Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Eορτασμός Αγ. Νικολάου στη Σ.Ν.Δ. την 6η Δεκ. 2022

Συμμετοχή στον εορτασμό του προστάτη του Ναυτικού Αγίου Νικολάου στη ΣΝΔ,
την Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2022.

    Την Τρίτη 06 Δεκεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων η τελετή εορτασμού του προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού Αγίου Νικολάου και της επετείου των νικηφόρων ναυμαχιών Έλλης και Λήμνου των Βαλκανικών Πολέμων 1912-13.

    Στην τελετή, κατά την οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Θεόκλητος, παρέστησαν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Παναγιώτης Πικραμμένος, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, μέλη του Κοινοβουλίου, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης, τα μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου και μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, τους οποίους υποδέχθηκε ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ.

    Παρέστησαν επίσης ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ. Υποναύαρχος ε.α. Αντ. Αναστασάκης, ο αντιπρόεδρος,  Αντιναύαρχος ε.α. Μαργ. Τζαβάρας, ο γεν. γραμματεύς, Αντιναύαρχος ε.α. Δημοσθένης Πλαμαντούρας και ο έφορος δημοσ. σχέσεων, Αντιναύαρχος ε.α. Βασίλ. Δημητρόπουλος.

    Για να δείτε την ομιλία του Αρχηγού ΓΕΝ πατήστε εδώ.

    Κατά τη διάρκεια της τελετής, η Φρεγάτα “ΛΗΜΝΟΣ” παρέμεινε αγκυροβολημένη στον όρμο Κανελλόπουλου (έμπροσθεν της ΣΝΔ) αποδίδοντας τιμές.

    Ακολουθούν ορισμένα φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση στη Σ.Ν.Δ. Click σε οποιοδήποτε εικονίδιο για να δείτε τη φωτογραφία σε μεγέθυνση.