Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Απονομή πτυχίων στους αποφοιτήσαντες Ν. Δοκίμους Π.Ν. και Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
και η Ορκωμοσία τους ως Σημαιοφόρων, Τάξεων 2023

Οι τελετές απονομής πτυχίων στους αποφοιτήσαντες Ν. Δοκίμους ΠΝ και ΛΣ-ΕΛΛ.ΑΚΤ,
την Τρίτη, 27η Ιουνίου 2023
και της ορκωμοσίας τους ως Σημαιοφόρων Τάξεων 2023,
την Τετάρτη, 28η Ιουνίου 2023.

     Την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023, πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) η τελετή ορκωμοσίας των νέων Σημαιοφόρων του Πολεμικού Ναυτικού (Π.Ν.) και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.), τάξεως 2023, παρουσία της Αυτής Εξοχότητας της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία επέδωσε τα ξίφη στους ορκισθέντες.
     Συνολικά ορκίστηκαν 48 Αξιωματικοί ΠΝ (29 Μάχιμοι και 19 Μηχανικοί), εκ των οποίων 34 από την Ελλάδα, 10 από την Κυπριακή Δημοκρατία, 3 από την Ιορδανία και 1 από το Μαυροβούνιο, καθώς και 29 Σημαιοφόροι Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.
     Στην τελετή παρέστησαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης ως εκπρόσωπος του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Δένδια, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος ως εκπρόσωπος του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, ο Αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης, ο Υπαρχηγός ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Δούβαλης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, ο Υποστράτηγος Π.Σ. Δημοσθένης Ραγκαβάς ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Π.Σ.
     Παρευρέθησαν επίσης, Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ, μέλη του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου, οι πρόεδροι του Σ.Α./Σ.Ν.Δ και της ΕΑΑΝ, εκπρόσωποι των κομμάτων, της εκκλησίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και οι συγγενείς και φίλοι των νέων Αξιωματικών.
     Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ συμμετέχοντος και του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ.κ. Δωροθέου Β΄.

…Ακολουθούν ορισμένα φωτογραφικά στιγμιότυπα από την τελετή ορκωμοσίας, όπως ελήφθησαν από την ιστοσελίδα του ΓΕΝ.
(με click στα εικονίδια, μεγεθύνονται οι φωτογραφίες).

     Στο πλαίσιο της αποφοίτησης των Ναυτικών Δοκίμων και της ονομασίας τους σε Αξιωματικούς, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, την Τρίτη 27 Ιουνίου 2023, παρέστη σε ειδική τελετή απονομής πτυχίων και επίδοσης διπλωμάτων ιστιοπλοΐας.
     Είχαν προσκληθεί επίσης και παρέστησαν ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ. Υποναύαρχος ε.α. Αντ. Αναστασάκης ΠΝ και Αντιναύαρχος ε.α. Μαργ. Τζαβάρας ΠΝ, αντίστοιχα.
     Επιπρόσθετα, επιδόθηκαν στους πρωτεύσαντες Ναυτικούς Δοκίμους, τον Μάχιμο Ιωάννη Μισόκαλο και τη Μηχανικό Γεωργία Μπαρλαμπά :
     – Ξιφίδια των Ναυτικών Ακαδημιών της Ισπανίας και της Ιταλίας, από τον Ακόλουθο Άμυνας Ισπανίας και τον αντικαταστάτη Ακολούθου Άμυνας της Ιταλίας, αντίστοιχα.
     – Η έκδοση “ΣΑΛΑΜΙΣ 480 π.Χ.” (*) του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, εκ μέρους του Σ.Α./Σ.Ν.Δ., από τον Πρόεδρο, Υποναύαρχο (ε.α.) Αντώνιο Αναστασάκη ΠΝ και τον Αντιπρόεδρο, Αντιναύαρχο (ε.α.) Μαργαρίτη Τζαβάρα ΠΝ.
________________
(*)      Πρόκειται για επιστημονικό συλλογικό τόμο που εκδόθηκε στο πλαίσιο των δράσεων του Μουσείου για την επέτειο των 2.500 χρόνων από την ιστορική ναυμαχία της Σαλαμίνας. Τον τόμο προλογίζει η Α.Ε. Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

…Ακολουθούν ορισμένα φωτογραφικά στιγμιότυπα από την τελετή απονομής  πτυχίων, όπως ελήφθησαν από την ιστοσελίδα του ΓΕΝ.
(με click στα εικονίδια, μεγεθύνονται οι φωτογραφίες).