Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Εορτή Πολεμικού Ναυτικού 2023

Εκδήλωση προς Τιμήν των Στελεχών του ΠΝ και των Οικογενειών τους στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

     Στο πλαίσιο του εορτασμού του προστάτη του Ναυτικού, Αγίου Νικολάου, την Τρίτη 05 Δεκεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού – Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», εκδήλωση προς τιμήν των στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού και των οικογενειών τους.
     Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΦΕΘΑ) Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Αρχιμανδρίτης κ.κ. Ιωήλ Κωνστάνταρος, μέλη του Κοινοβουλίου, οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας ή εκπρόσωποί τους, ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γεώργιος Παναγόπουλος, Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΝ και ΑΣ, τα μέλη του ΑΝΣ, τους οποίους υποδέχθηκε ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ.
     Επιπρόσθετα, παρέστησαν αντιπροσωπείες Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Πολιτικών Υπαλλήλων του Πολεμικού Ναυτικού με μέλη των οικογενειών τους, καθώς και λοιποί προσκεκλημένοι.
     Στην εκδήλωση είχαν προσκληθεί και παρέστησαν τα μέλη του Δ.Σ. μετά των συζύγων τους.

     Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, μεταξύ άλλων, έλαβαν χώρα τα ακόλουθα:
α.      Βράβευση της Κας Μαργαρίτας Πουρνάρα για την παρουσίαση του άθλου του Α/Τ ΑΔΡΙΑΣ μέσα από το βιβλίο της «Α/Τ ΑΔΡΙΑΣ – Ήταν όλοι τους ήρωες».
β.      Βράβευση του  Αντιναύαρχου ε.α. Ιωάννη Εγκολοφόπουλου ΠΝ, κυβερνήτη παραλαβής της Φ/Γ ΑΔΡΙΑΣ σε ένδειξη τιμής των πληρωμάτων των ομώνυμων πλοίων.
γ.       Τιμητική διάκριση στον Κυβερνήτη και το πλήρωμα της Φ/Γ με τις περισσότερες ημέρες σε αποστολή το έτος 2023.
δ.      Τιμητική διάκριση σε προσωπικό που συμπλήρωσε 28 έτη συνεχούς ευδόκιμης θαλάσσιας Υπηρεσίας.
ε.       Τιμητική διάκριση στην σύζυγο στελέχους της Φ/Γ με τις περισσότερες ημέρες σε αποστολή το έτος 2023, σε ένδειξη τιμής των οικογενειών που στηρίζουν ακατάπαυστα τα στελέχη του ΠΝ.
στ.     Βράβευση των πληρωμάτων των Ε/Π του ΠΝ που συμμετείχαν στις αποστολές έρευνας και διάσωσης στις πληγείσες περιοχές της Καρδίτσας & Μαγνησίας, καθώς και στην αποστολή έρευνας και διάσωσης του προσωπικού του φορτηγού πλοίου «RAPTOR» Δυτικά της νήσου Λέσβου την 26-11-2023.
ζ.       Βράβευση των Αξιωματικών του ΠΝ που συνέδραμαν ενεργά στη διάσωση επιβατών της μοιραίας αμαξοστοιχίας στα Τέμπη, την 28-2-23.

     Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε συναυλία της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού, με τη συμμετοχή της Κας Βίβιαν Ντάγλα, του χορωδιακού συνόλου “Con Anima” υπό την διεύθυνση της Κας Ιουλίας Τζαννετουλάκου, καθώς και χορευτική επίδειξη από το Λύκειο Ελληνίδων Σαλαμίνας.

     Την εκδήλωση παρουσίασε η ιστορικός του ‘Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη’, Κα Ευαγγελία Πάλλα.

     Για να δείτε την ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την εκδήλωση στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού – Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», πατήστε εδώ.

     Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα από την επιτυχημένη εορταστική εκδήλωση.