Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ  ΣΑ/ΣΝΔ ΣΕ ΒΕΡΟΙΑ, ΑΙΓΕΣ, ΒΕΡΓΙΝΑ
ΑΠΟ 28 – 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

 

Τριήμερη καλοκαιρινή εκδρομή εσωτερικού 2024  [ Αρχική ανακοίνωση ]

Αριθμός Πρωτοκόλλου : 20 /2024
Αθήνα, 15 Μαΐου 2024

ΠΡΟΣ            :  Τα μέλη του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ.
ΘΕΜΑ
          :  Τριήμερη καλοκαιρινή εκδρομή 2024, σε Βέροια-Αιγές-Βεργίνα

—–Αγαπητοί Συνάδελφοι,
—–Το Δ.Σ. του ΣΑ/Σ.Ν.Δ. έχει την ευχαρίστηση να σας γνωρίσει ότι διοργανώνει καλοκαιρινή εκδρομή με πούλμαν το τριήμερο 28-30 Ιουνίου 2024 στη Μακεδονία, με επί μέρους επισκέψεις σε Βέροια, Αρχαίες Αιγές, Βεργίνα κ.α.
—–Η παραμονή μας θα είναι δύο (2) διανυκτερεύσεις στη Βέροια, στο ξενοδοχείο Macedonia Hotel 3* (www.makedoniahotel.gr), με πρωινό.
—–Το γενικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 3ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
 ΑΘΗΝΑ – ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ – ΒΕΡΟΙΑ –  ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ –
ΑΙΓΕΣ – ΒΕΡΓΙΝΑ – ΑΛΣΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ – ΛΑΡΙΣΑ

 1η Ημέρα (28.06.2024): Αθήνα – Αμπελάκια – Βέροια
Συγκέντρωση και αναχώρηση το πρωί με προορισμό μας τη Βέροια. Ενδιάμεση στάση στα Καμένα Βούρλα για το πρωινό μας καφέ. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τα Αμπελάκια, που πήραν το όνομά τους από τα πολλά μικρής έκτασης αμπέλια που υπήρχαν παλιότερα στην περιοχή. Το ιστορικό αυτό χωριό είναι χτισμένο στους πρόποδες του Κισσάβου βορειοανατολικά της Λάρισας και το συναντάμε στην είσοδο της κοιλάδας ων Τεμπών. Χρόνος ελεύθερος για το μεσημεριανό φαγητό μας σε επιλεγμένη ταβέρνα  του χωριού. Αναχώρηση για τη Βέροια, άφιξη στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

 2η Ημέρα (29.06.2024): Παναγία Σουμελά – Βεργίνα – Βέροια
Αναχώρηση μετά το πρωινό μας  από το ξενοδοχείο. Επίσκεψη στο Πνευματικό Κέντρο του Ποντιακού Ελληνισμού, την Παναγία Σουμελά, χριστιανικό μνημείο που ιδρύθηκε το 1951 ως συνέχεια της ομώνυμης Μονής του Πόντου. Στη συνέχεια αναχώρηση για Βεργίνα. Χρόνος για την ξενάγησή μας στον αρχαιολογικό χώρο με τους μοναδικούς τάφους και τους ανεκτίμητους αρχαιολογικούς θησαυρούς. Επίσης θα ξεναγηθούμε στο Ανάκτορο των Αιγών, το παλάτι του βασιλιά Φιλίππου Β, το οποίο βρίσκεται δίπλα στους Βασιλικούς Τάφους των Αιγών. Χτίστηκε στα χρόνια του Φιλίππου μεταξύ 359 και 336 π.Χ., είναι το μεγαλύτερο και μαζί με τον Παρθενώνα το σημαντικότερο κτήριο της κλασσικής Ελλάδας! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

 3η Ημέρα (30.06.2024): Άλσος Αγίου Νικολάου – Λάρισα – Αθήνα
Αναχώρηση μετά το πρωινό από το ξενοδοχείο μας για να επισκεφθούμε την παλαιά εβραϊκή συνοικία της πόλης, τον παραδοσιακό οικισμό της Μπαρμπούτας. Έπειτα άφιξη στο όμορφο άλσος του Αγίου Νικολάου. Εκεί θα έχουμε χρόνο για να απολαύσουμε έναν περίπατο μέσα στο πάρκο, το οποίο αποτελείται από 60 στρέμματα γης, από τον ιστορικό ποταμό Αραπίτσα και από πλούσια βλάστηση με τα πανέμορφα πλατάνια. Επόμενη στάση μας η Λάρισα, όπου θα παραμείνουμε για μεσημεριανό φαγητό. Αναχώρηση για το δρόμο της επιστροφής, με ενδιάμεση στάση για τον απογευματινό μας καφέ. Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις.!

 Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί, με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024
Τιμή συμμετοχής κατά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: € 177,00€
Τιμή συμμετοχής σε μονόκλινο δωμάτιο: € 227,00€
Οι τιμές ισχύουν για ελάχιστη συμμέτοχη 30 ατόμων πληρωτέων

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Η μεταφορά των συμμετεχόντων με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στη Βέροια, στο ξενοδοχείο Macedonia Hotel 3* (www.makedoniahotel.gr) , με πρωινό.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Πιστοποιημένος τοπικός ξεναγός στον Αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας.
 • Διόδια και Φ.Π.Α.


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
:

 • Φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης): 3,00€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται στο ξενοδοχείο από τους συμμετέχοντες.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.


  Εκ του Δ.Σ.
  του  Σ.Α./Σ.Ν.Δ.