Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ετήσιο Μνημόσυνο Πεσόντων του ΠΝ κατά την εκτέλεση του καθήκοντος – Ν.Β.’ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ’, 8-12-2022

Η Eτήσια Επιμνημόσυνη Δέηση για τους Πεσόντες του Πολεμικού Ναυτικού
σε Καιρό Πολέμου και Ειρήνης κατά την Εκτέλεση του Καθήκοντος,
στη Ν. Β. ‘ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ’, στις 8 Δεκεμβρίου 2022

     Την Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2022, τελέσθηκε στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά η ετήσια επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες του Πολεμικού Ναυτικού κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Στυλιανού Πετράκη ΠΝ, εκπροσώπου και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.
   Στην τελετή παρέστησαν, ο Επιτελάρχης ΓΕΣ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Δημόκριτος ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ, ο Υπαρχηγός ΓΕΑ Υποπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΑ, ο Αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Αττικής Γεώργιος Τασιόπουλος ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΕΑ, ο Διευθυντής Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων Υποστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΠΣ, τα μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου (ΑΝΣ), οι Πρόεδροι της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού (ΕΑΑΝ) Αντιναύαρχος ε.α. Θεόδωρος Γερούκης ΠΝ, του Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΝΔ (ΣΑ/ΣΝΔ) Υποναύαρχος ε.α. Αντώνιος Αναστασάκης ΠΝ και του Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΜΥΝ (ΣΑ/ΣΜΥΝ) Υποπλοίαρχος (Ε) ε.α. Παύλος Σοφικίτης ΠΝ, ο αρχαιότερος επιζών Β’ ΠΠ Βασίλειος Μαγκασιάνος καθώς και συγγενείς πεσόντων.
     Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου εκφωνήθηκε λόγος με αναφορά στους ηρωικούς νεκρούς του πολέμου από τον πρόεδρο της ΕΑΑΝ, Αντιναύαρχο (ε.α.) Θεόδωρο Γερούκη Π.Ν. και έγινε “προσκλητήριο των νεκρών”.
     Ακολούθησε σύντομη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των πεσόντων, “στο Σταυρό”, από τον αρχαιότερο επιζώντα, από τους προέδρους ΣΑ/ΣΜΥΝ, ΣΑ/ΣΝΔ και ΕΑΑΝ και από τον Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ΠΝ, ως Α/ΓΕΝ και ως εκπρόσωπο του Α/ΓΕΕΘΑ.
     Η όλη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παράθεση καφέ και αναψυκτικών στο κτήριο του Επιτελείου ΔΝΕ, την πρώην δηλαδή Λέσχη Αξιωματικών ΔΝΕ, όπως την ξέρουμε οι παλαιότεροι.

      Ορισμένα φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη σεπτή αυτή τελετή μπορείτε να δείτε αμέσως πιο κάτω: