Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Απονομή Επάθλων των Ιστιοπλοϊκών Αγώνων “ΠΑΣΤΡΙΚΑΚΕΙΑ 2023” – ΣΝΔ, 7-5-2023

Ο ΣΑ/ΣΝΔ συμμετείχε στην οργάνωση και στην απονομή επάθλων ιστιοπλοϊκών αγώνων “ΠΑΣΤΡΙΚΑΚΕΙΑ 2023”,
στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, την Κυριακή, 7 Μαΐου 2023

     Tην Κυριακή, 7 Μαΐου 2023, πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων η τελετή απονομής επάθλων στους νικητές του αγώνα ιστιοδρομιών με την επωνυμία «ΠΑΣΤΡΙΚΑΚΕΙΑ 2023».

     Στην τελετή απονομής παρέστη ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, πλήθος φίλων της ιστιοπλοΐας καθώς και ο Αναστάσιος Παστρικάκης, απόγονος της οικογένειας του πρώτου πεσόντα Ναυτικού Δοκίμου Ιωάννη Παστρικάκη.

     Ο αγώνας διοργανώνεται σε ετήσια βάση από τη ΣΝΔ, με τη συνδρομή του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς (ΙΟΠ) και του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος (ΝΟΕ), υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ). Χορηγοί του αγώνα ήταν ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΑ/ΣΝΔ) και ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ).

     Στο πλαίσιο της τελετής, ο Αρχηγός ΓΕΝ βράβευσε το πλήρωμα της ΣΝΔ, το οποίο κατέκτησε την πρώτη θέση στην «Ρεγκάτα Ναυτικών Ακαδημιών» και τη δεύτερη θέση στην «Διεθνή Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα» που έλαβε χώρα στο Λιβόρνο της Ιταλίας (για την οποία βλέπε κατωτέρω).

Ακολουθούν ορισμένα φωτογραφικά στιγμιότυπα από την τελετή.
 .

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Συμμετοχή Σχολής Ναυτικών Δοκίμων σε Διεθνείς Ιστιοπλοϊκούς Αγώνες και Ρεγκάτα Ναυτικών Ακαδημιών στο Λιβόρνο Ιταλίας.

     Από την Τρίτη 25 Απριλίου έως και τη Δευτέρα 01 Μαΐου 2023, μετά από πρόσκληση της Ιταλικής Ναυτικής Ακαδημίας, η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), συμμετείχε στην παραδοσιακή «Ρεγκάτα Ναυτικών Ακαδημιών» στο πλαίσιο της «Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Εβδομάδας» με σκάφη κλάσης «TRIDENT 16», στο Λιβόρνο της Ιταλίας.
     Στους αγώνες συμμετείχαν 34 πληρώματα 25 χωρών από όλο τον κόσμο. Η ΣΝΔ συμμετείχε με ομάδα αποτελούμενη από τους κάτωθι:
α. Λοχαγός (Τ/Χ) Χριστονίκος Γιαννίρης (Αρχηγός αποστολής και προπονητής).
β. Ναυτικός Δόκιμος (ΙΙΙ) Βησσαρίων Παππάς (Κυβερνήτης πληρώματος).
γ. Ναυτικός Δόκιμος (ΙΙ) Σπυρίδων-Ελευθέριος Παπανικήτας (πλήρωμα).
δ. Ναυτικός Δόκιμος (ΙΙ) Γεώργιος Λιότσης (πλήρωμα).

Το πλήρωμα της ΣΝΔ κατέκτησε την πρώτη θέση στη «Ρεγκάτα Ναυτικών Ακαδημιών» και τη δεύτερη θέση στην «Διεθνή Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα», μετά από συνολικά έξι ιστιοδρομίες.

Το Δ.Σ. του Σ.Α./ΣΝΔ συγχαίρει τους ανωτέρω συμμετέχοντες, οι οποίοι τίμησαν τόσο τα ελληνικά χρώματα, όσο και την ελληνική ναυτική παράδοση.
ΑΕΙ ΤΗ ΕΛΛΑΔΙ ΘΑΛΑΣΣΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΠΑΙΔΕΥΕΙ ΝΑΥΜΑΧΟΥΣ

Ακολουθούν ορισμένα φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη διεθνή Regatta