -παρά τον τριπλό εμβολιασμό και τα αυστηρώς τηρούμενα προφυλακτικά μέτρα- φόβο για τον κορωνοϊό, εμπόδισαν κάποιους να προσέλθουν, ακυρώνοντας την τελευταία (δυστυχώς) στιγμή τη συμμετοχή τους.

  ...Είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε τους κ.κ. Α/ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Στυλ. Πετράκη ΠΝ, και Δ/ΣΝΔ, Υποναύαρχο Ιωάν. Καλογερόπουλο ΠΝ με τις συζύγους τους, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωσή μας.

  ...Στην εκδήλωση συμμετείχαν τόσο οι παλαιότεροι ναύαρχοι (όπως ο βετεράνος Β.Π.Π. Λ. Μπάσμπας και οι ναύαρχοι Γ. Θεοτόκης και Αλ. Παπαδόγγονας) όσο και νεότερα μέλη (όπως ο Αντιναύαρχος Π. Καλυβίτης μετά του ε.ε. Υποπλοιάρχου ΠΝ υιού του). Σημειώνουμε επίσης τις συμμετοχές της προέδρου του Ν. Μουσείου Ελλάδος, κυρίας Αν. Αναγνωστοπούλου-Παλούμπη μετά του συζύγου της, Αντιναυάρχου Ιωάν. Παλούμπη, του προέδρου της Ε.Α.Α.Ν. Αντιναυάρχου Θ. Γερούκη, αλλά και του φιλοξενούντος της εκδήλωση, Διευθυντού του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, Αρχιπλοιάρχου Αναστ. Καβάλη.

  ...Η παρουσία του μεγάλου αριθμού μελών, παρά τις "ιδιαίτερες συνθήκες", μας δίνει το "μήνυμα" ότι οι συναντήσεις μεταξύ των μελών μας είναι πάντα ευπρόσδεκτες και πρέπει να επιδιώκουμε περισσότερες ευκαιρίες.

  ...Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα από την ευχάριστη αυτή εκδήλωση.

Click σε οποιοδήποτε εικονίδιο για να δείτε τη φωτογραφία σε μεγέθυνση.


   Η EΤΗΣΙΑ ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ
ΣΤΗ Ν. Β. 'ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ', ΣΤΙΣ 8 DEKEMΒΡΙΟΥ 2021


   Την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021, τελέσθηκε στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά η ετήσια επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες του Πολεμικού Ναυτικού κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

   Στην τελετή παρέστησαν, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Υπαρχηγός ΓΕΑ Υποπτέραρχος (Ι) Πέτρος Χατζήρης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΑ, ο Αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος ΛΣ Θεόδωρος Κλιάρης, μέλη του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου καθώς και οι Πρόεδροι της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού (ΕΑΑΝ) Αντιναύαρχος ε.α. Θεόδωρος Γερούκης ΠΝ, του Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΝΔ (ΣΑ/ΣΝΔ) Υποναύαρχος ε.α. Αντώνιος Αναστασάκης ΠΝ και του Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΜΥΝ (ΣΑ/ΣΜΥΝ) Υποπλοίαρχος (Ε) ε.α. Παύλος Σοφικίτης ΠΝ.

   Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των πεσόντων και εν συνεχεία εκφωνήθηκαν λόγοι με αναφορά στους ηρωικούς νεκρούς του πολέμου από τον Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη Π.Ν. και από τον πρόεδρο της ΕΑΑΝ, Αντιναύαρχο (ε.α.) Θεόδωρο Γερούκη Π.Ν.

  Η όλη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παράθεση καφέ και αναψυκτικών στο κτήριο του Επιτελείου ΔΝΕ, την πρώην δηλαδή Λέσχη Αξιωματικών ΔΝΕ, όπως την ξέρουμε οι παλαιότεροι.

  Ορισμένα φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη σεπτή αυτή τελετή μπορείτε να δείτε αμέσως πιο κάτω:

(με click στα επί μέρους εικονίδια, μεγεθύνονται οι φωτογραφίες).   Συμμετοχή του Δ.Σ. του ΣΑ/ΣΝΔ στον εορτασμό του προστάτη του Ναυτικού Αγίου Νικολάου στη ΣΝΔ, τη Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021.


  ...Τη Δευτέρα 06 Δεκεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), η τελετή εορτασμού του προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού, Αγίου Νικολάου και της επετείου των νικηφόρων Ναυμαχιών των Βαλκανικών Πολέμων 1912-1913.

  ... Στην τελετή, κατά την οποία Χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, παρέστησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, μέλη της Κυβερνήσεως και του Κοινοβουλίου, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο Αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος ΛΣ Θεόδωρος Κλιάρης. Παρέστησαν επίσης ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ.

  ... Επ' ευκαιρία του κατάπλου της Μόνιμης Διασυμμαχικής Ναυτικής Δύναμης 2 (Standing NATO Maritime Group 2) στο λιμένα Πειραιά, στην τελετή προσεκλήθη και παρέστη ο Ιταλός Διοικητής της (SNMG-2 Commander), Rear Admiral Stefano Russo.

  ... Κατά τη διάρκεια της τελετής η Φρεγάτα "ΑΔΡΙΑΣ" παρέμεινε αγκυροβολημένη στον όρμο Κανελλόπουλου (έμπροσθεν της ΣΝΔ) αποδίδοντας τιμές.

  ... Στο πλαίσιο του εορτασμού κατέπλευσαν στο λιμένα Πειραιά η Φ/Γ "ΥΔΡΑ" και το ΤΠΚ "ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ". Επιπλέον πραγματοποιήθηκε τελετή εορτασμού στον Ναύσταθμο Κρήτης, ενώ αριθμός μονάδων συμμετείχε στους κατά τόπους εορτασμούς των τοπικών αρχών.

  ...Μπορείτε να διαβάσετε την ομιλία του Α/ΓΕΝ κατά την τελετή, σε μορφή αρχείου pdf, κάνοντας click εδώ.


  ...Ακολουθούν ορισμένα φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση στη Σχολή Ν. Δοκίμων.


Click σε οποιοδήποτε εικονίδιο για να δείτε τη φωτογραφία σε μεγέθυνση.


   H Γ.Σ. και οι Αρχαιρεσίες δι' επιστολικής ψήφου του ΣΑ/ΣΝΔ
στις 22-10-2021


  ...Την 22α Οκτωβρίου 2021 ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες εκλογής νέου Δ.Σ. και Ε.Ε. του ΣΑ/ΣΝΔ για την τριετία 2021-2024.
Η Εφορευτική Επιτροπή, αφού παρέλαβε επί αποδείξει τους συγκεντρωθέντες, μέχρι το μεσημέρι αυτής της ημερομηνίας, φακέλους ψηφοφορίας από το poste restante των ΕΛΤΑ Γλυφάδας, προέβη στην καταμέτρηση των σταυρών ανά υποψήφιο, και εξέδωσε τα τελικά αποτελέσματα, ως επισυναπτόμενο Πρακτικό.

  ...Σύμφωνα με τα αναγραφέντα αποτελέσματα στο Πρακτικό, για το Δ.Σ. εκλέγονται (κατά σειρά ληφθέντων σταυρών προτίμησης) οι:
 1. Υποναύαρχος ε.α. Αναστασάκης Αντώνιος ΠΝ
 2. Αντιναύαρχος ε.α. Τζαβάρας Μαργαρίτης ΠΝ
 3. Αντιναύαρχος ε.α. Δημητρόπουλος Βασίλειος
 4. Αντιναύαρχος ε.α. Ξενάκης Ανδρέας
 5. Αντιναύαρχος ε.α. Πλαμαντούρας Δημοσθένης
Με αναπληρωματικά μέλη, κατά σειρά σταυρών, τους:
 1. Αντιναύαρχο ε.α. Δροσουλάκη Σπυρίδωνα ΠΝ
 2. Αντιναύαρχο ε.α. Μακρή Αθανάσιο ΠΝ
 3. Αντιναύαρχο ε.α. Κωτσή Φώτιο ΠΝ

  ...Για την Ε.Ε. εκλέγονται κατά σειράν επιτυχίας οι:
 • Αντιναύαρχος ε.α. Δαγκωνάκης Απόστολος ΠΝ
 • Αντιναύαρχος ε.α. Δημόπουλος Αντώνιος ΠΝ
 • Υποναύαρχος ε.α. Φακίρης Σπυρίδων ΠΝ
Και επιλαχών, ο:
 • Υποναύαρχος ε.α. Καψοκαβάδης Σπυρίδων ΠΝ

  ...Εκφράζονται συγχαρητήριά προς όλους όσους συμμετείχαν ως υποψήφιοι στην εκλογική διαδικασία, τηρώντας το υψηλό επίπεδο που αρμόζει στο 'σώμα' και στο βαθμό μας, καθώς και ειλικρινείς ευχαριστίες προς την Εφορευτική Επιτροπή, αποτελούμενη εκ των:
    - Πλοιάρχου ε.α. Κατσαβού Παναγιώτη ΠΝ
    - Αρχιπλοιάρχου ε.α. Λαγαρία Δημητρίου ΠΝ
    - Αντιναυάρχου ε.α Κασμά Γεωργίου ΠΝ
για την άψογη εκτέλεση του έργου της καταμετρήσεως των σταυρών προτίμησης.


  ...Όπως προβλέπεται από το Καταστατικό του Συνδέσμου (Άρθρο 9, παράγρ. 4), τα νεοεκλεγέντα μέλη προσκλήθηκαν από τον συγκεντρώσαντα τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης, την 26η Οκτ. 2021, και υπό την προεδρία του προέβησαν, με μυστική ψηφοφορία, στην κατανομή καθηκόντων των μελών του νέου Διοικητικού Συμβούλιου. Κατ' αυτήν επελέγησαν:
Πρόεδρος, ο Υποναύαρχος ε.α. Αντώνιος Αναστασάκης Π.Ν.
Αντιπρόεδρος, ο Αντιναύαρχος ε.α. Μαργαρίτης Τζαβάρας Π.Ν.
Γενικός Γραμματέας, ο Αντιναύαρχος ε.α. Δημοσθένης Πλαμαντούρας Π.Ν.
Έφορος Δημ. Σχέσεων, ο Αντιναύαρχος ε.α. Βασίλειος Δημητρόπουλος Π.Ν.
Ταμίας, ο Αντιναύαρχος ε.α. Ανδρέας Ξενάκης Π.Ν.

  ...Μπορείτε να δείτε το Πρακτικό της Εφορευτικής Επιτροπής Αρχαιρεσιών, πιέζοντας το παρακάτω εικονίδιο:  ...Επισυνάπτονται φωτογραφίες του νέου Δ.Σ. και ομαδικές, μαζί με τα απελθόντα μέλη του προηγουμένου Δ.Σ. Click για μεγέθυνση.

To νέο Δ.Σ. μόνο του, μαζί με τον τέως Πρόεδρό του, και με τους πρώην Πρόεδρο και Ταμία του
   H τελετή ορκωμοσίας των νέων Ναυτικών Δοκίμων και Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
στη Σ.Ν.Δ. την 8η Οκτωβρίου 2021.


  ...Την Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων η ορκωμοσία των νεοκαταταγέντων πρωτοετών Ναυτικών Δοκίμων του Πολεμικού Ναυτικού και των Δοκίμων Σημαιοφόρων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

  ...Στην τελετή της ορκωμοσίας, παρέστησαν ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ως Εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο Αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης, η Πρέσβης του Μαυροβουνίου στην Ελλάδα και εκπρόσωποι των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων.

  ...Συνολικά ορκίστηκαν σαράντα ένας (41) Ναυτικοί Δόκιμοι, εκ των οποίων τέσσερις (04) από την Κύπρο, δύο (02) από την Ιορδανία, δύο (02) από το Μαυροβούνιο και ένας (01) από την Τυνησία καθώς και είκοσι τρεις (23) Δόκιμοι Σημαιοφόροι Λ.Σ. - ΕΛ.-ΑΚΤ.

