Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Η τέταρτη εκδρομή μας στο εξωτερικό:
Μόναχο-Σάλτσμπουργκ-Neuschwanstein-Oberammergau-Νυρεμβέργη,
από 23 έως 27 Ιουνίου 2009

Μια ακόμη μεγάλη -σε διάρκεια, απόσταση αλλά, βασικά, σε ωραίες εμπειρίες και εικόνες- εκδρομή του Συνδέσμου μας στο εξωτερικό ολοκληρώθηκε. Άλλη μια φορά, το σύνολο σχεδόν των συμμετασχόντων, εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια, τόσο για την επιλογή προορισμού και την οργάνωση της εκδρομής, όσο και για τις σπάνιες ομορφιές που μας προσέφεραν οι (μοναδικές και αυτές) πόλεις που επισκεφθήκαμε, με τα μεγαλοπρεπή και επιβλητικά δείγματα της κλασικής αρχιτεκτονικής τους (σε κάστρα, παλάτια, ναούς ή και “απλές κατοικίες”), της κάθε μορφής Τέχνης τους και του επίσης εμφανέστατου παντού, σύγχρονου πολιτισμικού τους επιπέδου.

Για άλλη μια φορά, τώρα που γυρίσαμε, θέλουμε να κρατήσουμε, για όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο και να μοιραστούμε με όσο το δυνατόν περισσότερους φίλους τις ωραίες αυτές αναμνήσεις μας. Αναμνήσεις και εντυπώσεις που δεν μπορούν να χωρέσουν σε ένα περιορισμένο κείμενο (όσο μεγάλο και αν είναι ένα κείμενο σε μια ερασιτεχνική ιστοσελίδα).

Αλλά, καλύτερα και από τα (πολλά ή λίγα) λόγια, θα μπορούσαν να αποδώσουν το γενικό αίσθημα ευφορίας των “συνταξιδευτών” σ’ αυτό το υπέροχο ταξίδι, οι φωτογραφίες που οι ίδιοι τράβηξαν, στην προσπάθειά τους να “αιχμαλωτίσουν” τις πρωτόγνωρες εικόνες και να καταγράψουν ό,τι τους εντυπωσίαζε ή ευχαριστούσε.

Από αυτές τις φωτογραφίες, πολλές φορές με το ίδιο θέμα, τραβηγμένο από διάφορες γωνίες, σε διαφορετικές στιγμές και από διαφορετικούς φωτογράφους, καταλαβαίνει ο προσεκτικός παρατηρητής τη λαχτάρα να τα δούμε όλοι, όλα και την αγωνία μας μην τυχόν μείνει τίποτα που να μην απατυπωθεί.

Οι φωτογράφοι πολλοί – σχεδόν ο κάθε ένας και μία φωτογραφική ή βιντεο-κάμερα. Και οι πρόθυμοι να συμβάλλουν στη συγκέντρωση των φωτογραφικών απεικονίσεων κάθε γωνιάς που επισκεφθήκαμε και κάθε λεπτομέρειας που μας τράβηξε την προσοχή, παραπάνω από αρκετοί. Αποτέλεσμα; …φωτο-πλημμύρα! Δεν είναι δυνατόν να ελεγχθούν, να συγκριθούν και να αξιολογηθούν από δύο, τρία ή τέσσερα άτομα (πόσο μάλλον από ένα μόνο), τόσες φωτογραφίες, ώστε να επιλεγούν οι πιο αντιπροσωπευτικές για εγγραφή σε ένα CD ή DVD για να κρατηθούν έτσι από κάθε ενδιαφερόμενο, σαν αναμνηστικό άλμπουμ ψηφιακής μορφής.

Σ’ αυτήν ακριβώς την (ευχάριστη αλλά και απαιτητική) διαδικασία έχει εμπλακεί ο γράφων. Αφού με το …τελείως υποκειμενικό κριτήριό του επιλέξει τις κατ’ αυτόν πιο χαρακτηριστικές, από τις πιο επιτυχείς φωτογραφικές δημιουργίες σας, ελπίζει να τις καταγράψει σε ένα αρχικό CD, αντίγραφο του οποίου θα μπορεί να αποκτήσει ο κάθε ενδιαφερόμενος, από τους λαβόντες μέρος σ’αυτή την εκδρομή μας σε Γερμανία-Αυστρία.

Για τους φίλους που δεν θέλησαν ή δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν, θα ανεβάσουμε -όπως και στο παρελθόν- ένα μικρό ποτ-πουρί από εικόνες που να μας θυμίζουν τα σημαντικότερα γεγονότα και μέρη που είδαμε. Η λύση αυτή είναι πιο εφικτή και η πιο πρακτική. Το διαδίκτυο και η ιστοσελίδα μας δεν χρειάζεται να είναι (μιας και δεν μπορεί να γίνει) φωτογραφικό αρχείο όλων των δεκάδων, εκατοντάδων, μικρών ή μεγάλων γεγονότων της εκδρομής…

Οι φωτογραφίες και αυτή τη φορά παρουσιάζονται ομαδοποιημένες κατά ημέρα και περιοχή επίσκεψης, που καλύπτουν θεματικά τις κινήσεις μας, για να δώσουν μια ιδέα μόνο του πού βρεθήκαμε και τί είδαμε τις πέντε μέρες του ταξιδιού μας στις δύο αυτές χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

Δείτε, απολαύστε, θυμηθείτε και …ετοιμαστείτε για τα επόμενα ταξίδια μας!

Ημέρα 1η:
Άφιξη.  Το Μόναχο μας υποδέχεται με βροχή

Ημέρα 2η:
Τουρισμός και νυκτερινή διασκέδαση στο Μόναχο

Ημέρα 3η:

Μόναχο – Σάλτσμπουργκ και επιστροφή

Ημέρα 4η:
Μόναχο – Neuschwanstein – Oberammergau και επιστροφή

Ημέρα 5η:
Μόναχο – Νυρεμβέργη και επιστροφή

Ημέρα 5η:
Επιστροφή από Μόναχο – Ελλάδα