Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΕΤΉΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ 9-10-2022

Συμμετοχή Προέδρου Σ.Α./Σ.Ν.Δ. στο ετήσιο μνημόσυνο πεσόντων των Υ/Β την 9 Οκτ.2022

     Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Υποβρυχίων, αποδίδοντας ελάχιστο φόρο τιμής ευγνωμοσύνης και αναγνώρισης προς τους 108 Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και ναύτες που υπηρετώντας σε Υ/Β κατά τον Β! Παγκόσμιο Πόλεμο έδωσαν την ζωή τους για την πατρίδα, τέλεσε την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 12:00, στο μνημείο Υποβρυχίων, στον Φλοίσβο Παλαιού Φαλήρου, το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο.

      Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι: Βουλευτής και επίτιμο μέλος μας Διονύσιος Χατζιδάκης, Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Ιωάννης Φωστηρόπουλος, ο Διοικητής Υποβρυχίων Πλοίαρχος Ιωάννης Στρατογιάννης Π.Ν, Captain Alex Bush (ΑΚΑΜ Ηνωμένου Βασιλείου), Επιστολέας Διοίκησης Υποβρυχίων, Κυβερνήτες υποβρυχίων, αντιπροσωπεία Αξιωματικών – Υπαξιωματικών πληρώματα Υποβρυχίων, η Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος Κυρία Α. Αναγνωστοπούλου- Παλούμπη, ο Πρόεδρος του ΣΑ/ΣΝΔ Υποναύαρχος ε.α. Αντ. Ανασταστάκης Π.Ν., εκπρόσωπος της Ε.Α.Α.Ν Ιωάννης Γαρείος, εκπρόσωπος του Ε.Σ.Ν.Α Σ. Κωνσταντινίδης, πρόεδρος του Σ.Α/Σ.Μ.Υ.Ν Παύλος Σοφικίτης, η πρόεδρος του συλλόγου ΑΔΡΑΧΤΙ Κυρία Τσαλιμοπούλου και πλήθος εν αποστρατεία συναδέλφων.

       Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων, Αντιναύαρχος ε.α. Παν. Ραδίτσας Π.Ν. καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στα γεγονότα της ιστορίας και δράσης των βυθισθέντων Υ/Β. Ακολούθησε προσκλητήριο πεσόντων, έγινε κατάθεση στεφάνων, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των πεσόντων, ακούστηκε ο θούριος των Υποβρυχίων που τραγουδούσαν τα πληρώματά τους φεύγοντας για πολεμικές περιπολίες και η τελετή έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Click εδώ για το λόγο του προέδρου ΕΛ.Σ.Υ/Β και το προσκλητήριο πεσόντων.

Παρακάτω εμφανίζονται ορισμένα φωτογραφικά στιγμιότυπα από την τελετή.