  ...Η τελετή πραγματοποιήθηκε με πλήρη εφαρμογή των μέτρων για την προστασία από την πανδημία COVID-19. Λόγω ακριβώς των ιδιαιτέρως αυστηρών περιοριστικών μέτρων, ο αριθμός των προσκεκλημένων είχε περιοριστεί στον ελάχιστο δυνατόν αριθμό, και ένεκα τούτου δεν προσκλήθηκαν και δεν παραβρέθηκαν μέλη του Δ.Σ. του Σ.Α./Σ.Ν.Δ.

  ...Κατωτέρω παρατίθενται ορισμένα στιγμιότυπα από την τελετή της ορκωμοσίας.

(με click στα εικονίδια, μεγεθύνονται οι φωτογραφίες).


Παρασκευή, 8η Οκτ. 2021 - Η ορκωμοσία των πρωτοετών Ν. Δοκίμων του Π.Ν. και του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

   Οι τελετές απονομής πτυχίων στους αποφοιτήσαντες Ν. Δοκίμους, την Τετάρτη, 23η Ιουνίου
και της ορκωμοσίας τους ως Σημαιοφόρων Π.Ν. την Πέμπτη, 24η Ιουνίου 2021.


  ...Την Τετάρτη, 23η Ιουνίου 2021 έλαβε χώρα στο Μεσόδομο του κεντρικού κτιρίου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (του "Βασσανείου") η τελετή απονομής πτυχίων στους αποφοιτήσαντες Ν. Δοκίμους 4ης τάξεως, ενώ την επομένη, Πέμπτη, 24α Ιουνίου 2021, στην Κεντρική Πλατεία της Σχολής (πλ. Ελευθερίας), πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας των νέων Σημαιοφόρων του ΠΝ, τάξεως 2021.

  ...Φέτος απεφοίτησαν 43 τεταρτοετείς Ναυτικοί Δόκιμοι (30 Μάχιμοι και 13 Μηχανικοί) εκ των οποίων 31 Έλληνες, 9 από την Κύπρο, 2 από την Ιορδανία και 1 από το Μαυροβούνιο. Η κατανομή ανά έθνος και ειδικότητα φαίνεται στον ακόλουθο πίνακα.

Ειδικότητα-> Μάχιμοι Μηχανικοί
Εθνικότητα Ανδρες Γυναίκες Ανδρες Γυναίκες
Έλληνες 20 2 8 1 31
Κύπριοι 6 3 9
Ιορδανοί 1 1 2
Μαυροβούνιοι 1 1
30 13 43

  ...Η τελετή "απονομής πτυχίων στους αποφοιτήσαντες" έγινε και φέτος από τον Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη Π.Ν. Οι αποφοιτούντες Ν. Δόκιμοι (και μόνον αυτοί) ευρίσκοντο εις τον χώρο, καθήμενοι σε αραιωμένα λόγω των μέτρων προστασίας καθίσματα, όπως και οι παριστάμενοι Αξιωματικοί και Καθηγητές της Σχολής.

  ...Μετά τον εναρκτήριο χαιρετισμό από τον Διοικητή της Σχολής, Υποναύαρχο Ιωάννη Καλογερόπουλο ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΝ απευθύνθηκε προσωπικά προς τους αποφοιτούντες, αποχαιρετώντας τους ορκιζομένους την επαύριον Μαυροβούνιο, Ιορδανούς και Ελληνοκυπρίους Αξιωματικούς, και καλωσορίζοντας τους νέους Έλληνες Αξιωματικούς στις τάξεις των μονίμων στελεχών του Π.Ν.

  ...Στη συνέχεια, ο Α/ΓΕΝ απένειμε τα πτυχία στους αποφοιτήσαντες, ενώ επέδωσε τιμητικά βραβεία στους δύο πρωτεύσαντες αποφοίτους, τον αρχηγό των Μαχίμων, Βασίλειο Βαλληνδρά, και τoν αρχηγό των Μηχανικών, Παναγιώτη Μπουγά.

