Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Οι τελετές απονομής πτυχίων αποφοιτούντες Ν. Δοκίμων ΠΝ και ΛΣ-ΕΛΛ.ΑΚΤ,
και της ορκωμοσίας τους ως Σημαιοφόρων τάξεων 2024,

Τελετή Απονομής Πτυχίων και Επίδοσης Διπλωμάτων Ιστιοπλοΐας
στους  αποφοιτούντες Ναυτικούς Δοκίμους  ΠΝ
και Δοκίμους Σημαιοφόρους ΛΣ-ΕΛΑΚΤ  τάξεως 2024

   —–Την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, παρέστη στην τελετή απονομής πτυχίων και επίδοσης διπλωμάτων ιστιοπλοΐας, η οποία έλαβε χώρα στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), στο πλαίσιο της αποφοίτησης των Ναυτικών Δοκίμων και των Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
—–Στην τελετή παρέστησαν ο Αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης, ο Πρόεδρος και ο Γ. Γραμματέας του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ.,  Υποναύαρχος ε.α. Αντ. Αναστασάκης ΠΝ και Αντιναύαρχος ε.α. Δ. Πλαμαντούρας ΠΝ, αντίστοιχα, στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του ΠΝ και του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και οι γονείς των Ναυτικών Δοκίμων και των Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
—–
Επιπρόσθετα, επιδόθηκαν στους πρωτεύσαντες Ναυτικούς Δοκίμους, τον Μάχιμο Γιαννόπουλο Μίνωα  και το Μηχανικό Κωνσταντίνου Σάββα-Καλοτραπέζη:
—– • Ξιφίδια των Ναυτικών Ακαδημιών της Ισπανίας και της Ιταλίας, από τους Ακολούθους Άμυνας Ισπανίας και Ιταλίας, αντίστοιχα.
—– • Η έκδοση “ΝΑΒΑΡΙΝΟ 1827” (*) του Ν. Μ. Ε. εκ μέρους του Σ.Α./Σ.Ν.Δ., από τον Πρόεδρο, Υποναύαρχο (ε.α.) Αντώνιο Αναστασάκη ΠΝ.
________________
(*)      Πρόκειται για επετειακή, ελληνο-αγγλική έκδοση του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος (του 2021), αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας διεξοδικής επιστημονικής κάλυψης των ιστορικών γεγονότων, της πολιτικής και διπλωματικής ατμόσφαιρας και των πρωταγωνιστών της.  Τον συλλεκτικής αξίας τόμο προλογίζει ο τότε Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ και οι Πρέσβεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας.

Ακολουθούν ορισμένα φωτογραφικά στιγμιότυπα από την τελετή απονομής πτυχίων
(με click στα εικονίδια, μεγεθύνονται οι φωτογραφίες).


Η
Τελετή Ορκωμοσίας Νέων Σημαιοφόρων ΠΝ και ΛΣ-ΕΛΑΚΤ
τάξεως 2024

   —–Την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων η τελετή ορκωμοσίας των νέων Σημαιοφόρων του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ) και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.), τάξεως 2024, παρουσία της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία επέδωσε τα ξίφη στους ορκισθέντες.
—–Συνολικά ορκίστηκαν 43 Αξιωματικοί ΠΝ (30 Μάχιμοι και 13 Μηχανικοί), εκ των οποίων 31 από την Ελλάδα, 5 από την Κυπριακή Δημοκρατία, 4 από την Ιορδανία, 2 από την Τυνησία και 1 από το Μαυροβούνιο, καθώς και 29 Σημαιοφόροι Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.
—–Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Δένδιας, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβερνήσεως, ο Βουλευτής κ. Γεώργιος Βρεττάκος ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Στέφανος Γκίκας, μέλη του Κοινοβουλίου και εκπρόσωποι κομμάτων, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, ο Αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης, καθώς και εκπρόσωποι των Αρχηγών των Σωμάτων Ασφαλείας.
—–Παρευρέθησαν επίσης, εκπρόσωποι της εκκλησίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ, μέλη του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου, ο Υποναύαρχος ε.α. Αντώνιος Αναστασάκης ΠΝ και Αντιναύαρχος ε.α. Μαργαρίτης Τζαβάρας ΠΝ, Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Σ.Α./Σ.Ν.Δ. αντίστοιχα, στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και συγγενείς και φίλοι των νέων Αξιωματικών.
—–Στην τελετή χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ.κ. Χρυσόστομος, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ.

Ακολουθούν ορισμένα φωτογραφικά στιγμιότυπα από την τελετή ορκωμοσίας, όπως ελήφθησαν από την ιστοσελίδα του ΓΕΝ.
(με click στα εικονίδια, μεγεθύνονται οι φωτογραφίες).