Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Τελετή Κοπής Βασιλόπιτας της
Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού, για το 2024

     Την Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών η τελετή κοπής της Βασιλόπιτας της ΕΑΑΝ.

     Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Δημ.-Ελευθ. Κατάρας, ο Αρχηγός ΛΣ-Ελ.Ακτ. Αντιναύαρχος Γ. Αλεξανδράκης, ο Βουλευτής Επικρατείας, επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ και πρώην ΥΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγ. Αποστολάκης ΠΝ, ο Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών, Υποναύαρχος ε.α Διον. Χατζηδάκης ΠΝ, ο Βουλευτής Χίου, Υποναύαρχος ε.α. Σ. Μιχαηλίδης ΛΣ, οι επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΝ, Ναύαρχος Νικ. Τσούνης και Ναύαρχος Στυλ. Πετράκης ΠΝ, εν ενεργεία και εν αποστρατεία ανώτατοι Αξιωματικοί, πρόεδροι στρατιωτικών Συνδέσμων και Συλλόγων, η πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, κα Αναστ. Αναγνωστοπούλου-Παλούμπη και πλήθος μελών, συγγενών και φίλων της ΕΑΑΝ.
     Από πλευράς ΣΑ/ΣΝΔ είχε προσκληθεί και παρέστη ο Πρόεδρος του ΔΣ, Υποναύαρχος ε.α. Αντώνιος Αναστασάκης ΠΝ.

     Ο πρόεδρος της ΕΑΑΝ, Αντιναύαρχος ε.α. Θεόδ. Γερούκης ΠΝ καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και ευχόμενος καλή θητεία στον νέο Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχο Δ-Ε. Κατάρα ΠΝ τον κάλεσε και απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό. Στη συνέχεια ο πρόεδρος ΕΑΑΝ στην ομιλία του αναφέρθηκε σε θέματα και προβλήματα που απασχολούν τα μέλη της Ενώσεως, και τις ενέργειες αντιμετώπισής τους. Ολοκλήρωσε την ομιλία του με ευχές για μια καλή νέα χρονιά, με υγεία, αισιοδοξία και καλή τύχη σε όλους.

     Ακολούθησαν οι βραβεύσεις αριστούχων μαθητών των παραγωγικών σχολών του ΠΝ και ΛΣ, και τιμητικά διπλώματα με αναμνηστικά δώρα σε τέκνα Αξιωματικών και Ανθυπασπιστών που αρίστευσαν στις σχολές φοιτήσεώς τους.

     Η τελετή συνεχίστηκε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας (για τους επισήμους) και ακολούθησε η διανομή κομματιών βασιλόπιτας και παράθεση μικρής δεξίωσης στο φουαγιέ του Π. Μουσείου, συνοδεία μουσικής από τμήμα της μουσικής μπάντας του ΠΝ.

Ακολουθούν στιγμιότυπα από την τελετή (με click τα εικονίδια μεγεθύνονται)