Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Τελετή Ονοματοδοσίας και Ένταξης στο Πολεμικό Ναυτικό
του ΤΠΚ “ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΒΛΑΧΑΚΟΣ”

Τελετή Ονοματοδοσίας και Ένταξης στο Πολεμικό Ναυτικό
του ΤΠΚ “ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΒΛΑΧΑΚΟΣ”, στις 29 Σεπτεμβρίου 2022

Την Πέμπτη,  29 Σεπτεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε η τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης στο Πολεμικό Ναυτικό του νεότευκτου Ταχέος Περιπολικού Κατευθυνομένων Βλημάτων «Υποπλοίαρχος ΒΛΑΧΑΚΟΣ», στη Διοίκηση Ταχέων Σκαφών στην περιοχή του Ναυτικού Οχυρού Σκαραμαγκά.
Στην τελετή παρέστησαν ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ κ. Αντώνιος Οικονόμου, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ), μέλη της Κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου, μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Θρησκευτικών Αρχών, τα μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι των Ναυπηγείων Ελευσίνας, και λοιποί προσκεκλημένοι.
Είχαν επίσης προσκληθεί και παρέστησαν ο πρόεδρος του ΣΑ/ΣΝΔ, Υποναύαρχος ε.α. Αντώνιος Αναστασάκης και ο αντιπρόεδρος, Αντιναύαρχος ε.α. Μαργαρίτης Τζαβάρας. Τέλος, στην τελετή παρέστησαν απόφοιτοι της τάξεως 1986 της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, συμμαθητές του αείμνηστου Υποπλοιάρχου Π. Βλαχάκου ΠΝ, καθώς και μέλη της οικογένειας του.
Στο ΤΠΚ «Υποπλοίαρχος ΒΛΑΧΑΚΟΣ», δόθηκε η ονομασία προς τιμήν του Υποπλοιάρχου Παναγιώτη Βλαχάκου ΠΝ, συγκυβερνήτη του Ε/Π ΠΝ-21, ο οποίος τον Ιανουάριο του 1996, κατά την κρίση των Ιμίων, έπεσε κατά την εκτέλεση του καθήκοντος μαζί με τους Υποπλοίαρχο Χριστόδουλο Καραθανάση και Αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψό.
Ανάδοχος του πλοίου ήταν ο αδελφός του ηρωικά πεσόντος Αξιωματικού, κ. Νικόλαος Βλαχάκος.

Για να δείτε την ομιλία του Αρχηγού ΓΕΝ πατήστε εδώ.

Ακολουθούν ορισμένα φωτογραφικά στιγμιότυπα από την τελετή στη Δ.Τ.Σ. στο Ν.Ο.Σκαραμαγκά.
Click σε οποιοδήποτε εικονίδιο για να δείτε τη φωτογραφία σε μεγέθυνση.