  ...Επιπρόσθετα, κατά την ανωτέρω τελετή επιδόθηκαν στους πρωτεύσαντες Μάχιμο και Μηχανικό Ναυτικό Δόκιμο, ως επιβράβευση:
 • Από τον Ακόλουθο Αμύνης της Ισπανίας προς τον αρχηγό των Μαχίμων Βασ. Βαλληνδρά και από τον αντικαταστάτη Ακολούθου Αμύνης της Ιταλίας προς την αρχηγό των Μηχανικών, Παν. Μπουγά, εκ μέρους των Πρεσβειών τους, τα "ξιφίδια Δοκίμων" των αντιστοίχων Ναυτικών Ακαδημιών.
 • Εκ μέρους του Σ.Α./Σ.Ν.Δ. προς τους ανωτέρω δύο αρχηγούς τάξεων, η έκδοση του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος με αφορμή τη συμπλήρωση 2.500 χρόνων από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας το 2020, "ΣΑΛΑΜΙΣ 480 π.Χ.". Είναι ένας διεπιστημονικός τόμος αφιερωμένος στο ιστορικό γεγονός, με σκοπό την προβολή της κομβικής σημασίας της ναυμαχίας για την παγκόσμια ιστορία. Την έκδοση προλογίζει η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. •   ...Ακολουθούν ορισμένα φωτογραφικά στιγμιότυπα από την τελετή, όπως ελήφθησαν από την ιστοσελίδα του ΓΕΝ. (με click στα εικονίδια, μεγεθύνονται οι φωτογραφίες).


Τετάρτη, 23η Ιουνίου 2021 - H τελετή απονομής πτυχίων στους αποφοιτήσαντες Ν. Δοκίμους 4ης τάξεως


  ...Την επομένη, Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021, πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων η τελετή ορκωμοσίας των νέων Σημαιοφόρων ΠΝ τάξεως 2021. Τα ξίφη στους ορκισθέντες επέδωσε η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

  ...Στην τελετή παρέστησαν ο B' Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Χαράλαμπος Αθανασίου ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, μέλη του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι των κομμάτων, της εκκλησίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και συγγενείς και φίλοι των νέων Σημαιοφόρων.

  ...Η όλη τελετή ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη φωτογράφηση των νέων Σημαιοφόρων στη μεγαλοπρεπή μαρμάρινη κλίμακα της νοτίας πλευράς του "Βασσανείου", χωρίς παρέλαση και μικρή δεξίωση φέτος, στα πλαίσια των μέτρων ασφαλείας κατά του κορωνοϊού.

  ...Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα και από αυτή την τελετή, όπως ελήφθησαν από την ιστοσελίδα του ΓΕΝ. (με click στα εικονίδια, μεγεθύνονται οι φωτογραφίες).


Πέμπτη, 24η Ιουνίου 2021 - H ορκωμοσία των νέων Σημαιοφόρων Π.Ν. τάξεως 2021


  ...Σ' αυτή την τελετή σημειώθηκε και ένα συγκινητικό γεγονός, το οποίο πληροφορηθήκαμε εμμέσως από συγγενείς των 'πρωταγωνιστών'. Αντιγράφεται κατωτέρω η δική τους ανακοίνωση στον ηλεκτρονικό τύπο, ArmyVoice.gr:

Σχολή Ναυτικών Δοκίμων: Η στιγμή που βούρκωσαν τα μάτια όλων όσων παρευρέθηκαν σήμερα στην τελετή ορκωμοσίας των νέων Σημαιοφόρων Π.Ν. στον Πειραιά
Μια σπάνια στιγμή, που δεν έχει συμβεί τουλάχιστον τα τελευταία 15-20 χρόνια, έκανε πολλούς να βουρκώσουν στην σημερινή τελετή ορκωμοσίας των νέων Σημαιοφόρων του Πολεμικού Ναυτικού στον Πειραιά, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ο Αρχηγός της Τάξης 2021 της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, Βασίλης Βαλληνδράς, λίγο πριν παραλάβει το ξίφος του από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παρέδωσε τη σημαία στον αδελφό του, ο οποίος είναι ο αρχηγός της επόμενης τάξης, 3ετής Δόκιμος Σταύρος Βαλληνδράς.
Παρούσες στην τελετή ήταν η μητέρα και η αδελφή των δυο αγοριών με καταγωγή από τη Νάξο. Τόσο ο Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, όσο και ο Αρχηγός ΓΕΝ αλλά και ο Υπουργός Εθνικής μυνας, τίμησαν αυτή τη μητέρα που "προσέφερε" δυο νέους στο Πολεμικό Ναυτικό.


