Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ετήσιο Μνημόσυνο Πεσόντων του ΠΝ κατά την εκτέλεση του καθήκοντος – Ν.Β.’ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ’, 8-12-2021

Η Eτήσια Επιμνημόσυνη Δέηση για τους Πεσόντες του Πολεμικού Ναυτικού
σε Καιρό Πολέμου και Ειρήνης κατά την Εκτέλεση του Καθήκοντος,
στη Ν. Β. ‘ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ’, στις 8 Δεκεμβρίου 2021

Την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021, τελέσθηκε στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά η ετήσια επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες του Πολεμικού Ναυτικού κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Στην τελετή παρέστησαν, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Υπαρχηγός ΓΕΑ Υποπτέραρχος (Ι) Πέτρος Χατζήρης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΑ, ο Αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος ΛΣ Θεόδωρος Κλιάρης, μέλη του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου καθώς και οι Πρόεδροι της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού (ΕΑΑΝ) Αντιναύαρχος ε.α. Θεόδωρος Γερούκης ΠΝ, του Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΝΔ (ΣΑ/ΣΝΔ) Υποναύαρχος ε.α. Αντώνιος Αναστασάκης ΠΝ και του Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΜΥΝ (ΣΑ/ΣΜΥΝ) Υποπλοίαρχος (Ε) ε.α. Παύλος Σοφικίτης ΠΝ.

Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των πεσόντων και εν συνεχεία εκφωνήθηκαν λόγοι με αναφορά στους ηρωικούς νεκρούς του πολέμου από τον Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη Π.Ν. και από τον πρόεδρο της ΕΑΑΝ, Αντιναύαρχο (ε.α.) Θεόδωρο Γερούκη Π.Ν.

Η όλη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παράθεση καφέ και αναψυκτικών στο κτήριο του Επιτελείου ΔΝΕ, την πρώην δηλαδή Λέσχη Αξιωματικών ΔΝΕ, όπως την ξέρουμε οι παλαιότεροι.

Ορισμένα φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη σεπτή αυτή τελετή μπορείτε να δείτε αμέσως πιο κάτω: