Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Οι Εκδρομές μας εντός Ελλάδος.

Ο Σύνδεσμός μας θεωρούσε πάντα τις κοινές εκδηλώσεις και δραστηριότητες σαν απαραίτητο και ταυτόχρονα λίαν ελκυστικό τρόπο να προσφέρει στα μέλη του ευκαιρίες και αφορμές για διατήρηση και σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ τους  και μεταξύ των οικογενειών τους.
Έτσι, από τους πρώτους μήνες από της ιδρύσεώς του, οργανώνει ανελλιπώς συνεστιάσεις, δεξιώσεις, επισκέψεις σε χώρους πολιτιστικού αλλά και γενικότερου ενδιαφέροντος, παρακολουθήσεις μουσικών και θεατρικών παραστάσεων και βέβαια ΕΚΔΡΟΜΕΣ. Τόσο εντός της Ελλάδος όσο και πέραν των συνόρων της.
Οι εντός Ελλάδος εκδρομές μας, από του έτους 2000 που τις ξεκινήσαμε, έχουν καλύψει -με τουλάχιστον μία επίσκεψη- όλο τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας μας αλλά και αρκετά νησιά μας. Προτιμώνται βέβαια προορισμοί που μπορούν να καλύψουν, από πλευράς αποστάσεως αλλά και ξενοδοχειακής υποδομής, τις ανάγκες ολιγοήμερης επισκέψεως μιας πολυπληθούς ομάδας επισκεπτών, όπως η δική μας.
Ανατρέχοντας στα τηρούμενα ημερολόγια και αρχεία δραστηριοτήτων, μετρήσαμε -ούτε λίγο, ούτε πολύ- 35 εκδρομές εσωτερικού στα ~20 χρόνια που μεσολάβησαν, δηλαδή σχεδόν δύο εκδρομές εντός Ελλάδος το χρόνο. Οι εκδρομές είχαν διακοπεί προσωρινά λόγω …ανωτέρας βίας, (διάβαζε Covid-19) από το 2020.
Ευελπιστώντας στη βελτίωση των συνθηκών και των μέτρων κατά της πανδημίας, ώστε να επαναληφθούν σύντομα οι εκδρομικές εξορμήσεις μας, ξεκινήσαμε κατ’ αρχάς με την αναφορά, κατά χρονολογική σειρά, όλων των μέχρι σήμερα ταξιδιών μας εντός Ελλάδος, (click εδώ), ενώ σταδιακά θα προσθέτουμε περιγραφές και φωτογραφίες, όπου υπάρχουν.
Ξεκινήσαμε ήδη με την πλέον πρόσφατη εκδρομή μας, αυτή του Οκτωβρίου 2019, στη Λακωνία, και συνεχίζουμε σταδιακά με τις προγενέστερες εκδρομές.

Επίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών

24/11/2023

Η επίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών.Παρουσίαση του Μηχανισμού Αντικυθήρωναπό…

Περισσότερα

Επίσκεψη Ελευσίνα, 9 Nov. 2023

09/11/2023

Η φθινοπωρινή ημερήσια εκδρομή του ΣΑ/ΣΝΔ στην Ελευσίνα,πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης…

Περισσότερα

Εκδρομή Ναυπλίου & κρουαζιέρα Ύδρα-Σπέτσες, 11-13 Ιουν. 2023

11/06/2023

Η τριήμερη καλοκαιρινή εκδρομή μας (11-13/6/2023)για Ναύπλιο και κρουαζιέρα προς…

Περισσότερα

Εκδρομή Πύλου (Ναβαρίνου), 19-21 Οκτ. 2022

23/10/2022

Η τριήμερη φθινοπωρινή εκδρομή του ΣΑ/ΣΝΔπρος Τεγέα - Αρχαία Μεσσήνη…

Περισσότερα

Εκδρομή Λακωνίας, 18-20 Οκτ. 2019

20/10/2019

Η τριήμερη φθινοπωρινή εκδρομή του ΣΑ/ΣΝΔ σε Γύθειο-Μονεμβασιά-Τεγέα-Νεστάνηαπό 18 μέχρι…

Περισσότερα