Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Eορτασμός Αγ. Νικολάου στη Σ.Ν.Δ. την 6η Δεκ. 2023

Συμμετοχή στον εορτασμό του προστάτη του Ναυτικού Αγίου Νικολάου στη ΣΝΔ,
την Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2023

   Την Τετάρτη 06 Δεκεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) η τελετή εορτασμού του προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ) Αγίου Νικολάου και της επετείου των Νικηφόρων Ναυμαχιών Έλλης και Λήμνου των Βαλκανικών Πολέμων 1912-13, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ) Νίκου Δένδια, ως εκπροσώπου του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ.

     Στην τελετή παρέστησαν ο Βουλευτής Νικόλαος Βλαχάκος, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, μέλη του Κοινοβουλίου, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας ή εκπρόσωποί τους, Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ, τα μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου (ΑΝΣ), εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού.
     Στην τελετή, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Αρχιμανδρίτης κ.κ. Μελέτιος Κουράκλης, Διευθυντής Θρησκευτικής Υπηρεσίας του ΓΕΕΘΑ, παρέστησαν ο πρόεδρος και μέλη του ΔΣ του Σ.Α./Σ.Ν.Δ.
     Κατά τη διάρκεια της τελετής, η Φρεγάτα (Φ/Γ) ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ, το ΣΑΠ/ΤΜ ΕΣΠΕΡΟΣ καθώς και το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης και Ειδικών Επιχειρήσεων (ΠΓΥ-ΕΕ) ΠΕΡΣΕΑΣ παρέμειναν αγκυροβολημένα στον όρμο Κανελλόπουλου αποδίδοντας τιμές. Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο ΥΕΘΑ, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο Αρχηγός ΓΕΝ επιβιβάσθηκαν επί της Φ/Γ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ, όπου αντάλλαξαν ευχές με τον Κυβερνήτη και το πλήρωμα της.

     Για να δείτε την ομιλία του Αρχηγού ΓΕΝ κατά την τελετή εορτασμού στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων σε video, πατήστε –εδώ-.
     Για να δείτε την ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την τελετή εορτασμού στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, πατήστε εδώ.

    Ακολουθούν ορισμένα στιγμιότυπα από την εκδήλωση στη Σ.Ν.Δ. Click σε οποιοδήποτε εικονίδιο για να δείτε τη φωτογραφία σε μεγέθυνση.