Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Εορτασμός της 50ης επετείου
του Κινήματος του Ναυτικού το Μάϊο 1973.

 [ Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, 13 Ιουλίου 2023 ]

_____Την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023, πραγματοποιήθηκε στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, ο εορτασμός της 50ης Επετείου του Κινήματος του Ναυτικού τον Μάϊο του 1973, παρουσία της Αυτού Εξοχότητας της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
_____Στην εκδήλωση εκπροσώπησε την Κυβέρνηση ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης. Συμμετείχαν επίσης: ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, o Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών Β3 κ. Διονύσιος Χατζηδάκης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Κώστας Κατσαφάδος, η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Δόμνα Μηχαηλίδου, η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Σοφία Βούλτεψη, η πρόεδρος του κόμματος  «Πλεύση Ελευθερίας» κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, μέλη του Κοινοβουλίου και εκπρόσωποι των κομμάτων, στελέχη της Περιφερειακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος  Ιωάννης  Δρυμούσης ΠΝ και εκπρόσωποι των αρχηγών ΓΕΑ και ΓΕΣ.
_____Παρόντες ήταν επίσης πρώην Υπουργοί, απόστρατοι Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί, μέλη της οικογένειας του Ναυάρχου Νίκου Παππά, μέλη του πληρώματος του Αντιτορπιλικού «ΒΕΛΟΣ» και συγγενείς Αξιωματικών που συμμετείχαν στο Κίνημα του Ναυτικού.
_____Στην τελετή είχε προσκληθεί και παρέστη και ο Πρόεδρος του ΣΑ/ΣΝΔ, Υποναύαρχος ε.α. Αντ. Αναστασάκης ΠΝ.
_____Κατά την τελετή, και μετά ένα σύντομο επετειακό video για το κίνημα του Ναυτικού, ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, απηύθυνε χαιρετισμό προς την Α.Ε. την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους προσκεκλημένους.
_____Ακολούθως, προσεκλήθη στο βήμα ο κεντρικός ομιλητής της επετειακής εκδήλωσης, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής Σύγχρονης Ιστορίας, του ΕΚΠΑ, κ. Κωνσταντίνος Γ. Στράτος.
(Για να διαβάσετε την ομιλία του κ. Κ. Στράτου, πατήστε εδώ).
_____Μετά την ιστορική αναδρομή στα γεγονότα που οδήγησαν στο ‘Κίνημα του Ναυτικού” από τον κ. Στράτο, προσήλθε στο βήμα ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο οποίος επίσης ομίλησε για τη σημασία του κινήματος και τις συνέπειές του, που σταδιακά οδήγησαν στην πτώση της δικτατορίας και την επάνοδο της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας στη χώρα μας.
(Για να δείτε την ομιλία του κ. Υφυπουργού, πατήστε εδώ).
_____Η τελετή ολοκληρώθηκα με την παρουσίαση ενός ολιγόλεπτου μουσικού προγράμματος από τη μπάντα του Π.Ν και τους εξαιρετικούς χορωδούς της, μετά το πέρας του οποίου παρατέθηκε μικρή δεξίωση στους κήπους της Σχολής.
___________________________________________

_____Για να δείτε το σύντομο video (σε YouTube) που προβλήθηκε κατά την τελετή πατήστε εδώ .
_____
Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα από την τελετή. Πατώντας στα εικονίδια βλέπετε τη φωτογραφία σε μεγέθυνση.