Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Τελετή Βασιλόπιτας και Βράβευση Μαθητών Σ.Α./Σ.Μ.Υ.Ν 2024

   

     Την Κυριακή 4-2-2024 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, παρουσία του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχου Δημήτριου-Ελευθέριου Κατάρα ΠΝ, ως εκπροσώπου και του κ. ΑΓΕΕΘΑ, η κοπή της Βασιλόπιτας του Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολών Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού, σε συνδυασμό με την καθιερωμένη, πλέον, βράβευση των αριστούχων μαθητών της ΣΜΥΝ.

     Την τελετή, στην οποία υπήρξε μεγάλη προσέλευση των μελών του Συνδέσμου, τίμησαν με την παρουσία τους Ιερείς, Πολιτικοί, Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί εν ενεργεία και εν αποστρατεία, Στελέχη του ΠΝ, μέλη των Ενώσεων και Συνδέσμων του ΠΝ και πολλοί προσκαλεσμένοι. Από πλευράς Σ.Α./Σ.Ν.Δ. ήταν προσκεκλημένος και παρέστη ο πρόεδρος του Συνδέσμου., Υποναύαρχος (ε.α.) Αντώνιος Αναστασάκης.

     Ο Πρόεδρος του Σ.Α./Σ.Μ.Υ.Ν. Παύλος Σοφικίτης, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και παρουσίασε τη δημοσιογράφο Μπήλιω Τσουκαλά, πρόσφατο νέο μέλος του Συνδέσμου, η οποία είχε τον συντονισμό της εκδήλωσης.  Ο δεσμός της κυρίας Τσουκαλά με το Πολεμικό Ναυτικό είναι μεγάλος, καθώς είναι κόρη του Πλοιάρχου Ηλία Τσουκαλά, του ηρωικού Υπάρχου του Υποβρυχίου «Κατσώνης», ο οποίος μετά τη βύθιση του Υ/Β ανοικτά της Σκιάθου, τη νύχτα της 14ης Σεπτεμβρίου 1943, μετά από δραματική ναυμαχία με γερμανική κορβέτα, διασώθηκε κολυμπώντας επί 9 ώρες μέχρι τις ακτές.

     Ο Πρόεδρος, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση και τις επερχόμενες εκλογές, καλώντας τους συναδέλφους του να θέσουν υποψηφιότητα και να πλαισιώσουν το νέο ΔΣ. Αναφέρθηκε επίσης στους στόχους του ΔΣ για την τρέχουσα χρονιά και την πρόθεση να κάνει το Σύνδεσμο “όσο πιο ελκυστικό μπορεί για τα μέλη του, να προάγει την αλληλεγγύη μεταξύ των εν ενέργεια και εν αποστρατεία συναδέλφων, καθώς και το επίπεδο διαβίωσης, υγείας, της μισθολογικής και της συνταξιοδοτικής τους κατάστασης”. Τέλος, αναφέρθηκε στη ΣΜΥΝ, τους μαθητές της και τους εν ενεργεία αποφοίτους της, οι άριστοι των οποίων βραβεύθηκαν και φέτος κατά τα καθιερωμένα.

     Στη συνέχεια ακολούθησε ο χαιρετισμός προς τους παρισταμένους του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναυάρχου Δημήτριου-Ελευθέριου Κατάρα ΠΝ.

     Κατόπιν,  η κυρία Τσουκαλά έκανε αναφορά στο εορταστικό της ημέρας και η όμορφη τελετή συνεχίστηκε με μουσικό πρόγραμμα και με παραδοσιακούς χορούς της Κωνσταντινούπολης και της Μικράς Ασίας, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Ιωνίας, «Μνήμες Παράδοσης» και τους 28 χορευτές του, όπως αποδόθηκαν στο Ηρώδειο το 2022, σε επετειακή παράσταση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

     Αμέσως μετά ακολούθησε η βράβευση των αριστούχων μαθητών της ΣΜΥΝ.

  • Την Αρχηγό της ΣΜΥΝ, Δόκιμο Υπαξιωματικό (Τ/ΠΜ) Μπογδανάκη Κωνσταντίνα, βράβευσε ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ, Ναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ.
  • Την Υπαρχηγό της ΣΜΥΝ, Δόκιμο Υπαξιωματικό (ΕΕ/ΠΕΣ) Ζαχαριουδάκη Πηνελόπη, βράβευσε ο Αρχιπλοίαρχος διδάσκαλος ε.α. Γεώργιος Αλιφέρης ΠΝ, πρόεδρος του παραρτήματος Πόρου της ΕΑΑΝ, που έχει διδάξει στη σταδιοδρομία του χιλιάδες συναδέλφους, στις παραγωγικές Σχολές του ΠΝ
  • Την Αρχηγό της Α’ Τάξης, Δόκιμο Υπαξιωματικό Φράγκου Γεωργία, βράβευσε ο Σημαιοφόρος (Ε) ε.α. Χρήστος Ποζίδης ΠΝ, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων


     Στη συνέχεια έγινε η Δέηση από τον Πανοσιολογιότατο πατέρα Αλέξιο και ακολούθησε η κοπή της Βασιλόπιτας από τον Πρόεδρο.

     Η εκδήλωση έκλεισε με τον πιο ευχάριστο τρόπο μιας και ακολούθησε με τη βοήθεια του μικρού Κωνσταντίνου Καλαρρύτη η κλήρωση 17 δώρων, προσφορά χορηγών του Συνδέσμου.

     Κλείνοντας την εκδήλωση η κυρία Τσουκαλά και ο Πρόεδρος ευχαρίστησαν όλους τους  παρευρισκόμενους, τους έδωσαν ραντεβού για του χρόνου και τους παρότρυναν να περάσουν στο φουαγιέ για την Δεξίωση.

Ακολουθούν στιγμιότυπα από την τελετή (με click τα εικονίδια μεγεθύνονται)