Η στιγμή που βούρκωσαν τα μάτια όλων όσων παρευρέθηκαν σήμερα στην τελετή ορκωμοσίας των νέων Σημαιοφόρων Π.Ν.
   Οι τακτικές Γενικές Συνελεύσεις ετών 2020 και 2021 ματαιώθησαν λόγω πανδημίας κορωνοϊού,
αλλά έχει εκδοθεί ο απολογισμός πεπραγμένων Δ.Σ. και οι ισολογισμοί για τη διετία
από 6 Απριλίου 2019 μέχρι και 3 Απριλίου 2021.


  ...Συμπληρώθηκαν ήδη δύο έτη από την τελευταία Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου μας, στις 6 Απριλίου 2019, και οι προβλεπόμενες από το καταστατικό δύο επόμενες γενικές συνελεύσεις, η τακτική Γ.Σ. του 2020 και η τακτική Γ.Σ. μετ' αρχαιρεσιών του 2021, ματαιώθηκαν λόγω των περιορισμών σε συναθροίσεις που επέβαλε η Κυβέρνηση, ένεκα της πανδημίας.

  ...Το εκλεγέν κατά τις αρχαιρεσίες της 31ης Μαρτίου 2018 και παραμένον μέχρι και σήμερα Διοικητικό Συμβούλιο, είχε ενημερώσει εγκαίρως τα μέλη και για τις δύο αυτές ματαιώσεις/αναβολές, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αλλά και μέσω ανακοινώσεως από την ιστοσελίδα του Συνδέσμου, γνωρίζοντας εκ παραλλήλου την πρόθεσή του (η οποία υλοποιείται με το παρόν) να συντάξει τον "Απολογισμό Πεπραγμένων του Δ.Σ." για ολόκληρη τη διετία. Το ίδιο επίσημο έγγραφο απεστάλη δι' ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στα μέλη που διαθέτουν e-mail.

  ...Το πλήρες κείμενο της εκθέσεως πεπραγμένων του Δ.Σ. και του οικονομικού απολογισμού για τη διετία από 6-4-2019 μέχρι και 3-4-2021, μπορείτε να τα διαβάσετε σε μορφή αρχείου pdf, κάνοντας click εδώ.


  ...Διευκρινίζεται εκ νέου ότι όλοι οι οικονομικοί ισολογισμοί, παρελθόντων ετών και μέχρι σήμερα, αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου, συνοδεύοντες το κείμενο του αντιστοίχου ετησίου απολογισμού πεπραγμένων.

  ...Tο Δ.Σ. ευχαριστεί τους συναδέλφους για τη συμμετοχή τους στις μέχρι τώρα ομαδικές εκδηλώσεις του Συνδέσμου μας.

  ...Ευχαριστεί επίσης όσους, παρά τη μη άμεση/προσωπική επικοινωνία μας, συνέχισαν να καταβάλλουν την ετησία συνδρομή τους προς το Σύνδεσμο.

Για το Δ.Σ.
Ο Αντιπρόεδρος
Υποναύαρχος ΠΝ ε.α.
Αντ. Αναστασάκης

Η στήλη αυτή είναι μια καταγραφή, που προσπαθεί να περιλάβει σε μικρό χώρο όλα τα σημαντικά -κατά τη γνώμη του συντάκτη- γεγονότα, τα οποία αναφέρονται στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και χαρακτηρίζουν τον τύπο δραστηριοτήτων του Συνδέσμου.

A.A.