Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΑΓΙΑΣΜΟΣ & ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΑ/ΣΝΔ
ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ ΤΗΝ 13η ΙΑΝ. 2024

      Όπως είχε ανακοινωθεί προς τα μέλη του, με την ανακοίνωση από 22-12-2023, το Δ.Σ. του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ. οργάνωσε και πραγματοποίησε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2024 και από ώρας 11:00, τον καθιερωμένο Αγιασμό για το Νέον Έτος και την τελετή κοπής της Βασιλόπιτας.
     Εις την τελετή είχαν προσκληθεί να παραστούν ο μέχρι τότε Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης Π.Ν., μέλη του ΑΝΣ, καθώς και Πρόεδροι Ιδρυμάτων, Ενώσεων και Συνδέσμων του Π.Ν. Από ατυχή συγκυρία όμως, την παραμονή της τελετής, μετά σύγκληση ΚΥΣΕΑ, πραγματοποιήθηκαν οι τακτικές κρίσεις ανωτάτων στο στράτευμα, κατά τις οποίες αποστρατεύθηκε μαζί με τους υπολοίπους αρχηγούς Γενικών Επιτελείων, και ο Α/ΓΕΝ. Σε συνέχεια δε τούτου, λόγω συγκλήσεως ΣΑΓΕ την επομένη (13/1, ημέρα της τελετής μας), δεν μπόρεσε να παραστεί ούτε ο νεοεκλεγής  Α/ΓΕΝ και μέχρι τότε Αρχηγός Στόλου, Αντιναύαρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ.
     Παρά την ατυχή (για εμάς) αυτή συγκυρία, αλλά και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες της ημέρας, η τελετή πραγματοποιήθηκε και μάλιστα με εξαιρετική, κατά γενική ομολογία των υπέρ τους εκατόν προσελθόντων. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στα εξής σημεία: 
     – Τέλεια οργάνωση προετοιμασίας του χώρου (Μεσόδομος κεντρικού κτιρίου, του ΄Βασσανείου’) από το προσωπικό της Σχολής.
     – Εξαιρετικό και πλούσιο μενού, καθώς και άψογο σέρβις από το προσωπικό του επιλεγέντος από το ΔΣ catering.
    – Παρά την απουσία των προσκεκλημένων Α/ΓΕΝ και ΑΣ για τους προαναφερθέντες λόγους, η παρουσία ανωτάτων Αξιωματικών του ΠΝ ήταν εμφανής, με τη συμμετοχή των Διοικητού και Υποδιοικητού της Σχολής και του Α/Ε ΓΕΝ, Υποναυάρχου Γεωργίου Φλώρου ΠΝ.
     Η τελετή, άρχισε με την εισαγωγική ομιλία του Προέδρου του ΣΑ/ΣΝΔ, Υποναυάρχου ε.α. Αντωνίου Αναστασάκη ΠΝ και με ένα σύντομο χαιρετισμό και ευχές προς τους προσελθόντες από τον Διοικητή ΣΝΔ, Υποναύαρχο Χρήστο Σασιάκο ΠΝ.
Ακολούθησε ο Αγιασμός για το Νέο Έτος από τον Πανοσιολογιότατο π. Πρόδρομο και αμέσως μετά το Κόψιμο της Βασιλόπιτας.
   Για …την ιστορία αυτής της παράδοσης, το “φλουρί” της πίτας των επισήμων (ζωγραφικός πίνακας του καλλιτέχνη συναδέλφου, Υποπλοιάρχου ε.α. Παύλου Κορκολή) έτυχε στον Υποναύαρχο ε.α. Δημήτριο Λαδόπουλο, που εκπροσωπούσε και τον Ελλ. Σύνδεσμο Υ/Β.  Ένα ακόμα δώρο για όλους τους παρισταμένους, έτυχε με κλήρωση στην κόρη του Αντιναυάρχου ε.α. Αναστασίου Δημητρακόπουλου.
     Η όμορφη εκδήλωσε ολοκληρώθηκε με την παράθεση μικρής δεξίωσης (cocktail).
     Οι συνδαιτυμόνες αναχώρησαν πλήρως ικανοποιημένοι, ευχόμενοι σε συναδέλφους και φίλους για ένα ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΝΕΟΝ ΕΤΟΣ 2024!

Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα από την πρώτη φετινή εκδήλωση του Σ.Α./Σ.Ν.Δ.
Πιέζοντας τα εικονίδια, μεγεθύνονται.