Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Η τρίτη εκδρομή μας στο εξωτερικό:
Ένα 6-ήμερο σε Βουδαπέστη και Βιέννη, από 18-23/6/2007

Άλλη μια μεγάλη -σε διάρκεια, απόσταση αλλά, βασικά, σε ωραίες εμπειρίες και εικόνες- εκδρομή του Συνδέσμου μας στο εξωτερικό ολοκληρώθηκε. Άλλη μια φορά, το μεγαλύτερο ποσοστό αν όχι το σύνολο των συμμετασχόντων, δήλωσε ότι έμεινε καταγοητευμένο από τις ομορφιές που προσφέρουν στον επισκέπτη τους αυτές οι “μοναδικές” πόλεις της Κεντρικής Ευρώπης, με τα αριστουργήματα της κλασικής αρχιτεκτονικής, της Τέχνης κάθε μορφής και του σύγχρονου πολιτισμικού τους επιπέδου. Δεν είναι υπερβολή ο ισχυρισμός, πως όσες φορές και να επισκεφθεί κανείς πόλεις όπως η Πράγα, η Βιέννη, η Αγία Πετρούπολη, η Βουδαπέστη, η Μόσχα, δεν τις χορταίνει και πάντα θα ήθελε να τις ξανα-επισκεφθεί.

Και τώρα που γυρίσαμε, θέλουμε να κρατήσουμε, για όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο και να μοιραστούμε με όσο το δυνατόν περισσότερους φίλους τις ωραίες αυτές αναμνήσεις μας. Αναμνήσεις και εντυπώσεις που δεν μπορούν να χωρέσουν σε ένα περιορισμένο κείμενο, όσο μπορεί να παρουσιαστεί από την ιστοσελίδα. Αλλά, καλύτερα και από τα (πολλά ή λίγα) λόγια, θα μπορούσαν να αποδώσουν το γενικό αίσθημα ευφορίας των “συνταξιδευτών” σ’ αυτό το υπέροχο ταξίδι, οι φωτογραφίες που οι ίδιοι τράβηξαν, στην προσπάθειά τους να αιχμαλωτίσουν τις πρωτόγνωρες εικόνες και να καταγράψουν ό,τι τους εντυπωσίαζε ή ευχαριστούσε.

Από αυτές τις φωτογραφίες, πολλές φορές με το ίδιο θέμα, τραβηγμένο από διάφορες γωνίες, σε διαφορετικές μέρες και από διαφορετικούς φωτογράφους, καταλαβαίνει ο προσεκτικός παρατηρητής τη λαχτάρα να τα δούμε όλοι, όλα και την αγωνία μας μην τυχόν μείνει τίποτα που να μην απαθανατιστεί.

Οι φωτογράφοι πολλοί – σχεδόν ο κάθε ένας και μία φωτογραφική ή βιντεο-κάμερα. Και οι πρόθυμοι να συμβάλλουν στη συγκέντρωση των φωτογραφικών απεικονίσεων κάθε γωνιάς που επισκεφθήκαμε και κάθε λεπτομέρειας που μας τράβηξε την προσοχή, παραπάνω από αρκετοί. Αποτέλεσμα; …φωτο-πλημμύρα! Κάπου στις 1500 (!) φωτογραφίες αποφασίσαμε να βάλουμε κάποιο φρένο. Δεν θα ήταν δυνατόν να ελεγχθούν, να συγκριθούν και να αξιολογηθούν (από ένα, δύο ή και τρία άτομα) παραπάνω φωτογραφίες, ώστε να επιλεγούν οι πιο αντιπροσωπευτικές για εγγραφή σε ένα CD ή DVD για να κρατηθούν έτσι από κάθε ενδιαφερόμενο, σαν αναμνηστικό άλμπουμ ψηφιακής μορφής.

Σ’ αυτήν ακριβώς την (ευχάριστη αλλά και απαιτητική) διαδικασία έχουμε εμπλακεί. Αφού με το τελείως …υποκειμενικό κριτήριό μας επιλέξουμε τις κατ’ εμάς πιο χαρακτηριστικές, από τις φωτογραφικά πιο επιτυχείς δημιουργίες σας, θα τις καταγράψουμε σε ένα αρχικό CD, αντίγραφο του οποίου θα μπορεί να αποκτήσει ο κάθε ενδιαφερόμενος, από τους λαβόντες μέρος στην εκδρομή.

Για τους φίλους που δεν θέλησαν ή δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν, θα ανεβάσουμε -όπως και πέρυσι- ένα ποτ-πουρί από εικόνες που να μας θυμίζουν τα σημαντικότερα γεγονότα και μέρη που είδαμε. Η λύση αυτή είναι η πιο εφικτή και πρακτική. Το διαδίκτυο και η ιστοσελίδα μας δεν χρειάζεται να είναι (μιας και δεν μπορεί να γίνει) φωτογραφικό αρχείο όλων των δεκάδων, εκατοντάδων μικρών ή μεγάλων γεγονότων της εκδρομής…

Παρακάτω παρουσιάζονται, με τη γνωστή μας πλέον τεχνολογία του ψηφιακού collage, ένα σύνολο από 36 σκηνές (18 από κάθε πόλη), που καλύπτουν σε τυχαία χρονολογική και θεματική σειρά, τις κινήσεις μας, για να δώσουν μια ιδέα μόνο του πού βρεθήκαμε και τί είδαμε τις έξη μέρες του ταξιδιού μας στις δύο αυτές ιστορικές πόλεις της κεντρικής Ευρώπης.

Photo-Collage 1 & 2 από φωτογραφίες Βουδαπέστης

Photo-Collage 3 & 4 από φωτογραφίες Βιέννης