Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΣ ΣΑ/ΣΝΔ ΜΕ κ. Α/ΓΕΝ, 20-2-2024

Συζητηθέντα θέματα:

     Την Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε προσυμφωνημένη εθιμοτυπική επίσκεψη των μελών του Δ.Σ. του ΣΑ/ΣΝΔ με τον νέο Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Δημήτριο-Ελευθέριο Κατάρα ΠΝ στο Γραφείο του.

     Κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Υποναύαρχος ε.α. Αντώνιος Αναστασάκης ΠΝ,  ενημέρωσε τον κ. Αρχηγό επί των ακολούθων θεμάτων :

  1. Είναι επιθυμητό να επισημανθεί στους ε.ε. Αξιωματικούς του Π.Ν. ότι δύνανται να εγγραφούν στο Σύνδεσμο ως Τακτικά μέλη με δικαίωμα του “εκλέγειν” και άνευ υποχρεώσεως καταβολής αντιτίμου εγγραφής, καθώς και στους λοιπούς Αξιωματικούς, προελεύσεως ΑΣΕΙ, ότι δύνανται να εγγραφούν ως Εταιρικά μέλη, σύμφωνα και με διαβεβαιώσεις παλαιοτέρων Α/ΓΕΝ (Ναυάρχων Καραμαλίκη, Ελευσινιώτη, Αποστολάκη, Χρηστίδη, Δρυμούση).
  2. Επιβεβαιώσαμε ότι υπάρχει προθυμία και δυνατότητα διοργάνωσης από ΣΑ/ΣΝΔ συναντήσεων και ομιλιών προς τους Ναυτικούς Δοκίμους καθώς και συμμετοχής μελών του σε αντίστοιχες εκδηλώσεις/δραστηριότητες της ΣΝΔ.
  3. Ο ΣΑ/ΣΝΔ επιδιώκει, για λόγους ενημέρωσης των μελών του επί των συγχρόνων εξελίξεων και δυνατοτήτων του Π.Ν., επισκέψεις σε Διοικήσεις και εγκαταστάσεις του Πολ. Ναυτικού, μετά από συνεννόηση με αρμοδίους Διοικητές.
  4. Ο ΣΑ/ΣΝΔ επιθυμεί τη συνέχιση και παγιοποίηση της διεξαγωγής των επισήμων εκδηλώσεών του (π.χ. Βασιλόπιτες, γεύματα, καλοκαιρινή δεξίωση) στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ν. Δοκίμων, μετά από συνεννόηση με τον Δ/ΣΝΔ και έγκριση του ΓΕΝ. Η Σχολή θα είναι πάντα ο χώρος διατήρησης των αναμνήσεων και ενίσχυσης των παραδοσιακών δεσμών των αποφοίτων της, Αξιωματικών Π.Ν.
  5. Κατόπιν ενεργειών του Συνδέσμου ολοκληρώθηκε πρόσφατα η προμήθεια συγχρόνων ηλεκτρονικών υπολογιστών για την εκπαίδευση των Ναυτικών Δοκίμων.
  6. Εκ μέρους του Συνδέσμου μας βρίσκεται σε εξέλιξη, κατόπιν συνεργασίας με την Διοίκηση της ΣΝΔ η προσπάθεια προμήθειας (πρόσκτησης) σύγχρονων προσομοιωτών Ναυτιλίας και Κέντρου Ελέγχου Προώσεως.


     Επί των τεθέντων θεμάτων/προτάσεων του ΔΣ, ο κ. Α/ΓΕΝ διαβεβαίωσε για την αμέριστη υποστήριξή του στα περισσότερα εξ αυτών, υπερθεματίζοντας μάλιστα για το θέμα #4, ενώ για το θέμα των ομιλιών #2, και παρά τη εκτίμηση των προθέσεών μας, εξέφρασε την επιφύλαξή του για τη δυνατότητα εξευρέσεως χρονικών περιθωρίων, μέσα στο πυκνό εκπαιδευτικό πρόγραμμα των Ν. Δοκίμων. Οι ομιλίες θα μπορούν να γίνονται κατόπιν συνεννοήσεως με τον Δ/ΣΝΔ.

     Επίσης εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον βέλτιστο τρόπο ενημερώσεως των ε.ε. Αξιωματικών περί της δυνατότητός τους να συμμετέχουν στο Σύνδεσμο, ως θέμα #1, ενώ θεωρεί δεδομένο ότι ο ΣΑ/ΣΝΔ θα συνεχίσει να προσκαλεί προς ένταξη ως μέλη του τους αποφοίτους της ΣΝΔ και ορκιζομένους νέους Σημαιοφόρους.

     Τέλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις επιτυχείς ενέργειες του Συνδέσμου μας στο αντικείμενο #5, και ευχήθηκε ευόδωση των προσπαθειών μας και στο αντικείμενο #6.

     Η συνάντηση, που διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα,  ολοκληρώθηκε με επίδοση της πλακέτας του Αρχηγού προς τον Πρόεδρο και αναμνηστικών δώρων προς τα μέλη του Διοικητικού μας Συμβουλίου.

Ακολουθούν δύο αναμνηστικές φωτογραφίες από τη συνάντηση .