Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ετήσιο Μνημόσυνο Πεσόντων του ΠΝ κατά την εκτέλεση του καθήκοντος – Ν.Β.’ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ’, 27-11-2023

      Η Ετήσια Επιμνημόσυνη Δέηση για τους πεσόντες του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος σε καιρό πολέμου και Ειρήνης κατά την Εκτέλεση του Καθήκοντος, πραγματοποιήθηκε φέτος στη Ν. Β. ‘ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ’, τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023., παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ, ως εκπροσώπου και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.
     Στην τελετή παρέστησαν, Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ, εκπρόσωποι των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου (ΑΝΣ), οι Πρόεδροι της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού (ΕΑΑΝ), Αντιναύαρχος ε.α. Θεόδωρος Γερούκης ΠΝ, του Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΝΔ (ΣΑ/ΣΝΔ) Υποναύαρχος ε.α. Αντώνιος Αναστασάκης ΠΝ και του Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΜΥΝ (ΣΑ/ΣΜΥΝ) Υποπλοίαρχος (Ε) ε.α. Παύλος Σοφικίτης ΠΝ,  καθώς και συγγενείς πεσόντων.
     Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου εκφωνήθηκε λόγος με αναφορά στους ηρωικούς νεκρούς του πολέμου από τον πρόεδρο της ΕΑΑΝ, Αντιναύαρχο (ε.α.) Θεόδωρο Γερούκη Π.Ν. και έγινε “προσκλητήριο των νεκρών”.
     Ακολούθησε σύντομη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των πεσόντων, “στο Σταυρό”, από τον Α/ΓΕΝ και τους προέδρους της ΕΑΑΝ, του  ΣΑ/ΣΝΔ και του ΣΑ/ΣΜΥΝ.   
     Η όλη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παράθεση καφέ και αναψυκτικών στο κτήριο του Επιτελείου ΔΝΕ, την πρώην δηλαδή Λέσχη Αξιωματικών ΔΝΕ, όπως την ξέρουμε οι παλαιότεροι.

     Ακολουθούν κατωτέρω ορισμένα φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη σεπτή αυτή τελετή (με click μεγεθύνονται):